Page 1

DISPOZITIVE MEDICALE PENTRU AFECIUNI NEUROLOGICE


CONTACT: BUCUREȘTI - str. Traian nr. 57, sector 3. TEL:021.3260355 FAX:021.3234034 MOBIL:0745.172929 e-mail: office@ortotech.ro CONSTANA - str. Chiliei nr. 45 TEL/FAX: 0241.619718 MOBIL:0748.889992 IAȘI - str. Sărăriei nr. 26 TEL/FAX: 0232.311010 MOBIL:0742.101059 PLOIEȘTI - str. Romană nr.49 TEL/FAX:0244.520474 MOBIL:0742.100863

Protejai mediul. Nu tipării acest material! 2 www.ortotech.ro


CUPRINS Orteze pentru coloana vertebrală

Orteze pentru membrul superior

Orteze pentru membrul inferior

Orteze compresive

Alte dispozitive

3


ORTEZE PENTRU COLOANA VERTEBRALĂ

4


COLAR CARACTERISTICI Guler cervical moale cu suport, este folosit în general în cazul în care este necesară imobilizarea parţială sau controlată a regiunii cervicale. Este confecionat după măsură individuală cu închidere cu bandă velcro la partea posterioară a gâtului. INDICAII: Dureri provocate de torticolis, procese degenerative, hipermobilitate, întinderi musculare la nivel cervical.

COLAR - TORTICOLIS CARACTERISTICI Colarul torticolis se utilizează în tratamentul conservator pentru copiii ce suferă de torticolis congenital muscular, în cazul în care aceștia au vârsta mai mare de 4 luni şi prezintă o înclinare a capului, persistentă, de 5 grade sau mai mult. Este disponibil în variantă pentru copii și pentru aduli. INDICAII Torticolis congenital muscular.

! U O

N CLAVISAN CARACTERISTICI Orteză pentru corectarea atitudinii cifotice. Măsurători: Măsurătorile se iau de la centrul spatelui, pe subaxilă, în jurul umărului și până în centrul spatelui. INDICAII Atitudine cifotică. CONTRAINDICAII Fractura instabilă a claviculei cu complicaii neurologice sau vasculare, care necesită intervenie chirurgicală pentru stabilizare.

5


ORTEZĂ T.L.S. - JUNIOR CARACTERISTICI Este executată din material textil elastic, întărită cu atele subiri, având asigurată elasticitatea corespunzătoare prin geometria și natura materialului. Sistemul de prindere este prin benzi elastice si reglabile velcro. Orteza este foarte confortabil de purtat şi nu este vizibilă atunci când este purtată pe sub haine. INDICAII Orteza pediatrică toraco-lombo-sacrală este recomandată pentru corectarea posturii și oferă sprijin toraco-lombo-sacral spatelui. - Se execută pe mărime individuală

CORSETUL BOSTON SOFT CARACTERISTICI Corsetul BOSTON SOFT BODY JACKET sau B.S.B.J. este o orteză pentru coloana vertebrală, recomandată pacienilor care nu tolerează ortezele rigide. Corsetul rămâne flexibil în timp ce asigură suportul prin atele rigide plasate strategic. Corsetul B.S.B.J. este executat standard cu deschidere anterioară, dar poate fi adaptat, după dorină, la orice tip de deschidere. Avantaje: • Rigidizările verticale permit creșterea expansiunii diafragmei pentru asigurarea unei respiraii normale. • Ușor de adaptat pe pacient • Sistem de închidere anterior, posterior sau lateral • Atele rigide permanente sau temporare INDICAII • Scolioză neuromusculară • Paralizie cerebrală • Mielomeningocel • Distrofie musculară • Poziionare posturală • Post operator

6


ORTEZE PENTRU MEMBRUL SUPERIOR

7


ORTEZĂ PENTRU ÎNCHEIETURA MÂINII MÂNĂ Orteză executată din material termoformabil 3D-Lite la temperaturăjoasă (700 C). 3D-Lite este un material poliester a cărui esătură, este impregnată cu o răşină non-toxică. Datorită materialului nou şi inovativ, orteza este ajustabilă, uşoară, permiţând o aerisire foarte bună. Este transparentă la raze X. Se execută direct pe pacient, în aproximativ 30 de minute, fără să fie nevoie de mulaj.

