Page 1

OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični Januar 2014

Pripravila: Polona Habič Rus


ŠOLSKA KRONIKA 2013 2013 / 2014 2014

januar 1. januar 2014 – novo leto 1. januar 2014 – svetovni dan miru

7. januar 2014 – srednješolska tržnica Ker se dobro zavedamo, kako pomembna a hkrati zelo težka je izbira poklica za otroke, smo v okviru poklicne orientacije tudi v tem šolskem letu, 7. januarja 2014, organizirali Srednješolsko tržnico. Namenjena je bila učencem od 7. do 9. razreda in njihovim staršem. Tržnica je potekala tako, da so imele šole svoje tržnice po učilnicah, med katerimi so se sprehajali učenci in njihovi starši. Tokrat se je našemu vabilu odzvalo kar 13 srednjih šol, ki so predstavile svoje izobraževalne programe, dejavnosti in izdelke. Poleg tega so lahko učenci in starši dobili konkretne informacije glede vpisa, vpisnih pogojev ter še mnogo drugih informacij od predstavnikov srednjih šol. Na tržnici so se predstavile srednje šole iz ljubljanske in Novomeške regije:  Grm Novo mesto - Srednja šola za gostinstvo in turizem - Kmetijska šola in biotehniška gimnazija  Šolski center Novo mesto

- Srednja elektro šola in tehniška gimnazija - Srednja zdravstvena in kemijska šola - Srednja strojna šola

 Šolski center Ljubljana

- Srednja lesarska šola - Gimnazija A. Aškerca - Srednja strojna in kemijska šola

        

Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica Elektrotehniško-računalniška strokovna šola - VEGOVA Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana Srednja zdravstvena šola Ljubljana Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana Srednja upravno-administrativna šola Ljubljana

2


ŠOLSKA KRONIKA 2013 2013 / 2014 2014

januar Tržnica se je pričela ob 17. uri, s kratkim pozdravom ravnatelja Janeza Peterlina, nato pa je delavka šolske svetovalne službe na kratko spregovorila o poklicni orientaciji in pomembnosti izbire poklica. Nato so se učenci in njihovi starši odšli po razredih, kjer so imele srednje šole postavljene stojnice. Projekt Srednješolska tržnica je bil uspešno izpeljan, saj smo učencem in staršem omogočili, da so lahko dobili konkretne informacije o poklicu, vpisu in o tem, kaj srednje šole ponujajo. Tudi obiskanost tržnice je bila večja od naših pričakovanj, vendar kljub temu upamo, da bo v naslednjem letu še večja.

9. januar 2014 – medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za starejše dečke V četrtek, 9.1.2014, je bilo na OŠ Brinje v Grosupljem, organizirano medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za starejše dečke. Tekmovanja so se udeležile OŠ Brinje, OŠ Luisa Adamiča, OŠ Dobrepolje in OŠ Ferda Vesela. Našo šolo so zastopali Uroš Kastelic, Uroš Kotar, Matej Avguštin, Lenart Lavrih, Marcel Štibernik, Martin Ostanek in Uroš Kastelic. Fantje se osvojili tretje mesto in se žal niso uvrstili na nadaljnje tekmovanje.

3


ŠOLSKA KRONIKA 2013 2013 / 2014 2014

januar 10. januar 2014 – medobčinsko tekmovanje v odbojki za učenke 8., 9. razreda Tekmovanje je potekalo v telovadnici OŠ Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični. Udeležilo se ga je 6 ekip iz naslednjih šol: OŠ Stična, OŠ Višnja Gora, OŠ Dobrepolje, OŠ Brinje, OŠ Luis Adamič Šmarje in OŠ Šentvid. Vrstni red: 1. OŠ Brinje 2. OŠ LA Šmarje 3. OŠ Šentvid 4. OŠ Dobrepolje 5. OŠ Stična 6. OŠ Višnja Gora Šolsko ekipo so sestavljale: Jana Primc, Eva Grandovec, Monika Berdajs, Anita Sinjur, Melita Sinjur, Eva Kutnar, Lara Furjanič, Patricija Kastelic in Eva Hribar.

14. januar 2014 – 5. državno tekmovanje iz astronomije V soboto, 11. 1. 2014 je bilo na gimnaziji Šentvid v Ljubljani 5. državno tekmovanje iz astronomije. Našo šolo je zastopal sedmošolec Tadej Strah. Uvrstil se je na odlično 3. mesto in prejel zlato priznanje.

