Page 1

Maailman ensimmäinen GSM-puhelu soitettiin Radiolinjan verkossa 27. maaliskuuta 1991. Nyt noin 201 480 tuntia myöhemmin Oscarin helppokäyttöliittymät toimivat verkon yli näppärästi mobiilipäätelaitteilla.

# OSC/2

KONTRAM

NOR-MAALI

Tehokkaasti kymmeniä miljoonia maalilitroja!

Innovaatioita mittaustekniikkaan ja automaatioon!

CYBERSHOP

Täysipainoista Oscar ERP-hyötykäyttöä!

NYT TULEE KOKO ORGANISAATION ERP-POHJAINEN CRM.


LUKUKOKEMUKSEN TARJOAA: Oscar Software Oy

Kuninkaankatu 30 A, 33200 Tampere Haikankatu 1, 21260 Raisio Keskus 010 820 1000 Helpdesk 010 820 1010  Fax 010 820 1008

Visuaalinen suunnittelu Sisällönsuunnittelu ja -tuotanto Markkinointitoimisto Deeper Oy www.deeper.fi

www.oscar.fi www.facebook.com/oscarsoftware www.youtube.com/oscarsoftware info@oscar.fi myynti@oscar.fi Oscar Software Oy:n tytäryhtiöitä ovat Soft-Server Oy Nisamest Oy Tampereen Palvelin Oy Tämän lehden teossa ei ole vahingoitettu eläimiä eikä IT-alan veteraaneja. Gorilla tuhosi yhden faksin mutta nehän joutaakin jo roskikseen.

Korkein luottoluokitus ©Bisnode

2014

Oscar Software pääsi jälleen parhaaseen AAA:n luottoluokkaan, johon kuuluu vain 2,6 % yrityksistä. Oscar on luotettava yhteistyökumppani.


SISÄLTÖ

4

6

8

10 12

PÄÄKIRJOITUS

KONTRAM OY – INNOVATIIVISUUS YHDISTÄÄ OSCARIA JA KONTRAMIA

CYBERSHOP OY TÄYSIPAINOISTA ERP-KÄYTTÖÄ!

NORMAALI OY – LISÄÄ TEHOJA MAALINVALMISTUKSEEN OSCARIN KANSSA

MITEN LUODAAN TEHOKAS PROJEKTIMALLI?

14 15 16 17 17 18 20 24 26 28 30

OSCAR TALOUSOSASTOPALVELUT

GORILLADVENTURES

OSCAR ERI TOIMIALUELLA

KUUSI LUPAUSTAMME

OSCAR ERP-SOVITUKSET ERI ASIAKASTARPEISIIN

ROKKENROLLIA LADUILLE

MITEN LIIKETOIMINTA JA TOIMINNANOHJAUS SAADAAN PUHUMAAN SAMAA KIELTÄ?

AJANKOHTAISTA

NYT TULEE KOKO ORGANISAATION ERP-POHJAINEN CRM.

OSCAR HELPPOKÄYTTÖLIITTYMÄ

SÄHKÖISTETTY TILAUSKETJU


Hyvä lukija, Pidät kädessäsi Oscar Softwaren asiakaslehden, OscarIT:n toista numeroa. Minulla toimitusjohtajana on ilo kirjoittaa sinulle lehtemme toinen pääkirjoitus. Koen tämän erittäin tärkeäksi ja olen iloinen, että saan edistää tälläkin tavalla yhteistä tekemistämme. Tuttuun tapaan OscarIT:ssä kerrotaan asiakkaidemme menestystarinoita sekä Oscar Softwaren uusia ratkaisuja. Toivotan sinulle iloisia lukukokemuksia!

KASVUA, ITSENSÄ HAASTAMISTA JA UUSIA ASIAKKAITA! NIISTÄ ON OSCAR TEHTY.

Pääkirjoitus Tervetuloa OscarIT:n matkaan! Oscar Software jatkoi kannattavaa kasvuaan päättyneellä tilikaudella. Yhtiön liikevaihto oli yli kolme miljoonaa euroa, ja tulos ylitti toimialan keskiarvot kirkkaasti. Kasvun strategiamme keskiössä on asiakas, jolle haluamme tarjota eteenpäin menevän ja aikaansa seuraavan yhtiön. Kasvu luo Oscar Softwarelle hartioita, jotka mahdollistavat jatkuvan investoinnin erityisesti ohjelmistotuotteisiimme. Riittävän kokoinen yhtiö takaa asiakkaillemme jatkuvuutta ja myös monipuolisuutta - erityisesti osaamisen ja palveluiden alueilla. Olemme palkanneet

#4

lisää osaajia joukkoomme palvellaksemme asiakkaidemme laajenevia tarpeita. Oscar Softwaren asiatuntijajoukko on tänään lähes viidenkymmenen hengen kokoinen. Osca r Sof t w a re on keh it t y ny t ja muuttunut yhä monimuotoisempia ohjelmistoja ja palveluita tarjoavaksi yritykseksi. Nykyteknologia tarjoaa uusia mahdollisuuksia kehittää toiminnanohjauksen ohjelmistoihin lisää ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia. Vaikka uuden tekniikan soveltaminen ei täysin ongelmatonta olekaan, on sen hyödyntäminen yksi Oscarin liiketoiminnan punaisista langoista.

ERP muuttuu nopeasti. Markkinatutkimusyhtiön Gartnerin konkariananalyytikko Andy Kyte linjaa tulevaisuuden ERP-ratkaisuiden aineksia ja elementtejä muun muassa helmikuussa Tietoviikossa julkaisemassaan artikkelissa. Gar tner lanseeraa termin postmoderni ERP, jossa keskeisinä käy t täjävaatimuksina nostetaan esiin ketteryys, nopeat vasteajat, parempi bisnesohjaus ja alemmat kustannukset. Tiedät tekö miksi luin artikkelin erityisen hyvilläni? Sen keskeinen sisältö oli kuin kopioitu Oscar Softwaren tulevan kolmen vuoden tuotestrategiasta.


Oscarin lupaukset tälle vuodelle – ja seuraavillekin:

1

Haluamme tarjota entistä tehokkaamman prosessin, jossa sekä henkilökunta, asiakkaat, toimittajat ja alihankkijat kytkeytyvät suoraan ja sähköisesti yrityksen prosessiin tietojärjestelmässä.

2

Haluamme asiakkaillemme enemmän myyntiä, vähemmän kustannuksia ja parempaa tilanteen hallintaa. Uusi teknologia antaa tähän mainion mahdollisuuden.

3

Maailma ja ihmisten ostokäyttäytyminen ovat muuttuneet. Myynti- ja markkinointiprosessin muuttuminen sähköiseksi ja helpommaksi on välttämätöntä.