! U O

Mărime individuală.

N

ORTEZĂ -ORTHOPRIM 936 CARACTERISTICI Orteză confecionată din material respirabil pentru tratamentul spasticităii moderate la nivelul încheieturii mâinii, mână şi degete. Este special concepută având în vedere morfologia specifică a mâinii copiilor sau tinerilor. Are o bandă specială pentru a menţine mâna în poziţia adecvată şi a-i asigura o întindere progresivă. Măsurători: lăimea palmei în cm (stânga/dreapta) INDICAII Contractura în flexie sau hiperextensie a încheieturii mâinii, inclusiv pumnul contractat. Deviaiile în flexie sau hiperextensie a articulaiilor, inclusiv abducia policelui.

ORTHOPRIM 936 COPIL ADOLESCENT

LĂTIMEA PALMEI ÎN CM 4-5,3 cm 5-6,5 cm

ORTEZĂ DE ÎNCHEIETURA MÂINII MÂNĂ ANTISPASTICITATE CARACTERISTICI Orteză fixă de încheietura mâinii-mână, ce stabilizează articulaiile mâinii și ale degetelor prin imobilizare parială. INDICAII Orteză de noapte, indicată în paralizia nervilor periferici ai mâinii. 8


ORTEZĂ DE ÎNCHEIETURA MÂINII MÂNĂ FIXĂ - 2.1 CARACTERISTICI Orteză fabricată din polietilenă de înaltă densitate bej. Fixează mâna într-o poziţie funcională, cu degetul mare în opoziţie şi încheietura mâinii într-o poziţie neutră cu trei benzi velcro pe antebraţ, carpiene şi metacarpofalangiene. INDICAII Leziuni neurologice periferice sau centrale (paralizie flască, paralizie spastică). Sindromul de tunel carpian. Măsurători: lăimea palmei în cm (stânga/dreapta)

ORTEZA 2.1 Mărime cm

LĂTIMEA PALMEI (in cm) S M L 7-8 CM 8-9CM 9-10CM

ORTEZĂ DE ÎNCHEIETURA MÂINII MÂNĂ FIXĂ - 8707 CARACTERISTICI Este confecionată din polietilenă de joasă densitate de 3mm. Aceasta poate fi modelată cu un pistol cu aer cald, asigurând o adaptare excelentă. Degetul mare este meninut într-o poziţie de uşoară abducie. . INDICAII Leziuni neurologice periferice sau centrale (paralizie flască, paralizie spastică). Sindromul de tunel carpian. Măsurători: circumferina încheieturii mâinii (cm)

ORTEZA 8707 CIRCUMFERINTA INCHEIETURII MÂINII Mărime S M L XL cm 13-15 15-17 17-19 19-21

9


ORTEZE PENTRU MEMBRUL INFERIOR

10


ORTEZĂ SUPRAMALEOLARĂ S.M.O. CARACTERISTICI Orteza de picior supramaleolară este confecţionată din material plastic termoformabil pe baza mulajului individual; corectează mişcările piciorului posterior. Este indicată pentru a asigura controlul maxim al piciorului posterior, varus-valgus, prin stabilizarea în plan frontal a maleolei mediale şi laterale.Controlează mişcările nedorite ale piciorului posterior fără să limiteze flexia plantară/ dorsiflexia. INDICAII Pentru controlul pronaţiei şi supinaţiei antepiciorului. - Hipotonie (ex: picior plat-valg din cadrul sindromului London Down) - Valgul accentuat în tabloul clinic al paraliziei cerebrale - Afecţiuni neuromusculare.

