Page 1

ОРИФЛЕИМ МАГАЗИН К02, К03 и К04/2012

ПРОГРАМА ЗА ДОБРЕДОЈДЕ КАМПАЊА ЗА ЗАЧЛЕНУВАЊЕ ВО К2-К3

ВИ ЈА ПРЕТСТАВУВАМЕ НОВАТА КАНТРИМЕНАЏЕРКА НА „ОРИФЛЕИМ МАКЕДОНИЈА“

КОСОВКА ТИЧИЌ

Успешен старт на новата 2012 година

ДИРЕКТОРСКИ СОСТАНОК 16 јануари

|

1


ВОВЕД

ПОЧИТУВАНИ ОРИФЛЕИМ КОНСУЛТАНТИ,

В

о самиот почеток на 2012 година пред сé би сакал да ви посакам многу здравје, среќа и успех во сé што правите и да ви се реализираат сите желби што сте ги замислиле на полноќ на преминот од старата во новата година. Годината што е зад нас ја завршивме повеќе отколку успешно и порастот на продажбите од 6% нé сместува на самиот врв меѓу најуспешните компании „Орифлеим“ во светот, а секако и меѓу најуспешните компании во земјата. Ваквиот одличен успех доаѓа како резултат на вашата напорна работа и сите активности што ги организиравте за да го претставите „Орифлеим“ на најдобар можен начин и за да посакаат што поголем број луѓе да ни се придружат во нашиот успешен тим. Би ја искористил оваа пригода да им честитам на сите консултанти и на сите лидери за остварените резултати и да ви се заблагодарам затоа што сте дел од сонот на „Орифлеим“, кој сите заедно го сонуваме. Нема причини да не продолжиме со истото темпо и во новата 2012 година, бидејќи подготвивме многу интересни програми, кампањи и нови интересни производи што ќе направат во следниот период да продолжиме да нижеме успеси. Пред сé почнуваме со кампањата за зачленување во К2 и К3 како старт на многу активности со кои ќе го одбележиме 45-годишниот јубилеј од основањето на „Орифлеим“. Оваа кампања е организирана во вистинскиот момент, со многу интересни производи, специјално осмислени за овој јубилеј, со што ќе привлечеме голем број нови консултанти што би ни се придружиле за Денот на вљубените и за 8 Март, Денот на жената – бидејќи „Орифлеим“ е вистинското место каде што сите можат да ги пронајдат најубавите подароци за овие празници. Во истиот период лансираме доста нови производи, од кои посебно би ја издвоил парфимираната тоалетна вода „Перадајс“, која ќе ја лансираме во К3, во вистинско

време за Денот на жената како уникатен подарок со кој можеме да ги израдуваме нашите драги дами. Потоа во К4 ја лансираме новата колекција на производи „Еко бјути“, која ќе направи револуција во областа на негата на кожата - производите од оваа колекција се направени од органски состојки и оваа колекција со гордост носи 4 сертификати за кои ќе имате можност повеќе да прочитате во нашите каталози. Да ве потсетам дека сé уште трае периодот на квалификации за конференцијата ЕМЕА БАЛКАН, која ќе се одржи во Темишвар од 20 до 22 март, како и за Златната конференција во Стокхолм во август оваа година – дајте сé од себе за да го

обезбедите своето место на овие престижни конференции. Ви посакувам на најдобар можен начин да ги искористите сите активности што „Орифлеим“ ги подготви за вас, доближете им ги нашата исклучителна бизнис-можност и фантастичните производи на што поголем број луѓе во вашата близина и на тој начин овозможете си остварување на сите соништа што сé уште не сте си ги исполниле. Оваа 2012 година нека биде една од најуспешните години за сите нас. Срдечен поздрав, Никола Бароли генерален директор

Ви ја претставуваме новата кантри-менаџерка на „Орифлеим Македонија“

Косовка Тичиќ

ми донесе уште едно остварување на сонот и јас почнав да работам во седиштето на фирмата во Стокхолм како член на глобалниот конференциски тим. Со некои од македонските лидери имав можност да се запознаам и да се дружам уште тогаш, на некои од големите глобални конференции, кои сите ги паметиме како најубаво искуство во животот. А потоа работев нешто сосема ново и во последните две години како тренинг-менаџер блиску соработувам со консултантите и со лидерите во Србија и во Црна Гора.

С

реќна сум и почестена што ќе бидам дел од орифлеим-тимот во Македонија од 1 февруари 2012 година. Тим на успешни професионалци што веќе 15 години посветено работат во турбулентно работно опкружување и имаат завидна лидерска позиција на пазарот на козметика и директна продажба во Македонија. Мојата кариера во „Орифлеим“ започна пред повеќе од 10 години во „Орифлеим Србија“, во оперативниот сектор. По нецела година преминав во секторот за продажба, на позицијата ки акаунт менаџер (key account manager), а потоа продолжив како регионален менаџер. А 2006 година

За сите овие години, „Орифлеим“ секогаш за мене беше начин на живот и начин на размислување. Енергијата и силата што ги има „Орифлеим“ се нешто што силно нé врзува и нé држи заедно како целина. Секој ден страсно посветени на работата, со многу ентузијазам пронаоѓаме начини да запознаеме што поголем број луѓе преку бизнис-можноста на компанијата и да им помогнеме и тие да ги реализираат своите соништа со нас. Оваа 2012 година започна со одлични резултати за нас. Феноменалните кампањи, неодоливите акции и новите атрактивни производи ќе ни помогнат да одиме напред со уште посигурен чекор. Му се радувам на периодот што ни претстои и ве поканувам заеднички да ги здружиме силите и да ги поместиме границите. Да бидеме уште подобри и да продолжиме да ги сонуваме големите соништа!

Подготовка: ЛИДИЈА ПЕРЧИНКОВА • Дизајн: Методија Андонов • Печат: ДАТАПОНС, Скопје • Лектор: СУЗАНА МИТРЕВСКА Издава: ОРИФЛЕИМ КОЗМЕТИКА УЛ.: „МИТО ХАЏИВАСИЛЕВ - ЈАСМИН“, бр.50, 1000 Скопје, Македонија тел: 02-3235-777 • факс: 02-3116-369 • E-mail: info@oriflame.com.mk • Интернет: www.oriflame.com.mk • www.facebook.com/oriflamemacedonia Copyright®Oriflame Cosmetics 2011

2|


БИЗНИС

Јубилејна прослава Заблескајте како никогаш досега!