#5


Kontramin mielestä Oscar on KETTÄRÄ, YSTÄVÄLLINEN ja MAANLÄHEINEN Vuoden 2012 loppupuolella alettiin automaatio- ja mittaustekniikkaalan yritys Kontramissa kartoittaa uutta toiminnanohjausratkaisua. Ison toimittajan kankeaksi käynyt järjestelmä haluttiin vaihtaa yhteistyökykyisemmän kumppanin ketterämpään ratkaisuun.

Kontramin laatupäällikkö Kirsi Auranen tiimeineen kartoitti Suomesta 13 toiminnanohjausratkaisuiden asiantuntijaa ja valitsi näistä kolme lähempään tarkasteluun. Monipuolisten referenssien, ystävällisen henkilökunnan ja palvelukykylupaustensa ansiosta Oscarin arvoiseksi ratkaisuksi valikoitui – kukapa muukaan - kuin Oscar Software. Meillä oli selkeät kriteerit toimittajalle. Halusimme aiempaa pienemmän talon, jolle olisimme aidosti arvokas asiakas juuri tämänkokoisena ja -tyylisenä organisaationa. Korostimme valinnassa kehitys- ja palvelukykyä ja luotimme intuitioomme siitä, että meitä tultaisiin palvelemaan hyvin, kiteyttää Auranen. Kontramin koko yli 60-henkinen organisaatio prosesseineen on kytketty Oscar Pro –ratkaisuun, jota laajennetaan ja jatkokehitetään parhaillaan. Tällä hetkellä meillä on tulossa CRM-ratkaisu, varaston automatisointi, huoltomodulin kehittäminen, reklaamaatiokirjausten parantaminen sekä ostolaskujen kierrätys ja myöhemmin

#6

eKauppa. Virtasen Markun johdolla muun Oscartiimin kanssa on ollut ilo tehdä töitä! Kontramissa arvostetaan erityisesti omaa yhteyshenkilöä ja tekemisen ripeyttä. Aurasen mukaan myös Oscarin help deskiä on hyödynnetty onnistuneesti useita kertoja.

“Koulutuksen tärkeyttä ei voi vähätellä” Kontramissa on panostettu runsaasti toiminnanohjausjärjestelmän sisäiseen käyttöön. Aluksi kaikille pidettiin ryhmissä peruskoulutus Oscar Pro:n käytöstä. Nyt koulutusta tarjotaan etenkin järjestelmän pääkäyttäjille, jotka kouluttavat muun henkilökunnan. Ajankohtaisia asioita seurataan jatkossa Oscar Wikistä, jonka toivotaan päivittyvän tulevaisuudessa vielä useammin. Kaiken kaikkiaan vuonna 1966 perustetun Kontramin toiminnanohjausratkaisut ovat tällä hetkellä varsin mukavasti mallillaan. Luotettavan kumppanin kanssa on hyvä suunnata kohti tulevaisuuden haasteita.


#7


Cybershop luottaa alakulttuureista ammennettuun inspiraatioon ja Oscariin Cybershop Oy on suomalainen vähittäistavarakauppaa ja maahantuontia harjoittava yritys, jolla on myös kivijalkamyymälöitä Suomessa. Yrityksen myymälä- ja varastonhallinta on pyörinyt Tismassa vuodesta 2012 alkaen.

#8


Idea Cybershopista kumpusi vuonna 2003, kun yrityksen perustajat tajusivat, että Suomen katukuvaan tarvitaan uusia tuulia, tyylejä ja väriläiskiä. Cybershop lä ht i roh keast i haastamaan ty ylillään ja valikoimallaan perinteiset vaateket jut, ja y r it y k sel l ä on ny t seit sem ä n my y m ä l ä ä Suomen suu r i m m i ss a k aupu ngeissa sekä verkkokauppa w w w.cybershop. fi. Kauimmillaan Cybershop on valloittanut myös Aust ra l ia n avaa ma l la l i i k keen New South Walesiin. Australian my ymälä toimii franchising-periaatteella. Ammennamme inspiraatiomme laaja-alaisesti ala-kulttuureista ja nostamme raikkaita trendejä rohkeasti valikoimiimme, kiteyttää Cybershopin toimitusjohtaja Juha Huhtala.

Kasvun aika

Cybershop työllistää tällä hetkellä 50 henkeä. Jokainen cybershopilainen on osa laajaa ja kirjavaa perhettä, josta loistaa tekemisen ilo ja toisista välittäminen. Myös arvot yhdistävät Oscaria ja Cybershopia. Meille on kunnia-asia tuottaa jokaiselle asiakkaalle hyvä mieli, ja tässä Oscarin palvelut ovat auttaneet meitä paljon, kertoo Juha Huhtala. Tismaan keskitetty myymälä- ja varastonhallintaratkaisu tekee cybershoplaisten arjesta tehokkaampaa ja asiakkaiden palvelemisesta helpompaa. Esimerkiksi tiedämme voivamme luottaa saldoihin, emmekä lupaa asiakkaalle jotain, mitä emme pysty pitämään.

Toimistosta Ulla Korhonen, keskellä takana varastomies Kritian Merilahti ja oikealla Juha Huhtala

Lisää uusia ominaisuuksia

Oscar Tismalla hoidetut automaattiset tuotetäydennykset ja varastosiirto myyntilausten kautta helpottavat runsaasti arkea. Myös verkkokauppayhteydet hoituvat Oscarin kautta. Tilaukset menevät suoraan Tismaan, ja tuotteet ja varastosaldot webbiin. Myös kanta-asiakkaiden bonusjärjestelmä ja monipuoliset lahjakorttivaihtoehdot nojaavat Oscarin ratkaisuun. Lisäksi Cybershopissa hyödynnetään Tisman työajanseurantaa, mikä vähentää merkittävästi perinteistä kirjausrumbaa. Myös pankkiintegraation on ollut käytössä jo pidempään.

#9


NORMAALIA TEHOKKAAMPAA OSCARIN KANSSA!

Nor-maali on valmistanut korkealaatuisia teollisuusja laivamaaleja teräs- ja betonipinnoille Lahden maalitehtaallaan jo 27 vuotta. Tehokkuutta tekemiseen on lisännyt Oscar-kumppanuus, joka alkoi vuonna 2010. Uusi toim in nanohjausjär jestelmä t u li ajankohtaiseksi jo vuoden 2009 puolella, jolloin Oscar myös toimitti Nor-maalille ensimmäiset demot. Siitä sai alkunsa huolellinen kartoitus- ja valintaprosessi, joka johti lopulta Oscar-ohjelmiston käyttöönottoon maalitehtaalla. A lkuun ajattelimme uudistavamme pelkästään varastonhallinnan, mutta Oscarin kanssa neuvoteltuamme tulimme siihen tulokseen, että kokonaisuutena tätä asiaa pitäisi käsitellä, kertovat Nor-maalin tuotantopäällikkö Elina Syrjä ja IT-vastaava Kimmo Svanbäck.