ORTEZA DE GLEZNA-PICIOR FIXĂ CARACTERISTICI Orteza de gleznă picior este confecionată din material termoformabil și are un design personalizat în funcie de necesităile pacientului. Aceasta sprijină, asistă şi controlează articulaţiile piciorului și gleznei. Este disponibilă cu corecie de var/valg. Se execută pe baza mulajului și a măsurătorilor individuale. INDICAII Flexie plantară/dorsiflexie slabă sau absentă Hemiplegie Accident vascular cerebral Instabilitate laterală și medială a articulaiei

SOFT A.F.O. (ORTEZA DE GLEZNA -PICIOR FIXĂ) CARACTERISTICI Este confecţionată din material non-alergic pentru confortul pacientului, este uşoară, şi perfect ajustabilă. Menţine poziionarea la 90° a gleznei, reduce spasticitatea, poate fi folosită atât pe partea stângă cât şi pe partea dreaptă, opţional poate fi prevăzută cu dispozitiv antirotator, construcţie anatomică pentru a ajuta la vindecarea ulceraţiilor. Pot fi simple(P) sau cu stabilizator la spate (P/S). Sunt disponibile mărimi pediatrice și mărimi pentru aduli; au corespondenă cu mărimea de la picior. INDICAII Mielomeningocel, Distrofie musculară, Paralizie cerebrală, Traumă, Ulceraţii 11


Kid Dee Lite CARACTERISTICI Orteză de gleznă-picior mobilă - Kid Dee Lite (CAMP SCANDINAVIA). Cea mai mică articulaţie pentru orteza de gleznă-picior; se foloseşte la copii cu vârsta până la 5 ani (aprox 27kg) . Gradul de control al mişcării: reglare a flexiei plantare şi dorsale la 40°. Uşoară. Articulaţia de gleznă Kid-dee-LiteTM cântăreşte doar 20 gr., atunci când este utilizată într-o orteză laminată din material termoplastic.Se execută din material termoformabil, pe baza mulajului individual. INDICAII Afecţiuni neuromusculare la copii, la gleznăpicior, cum ar fi paralizia cerebrală asociată cu spina bifida.

KEEPING PACE Încălăminte ortopedică sport, cu design inovator special proiectată pentru a fi purtată împreună cu orteza de gleznă picior și este perfect adaptabilă la copiii ce au nevoie de încălţăminte specială; pentru degete “în ciocan”, boltă plantară prăbuşită, scurtimea membrului inferior. Unisex, disponibilă în trei variante de culori. Mărimi: 20 - 40,5.

ORTEZA DE GLEZNĂ-PICIOR FUNCIONALĂ (ARTICULAII MOBILE) CARACTERISTICI Orteza de gleznă picior funcţională este proiectată pentru a oferi controlul piciorului şi gleznei, în timp ce oferă un confort mai mare şi se adaptează mai ușor în încălăminte. Este confecionată din material termoformabil, pe baza mulajului individual și are articulaii specifice la nivelul gleznei. INDICAII Spasticitatea membrului inferior în cadrul paraliziei cerebrale.

12


ORTEZA DE GLEZNĂ -PICIOR DINAMICĂ KiddieGAIT

Orteză de gleznă-picior dinamică KiddieGAIT oferă o structură de carbon compozit, astfel încât să faciliteze biomecanica corectă a mersului. În timp ce orteza SMO (orteza supramaleolară – introdusă în interiorul încălămintei) sau UCB controlează piciorul, orteza KiddieGAIT adaugă răspunsul dinamic al solului, sprijin anterior şi stabilitate la partea inferioară a piciorului, şi / sau oportunitatea extensiei/flexiei genunchiului. Când spasticitatea este prezentă, KiddieGAIT trebuie să fie întotdeauna echipat cu o orteză semi-rigidă/rigidă, UCB/SMO, care oferă poziţionarea corectă şi controlul piciorului. Această combinaţie oferă o oportunitate unică pentru a personaliza orteza astfel încât să îndeplinească funcţiile de care are nevoie pacientul. KiddieGAIT trebuie să aibă întotdeauna o interfaţă moale, cum ar fi SoftKIT sau SoftSHELL. INDICAII Deficiene de mers datorită deficitului proprioceptiv • mersul pe vârfuri • spina bifida • paralizie cerebrală • distrofie musculară CONTRAINDICAII Structura foarte rigidă a piciorului • spasticitatea quadricepsului • postura fixă Genu Valgum sau Genu Varum • postura fixă Pes valgus sau varus BENEFICII - asigură un mers funcional, de la călcâi la vârful piciorului, atunci când este utilizată împreună cu orteza de picior corespunzătoare. - sprijinul anterior oferă posibilitatea de a îmbunătăţi răspunsul proprioceptiv. - foarte ușoară, atât de important pentru picioarele mici ale copiilor -sprijinul anterior adaugă stabilitate şi posibilitatea de a gestiona momentul de extensie/ / flexie al genunchiului.