4


ŠOLSKA KRONIKA 2013 2013 / 2014 2014

januar 14. januar 2014 – strokovno izobraževanje učiteljev – učne tehnike

14. januar 2014 – govorilne ure

14. januar 2014 – medobčinsko tekmovanje v nogometu za dekleta; Grosuplje V torek, 14.1.2014, je bilo v Športni dvorani Ig organizirano področno tekmovanje v malem nogometu za starejše učenke. Tekmovanja so se udeležile OŠ Škofljica, OŠ Dr. France Prešeren Ribnica, OŠ Ig in OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični. Našo šolo so zastopale Jana Primc, Lara Polutnik, Eva Hribar, Ema Varga, Ana Kotar, Urška Kepa in Špela Bregar. Dekleta so osvojila četrto mesto in se žal niso uvrstila na nadaljnje tekmovanje. 15. januar 2014 – tehniški dan 1. a; Lastnosti vode Tehniški dan je potekal po predvidenem planu dela. Učenci so se sprva razdelili v heterogene skupine. Določili so svojo vodjo, ki je poskrbela za pravilno potovanje skupine po postajah ter za usklajeno delovanje vseh članov skupine. Dobili so vsa potrebna navodila in pripomočke za samostojno izvajanje posameznih poskusov. Pri izvajanju poskusov so morali veliko predvidevati in uporabiti svoje predznanje. Navajali so se na zapisovanje ugotovitev in poročanje pred razredom. Dan so zaključili s frontalnim poskusom taljenja ledu (s pomočjo gorilnika) in ogledom krajšega filma. Najbolj so pohvalili pripravo domačega čaja, katerega so tudi popili.

5


ŠOLSKA KRONIKA 2013 2013 / 2014 2014

januar 13. do 17. januar 2014 – zimska šola v naravi 6. razred; Trije kralji Da bi se šestošolci naučili, izboljšali ter utrdili znanje smučanja, si pridobili uporabna znanja in praktične veščine za življenje v novem okolju, razvili pozitiven in odgovoren, ustvarjalen odnos do okolja, se navadili na samostojno učenje in samovrednotenje doseženega znanja, so bivali od 13. do 17. januarja 2014 na Planini pod Šumikom v hotelu Jakec RTC Trije Kralji. Program zimske šole v naravi je bil pod vodstvom vodje profesorja športne vzgoje g. Roberta Bregarja in spremljevalcev kljub pomanjkanju snega realiziran. Vsi udeleženci so v tem času spoznali vedenjska pravila smučarjev, ki jih predpisuje Mednarodna smučarska organizacija (FIS) ter uspešno opravili preizkus znanja. Domačin in planinec gospod Franček je učencem orisal in jih seznanili o naravnih in kulturnih znamenitostih najlepšega dela Pohorja. Kljub rahlemu dežju so smučali na 1.347 m visokem Velikem Vrhu v osrčju bistriškega Pohorja, na urejenem manjšem smučišče, na katerega se radi vračajo rekreativni smučarji, družine in še posebej šolske skupine. Padcev na snegu je bilo iz dneva v dan manj, naučili so se spretno vijugati po pohorski strmini, zavirati in se zaustaviti ob vznožju. Popoldne so se še učili, po večerji pa ob družabnih igrah zabavali. Prav vsi so ob koncu tedna osvojili tehnike alpskega smučanja. Preizkusili so se tudi v bowlingu. Bowling center hotela Jakec ponuja 4 vrhunsko opremljene bowling steze. Vsaka steza je računalniško vodena. Igra se spremlja na za to urejenem LCD-ju nad bowling stezo. Čeprav so skoraj vsi prvič držali v rokah kroglo za bowling, so keglji padali kot za stavo. Četrtkov večer so zaključili s podelitvijo smučarskih izkaznic. Te dokazujejo, da so vsi šestošolci osvojili pravila obnašanja na smučišču. Pred odhodom domov so organizatorji šole v naravi želeli izpeljati še tekmovanje v veleslalomu, vendar je dež preprečil načrte. Za prijetno bivanje, pozornost in gostoljubje ter varnost na smučišču se družini Juhart in hotelskemu osebju iskreno zahvaljujejo.