#10

Verkossa ja konsulttien puheissa Käytännössä vanhan ohjelmiston tuotanto ja ylläpitotuki olivat päättymässä, joten uudelle toimittajalle oli todellinen tarve. Oscar Software tuli vastaan markkinatutkimushenkilöiden kautta. Myös Oscarilla oli saatu vihiä projektistamme. Erityisen paljon arvostettiin Oscarin aiempaa toimialakokemusta kemianteollisuudesta sekä avoimuutta ja helppoa lähestyttävyyttä alusta asti. Oscarin my yjä ohjeisti meidät käymään toisella lahtelaisella kemianteollisuuden toimijalla kyselemässä heidän

ohjelmistonsa käyttöönotosta. Varsinaisen ostoprosessin aikana Normaalissa saatiin runsaasti visiota ja inspiraatiota myös niistä ominaisuuksista, joita yrityksessä ei oltu itse välttämättä ajateltu.

Ketterä, joustava ja innovatiivinen Lopulta maalikupissa painoi Oscarin soveltuvuus sekä sisällöllisesti että yrityksenä. Oscar oli joustava ja ketterä, mutta yhtä aikaa riittävän iso. Uskoimme heidän olevan luotettava ohjelmiston ylläpitäjä ja kehittäjä myös tulevaisuudessa.


Myös ohjelmiston muovautuvuutta ja räätälöitävyyttä on arvostettua koko asiakkuussuhteen ajan. Alkuvaiheessa tärkeimmät räätälöinnit liittyivät maaliseoksen hinnanmuodostukseen sekä sävytysprosessiin ja –rekisteriin. Tällä hetkellä Nor-maalissa on menossa usempi jatkokehitysprojekti, joita tehdään saman tutuksi tulleen projektipäällikön kanssa. Mobiilikeräilyn käyttöönoton lisäksi meillä on meneillään tuotannonsuunnittelupuolella erän muodostusprosessin kehittäminen. Nämä tuovat parannuksia tuotteiden tunnistettavuuteen. Neljän vuoden kokemuksella Nor-maali kuvailee Oscaria ketteräksi, joustavaksi ja innovatiiviseksi. Innovatiivisuutensa ansiosta Oscar on kasvanut nopeasti. Olemme erittäin iloisia Oscarin kehityksestä. Toivomme että palvelu ja reagointinopeus säilyvät, vaikka uusia asiakkaita tulee hurjalla tahdilla.

#11


TEHOKAS PROJEKTITYÖSKENTELY ON ONNISTUNEEN

ERP-KÄYTTÖÖNOTON

MOOTTORI!

Toiminnanohjausjärjestelmän onnistunut toimitus alkaa jo myyntitapaamisessa. Myynnin tekemä selvitystyö on tärkeä tuki projektin suunnittelussa. Myynnin lupaukset Oscar lunastaa käyttöönottoprojektin aikana. Tämä on ensimmäinen vaihe ponnisteltaessa kohti korkeaa asiakastyytyväisyyttä. Jatkossa jokaisella asiakkaalla on vastuumyyjä, jonka puoleen voi kääntyä toimintamalleja kehitettäessä. Haastattelussa projektipäällikkö Terhi Kopponen ja projektijohtaja Päivi Leppälampi #12


Oscarin projektimalli pähkinänkuoressa:

1

MYYNTI

Alustava tarvekartoitus ASIAKAS: Kertoo liiketoiminnan lähtökohdat ja tavoitteet sekä toimialasta ja tuotteista OSCAR: Valitsee laajasta tarjonnasta oikean tuotteen huomioiden liiketoiminnan laajuuden, monimuotoisuuden, liitännäissovellusten tarpeen ja tulevaisuuden suunnitelmat.

Tarjous ASIAKAS: Saa selkeän ja yksityiskohtaisen tarjouksen, jossa on eritelty käyttöönottoprojektin työmäärät ja muut kustannukset. OSCAR: My y jä on va lin nut sopiv im ma n t uot teen ja pyst y y antamaan asiak kaalle budjet tiraamin, joka tarkent uu projektisuunnitelmavaiheessa.

Sopimus ASIAKAS: Saa sopivimman projektipäällikön satojen käyttöönottojen koulimasta projektipäällikköryhmästä. OSCAR: Varmistaa asiakkaalle toimialaan perehtyneen, maantieteellisesti lähellä olevan projektipäällikön.

Projektin luovuttaminen OSCAR: Myynti luovuttaa projektin projektiorganisaatiolle. Luovutusvaiheessa käydään läpi seikat, jotka ovat vaikuttaneet tuotteen valintaan sekä keskustelut, joita on käyty tuotteen esittelyvaiheessa läpi asiakkaan kanssa.

2

KÄYTTÖÖNOTTOPROJEKTI

ASIAKAS: Tietää, että alkuperäinen yhteyshenkilö eli myyjä istuu projektin käyttöönoton valvontaryhmässä. OSCAR: Projekti on siirtynyt projektiryhmän hoitoon mutta myyjä on edelleen mukana projektissa.

KÄYTTÖÖNOTTOPROJEKTIN VAIHEET: • Aloituspalaveri – Kick off • Määrittely • Asennus • Koulutus • Käyttöönotto • Projektin päättäminen

3

KÄYTÖN TUKIPALVELUT

ASIAKAS: Tietää, että Oscarilla eivät rukkaset tipahda käyttöönoton jälkeenkään, vaan sekä ohjelmiston että käytön tuki jatkuu. OSCAR: Lupaa neljästi vuodessa julkaistavat ohjelmistoversiot ylläpitomaksuun. Korjaa mahdolliset virheet ohjelmissa nopeasti ja ilman eri veloitusta.

Help Desk ASIAKAS: Tietää että voi ottaa yhteyttä help deskiin toimintoaikana. Asiakas voi tehdä VIP help desk –sopimuksen, joka on räätälöity ratkaisu. OSCAR: Help deskissä työskentelee projektipäällikön taitotason hallitseva ammattilainen, jolla on tukenaan osaava tuotekehitystiimi.

Projektipäällikkö ASIAKAS: Aina kun tulee tarvetta päivittää, kehittää tai muuttaa ohjelmistoa, asiakas voi ottaa yhteyttä projektipäällikköön. OSCAR: Takaa että projektipäällikkö on asiakkaan tukena koko asiakassuhteen ajan.

Talousosastopalvelut ASIAKAS: Tietää ettei tarvitse erillisiä liittymiä ulkoisiin järjestelmiin. Ei joudu toimittamaan papereita tilitoimistoon eikä joudu odottelemaan raportteja turhaan. OSCAR: Erityispalveluna tarjoamme kirjanpidon, tilinpäätöstyö, reskontranhoidon ja palkanlaskennan palveluna suoraan asiakkaan ohjelmistoon. Lupaan joustavan ja kustannustehokkaan ratkaisun asiakkailleen.

