Page 1

theamazing.se

the SVENSK VERSION

Festivaler

AMAZING TRAVIS BARKER utvecklar och för samman olika musikstilar

du inte får

EM 2012 kommer

missa i

att bli vårt bästa

sommar!

mästerskap sedan

VM-94 Extremhögern i USA förklarar krig mot Teletubbies!

En guide till Palmas hjärta


theamazing.se

INTRODUCERING

The Amazing är ett amerikanskt magasin. En gång i månaden släpper vi ut magasinet över hela Sverige. Vi vill ge dig den senaste och mest underhållande informationen om utlandsresor, musik, mat, samhälle och spel. Att vårt magasin har blivit det mest lästa i hela Sverige förklarar hur skickliga våra handplockade redaktörer är.

SK N E SV ION S VER

Skribent

Designer

Nils Fagergren

Gabriel Bashe

Skribent & PR-Ansvarig

Chefredaktör

Pierre Duras

Josef Rhawi

2


INNEHÅLLSFÖRETECKNING En guide till Palmas Hjärta & Thailand - Landet vi aldrig glömmer

4

Festivaler du inte får missa i sommar & EM 2012 kommer att bli vårt bästa mästerskap sedan VM-94

6

Travis Barker utvecklar och för sammam olika musikstilar

8

Journey

10

Sommarmat - Tilltugg som gör det

12

Extremhögern i USA förklarar krig mot Teletubbies

16

Frågor? Maila till oss på support@theamazing.se

3


En guide till Palmas hjärta Palma de Mallorca,

eller helt enkelt Palma, kan erbjuda det mesta man söker för en lyckad resa - bra shopping, genuina kaféer, barer, sena nattklubbar och mängder av restauranger från alla världens hörn. Mycket av detta hittar du i Palmas hjärta - Gamla stan. 
Vare sig du vill ha lyx, champagne och 5-stjärniga hotell eller budget, bira och ett billigt hotell så kan du hitta det i Palma - staden med något för alla. Här kommer en guide till de små guldklimparna du inte vill missa när du besöker Palma stad.

BAR & NATTKLUBBAR

Tito’s är Palmas absolut största nattklubb med en glashiss som tar dig upp och ner mellan dansgolven med utsikt över hela palmabukten. I Palma börjar det riktiga utelivet klockan 02.00 så att gå ut klockan 23.00 är ingen höjdare. Tito’s ligger på Paseo Maritimo, en promenadväg som tar dig längs hela bukten med havet på ena sidan och Palma på andra sidan.

Att äta

När du åker till Mallorca och Palma är det nästan ett måste att äta tapas som är typiskt för hela Spanien. Lizarran är en restaurang som fortfarande lockar öbor, det finns en härlig spansk kulturatmosfär där som man måste uppleva. På denna restaurang serverar du dig själv, maten står på baren och du plockar på dig det du vill ha. Kom bara ihåg att spara tandpetarna, personalen använder dessa för att räkna ut hur mycket du skall betala. Varje tandpetare kostar 1€ och du får äta hur mycket du vill.

SHOPPING

El Corte Inglés är ett varuhus som ligger i Gamla stan och där kan du hitta det mesta, vi rekommenderar dock att du promenerar runt i Gamla stan för att få se staden, affärer hittar du överallt. Plaza Juan Carlos I är ett torg med många kedjor som H&M, Zara och Mango men du hittar även lite mindre affärer som Stradivarius, Beschka och Women´s Secret.

Vill man skynda på shoppingen men ändå se alla dessa affärer ska man koncentrera sig på shoppingcentret i Porto Pi, där finns alla butiker vi nämnde ovan och mycket mer. Det ligger något utanför Palma stad men med buss nummer 3 eller 46 så är du där på 15 minuter. Bussen kostar 1,1€.

