Tveitposten - desember 2020

Page 1

TVEITPOSTEN Desember 2020

Nye drakter

Som vårt kjære slagord sier: TVEIT IL – BEST I VERDEN

A laget sesong 2020: Side 6

Håndballåret 2020: Side 8

2020 er snart historie, og har vært et spesielt år. En stor takk til utøvere, trenere, foreldrekontakter og styrer i de forskjellige grenene som har stått på for at det skal gå rundt i denne spesielle tiden.

Turløypa: Side 14

www.tveitil.no


Lederen INNHOLDSFORTEGNELSE:

2020 er snart historie, og har vært et spesielt år.

Lederen...................................... 2 Nye drakter................................. 3 Ny daglig leder Terje Nordahl........ 4 Fotball........................................ 6 Håndball..................................... 8 Turløypa................................... 14 Treningsglede med Veronica....... 16 Solsletta Trimstudio................... 17 Skigruppa................................. 18

Året har vært preget av korona pandemien som slo oss i mars og stengte ned idretten i flere måneder. En tung tid for mange som ikke fikk utøve aktivitetene sine, som er med å skape glede og samhold. Likevel har utøvere, trenere, foreldrekontakter og styrer i de forskjellige grenene stått på for at det skal gå rundt i denne spesielle tiden. Vi må nok belage oss på en del retningslinjer vi må følge godt ut i 2021 også. En stor glede derimot er at Solsletta Idrettsplass er godt i gang med store oppgraderinger. Fotballen har allerede fått på plass en stor og flott 11-er bane, ny 3-er bane i kunstgress for de minste er på vei, og nytt dekke skal legges i ballbingen. Sistnevnte er tilrettelagt for bruk for både fotball, håndball og basketball. På solsletta har vi i tillegg fått oss sandvolleyballbane og er i planleggingsfasen av en helt ny frisbeebane. Med en slik oppgradering av anlegget ønsker vi å få til massevis av aktivitet på Solsletta. I løpet av 2021 satser vi på å få til åpen kiosk noen dager i uken i tillegg til at kontoret på klubbhuset kommer til å være bemannet 2-3 dager i uken, hvor det blir mulighet for å komme innom for en kopp kaffe og en hyggelig prat. Retter også en stor takk til alle som er med på å bidra i idrettslaget. Takk til alle dere trenere, utøvere, foreldrekontakter, støtteapparat og samarbeidspartnere mm. Tusen takk for innsatsen i 2020! God jul og godt nyttår! Sportslig hilsen Frode Selstø Styreleder og trener i Tveit IL

IDRETTSLAGET FOR HELE FAMILIEN Organisasjonsnummer: 984367562

Vil du gi din støtte til TVEIT IDRETTSLAG? Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge ett lag eller én forening som du ønsker å støtte - din Grasrotmottaker. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i

TVEIT IDRETTSLAG!

www.tveitil.no 2

Tveitposten desember 2020


Idrettslaget

Nye drakter

I 2020 har Tveit IL fornyet sin leverandøravtale med Macron. I den forbindelse har vi vært med på utvikling og design av en ny Tveit-profil, med nye drakter og treningstøy.

Som vårt kjære slagord sier: TVEIT IL – BEST I VERDEN

Tveitposten desember 2020

3


Lederen

Terje Nordahl Terje er vår relativt nye daglige leder i idrettslaget. Dette er en mann med mange gode ideer og en sportslig tyngde som er kjærkomment i idrettslaget, spesielt for alle våre trenere. Terje har mange års erfaring som instruktør på flere nivå av trenerkurs arrangert av idrettsforbundet, hovedsakelig for fotball, men han gleder seg også til å kunne bidra til andre idrettsgrener i Tveit IL. På klubbhuset kan Terje treffes under sin faste kontortid på onsdager mellom 16:30 og 19:00. Her er som regel kaffen klar på kanna og Terje slår gjerne av en prat om både sportslige aktiviteter, treningstips eller motorsykler, som er en av Terjes hobbyer. Terje trives såpass godt på Solsletta og i Tveit at planen er å utvide kontortiden med en dag eller to til i uka til neste år. Planene til Terje er allerede godt i gang, hvor det loves økt aktivitet og nye innslag på vårt nye flotte anlegg. Med det gigantiske løftet som fasilitetene våre nå går gjennom, så er det en glede å kunne få komme inn i klubben å være med på utviklingen, sier Terje. Han føler at han kommer inn i idrettslaget på et perfekt tidspunkt, akkurat når klubben går gjennom en «ny start» som vi må utnytte til det fulle. Treningsglede og tilhørighet til klubben skal dyrkes og utvikles.