6


ŠOLSKA KRONIKA 2013 2013 / 2014 2014

januar

15., 17. januar 2014 – naravoslovni dan 3. razred; Skrbimo za zdravje Ob 7.20 uri so se učenci 3. razreda zbrali pred šolo in se z avtobusom odpeljali proti Ivančni Gorici. V zdravstvenem domu jih je sprejela medicinska sestra in jim predstavila potek zdravniškega pregleda. Učenci so bili sistematsko pregledani in seznanjeni, kako skrbimo za osebno higieno, kako preprečujemo nalezljive bolezni ter kako kvalitetno preživljamo prosti čas. Zdravi učenci so bili cepljeni, ostali pa so dobili vabila, da se v spremstvu staršev cepljenja udeležijo kasneje. Medicinska sestra je oba razreda pohvalila, da so bili pridni in so se v čakalnici lepo obnašali. Ob 11.05 uri so se učenci odpravili na avtobusno postajo, pričakali avtobus in se odpeljali do šole. Ob 11.50 so zaključili naravoslovni dan.

7


ŠOLSKA KRONIKA 2013 2013 / 2014 2014

januar 18. januar 2014 – 18. osnovnošolski pokljuški maraton V soboto, 18. 1. 2014, so se učenci in učenke naše šole udeležili množične prireditve na Pokljuki, ki je letos doživela svojo polnoletnost – 18. Pokljuški maraton. Prireditev je minila v pestrih vremenskih razmerah, saj je deževalo. Udeleženci so se lahko pomerili v teku na smučeh, pohodu in skokih na smučeh ter vrsto spremljevalnih aktivnosti (nogomet z metlami, vrtenje raglje, delanje iglujev,..). Vse aktivnosti so bile del akcije Mednarodne smučarske zveze »Svetovni dan snega«. S spodbudnimi besedami je učence nagovorila tudi znana smučarka Petra Majdič, ki je dejala: »Ni pomembno kdo je prvi, pomembno je, da vsi pridemo na cilj.« Vsi udeleženci so prejeli spominske kolajne in diplome ter rokavice. Dan je minil in polni lepih vtisov so se učenci odpeljali proti domov.

8


ŠOLSKA KRONIKA 2013 2013 / 2014 2014

januar 18. januar 2014 – 3. planinski pohod; planina Uskovnica V soboto, 18. januarja 2014, so se planinci naše šole podali na Pokljuško planino. Udeležili so se 18. šolskega pokljuškega maratona, kjer se je odvijalo pestro dogajanje že od jutra. Skupina šolskih planincev se je udeležila enega izmed zimskih pohodov. Čeprav jim tokrat ni botrovalo lepo vreme, je bil cilj osvojen. Tokrat so kot pravi planinci izkusili tudi slabše vremenske razmere, ki jih mnogokrat v hribih lahko presenetijo. Tudi takšna izkušnja je nekaj vredna. Vsekakor pa si vsak planinec želi čim več izletov v prijetnem, lepem vremenu. Tako so zaključili tretji izlet v tem šolskem letu.

18. januar 2014 - državno tekmovanje Bober

V soboto, 18. 1. 2014, so se učenci na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru udeležili državnega tekmovanja Bober, ki je mednarodno tekmovanje v informacijski in računalniški pismenosti za osnovnošolce in srednješolce. Na letošnje državno tekmovanje se je uvrstilo 91 bobrčkov, 118 mladih bobrov, 45 bobrov in 28 starih bobrov. Z naše šole se je mednje uspelo uvrstiti Katarini Zvonar (kategorija: Mladi bober), Nejcu Rusu in Bredi Kastelic (oba kategorija Bobrček). Dosegli so lepe rezultate, posebej pa sta se izkazala Nejc Rus, ki je dosegel srebrno priznanje in Breda Kastelic, ki je dosegla zlato priznanje. Da gre res za izjemen dosežek lahko povemo, da je število podeljenih zlatih priznanj največ 0,5 % od števila udeležencev šolskega tekmovanja v posamezni tekmovalni kategoriji.

9


ŠOLSKA KRONIKA 2013 2013 / 2014 2014

januar 20. januar 2014 – šolsko tekmovanje iz kemije za Preglova priznanja Šolsko tekmovanje je potekalo 20. 1. 2014. Tekmovanja se je udeležilo 10 osmošolcev in 14 devetošolcev. Bronasto priznanje so osvojili učenci: Blaž Omahen, Katarina Zvonar, Domen Koščak in Nikolaj Razinger. Na državno tekmovanje so se uvrstili učenci Blaž Omahen, Katarina Zvonar, Erika Primc in David Grabnar. 23. januar 2014 – drugi sestanek šolske skupnosti V četrtek, 23. 1. 2014, ob 11.55 uri, je v učilnici 116 potekal drugi sestanek šolske skupnosti. Udeležba je bila obvezna za vse predstavnike oddelkov, torej po dva iz vsakega oddelka • • •

Dnevni red: Predlogi, kritike in pohvale predstavnikov oddelčnih skupnosti. Razno.