SOL & BAD

Cala Mayor ligger ungefär 10 minuter från Palma stad med buss nummer 3. Stranden är 250 meter lång och väldigt välskött. Här kan du hyra solsängar med parasoll, eller bara ta med din handduk och lägga dig mitt på den vita sanden. Toaletter, restaurang, bar och kafé hittar du längs med stranden. Playa Illetas ligger på samma bussträcka som Cala Mayor men cirka 10 minuter längre bort. Här ligger du på vit sand omgiven av bergig natur och kristallklart vatten. 4


Thailand landet vi aldrig glömmer Att svenskarna

och människor från flera anda länder har förälskat sig i Thailand är ingen nyhet. Under de senaste åren har det exploderat med avgångar till Thailand från Sverige och nu har även de mindre flygplatserna börjat få större tillgång att flyga direktflyg till Thailand. Nu för tiden blir man nästan förvånad när man hör talas om någon som inte besökt svenskarnas favoritparadis. Det är också desto fler av oss som köper hus och bosätter sig permanent där.

Vilken är din relation?

Så vad är det då med detta asiatiska land som får oss att vilja komma tillbaka om och om igen? Är det klimatet? Är det gästvänligheten hos människorna? Den kryddstarka maten? Stränderna som ser ut som paradis? Korallreven som består av fler färger än regnbågen? Det varma vattnet? Lugnet i atmosfären eller god öl? Ja, vi alla har nog vårt alldeles egna personliga svar på denna fråga.

Vi har låtit en av våra resenärer att berätta om sin personliga relation till Thailand och vad som får just henne att vilja återvända år efter år. Här nedan kan du följa Maria Larssons berättelse.

Mitt personliga minne

Jag kommer ihåg första gången jag flög till Thailand. Det var tillsammans med min familj, mamma, pappa, fyra syskon och så jag. Då var jag 12 år gammal. Jag och mina syskon var inte vana vid att åka på sådana här längre resor. Att vi äntligen fick komma iväg på en sådan här resa till ett land så långt bort kändes lyxigt! Och idag kan jag också förstå att mamma och pappa var stolta över att ha lyckats spara ihop pengar så att hela familjen kunde åka tillsammans. Idag är jag 23. Ända sedan dess då jag var 12 har jag åkt till Thailand minst en gång om året. Något år har det till och med blivit två gånger. Mitt allra första minne av Thailand var flygplatsen i Krabi.

Jag hade inte varit på så många flygplatser innan men jag gillade denna. Den hade stora glaspartier och blanka golv. Jag såg direkt ut mot den vackra naturen. Palmer! Jag hade inte heller känt på en sådan här hög luftfuktighet tidigare. När jag klev ut från flygplatsen och fick känna på den var det som om jag inte kunde andas först, det kändes så annorlunda. Lite senare insåg jag att det var den skönaste luften jag nånsin känt av. Till och med håret och min hy såg så mycket friskare ut! Och det kunde vara 35 grader varmt utan att jag dog av värmeslag. Luften var liksom inte sådär stekande het som den kan vara i Sverige på sommaren.

Om en månad flyttar jag till

Thailand. Då ska jag lära mig allt om buddhismen. Jag ska bo strax intill ett tempel tillsammans med en grupp andra kvinnor. När jag kommer dit ska jag sälja allt jag äger. Jag blir borta i 12 månader. Minst. 5 Och jag har aldrig känt mig lycklig-


r a f e t n i u d r e l a v i t Fes r a m m o s i a s mis

i ove 1-2 jun stivalen är fe r fö n So Much L e o r r b n e h ge olmen, Ör en vacker rsta året oc r ä fö r n e fö Frimurarh g lm n o å h urar ove drar ig musik. Frim ga rum. En plats där k is So Much L n o tr k iska ä B och ele mor, självd uch Love s u M h , o S Reggae, Rn ik s r ä u d m l med om t i Örebro tisk festiva te s liten ö mit e artisterna s h ta c s o r tö m s r a e v d en en av det skapas ten röd är Sweden R p a K . s s la k s ock Festival 6 -9 juni tans i värld Festivalområd et ,Sölvesborg Sweden Rock Festival är en festival för dig behöver du in som älskar ro te vara på and ckmusik, nu ra festivaler för a utan har chan tt höra ditt fa sen att se flera voritband av dina favori dagar under fe tbande och nju stivalen. Stora ta av alla band som kom och Motörhea mer är bl.a. M d. ötley Crüe