ǒǷǾǷǸȀǴǵǯǺǻ ǼǭǷȀǯǭȖDz

ПРОГРАМА ЗА ДОБРЕДОЈДЕ / Кампања за зачленување во К2-К3 ǜǽǻǰǽǭǹǭ Ǵǭ ǾǼǻǺǴǻǽǵ КАТАЛОГ 2

728

SPECIAL ANNIVERSARY EDITION

ДЕН.

1500

ǜǭȀDzǽ ȅǭȔǺ ǷǭǽǹǵǺ ǏǻǺDZDzǽ Ǹǭȅ ǹǭǾǷǭǽǭ

ДЕН.

SPECIAL ANNIVERSARY EDITION

ȃǽǯDzǺ ǮǵǮDzǽ ǮDzǽǵǷǭ ȃǽ

ǿDzǹȔǭǺȀȅǷǭ

ȂDzǸǵǻǿǽǻǼ

МИРИСНО БОГАТСТВО 45 Anniversary ǍǷǿ ǽǬȀǴǼ ǛǬǼȀǴǸǴǼǬǹǬ ǾǺǬǷDZǾǹǬ ǮǺǰǬ ǑǵǴǭȔǺǵǽǭǺǭ Ǵǭ DZǭ ǹǻdzDzǿDz DZǭ Ȕǭ DZǻǮǵDzǿDz DzDZǵǺǾǿǯDzǺǻ ǼǽDzǷȀ ǻǯǭǭ ǷǭǹǼǭȖǭ, 45 ǒǺǵǯǽǾDzǽǵ ǎǸȀ Ǿǭȁǵǽ ǼǭǽȁǵǹǵǽǭǺǭǿǭ ǿǻǭǸDzǿǺǭ ǯǻDZǭ Dz ǵǴǽǭǮǻǿDzǺǭ Ǵǭ DZǭ ǾDz ǼǽǻǾǸǭǯǵ 45 ǰǻDZǵȅǺǭǿǭ ǼǻǾǯDzǿDzǺǻǾǿ Ǻǭ ǵǾǼǻǸǺȀǯǭȖDz Ǻǭ ǾǻǺǵȅǿǭǿǭ Ǻǭ ǛǽǵȁǸDzǵǹ ǷǻǺǾȀǸǿǭǺǿǵǿDz. ǛǿǷǽǵȔǿDz ǰǻ ǻǯǭ ǹǵǽǵǾǺǻ ǮǻǰǭǿǾǿǯǻ ǵ ǽǭǴǰǭǸDzǿDz ǾDz ǾDzǮDzǾǵ Ǿǻ dzǵǯǻǼǵǾǺǭǿǭ ȀǮǭǯǵǺǭ Ǻǭ ǼǽǵǯǸDzȄǺǵǻǿ ǞǭȁǵǽDzǺ ȃǯDzǿ.

КA К TAЛОГ 3 КATAЛОГ ǔǭ ǾDzǷǻǵ 2 ǾǼǻǺǴǻǽǵǽǭǺǵ ǷǻǺǾȀǸǿǭǺǿǵ ǷǯǭǸǵȁǵǷȀǯǭǺǵ ǯǻ ǤDzǷǻǽ ȁ Ǥ 1 ǻDZ ǜǽǻǰǽǭǹǭǿǭ Ǵǭ DZǻǮǽDzDZǻȔDZDz ǯǻ Ǘ3 ǵ ǺǭǼǽǭǯDzǺǭ ǸǵȄǺǭ ǼǻǽǭȄǷǭ ǻDZ ǺǭȔǹǭǸǷȀ 100 ǎǜ* DZǻǮǵȔǿDz Ȕǭ ǘǍ ǞǿǻǷȂǻǸǹ ǼǭǸDzǿǭǿǭ Ǿǻ ȅǹǵǺǷǵ ǎǒǞǜǘǍǟǚǛ** Ǿǻ Ǽǽǯǭǿǭ ǎǜ ǼǻǽǭȄǷǭ ǯǻ ǾǸDzDZǺǵǻǿ ǷǭǿǭǸǻǰ.

45th Anniversary ǎǸȀ Ǟǭȁǵǽ ǼǭǽȁǵǹǵǽǭǺǭ ǿǻǭǸDzǿǺǭ ǯǻDZǭ

1800

ДЕН. 17 20 19 23 18

ǘǍ ǞǟǛǗǢǛǘǙ ǜǭǸDzǿǭ Ǿǻ ȅǹǵǺǷǵ

26 25

13

КОНТАКТИРАЈТЕ ГО ВАШИОТ ОРИФЛЕИМ КОНСУЛТАНТ ǕǹDz:

16

11 4 15

3

ǞDzǺǷǵ Ǵǭ ǻȄǵ: 2-10, 18-26

ǟDzǸDzȁǻǺ: ǕǹDzȔǸ:

ǞȔǭȔ Ǵǭ ȀǾǺǵ:

7 31

6

10 30

5

ǗǍǗǛ ǑǍ ǞǟǍǚǒǟǒ Ǒǒǘ ǛǑ ǛǝǕǡǘǒǕǙ? ǙǻdzDzǿDz DZǭ ǾDz ǽDzǰǵǾǿǽǵǽǭǿDz ǼǽDzǷȀ Ǻǭȅǭǿǭ ǯDzǮ-ǾǿǽǭǺǵȃǭ ǯǻ ǾDzǷǻDz ǯǽDzǹDz (www.oriÁame.com.mk) ǵǸǵ DZǭ ǰǻ ǷǻǺǿǭǷǿǵǽǭǿDz ǯǭȅǵǻǿ ǛǽǵȁǸDzǵǹ ǷǻǺǾȀǸǿǭǺǿ Ǵǭ DZǭ ǾǿǭǺDzǿDz Ǻǻǯ ȄǸDzǺ ǯǻ ǾǯDzǿǻǿ Ǻǭ ȀǮǭǯǵǺǭǿǭ Ǻǭ ǛǽǵȁǸDzǵǹ. ǛǿǷǭǷǻ ȘDz ǰǻ ǼǻǼǻǸǺǵǿDz ȁǻǽǹȀǸǭǽǻǿ Ǵǭ ǴǭȄǸDzǺȀǯǭȖDz, ȘDz DZǻǮǵDzǿDz ǷǻǺǾȀǸǿǭǺǿǾǷǵ ǮǽǻȔ ǵ ȘDz ǹǻdzDzǿDz DZǭ ǴǭǼǻȄǺDzǿDz Ǿǻ ǽǭǴǯǻȔ Ǻǭ ǾǻǼǾǿǯDzǺ ǮǵǴǺǵǾ, ȀȄDzǾǿǯȀǯǭȔȘǵ ǯǻ ǜǽǻǰǽǭǹǭǿǭ Ǵǭ DZǻǮǽDzDZǻȔDZDz.

ǚǭǼǽǭǯDzǿDz ǼǻǽǭȄǷǵ ǻDZ ǺǭȔǹǭǸǷȀ 100 ǎǜ* ǯǻ K2 ǵǸǵ K3 ǵ DZǻǮǵȔǿDz ǰǵ ǹǻDZDzǽǺǵǿDz ǜǭȀDzǽ ȅǭȔǺ ǷǭǽǹǵǺ ǵ ǏǻǺDZDzǽ Ǹǭȅ ǹǭǾǷǭǽǭǿǭ ǎǒǞǜǘǍǟǚǛ** ǯǻ ǭǷǿȀDzǸǺǵǻǿ ǷǭǿǭǸǻǰ.

299 ǰDZǹ. ǔǭȅǿDzDZǭ Ǻǭ ǮDzǾǼǸǭǿǺǻǿǻ ǴǭȄǸDzǺȀǯǭȖDz 329 ǰDZǹ. ǏǽDzDZǺǻǾǿ Ǻǭ ǷǭǽǹǵǺǻǿ 399 ǰDZǹ. ǏǽDzDZǺǻǾǿ Ǻǭ ǹǭǾǷǭǽǭǿǭ 1500 ǰDZǹ. ǏǽDzDZǺǻǾǿ Ǻǭ ǎǸȀ Ǟǭȁǵǽ ǼǭǽȁǵǹǵǽǭǺǭǿǭ ǿǻǭǸDzǿǺǭ ǯǻDZǭ 1800 ǰDZǹ. ǏǽDzDZǺǻǾǿ Ǻǭ ǘǍ ǞǿǻǷȂǻǸǹ ǼǭǸDzǿǭ ȅǹǵǺǷǵ 4327 ǰDZǹ. ǟǻǿǭǸǺǭ ǯǽDzDZǺǻǾǿ Ǻǭ ǜǽǻǰǽǭǹǭǿǭ Ǵǭ DZǻǮǽDzDZǻȔDZDz

КА Т А Л О Г 3

ǜǝǛǐǝǍǙǍ ǔǍ ǑǛǎǝǒǑǛdžǑǒ ǗǭǹǼǭȖǭ Ǵǭ ǴǭȄǸDzǺȀǯǭȖDz ǯǻ Ǘ2 –Ǘ3 (23.01- 04.03.2012)

33

ǏǝǒǑǚǛǞǟ ǚǍ ǜǛǑǍǝǛǗǛǟ

728

ДЕН.

20265 ǜǭȀDzǽ ȅǭȔǺ ǷǭǽǹǵǺ – Clover haze

ǑǵǹDzǺǴǵǵ 12 x 11 11,5 5 x 3 Ǿǹ Ǿǹ. 10782 ǏǻǺDZDzǽ Ǹǭȅ ǹǭǾǷǭǽǭ - Black

ЧEKОР 2 ǏǝǒǑǚǛǞǟ ǚǍ ǜǛǑǍǝǛǗǛǟ

ǚǭǼǽǭǯDzǿDz ǼǻǽǭȄǷǵ ǻDZ ǺǭȔǹǭǸǷȀ 100 ǎǜ* ǯǻ ǯǿǻǽǵǻǿ ǷǭǿǭǸǻǰ ǻDZ ǴǭȄǸDzǺȀǯǭȖDzǿǻ ǵ ȀdzǵǯǭȔǿDz ǯǻ ǺDzǻDZǻǸǵǯǭǿǭ ǹǵǽǵǾǺǭ ǾDzǺǴǭȃǵȔǭ Ǻǭ ǼǭǽȁǵǹǵǽǭǺǭǿǭ ǿǻǭǸDzǿǺǭǿǭ ǯǻDZǭ 45 ǒǺǵǯǽǾDzǽǵ ǎǸȀ Ǟǭȁǵǽ ǷǻȔǭ ȅǿǻ ȘDz Ȕǭ DZǻǮǵDzǿDz ǎǒǞǜǘǍǟǚǛ** ǯǻ ǭǷǿȀDzǸǺǵǻǿ ǷǭǿǭǸǻǰ.