#13


Oscar Talousosasto® –palvelun suosio kasvaa Oscar Talousosasto pähkinänkuoressa Oscar Talousosastolla työskentelee kahdeksan ammattitaitoista laskentakonsulttia, ja lisää rekrytoidaan tarpeen mukaan. Tehtäviimme kuuluu vastata asiakasyritystemme taloushallinnosta Oscar-ohjelmistolla asiakkaan toivomassa laajuudessa. Parhaimmillaan voimme tehdä asiakkaan koko taloushallinnon laskutuksesta tilinpäätökseen asti. Toisaalta voimme olla mukana hoitamassa pelkästään jotain tiettyä taloushallinnon osaaluetta tai toimia asiakkaan oman taloushenkilöstön tuuraajina. Tarjoamme myös Talouspäällikkö-/controller- palveluita.

Oscarin Talousosastopalvelut esittelyssä

Laatu, osaaminen ja kustannustaso Haastattelussa tiimipäällikkö Kati Kouhia-Kuusisto

Kuinka pian saan palvelun käyttööni? Taloushallinnon käyttöönottoon on hyvä varata muutama kuukausi, jona aikana suunnitellaan tietojen siirrot, tehdään tarvittavat ohjelmistoasennukset ja järjestetään koulutus.

Mitä käytännön hyötyä palvelusta on asiakkaalle? •• Suurin hyöty on se, että asiakkaan koko toiminta hoidetaan samalla tietojärjestelmällä. Monet tiedot siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon, eikä erillisiä tiedonsiirtoja ohjelmistosta toiseen tarvita. Tieto on reaaliaikaista. •• Laskutuksen ja reskontrien lisäksi myös maksuliikenne, ostolaskujen kierrätys ja kirjanpito hoituvat tutussa Oscar-toiminnanohjausjärjestelmässä. •• Tietojen jäljitettävyys on hyvä, ja erilaiset jälkikäteen tehtävät selvitykset hoituvat helposti, kun kaikki tieto löytyy samasta ERP:stä. •• Laskentakonsulttimme tuntevat sovellukset ja pystyvät asiakkaan puolesta selvittämään tietoja myös toiminnanohjauksen puolelta. •• Tehokkaan ja pitkälle automatisoidun toimintatapamme vuoksi lupaamme myös tarjota palvelut asiakkaalle edullisemmin kuin perinteinen tilitoimisto.

Kenelle Oscar Talousosasto –palvelu sopii? Tyypillinen asiakas on Oscar-toiminnanohjausjärjestelmää jo aiemmin käyttänyt yritys, joka siirtää taloushallintonsa meille tilitoimistosta. Toinen syy on se, että asiakas haluaa helpottaa oman henkilöstön työkuormaa tai hankkia tilapäisiä lisäresursseja siirtämällä joitain toimintoja kuten reskontranhoitoa Oscarille. Asiakkaamme ovat pk-yrityksiä monelta eri toimialalta.

#14

CASE Fintex-Tetrakem Fintex-Tetrakem on tuttu Oscar-asiakas vuosien takaa. Yrityksessä tehtiin fuusio 1.1.2014, ja taloushallinto siirtyy Oscarille huhtikuussa 2014. Taloushallinnon käyttöönotto on juuri meneillään. Olemme auttaneet yhdistämällä kahden yrityksen kaikki aiemmat tietokannat niin, että fuusion jälkeen molempien yritysten tieto on yhdessä Oscar-ohjelmistossa.


GORILLADVENTURES

#15


Oscar eri toimialueilla Oscar Softwaren ratkaisut ovat tunnettuja joustavuudestaan ja mukautuvuudestaan erilaisiin asiakastarpeisiin. Lisäksi monien toimialojen erityispiirteisiin on kehitetty juuri tiettyyn tarpeeseen soveltuvia ominaisuuksia. Oscar-ratkaisut kehittyvät jatkuvasti muun muassa uusien asiakkuuksien myötä.

TEOLLISUUS

KAUPPA

HUOLTO

PALVELUT

• Metalliteollisuus

• Tukkukauppa

• Matkapuhelinhuolto

• Asiantuntijapalvelut

• Konepajat

• Maahantuonti

• Elektroniikkahuolto

• Ympäristöpalvelut

• Kemianteollisuus

• Erikoistavarakauppa

• ATK-huolto

• Pääomasijoittaminen

• Paperinjalostus

• Agentuurikauppa

• Kone- ja laitehuolto

• Logistiikka

• Elintarviketeollisuus

• Vähittäiskauppa

• Kunnossapito

• Siivouspalvelut

• Sähkötekninen teollisuus

• Verkkokauppa

• Kenttähuolto

• Vientikauppa

• Sopimushuolto

• Koulutustoiminta ja opistot

• Tekstiiliteollisuus

• Sähköverkonrakennus

• Meriteollisuus

• Kustannustoiminta

• Puusepänteollisuus

• Urakointi

#16


MENESTYKSESI TUKENA. ME EMME TEE ASIAKASLUPAUSTA, ME TEEMME NIITÄ KUUSI.

1

Menestyksen tekijä.

Miksi oscarilaiset työskentelevät hihat käärittyinä? Toimimme asiantuntevana kumppaninasi yrityksesi kehityksen eri vaiheissa. Autamme yli haasteiden, ja vahvistamme kanssasi menest ystekijöitäsi. Sitoudumme organisaatiosi tavoitteisiin. Yhteistyö kantaa parasta hedelmää, kun tavoite on yhteinen: Yrityksesi menestys on meille kunnia-asia, emmekä epäröi tarttua toimeen sen saavuttamiseksi.

2

Helpompaa elämää.

Miksi Oscarin asiakkailla on aikaa keskittyä olennaiseen? Yhteistyö kanssamme on helppoa: Tiedät aina, kenelle voit soittaa. Ymmärrämme liiketoimintaasi sekä yrityksesi toimintaympäristön vaatimuksia. Tarjoamme kokonaisratkaisuja. Voit jättää kaikki yrityksesi tietojärjestelmiin liittyvät tarpeet huoleksemme. Saat helppokäyttöisen, tehokkaan ja kattavan ratkaisun, ja maksat vain siitä, mitä todella tarvitset, etkä eksy monisäikeisiin kumppaniverkostoihin.

3Reagoimme.

Kaupungilla liikkuvan huhun mukaan oscarilainen voitti   Usain Boltin juoksukilpailussa. Toimintamme mukautuu organisaatiosi toimintaan: Ratkaisumme sovitetaan asiakaskohtaisesti. Kehitämme tuotteitamme ja palveluitamme asiakkaidemme tarpeiden mukaan. Toimitusaikamme ovat lyhyitä, ja Oscar-järjestelmä käyttöönotto sujuu nopeasti. Reagoimme muutoksiin liiketoimintaympäristössäsi sekä yrityksesi tarpeissa joustavasti ja nopeasti, jopa ennakoiden.

