Page 1

Kvalitet, HURTIGHET & fleksibilitet - med ferdige moduler

www.konsmohus.no


OM KONSMO FABRIKKER BEDRIFTSINFO | BYGGESYSTEM

Som navnet tilsier, baserer Konsmo Modul seg på bygging ved bruk av ferdige moduler. Vi startet modulproduksjonen i vårt fabrikkanlegg i 1981, og er nå en av landets ledende produsenter og leverandører av moduler. Våre konkurransedyktige betingelser, leveringsgaranti, kvalitetskontroll og fleksible systemer sørger for at Konsmo Modul er en samarbeidspartner å stole på.

En solid hjørnesteinsbedrift Konsmo Fabrikker A/S har over 30 år bak seg i bransjen. Bedriften ble etablert i 1978, og er blitt en solid virksomhet med god økonomi og langsiktige mål. Fabrikken holder til i Vest-Agder, nærmere bestemt på Konsmo i Audnedal kommune, cirka fem mil fra Kristiansand. Vi sysselsetter omlag 200 personer og er dermed bygdas største arbeidsgiver. Hjørnesteinsbedriften er en populær arbeidsplass der engasjerte medarbeidere tilbys spennende og varierte oppgaver i et trivelig og travelt arbeidsmiljø.

PROSJEKTERING Konsmo Fabrikker AS har eget arkitektkontor og prosjekteringsavdeling til kundens disposisjon for tilpasning og optimalisering av ønsket bygg.

Stor bredde Konsmo Fabrikker A/S produserer både

Produksjon Modulene bygges ferdig inne i vår fabrikk, og tilpasses behovene til hver enkelt kunde. Vi leverer modulene komplett fra fabrikk med all innredning – fliser, parkett, elektro og sanitærutstyr – ferdig montert.

Montering Vi leverer både små enheter satt sammen av et par moduler, og store bygg på flere hundre kvadratmeter. Uansett størrelse settes modulene raskt sammen på byggeplassen. Vår erfarne montasjeavdeling sørger for å ferdigstille prosjektet, noe som også innbefatter klargjøring av vann og strøm.

og Gjennom Konsmo Hus kan vi tilby vår omfattende huskatalog med boliger som kan velges slik de er, eller brukes som en inspirasjonskilde for den boligen du ønsker å bygge. Våre dyktige fagfolk hjelper deg mer enn gjerne med å finne løsninger tilpasset ditt behov og din økonomi. Vi gjør vårt for at det å bygge bolig skal være lystbetont. Vi leverer alt fra tomannsboliger og større boligprosjekter, til fritidsboliger og hytter. Ta kontakt dersom du ønsker mer informasjon om Konsmo Hus. Resten av denne brosjyren fokuserer på Konsmo Modul.

Raskt og kostnadseffektivt

Allsidig fleksibilitet

Modulene bygges ferdig inne i vår fabrikk, og settes raskt opp på byggeplassen. Man fjerner faren for at treverket utsettes for regn og fukt, og dermed også faren for at byggeprosessen må utsettes på grunn av tørking av byggematerialene. Vi kan dessuten skilte med kort leveringstid.

Modul-systemet er fleksibelt og passer til de fleste byggeformål:

Du bør velge modulbaserte løsninger når du ønsker:

02 www.konsmohus.no

Lave totalkostnader

Rask byggetid

Fleksible løsninger

Kort leveringstid

Bedre byggeprosess

Sikrere kvalitetskontroll

• Boliger: s 4-5 Enebolig Leilighetsbygg Rekkehus Fleretasjebygg • Kontorbygg: s 6-7 • Skoler: s 8-9 • Barnehager: s 10-11 • BYGGAnlegg: s 12-13 Dagrigg Forlegning • SKREDDERSYDDE HJEM FOR BOSTEDSLØSE: s 14 • fritidsboliger: s 15 • TELEHytter: s 16 • teknisk infoRMASJON: s 18-19 Konsmo Modul kan brukes til både permanente og til midlertidige og flyttbare løsninger. Som midlertidige løsninger har systemet stor gjenbruksverdi siden bruk av moduler gir anledning til enkel utvidelse og også flytting av hele bygget.

03


BOLIGER

ENEBOLIG | LEILIGHETSBYGG | REKKEHUS | FLERETASJEBYGG

Bogafjell, Sandnes

Fagermoen, Songdalen kommune

www.konsmohus.no

Konsmo Modul har etter mange år med produksjon av ulike type moduler også utviklet et gjennomarbeidet konsept for boligbygging - med ferdige moduler fra fabrikk. Vår erfarne montasjeavdeling sørger for å ferdigstille prosjektene på byggeplass.

