Page 1

ORIFLAME INFO C9-12 2012

Puressence EDT

Ovog

ljeta bu ! d aktivni

Ljetni p lojalnost rogram i C9 - C 12

ite


Hyper Stretch otvoreni dan Sarajevo i Banja Luka

Almina Šabotić pobjednica iz Sarajeva

Slađana Šarić pobjednica iz Banja Luke

Nakon što smo u Sarajevu i Banja Luci organizovali fantastičnu promociju Hyper Stretch maskare prema konceptu „Biramo Oriflame Hyper Stretch model“, dobili smo modele koji su putem socijalnih medija, predstavili našu sjajnu maskaru. U jednom totalno profesionalnom okruženju koga su upotpunili fotografi, profesionalne kozmetičarke, wellness degustation kutak, posjetitelji ali i učesnici takmičenja, svi su bili i više nego oduševljeni. Vladalo je dobro poznato, pozitivno raspoloženje, a zabavi nije bilo kraja. Sve djevojke koje su se prijavile da učestvuju u ovom takmičenju su se zaista potrudile da na najbolji mogući način prikažu fantastične efekte Hyper Stretch maskare. Izgledale su prekrasno, što se moglo vidjeti na svim objavljenim fotografijama na službenoj Oriflame BH Facebook stranici, na kojoj je i bilo glasanje. Nakon glasanja na Facebooku, Oriflame žiri je izabrao Hyper Stretch pobjednice takmičenja i u Sarajevu i u Banja Luci. Djevojke su osvojile mp3 playere i bogate Oriflame poklon pakete.

4

Novi proizvodi

5

Cocktails & the City toaletne vode

7

Wellness

U r e d n i šMagazine t v o : T i mC7-C8 Oriflame mar ketinga i prodaje;

8

Novi statusi

Cover: Text: Name Layout: Name Address: Oriflame Poland Jutrzenki 135, 02-231 Warszawa

10 SOL kolekcija za zaštitu od sunca

About us

Izdavač: Or iflame kozmetika BH, Džemala Bijedića bb, 71000 Sar ajevo, Bosna i Hercegovina;

2|

9 Ljetni program lojalnosti 12 Kampanja rekrutiranja C11


1

NOVO

Hyper stretch masKara

24306-24307 Oriflame Beauty HyperStretch maskara

Maksimalna dužina vaših trepavica! Perfektno definisane i maksimalno izdužene trepavice spadaju u veoma bitne detalje koji dopunjavaju ženstveni izgled svake žene. S Hyper Stretch maskarom možete imati izgled trepavica o kojem ste oduvijek sanjali. Revolucionarna inovacija sa specijalnom četkicom ravnomjerno prekriva i maksimalno produžava svaku trepavicu od korijena do vrha. Kako zapravo to čini? Ovo je prva Oriflame maskara koja dramatično produžava trepavice tokom vremena i podstiče njihov prirodni ciklus rasta. • Trenutno produžava trepavice za 65% Na koji način? Pro-Long Complex™ stumuliše gene povezane s proizvodnjom keratina i rastom trepavica. Poboljšava njihovu dužinu, punoću i jačinu.Trepavice su zdravije i mnogo ljepše. Klinička ispitivanja su pokazala da Pro-Long Complex™ povećava količinu specifičnih proteina koji su od vitalnog značaja za redukovanje opadanja i održavanje zdravog i lijepog izgleda vaših trepavica. 24306-24307 Oriflame Beauty HyperStretch maskara

Natural Balance Proslavite KISSING DAY s Shake – Main benefits It helps to stay energized and focused - Whereas most people feel their batteries waning in the late afternoon, users of Natural Balance Shake report feeling more focused at work and energized all day long – enough to exercise as well.

Try these great recipes (add page number) for shakes and find your favourite!

T. Be rr 635 222 usne ž za e ru

POTRAŽITE OTISAK USANA u make up sekciji i pronađite fantastične nutrition and low calories. KISSING DAY ponude!