4

Varmuus näkyy.

Miksi Oscarin asiakkaat tunnetusti nukkuvat yönsä hyvin? Tuotteemme ja palvelumme ovat vaativiin kohteisiin soveltuvia moderneja ratkaisuja. Toimintavarmuus ja käytettävyys ovat suunnittelutyömme kivijalkoja. Tunnemme tuotteemme. Siksi voimme luvata varmuutta.

5

Henkilö kohtaisesti.

Pikavalinta 1: ”Oscar”, pikavalinta 2: ”vaimo” Oscar Softwaren arvoihin kuuluu laadukas ja henkilökohtainen asiakaspalvelu. Sitoudumme asiakkaisiimme ja kehitämme tuotteitamme ja palveluitamme heidän tarpeidensa pohjalta. Asiakkaanamme saat oman yhteyshenkilön, joka tuntee yrityksesi toiminnan ja tarpeet.

6

Kehitymme kanssasi.

Oscar ERP-sovitukset eri asiakastarpeisiin

KUUSI LUPAUSTAMME

•• Toimii kehityksen keihäänkärkenä aukoen ovia yhteisiin kehityshankkeisiin sisarjärjestelmien kesken. •• Keskeisimmät painotukset tähtäävät tuotannollisiin ympäristöihin ja projektiliiketoimintaan sekä vaativiin tukkukauppoihin ja näiden toimialojen yhdistelmiin. •• Huoltotoimintoja kehitetään erittäin voimakkaasti erityisesti kunnossapidon tarpeisiin. Kenttätyöhön kehitetyllä huolto- ja työnohjausportaalilla on tässä merkittävä rooli. •• Erilaisiin mobiilitoimintoihin panostetaan voimakkaasti edelleen.

•• Kehityksen painopiste tukkukaupan, maahantuonnin ja kassatoimintojen erityispiirteissä. •• Uusi CRM-moduuli tehostaa asiakashankintaa ja kasvattaa myyntiä. •• Yksinkertaistetut mobiilikäyttöliittymät helpottavat ja nopeuttavat käyttöä esimerkiksi taulutietokoneilla

•• Ventuksen roolina on olla nopeasti käyttöönotettava kompakti, mutta monipuolinen kokonaisuus tuotannolliselle PK-yritykselle. •• Työajanseurannan ja työvuorosuunnittelun ominaisuuksia kehitetään palvelemaan yhä laajempaa Oscar-asiakaskuntaa

Minkä yrityksen kaikki asiakkaat ovat Oscar-voittajia? Yhteydenpito ja työskentely yrityksesi menestyksen vahvistamiseksi on säännöllistä. Tarjoamme ideoita ja näkökulmia sekä tiedotamme uusista mahdollisuuksista yritystoimintasi kehittämiseen. Kehitämme toimintaamme, tuotteitamme sekä palveluitamme jatkuvasti, sillä meille on tärkeää tarjota asiakkaillemme edelläkävijöiden ratkaisuja myös tulevaisuudessa.

•• Service painottuu vahvasti matkapuhelinhuoltojen erityispiirteisiin Suomen ja Pohjoismaiden suurimpien keskushuoltojen ja myyjäliikkeiden käytössä •• Centerin kehityksen painopiste on erikoistavaran tukkukauppa ja vähittäismyynti

#17


ROKKENROLLIA

LADUILLE Oscarin sponsoroiman Ristomatti Hakolan jokaista hiihtotreeniä siivittää vain yksi ajatus: mitali talviolympialaisissa 2018.

R

istomatti Hakola ei ole tavallinen 22-vuotias teekkari. Hän lähtee bileistä kotiin viimeistään kymmeneltä. Hän ottaa rennommin oikeastaan vain toukokuussa, jolloin hiihtomaailmassa lepäillään. Jokainen ateria, lenkki ja kilpailu tähtäävät yhteen ajatukseen: arvokisamitali on saatava. Mielellään jo Lahdessa 2017, viimeistään Etelä-Koreassa 2018. Hakola ei kuitenkaan koe luopuneensa paljosta, vaan hän työskentelee saavuttaakseen jotakin. Nuorukaisen sinnikky ys ja lahjakkuus on huomioitu myös

#18

Oscarissa, joka tukee taloudellisesti Hakolan taivalta. Samat tavoitteet ja arvot yhdistävät yritystä ja urheilijaa. Halu olla paras, onnistua uudelleen ja voittaa ihmisten luottamus.

Intohimo vie voittoon 7-vuotiaasta asti hiihtäneen Hakolan lempityyli on perinteinen. Ykkösmatkaksi valikoitui kuin vahingossa 50 kilometriä. - Hiihdin viisikymppisen ensimmäistä kertaa Imatralla 2012. Voitin, vaikka en ollut koskaan hiihtänyt yli 20:tä kilometriä. En osannut ajatella, kuinka raskas


KUKA? RISTOMATTI HAKOLA

•• SM-kultaa yleisen sarjan 50 kilometrin hiihdossa 2012 •• Finlandia-hiihdon voitto 2013 •• SM-mitaleja nuorten sarjoissa hiihdosta, ampumahiihdosta, pesäpallosta, suunnistuksesta ja sotilasurheilulajeista •• Liikuntakasvatusaliupseeri Niinisalon Tykistöprikaatissa •• Ensimmäinen maailmancup-piste, 10. sija, 2014 Oscar Software tukee suomalaisia onnistujia!

Aina uudelleen Hakola ottaa epäonnistumisista opikseen, mutta ei masennu niistä. Hän analysoi hetken, mikä meni vikaan, ja alkaa ajatella jo seuraavaa kisaa. Hakolaa ja Oscaria yhdistää paitsi halu olla paras, myös halu onnistua uudelleen. - Häviön murehtiminen ei vie eteenpäin. On uskottava siihen, että kun tarpeeksi kauan yrittää, kaloja jää koukkuun. Tietojohtamista TTY:llä opiskeleva Hakola ei ole ehtinyt oman alansa töihin, ja urheilu nielee rahaa. Sitä hän ei kuitenkaan mieti. - En halua pappana harmitella, että miksi en yrittänyt.