СПЕЦИЈАЛНО ЈУБИЛЕЈНО ИЗДАНИЕ

ЗАРАБОТЕТЕ ДЕНЕС

Јубилејна прослава

34

1800

ǞDzǷǻȔ ǷǻǺǾȀǸǿǭǺǿ ǴǭȄǸDzǺDzǿ ǯǻ Ǘ2 ǵǸǵ Ǘ3 ȀȄDzǾǿǯȀǯǭ ǵ ǯǻ ǯǿǻǽǻǿǻ Ǻǵǯǻ ǻDZ ǎǵǴǺǵǾ ǜǽǻǰǽǭǹǭǿǭ! ǔǭ ǼǻǯDzǷDz ǵǺȁǻǽǹǭȃǵǵ ǻǮǽǭǿDzǿDz ǾDz ǷǭȔ ǯǭȅǵǻǿ ǾǼǻǺǴǻǽ ǵǸǵ ǸǵDZDzǽ. ǗǻǹǼǭǺǵȔǭǿǭ ǰǻ ǴǭDZǽdzȀǯǭ Ǽǽǭǯǻǿǻ DZǭ ǵǴǯǽȅǵ ǾǻǻDZǯDzǿǺǭ ǴǭǹDzǺǭ Ǻǭ ǼǽǻǵǴǯǻDZǵǿDz *ǞǵǹǮǻǸǻǿ ǴǺǭȄǵ DZDzǷǭ ǹǻdzǭǿ DZǭ ǾDz ǺǭǼǽǭǯǭǿ ǺDzǷǻǸǷȀ ǼǻǽǭȄǷǵ Ǿǻ ǯǷȀǼDzǺ ǴǮǵǽ ǻDZ ǺǭȔǹǭǸǷȀ 100 ǎǜ ǯǻ ǿDzǷǻǿ Ǻǭ ǾDzǷǻȔ ǷǭǿǭǸǻȅǷǵ ǼDzǽǵǻDZ. **ǞDzǷǻȔ ǼǻDZǭǽǻǷ ǵǹǭ ǾǵǹǮǻǸǵȄǺǭ ȃDzǺǭ ǻDZ 20 DZDzǺ.

ДЕН.

ǏǝǒǑǚǛǞǟ ǚǍ ǜǛǑǍǝǛǗǛǟ

1500

ДЕН. ǽǼ ǭǽȁ ǵǹǵ ǽǭǺǭ ǿ ǻǭǸDzǿǺǭ ǯǻDZǭ

НОВА ПРОГРАМА ЗА НАГРАДУВАЊЕ НА КОНСУЛТАНТИТЕ

ЧEKОР 1

28 27

Ǟǭ ȁǵ

ДЕН.

29

Isabel Lennse ǛǽǵȁǸDzǵǹ ǻǾǿǯǭǽǵ ȀǾǼDzȅǺǭ ǾǻǽǭǮǻǿǷǭ Ǿǻ ǼǻǴǺǭǿǭǿǭ ȅǯDzDZǾǷǭ DZǵǴǭȔǺDzǽǷǭ ǕǴǭǮDzǸ ǘDzǺǾ, ǷǻȔǭ Ȕǭ DZǵǴǭȔǺǵǽǭȅDz DzǷǾǷǸȀǴǵǯǺǭǿǭ ǵ ȀǺǵǷǭǿǺǭ ǘǍ ǞǟǛǗǢǛǘǙ ǼǭǸDzǿǭ ȅǹǵǺǷǵ, ǷǻȔǭ ȅǿǻ Dz ǻǸǵȃDzǿǯǻǽDzǺǵDz Ǻǭ ǾǷǭǺDZǵǺǭǯǾǷǵǻǿ ǾǿǵǸ ǵ DzǸDzǰǭǺȃǵȔǭ.

8

1 45 2 4 07

Dz ǯǽǾ ǒ Ǻǵ

ǽǵ

ЧЕКОР ЕКОР 3

ǚǭǼǽǭǯDzǿDz ǼǻǽǭȄǷǵ ǻDZ DZ ǺǭȔǹǭǸǷȀ ǺǭǭȔȔǹ ǹǭǭǸǷȀ 100 ǎǜ* ǎǜ ǜ* ǯǻ ǿǽDzǿǵǻǿ ǷǭǿǭǸǻǰ ǻDZ ǴǭȄǸDzǺȀǯǭȖDzǿǻ ǺȀǯǭȖDzǿǻ ǵ DZǻǮǵȔǿDz Ȕǭ ǭǿǽǭǷǿǵǯǺǭǿǭ ǘA ǞǿǻǷȂǻǸǹ ȂǻǸǹ ǹ ǼǭǸDzǿǭ Ǿǻ ȅǹǵǺǷǵ ǎǒǞǜǘǍǟǚǛ** ǯǻ ǭǷǿȀDzǸǺǵǻǿ ǷǭǿǭǸǻǰ.

ǸȀ

4327

ǗǭǹǼǭȖǭ Ǵǭ ǴǭȄǸDzǺȀǯǭȖDz ǯǻ Ǘ2 –Ǘ3 (23.01- 04.03.2012)

35

9

ǛǾǯDzǿǸȀǯǭȄ: 1 ǜȀDZǽǵ: 15-16 ǝȀǹDzǺǵǸǭ: 33-35 ǎǽǻǺǴDzǺǭ ǼȀDZǽǭ: 17

www.oriÁame.com.mk www.facebook.com/oriÁamemacedonia ǍDZǽDzǾǭ: Ǚǵǿǻ ǢǭȚǵǯǭǾǵǸDzǯ - džǭǾǹǵǺ, Ǯǽ.50, 1000 ǞǷǻǼȔDz, ǙǭǷDzDZǻǺǵȔǭ ǟDzǸ: 02-3235-777 ǡǭǷǾ: 02-3116-369

32

2

11-14, 27-32

ǜǝǕǑǝǠǓǒǟǒ ǚǕ Ǟǒ Ǖ ǔǍǥǟǒǑǒǟǒ

24

12 1

ВИНОЖИТО ОД ПРЕКРАСНИ БОИ Ǘnj ǝǞǚǖǡǚǗǘ ǛǬǷDZǾǬ ȄǸǴǹǶǴ ǒǷǾǷǸȀǴǵǯǺǭ ǮǵǾDzǽǺǻ ǮDzǸǭ ǼǭǸDzǿǭ ȅǹǵǺǷǵ Ǵǭ ǾDzǷǻȔDZǺDzǯǺǭ ȀǼǻǿǽDzǮǭ. ǕǴǻǮǵǸȀǯǭ Ǿǻ ǻDZǸǵȄDzǺ ǵǴǮǻǽ Ǻǭ ȁǭǾȃǵǺǭǺǿǺǵ Ǯǻǵ Ƿǻǵ ȘDz ǰǻ ǻǾǯDzdzǭǿ ǯǭȅDzǿǻ ǸǵȃDz. ǗǻǹǼǸDzǿǵǽǭǺǭ Ǿǻ ǽȀǹDzǺǵǸǻ, ǷǭǽǹǵǺ, ǭǼǸǵǷǭǿǻǽǵ Ǵǭ ǺǭǺDzǾȀǯǭȖDz Ǻǭ ǾDzǺǷǵǿDz Ǵǭ ǻȄǵ ǵ ǻǰǸDzDZǭǸǻ Ǵǭ ǷǻǽDzǰǵǽǭȖDz Ǻǭ ȅǹǵǺǷǭǿǭ ǯǻ ǿDzǷǻǿ Ǻǭ DZDzǺǻǿ. NJDz ǯǵ ǼǻǹǻǰǺDz DZǭ DZǻǮǵDzǿDz ǮDzǾǼǽDzǷǻǽDzǺ ǵǴǰǸDzDZ ǷǭǷǻ ǻǺǻȔ Ǻǭ Ǻǭȅǵǻǿ ǼǽDzǷǽǭǾDzǺ ǹǻDZDzǸ.

