Page 1

- Den beste shoppingopplevelsen suverent

FÅ EN FORSMAK PÅ DE NYE BUTIKKENE Se side 12

SISTE NYTT FRA DEN STORE VERDEN TRENDEN SIER IT’S TEA TIME Se side 22

TRADISJONEN TRO VÅRE TROFASTE KUNDER VISER MOTER FRA SØRLANDSSENTERET. FOKUS ER PÅ FEST OG PENKLÆR. Se side 4

Vi gir deg

Velkommen til

BORDS

tips

på hvordan du kan dekke festbordet

D • TRENDER • FESTANTREKK OR TB FES KE TIS TAS FAN E KK DE Å BLI INSPIRERT TIL


02 LEDEREN

TRADISJONEN TRO VI UTFORDRER FORBIPASSERENDE KUNDER TIL Å PRØVE SEG SOM MODELLER I SOMMERENS MOTER. NESTE FOTOSHOOT TORSDAG 14. MAI FRA 1500 TIL 1900. ER DU MED NESTE GANG?

Kjære leser! Mai måned har på mange måter alltid vært min favoritt måned. Ofte er det nettopp i denne måneden at epoker avsluttes eller begynner. Med pent vær trekker vi i finstasen for skole avslutninger, barnedåp, konfirmasjoner og bryllup. Russen svirrer rundt i gatebildet, enkelte mer utagerende enn andre. Mai er fest og høytidsmåneden fremfor noen. Selv har jeg artige mai minner allerede fra jeg var bitte liten. Jeg husker godt min fantastiske mors tålmodighetsprøve hver gang 17. mai nærmet seg og nytt antrekk skulle anskaffes. Med 3 små på slep bød det på visse utfordringer å beholde oversikten over hvor alle befant seg når den obligatoriske runden i prøverommet nærmet seg. Utfordringen startet allerede på hjemmebane med planlegging, research og bearbeiding av modellene. For oss voksne betyr fest og høytid mer enn bare klær, sko og frisyrer. Det innebærer også dekking av festbord med duk, blomster og alt annet lekkert tilbehør, samt tradisjonelle bordskikker. God mat og drikke er også viktige faktorer for at dagen skal bli fullkommen. Det er mange ting å tenke på enten man er vert eller gjest. I denne utgaven av Sørlandssenterets sentermagasin finner du masse inspirasjon, tips og råd for å sikre en vellykket fest for store og små. På Sørlandssenteret er hver dag en fest!

Vi gir deg

Kjetil Børufsen Senterleder Mai 2009

UTFORMING: OSIGRAF 10458, EGG & CO TRYKK: AGDERPOSTEN TRYKK AS DISTRIBUSJON: POSTEN OPPLAG: 95.000 VI TAR FORBEHOLD OM TRYKKFEIL

tips

på hvordan du kan dekke festbordet


04 MOTESERIE

Berit og Kine Emilie 37 og 18 mnd fra Vigeland, Sør-Audnedal KLEDD I KLÆR FRA ZIZZI STORMOTE

I POSEN: BARNEKLÆ R FRA CUB US

TRADISJONEN TRO FOTO: SIGRID HARKET

VÅRE TROFASTE KUNDER VISER MOTER FRA SØRLANDSSENTERET. DETTE MAGASINETS FOKUS ER PÅ FEST OG PENKLÆR. NÅ SKAL VI PYNTE OSS TIL KONFIRMASJONER, 17. MAI OG HAGEFESTER HOS NABOER OG GODE VENNER. SMIL OG ØNSK VÅREN (OG GJESTENE) VELKOMMEN!

HÅR: MAJA’S DROP IN PRODUKTER: SPRAY & PLAY HAIRSPRAY FRA SEXYHAIR MAKE-UP: BODY SHOP


Heidi fra Tau – 22 VOKSDUK I PRIKKER FRA ÅHLENS CARDIGAN OG SMYKKE FRA HM OG BELTE FRA VERO MODA

I POSEN: SKO FRA D NA


Tonje fra Vegusdal – 18 MED SELSKAPS TOPP OG BUKSER FRA VERO MODA SKO OG ACCESSORIES FRA DNA

Kristian fra Gimlekollen – 28 MED KLÆR FRA JACK & JONES BÆRER GAVE FRA CHRISTIANIA GLASMAGASIN