Pow er Sh in

- Taking the Natural Balance Shake as a healthy snack ensures optimum

Giordani Gold Ruby ruž za usne 21699

Šta je kissing day? Sve je počelo prije 20 godina u Velikoj Britaniji i od tada se proslava proširila širom svijeta. Svake godine 6. jula voljeni slave ovaj dan poljupcima. A sada se i vi možete pridružiti zabavi i slavlju jer vam donosimo vaše omiljene ruževe za usne: PowerShine,Triple Core, Wonder Colour Lustre te Giordani Gold Ruby u POLA CIJENE!

Triple Core ruž za usne 18465 Explosive pink

Oriflame-om!

|

3


ecobeauty ecobeauty

1

ecobeauty

NOVO

PURESSENCE BY ECOBEAUTY EdT

Čista harmonija iz prirode

23627 Oriflame Puressence by Ecobeauty EdT

Napokon možete da budete u savršenoj harmoniji s prirodom uz Oriflame miris iz nevjerovatne Ecobeauty kolekcije. Puressence toaletna voda je vesela i osvježavajuća mješavina aroma zelenog bosiljka, cvjetova naranče, ylang-ylanga i vetivera koja čini potpuno savršen sklad. Suptilna senzualnost kao oreol prirodne ljepote. • 100% prirodni sastojci, uključujući i organski alkohol • Bez sastojaka sintetičkog i životinjskog porijekla • Bočica je 100% od recikliranog stakla

Puressence sadrži 100% prirodne sastojke, uključujući organski alkohol. Ne sadrži sintetičke ili sastojke životinjskog porijekla. Puressence bočica je prva staklena bočica iz Oriflamea napravljena od 100% recikliranog stakla. Saznajte više na www.oriflame.com/ecobeauty

24595 Happy Glow

2

24597 Just Relax

24592 Confident

NOVO

Neodoljivo voćni okusi za svako raspoloženje i savršeno zavodljiv izgled. Sjajila za usne u 6 prekrasnih okusa uz koje ćete se osjećati apsolutno fantastično. Uživat ćete u slatkom okusu šipka, umiriti čula uz lavandu, osjećati romantiku uz sočnu jagodu, biti puni energije uz osvježavajući citrus! 24593 Energy Shock

4|

24596 Daring Spirit

94 F eel th 245

Zavodljiva i uzbudljiva Very Me sjajila za usne

e Lo ve

VERY ME sjajila za usne


Vaš omiljeni miris u novoj interpretaciji

24179

24178

24177

Predstavljamo Giordani Gold u potpuno novom ruhu te novoj interpretaciji mirisa kojoj su kretaori dodali novu cvijetnu notu, tzv. bijelu Madonna ljubičicu, čiji akordi ostavljaju trag bezvremenskog luksuza. Za ženu koja je elegantna, sofisticirana, samopouzdana, senzualna i strastvena. Bočica parfema je modernog dizajna, sada više luksuzna i sjajna sa zlatnim poklopcem i ugraviranim GG logom. GG make up kolekcija je obogaćena Supreme Lenght maskarom s inovativnom četkicom za maksimalnu dužinu trepavica koje su nevjerovatno duge nakon samo jednog premaza, te Exclusive dvostrukim sjenilima za kapke u tri prekrasne kombinacije nijansi. S nježnom kremastom teksturom koja se savršeno nanosi i koja je inspirisana italijanskim pejzažom.

A sada je vr ijeme za zabavu tokom koje ćete moći impresionir ati sve oko sebe čak i onda kada provodite vr ijeme vani s najbližim prijateljima i prijateljicama. Kolekcija Cocktails and the City za uzbudljive ljetne dane i noći. Za žene koje su nezavisne , moder ne , zavodljive , dr uštvene i prepoznatljive!

|

5


O M A

! 5 A J I 6 R

S

O L A

K

Natural Balance Shake - Najvažniji efekti Postoje dva razloga za uzimanje Natural Balance Shake-a, a zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu, on: • Pospešuje gubitak neželjenih kilograma Mnogi korisnici počnu da uzimaju Natural Balance Shake kako bi izgubili kilograme i nastavljaju da ga koriste kako bi održavali željenu težinu. - Natural Balance Shake ima nisku glikemijsku vrijednost, i ovo svojstvo snižava nivo inzulina, što olakšava gubitak kilograma - Uravnotežen nivo šećera u krvi redukuje potrebu za slatkišima, apetit i želju za hranom - Natural Balance Shake pruža optimalnu ishranu uprkos sniženom broju kalorija.