4

Tveitposten desember 2020


ÅPNINGSTIDER DES.

2020

Klubbkolleksjon For å få klubbpriser må man opprette en profil og logge inn. Link til klubbshop: https://tveitil.macronstore.no/

Mandag-torsdag 10.00-22.00 Torsdag 17. desember 10.00-24.00 Fredag 07.00-24.00

Fotballpakken:

1782,-

Lørdag 10.00-20.00 Søndag 14.00-19.00

Håndballpakken:

1803,-

Medlemspakken:

1363,-

Tveitposten desember 2020

5


Idrettslaget - Fotball

A laget sesongen 2020 Tveit IL sitt A-lag rykket som kjent ned fra 4 divisjon i sesongen 2019 og det var klart for oppstart av ny sesong med ny giv i 5 divisjon. Det ble engasjert nye trenere etter at Stian Johnsen valgte å gi seg etter mange år som lagets trener. Stor takk til Stian. Inn som nye trenere før sesongen 2020 kom Vidar Espeland og Cay B Moen. Vidar kommer opprinnelig fra Torridal og vi i Tveit var svært heldig som fikk han til å bidra med sin store kunnskap og engasjement som trener i klubben vår. Cay er lokal og har bidratt som trener i aldersbestemt fotball i klubben i endel år. På spillersiden valgte mange å bli med videre og mange nye kom inn. På det meste var vi opp mot 30 stk. på trening i Sørlandshallen. Det var godt tilsig av spillere og det var veldig moro å kunne markedsføre for Tveit og resten av fotballen i Agder at vi var så mange. Tveit var på vei TILBAKE etter ett tung år i 4 divisjon. Det var gjennom vinteren to treninger i Sørlandshallen og en økt på Solvika, med generelt godt oppmøte. Videre ble det spilt to treningskamper mot henholdsvis Tigerberget og Birkenes. Dette endte med ett tap og en seier, men lagets siste treningskamp mot Birkenes bar preg av at noe svært positivt var på gang.

Men SÅ traff Covid-19 hele samfunnet og all idrett ble stengt ned i mange måneder. Desto hyggeligere var det når man startet opp med aktivitet igjen med 2 meters avstand mm, så var vi igjen opp mot 20 stk. på trening. Videre gjennom Covid19 perioden har vi vært mellom 15-20 på trening. Dette er svært imponerende og her vil vi berømme spillerne som har holdt ut gjennom en lang periode uten fritt spill på treningene pga Covid19 begrensinger. Når man har kontakt med andre 5 divisjonslag er tilbakemeldingen at mange ville slitt med lag om det hadde blitt sesong i år. Det ville ikke vi, så her har vi ett godt utgangspunkt for neste sesong. Hva så videre? Jo nå venter vi på at resten av breddeidretten skal få lov å spille med kontakt igjen slik at sesongoppkjøringen til 2021 sesongen kan starte. Trenere er med videre, de fleste spillere synes å bli med videre og noe nytt er på vei inn. Klubbens A lag har igjen fått to økter i Sørlandshallen gjennom vinteren, noe vi setter veldig stor pris på. Videre ser vi frem til mange kamper på nytt kunstgress på Solsletta med masse folk og stor stemning. Vi rundt A laget skal hvert fall gjøre hva vi kan for at 2021 skal bli en minnerik sesong i Tveit IL sin stolte historie. Beste hilsener, klubbens A lag.