Ristomatti Hakolan ottaa hiihdon tosissaan, mutta ei totisesti. Hänen mielestään hiihtomaailma tarvitsee Pelle Pelottomia.

matka on, vaan vedin reipasta vauhtia koko ajan. Hakola voitti minuutin kaulalla kakkoseen. Hän on kuninkuusmatkan kaikkien aikojen nuorin voittaja. Yhtä uskomaton on tarina tämän talven Finlandia-hiihdosta. Voitto naksahti taas ensi yrittämällä, vaikka Hakola veti loppukirin katkenneella sauvalla. Voitonnälkä on Hakolan mielestä vähintään yhtä tärkeää kuin fysiikka. - Suomessa hoetaan, että riittää, kun yrittää parhaansa. Minun mottoni on, että se ei riitä, vaan pitää myös onnistua.

Oscarin ja Ristomatin yhteiset arvot:

•• Halu olla oman alansa huippuja •• Tekemiseen sitoutuminen ja tavoitteellisuus •• Halu uudistaa omaa alaa •• Asiakkaiden ja yleisön kunnioittaminen ja palveleminen

Tsemppiä yleisöstä Hakola ei juuri kuuntele besserwissereitä, jotka tietävät kisan jälkeen, mitä urheilijan olisi pitänyt tehdä toisin. Hän ei myöskään lue nettikommentteja. Rempseä nuorukainen ei kuitenkaan ole ujo körmy. Tekemistä ohjaa sama ajatus kuin Oscarissa: halu voittaa yleisön luottamus puolelleen. - On mahtavaa, kun joku mummo tulee kertomaan itkeneensä kisaa katsellessaan. Saan tosi paljon voimaa fanien viesteistä. Hakola haluaa myös tuoda hiihtomaailmaan rokkenrollia. Yksi tällainen tempaus oli oma kisabussi Vantaan SM-kisoissa. Bussissa kestittiin sponsoreita ja pidettiin hauskaa.. - Isälläni Tuomolla on aina tällaisia villejä ideoita. Urheilun pitää herättää tunteita. #19


KUKA? POSTMODERNI

ERP ON TUTTU TERMI MUUN MUASSA ANDY KYTEN PUHEISTA. ANDY KYTE ON VARAPÄÄJOHTAJA JA PARTNERI GARTNER RESEARCHISSÄ.YLI 30 VUODEN KOKEMUKSELLA SOVELLUSKEHITYKSESTÄ HÄNEN NYKYINEN TUTKIMUKSENSA KESKITTYY TALOUSJOHTAJIEN JA BUSINESS MANAGEMENT -TIIMIEN HAASTEISIIN, JOITA HE KOHTAAVAT VOITTOJEN MAKSIMOIMISESSA SOVELLUSPORTFOLIOISSA.

#20


MITEN TOIMINNANOHJAUS JA LIIKETOIMINTA

saadaan puhumaan samaa kielt채?

TUOTEHALLINTAJOHTAJA MARKKU VIRTANEN NYT TULEE POSTMODERNI ERP

#21


”Haluamme tarjota entistä tehokkaamman prosessin, jossa sekä henkilökunta, asiakkaat, toimittajat ja alihankkijat kytkeytyvät suoraan ja sähköisesti yrityksen prosessiin tietojärjestelmässä.”

”Haluamme asiakkaillemme enemmän myyntiä, vähemmän kustannuksia ja parempaa tilanteen hallintaa. Uusi teknologia antaa tähän mainion mahdollisuuden.”

People

Change

Markkinatutkimusyhtiön Gartnerin konkariananalyytikko Andy Kyte on linjannut ERP-ratkaisuiden tulevaisuuden aineksia Tietoviikossa 4.2.2014 ilmestyneessä artikkelissaan. Gartner puhuu postmodernista ERP:sta, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä?

TUOTESTRATEGIAMME KOLME KULMAKIVEÄ:

TrendS Andy Kyten mukaan keskeisinä käyttäjävaatimuksina postmodernissa ERP:ssä nousevat esille ketteryys, nopeat vasteajat, parempi bisnesohjaus ja alemmat kustannukset. On erittäin mairittelevaa huomata, että Kyten ajatukset ovat täysin linjassa meidän kolmen vuoden tuotestrategian kanssa.

#22

1

HELPPOKÄYTTÖ: Oscarin toiminnanohjausta käytetään 70-prosenttisesti uusien helppokäyttöliittymien kautta kolmen vuoden sisällä. Tämä toteutuu erityisesti uusien toimintojen ja uusien käyttäjien kautta.

2

YHDISTÄMINEN: Tavoitteena on liittää mahdollisimman moni yrityksen henkilö suoraan ilman turhia välivaiheita toiminnanohjauksen ääreen.

3

JOUSTAVUUS: Tiukka integroitavuus ja luotettavuus ovat keskeisiä vaatimuksia ERP-järjestelmälle. Joustavuuden ja uusien toimintojen sekä käyttäjien kytkeminen suoraan, kustannustehokkaasti ja liiketoiminnan vaatimuksia tukien korostuu.


”Maailma ja ihmisten ostokäyttäytyminen ovat muuttuneet. myynti- ja markkinointiprosessin muuttuminen sähköiseksi ja helpommaksi on välttämätöntä.”

Success TIETOJÄRJESTELMÄPÄÄTÖKSET OSAKSI STRATEGIAA Vielä lopuksi muutama kysymys ja näkökulma sinulle, joka olet jo hankkinut Oscarin palvelun tai mietit sen hankkimista tai laajentamista: Millä tavalla yrityksenne järjestelmät mahdollistavat liiketoiminnan nopeat muutoksia? Mitä on jo tehty ja mitä pitäisi vielä kehittää? Näkeekö yrityksenne liiketoimintajohto IT:n kulueränä, joka on aina liian suuri? Mikäli näin on, niin mistä se voisi johtua? Ovatko tietojärjestelmäpäätökset osa liiketoimintastrategiaanne? Miten tämä näkyy arjessanne?

Tuotehallintajohtaja Markku Virtanen pitää katseen tulevaisuudessa.

#23


Ajankohtaista Uusia työntekijöitä Oscarille! Oscariin on rekrytoitu viimeisen vuoden aikana 16 uutta työntekijää. Tässä heistä muutama:

Maailmanluokan BI-sovellukset Oscarin asiakkaiden hyödynnettäviksi! QlikView on uudenlainen Business Intelligence – ohjelmisto. Sen avulla voit lopettaa turhan arvailun ja keskittyä tekemään nopeammin fiksumpia päätöksiä. Oscar Software toimii QlikView Solution Provider -kumppanina QlikView-BI -ohjelmiston myynnissä ja käyttöönotoissa. Kumppanuus tarjoaa Oscarin asiakkaille mahdollisuuden ottaa käyttöönsä maailmanluokan BI-raportointisovellukset!

KTM DANIEL MIKKOLA toimii Tampereella myyntipäällikön tehtävissä vastaten uusasiakashankinnasta ja nykyisten asiakkuuksien syventämisestä. DI JUHA PIETILÄ toimii Oscarin Helsingin konttorilla projektipäällikön tehtävissä vastuualueenaan pääkaupunkiseudun asiakkuudet.