å n var d e k n a a. .T rlänge och Dalarn r 0 juni e o 3 B i 6 2 9 e å g 9 e orläng & Lov ival 19 Borlän tister I Peace e centrum, n första fest h rasism I B ival och Ar c g st si Borlän Love hade verka våld o es största fe bäck. t r g & att mo Love Sveri Lars Winne Peace n e r å e& sta ch de för 009 är Peac llex, Kent o 2 ri Sedan ihanna, Sk li R . estival 21 ju F e s u o H är bl.a Festival är e s u o H Club Epic ic p ena, Rättvik r äntligen här! Club E utomhus. a d g g y Rättvik Ar ä b l p a p v al. ousefesti oftast är u ar för festiv ll a k Dalarnas H dra festivalerna som r o k is mer männ e an r som kom sion av det te r s e inte som d ti v r y A n . lt ic e as, n Ep lls en h lberto Can bli annat ä A te , s Nu framstä in r e r y e M m m val ko o, Albin Denna festi Samson, Alex Moren ney är bl.a. Sid & Friberg. e d d e r F , s é West Coast Jim Andr Riot 26 juli Röda sten, Göteborg Sedan festi valen starta des till festivale n. Nu kan d 2008 har det stora må let varit att e stoltsera m mer äntlige få Rancid ed att måle n till Sverig t ä e r nått, Ranc för första g West Coast ången på 9 id komRiot. Ytterli år och ska u gare två ab Against Me ppträd på soluta guld ! och brittis korn i form ka Gallows av Floridas är också kla ra. Tillsam mans utgör 6


EM 2012 kommer att bli vårt bästa mästerskap sedan VM-94 Zlatan Ibrahimovic

pepprar in mål i Serie A, John Guidetti gör detsamma i holländska ligan och Olof Mellberg är i högform inför sitt sista mästerskap i den blågula dressen. - Förutsättningarna för att vi ska kunna ta medalj är goda, säger den assisterande tränaren Markus Allbäck på gårdagens presskonferens med de blågula tränarna. År 1994 förenades en hel nation i glädjen kring sitt landslag. Det var en sommar då vädergudarna förbarmade sig över vårt land och solen strålade för jämnan. Folk i hela Sverige var vakna dom ljuva sommarnätterna för att följa våra blågula kombattanter i USA. Sommaren -94 är något vi alltid återkommer till när det talas om svensk fotboll. Men nu kan vi alltså få uppleva en ny magisk sommar. - Jag kommer alltid att komma ihåg VM-94 eftersom jag följde landslaget här hemma och fick vara en del av den ”fotbollspsykos” som rådde under den här perioden.

- Jag kommer alltid att komma ihåg VM-94 eftersom jag följde landslaget här hemma och fick vara en del av den ”fotbollspsykos” som rådde under den här perioden. Jag hoppas att vi kan känna samma stöd i ryggen som grabbarna som spelade -94 gjorde, då kan det bli vårt bästa mästerskap sedan -94 säger Allbäck

Hamrén hyllar Zlatan

Även förbundskapten Erik Hamrén hyser stora förhoppningar om att Sverige ska kunna spela till sig en medalj, även om det är en mer försiktig optimism. - Det känns som en sliten klyscha att säga, men bollen är rund. Sverige presterade fantastisk fotboll under VM 2002 i Sydkorea, kanske den bästa någonsin. Men likväl sköt Anders Svensson stolpe ut mot Senegal. Det handlar om små marginaler i slutspel. Men Anders är 10 år äldre och den här gången sätter han nog en bredsida stolpe in istället, säger Hamrén med ett leende.

Det som talar för att Sverige ska lyckas bättre än tidigare mästerskap är enligt många en lång svensk som dominerar i en av världens bästa ligor. - Zlatan har haft en fantastisk vår där han i många matcher burit sitt Milan på sina axlar och gjort mål i viktiga matcher. Dessutom vinner han skytteligan. Han kan göra skillnad i vilken match som helst.