6

Tveitposten desember 2020


OLE RAGNAR TVEDT RØRLEGGERMESTER Tveitposten har truffet rørleggermester Ole Ragnar Tvedt for en hyggelig prat på kontoret på Solsletta. Ole er som de fleste vet en lokal Tveitmann som er trener for aldersbestemt fotballag i Tveit IL. Ole er også inne som samarbeidspartner for klubben gjennom sitt firma, Rørleggermester Ole R Tvedt. Ole har drevet firmaet i nærmere 6 år og er alene om driften. Rørleggerfirmaet er lokalt godt forankret og er en familiebedrift i 3. generasjon. Han er ikke snauere enn at han har opparbeidet en solid kundekrets som strekker seg helt fra Arendal i øst til Mandal i vest. Kundene er for det meste innenfor privatmarkedet, og er så godt kjent og velrenommert lokalt at utstrakt markedsføring ikke er noe særlig tema. Her går det på svingende toner i jungeltelegrafen. Ole har mer enn nok å gjøre og forteller at prisnivået er stabilt og ligger på et gjennomsnitt for markedet. Til slutt presiserer Ole at det han ser på som viktigst, er at han har god kvalitet i arbeidet som blir utført og at service og oppfølging både under og etter jobben er av beste kvalitet. Det er viktig å være pliktoppfyllende og få jobben gjort raskt og effektivt. Vi ønsker Ole lykke til i videre drift.

Daglig leder i Tveit IL har denne gang avlagt et hyggelig besøk hos Best Event – Utleiepartner. Ikke minst har utleiedelen vært stor i disse krevende tider. Covid-19 har i tillegg gjort at Best Event har vært nødt til å tenke alternativt. De har jobbet meget aktivt i markedet, og fått mange forskjellige oppdrag. Firmaet har blant annet vært delaktige av oppussingen av Hotel Norge, leid ut telt brukt til covid-testing og stått for alle telt til Campus ved universitetsoppstart både i Grimstad og Kristiansand. Torbjørn sier til slutt at firmaet er åpne for det meste og viser stor allsidighet. De er aktive på sponsormarkedet, setter kundevennlighet og service høyt og har godt planlagte og gjennomførte arrangementer som har gitt mange positive tilbakemeldinger. Best Event og Utleiepartner er stolt sponsor av Tveit IL og ser fram til økt aktivitet på «nye Solsletta» og kunne gi deres bidrag til dette. Vi takker Torbjørn for praten, og ønsker lykke til videre.

Torbjørn som er prosjektleder, forteller at Best Event er et firma som arrangerer festlige arrangement og turer for bedrifter. Utleiepartner er et firma under den samme paraplyen som leier ut utstyr i storskala til gjennomføring av arrangementer.

Tveitposten desember 2020

7


Idrettslaget - Håndball

Håndballåret 2020 Dette året var håndballgruppa forberedt som aldri før. Vi hadde alt liggende klappet og klart til en heidundrende sesong med dugnadsånd, fellestreninger og felles treningsleir til Danmark. Snikende gjennom nyhetsbilde kom årets store snakkis, en pandemi som tok over hverdagen vår og snudde om på alle planer. Treningsleiren ble avlyst, hjemmeskole ble en realitet og håndballen måtte legges i skuffen enn så lenge. I løpet av året har vi gradvis begynt å bevege oss tilbake mot normalen. Vi har gått tilbake til en treningshverdag hvor drikkeflasker og antibac står side om side. Kamper og turneringer har gradvis blitt arrangert utover høsten, til stor glede for både spillere og trenere. På senhøsten fikk vi til og med gjennomført en korona-tilpasset fellestrening. Alt dette gjør at den etterlengtede treningsgleden og samholdet i laget er kommet tilbake. Lagidrett er så mye mer enn bare en sport. For veldig mange barn og unge er det lagidretten som legger grunnlaget for utviklingen av ferdigheter som blant annet samarbeid, solidaritet og treningsvilje. Som forelder med barn i idretten var det svært tydelig når denne fritidsaktiviteten ble fraværende og hverdagen besto av skoledager på en skjerm etterfulgt av sosialisering med et fåtall venner. Det er derfor uendelig viktig at vi alle bidrar i den nasjonale smittevernsdugnaden for å kunne opprettholde en mest mulig vanlig hverdag. All honnør til trenere og støtteapparat i Tveit håndball som har sett alvoret i dagens situasjon og gjør det de kan for å skape trygge rammer for alle våre store og små i Tveithallen.