6|

• Pomaže vam da ostanete koncentrisani i puni energije - Mnogi ljudi osjećaju kako im se „baterije prazne“ kasno popodne, dok oni koji koriste Natural Balance Shake tvrde da im je lakše da se koncentrišu na poslu i da imaju više energije – dovoljno čak i za vježbanje - Uzimanje Natural Balance Shake kao zdrave užine obezbjeđuje optimalnu ishranu niske kalorijske vrijednosti.


CONFERENCES

Wellness paket - glavne karakteristike Naučnici se sada slažu da je jedan od preduslova za duži i zdraviji život, ograničenje unosa kalorija i povećan unos mikronutrijenata (vitamina, minerala, antioksidanata i drugih djelotvornih nutrijenata iz porodice biljaka, koji se nazivaju tonutrijenti). Uzimanje kesice Wellness paketa dnevno je sjajan početak – na taj način obezbjeđujete unos mikronutrijenata, koje smo maloprije pomenuli, kao i masnih kiselina. Glavne koristi Wellness paketa su: • obezbjeđuje unos hranljivih sastojaka koji su tijelu potrebni svakog dana, kako bi bilo vitalno i zdravo • koži vraća mladalački izgled, tako što kožu hidratizira, hrani i izglađuje iznutra • povećava djelotvornost i izdržljivost mišića • podržava funkcije mozga • podržava zdravlje kardiovaskularnog sistema • podržava imunološki sistem tako što: - obezbjeđuje hranljive sastojke koji su mu potrebni za pravilno funkcionisanje i odbranu organizma - potpomaže procese koji spriječavaju upale • 21 pojedinačno praktično pakovanje JEDNA KESICA SADRŽI: • 1 Švedski kompleks za ljepotu - sadrži moćni antioksidant astaxanthin • 2 Omega 3 - sadrži esencijalne masne kiseline EPA i DHA • 1 Multivitamini i Minerali - posebno osmišljeni da zadovolje posebne potrebe žena i muškaraca JEDINSTVENOST 1. Klinički dokazano pospješuje ljepotu i opšte stanje organizma u jednom praktičnom dnevnom pakovanju 2. Sadrži najveću moguću dozu prirodnog astaxanthina – moćnog antioksidanata, iz švedskog arhipelaga, s jedinstvenim anti-ageing efektima 3. Sadrži multivitamine i minerale posebno osmišljene da zadovolje specične dnevne potrebe i visokokvalitetno riblje ulje s esencijalnim Omega 3 masnim kiselinama 4. Istraženo, razvijeno i testirano od strane svjetski priznatih stručnjaka iz Švedske 5. 100% bez goveđih i svinjskih želatina 6. 100% bez genetski modikovanih sastojaka 7. Najviši faramceutski standard proizvodnje (GMP)

Wellness paket - ključni sastojci Švedski kompleks za ljepotu (Astaxanthin)

Prirodno pročišćen u strogim laboratorijskim uslovima za najveću koncentraciju i najbolji kvalitet • Oriame naučnici su identikovali algu koja ima najveću koncentraciju astaxanthina i koja je sposobna da preživi u laboratorijskim uslovima • Uzgoj laboratorijske alge iz koje se uzima astaxanthin za švedski kompleks za ljepotu traje ukupno 10 dana počevši s fazom rasta • Zelene alge koje dosegnu zrelost se izlažu visoko stresnim uslovima koristeći jako svjetlo i izgladnjivanje kako bi se stimulisala akumulacija astaxanthina • Crvena, astaxanthinom bogata alga je tada spremna za berbu. Nakon mljevenja se suši u prah koji se dodaje švedskom kompleksu za ljepotu.

