Page 29

11 12

10

ILLALLA TEATTERIIN JA SYÖMÄÄN

Millaista iltaohjelmaa pikkukaupunki tarjoaa? Osoitteesta www.saloon.fi kannattaa tarkistaa, mitä konsertteja ja teatteriesityksiä on ohjelmassa. Esimerkiksi Salon Teatterissa on maaliskuussa satuklassikko Kaislikossa suhisee. Teatteri Provinssin päänäyttämöllä on maalis–huhtikuussa musiikkikomedia Aikuinen nainen, jossa juonta kuljettavat eteenpäin Paula Koivuniemen rakastetut laulut. Illan herkutteluun sopii idyllisessä puutalossa sijaitseva Ravintola Salon Seurahuone (12), jossa notkuvat päivällä runsaat lounaspöydät ja illalla tilataan monipuoliselta a`la carte listalta. Paikan saa valita monista saleista ja kamareista tai tunnelmalliselta verannalta. Jos toukokuussa on lämmintä, voi yömyssyn nauttia Seurahuoneen puistoravintolassa. Cantina Antonio on viihtyisä seurustelu- ja ruokaravintola kaikille meksikolaisen ruuan ystäville. Nepalilaista ruokaa voi nauttia Bhanchha Ghar -ravintolassa (13), jossa alkuperäisen maun takaavat nepalilaiset kokit.

13

YÖPYMINEN VOI OLLA ELÄMYS

Yöpymiseen Salossa ja sen ympäristössä löytyy monenlaisia vaihtoehtoja. Perinteikäs Original Sokos Hotel Rikala sijaitsee Salon ydinkeskustassa joen rannalla. Pääkadun toiselta puolelta löytyy kodikas kaupunkihotelli Hotelli Cumulus Salo.

14

Yksityinen, kodikas Hotel Fjalar sijaitsee omakotialueella, kävelymatkan päässä keskustasta. Fjalarissa on yhdeksän huonetta, joissa kolmessa on minikeittiö. Hotelli sijaitsee Salon radiotehtaan perustajan Fjalar Nordellin 1974 rakennuttamassa yksityiskodissa Rinteentiellä. Hotellikäyttöön rakennus tuli 1997. Jos kansallispuistossa retkeily vei voimat, voi yöpyä Ruukin Majatalossa (14) keskellä idyllistä ruukkikylää. Hotellin kahdeksan huonetta on sisustettu ruukin henkeen, industrial- ja lofttyyliin. Hotelli sijaitsee entisessä Koneistamo-rakennuksen tehdashallissa. ❙ Muistathan, että Saloon pääsee kätevästi ExpressBussilla. Katso aikataulut www.eb.fi

Expressi 1 | 16

29

Expressi 1/2016  

Lehti matkalle ja kotiin

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you