Page 1

TEMPORIS SOMMAR 2014

GET

T

K O O L HE

S

AREN M M SO FIXA E ÖGON D SOTA

MAKEUP-ARTISTEN

NIKKIE HAR HOLLANDS STÖRSTA SKÖNHETSKANAL PÅ YOUTUBE

FIXA DEN PERFEKTA SMINKNINGEN FÖR

MIDSOMMAR


GET THE LOOK Sotade ögon är en klassiker när sommarkvällarna nalkas. A och O för att få din sotning att sitta hela kvällen är att använda en bra ögonlocksprimer. Den hjälper inte enbart till med att skuggan ska få längsta möjliga hållbarhet utan den ger dig även bästa möjliga pigment från skuggan. Alltså om du använder en primer sitter sminket hela kvällen och sotningen blir mörkare och intensivare. Fasta ögonskuggor funkar, men för bästa effekt bör du använda en lösskugga som ger dig starkare pigment. Tycker du inte att detta räcker kan du även fylla i med en bra kajal. Använd även kajalen och rama in ögonen genom att måla insidan av fransraden både upptill och nertill. För en dramatisk look kan du lägga en tjock eyeliner, något som är väldigt inne just denna sommar. Lösögonfransar är också ett plus om du inte redan har långa och fylliga fransar. Välj en mascara som antingen både ger volym och längd eller välj en med bara volym, snåla inte! När det gäller sotade ögon finns det ingenting som heter “less is more” det är bara att ösa på. Men däremot kan du ta det lugnt när det gäller resten av sminket då det annars kan bli “too much”. Lycka till med din sotning och ha en trevlig kväll!


NIKKIE

Hon arbetar som hår och smink-artist och på sidan av det gör hon YouTube-videos där hon delar med sig av tips och tricks om smink. Nikkie hoppade av skolan för att syssla med hennes största intresse. Hon började lite stappligt med en YouTube video 2008 och är efter detta helt fast. I dagens läge har hon ca 445 000 följare och har den största skönhetskanalen i Nederländerna. Efter att 2010 ha visat framfötterna som elev hos Pascale Tesser, som är en etablerad hår och smink-artist på B Academy, fick hon anställning på Colorful Agency år 2011. Efter detta fick hennes karriär en rejäl skjuts och hon har jobbat med stora projekt som t.ex. Holland och Benelux’s Next Top Model. Jobben fortsatte att komma in och 2012 fick hon sin egna skönhetsspalt i Teen Magazine Fashionista. Efter många lärorika år och stora projekt kände hon att det året 2014 var dags att göra detta på egen hand.

NikkieTutorials


Urklipp fr책n en av Nikkies videos


Den perfekta sminkningen för

MIDSOMMAR I vår och sommar kommer det även att vara superhett med pasteller och neonfärger på ögonen. Gärna blått, grönt och lila. Vill du köra på lite mjukare toner kan du satsa på till exempel rosa eller aprikos. Ute: Smaragdgrön – Inne: Orkidélila. Vi här på Temporis kan en hel del om färg. Så när de utser vilken som ska komma att bli årets kulör lyssnar alla, inklusive make up-skaparna. Smaragdgrön hade sin storhetstid i fjol men måste nu lämna plats för lila. Alltifrån ögonskuggor till nagellack kommer gå att matcha med dina färggladaste krukväxter. Det bästa rådet jag kan ge någon är att ta risker och att ha kul med din makeup! Testa något nytt då och då. Det finns inga regler inom smink, så ge inte heller dig själv några regler. Det är bara smink… Om du inte gillar det kan du bara torka bort det eller tvätta av ansiktet och börja om! Ha roligt och var lite galen. Testa färger och testa något som gör dig lite obekväm. Du kanske verkligen tycker om det, och ser ett helt nytt du träda fram!


Lyx utan ledsen plånbok Lösögonfransar (Lash Collection) 55kr - Sena sommarkvällar förknippar många med romantik, du kanske vill vara lite extra flörtig och använda dig av denna sort som finns i just “Flirty”

Vattenfast Eyeliner penna (Waterproof Eyeliner Pen) 22kr - Eyeliner är en av sommarens hetaste trender, denna är väldigt lätt att applicera och för att göra det hela roligare finns den även i färgen “Plum”

Nagellack (Nail Polish) 28kr - En av sommarens färger drar helt klart åt orange, därför passar “Coral Dream” helt perfekt!

Bronzer (Baked Bronzer) 44kr - För att ge ansiktet mer djupt och en solkysst look kan du med fördel använda denna bronzer.

Läppstift (Mineral Lipstick) 55kr - Som avslutning använder du detta läppstift i färgen “Rich Raspberry” (Hallon) som är väldigt inne i sommar!

www.eyeslipsface.co.uk

Grupp5 fanzin screen  

Fanzin av Kajsa Holm, Lisa Ylinen och Jonna Hedlund

Grupp5 fanzin screen  

Fanzin av Kajsa Holm, Lisa Ylinen och Jonna Hedlund

Advertisement