TØVLETTER I POSEN: S O FRA DIN SK

I P O S E N : S K J O RT E F R A JACK&JONES


Lise fra Vennesla – 18 MED KJOLE OG STRØMPER FRA VERO MODA, SKO OG ACCESSORIES FRA DNA, BÆRER GAVE FRA CHRISTIANIA GLASMAGASIN

Anne Cecilie fra Strai – 18 MED KJOLE OG STRØMPER FRA VERO MODA, SKO OG ACCESSORIES FRA DNA

I POSEN: BUKSER OG TOPP FRA GINA TRICOT

I POSEN: Ø REDOBBER OG SMYKK ER FRA H& M


SIZE 42-56

BUTIKKEN FOR KVINNER MED KURVER 2. etasje vis a vis informasjonen


VI PYNTER FESTBORD 9

4

«17. mai bordet»

3

9

7 1

2 6

5

8

10 19

12

16 20 17

14

15 18 13

11

TEKST: LILLIAN RØSSAAK, STYLIST: GRETHE GERHARDSEN TRÆLAND

1. Stolputer fra Åhlens 129,- 2. Margeritter i blå potteskjuler med skjønn sommerfugl 175,- Mester Grønn 3. Flagg til å vifte med fra 30,- hos Mester Grønn 4. Kjøp bjørkeriset og unngå tur i skogen. 50,- Mester Grønn 5. Bruk kreativiteten i dekkeinnkjøp! Dobørsteholdere hos Lucky Duck -fra 129,- 6. Lekker festaktig kaffekanne fra Christianina Glasmagasin 599,- 7. Hvorfor bake, når ULTRA gjør det for deg? Kransekake 360,- 8. Kakefat fra Upstairs 79,50 9. Nostaligske parafinlamper som lyser opp kvelden. 279,- Åhlens 10. Fransk lemonade på flotte flasker (søte karafler i etterkant) 39,90 ULTRA 11. Ja, den er like god som den ser ut! Bringebærkake (med antioksidanter) 119,- ULTRA 12. Fyll en glassbolle (59,50 på Upstairs) med søte Pikekyss (29,- Geheb Sørlandssenteret). Pynt med de som matcher, og spis opp de andre! 13. Gardiner kan fint brukes som duk. Denne er fra Åhlens 229,14. Mix og match ruter og mønster. Dekkebrikke fra Kid 15,- 15. Bestikk fra Åhlens fra 35,- pr del 16. Vær original i valg av servietter. Det liver opp bordet og imponerer gjestene. 15,- fra Kid 17. Flott, dyp tallerken fra Christianina Glasmagasin 79,- 18. Pynteservietter fra Christianina Glasmagasin fra 29,. 19. 17. mai glass til Farrisen 59,- fra Åhlens 20. Kopp med blomst til kaffe 29,- Små Gleder.

Tips Ruter, prikker og striper lever fint i hop. Ta det rolig med organiske mønstre

Bruk rødt, hvitt og blått. Hvitveis er nydelig pynt ved hver kuvert. Nye kjøkkenhåndklær som tøyservietter er et sjarmerende alternativ. Bjørkeris, kransekake og flagg er et must på festbordet. Pynt kransekaka etter fantasien. Lag egne vitser. Server kongepjolter og eggedosis. Og slik dekker du bordet Kuverten betegner alt som står foran hver enkelt person før og under et måltid. Kuverten bør være mellom 50 og 60 centimeter for å gi få plass til alt dekketøyet og gi nødvendig armslag rundt bordet. Tallerkenen plasseres midt i kuverten omlag tre centimeter fra bordkanten. Kuvertasjett til brød eller salat står til venstre for tallerkenen. Oppdekningen av bestikk er tilpasset de høyrehendte. Kniv skriv!" er en kjent huskeregel for at kniven skal ligge til høyre med eggen inn. Gaffelen legges på tallerkenens venstre side. Skal retten bare spises med gaffel, legges den på knivens plass. Det samme gjelder retter som bare spises med skje. Til suppe og pasta plasseres skjeen i knivens sted. Skje til dessert legges over tallerken med håndtaket mot høyre. Spises desserten med gaffel, plasseres denne på samme måte i stedet for skjeen. Dekkes det med både skje og gaffel til desserten, skal gaffelen ligge nærmest tallerkenen med håndtaket mot venstre, mens skjeen skal ligge ovenfor gaffelen med håndtaket mot høyre. For flere tips, sjekk gjerne nett og bøker om temaet. Det er du som bestemmer hvor høytidelig selskapet skal være. KILDE: SKIKKOGBRUK.NO


10 VI PYNTER FESTBORD

Velkommen til bords TEKST: LILLIAN RØSSAAK, STYLIST: GRETHE GERHARDSEN TRÆLAND

Romantisk lykt fra Kid, 150,-

Våren er frodig og fin og full av festligheter, og vi er igjen blitt sosiale dyr og inviterer venner og kjente til mat og drikke under solen.