22 21

14

©2012 OriÁame Cosmetics SA

ǔǭ ǾDzǷǻǵ 2 ǾǼǻǺǴǻǽǵǽǭǺǵ ǷǻǺǾȀǸǿǭǺǿǵ ǷǯǭǸǵȁǵǷȀǯǭǺǵ ǯǻ ǤDzǷǻǽ 1 ǻDZ ǜǽǻǰǽǭǹǭǿǭ Ǵǭ DZǻǮǽDzDZǻȔDZDz ǯǻ Ǘ2 ǵ ǺǭǼǽǭǯDzǺǭ ǸǵȄǺǭ ǼǻǽǭȄǷǭ ǻDZ ǺǭȔǹǭǸǷȀ 100 ǎǜ* DZǻǮǵȔǿDz Ȕǭ DzǷǾǷǸȀǴǵǯǺǭǿǭ ǼǭǽȁǵǹǵǽǭǺǭ ǿǻǭǸDzǿǺǭ ǯǻDZǭ 45 ǒǺǵǯǽǾDzǽǵ ǎǸȀ Ǿǭȁǵǽ ǎǒǞǜǘǍǟǚǛ** Ǿǻ Ǽǽǯǭǿǭ ǎǜ ǼǻǽǭȄǷǭ ǯǻ ǾǸDzDZǺǵǻǿ ǷǭǿǭǸǻǰ.

ǎ

4 24

32

ǘǍ

ǿǭǭ ǼǭǸDz ǘǙ ǢǛ ǛǗ Ǟǟ

ǵǺǺǷǷǵ ȅǹ Ǿǻǻ

ПЕРАДАЈС - УЖИВАЈТЕ ВО УБАВИНИТЕ НА ЖИВОТОТ

Н

овата парфимирана тоалетна вода „Рај“ е повеќе од мирис на сетилата. Таа е ветување дека го живеете својот живот раскошно, потврда пред светот дека вашата рафинираност е безвременска, суптилна и женствена. Крајната мирисна сензација зборува за жената што е препознатлива како модна икона, таа е шик и заводлива истовремено. Во најгорните ноти ќе ги почувствувате зачинетата розова пиперка и бергамот како врвен контраст на срцевината исполнета со ливчиња од божур, кои се лизгаат во сензуалниот кедар и мошусот понежен и од свила. Допирот на мирисната течност на вашето тело ќе предизвика симфонија од најразлични емоции, треперење и бескрајно воодушевување. Почувствувајте го рајот, помешајте ја заводливата парфимирана тоалетна вода со раскошно мирисливиот крем за тело и спрејот, кои се идеални придружници на оваа раскошна приказна. Мирисот што ќе остане на кожата е свиленкасто мек, заводлив и сензационален. Дополнете ја сликата со прекрасната ша-

НОВО мија со разиграни звучни пролетни бои и со рафинираната светла торба идеална за оваа комбинација. Овие стилски додатоци во нијанси на крем, боја на фуксија и бледорозова зборуваат за жената која не само што не ја следи толпата туку ја слави својата женственост. Ултраженствено и естетски совршено де-

финираното шише исполнето со рајска течност, совршено се дополнува со златното капаче коешто е највпечатливо. Овој мирис е создаден за модерната, трендсетинг фам фатал жена, која е еднакво силна и мека и не се плаши да оди против правилата. Таа е целосно олицетворение на добриот рафиниран вкус и на гламурозниот начин на живот.

|

3


НАСТАНИ

16 јануари 2012

Директорски состанок и промоција на новитетите за каталозите 02 и 03 НА 16 ЈАНУАРИ 2012 ГОДИНА СЕ ОДРЖА ДИРЕКТОРСКИ СОСТАНОК ПО ИНИЦИЈАТИВА НА ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА „ОРИФЛЕИМ МАКЕДОНИЈА“, г. НИКОЛА БАРОЛИ

П

окрај лидерите што учествуваат во лидерскиот клуб, на состанокот присуствуваше менаџерскиот тим на нашата компанија, како и г-ѓа Косовка Тичиќ, која од 1 февруари 2012 година ќе биде на позицијата кантри-менаџер на „Орифлеим Македонија“.

4|

Цел на овој состанок беше сублимирање на досегашните достигнувања, надминување на несаканите попатни пречки на кои наидуваме работејќи со „Орифлеим“ и наоѓање решенија за подобро функционирање на целокупниот орифлеим-тим во иднина.

По состанокот следуваше краток коктел, по што ја почнавме промоцијата на која ги претставивме сите претстојни новитети во однос на идните каталози, како и новата Програма за добредојде на новите консултанти, која ќе биде активна во каталозите 02 и 03.


НАСТАНИ

Приказот на одличните резултати што ја обележаа 2011 година, воедно и одличниот старт на оваа година, која, како јубилејна по повод прославувањето на 45-годишнината од постоењето на компанијата „Орифлеим“, ветува многу успех и секако исполнување на поставените цели. Тенденцијата на постојан пораст и аспирација за достигнување повисоки нивоа од скалата на успех ја потврдивме со големата бројка консултанти што во каталозите 16 и 17 достигнале ново ниво. Тие како двигатели на понатамошниот успех на „Орифлеим“ беа промовирани и наградени.