23. januar 2014 – področno tekmovanje iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje 23. januarja je potekalo področno tekmovanje iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje. Iz naše šole so se ga udeležili 4 učenci: Blaž Omahen in Katarina Zvonar iz 8. razreda ter Erika Primc in Lucija Zaletel iz 9. razreda. Vsi tekmovalci so pisali esej z naslovom Samotne poti. Razlagalni spis se je nanašal na pesmi Saše Vegri in Nika Grafenauerja. ZAKAJ VSE TE BESEDE Zakaj? ne vem, a srečna sem, da ti to lahko povem. Saša Vegri

Prav na slovenski kulturni praznik, 8. februarja, pa je ZRSŠ objavil rezultate regijskega tekmovanja za Cankarjevo priznanje. Osrednja tema je bila raznovrstnost in aktualnost poezije s tekmovalnim naslovom V naročju besed. Na regijskem tekmovanju so osebnemu doživljanju ob pesniški zbirki Saše Vegri tekmujoči dodali še poglobljen stik z drugim besedilom/zbirko (Niko Grafenauer: Skrivnosti, pri čemer so morali v razlagalnem spisu predstaviti interpretacijo in vrednotenje pesmi, jezika in sloga. Pri vseh stopnjah tekmovanja so učencem ovrednotili razumevanje danih pesmi, uporabo književnega znanja, prepričljivost osebnega odziva, zgradbo besedila in jezikovno pravilnost. Trije učenci naše šole so osvojili srebrno priznanje: Blaž Omahen in Katarina Zvonar iz 8. razreda ter Lucija Zaletel, predstavnica 9. razreda.

10


ŠOLSKA KRONIKA 2013 2013 / 2014 2014

januar 24., 25. januar 2014 - Informativa 2014

Sejem izobraževanja in poklicev Informativa enkrat na leto, pred tradicionalnimi informativnimi dnevi, na enem mestu – Gospodarsko v razstavišče Ljubljani – ponuja pregled izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji: od srednjih šol do visokošolskih in podiplomskih programov, dodatnega izobraževanja in usposabljanja, jezikovnih tečajev, vseživljenjskega učenja itd. Obiskovalcem ponuja informacije o poklicih in druge pomembne informacije, povezane z izobraževanjem. Od tega, kateri poklici obetajo, kje in kako pridobiti štipendijo, kako urediti bivanje v času šolanja, katera podjetja nudijo prakse in katera (prve) zaposlitve, kako študirati ali se zaposliti v tujini ipd. Informativa tako na enem mestu ponuja veliko več informacij, kot jih lahko posameznik zbere samo z obiskom informativnega dne. Zato je odlična uvodna postaja pri načrtovanju nadaljnjega izobraževanja ter poklicne in karierne poti.

Ob obisku lahko obiskovalci zberete informacije o izobraževalnih programih in druge, za vas pomembne informacije, zbrano med seboj primerjate in se nato lažje odločite, katero izobraževalno institucijo obiskati v času informativnih dni in kam nato oddati svojo prijavnico za vpis. Letošnja že šesta prireditev bo potekala v petek in soboto, 24. in 25. januarja 2014 . Podrobnosti si lahko ogledate na internetnih straneh www.informativa.si. Vsem učencem, staršem in strokovnim delavcem priporočamo obisk predstavitev.