Match snacks med dekkefargen! Alltid en slager med Pikekyss fra Geheb Sørlandssenteret (29,-) i nydelig rosa fat fra Åhlens (399,-)

Fargerike beger til lemonade eller smoothie (eller noe annet) fra Clas Ohlson 10,-

Søt lykt med ståltråd for oppheng der ting kan henges opp på OBS 10,Mini Idltopp fra Mester Grønn 25,- pr stk

Hårstrikk med rose fra Glitter 54,90

Dekk med det du finner. Lag-på-lag fungerer like godt her som på klær! Fat fungerer som dekketallerken fra Åhlens 149,-

Dyp tallerken (79,-) og sommerservietter (35,-) fra Christiania Glasmagasin

Tips Skal du ha konfirmasjon eller feire en jubilant, så spør hedersgjesten om ønsker, det er deres fest.


VI PYNTER FESTBORD 11

bli invitert i selskap er en glede, sier hagedesigner Grethe Gerhardsen Træland. Det er ekstra hyggelig når vertskapet har gjort en innsats for at du skal føle deg velkommen, og samler gjestene rundt et hyggelig og innbydende bord. Vær raus og sjenerøs når du dekker til selskap, sier hagedesigneren. Tenk at gjestene skal kose seg i flere timer og helst ikke vil gå hjem.

Å

2 1

- Det er kjedelig med regler, sier hun. Heldigvis er det ikke lenger så strengt som før med verken dekketøy eller bordplassering. Du kan gjerne mikse stiler, nytt og gammelt. Plastkopper, stetteglass og sølvtøyet til bestemor, alt kan blandes. Stål, sølv og porselen fungerer flott sammen. Finanskrisa gjør også at vi tenker annerledes, og ikke lenger er så opptatt av å ha mest, men best. Vi bruker de tingene som betyr noe for oss, og viser heller frem gamle arvestykker enn å flashe bare dyre nye ting. På den måten blir bordet også varmere og mer personlig. Det er gjestene som er viktigst for selskapet, men et hyggelig bord kan gjøre mye for stemninga.

Skikk og brug

5 4

3

• Hedersgjesten har vert/vertinne til bords. • Damen sitter alltid til høyre for mannen, slik at han kan trekke sverdet med venstre hånd for å beskytte sin borddame. • Verten og vertinnen sitter ved hver sin ende av bordet, alternativt midt på hver sin langside. • Ektepar bør ikke sitte sammen. • Forlovede sitter ved siden av hverandre - også samboere hvis forholdet ikke er "gammelt". • Unngå at par sitter rett overfor hverandre bortsett fra vertskapet. • Hvis antall kvinner/menn ikke er det samme så pass på at de som evt. er enslige får en bordpartner. • En utenlandsk gjest bør sitte i nærheten av minst én gjest som snakker samme språk. • En toastmaster plasseres for å kunne høres av alle, men også slik at vertskapet lett kan få kontakt med vedkommende. • Å ha toastmasteren til bords er en tålmodighetsprøve. En hedersgjest har derfor ikke toastmasteren til bords Og disse er verdt å merke seg: • Ta hensyn til de andre som også er sultne. • Spis med munnen igjen, og ikke rap. • Pass godt på borddamen din og kan du ikke smalltalk, gi henne plenty å drikke. • Vær observant på signaler fra borddame. • Man sitter rolig til det blir annonsert røyke & tissepause. • Ta vertskapet i hånda og takk for maten og selskapet.