|

7


NOVI STATUSI Oriflame s ponosm predstavlja

Novi Direktori 16733 86927 56648

Adija Mulić Dejan Todorović Subhija Jušić

Sarajevo Banja Luka Bihać

Sponzor: Sanela Pehić Sponzor: Sanjin Gajić Sponzor: Nafaka i Fikret Keserović

Novi Senior menadžeri 76555

Jasmina Cerić

Bihać

Sponzor: Subhija Jušić

15% 95793 S t a n o j a Pe t r o v i ć V r b a š k a 99256 D a r i j a n a Tu b i ć Gradiška 2 3 0 5 6 Z i j a d a F e j z i ć Z e n i c a 98696 S a n e l a M e m č i ć Sar ajevo 99013 F a t i m a P a t k o v i ć Z e n i c a 108240 M a j a H a c k m a i r Sar ajevo

Sponzor : Sponzor : Sponzor : Sponzor : Sponzor : Sponzor :

Milorad Lončar S t a n o j a Pe t r o v i ć Badema Bešić Aiša Solak Zijada Fejzić A r i j a n a Tu r k o v i ć

12% 94071 A l d i n a S a l k i ć L u k a v a c 111932 H a r i s K a s u p o v i ć Ve l i k a K l a d u š a 88697 S a b i n a Š u t a M o s t a r 90161 N e r m a Š a r a n o v i ć Te š a n j 99013 F a t i m a P a t k o v i ć Z e n i c a 99887 M i n a Ve l i b a š i ć Sanski Most 107100 S e l m a I b u k i ć B i h a ć 108495 N e j r a Š a r a n o v i ć Te š a n j 109177 D a n k a K n e ž e v i ć Prijedor 55374 J o v a n k a G a j i ć P r e v i j a 94890 I v o n a B a n o v i ć Živinice 98474 S a n i t a K u r b e g o v i ć Z e n i c a 102105 I r f a n S a r a č e v i ć B i h a ć 102338 E m i n a A h m e t o v i ć Saar ajevo 106042 Elmedina Omerbašić Sar ajevo 107165 N i n a G o s t o M o s t a r 110009 M u z a f e r a S a l k i ć Z e n i c a 112313 I r e n a I v a n o v i ć Banja Luka 1 1 2 9 6 0 Z e h r a H u s e i n b a š i ć H a d ž i ć i

8|

Sponzor : Ar nela Kor ić Sponzor : Admir a Hamzić S p o n z o r : N a j d a To p u z Sponzor : Mir sada Smajlbegović Sponzor : Zijada Fejzić Sponzor : Senada Musić Sponzor : Hafija Pačić Sponzor : Ner ma Šar anović Sponzor : Slobodanka Madžar Sponzor : Slađana Đur ić Sponzor : Nenad Banović Sponzor : Mevlida Rošić Sponzor : Subhija Jušić Sponzor : Kanita Mukanović Sponzor : Emina Ahmetović Sponzor : Sabina Šuta Sponzor : Sanita Kurbegović Sanjin Gajić Sponzor : Sabina Ćosić


Ljetni program lojalnosti

C9-C12

Ovoga ljeta bud! ite aktivni

UŽIVAJTE U VAŠEM NOVOM MP3 PLAYERU! 1

Detalje pogledajte na našoj web stranici ili na posebnom letku kampanje!

2

3

4

KORAK Nagrađujemo vašu aktivnost

KORAK Nagrađujemo vašu aktivnost

KORAK Nagrađujemo vašu aktivnost

KORAK Nevjerovatna finalna ponuda

od po 100 BB u katalozima 9 i 10!

od po 100 BB u katalozima 10 i 11!

od po 100 BB u katalozima 11 i 12!

za vašu ljetnu aktivnost!