11


ŠOLSKA KRONIKA 2013 2013 / 2014 2014

januar 25. januar 2014 – športne igre za učence prve triade V soboto, 25.1.2014, so bile na OŠ Ferda Vesela organizirane športne igre z žogo za učence prve triade. Iger so se udeležili tudi učenci OŠ Stična in učenci podružničnih šol OŠ Stična. Učenci prvega, drugega in tretjega razreda so se z vrstniki pomerili v iskanju lukenj, v igri med dvema ognjema in v štafetnih igrah. Učenci in učenke tretjega razreda, pa so svoje sposobnosti preizkusili tudi v igri nogometa. Igre so potekale v sproščenem, vendar v tekmovalnem vzdušju. Podeljena je bila tudi nagrada za fair play. Prejeli so jo učenci, ki so se v poštenem vzdušju borili v vseh igrah. Prav vsi učenci, pa so prejeli diplome za sodelovanje. Po podelitvi so se veseli in z željo po novem druženju razšli. 28. januar 2014 – naravoslovni dan 1. razred; Telo in zdravje – zdravniški sistematski pregled Učenci 1. razreda MŠ in PŠ Temenica so se udeležili načrtovanega zdravstvenega pregleda. Potekala sta brez večjih težav. Učenci matične šole so se zjutraj zbrali v šoli. Sledila so navodila in napotki o dnevu dejavnosti. Odpeljali so se z avtobusom izpred šole ob 7.30 do šolskega dispanzerja v ZD Ivančna Gorica. Učenci podružnične šole so se naslednji dan pripeljali na matično šolo in nadaljevali pot do Ivančne Gorice. Zdravstveni pregled je potekal v obeh oddelkih v sproščenem vzdušju. Učenci so bili zdravstveno pregledani in le pet izmed njih je bilo tudi cepljenih. Med čakanjem so učenci v čakalnici lahko prebirali knjige, barvali pobarvanke ali se igrali z manjšimi družabnimi igrami, ki so jih prinesli s seboj. Tudi šolsko malico so med čakanjem pojedli in si nabrali novih moči. Ob koncu je učence medicinska sestra zbrala skupaj in se z njimi pogovorila še o higieni ter skrbi za zdravje. V šolo so se s šolskim avtobusom vrnili ob 11. uri. V učilnici so učenci pripovedovali o svojih doživetjih, občutkih in se poigrali še z družabnimi igrami. Učenci 2. razreda PŠ Temenica se se priključili ta dan k pouku v 2. a razred, na matični šoli. Vsebino naravoslovnega dne so učenci povezali tudi z vsebino spoznavanja okolja, kjer so spoznavali nevarnosti nalezljivih bolezni, pomen cepljenja in skrbi za zdravje.

12


ŠOLSKA KRONIKA 2013 2013 / 2014 2014

januar 29. januar 2014 – regijsko – področno tekmovanje iz angleščine V sredo, 29. 1. 2014, je bilo na OŠ dr. Franceta Prešerna v Ribnici regijsko tekmovanje iz znanja angleščine. Udeležili so se ga štirje devetošolci, in sicer Lara Polutnik 9. a, Rebeka Pajek 9. a, Vid Trstenjak 9. b in Katja Žinger 9. a. Vsi učenci so dosegli odlične rezultate. Katja Žinger pa bo prejela srebrno priznanje, hkrati pa se bo udeležila državnega tekmovanja, ki bo 25. marca 2014. 29. januar 2014 do 1. februar 2014 – Sodelovanje na sejmu Alpe Adria Turizem in prosti čas na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani Občina Ivančna Gorica se je v sodelovanju z Občinsko turistično zvezo Ivančna Gorica predstavljala na letošnjem osrednjem slovenskem turističnem sejmu Alpe Adria – Turizem in prosti čas, ki je bil od 29. januarja do 1. februarja 2014, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na skupnem predstavitvenem prostoru se je s svojo bogato ponudbo predstavilo 12 lokalnih turističnih društev. Društva so s prostovoljnim delom obiskovalcem sejma predstavila občino Ivančna Gorica kot občino prijaznih ljudi, občino z bogato turistično ponudbo, kulinariko in pestro kulturno dediščino. Dogajanje so občasno dodatno popestrili ustvarjalci lončarskih izdelkov, pletenja in vezenja. Na sklepnem dogajanju v soboto pa se je prestavilo še TD Šentvid pri Stični v sodelovanju s slušatelji izbirnega predmeta turistične vzgoje iz OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični, ki so obiskovalcem predstavili svoje domače kraje. Predstavniki IP Turistična vzgoja so bili: Uroš Zajc, 9. a, Eva Kutnar, 9. b, Anita Sinjur, 8. a, Anja Fajdiga, 8. a. Vsi učenci so se zelo dobro znašli v vlogi turističnih delavcev.