6 8

9

1. Løper fra Åhlens 129,- 2. Sleng dyna på bordet! Dynetrekk fra OBS (fra 129,-) brukt som duk 3. Utepledd i fleece fra kid (fra 35,-) når nettene blir lange og det er mye å prate om 4. Putt planter der de passer! Chrysanthemum fra OBS (29,90) oppi målebeger fra Clas Ohlson (fra 49,-) 5. Rålekker veske som redder antrekket. Fra Bagorama 2.799,- 6. Pynt bordet med saker som matcher (uansett hva det er). Vi kjøpte hårstrikk på Glitter 54,90,- 7. Ha alltid servietter i skuffen. Verdens enkleste måte å går fra kaffekopp til kaffe slaberas. Disse er fra Upstairs, fra 9,97 8. Behold kjolen på i alle fall til kaffen er drukket opp! Nydelig sommerkjole fra Rasmus Tallaksen 1.299,- 9. Tepper og ryer fungerer like bra ute som ikke. Rye fra Åhlens 229,-

Tips i bånn

Farrisglasset skal alltid stå mest tilgjengelig. Er ikke det en kjedelig regel kanskje?

Å bli invitert i selskap en glede, sier hagedesigner Grethe Gerhardsen Træland.

Rosa hjerter fra Upstairs 6,97

7

• Bruk tid og en dæsj kjærlighet på å dekke bordet. • Ruter, prikker og striper lever fint i hop. Ta det rolig med organiske mønstre • Gamle patentflasker er flotte karafler. • Tenk alternativt, du trenger ikke kjøpe alt nytt. Med slakk i løpestrengen er det utrolig hva du kan finne i kjøkkenskapene. Sjekk tilbudskurvene etter andre løsninger. Et gardin er en perfekt duk. Gå på loppemarkeder, samle på sjeldne skatter. Lån av andre. • Plukk blomster og finn pynt i naturen, kombiner gjerne med grønt fra butikken. • Dekorasjonene må være i en høyde som passer til engasjerende konversasjon med øyekontakt. • Velg to, tre farger, og vær disiplinert innenfor fargeskalaen, så blir det balanse på bordet. • Skal du ha konfirmasjon eller feire en jubilant, så spør hedersgjesten om ønsker, det er deres fest.


12 NYE BYTIKKER TIL SENTERET

Nye fristelser

på senteret

URBAN, ÅPNER I BØRJAN AV JUNI: URBAN FÅR DU GODE MERKEVARER TIL DEN UNGE HERRE SOM TRIVES PÅ BRETT, OG SOM ELLERS BARE VIL HENGE RUNDT OG SE KUL UT. URBAN ER OGSÅ EN BOLTREPLASS FOR UNGE PIKER SOM LIKER Å KLE SEG KULT OG CASUAL PÅ KROPPEN OG BEINA. URBAN SPELLER ALLTID FET MUSIKK OG HAR UNGE FOLK SOM HJELPER DEG FREM I JUNGELEN.

Jernia

åpner 7.mai EN FOLKEKJÆR KLASSIKER SOM TILBYR ALLVERDENS TIL HUS OG HAGE, SAMT HUSLIGE DUPPEDINGSER TIL HAM OG HENNE. HER FILER MAN NØKLER, DRØMMER OM KJØKKENMASKINER OG OVERRASKER SIN ELSKEDE MED EN STILLEGÅENDE KOMPOSTKVERN TIL BURSDAGEN, ELLER NOE ANNET HERLIG MASKULINT. JERNIA ÅPNER AKKURAT TIDSNOK TIL AT DU FÅR HAGESELSKAPET I STAND TIL NASJONALDAGEN.

I løpet av 2009 vil sørlandsenteret åpne i overkant av ti femten nye butikker. Her presenterer vi noen av de første.


NYE BYTIKKER TIL SENTERET 13

ONLY, ÅPNET PÅ NYTT I APRIL: ONLY ÅPNET OGSÅ I NY DRAKT NÅR VÅRSOLA KOM. DETTE ER BUTIKKEN FOR DAMER SOM IKKE HAR NOE Å HA PÅ SEG. HER KAN DU KOSE DEG I LUFTIGE LOKALER OG SJEKKE UT JENAS OG STROPPELØSE SOMMERKJOLER. HER FÅR DU OGSÅ TILBEHØR SOM VESKER OG BELTER OG ANNET SMÅPELL.

JACK & JONES, ÅPNET PÅ NYTT I APRIL: nyopppussede lokaler gjør underverker for alle, og nå har Jack & Jones gjenoppstått i ny drakt. Dette er en sikker vinner for gutter og cowboyer i alle aldre. Dessuten liker mødre godt av en eller annen grunn å henge i denne trygge konfeksjonsforretningen.