SoftKIT

MĂRIMI KiddieGAIT Inăltime Lungime Produs (cm) taplă (cm) Baby Small 11 15 Baby Medium 12 18 Baby Large 14 20 Small 16 22 Medium 18 25,7 Large 20 29,5 13


ORTEZA DE GENUNCHI GLEZNĂ PICIOR CU ARTICULII FIXE/MOBILE CARACTERISTICI Fiecare orteză este confecionată la comandă pentru cerinţele specifice ale individului, din material termoformabil, pe baza mulajului individual. Există numeroase opţiuni de design disponibile, care fac utilizarea ortezei atât funcţională cât şi confortabilă. O examinare detaliată şi o evaluare a pacientului ne permite să sugerăm cea mai bună combinaţie de componente disponibile. Articulaiile la acest tip de orteză sunt de tipul ”genunchi blocat” pentru a preveni flexia involuntară. INDICAII Poliomielită Distrofie musculară Scleroză multiplă Leziuni ale măduvei spinării

ORTEZA DE ȘOLD GENUNCHI GLEZNĂ PICIOR CARACTERISTICI Fiecare orteză este confecionată la comandă pentru cerinţele specifice ale pacientului, din material termoformabil, pe baza mulajului individual. Sistemul de articulaţii este completat de obicei, cu sisteme de blocare, dar în unele cazuri articulaţia şoldului este liberă. Pe timpul purtării, pacientul poate merge cu ajutorul unui cadru de mers sau cârje cu sprijin pe antebraţ INDICAII Este recomandată în afecţiunile neurologice ale membrului inferior sau afeciuni care necesită descărcarea totală sau parţială a membrului inferior în vederea reluării activităţii, cum ar fi boala Perthes sau în cazul întârzierilor de consolidare.

14


S.W.A.S.H. - ORTEZA DE ȘOLD BILATERALĂ Orteza de șold - bilaterală S.W.A.S.H. (CAMP SCANDINAVIA) este prima şi singura orteză care asigură abducţia variabilă atât în timpul extensiei cât şi în timpul flexiei. Cel mai important beneficiu pe care îl oferă S.W.A.S.H. este îmbunătăţirea aliniamentului şoldului. Ceea ce face ca S.W.A.S.H. să fie diferită de alte orteze de şold pentru copii, este controlul variabil al abducţiei.În timpul mersului sau al ortostatismului, orteza asigură şi controlează abducia în aşa fel încât să fie prevenită rotaţia internă a femurului şi/sau încrucişarea membrelor inferioare.

SWASH CLASIC

TIPURI DE ORTEZĂ: SWASH CLASIC este recomandată pacienilor care necesită un control maxim al corpului, la care lipsește rezistena musculară sau controlul pării superioare a corpului pentru a sta în ortostatism. SWASH LOW PROFILE are o construcie mai solidă, și este recomandată adolescenilor și pacienilor cu spasticitate mai mare și distana dintre ultima coastă și oasele coxale mică. Orteza S.W.A.S.H. este disponibilă în două variante: cu unghiul tijelor de 115 si de 123 grade. Mărimi: cinci variante compuse în funcie de circumferina pelvisului, lungimea și circumferina coapsei. INDICAII Copiilor cu infirmitate motorie cerebrală; Riscul subluxaiei capului femural; Riscul apariiei dislocărilor șoldului; Tonus muscular scăzut al musculaturii paravertebrale, Postoperator:când este necesară abducia șoldului în flexie sau în extensie; CONTRAINDICAII Luxaia capului femural; Contractura fixată în flexie a șoldului, cu un unghi mai mare de 20°; Hipotonie