13


ŠOLSKA KRONIKA 2013 2013 / 2014 2014

januar 30. januar 2014 – pedagoško-ocenjevalna konferenca; 12. 30 razredna stopnja, 14. uri predmetna stopnja

31. januar 2014 – kulturni dan 6. razred; Glasbena torta V petek, 31. januarja 2014, so imeli šestošolci kulturni dan z naslovom Glasbena torta. Odpravili so se v Ljubljano, kjer so si najprej ogledali dve pomembnejši glasbeni ustanovi, SNG Opero in balet in Slovensko filharmonijo, potem pa v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma doživeli osrednji dogodek kulturnega dne, koncert. V čudovito prenovljeni SNG Operi in balet je vodič učencem razkazal prostore, v katere običajno nimamo priložnosti vstopiti. Ogledali so si vadbene prostore, se sprehodili po hodniku s kostumi, šli mimo garderob članov orkestra in solistov ter si ogledali skladišča s scenskimi pripomočki. Seveda so obiskali veličastno dvorano in stopili na oder, na katerem je bila pripravljena scena iz opere Netopir, ki je bila prejšnji večer premierno uprizorjena. Ogledali so si prostor za orkester pod odrom ter kadilnico z imenitnimi poslikavami, v kateri so si lahko nekdaj gostje med predstavo privoščili oddih. V Slovenski filharmoniji so se šestošolci seznanili s pomenom te glasbene ustanove ter obiskali obe njeni dvorani. V dvorani Slavka Osterca so si ogledali znamenito sliko slovenskih skladateljev, na kateri je Saša Šantel upodobil vse najpomembnejše slovenske skladatelje od nekdaj pa vse do danes. V dvorani Marjana Kozine je imel Slovenski komorni zbor, ki deluje pod okriljem Slovenske filharmonije, ravno v tem času pevsko vajo. Zanimivo je bilo prisluhniti, kako zahtevno sodobno skladbo v francoskem jeziku vadi poklicni pevski zbor. Osrednji del kulturnega dneva pa je bil koncert v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Predstavile so se različne komorne zasedbe, Trobilni kvintet Orkestra Slovenske vojske, Pihalni kvintet Ariart, Godalni orkester KGBL Ljubljana, slovenski tolkalni projekt STOP ter Big band KGBL Ljubljana. Izvajali so glasbo različnih obdobij in slogov, program pa je s poučnim in duhovitim povezovanjem popestrila Ana Marija Mitič. Učence je najbolj navdušila tolkalna zasedba, ki je zaigrala celo na kuhinjske pripomočke, ter Big band z razgibanima džezovskima skladbama. Posebej v prijetnem spominu pa bo poslušalcem ostala zadnja skladba, v kateri so se združila vsa glasbila ter zaigrala slovensko ljudsko pesem Predica v sodobni preobleki. Kljub nenaklonjenemu deževnemu vremenu bo šestošolcem Glasbena torta ostala v prijetnem spominu.

14


ŠOLSKA KRONIKA 2013 2013 / 2014 2014

januar 31. januar 2014 – svetovni dan boja proti kajenju

Likovni natečaj Doodle 4 Google Likovni natečaj Doodle 4 Google ''Slovenija in jaz'' v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Muzeji in galerijami mesta Ljubljana, Slikarsko šolo Angels Art in Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje, je bil prvi otroški ustvarjalni natečaj Doodle 4 Google v Sloveniji, namenjen osnovnošolcem od 6. do 15. leta. Natečaj je bil razdeljen v 3 starostne skupine. Do 6. decembra 2013 je bil čas za oddajo risbic na Googlovo agencijo v Ljubljani. Prejeli so preko 3000 izdelkov. V vsaki starostni skupini je bilo izbranih 100 polfinalistov, 10 finalistov in en zmagovalec skupine, ki je imel možnost, da njegov izdelek postane zmagovalni doodle, januarja 2014, na google.si.

objavljen 23.

Googlovi zaposleni in agencija je izbrala po 100 najboljših risb iz vsake od 3. starostnih skupin. Dvajset učencev naše šole se je udeležilo natečaja. V kategoriji od 9.- 12. let sta bili med stotimi polfinalisti tudi učenki Eva Tomažin, 7. a in Maja Bavdež, 7. b. V kategoriji od 13. -15. let pa učenki Melita Sinjur, 8. a in Patricija Kastelic, 9. b. Polfinalisti prejmejo plaketo Doodle 4 Google.

15

Kronika januar 13/14  

OŠ Ferda Vesela, Šentvid pri Stični

Kronika januar 13/14  

OŠ Ferda Vesela, Šentvid pri Stični

Advertisement