НАГРАДЕНИ ЛИДЕРИ конс.бр. 18872

Оваа мотивирачка средба ја искористивме и за доделување награди за најуспешните лидери што вредно работејќи освоија награди од програмата „Клуб 21“. Следуваше кратко потсетување на квалификациите за Самитот на лидери 2012 година, кој ќе се одржи во Темишвар, Романија, и на квалификациите за Златната конференција 2012 година, која ќе се одржи во Стокхолм, Шведска.

име и презиме ЛЕНЧЕ ЈАНКУЛОСКА

бр.на ѕвезди 52

награда Микробранова печка

8877

ЛУИЗА КАМИЛОВСКА

55

Микробранова печка

49865

ИРЕНА ЛАЗАРЕВСКА

56

Микробранова печка

39861

ДИМЧЕ ЛАЗАРЕВСКИ

61

Микробранова печка

8545

ВЛАТКО ТАЛЕСКИ

62

Микробранова печка

14328

ЈУЛИЈА КОЦЕВСКА

63

Ваучер за курс по компјутери

52183

СТАНКА МИЖОРОВА

67

Микробранова печка Апарат за еспресо

78570

РОСА ГАВРИЛОСКА

81

40394

ВЕРИЦА КОСТОВА

86

Апарат за еспресо

31388

ВУКИЦА МАРКОВСКА-БОЖИНОВСКА

100

Машина за перење садови

31290

ЕВДОКИЈА ТУШЕВСКА-ЃЕЛИНЧЕСКА

116

Ваучер за гориво

78696

СМИЛЈАНА И ЗОРАН СИМЈАНОВСКИ

120

Ваучер за гориво

42218

РОЗА ЈОВАНОСКА

127

Ваучер за гориво

44884

ТАНКА ЛАЗАРЕВСКА

130

Телевизор

47718

ДАНИЕЛА ПОПОВА-АЛАЏОВА

151

Лаптоп

25011

СНЕЖАНА ЈОВАНОВА

160

Лаптоп

49962

ЈОВАН ЛАЗАРЕВСКИ

168

Ваучер за патување

17383

СУЗАНА ЉУШЕВА

180

Ваучер за патување

66607

СНЕЖАНА СТАНОЈКОВА

187

Лаптоп Лаптоп

25476

ЗОРА ТУШЕВСКА

191

8994

ГОРАН ТАУШАНОВ

196

Лаптоп

36714

ВЕСНА АНГЕЛЕСКА

239

Лаптоп

67291

АНЕФИЕ КАСТРАТИ

245

Лаптоп

36848

ВЕСНА РИЗОСКА

287

Ваучер за патување

8124

ТОНИ СТЕВЧЕВСКИ

292

Ваучер за патување

14907

СТОЈНА И БЛАЖЕ КАРГОВСКИ

298

Ваучер за патување

По завршувањето на работниот дел на оваа средба, следуваше коктел што го организиравме во винарската визба во деловниот центар на „ЕРА групацијата“. Сите гости, мотивирани од презентираните новитети, во опуштена атмосфера ги споделија своите искуства со другите колеги и ги поставија високите цели за успешна 2012 година. |

5


БИЗНИС

ИСПОЛНЕТИ ТАРГЕТИ ИСПОЛНЕТИ ТАРГЕТИ ВО КАТАЛОГ 16/2011 титула сафирен директор златен директор директор сениор златен директор директор сениор златен директор директор директор директор златен директор директор директор директор директор директор директор златен директор директор директор директор директор директор директор директор директор директор директор директор сениор златен директор директор сениор менаџер директор директор

име и презиме СТЕВЧЕВСКИ ТОНИ КАМИЛОВСКА ЛУИЗА МАТРАКОСКИ ДИМИТАР ТАУШАНОВ ГОРАН МИХАЈЛОВСКА ЗОРИЦА КАРГОВСКИ СТОЈНА И БЛАЖЕ ЉУШЕВА СУЗАНА ЈАНКУЛОСКА ЛЕНЧЕ ЈОВАНОВА СНЕЖАНА ТУШЕВСКА ЗОРА ТУШЕВСКА-ЃЕЛИНЧЕСКА ЕВДОКИЈА АНГЕЛЕСКА ВЕСНА РИЗОСКА ВЕСНА АНГЕЛЕСКИ ДИМЧЕ КАЛКОВА МАРИНА ЛАЗАРЕВСКИ ДИМЧЕ КОСТОВА ВЕРИЦА ЈОВАНОСКА РОЗА РИЗОСКИ ЗОРАН ЛАЗАРЕВСКА ТАНКА СЕЛИМИ ШПРЕСА ПОПОВА-АЛАЏОВА ДАНИЕЛА ТАУШАНОВА МАГДАЛЕНКА ЛАЗАРЕВСКА ИРЕНА ЛАЗАРЕВСКИ ЈОВАН БОЖИНОВА ЗОРКА КАРГОВСКИ ИВАН СТАНОЈКОВА СНЕЖАНА КАСТРАТИ АНЕФИЕ КАСТРАТИ ФЕТАХ ЧУРЛИНОСКИ МИЛЕ ГАВРИЛОСКА РОСА СИМЈАНОВСКИ СМИЛЈАНА И ЗОРАН

ВЕЛНЕС ПРОМОЦИИ П

од мотото “Променете го својот живот и внесете здрави навики уште денес”, ја започнавме турнејата низ Македонија со Велнес промоциите за нашите ценети консултанти и потрошувачи. Велнес презентациите ги водеше регионалниот менаџер од Србија, Ѓорѓе Павичевиќ, којшто со многу интересен, непосреден и професионален пристап им ја посочи уникатноста на производите од Велнес програмата како додаток на исхраната, нејзините вредности и едноставниот концепт на внесување на квалитетни состојки во исхраната што ќе придонесе да изгледаме добро и да се чувствуваме одлично.