8

Tveitposten desember 2020

Ta vare på hverandre, så ser vi fremover mot en ny sesong med suverene seiere, nedslående tap og en haug med latter og glede. Sportslig hilsen fra Bendik Bigset På vegne av håndballstyret i Tveit IL


Idrettslaget - Håndball

Tveit damelag En fantastisk sesong ble spilt sesong 2019/2020 som dessverre endte brått med 5 kamper igjen å spille, mens laget ble liggende på 6.plass på tabellen. Vi hadde håpt å klatre noen plasser til, men det må vi nesten ta igjen når idretten er tilbake til normalen.

Damelaget til Tveit er et ungt, sprekt og sprudlende lag. Vi er en gjeng i alle aldere fra vår yngste spiller på 18 år, til eldste kvinne på 38 år. Vi trener to ganger i uken på vår praktfulle hjemmebane i Tveithallen. Med en så fantastisk, åpen og godhjertet gjeng er det et privilegium å være trener. Stolt hilsen fra trener Ole Byberg Tveitposten desember 2020

9


Idrettslaget - Håndball

Jente 9-10

Jente 11

I høst slo vi sammen håndball jenter 9 år og jenter 10 år til ett lag.

Jenter 2009-laget består av 13 håndball-glade spillere som trenes av Birgitte Heldgaard Nielsen hver mandag og torsdag i Tveithallen. Jentene spiller i aktivitetsserien, hvor de møtte Våg og Høvdingen i de første kampene i høstsesongen 2020. Det var veldig godt å komme i gang igjen, og Tveitjentene gjorde reint bord og gikk av med seieren i begge kampene! Fulle av selvtillit og treningsglede er de klare for nye kamper utover sesongen.

For å skape godt samhold og lagfølelse, tok vi med hele gjengen på Sport og moro. Her hadde vi det kjempegøy alle sammen! Vi trener nå 2 ganger i uken, og stiller med hele 3 lag til kamp. Første turnering var søndag 25.10.20, hvor alle 3 lagene spilte 2 kamper hver.

Jente 12 «Du hører jubelen, du ser massevis av High Fives og du føler gleden. Det vi har øvd på gav endelig gevinst og det ble mål. Hele laget sitt mål. Den følelsen er fantastisk! Vi skal hjelpe hverandre og gjøre hverandre gode. Håndball er gøy» Tveit Jenter 12-år består av 15 glade håndballjenter. Frode Selstø, Jon Fadnes, Irene Flak og Veronica Garberg stiller opp og trener jentene hver uke. De er fire flotte og engasjerte forelde som legger ned mange dugnadstimer i hallen. Jentene er en sosial gjeng, og de finner på sosiale ting utenfor håndballbanen også. Samhold og tilhørighet er viktige elementer for laget. «Sammen skal vi gjøre hverandre gode». Sesongen har akkurat begynt og alle gleder seg til en høst, vinter og vår med treninger og kamper. Håndball, Tveit jenter 12-år

10

Tveitposten desember 2020

Trenere Håndballgruppa i Tveit IL gratulerer Anette og Cindy med bestått «Trener 2» utdanning. Dette er et omfattende trenerkurs med en avsluttende eksamen som har fokus på helhetlig forståelse av treningsprosessen og hvordan ivareta utøvernes behov i et sosialt, spennende og trygt miljø.


Tveitposten desember 2020

11


Terje Nordahl fra Tveit IL har truffet markedssjef i Spareskillingsbanken, Lene Heia, på hennes kontor. Formålet med besøket var først og fremst å takke Lene for både det å være generalsponsor i Tveit IL og for det siste bidraget fra banken. Tveit IL fikk et uventet og positivt besøk av bankens utsendte medarbeidere medio oktober. Det viste seg at banken ønsket å gi oss et bidrag i form av en sjekk som skal være en økonomisk støtte i disse vanskelige coronatider. Da vi har vært gjennom en vanskelig periode med en del tapte inntekter på driftssiden, var dette særdeles kjærkomment. Vi takker så mye for bidraget! Ellers forteller Lene at Spareskillingsbanken er eneste gjenværende lokale selvstendige sparebank i Kristiansand, med sine 45 ansatte. Banken har vært en solid lokal sparebank siden oppstart i 1877. Sammenslåing er et ikketema i banken, men de har skaffet seg solide samarbeidspartnere, eksempelvis innen forsikring. Bankens kundekrets er i Kristiansand og omliggende kommuner. De fleste kunder er innen privatmarkedet, med en god blanding av både unge, eldre, nye og tidligere etablerte kunder. Kunder på bedriftsmarkedet utgjør ca. 20%. Banken bryr seg om enkeltmennesket så vel som byen, nærmiljøet og idretten, spesielt innenfor segmentet barn og unge. Skillingsfondet er kommet inn for å støtte og glede mange på dette området. Vi takker Lene og Spareskillingsbanken for sårt tiltrengte midler og for et hyggelig besøk.