SWASH LOW PROFILE

15


ORTEZA SENZORIALĂ DINAMICĂ

16


17


Observaiile și studiile clinice au arătat că persoanele cu tonus muscular anormal au capacitatea de a recăpăta controlul asupra mișcărilor atunci când este pus la dispoziie un feedback senzorial corespunzător. Performana funcională poate fi îmbunătăită prin alinierea musculoscheletală și stabilitate posturală. INDICAII Paralizie cerebrală Afeciuni neuro-musculare Spina Bifida Traumatisme vertebro-medulare AVC Scleroză multiplă Alte afeciuni neurologice Neuropatie Atonie musculară CARACTERISTICI Orteza senzorială dinamică este un costum compresiv dinamic de calitate , executat după măsurători individuale. Compresia dinamică, asigurată de produsele Jobskin®, este concepută și produsă pentru a asigura un feedback senzorial constant prin intermediul presiunii și rezistenei. Acestea facilitează adoptarea unei scheme motorii normale și reechilibrarea posturală. Aceste orteze sunt confecionate după măsurători, individualizate, și produse după cel mai înalt standard de calitate. Ortezele au rolul de a ajuta în managementul controlului postural și al tonusului muscular anormal. Acestea sunt confecionate pentru a asigura sprijin și informaii de ordin senzorial ce permit pacientului să își “simtă” mai bine trunchiul, braele și picioarele; îmbunătăesc mișcarea.

Centurile abdominale de compresie sunt produse personalizate pentru pacient, sunt fabricate la cel mai mic detaliu, folosind doar materiale de cea mai bună calitate şi produse cu cerinţe specifice. Sunt indicate pentru a reduce disconfortul lombar, pentru a promova o poziţie bună, pentru reducerea durerii și îmbunătăirea funciei. TIPURI DE ORTEZE DISPONIBILE

18


Orteza senzorială dinamică se confecionează dintr-un material lycra polibumbac care are o calitate elastică excelentă, calitate care asigură: · MOBILITATE ȘI POSTURĂ MAI BUNĂ o Mai drept o Mai simetric o Dinamică îmbunătăită a mersului · CALITATEA MIȘCĂRII o Reduce spasticitatea la nivelul umărului, cotului, încheieturii mâinii, degetelor o Mobilitate mai mare la nivelul membrului superior o Reduce rigiditatea la nivelul șoldului, genunchiului, gleznei o Mobilitate mai mare la nivelul membrului inferior · SENSIBILITATE ÎMBUNĂTĂITĂ o Conștientizează mai bine corpul o Conștientizează mai bine membrele superioare · FUNCIONALITATE MAI BUNĂ o Folosirea spontană a trunchiului mai activă o Folosirea spontană a membrelor superioare mai activă o Folosirea spontană a membrelor inferioare mai activă · BENEFICII ADIIONALE o Poziionare mai ușoară o Transfer mai ușor al pacientului o Răspuns vocal mai bun o Control mai bun al capului o Plăcerea de a purta costumul

REZULTATE:

19


ALTE DISPOZITIVE

20


POZIŢIA VERTICALĂ, PARTE IMPORTANTĂ A PROCESULUI DE REABILITARE CAT - VERTICALIZATOR Dispozitivul CAT este folosit pentru a verticaliza copiii predispuși la poziia sprijinit din faţă. Sistemul de pelote şi curele stabilizează perfect corpul copilului în timp ce stă poziionat în picioare. Cadrul este foarte solid, este realizat din material colorat, astfel, face procesul de reabilitare mult mai distractiv pentru copii. Arcul integrat în sistemul cadrului permite ajustarea unghiul de înclinare a dispozitivului, ceea ce permite controlul poziţiei copilului în dispozitiv, mult mai uşor, pentru persoana care se ocupă de îngrijirea copilului. Dispozitivul este confecţionat din lemn ecologic. Asamblate în sistemul cadrului, rolele, permit transportul copiilor de la o cameră în alta,în poziţia în picioare.

