Page 9

TEKSTI JOHANNA PELTO-TIMPERI – KUVAT LARS-GÖRAN LASSANDER

Brittifani ihastui

MATKAMIES

alppimaisemiin

Lars-Göran Lassander on vannoutunut Iso-Britannian ja Irlannin ystävä, mutta unohtumattomimmat maisemat sijoittuvat kuitenkin Sveitsin Alpeille Jungfraujochiin. MIKÄ ON UNOHTUMATTOMIN MATKAKOKEMUKSESI? Pyöritin tässä muutamaa vaihtoehtoa, mutta päädyin sitten siihen, mikä ensimmäiseksi tuli mieleen eli Sveitsin Jungfraujoch, jonne matkustin toukokuussa 2013. Paikka on 3 450 metriä merenpinnan yläpuolella. Kun huipulla seisoi ja katseli alas, niin tajusi, kuinka pieni ihminen onkaan. Menin vuoren huipulle junalla Interlakenista. Juna kulki välillä todella jyrkillä rinteillä. Tulin myös takaisin junalla. Jo junamatkalla sai nauttia hienoista maisemista. MINNE HALUAISIT MATKUSTAA UUDELLEEN? Rakastan Brittein saaria ja joka vuosi on ainakin kerran päästävä sinne. Mansaarelle on pakko päästä uudelleen. Jo ensituntuma matkalla lentokentältä Douglasiin oli hätkähdyttävä, kun kumpuilevat vihreät pellot olivat toisella puolella ja toisella puolella aukesi meri. Myös ihmiset olivat todella ystävällisiä. MITÄ PAKKAAT MUKAAN? No vaihtovaatteet tietysti, mutta tärkeimmät ovat kamera ja kameran laturi. Olen usein viikon tai kahden viikon matkalla, joten pelkillä käsimatkatavaroilla ei pärjää.

MATKUSTATKO YKSIN VAI SEURASSA? Matkustan aina yksin ja omatoimimatkoilla. Olen sellainen jääräpää, että on helpointa mennä oman pään mukaan. Matkalla tapaa aina mielenkiintoisia ihmisiä. Kun matkustaa yksin, on avoin tutustumaan muihin. MITÄ HALUAT TEHDÄ MATKALLA? Otan paljon valokuvia. Matkustan mieluiten kaupunkikohteisiin, koska rantalomat eivät ole minua varten. Yleensä käyn kiertoajelulla ja teen päivämatkan kaupungin ulkopuolelle. Haluan nähdä ja nauttia sekä syödä hyvin. Olen herkuttelija, ja varsinkin, jos on mereneläviä tarjolla, pitää niitä maistaa. HANKITKO MATKAMUISTOJA? Ostan yleensä aina jotain pientä, jos käyn kokonaan uudessa paikassa. Minulla on ollut tapana ostaa kaikista vierailemistani maista viiri. Niitä on jo yli 30. TARTUTKO AUTON RATTIIN MATKALLA? Sanonta – jos et lomaile, niin ajat, ja jos lomailet, et aja – pitää paikkansa. Harvemmin ajan itse autoa matkoilla. Olen bussialan ammattilainen, joten haluan tutustua paikalliseen joukkoliikenteeseen. Kuljen niin pikavuoroilla kuin paikallisbusseillakin. Taksin otan vain silloin, jos muuta vaihtoehtoa ei ole. ❙

Lars-Göran Lassander ❯ ikä 40 vuotta ❯ asuu Porvoossa ❯ ajaa Vainion Liikenteen Turku–Helsinkipikavuorolinjaa sekä Helsinki–Lohja-linjaa. ❯ harrastaa matkailua ja valokuvausta.

Expressi 4 | 15

9

Expressi 4/2015  

Lehti matkalle ja kotiin

Expressi 4/2015  

Lehti matkalle ja kotiin

Advertisement