12

Tveitposten desember 2020


Daglig leder har besøkt Cay B Moen i Regnskapscompaniet i hans kontor på Kartheia. Cay er, som alle vet en tro tjener innen fotballen i Tveit IL gjennom en årrekke. Både som en solid sisteskanse og nå også som trener for A-laget ved siden av Vidar Espeland. Cay er rådgivende konsulent i Regnskapscompaniet.

Firmaet ble startet i 2007, og har i alle år hatt en jevn vekst. Det Cay trekker fram som bedriftens største aktivum er høy kompetanse, ekstremt dyktige på rådgivning, og flinke innenfor organisering. Kompetanse og solid rådgivning innen sine spesialfelt har gitt firmaet gode referanser og vunnet stor tillit i et marked preget av tøff konkurranse.

Firmaet er lokalt eid og har totalt 19 ansatte. De driver med regnskap, som navnet tilsier, men er også engasjert innen ulike IT-løsninger.

BYGGMESTER

Ruben sier videre at nøkkelen til suksessen har mye vært punktlighet, ærlighet, service og kvalitet i arbeid. Veldig viktig at kunden får opplevelsen av å bli ivaretatt også etter at jobben er gjort.

Vi har avlagt et besøk hos Byggmester Ruben Mortensen.

I den siste tiden, etter utbruddet av covid-19, har byggebransjen hatt en solid oppsving. Dette merkes på arbeidsmengden hos Ruben også.

Ruben Mortensen Ruben er utdannet snekker og har drevet byggfirmaet i 17 år. Ved siden av seg selv har han 3 ansatte. Gjennom alle disse årene har han opparbeidet seg en solid kundekrets innenfor store deler av Agder.

Vi takker for hyggelig besøk, og ønsker Ruben lykke til videre med firmaet og som støttespiller for Tveit IL.

Ruben bekrefter at han er så godt innarbeidet at han ikke driver markedsføring i særlig utstrakt grad. Flere år med godt utførte jobber og en positiv innstilling får kundene til å komme tilbake, og å anbefale Ruben videre. Han har også skaffet seg et stort nettverk av godt kjente underleverandører.

De satser hardt på lokal markedsføring, kvalitet i arbeid, dyktige fagfolk samt kombinasjon av gode priser og topp service. Dekk 1 er en landsomfattende kjede med 32 avdelinger med over 20 samarbeidspartnere. Dekk 1 driver med dekkskift, dekkhotell samt salg av dekk og felger. En liten del av driften innbefatter også salg av tilhengere og reparasjon av bilglass. Dekk 1 er ved siden av Dekkmann og Vianor markedsledende i denne bransjen.

DEKK 1 KRISTIANSAND

Ved siden av å være stolt sponsor av Tveit IL har Dekk 1 i Kristiansand 5 ansatte. De holder til i Sørlandsparken i flotte lokaler på 1600 kvadrat.

Daglig leder Tommy Larsen forteller at Dekk 1 Kristiansand har 3500 dekkhotellkunder, og at de i de hektiske hjulskiftperioder betjener 70 – 110 biler per dag. I tillegg til gode priser, skilter han med ekstra gode rabatter til Tveit IL sine medlemmer som en del av vår sponsoravtale. Daglig leder takker Tommy for et hyggelig besøk, og føler vi varmt kan anbefale våre medlemmer Dekk 1 i Kristiansand for både dekkskift og dekkhotell.