Boliger Vi prosjekterer og oppfører både eneboliger, hybelbygg/studentboliger, leilighetsbygg og andre boliger tilpasset den enkelte kundes ønske i flere stilarter. Vi tilbyr både standardløsninger og muligheten for å tilpasse bygget etter kundens ønsker. Fleksibiliteten i vårt byggesystem er blant en av egenskapene som gjør Konsmo Modul så attraktivt.

04 Hellemyr, Kr.sand

Ski kommune

Odderhei, Kr. sand

05 Smeaheia, Sandnes


KONTORBYGG

www.konsmohus.no Aker Solutions, Pusnes

Kontorbygg Kontorbygg stiller spesielt store krav til funksjonalitet og planløsning. Kort byggetid og muligheter for å flytte eller selge bygget senere er ofte avgjørende for våre kunder. 06 Kristiansand

Lillesand

Brannstasjon, Kr.sand

Konsmo Modul tilbyr alt fra enkle og midlertidige anleggskontor, til større permanente kontorbygg i flere etasjer. Modulsystemet tillater at selv midlertidige kontorbygg gir optimale anvendelsesvilkår.

07


SKOLER

Smeaheia skole, Sandnes (Malthus AS)

www.konsmohus.no

Skolebygg Skolebygg er hele tiden i utvikling. Konsmo Modul er derfor en god løsning. I tillegg til å være en kostnadseffektiv og rask byggemetode, kan byggingen lett endres/tilpasses fremtidige behov. Vi leverer alt i fra små enheter med bare et par moduler til større bygg på flere hundre kvadratmeter.

08 Furulunden skole, Mandal

Konnerud skole, Drammen

Fjell skole, Drammen

09 Åskollen skole, Drammen


BARNEHAGER

www.konsmohus.no Sandvedhaugen barnehage, Sandnes

Barnehager Hver barnehage tilpasses antall brukere og kundens behov. Barnehagen utformes med tanke på å gi barna et godt miljø for lek og læring, samtidig som den tilpasses de stedlige forhold og omgivelser. Ved endret behov, kan en modulbarnehage enkelt flyttes eller påbygges.

10 Hå kommune barnehage

Morgedalen barnehage, Stavanger

Tommeliten barnehage, Arendal

11


ANLEGG

dagrigg | forlegning

Forlegning

Planløsninger Nedenfor kan du se et lite utvalg av våre standard anleggsmoduler.

FOTO www.konsmohus.no

12

Murmansk

Svalbard

Anlegg Anleggsbransjen krever fleksible rigger med stor mobilitet på grunn av stor variasjon i arbeidsoppgavene. Enhver form for midlertidig forlegning er svært utsatt for slitasje. Våre moduler tåler hard belastning av både brukere og naturelementer, og har derfor lang levetid. Kvalitetsaspektet, fleksibiliteten og hurtigheten gjør Konsmo Modul velegnet til dette bruksområdet.

13


SKREDDERSYDDE HJEM FOR BOSTEDSLØSE

FRITIDSBOLIGER

d å bo

dsløse

Hemsedal

Konsmo Fabrikker AS har sammen med Malthus utviklet et unikt og skreddersydd konsept for bostedsløse ; Et solid,tilpasset og funksjonelt hjem som fremstår som noe langt mer enn bare “tak over hodet”.

illustrasjoner: Konsmo fabrikker as

www.konsmohus.no

Funksjonell interiørløsning Kjøkkenet har spiseplass og er ferdig utstyrt med blant annet innebygget kjøleskap, kjøkkenbenk i stål etc. Stuen har det som skal til og det er lagt vekt på behovet for begrenset innsyn. Ekstern bod ligger i tilknytning til inngangspartiet. Slitesterke materialer Basert på mange års praktisk erfaring bygges boligen i materialer som tåler å bli brukt. Vi vet at denne typen bygg utsettes for store påkjenninger og en betydelig slitasje. Derfor er materialvalget ekstra viktig.

14

Små tun Våre frittstående boenheter egner seg godt til å stå alene eller sammen to, tre eller fire på et lite tun. Boligen kan enkelt flyttes til et annet sted, og tomten kan deretter tilbakestilles til sin opprinnelige form.

Fritidsboliger Konsmo Modul egner seg også utmerket til fritidsleiligheter. Effektiv byggetid, stor ferdighetsgrad fra fabrikk og liten byggeplassorganisasjon er blant fordelene. På værharde strøk og områder med lange vintre, kan det være hensiktsmessig med en rask byggeprosess.