! U O

N

Este disponibil în două variante de mărimi. INDICAII - paralizie cerebrală infantilă - parapareză - paraplegie - tetrapareză - tetraplegie - boală degenerativă a sistemului nervos central - demielinizare avansată - mielomeningocel DOTĂRI STANDARD Mărimea 1: cadru cu role şi frâne | pedala cu arc de ajustare a unghiului de înclinare | pelote pentru piept și pelvis cu centuri de siguranţă | suport pentru piept şi pelvis | abductor | suport pentru picioare ajustabil | suport cu placă | capacul de protecie al suportului cu placă| Mărimea 2: cadru cu role şi frâne | pedala cu arc de ajustare a unghiului de înclinare | pelote pentru piept și pelvis cu centuri de siguranţă | suport pentru piept şi pelvis | stabilizator călcâi | abductor | suport reglabil pentru picioare | suport reglabil pentru cap în poziie de repaus în decubit dorsal|. Sunt disponibile accesorii suplimentare.

21


PARAPION -VERTICALIZATOR

NOU!

Cadrul static PARAPION (verticalizator) este folosit pentru poziionarea pasivă, în picioare, a pacienţilor. În timpul acestui proces, echilibrul pacientului, organele interne şi sistemul cardio-vascular se adaptează la noile condiţii de sarcină. Pacientul în acest dispozitiv este capabil să efectueze activităţi simple interne sau profesionale. Un set de curele şi pelote au fost concepute pentru siguranţa, şi confortul pacientului.Cadrul PARAPION este echipat cu role care permit transportul pacientului dintr-o cameră în alta, în poziţie verticală.

Sunt disponibile accesorii suplimentare.

SCAUN DE POSTURARE O soluţie simplă, care permite copiilor cu dizabilităţi, care ar avea nevoie de ajutor, să stea într-o poziţie aşezat. Este fabricat din material termoformabil, dotat cu accesorii anti-alunecare ce îl fac puternic, confortabil şi sigur. Folosind acest produs copilul va fi ajutat să stea independent şi să participe la activităţi de grup. Este disponibil numai pe măsură individuală.

22


FOTOLIU RULANT - RACER Fotoliu rulant conceput pentru copii, adolescenţi şi adulţi care au nevoie de îngrijire specială. Sistemul de pelote asigură siguranţa utilizatorului, oferindu-i sentimentul de confort şi siguranţă fără restricţie la mișcare.Tapieria este confecionată din materiale lavabile. Este pliabil, ceea ce îl face mai uşor de transportat. Greutatea redusă şi roţile prevăzute cu frâne, fac acest fotoliu perfect.

Echipare standard: Cadru demontabil cu roi / Suport pentru picioare cu stabilizator / Tapierie / Suport pentru poziionarea picioarelor / Pelote laterale / Suport pentru cap Vestă / Cadru de protecie în faă

PRODUS DISPONIBIL ÎN 3 VARIANTE DE MĂRIMI

23


CONTACT: BUCUREȘTI - str. Traian nr. 57, sector 3. TEL:021.3260355 FAX:021.3234034 MOBIL:0745.172929 e-mail: office@ortotech.ro CONSTANA - str. Chiliei nr. 45 TEL/FAX: 0241.619718 MOBIL:0748.889992 IAȘI - str. Sărăriei nr. 26 TEL/FAX: 0232.311010 MOBIL:0742.101059 PLOIEȘTI - str. Romană nr.49 TEL/FAX:0244.520474 MOBIL:0742.100863

Protejai mediul. Nu tipării acest material! www.ortotech.ro

DISPOZITIVE MEDICALE PENTRU AFECTIUNI NEUROLOGICE PENTRU COPII SI ADOLESCENTI  
DISPOZITIVE MEDICALE PENTRU AFECTIUNI NEUROLOGICE PENTRU COPII SI ADOLESCENTI  

ORTEZE SI ALTE DISPOZITIVE MEDICALE PENTRU AFECTIUNI NEUROLOGICE LA COPII SI ADOLESCENTI

Advertisement