ИСПОЛНЕТИ ТАРГЕТИ ВО КАТАЛОГ 17/2011 титула златен директор сениор златен директор сениор менаџер директор сениор златен директор директор директор директор сениор менаџер директор директор директор директор сениор менаџер сениор менаџер директор директор златен директор сениор менаџер директор директор директор директор директор директор директор директор сениор менаџер сениор менаџер директор сениор златен директор сениор менаџер сениор менаџер сениор менаџер директор директор сениор менаџер сениор менаџер сениор менаџер директор сениор менаџер директор сениор менаџер

6|

име и презиме ТАЛЕСКИ ВЛАТКО ТАУШАНОВ ГОРАН ДАМЈАНОВСКА-МИЛЕВСКА НАТАША КОЦЕВСКА ЈУЛИЈА КАРГОВСКИ СТОЈНА И БЛАЖЕ ЉУШЕВА СУЗАНА ЈАНКУЛОСКА ЛЕНЧЕ ЈОВАНОВА СНЕЖАНА МАНЕВА-САМАРЏИСКА ЦВЕТАНКА ТУШЕВСКА-ЃЕЛИНЧЕСКА ЕВДОКИЈА АНГЕЛЕСКА ВЕСНА РИЗОСКА ВЕСНА АНГЕЛЕСКИ ДИМЧЕ ГРОЗДАНОВСКА БИЛЈАНА ВЕЛИЧКОВСКА СУЗАНА КАЛКОВА МАРИНА ЛАЗАРЕВСКИ ДИМЧЕ КОСТОВА ВЕРИЦА НЕСТОРОВСКА БИЛЈАНА ЈОВАНОСКА РОЗА ЛАЗАРЕВСКА ТАНКА СЕЛИМИ ШПРЕСА ПОПОВА-АЛАЏОВА ДАНИЕЛА ТАУШАНОВА МАГДАЛЕНКА ЛАЗАРЕВСКА ИРЕНА ЛАЗАРЕВСКИ ЈОВАН МИЖОРОВА СТАНКА МИХАЈЛОВА ДАНИЕЛА АЛАЏОВ ТРАЈЧЕ СТАНОЈКОВА СНЕЖАНА КАСТРАТИ АНЕФИЕ ЧУРЛИНОСКИ МИЛЕ СПАСОВСКА СЛАВИЦА МИТЕСКИ ТОНИ ГАВРИЛОСКА РОСА СИМЈАНОВСКИ СМИЛЈАНА И ЗОРАН ДИМЧЕВА КАТЕРИНА ТРАЈАНОВСКА МИЛИЦА СПАСОВСКА СОЊА ПЕТРОВА СОЊА ДУЗЛЕСКА СПОМЕНКА АНГЕЛОВА ВЕРКА ЈОВАНОВА СОЊА

Тимот за Продажби и Mаркетинг, заедно со генералниот директор Никола Бароли, беше одлична подршка на сите истомисленици околу приоритетот на грижата за сопственото здравје и на оние коишто сеуште се двоумат. Уште еднаш ги потсетивме корисниците дека, покрај грижата за сопственото здравје, дополнителната заработка што ја овозможува оваа фантастична Велнес програма можат да ја искористат за да го зајакнат својот Орифлеим бизнис. Поканивме и две стручни лица, фитнес и аеробик тренер и лекар по спортска медицина, за да можат да дадат свое видување и потврда за неопходноста од оваа квалитетна програма и за нејзините предности. Преку овие Велнес промоции, ги потикнавме консултантите да почнат да размислуваат за подолгорочно користење на целата програма, за постигнување резултати и за делење на своето искуство со останатите консултанти или пријатели како најдобра мотивација, раководејќи се од искуството на останатите земји коишто веќе имаат постигнато фантастични резултати.


БИЗНИС

Промоција на

КОЛЕКЦИЈАТА ГЛАМУР од Кампањата за зачленување во К16-К17

Р

астот на продажбите со кој што ја завршивме 2011 година делумно беше резулtат на успешната кампања и атрактивните драјвери од колекцијата Гламур, кои што особено им се допаднаа на нашите консултанти. Кампањата беше одличен повод за да организираме промоции во неколку градови низ Македонија и да им ги претставиме условите од кампањата, новитетите од каталозите 16 и 17 и да ја искористиме празничната атмосфера како една од најатрактивните во целата година, така што ни се придружија многу нови членови на големото семејство Орифлеим. Во божиќен амбиент, на атрактивни локации, кампањата беше пречекана со воодушевување од присутните. Регионалните менаџерки им ги претставија условите и драјверите од кампањата, присутните имаа можност први да ги видат новите атрактивни производи од божиќните каталози, со помош на професионалната колекција Студио Артист, нашиот визажист им откри неколку мејк ап трикови и совети, организиравме наградна игра и на консултантите со најинтересните божиќни желби коишто ги прочитавме им доделивме Орифлеим производи. Промоциите беа доста посетени и успешни и тоа е доволен потик и мотивација за сите коишто градат Орифлеим бизнис да продолжат со истото темпо и да ги реализираат своите соништа во новата 2012 година.

ПОТРЕБНО Е САМО МАЛКУ ЗА ДЕЦАТА ДА БИДАТ СРЕЌНИ!

П

окрај хуманата акција на глобалната фондација „Орифлеим“, со продажбата на орифлеим-бразлетната, „Орифлеим Македонија“ во изминатиов период спроведе и локални активности за да им помогнеме на дечињата, да ги охрабриме и барем малку да им го подобриме животот со тоа што ќе им покажеме дека се грижиме за нив. Хуманоста на дело ја спроведовме со посетата на дечињата од ОУ „Христијан Тодоровски-Карпош“, во с. Герман, Крива Паланка, и на Дневниот центар за деца и младинци со посебни потреби во Крушево, каде што подаривме пакетчиња со орифлеим-производи. Со хуманата акција за обезбедување безгрижно детство на дечињата од „СОС-детското село“, во 2012 година повторно ве покануваме заеднички да учествуваме и да донираме средства преку купување на орифлеим-бразлетната во К 03. Потребно е само малку за да ја вратиме насмевката на нивните лица и да ги стоплиме нивните срца.