Tveitposten desember 2020

13


Turløypegruppa

Markerer jubileet med å bygge rekordlang gangbane Tveit ILs turløypegruppe fyller 10 år. Jubileet markeres ved bygging av 140 meter gangbane inne ved Krogtjønn – det blir den desidert lengste gangbanen vi har i hele løypenettet. I september 2010 kom ideen om å danne en egen turløypegruppe i Tveit IL. Til da var det blant andre skigruppa som hadde ryddet turløypene. Skigruppa hadde rikelig med oppgaver ved Tveit Skisenter, og gav gledelig stafettpinnen videre. Nå passeres 10-årsjubileet for turgruppa med et svært innholdsrikt 2020. Da koronaen la sin klamme hånd over landet, stakk Tveit-bøndene til skogs! Ja, ikke bare vi som bor i Tveit, men fra store deler av Kristiansand, Birkeland og Vennesla møtte vi plutselig folk på tur i Tveitskogen. Til Topps i Tveit 2020 ble tidenes mest besøkte topptur-arrangement her i Tveit. Tallene fra DNT-app’en SJEKK UT viser ved utgangen av oktober hele 924 besøk på toppene. I tillegg kommer trolig like mange som ikke brukte app’en. I våres yrte det i løypene. I helgene opplevde vi for første gang parkeringsproblemer ved de mest populære startpunktene, og da vi ved sesongstart ydmykt spurte om en vippsgave fra de som valgte løypenettet som koronatidens treningsstudio, var responsen fantastisk. Over 10.000 kroner kom inn fra turgåere. Hamresandens venner og Tveit Lions fulgte opp med betydelige gavebeløp. Vi er så takknemlige – og det gjør at vi allerede har gjennomført flere større prosjekter, samt lagt planer for videre satsing!

Styret 2020 består av Asbjørn Andås (leder), Lars Jøran Sundsdal, Ole Jørgen Hasle, Torgny Bøhn, Rickard Aasrum og Egil Dalene. I tillegg finnes en ivrig dugnadsgjeng på 12-15 ildsjeler som møter ved større dugnader. Noen bidrar med håndkraft og kaffe, andre med traktor eller sekshjuling. I 2020 har vi laget 12 nye klopper i Dønnestadskogen. Ny løype er ryddet over Gjenbuåsen mot Krogvannet, og hele løypenettet er ‘frisert’ i sommersesongen. I Sandnesheia / Lømslandsheia er det lagt gangbaner inne ved Mørkestøl og Krogtjønn. Alle løypeskiltene ble byttet ut med nye grønne skilt, og også løypene her fikk en runde med kantklipperen. I Drangsholtskogen er det ryddet og klippet løyper hele veien over til Urdalen. Gangbanen ved Plassen er forsterket etter beverens byggerier oversvømmet løypen. Nede ved minnesteinen etter Treske Nils ble det ny bro, og vi var toppvert for Sjøhei i Bedriftsidrettens 10 på topp. Deler av løypenettet på Buheia ble faset ut etter ønske fra grunneier. Utover dette er det arrangert fellestur til Sandnesheia/Flyvraket. Diverse vindfall er fortløpende fjernet, og 15 nye infotavler er på plass med spennende informasjon til turgåerne om kulturminner og artige steder du passerer underveis. Vi har spennende planer også for 2021. Blant annet planlegger vi sammen med Fylkesmannen nye løyper i Tveitvann Naturreservat. Fylkesmannen i Agder gjennomfører i disse dager et skjøtselsprosjekt for å fase ut sitkagran i reservatet. Dette er et betydelig inngrep, hvor man regner med å hente ut 2500 kubikk trevirke. Når dette er ferdig, skal turgruppa inn å bygge nye løyper i området. Det blir et spennende arbeid. Så da noe tømmer ble hentet ut med helikopter nå i oktober, ble det samtidig løftet materialer i samme stroppen på returen inn i Tveitvannsdalen. Materiell for bygging av nye gangbaner langs Erkleiv kirkevei. Vi gratulerer alle turgåere med 10-årsjubileet. Sees i løypa!