Ny ”dödens grupp”

Det första hindret för Sverige är att ta sig vidare från gruppen. En grupp som många kallar för en av de svåraste i hela EM. Sverige öppningsspelar mot hemmanationen Ukraina vilket inte kommer bli lätt. Det är klart att Ukraina drar fördel av att spela på hemmaplan. Tänk dig själv att spela på en stadion full av hemmasupportrar, säger Hamrén.

7


Travis Barker utvecklar och for samman olika musikstilar Tidig punkrock karriär

Hip hop, rap, och elektro karriär

Travis barker är en amerikansk trummis

Travis Barker solo album ”Can A Drum-

som är född i Kalifornien 14 november 1975. Han startade sin kändiskarriär i punkrock bandet blink-182 år 1998 då de även slog igenom världen runt med singeln ”All The Small Things”. Efter genomslaget har det endast gått uppåt för bandet blink-182 och trummisen Travis Barker. Han blev utnämnd till en av världens bästa trummisar någonsin av tidningen ”The Rolling Stones”. Travis Barker hade även under sin tidiga karriär en egen Tv-show på MTV, ”Meet The Barkers” när han var gift med Playboy stjärnan Shanna Moakler. De två har tillsammans 2 barn, Alabama och Landon Barker. Under 2005 så splittrades blink-182 och då fortsatte Travis Barker att vara trummis för sidoprojekten Boxcar Racer, Plus 44 och Transplats. Alla dessa band har en sammankoppling till blink-182. År 2009 visade sig att bandet var tillbaka, och 2011 släppte bandet ut sitt senaste album, ”Neighborhoods”. Idag är han endast aktuell med blink-182 och sin egen solo karriär vid sidan om där han gör låtar med många stora hip hop, rap, och elektro artister. Travis barker har alltid varit en punkrockare, men senare under sin karriär har han utvecklat musiken till något mycket större än endast punkrock.

mer Get Some” släpptes ut 2011 med artister som Lil Wayne, Eminem, The Game, Pharrell, Ludacris, Rick Ross, Snoop Dogg, Busta Rhymes, Lil Jon, Slash, Cypress Hill och Steve Aoki. Detta var en stor händelse inom musiken då en punkrockare och trummis släppt ut ett eget album, vilket inte har inträffat tidigare. Artisterna han jobbat med är från helt andra musikstilar såsom hip hop, rap, elektro och även rock. Eftersom Travis Barker är så stor inom sin punkrock stil med blink-182 så har hans album utvecklat och även fört olika musikstilar samman. Detta har lockat många olika lyssnare från massor av olika stilar. Travis Barker turnerar också även med dessa olika artister och har i stort sätt endast fått positiv kritik. Detta visar att vissa musiker inte endast jobbar med en och samma musikstil, utan de vidgar vyerna istället. När Travis Barker samverkar i en låt är det inte endast beatet han står för, utan också produceringen av musiken. Idag är Travis Barker även aktuell med sitt eget klädmärke ”Famous Stars & Straps” som slagit igenom stort i USA, då det bärs av många storartade artister inom många olika musikstilar.

8


9


JOURNEY NILS FAGERGREN Mitt bland dagens hop av militärshooters, zombieaction och årliga utgivningar av sportspel kommer det där spelet som vågar bryta ny mark. Ett spel som vill beröra på ett djupare plan än några macho monsterslaktare eller vinanade puffror någonsin kan drömma om. Ett spel som i sin enkelhet smått revolutionerar en döende genre. Ett spel som heter Journey. Låt oss gå på en resa. Du vaknar i den vidsträckta öknen. Ingen förklaring, inga direktiv. Ett hav av sand breder ut sig så långt ögat når, solen gassar och får luften att vibrera. Vad gör vi här? Efter några stapplande steg uppför närmaste sandkulle med vår lilla kappförsedda figur skymtar ett stort berg långt bort i horisonten. Det skimrar och lyser om toppen, något viktigt måste bara finnas där. Vi börjar vandra. Det lilla spelhuset ThatGameCompany presenterar precis som i föregående titlar Flow och Flower en minimalistisk berättelse där spelarens ovetskap används effektivt för att skapa en känsla av mystik och upptäckarlust. Något som är väldigt ovanligt i dagens spelklimat där långa mellansekvenser och stora färgranna pilar ofta berättar precis var man ska och varför. I Journey slipper man handhållningen och det ger mycket för upplevelsen.

