Page 30

MATKAEVÄS

KOONNEET MARI KUUSINEN, MATLEENA MERTA JA PIRKKO SOININEN KUVAT KOHTEET JA TAPAHTUMIEN JÄRJESTÄJÄT

5x

kotimaan matkakohde

Merenkulun historiaa Kotkassa Aktiivinen taidekoti Vaasassa

TIKANOJAN TAIDEKOTI Vaasassa on näyttelyitä, konsertteja ja poikkitaiteellisia tapahtumia säännöllisesti järjestävä taidemuseo. Museo syntyi kauppaneuvos Fritjof Tikanojan luovuttaman taidekokoelman pohjalta vuonna 1951. Tikanojan yli tuhannen teoksen kokoelma sisältää monia taidehistorian keskeisiä taiteilijoita sekä todellisia maailmantaiteen helmiä. Omien kokoelmiensa lisäksi taidekoti esittelee myös vaihtuvia kotimaisen ja ulkomaisen taiteen näyttelyitä.

MERIKESKUS VELLAMOSSA voi tutustua niin suomalaisen kuin kansainvälisen merenkulun historiaan Suomen merimuseossa. Samassa rakennuksessa toimii Kymenlaakson museo, joka on myös Kotkan kaupunginmuseo. Museon näyttelyssä tutustutaan satamakaupungin historiaan, sen arkeen ja juhlahetkiin. Merenkulusta ja historiasta kiinnostuneiden lisäksi arkkitehtuurin ystävien kannattaa tutustua palkittuun moderniin rakennukseen. | merikeskusvellamo.fi

| tikanojantaidekoti.fi

Kalakukkoa satavuotiaassa kauppahallissa Mobiiliopas ohjaa Alvar Aallon maailmaan

Suomenlinna ihastuttaa keväälläkin

JYVÄSKYLÄSSÄ VIERAILEVA voi tutustua kaupungin arkkitehtuuriin ja museoihin kätevästi Aallon kylässä -nimisen mobiilioppaan avulla. Kuunneltavassa tarinassa äänessä ovat opiskelija Antti sekä Alvar Aalto, jonka elävänvaiheiden avulla matkailija pääsee tutustumaan Jyväskylän kaupungin historiaan. Oppaan reittiin kuuluu kuusi kohdetta, muun muassa Keski-Suomen museo ja Alvar Aalto -museo. Kuunneltavan tarinan lisäksi mobiilioppaasta löytyy kohteisiin liittyviä kuvia, videoita ja linkkejä.

200 RAKENNUKSESTA ja kahdeksasta saaresta koostuva historiallinen Suomenlinna on Unescon maailmanperintökohde, jossa kannattaa vierailla muulloinkin kuin vain kesällä. Tammikuusta toukokuun loppuun alueella järjestetään englanniksi opastettuja kierroksia aina lauantaisin ja sunnuntaisin. Suomenlinnassa on myös useita kahviloita ja ravintoloita, joista osa on auki myös talvikaudella.

| visitjyvaskyla.fi

| suomenlinna.fi

KUOPIOSSA VIERAILEVIEN kannattaa piipahtaa kaupungin 1902 rakennetussa eläväisessä kauppahallissa. Jugendtyyliä edustavassa rakennuksessa myydään niin perinteistä rieskaa ja kalakukkoakin, mutta myös erikoisruokavaliota noudattavat löytävät hallista herkkuja vatsansa täytteeksi. Hallin käsityökammarista vierailijat voivat ostaa tuliaisiksi itäsuomalaisten käsityöläisten tuotteita. | kuopionkauppahalli.fi

30

Expressi 1 | 16

Expressi 1/2016  

Lehti matkalle ja kotiin

Expressi 1/2016  

Lehti matkalle ja kotiin

Advertisement