PIECES ÅPNET I APRIL PIECES ER EN DRØMMEBUTIKK FOR JENTER OG DAMER SOM ER SULTNE PÅ LEKKERT, ELEGANT OG GLAMMY STÆSJ. På pieces kjøper du deg ikke fattig på juveler, men kan velge i flotte ting til rimelige priser. Smykker, alt av belter og vesker og slikt deilig dill som jenter har for mye av og aldri får nok av.


New styles every week – check out www.bianco.com

400,-

700,-

Sørlandssenteret, 38 79 33 70 Postgården, 38 04 25 00 Amfi Arena, 37 40 45 83

600,-

Please note that not all products are available in all shops. The prices are recommended and subject to revision without notice.

,9 9 5 ,-

899

NÅ HVITT GULL M/DIAMANT 0,06 CT 2 699,-

1 899,-

HVITT GULL M/DIAMANT 0,06 CT 1 999,-

1 399,-

HVITT GULL M/DIAMANT 0,12 CT 3 299,-

Sørlandssenteret tlf: 38 04 68 25

2 299,-


ENDE

LIG!

til r meg - glede aven... ng morge

Avbildede modeller: kr 3499,– pr stk (N4940) Hvitt gull, herre kr 7599,– pr stk (N8130) Hvitt gull m/diamant 0,15 ct W.SI, dame

Tre is-/barneskjeer i sølv med samme mønster

3 TA A T E L B

FOR 2

1 199,–

*)

Før kr 1 950,–

r evighet Ringen bety n begynnelse ge in r ha – den slutt! n ge in og

÷50%

*) Gjelder sølvmønstrene: Opphøiet Rose, Telesølv, Drage, Rådhus Vifte, Arvesølv, Märtha, Bankett, Odel, Tradition og Valdres.

på ring nr. 2

*)

G0906 – www.aie.no

kr 2099,– pr stk (N0540) herre kr 3899,– pr stk (N7240) ringer, par forlovelses Ved kjøp av ett m/diamant 0,06 ct W.SI, dame . gste til 1/2-pris får du den rimeli ksjon omfattende kolle en r ha n un ll-F Gu e-/gifteringer. av flotte forlovels gravering. 99,– pr stk inkl. 10 kr fra r ge Rin

549,– Før kr 899,– Sølv paispade i etui

Tilbudene gjelder t.o.m. 16.05.09 eller så langt beholdningen rekker.

ede l g n e R

Sørlandssenteret, 1. etg. v/Obs – Tlf. 38 04 92 10 www.gullfunn.no

Gjør deg klar til

våren

Hos oss får du den beste service og møter frisører med høy faglig dyktighet, som er skolert både i inn og utland. Vi har bl.a. 6 frisører med colormaster utdannelse og make-up artister. Kom å la en av våre dyktige frisører inspirere deg på farge og klipp - Vi tar ansvar for ditt hår.

Kom inn å se våre mange spenndene tilbud.

DAME- & HERREFRISØR som også har timebestilling Sørlandssenteret Tlf. 38 04 91 38

Sandens Tlf. 38 10 00 53

Tollbodgt. 13 Tlf. 38 02 58 30


Store og kraftige 11cm potte

6 pk. margeritt

120,-

Tilbudet gjelder ut uke 19 eller sĂĽ langt beholdningen rekker.

Bluse

199,-

Sørlandssenteret Tlf. 93 09 06 45 www.pm.no

Bestill blomster pĂĽ mestergronn.no


18 SHOPPING GUIDE MENN

+ 0

Solbriller Donna Karin BRILLELAND 2.080,-

0 ..

Solbriller CUBUS 99,-

0 ..

Hatt Blå CARLINGS 149,-

Hatt Brun CARLINGS 149,-

Dressjakke, Mexx M AT C H 1.699,Dressjakke, ALVO VIC 2.299,-

+ 0

Slips Blå DRESSMANN 299,Slips Grønt VIC 299,Slips Sølv DRESSMANN 149,-

0 ..

+ 0

Slips VIC 299,-

0 ..

+ 0

0 ..