15


TELEHYTTER

Kvalitet, service og fleksibilitet Våre resultatorienterte medarbeidere har høy fagkunnskap, kompetanse og erfaring. Dette gir kundene våre en trygghet om at Konsmo Modul er en seriøs aktør som kan ta på seg de oppgavene som behøves. Vi har de ressursene som skal til både menneskelig og materielt for å følge med i en bransje i stadig utvikling. Kvalitetskontroll Konsmo Fabrikker gjennomfører en streng kvalitetskontroll på alle byggene våre. Alt skal gjøres til riktig tid og i riktig rekkefølge, og når det hele er ferdig skal bygget fungere som forutsatt. På hvert bygg har vi en egen byggeleder som koordinerer arbeidet. Byggelederen sørger for at tidsfrister holdes, at riktige kvalitetsmaterialer blir brukt, og at riktige standarder følges. I alle bærende konstruksjoner bruker vi kvalitetskontrollerte materialer. En tid etter at bygget er tatt i bruk, følger vi opp med ettårsbefaring for å forsikre oss om at kunden er fornøyd.

Vi setter vår ære i kvalitet i alle ledd. Erfaringen viser at det er tidligere kunder som er våre beste ambassadører og selgere. Tenker miljø Vi legger stor vekt på å være en miljøbevisst og ryddig aktør. Modulsystemet bygges i trekonstruksjoner, og er et rent naturprodukt både på utvendige og innvendige flater. Materialet er lett i vekt, lett å spesialtilpasse og svært godt egnet for det skandinaviske klimaet. Alt byggeavfall som kan forbrennes, benyttes til oppvarming av bedriften. Avfall sorteres og returneres til leverandør, eller avfallsdeponi.Tre-modulene gir også et sunt inneklima, og er kostnadsbesparende ved eventuell flytting eller endring av bygningens bruksområde – modulbygg er med andre ord spesielt velegnet til gjenbruk.

VÅRE SAMARBEIDSPARTNERE:

LEVERANDØR AV ROYAL-IMPREGNERT TRELAST

www.marnarbruk.no

www.konsmohus.no

kvalitetskjøkkeN i alle prisklasser

16

Telehytter Konsmo Modul er leverandør av telekommunikasjons-hytter til flere av nettoperatørene i Norge. Hyttene er montert på fjelltopper langs vei og jernbane, over store deler av landet. Hyttene lar seg lett transportere med blant annet helikopter. De er enkle og raske å montere.

17


TEKNISK INFORMASJON

PRODUKSJONSMETODE

GODKJENNING/ANSVAR:

Vegger, gulv og tak lages først som selvstendige elementer som deretter settes sammen til ferdige moduler. Alt sammen i tørre og kontrollerbare omgivelser.

KVALITETSKONTROLL Modulene er underlagt streng kvalitetskontroll og testing. Eksempelvis viser trykkprøving/ tetthetskontroll meget lavt lekkasjetall for denne type bygg.

FERDIGHETSGRAD

MODULSTØRRELSER: Bredde

Lengde

Høyde

Dagrigg standardstørrelser

2,500

7,400

2,400

Kontor/skole standardstørrelser

2,900

8,400

2,400/2,700

max 3,900

max 11,000

2,400/2,700

Bolig

Informasjon: Modulstørrelser er reisverk-mål og er tilpasset gunstig transport.

Modulene gjøres komplett ferdig på fabrikk, med nødvendig innredning og utstyr.

FUNDAMENT/MONTERING Ferdige moduler kan monteres på trefundament

Takhøyden er angitt som innvendig takhøyde

for midlertidige bygg, eller permanent på ringmur

Totalhøyden er forskjellig alt etter type tak og konstruksjonstykkelser.

eller oppå parkeringskjeller. Monteres med inn-

Vi kan levere andre størrelser enn oppgitte standardstørrelser, og vi tilpasser moduler etter hver kundes ønske og behov.

byrdes avstand på 20 mm, og tettes/sikres etterhvert som de monteres. Sluttføring av tekniske og bygningsmessige fag utføres også på byggeplassen.

18 www.konsmohus.no

19


Kvalitet, HURTIGHET, & fleksibilitet - med ferdige moduler KONSMO FABRIKKER AS Helle 4525 Konsmo Telefon: 38 28 13 00 Telefax: 38 28 18 60 E-post: firmapost@konsmohus.no

Ta gjerne kontakt for en uformell prat

www.konsmohus.no

Profile for 07 Media

Konsmo Fabrikker AS  

Kvalitet, HURTIGHET, fleksibilitet, med ferdige moduler

Konsmo Fabrikker AS  

Kvalitet, HURTIGHET, fleksibilitet, med ferdige moduler

Profile for osigraf