% -90vašem

na

NJE

SNIŽE

zvod

proi

izboru

po

talog

a 10

iz ka

0% na JE -9 N E IŽ vašem SN vod

proiz

izboru

po

a 11

talog iz ka

% -90vašem

na

JE

N SNIŽE

vod

proiz

izboru

po

WWW.ORIFLAME.ba

a 11

talog

iz ka

S A MO

11 KM

|

9


Kako da zaštitite svoju kožu tokom ljeta Koža izložena dejstvu sunca stvara prirodnu zaštitu od UV zračenja.Ta zaštita zove se melanin. Melanin je pigment koji određuje boju naše kože. Na žalost, on ne stvara dovoljnu barijeru protiv štetnih UV zraka koje mogu dovesti do pojave opekotina i prijevremenih bora. Ultraljubičasto zračenje: Sunčevo ultraljubičasto zračenje (UV) dijelimo u tri kategorije u odnosu na talasnu dužinu: UVC zračenje gotovo u potpunosti biva apsorbovano od strane ozonskog omotača i ne djeluje na kožu. UVB zračenje djeluje na spoljašnji sloj kože – epidermis i primarni je faktor odgovoran za opekotine od sunca na koži. Najintenzivnije je u periodu od 10 do 14 časova, kada je sunce i najjače. Također je znatno jače tokom ljetnjih mjeseci, kada primimo 70% od godišnje doze. UVB zraci ne prolaze kroz staklo. UVA zračenje - ranije se mislilo da UVA zračenje ne djeluje na kožu. Međutim, najnovija istraživanja pokazuju da ova vrsta zračenja ima presudni uticaj kod oštećenja na koži. UVA zraci prodiru dublje u kožu i tu ispoljavaju svoje štetno dejstvo. UVA zračenje je odgovorno za prijevremeno starenje kože kao i pojavu alergija. Dobra zaštita od sunca zavisi od izbora odgovarajućeg zaštitnog faktora. Kako biste se zaštitili od negativnog dejstva UV zraka,

10 |

prilagođena zaštita od sunca je neophodna. Odgovarajuća zaštita podrazumijeva znanje o tome koju vrstu zaštite treba da koristite u odnosu na svoju kožu. U tom pravcu, potrebno je odabrati pravi zaštitni faktor koji je naznačen na proizvodu. Šta je ZF proizvoda? ZF ili zaštitni faktor odmjerava nivo zaštite od UVB zračenja. Drugim riječima, on pokazuje koliko dugo možete biti na suncu bez opekotina od UVB zraka. ZF mjeri vrijeme izlaganja suncu proračunom u tri jednostavna koraka: 1. Procijenite vrijeme tokom koga Vaša koža može biti izložena suncu bez zaštite, a da se ne stvore opekotine. Neka bude, na primjer 10 minuta. 2. Pomnožite broj minuta sa ZF na proizvodu, na primjer ZF 6 x 10 = 60 3. Rezultat vam govori koliko minuta možete provesti na suncu (60 minuta ili 1 sat), pod zaštitom, bez opekotina. Ova računica je primjenjiva ukoliko poštujete pravilo da se ne izlažete suncu u periodu od 10.00 do 14.00 časova, kada je sunce najjače. Nanošenje proizvoda za zaštitu od sunca: • Nanosite prije izlaganja suncu • Često ponovo nanosite, posebno poslije plivanja, brisanja ili znojenja • Ponovite i kada istekne period u kome ste bili zaštićeni određenim zaštitnim faktorom.