#24

KTM KATI KOUHIA-KUUSISTO työskentelee Tampereen konttorilla Oscar Talousosaston tiimipäällikkönä.

LUE LISÄÄ: http://www.qlik.com/fi/explore/experience


Muistatko Salossa toimivan venevalmistajan Marine Alutechin viime lehdestä? Heillä menee lujaa! Viime lehdessä kerroimme teijolaisesta alumiiniveneiden valmistajasta Marine Alutechista. Kukaan tuskin yllättyy, kun kerrotaan telakan läpi käyneen yt-neuvottelut. Teijossa syy oli positiivinen. Salossa tuotantoa harjoittava Marine Alutech järjesti positiiviset yt-neuvottelut keksiäkseen, miten kaikista tilauksista selvitään. Yhtiö on muunmuassa selvittänyt aikuiskoulutuksen kanssa, miten Nokialta työttömäksi jääneitä koulutettaisiin Alutechin listoille.

Ratkaisuita Kiinaan! SPORTTISEMPIA UUTISIA

Oscarin joukkue suuntaa jälleen Jukolaan Jukolan viesti, yksi maailman suurimmista suunnistuskilpailuista, kilpailtiin ensi kerran vuonna 1949 Helsingin seudulla. Siitä lähtien se on järjestetty joka vuosi ympäri maata Hankoniemeltä Lappiin ja Laitilasta Joensuuhun.

Oscar Softwaren pitkäaikainen asiakas LH Lift Oy otti Oscar Pro -ratkaisun käyttöön myös tytäryrityksessään, joka sijaitsee Kiinan kansantasavallassa Ningbossa. Kiinan yksikkö suorittaa muun muassa koneistus, hitsaus ja kokoonpanotehtäviä. LH Lift valmistaa helppokäyttöisiä ja käytännöllisiä kolmipiste- ja vetolaitteita esimerkiksi Valtran traktoreihin. - Käyttöönotto on sujunut hienosto suunnitelmien mukaisesti, kiittää tuotantopäällikkö Eero Viikki.

Oscarin joukkue on osallistunut viestiin jo 4 kertaa, ja jälleen sinivalkoinen tiimi nähdään viestissä 14. - 15.6.2014.

#25


NYT TULEE KOKO ORGANISAATION ERP-POHJAINEN CRM.

Mikä on Customer & Enterprice Resource Planning?

Oscar on pitkään kehittänyt ja saattanut loppuun palvelukehitysprojektin, jonka lopputuloksena syntyi täysin uudenlainen ERP-pohjainen CRM.

Kaikki asiakkaaseen liittyvä tieto samassa ohjelmistossa Kaikkien yrityksen ja asiakkuuden ohjaamiseen liittyvien toimintojen vieminen samaan ohjelmistoon on keskeisimpiä uudistuksia Oscarin palvelutarjonnassa vuonna 2014 vuonna. CRM-ajattelutapa läpäisee koko organisaation ja kaikki sen käyttäjät. Kaikki asiakkaaseen liittyvä tieto ja toimenpiteet on kirjattu samaan järjestelmään, joka on jokaisen yrityksessä työskentelevän ulottuvilla. Näin asiakasprosessin seurannasta saadaan tehokasta tarjouksesta tuotantoon, laskutukseen ja jälkimarkkinointiin, kuvailee Oscarin myyntijohtaja Jarno Lahtinen Oscar cERP:tä. Ratkaisun avulla asiakas voi unohtaa hajallaan olevan asiakastiedon sekä ohjelmistoratjapintojen synnyttämät haasteet.

#26


Kaikki asiakaskontaktipisteet ovat tärkeitä Kaikki tärkeä ERP-data on samassa järjestelmässä, olipa kyse mistä tahansa yrityksen toiminnosta. - Kaikki kontaktipisteet asiakkaaseen ovat tärkeitä ja cERP:in ansiosta ne pystytään viemään samaan tietojärjestelmään, Lahtinen kuvailee cERP:n konkreettia hyötyjä. Muita hyötyjä ovat kullekin asiakasorganisaation käyttäjäryhmälle määritellyt käyttäjäkohtaiset roolit, jotka määräävät myös käyttöliittymänäkyvän. Myös oman organisaation ulkopuoliset käyttäjät voidaan kytkeä mukaan järjestelmään Helppokäyttötoimintojen avulla. - Esimerkiksi myynti-ihmisille on suuri etu, kun he näkevät kaikki asiakkaaseen liittyvät kirjaukset. Myös liidejä ja myyntivinkkejä voi syöttää kuka tahansa ilman erilistä CRM-käyttöliittymää, Lahtinen kiteyttää.

Ratkaisumme avulla yritys voi unohtaa hajallaan olevan asiakastiedon sekä ohjelmistorajapintojen synnyttämät haasteet.

Keskeisimmät ominaisuudet Kontakteja myyntiin, markkinointiin, laskutukseen, tuotantoon ja laadunvalvontaan cERP:stä löytyy monipuolinen kirjo CRM-ominaisuuksia aktiviteettien seurannasta myyntijohdon näkymiin sekä tapahtumien, tehtävien ja aktiviteettien kirjaukseen. Myös markkinointi ja segmentointi helpottuu ratkaisun avulla. Järjestelmän ansiosta muun muassa markkinoinnin kohderyhmiä on helppo lajitella ja luokitella. Oscarin Helppokäyttöliittymällä cERP:stä saa entistäkin enemmän irti.

Jos et ole jo tutustunut cERP:iin, niin kysy myyntijohtaja Lahtiselta! Myynti: myynti@oscar.fi

#27


os a

ai

su

n

kr

iit

tin en

in m

ea m

M ob lii käy iilion tt ER ttö y y Pm hä ra ä us tk

Oscar on tarjonnut helppokäyttötoimintoja asiakkailleen jo jonkin aikaa. Mobiilit

liittymät löytyvät varaston, tuotannon, asiakkaiden, myynnin ja huollon käyttöön. Helppokäyttöliittymät mahdollistavat reaaliaikaisen mobiilikäytön useissa eri käyttäjärooleissa.

Oscar Helppokäyttöliittymä™ Oscar Helppokäyttöliittymä tarjoaa yksinkertaiset mobiilit käyttöliittymät esimerkiksi varaston, tuotannon, huollon, asiakkaiden ja myynnin henkilöstön käyttöön. Yhä useammin mobiilikäyttöliittymä on ERP-ohjelmiston kriittinen osa, koska se nopeuttaa ja helpottaa arkista tekemistä monella tavalla. Oscarin Helppokäyttötoiminnot toimivat selaimen kautta, ja niitä voi käyttää millä tahansa mobiililaitteella.