Skjorte Hvit 399,- / Sort 199,DRESSMANN

+ 0

Skjorte Hvit / Sort M AT C H 599,-

Slipsnål DRESSMANN 99,-

Slipsnål MESTERGULL 1.095,-


SHOPPING GUIDE MENN 19

+ 0

+ 0

Klokke Tag Heuer MESTERGULL 10.990,-

0 ..

Belte Sand VIC 599,-

Belte M AT C H 399,-

Klokke Guess MESTERGULL 1.590,-

0

0 ..

..

Bukse JC 499,-

+ 0

Bukse Alvo VIC 899,-

Pluss minus priser

I år kan du mikse og matche som du vil, men sats på mørke bukser! Sørlandssenteret har trender i enhver prisklasse. Kle deg opp til den store vårfesten hos oss! Og du? Prøv med en hatt! Boxershorts Bjørn Borg CARLINGS 199,-

+ M7 9AT9 , -C H 0 Dressko

+ 0

Boxershorts DRESSMANN 99,-

+ 0

0 ..

0 ..

Dressko ØKONOMISKO 299,-

Strømper CUBUS 39,..

0

Strømper Sand VIC 149,-


TORSDAG 7. MAI

NYÅPNING KITCHEN AID KJØKKENMASKIN Flere farger. Begrenset antall

WOK NOWO TITANUM 30CM m/slipp belegg. Fantastisk kvalitet. 5års garanti på belegget

Før 699,-

299,-

5599,inkl tilleggspakke verdi 2300,-

EVA SOLO TERMOKANNE

EVA SOLO CAFE SOLO

M/ 2KOPPER

1LTR M/2GLASS/SKJEER

LEATHERMAN MAGCHARGER

Før 999,-

Før 649,-

OPPLADBAR LOMMELYKT

NÅ NÅ

249,50

499,-

Før 1699,-

999,-

Ellers er det mange gode åpningstilbud å finne i butikken. Vi ønsker gamle og nye kunder velkommen.

SØRLANDSSENTERET

Du finner oss i Postens gamle lokaler vis-a-vis Apotek 1. Åpningstider: 10-20 (18) Telefon: 38 12 45 50 Kampanjen gjelder ut uken.

www.jernia.no

www.jernia.no

TORJESEN TORJESEN


NÅÅ:: 33 ffoorr 22 N

33

BBlliikkkkBBooxx!!

TTAA PLLAAGGGG –– P BBEETTAALL FFOORR

22

Du får det rimeligste gratis! Gjelder alle ordinære varer!

Markens tidl. Sønnik-hjørnet

Sørlandssenteret

Sørlandssenteret


22 TRENDER

Siste nytt FRA DEN

STORE VERDEN

"O'SULLOC"

TE PÅ FREMMARSJ STÅLE ØKLAND FRA "DOMENE 5/GLOBAL RETAIL TRENDS"

Du tror kanskje kaffe er drikken for trendsettere. Men tro om igjen, nå er det te som er in. Te dukker opp i de rareste versjonene og på de rareste stedene du kan tenke deg! Det mangler ikke på utvalg i kaffe dersom man er på en norsk kafé. Cappuccino, latte, macchiato, espresso dobbel eller enkel og mye mer - nordmenn elsker kaffe, og vi er raske med å adoptere verdens kaffetrender.

vet som enda sunnere. I tillegg brukes urtete av stadig flere og ikke minst Rooibush-te fra Sør-Afrika. Personlig anbefaler jeg gjerne en marokkansk myntete med ferske mynteblader og en dash honning. Nydelig!

Men prøv å bestille en kopp te på en norsk kafé. Da får du som regel et litt forvirret blikk tilbake. "Te?" Og det ender som regel opp med at den ansatte må rote på lageret og kommer ut igjen med verdens kjipeste te - i pose.

Opplevelser

Eller du får et verdensvant smil tilbake. "Jada, vi har te." Og så får du også nå verdens kjipeste te - i pose. Hvorfor er det slik? Hvorfor har ikke nordmenn oppdaget teen på samme måte som kaffe?

På fremvekst I de mest trendy barene i verden, brukes te i stadig flere varianter. Grøn te og sort te blandes i drinker og serveres. Mange steder åpnes det egne te-lounger og te-rom. Egne kjeder som bare selger te, vokser frem, og ikke minst har is-te blitt en populær tørstedrikk. Den mest trendy teen i dag er kanskje hvit te, men utvalget innen te er enormt, og det finnes en smak for enhver.