14

Tveitposten desember 2020


Turløypegruppa

Tveitposten desember 2020

15


Treningsartikkel

Kjære høst, kjære vinter, kjære menneske. Vær fargerik, vakker, frisk og fantastisk. Nå er høsten her, dagene kortere, kaldere og mørkere. Mange synes at mørketiden kan oppleves litt som tunge øyelokk og føler litt på en tomhet og ensomhet kanskje? Ha gjør du for å ta vare på deg selv i denne tiden? For å holde humøret oppe og nyte dagene selv om det er en stund til lysere tider. Vi vet at frisk luft er godt for oss. Selv om lufta er kaldere, føles det enda bedre å komme inn igjen i varmen og synke ned i sofaen med kald nesetipp og roser i kinnene. Trening gjør at vi skiller ut endorfiner, den følelsen vi får etter å ha gjennomført ei treningsøkt er hormoner som gir oss følelse av lykke. Da sier det seg nesten selv at det kan være lurt å gjøre mer av dette i tiden som kan føles litt trist og tung. Vi kan også passe på å få i oss det kroppen trenger for å holde seg frisk og rask. Som resten av året er det fargerik mat som gjelder, bær, frukt, og grønnsaker gir kroppen masse næring som fiber, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Fet fisk inneholder dessuten mye vitamin D som solen gir oss om sommeren, men som vi har mangel på i mørketiden. Spis godt. Videre lurer jeg på hva som gjør at vi glemmer litt å se det vakre i denne årstiden? Teller det ikke litt at naturen er fantastisk vakker? At lufta føles så klar og ren? Og når frosten kommer og det dannes nydelige krystaller i både gress og trær? Jeg synes det er vakkert. Så hva gjør du for å ta vare på deg selv? Behandler du deg selv like bra som du

16

Tveitposten desember 2020

behandler hagemøblene og båten før vinteren kanskje? For de tar vi godt vare på. Vi vasker, oljer, beiser, pusser og passer på at det står tørt før vinteren. Unner du deg spa kanskje? Et spa kan lett gjøres hjemme på eget bad, med noen stearinlys og rolig musikk kommer du langt. Eller hva med å samle venninnegjengen? Lage en spakveld med ansiktsmasker og noe godt å spise. Fyll på med vennskap. Denne tiden vi har vært inne i med Covid-19 har åpnet manges øyne, i hvert fall mine. Jeg har følt på hvor viktig de nære er. Den lille kjernen av mine. Nærmeste familie, men også livets venner. Hvor viktig og hvor godt det er å ha den lille klanen som er der selv om tiden er mørkere og kaldere og sommerfestene tar slutt. De som drar deg med ut på tur i piskende regn fordi det er digg etterpå og fordi de vet at det gjør dere godt. Eller de som kommer innom en tur selv om du ikke har invitert. Jeg oppfordrer deg til det! Ta vare på de rundt deg, plutselig kan det være du som trenger dem. Så kjære høst, kjære vinter, kjære menneske. Vær fargerik, vakker, frisk og fantastisk.


Idrettslaget

SOLSLETTA Trimstudio 2020 Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Styrke

Puls / Styrke

Spinning

Marianne

Veronica

ROC

10:00-11:00

18:00-19:00

09:00-11:00*

Spinning

Puls / Styrke

Boksing

Spinning

ROC

Inger Bente

Adam

ROC

19:00-20:00*

18:00-19:15

17:30-18:30

20:00-21:00*

Ta kontakt med våre dyktige instruktører/kontaktpersoner for mer informasjon om treningstimene. Har du et ønske om å starte opp med en annen aktivitet tar du kontakt med Tveit IL.

Kontaktpersoner: Puls / Styrke:

Inger Bente Borgen,

olborgen@icloud.com

Puls / Styrke: Veronica Garberg,

veronica.garberg@hotmail.com

Styrke:

Marianne Coward,

frucoward@gmail.com

Boksing:

Adam Read,

readadam@hotmail.com

ROC:

Arnt Rune Karlsen,

arntrunek@gmail.com

Tveit IL:

