Page 1

L'inteligència Artificial Oscar Sauco 3r C


INDEX 1-Que és l'inteligència artificial. 2-Història de la inteligència artificial 3-Aplicacions 4-Relació entre la robòtica i la inteligència artificial. 5-L'inteligència artificial al futur.


Que és l'inteligència artificial? La intel·ligència artificial (IA) és una part de la informàtica, dedicada al desenvolupament d'algorismes que permet a una màquina (normalment un computador) prendre decisions intel·ligents o comportar-se com si tingués una intel·ligència semblant a la humana.


Història de la inteligència artificial L'inteligència artificial va sorgir a la década dels 40, pero no van tindre gran repercussió. Fins que l'avi de l'inteligència artificial, Alan Turing, publicara el seu treball al 1950, un computador electrònic. El computador tenía un programa que consisteix en que una màquina podía ser igual d'intel·ligent que un humà. Aquest programa s'anomena "Prova de Turing"


Aplicacions Transport: Helicòpters, cadires de rodes,...

Entorns perillosos: Robots per a zones radiactives com Chernobyl o desactiven mines i bombes.

Exploració: Són els robots que envie a la lluna o a l'espai.

Salut: Els usen per a operacions o per a la rehabilitació dels humans.

Serveis Personals: Els utilitzem per a ús domèstic.

Indústria i agricultura: A l'agricultura molts robots, s'usen per a cavar i fins i tot collir, ja que són mes efectius que un humà. Entreteniment: L'utilitat que trauen per a aquestos robots es simplement per diversió.


Relació entre inteligència artificial i la robòtica. La inteligència artificial i la robòtica, són dues rames de la ciència que van pràcticament agafades de la mà; un, per la part mecànica, i l’altre analítica. La robòtica és el disseny, fabricació i utilització de màquines automàtiques programables per tal de realitzar tasques repetitives com l'assemblatge d'automòbils, aparells, etc.Per aixó es pensa que és la part mecànica en canvi crec que la intel · ligència artificial és la part analítica o la part que determina l'acció dels robots, ja que els robots no podrien realitzar cap tasca sense que els indiqués o ordenés la tasca, per això, aquí és on entra la intel · ligència artificial.


L'inteligència artificial al futur Robots de charla:

es un programa que pretén simular una conversa escrita,

amb la intenció de fer-li creure a un humà que està parlant amb una altra persona. En un futur, tindrem la possibilitat d'implementar cervells artificials.

Xarxa neuronal artificial:

És la possibilitat de recrear l'estructura

d'un cervell humà emprant per a això Internet. A dia de hui, no és possible, ja que no sabem la distribució exacta de les neurones.

Resum inteligència artificial (1)