Går du på de mest trendy te-salongene i verden, som for eksempel på O´Sulloc i den sør-koreanske hovedstaden Seoul, får du velge i egen te-meny og du får lukte på ulike typer te før du velger teen du vil ha. Å drikke en kopp te skal være en liten opplevelse, og det skjønner tesalongene.

satt ved bålet, fordypet i tanker, da det drysset noen blader ned i en krukke kokende vann. Straks steg det opp en nydlig aroma, og keiseren ville smake på denne drikken som himmelen hadde gitt ham. Slik gikk det til at kineserne begynte å drikke te.

Fra kaffe til te? Vi er en nasjon av keffedrikkere, men teen er på full fremmarsj. Det skal vel noe til at nordmenn legger bort kaffe til fordel for te, men det blir stadig flere av oss som syns at te smaker litt bedre enn kaffe.

Lang historie Te er på ingen måte noen ny drikk. Te har vært drukket i flere tusen år, og kom til Europa på begynnelsen av 1500-tallet. Legenden sier at den første tekoppen ble drukket i Kina. Keiser Shen Nung

Helse i hver dråpe Sunnhet er et stikkord i forhold til te. Helsetrenden er blitt sterk, og mange typer te er veldig sunne. De ivrigste tilhengerne av grøn te kan ikke få sagt nok om hvor helsefremmende grøn te er. De siste årene er hvit te blitt fremhe-

"PRØVELUKTE" Viser et fat med ulike typer te som presenteres for kunden, slik at kunden kan "prøvelukte" før hun velger sin te.

"O'SUL te-salonge LOC" n "O'Sullo c" i Seoul, som er ve ldig trendy.


www.eurosko.com

299,-

svart str 36-41. Før 399,-

499,-

Tesori , str 36-41

1/2 pris

-300,-

str 36-42 Svart, hvit Før 399,- Nå 199,-

str 41-46 Før 999,- Nå 699,-

Vi har utvalget til den store festen nå

399,-

str 36-42 Før 599,-

299,-

str 41-46 Før 499,-

str 38-46 Før 399,-

299,-

299,-

str 41-46 Før 499,-

Sørlandssenteret www.eurosko.no


Klar for festen!

249

299

299

299

299

Str. 36-42

199 Str. 24-46

299

,-

Str. 36-42

Også i herre størrelser.

Str. 40-47

,-

Str. 36-41

,-

Str. 36-41

,-

Str. 40-47

,-

,-

,-

www.okonomisko.no Sørlandssenteret • Tlf: 83 04 92 29

299,-

299,-

299,-

Finnes også i hvit

Chicas, st 36-41 FØR 399,-

Chicas, st 36-41 FØR 399,-

Finnes også i sort

Chicas, st 36-41 FØR 299,-

Mano, st 41-46 FØR 499,-

-200,-

199,-

Nike st 36-41 FØR 800,- NÅ 599,-

dna Sørlandssenteret

-300,Nike st 36-41 FØR 1.000,- NÅ 699,-


V Sør i har stø land rst et av e utv s SER LYS alg VIE og TTE R

Opplevelsesbutikken med lave priser har kommet til SØRLANDSSENTERET Nå er det konfirmasjonstid!

Vi har utvalget til bordet! Markensgate 20 & Sørlandssenteret (2.etg mellom Majas dropin og Coop cafe) www.upstairs.no


119

00 pr kg

ØRRETFILET Hel side m/krydder fra fiskedisken

59

SOMMERKOTELETTER

59

90

NORVEGIA Tine 1 kg Ord.pris 89,00

90 pr kg

FAST LAV PRIS

KYLLINGFILET Prior, 650 g, 106,92/kg

2 for

16

90

00

139

PIZZA ORIGINALE

Du sparer 5900

Milano, Margherita, Superiore, Capricciosa, Pepperoni Stabburet 283-300g. 56,33- 59,93/kg. Ord.pris 28,90-31,50

Trumf-bonus hver dag

3% Trumf-bonus hver dag Nå kan du søke om Trumf Visa – kredittkortet som gir deg 3% bonus på alle dagligvarer du handler hos Ultra og andre butikker tilknyttet Trumf. I tillegg får du 1 % bonus på det du handler hos andre bransjer. Unntak er dagligvarebutikke som ikke er tilknyttet Trumf. Trumf Visa har inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse og ingen årsavgift eller gebyr på varekjøp. Eff. rente: 50 000,- (24,90 %). 25 000,- (25,93 %). 10 000,- (29,08 %).