#28


Helppokäyttöliittymä on Oscarin ERP-ratkaisuun integroitava lisäpalvelu

1 2 3

ALUSTARIIPPUMATON. Eri mobiililaitteiden käyttöjärjestelmille sovitetut ERP-toteutukset ovat nyt todellisuutta. Kirjaukset syntyvät prosessin sisällä oikeaan aikaan ja oikeilla tiedoilla. Selainpohjaisuus helpottaa arkista toimintaa

SISÄLTÄÄ USEITA TÄSMÄNÄKYMIÄ. Roolipohjaiset täsmänäkymät mahdollistavat käytön jopa ilman käyttäjäkoulutusta. Käyttäjät näkevät ainoastaan heille merkitykselliset tiedot, jolloin asian hoitaminen on nopeaa ja tehokasta.

ANTAA LISÄTIETOA YRITYSJOHDOLLE. Kun kirjaaminen on helppoa ja nopeaa, tulee kirjaukset todella tehtyä ja ne ovat myös oikein. Selkeiden ja oikeaikaisten kirjausten ansiosta yritysjohdolla on parempi kuva yrityksen kokonaistilanteesta

Kysy lisää Oscarin ERP:stä ja sen Helppokäyttöliittymästä myynistämme!

#29


Oscarin sanomanvälityspalveluissa on huomioitu pienten ja keskisuurten yritysten tarpeet 25 €

Unohda ajatus siitä, että sähköistetty tilausketju olisi enää suurten yritysten etuoikeus. Oscarin toiminnanohjausjärjestelmiin PK-yrityksille on saatavilla helposti ja nopeasti sähköisen tilausvälityksen mahdollistavat EDI / OVT –yhteydet.


Kallista ja kankeaa? Tunnetko Sitä se ei ole. myös nämä? Nyt mietit, että EDI-yhteyden rakentaminen täytyy olla kallista ja kankeaa, koska se on nimenomaan rakennettu ja tuotteistettu tiettyä kohderyhmää varten. Huoli pois! EDI-yhteydet on perinteisesti rakennettu tapauskohtaisesti, mikä on nostanut niiden kustannuksia. Oscarin kanssa tätä riskiä ei ole. Esimerkiksi Trade Connector Oy:n kanssa yhteistyössä toteutettu Oscar Connector -palvelu on kustannustehokas vaihtoehto EDI-yhteyksien muodostamiseen.

Palvelun etuna ovat muun muassa: •• käyttöönoton nopeus, helppous ja edullisuus •• valvottu sanomien muunnos ja välitys •• sanomien seurantapalvelu •• alhaiset ja ennustettavat käyttökustannukset Oscarin sanomavälityspalveluiden konkreettinen tarkoitus on helpottaa pk-yrityksen kaupankäyntiä isojen kauppakumppaneiden kanssa. Palvelun hankittuasi tiedät jo ennalta, että yksittäisen transaktion kokonaiskustannus on järkevällä tasolla. Sanomat myös kattavat koko tilaus-toimitusketjun hallinnan tilauksesta lähetyssanomien kautta laskun välitykseen.

Oscar eKauppa – Oscarilaisen oma verkkokauppa Oscarin tehokas verkkokauppajärjestelmä tarjoaa helppokäyttöisyyttä itsellesi ja asiakkaallesi. Pidä valikoimasi ajan tasalla reaaliaikaisesti. Tarjoa asiakkaallesi informatiivinen, helppo ja viihtyisä ostosympäristö. Oscar eKauppa tarjoaa ensiluokkaiset käytettävyysominaisuudet sekä operoijan että asiakkaan näkökulmasta. Verkkokauppajärjestelmä on integroitu osaksi kaikkia Oscarin toiminnanohjausjärjestelmiä. Näin asiakkaat ja jälleenmyyjät saavat ajantasaista informaatiota, ja turha manuaalinen työ sekä sen myötä virheriskit minimoituvat. Kauppamme on käytössä muun muassa seuraaville yrityksillä: Oy Lapetek Ab, Bikeshop.fi, Saunatalo, Suomen Kodinkonetukku, Finnmirror Oy, IHD-Glas Oy, Laatu-Paperi Oy, FinnSonic Oy, Nutribest Oy, Terätoimitus Salonen Oy, Suomen AA, L’asessor SHOP, Rennsport-Technik.

Oscar Unifaun -kuljetushallintapalvelu Oscarin toiminnanohjausjärjestelmiin on saatavilla myös suora yhteys Unifaun Online –kuljetushallintapalveluun.  Unifaun on internetpalvelu, jonka kautta kuljetustilaukset tietoineen välittyvät automaattisesti rahdin kuljettajille. Palvelu sisältää statusseurannan jokaiselle kollille ja lähetykselle sekä kuljetusliikkeiden vaatiman globaalin ja yksilöllisen kollinumeroinnin. Toiminto hyödyntää Oscar-järjestelmässä syntyneitä tietoja esim. vastaanottajista, tilausnumeroista, viitteistä ja kuljetuspalveluista ilman, että tietoja tarvitsee erikseen syöttää kuljetusliikkeiden järjestelmiin.

#31


Menestystarina voi alkaa!

Oscar Software Oy on vastuunkantajan asialla. Tarjoamme sinulle ja yrityksellesi parhaat ERP-ratkaisut rautaisella ammattitaidollamme. Oscar Software on toteuttanut monipuolisia ratkaisuja teollisuuden, tukkukaupan, huollon ja palveluiden toimialoille. Luotettavana kumppaninasi tuemme liiketoimintasi kehitystä. Tavoitteemme on sinun yrityksesi menestys. Lisätietoja ratkaisuistamme: www.oscar.fi tai info@oscar.fi

Pr oj ek tin ha llin ta

MENESTYKSEN TEKIJÄ. Tu

s

ta n i l e al st h u a on Til rast Va istiikka Log jaus h o n o n Tuotan ä nk

EDI-yhteydet

Taloudenhallinta

Mobiili

Palvelut

Ver ratkaisut As kkok CR iakku auppa ud M e

Ty PARHAAT ERP-RATKAISUT RAUTAISELLA AMMATTITAIDOLLA.

OSC/2

Oscar Software Oy • www.oscar.fi www.facebook.com/oscarsoftware • www.youtube.com/oscarsoftware Kuninkaankatu 30 A, 33200 Tampere • Haikankatu 1, 21260 Raisio Keskus 010 820 1000 • Helpdesk 010 820 1010 • Fax 010 820 1008

nh

to

lin tio al öh raa st teg ilö n i-i nk nta He nkk eura Pa öajans

o t l o Hu t u l e v l Pa

-osaamin P e R

n

Teollisu us

E

kku

ly

e itt

all

int

a

Oscar IT #2  

Oscar Software Oy on vastuunkantajan asialla.

Oscar IT #2  

Oscar Software Oy on vastuunkantajan asialla.

Advertisement