Savjeti: • Izbjegavajte intenzivno dnevno sunce od 10.00 do 14.00 časova.Time ćete izbjeći rizik oštećenja izazvan suncem. • Bebe i malu djecu ne izlažite direktom dejstvu sunca, obucite im zaštitnu odjeću i izložene dijelove zaštitite proizvodima sa ZF za djecu • Kremu za sunčanje nanosite i kada je oblačno. Pravilo je da oblaci redukuju količinu UV zraka koja dospije do zemljine površine. Međutim,intenzitet UV zračenja može biti i povećan prolaskom kroz neke tipove oblaka, zahvaljujući refleksiji. • Za optimalnu zaštitu, i kada se nalazite u hladovini neophodno je da budete zaštićeni. • Izbjegavajte nanošenje dezodoransa i/ili mirisa prije izlaganja suncu jer se mogu pojaviti tamne fleke i/ili alergija. • Pijte dosta vode jer izlaganje suncu može dovesti do dehidracije. • Izbjegavajte garderobu od sintetičkih materijala ljeti. Pamučne tkanine pomažu koži jer apsorbuju UV zrake. • Osobe pod terapijom također treba da izbjegavaju izloženost suncu. Ovo zbog toga što većina lijekova reaguje na UV zračenje, što može dovesti do alergijskih reakcija usljed fotosenzibilnosti. • Izaberite naočale koje štite Vaše oči, tačnije imaju UV zaštitu. UV zraci mogu dovesti do oboljenja oka. • Voda i pijesak reflektuju UV zrake, što


SOL potpuna zaštita od sunca Proizvodi za sunčanje za cijelu porodicu koji se jednostavno upotrebljavaju i odgovaraju svim njenim članovima. Štite kožu od štetnih UV zračenja, pomažu pri tamnjenju, sprečavaju pojavu prijevremenih bora i opekotina te omogućavaju da uživate u vremenu provedenom na suncu. S proizvodima iz ove kolekcije biće vam omogućeno postizanje prekrasnog, preplanulog tena, a istovremeno kvalitetna zaštita kože. Izaberite ZF 6, 10 ili 15 zavisno od dužine vremena koje želite da provedete na suncu. ZF 6 - 12534, ZF 10 - 12513, ZF 15 - 12509. Proizvode za sunčanje za djecu. Otporni su na vodu i pijesak i omogućavaju mališanima da se igraju vodom i pijeskom i budu stalno zaštićeni. Formulisani za osetljivu kožu. Sprej za djecu - 12903, ZF 50 - 12514. Proizvodi za sunčanje protiv starenja. Štite od sunca i sprečavaju pojavu bora, zahvaljujući specijalnoj formuli. Krema za lice ZF 20 – 12902 i Krema za sunčanje ZF 25 - 12877.

SOL proizvodi za samotamnjenje

SOL njega nakon sunčanja

Ako želite da imate preplanulu boju kože a da je ne oštetite koristite sredstva za samotamnjenje. Ovi proizvodi vam daju preplanulu boju tena tako što se vezuju za površinski sloj kože i ne oštećuju je. Pravilno nanošenje je veoma važno: prije upotrebe proizvoda za samotamnjenje, bilo kože lica ili tijela, uradite piling, zatim dobro hidratizirajte kožu tako što ćete nanijeti kremu koju koristite, a zatim proizvod za samotamnjenje i to pazeći da naneste jednak sloj na cijelu površinu. Isperite dlanove i ostavite da se boja razvije. Ovaj postupak možete ponavljati na svakih 3 do 7 dana, kada primijetite da boja nije više intenzivna.

Njega kože nakon izlaganja suncu! Pružite hidratantnu ravnotežu koži nakon dana provedenih na suncu uz proizvode After Sun: hranjivi balzam, svjetlucavi te umirujući losion.

|

11


KAMPANJA REKRUTIRANJA KATALOG C11 (23.07. - 12.08.2012.)

Poklon za sponzore = VI

+ 1PD1

1PD1

C11

Za svaka 2 direktno sponzorirana rekruta iz kataloga 11 koja preuzmu poklone 1. koraka Programa dobrodošlice u katalogu 12, Vi kao sponzor osvajate na poklon ekskluzivnu Flower torbu s vašom prvom narudžbom u katalogu 13

Zašto volimo ovu torbu? Elegantna i šik torba s prekrasnim cvjetnim detaljima. Prostrana unutrašnjost i zatvaranje pomoću vrpce zadovoljit će sve vaše potrebe. Nosite ili kao ručnu torbu ili preko ramena pomoću prilagodljivih ručki.

Kompaktna

Svestrana

Oriflame Info C9-C12  

info magazine from bosnia

Oriflame Info C9-C12  

info magazine from bosnia

Advertisement