Men att bara vandra i öknen påväg mot ett berg – kan det vara kul egentligen? Oja, den silkeslena spelkontrollen gör äventyrandet och plattformsmomenten till en ren fröjd. Det finns även precis som i utvecklarnas tidigare spel en känsla av att verkligen uppnå något när man befriar små tygvarelser som hjälper till att bygga upp broar m.m. som förändrar omgivningarna. Spelet har dessutom fler miljöer än torra sandtäckta sådana (att berätta vilka skulle dock förstöra en del av upplevelsen) och resan har kryddats med många dramatiska tempoväxlingar som bidrar till att det aldrig blir enformigt. Det är dock ett stillsamt spel i jämförelse med många av dagens ultrarapida actionspel och lär därför inte falla alla i smaken. Vissa lär bli avskräckta av det ganska simpla gameplayet och bristen på en riktig utmaning. Men det är också dessa spelare som missar den stora bilden. Journey handlar inte om att jaga highscores, döda fiender på löpande band eller grubbla i en timme för att komma på hur man ska lösa ett pussel. Det fokuserar istället på att ge spelaren en filosofisk upplevelse – en upplevelse man helst ska insvepa i en sittning utan pauser eller andra störningsmoment. Inte alls olikt en bra film. Det är dags bredda kulturbenämningen på riktigt.

Vinden får sanden att röra på sig likt vågor och små gruskorn glittrar i solljuset. Stora ödelagda ruiner ligger halvt begravda i det oändliga sandtäcket. Känslan av en förlegad civilization ruvar vemodigt i luften. Där det en gång funnits liv och grönska finns nu bara tomhet… Det är sorgligt och vackert på samma gång. Gåshuden noteras. Designen i Journey är utsökt med en bred färpalette och fantasifull karaktärsdesign som känns väldigt egen. Tekniskt står det sig väldigt väl också med relativt stora miljöer, avancerad tyg/ sand fysik samt ett bra flyt. Tillkommer gör oherhört fint orkestrerad musik som sveper in med perfekt tajming för att lyfta några nyckelscener till en helt ny nivå. En sådan scen är slutscenen som alla som har något intresse för interaktiv media borde uppleva. Punkt. Inte helt ensamNär min lilla vandrare är som mest utsatt av starka vindar och sitter och hämtar andan under ett litet skydd i andra halvan av spelet händer något. En annan figur likt den jag kontrollerar dyker in under skyddet bredvid mig. Tillsammans sitter vi tysta medan blåsten dånar utanför – tills vi båda i gemensam förståelse inser att det är dags att fortsätta. Med ett knapptryck skickas en liten melodisk signal ut. Den andra figuren svarar med en likadan signal och tillsammans går vi resten av resan till det stora berget, tillsammans.

10


Det onlinebaserade flerspelarläget i Journey är något väldigt speciellt. Närsomhelst under resan kan du nämligen möta på en annan spelare, helt utan namn eller förmåga att prata – förutom med ovannämnda möjlighet att signalera något som kan liknas vid morsekod. Trots begräsningarna uppnås ändå en gemensam insikt och det är ett fint möte som inte riktigt liknar något annat jag upplevt i spelsammanhang. Lovorden är många men det finns en liten hake med äventyret – det tar slut lite väl snabbt. Med en speltid på någonstans mellan två till tre timmar sitter jag under eftertexterna suktandes efter mer. Samtidigt är det en väldigt koncentrerad upplevelse som gynnas av att inte vara för lång och när prislappen ligger på runt 100 kronor kan jag ha större överseende. Men en timme till hade ändå inte skadat. Miljöerna som till en början verkar vara väldigt stora och öppna är ibland lite mer instängda än jag hade önskat också. Min upptäckarlust försvinner lite när en stark vind kastar bak mig för att säga att jag gått för långt ut. Gränserna kunde döljas lite bättre. Även detta är dock en bagatell i ett annars mästerligt spel. Ett spel som förtjänar all beröm det kan få för att det vågar gå emot strömmen och provar något nytt. Så var inte rädd för att ta en resa in i det okända, det du hittar kan mycket väl vara värt det.