Bendik Bigset,

bendikbigset@gmail.com

Veronica Garberg Bosatt på tveit og arbeider i barnehage. Har de siste årene tatt utdanning som kostveileder og veileder i optimal trening og ernæring, og er nå halvveis i personlig trener utdanningen. Veronica tar oppdrag som å holde foredrag om ernæring og trening. Veronica er ny trener på solsletta trimstudio hver torsdag fra 18-19 og timen er en miks av puls/styrke. Veronica har også skrevet bok. Ei bok som inneholder flere artikler som Veronica har skrevet for treningsglad.no. Boka er til inspirasjon og hun håper å smitte lesere med både trening- og matglede. Boka er i salg flere plasser i Kristiansand, Lillesand og Grimstad: Ryen Helse og Velvære, Joker Tveit, Hestnes Gartneri, Horisonten og Ragnhilds hudpleie. Flott julegave! Kan også kjøpes direkte av Veronica på Mail eller telefon. Veronica.garberg@hotmail.com Instagram: garbergveronica 95709293 Tveitposten desember 2020

17


Treningsartikkel

SKIGRUPPA Vi i skigruppa er i gang med forberedelse av en ny og snøfull sesong. Fjoråret var ganske begredelig med tanke på snø, men i år satser vi på en hyggeligere sesong. Nå vet vi ikke helt hvilke korona-tiltak det vil være i vinter, men vi følger råd fra bransjeorganisasjonen og FHI, så får vi se hvordan det ser ut før vi setter i gang med snølegging og sesongforberedelser. Som vanlig har det blitt utført en del arbeid i forkant av sesongen. Vi har i år satt opp ny og hypermoderne kjørebu for trekk/Vaktbu. Dette vil ivareta dagens standard for sikkerhet og førermiljø. Vi har utført flere dugnader, og i år som tidligere år har vi hatt en stordugnad sammen med Sykkelgruppa ROC. Denne stordugnaden er til uvurderlig hjelp for oss. Under ser du bilder fra Stordugnad 2019 (deadline for Tveit posten var før dugnad 2020)

18

Tveitposten desember 2020

Som sikkert mange har sett har det i år også vært god aktivitet i sykkelsesongen. Vi har gjennomført ca. 40 timer med heiskjøring for KCK. Dette er en aktivitet som er i vekst, med dyktige ildsjeler som drar lasset. Vi har god tro på at dette vil vokse videre og gi oss et stabilt bein og stå på i forhold til det relativt ustabile vinterbeinet. Vi ønsker alle velkommen i skibakken så fort vinteren kommer. For åpningstider og priser sjekk ut vår hjemmeside på Facebook. PS: Vi vil gjerne ha flere med på Dugnad. Møt opp i Vaktbua å sett deg på Vaktliste. Alle kan bidra, det kompenseres med et dagskort per vakt.

VELKOMMEN, OG GOD JUL FRA OSS I SKIGRUPPA


TVEIT DYREKLINIKK - JULIA RYEN Tveitpostens utsendte medarbeider, Terje, har avlagt et besøk hos veterinær og eier av Tveit Dyreklinikk, Julia Ryen. Dyreklinikken har Julia nå drevet i 15 år. Ved siden av dette har hun også drevet kattepensjonat i 10 år og hundepensjonat i 2 år. Dette hundepensjonatet er som hun selv presiserer for hunder av den litt mindre typen. Julia forteller videre at hun gjennom alle disse årene har opparbeidet en solid kundekrets som omfatter det meste av Agder. Klinikken tar for seg alle typer medisinsk hjelp, innenfor kategorien smådyr. Hun sier at klinikken har mer enn nok å gjøre og er så etablert at intensiv markedsføring utenom sosiale medier ikke er nødvendig. Ifølge Julia er markedet for kjæledyr voksende. Klinikken utfører som sagt medisinsk hjelp, men tar også jevnlig kontroll og pleie som neglebehandling og tannpleie. Dyreklinikken har nå 3 ansatte deriblant en fysioterapeut for hunder. Inntrykket er at Julia er en meget travel dame, men som er ekstremt dyktig i sitt fag, noe den store kundemassen til klinikken viser. Vi takker for et meget hyggelig besøk, og ønsker Julia lykke til videre både med driften og som stolt samarbeidspartner til Tveit IL.

Tveitposten desember 2020

19


406392 – 07 MEDIA 2020

Foto: Adam Read

Besøksadresse: Tveit IL klubbhus Solsletta Idrettsplass Solsletta 13A 4658 Tveit Daglig leder Terje Nordahl post@tveitil.no Åpent kontor onsdager 16:30-19:00 Kontakt Tveitposten Bendik Bigset bendik@tveitil.no

www.tveitil.no


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.