Kundeavis på ultra.no På ultra.no kan du alltid laste ned gjeldende kundeavis for din butikk. Du kan også få den tilsendt direkte på mail ved å registrere din mailadresse om du ønsker det.

Din nærmeste Ultra butikk: Ultra Sørlandsenteret, Barstølveien 33, Kristiansand, 10-20 (10-18). Tlf: 38 19 60 00 Tilbudene gjelder t.o.m lørdag 9/5. Forbehold om trykkfeil.

FAST LAV PRIS Kun til private husholdninger. max 2 kasser. *) Gjelder ikke brus fra Oskar Sylte

3%

99

00 + pant

Kassesalg

MINERALVANN Plukk & Mix. Velg blant dine favoritter 10x1,5 liter ass* 6,60/liter


VI SENKER prisene IGJEN

ET STORT UTVALG ENSTYRKE BRILLER:

PÅ KOMPLETTE BRILLER

FRA

145,-

Gjelder ved kjøp av komplett brille og kan ikke kombineres med andre tilbud/rabatter. Utvalg kan variere fra butikk til butikk.

sengepakke

Sørlandssenteret Tlf. 38 04 06 66

NÅ KUN

1.999,sengepakke • Laura seng 60 x 120 cm, hvitmalt • Madrass • Sengekant 60 x 120 cm • Pute 35 x 40 cm • Dyne 80 x 100 cm • Putevar 35 x 40 cm • Dynetrekk 80 x 100 cm • Himmel FØR 3.435,- NÅ KUN 1.999,-

MELLOMETG. - TLF. 38 04 91 71 27 år i Kristiansand Etableret i Sørlandssenteret i 1988

VÆR RASK! BEGRENSET ANTALL!


! R E S I R P N O N KA

NYHETER TIL

JOGGEBUKSE

79,-

GUTT 1 1/2-7 ÅR

FARGER OG STØRRELSER KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK!

3/4 BUKSE DAME

149,-

FARGER OG STØRRELSER KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK!

COLLEGE HERRE

149,-

COLLEGE GUTT 8-16 ÅR

129,-

VÅRJAKKER

99,GUTT/JENTE

FØR 199,-

FARGER OG STØRRELSER KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK!

FARGER OG STØRRELSER KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK!

FARGER OG STØRRELSER KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK!

PARTIVAR

T E L T U O ! IS R P V A L T M E R T S K E ER TIL

TOPPER

PENBUKSER/ COLOUR JEANS

3 FOR

3 FOR

BARN

HERRE

50,FØR OPPTIL 79,-

100,FØR OPPTIL 249,-

OSLO Furuset Senter, Trygve Lies plass 1. 10-20 (10-18) DRAMMEN Krokstad Senter 10-20 (10-18) • BERGEN, Spelhaugen Torg i Fyllingsdalen 10-20 (10-18) • HAUGESUND Oasen Storsenter 10-20 (10-18) SANDNES Sentrum, E. Skjalgsonsgt. 10-19 (10-16) • KRISTIANSAND v/Sørlandsenteret 10-20 (10-18) TILBUDENE GJELDER T.O.M. 17/5 2009 - UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK.


Ta deg en pause T I S P I S E S T E D E R S O M G J Ø R A LT F O R G J E S T E N E . S E LV F Ø L G E L I G KONKURRERER SPISESTEDENE PÅ SØRLANDSSENTERET OM KUNDENE. T I L S A M M E N U T G J Ø R V I E T S P E N N E N D E M A N G F O L D S O M G J Ø R AT D U K A N V E L G E M E L L O M T I F O R S K J E L L I G E B E S P I S N I N G S A LT E R N AT I V E R . F R A D E N R A S K E G Ó B I T E N T I L E N N Y D E L I G M I D D A G F O R H E L E FA M I L I E N .

Sørlandssenteret nr.3 2009  

BLI INSPI RERT TIL Å DEKK E FANT ASTIS KE FESTB ORD • TREN DER • FESTA NTRE KK SISTE NYTT FRA DEN STORE VERDEN VÅRE TROFASTE KUNDER VISER MO...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you