Format: Playstation 3, PSN Genre: Äventyr Release: 14 mars 2012 Spelare: 1 (2 online) Utvecklare: ThatGameCompany Utgivare: Sony Pris: 115: -

Betyg: 9/10

11


12


Sommarmat - Tilltugget som gör det Varma och milda sommarkvällar med ett

trevligt och roligt sällskap. Något gott att stilla hungern med, skvaller och en drink eller ett glass vitt i handen. Godis, chips och nötter i de flestas fall men det finns mycket godare alternativ att väcka aptiten med. Här får du tips och recept på olika tilltugg som du kan bjuda ditt sällskap på. Välj själv efter smak och tycke. På köpet får du ett samtalsämne som du knappast hade fått med en chipspåse. Välj mellan recept som laxrullar, crostinis och annat småplock.

Jordgubbscrostini

8 personer Ingredienser: 24 st. smala baguette skivor, 2 msk smör, 1 tsk kanel, 2 tsk florsocker. Fyllning: 4 dl ricottaost, 1 dl florsocker, 24 st. jordgubbar, 1 nypa citronmeliss. Tillagning: Sätt ugnen på grill, smöra brödet. Grilla det i ugnen i några minuter, passa noga. Strö över florsocker och kanel, låt sedan bröden svalna. Smaksätt riccotta osten med socker och bred sedan på bröden. Skiva upp jordgubbarna och lägg på dem, garnera med citronmeliss.

Melon med parmaskinka

12 personer Ingredienser: En honungsmelon, 20-30 skivor lufttorkad skinka, parmaskinka, prosciutto eller liknande och tandpetare. Tillagning: Kärna ur melonen och dela den i klyftor, skär sedan ur melonköttet från varje klyfta och dela i tre bitar. Linda skinkan runt en melon bit och stick ned en tandpetare. Servera kylda på fat.

Laxrullar med pepparrot

8 personer Ingredienser: 5 tunnbröd, 3 msk smör, 1 bit färsk pepparrot eller 4 msk pepparrot från tub, 1dl gräddfil och lite bladpersilja. Tillagning: Blanda riven pepparrot med gräddfil i en skål. Smöra tunnbröden och fördela sedan pepparrotsblandningen på bröden. Fördela bladpersiljan över tunnbröden och sedan lägg på en skiva lax. Rulla ihop tunnbröden på tvären och sedan förpacka rullarna i gladplast och lägg i kylen i minst en halvtimme. Skär sedan lax rullarna i delar och lägg upp på ett fat innan servering.

13


a g i l Man

r e m y f r Pa Eva Longorish L’amour Toujour Von Grills Power

Basic Instinct är en modern träig doft som är fylld av värme och sensualitet. Doften öppnar med kardemumma och bergamott för att övergå till muskot och viol. Den ultimata hunkparfymen. Topp: Grapefrukt, Kardemumma och Bergamott Hjärta: Viol och Muskot Bas: Sensuella träiga undertoner av sandelträ, Patchouli och Amber

Den kraftfulla doften för dig som är en riktig man. Inspirerad av kraften i sportbilar har Von Grills tagit fram nästa generationens manligaste parfym. För dig som inte nöjer er med mindre än första plats! Topp: Full av värme och starka dofter som Muskotnöt, och Cederträ. Hjärta: En kontrast mellan kryddor som Kardemumma och Stjärnanis Bas: Sensuella träiga undertoner av Sandelträ, Patchouli och Amber.

249kr på Liko.se

199kr på Liko.se

Puna Basic Instinct

L’amour Toujour är en förförisk doft som passar för erotiska tillfällen. Du får männen att sukta efter din kropp, du blir oemotståndlig. Doften är mjuk och passionerad - precis som Eva Langorish. Fylld med medelhavs influenser och rikligt med exotiska kryddigheter som ger en denna fantastiska doft det där lilla extra. Topp: Gröna noter, Rosepeppar, Svartpeppar. Hjärta: Patchouli, Tubros, Jasmine Sambac, Kanel, Persika Bas: Benxoin, Sandeträ,

499kr på Liko.se

14


a g i l n n i Kv r e m y f r Pa Enskada Fancy Love Caroflina Gynning Magnetism Enskada Passion

Passion är inspirerad av den ultimata semestercocktailen – Pina Colada. Föreställ dig en lång vit strand med en liten bar, solbrända snygga människorna som springer runt på stranden och njuter av värmen. Topp: Mandarin, Papaya, Ananas Hjärta: Pina Colada Bas: Drivved och Sandelträ

389kr på Liko.se

Magnetism är till för dig som älskar att vara i ramljuset. En fruktig doft som alla älskar. Magnetism är fylld av självsäkerhet, passion och erotik precis som Caroflina Gynning. Topp: Ananas, Svarta vinbär, Fresia, Melon, Litchifrukt, Basilika och Timjan Hjärta: Rosor, Magnolia, Jasmin och Heliotrop Bas: Sandelträ, Vitiver, Karamell, Benzoe (harts), Kokosnöt, Bärnsten, Vanilj och Mysk.

349kr på Liko.se

Den nya doften från Enskada! En sensuell doft som är både strålande och lockande. Doften är lekfull, de gnistrande persikoblommorna omslingrade av bubblig rosa champagne tar denna doft till nästa nivå. Doften av blommor och exklusiva drinkar bilder ett kärleksfullt spår som männen kommer fastna i. Topp: Goji-kronblad, Persikoblomma, Bergamott, Rosa champagne, Lotusblomma och Pion. Hjärta: Plumeriablomma, Jasmin och Turkisk ros. Bas: Krämig bärnsten, Ljusa träslag, Sensuell mysk och Patchouli.

549kr på Liko.se

15


E xtremhögern i USA förklarar krig mot Teletubbies Homosexuella liberaler som sprider ”regnbågens” budskap…

Den extrema högern i USA, som till största del består av kristna fundamentalister, släppte idag ett pressmeddelande där de förklarar krig mot Teletubbies. I pressmeddelandet anklagas de fyra karaktärerna Tinky Winky (lila), Dipsy (grön), Laa-Laa (gul) och Po (röd) för att vara homosexuella liberaler som strävar efter att sprida ”regnbågens” budskap. Det hela började för ca 15 år sedan när det brittiska tv-programmet Teletubbies sändes för första gången. De konservativa medborgarna reagerade på Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa och Po:s färgglada dräkter och feminina röster men valde att avfärda det hela som hjärnspöken. – Man vill inte tro något sådant om ett tv-program som är skapat för småbarn säger

John Farmer, 5 barnsfar och ledare för organisationen ”Death to Teletubbies”. Med tiden visade sig emellertid deras misstankar vara sanna. Teletubbies med de färgglada karaktärerna var inget annat än vänstervriden propaganda med ett syfte - att sprida ”regnbågens” budskap. Från vänster: Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa och Po. ”Min son blev gay…” John Farmer beskriver hur hans yngste son, John Farmer Jr, började ta influenser från de olika karaktärerna och uppvisa, ett för John Farmer, oroväckande beteende. Det började enligt honom som små hopp och feminina utrop, precis som i tv-programmet. – Han hoppade omkring och sa ”Tinky Winky”, säger John och biter sig i läppen samtidigt som tårarna letar sig fram.

De små hoppen och feminina utropen utvecklades med tiden till Johns värsta mardröm. Hans son kom ut som gay och bytte namn till LaaLaa, precis som den gula karaktären. – Den där homosexuella lilla gula varelsen hemsöker mig ännu i mina drömmar och jag vill bespara andra föräldrar från mitt lidande. Hedningar som tillber en sol. Det är inte bara de fyra karaktärernas tydliga homosexualitet, som enligt organisationen manifesteras i överdriven femininitet, som är problemet. I tv-programmet finns en sol med ett barnansikte som skrattar medan Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa och Po springer omkring på gröna kullar och ropar ut sina namn. Denna sol utgör enligt organisationen ”Death to Teletubbies” kärnan av en hednisk sekt som de påstår sig ha identifierat.

The Amazing  

The Amazing

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you