НОВИ ДОСТИГНУВАЊА НОВИ НИВОА ЗА КАТАЛОГ 16 / 2011 титула / ниво

име и презиме

град

12% ниво

ЛЕНКА ЈАНГЕЛОВСКА

ДЕЛЧЕВО

12% ниво

ОЛИВЕРА СТАМЧЕВСКА

СКОПЈЕ

12% ниво

СПАСО ГЕОРГИЕВ

КОЧАНИ

12% ниво

ВЕСНА МИРЧЕВСКА

БИТОЛА

12% ниво

ДИМИТАР ГРОЗДАНОВСКИ

БИТОЛА

12% ниво

КАТЕРИНА ДИМКОВСКА

СВЕТИ НИКОЛЕ

12% ниво

ЉУБИНКА ВЕЉАНОСКА

ОХРИД

12% ниво

ВЕРИЦА ПЕТРОВА

НЕГОТИНО

12% ниво

МАРИЈА БОЖИНОВСКА

БИТОЛА

12% ниво

ПЕМБЕ САГИРИ

ГОСТИВАР

12% ниво

БЛАГОЈА НЕСТОРОВСКИ

ВЕЛЕС

12% ниво

БИЛЈАНА ЧУЛЕВА

НЕГОТИНО

12% ниво

ЈАВОРКА РИСТОВСКА

СКОПЈЕ

12% ниво

ЛЕНЧЕ ПАСКОСКА

ПРИЛЕП

12% ниво

АВА ХОТИ

СКОПЈЕ

12% ниво

ЗАГОРКА ГУДЕСКА

ПРИЛЕП

12% ниво

ЈУЛИЈАНА СТОЈАНОВА

НЕГОТИНО

12% ниво

ДРАГАНА ЦЕКОВА

КОЧАНИ

12% ниво

ЦВЕТАНКА КОЛЕВА

НЕГОТИНО

12% ниво

БЕТИ ЗУЗАРЕВСКА

РЕСЕН

12% ниво

ЕЛИЗАБЕТА ТРАЈАНОВА

СВЕТИ НИКОЛЕ

15% ниво

БИЛЈАНА ЗАРКОВА

ШТИП

15% ниво

СУЗАНА СЕЛИМИ

ГОСТИВАР

15% ниво

КАТЕРИНА ЛАЗОВА

НЕГОТИНО

15% ниво

ПЕТАР ПЕТРЕСКИ

НЕГОТИНО

15% ниво

ЗОРАНЧО ТРАЈКОВ

ШТИП

15% ниво

ЛИДИЈА ЃОРЃИЕВА

ШТИП

15% ниво

НИКОЛЧЕ АНДОНОВСКИ

БИТОЛА

15% ниво

СИЛВАНА ЗДРАВКОВСКА

БИТОЛА

15% ниво

АДРИЈАНА НУНЕВА

ШТИП

15% ниво

ЕМИРА ИБРАИМИ

СКОПЈЕ

15% ниво

СОЊА АНГЕЛОВА

КОЧАНИ

15% ниво

ДИЈАНА ЗАРКОВСКА

ВЕЛЕС

15% ниво

СУЗАНА ТАСЕВА

ПРОБИШТИП

18% ниво

ИРИНА ЖУДОВА

ПРОБИШТИП

18% ниво

ВЕНЦО ЈОРДЕВ

ПРОБИШТИП

18% ниво

ЕЛЕНА ПЕЈКОВСКА

СКОПЈЕ

18% ниво

АНА АЛАЏОВА

СТРУМИЦА

18% ниво

НЕНАД ПЕШИЌ

СКОПЈЕ

сениор менаџер

ДАНИЕЛА МИХАЈЛОВА

НЕГОТИНО

сениор менаџер

СОЊА СПАСОВСКА

КУМАНОВО

сениор менаџер

МАРИЈА ГАРЕСКА

ПРИЛЕП

сениор менаџер

СОЊА ЈОВАНОВА

КОЧАНИ

директор

СОЊА ПЕТРОВА

СКОПЈЕ

НОВИ НИВОА ЗА КАТАЛОГ 17 / 2011 титула / ниво

име и презиме

град

12% ниво

ЈАСМИНКА АВРАМОВСКА

ТЕТОВО

12% ниво

ГОРДАНА КОСТАДИНОВСКА

СКОПЈЕ

12% ниво

БИЉАНА СИМОНОВА

КРИВА ПАЛАНКА

12% ниво

БРАНКО ТОДОРОВСКИ

КРИВА ПАЛАНКА

12% ниво

СИЛВАНКА ЈАНКОВА

РАДОВИШ

12% ниво

ДАНИЕЛА СТЕВАНОВСКА

КРИВА ПАЛАНКА

12% ниво

ДАЛИБОР ЃОРЃИЕВ

ШТИП

12% ниво

ЉУБИЦА ДОНЕВА

СВЕТИ НИКОЛЕ

12% ниво

ТАЊА ШУТИЌ

ПРИЛЕП

12% ниво

МАЈА МИЛЕВА

ШТИП

15% ниво

ОЛИВЕРА СТАМЧЕВСКА

СКОПЈЕ

15% ниво

ВЕСНА МИРЧЕВСКА

БИТОЛА

15% ниво

ДАРКО ЈОВАНОВСКИ

СКОПЈЕ

15% ниво

НАТАША ЈОВАНОВСКА

ШТИП

15% ниво

АНГЕЛА ЃЕЛИНЧЕСКА

СТРУГА

15% ниво

ЛЕНЧЕ ПАСКОСКА

ПРИЛЕП

15% ниво

АВА ХОТИ

СКОПЈЕ БИТОЛА

18% ниво

ВИОЛЕТА ИЛИОВСКА

18% ниво

БЛАГИЦА НИКОЛОВСКА

БИТОЛА

18% ниво

ЛУЛЗИМЕ НУСЕНИ

СКОПЈЕ

18% ниво

ЗОРАНЧО ТРАЈКОВ

ШТИП

18% ниво

ЕМИРА ИБРАИМИ

СКОПЈЕ

сениор менаџер

ВЕРИЦА ГОШЕВА

ШТИП

сениор менаџер

РАХИЛКА АЛАЏОВА

СТРУМИЦА

|

7


ПРЕКРАСНИ ЛУЃЕ ... „ОРИФЛЕИМ“ со задоволство ви претставува сосема нов ранг на колекција на органски производи со уникатни својства и карактеристики. Филозофијата на екоубавина (екобјути) кобјути) е природна, етичка и напредна козметика етика што ја издига свесноста и го охрабруваа одговорното и одржливо однесување. ЕКОБЈУТИ-колекцијата се сертифицирани фицирани природни, еколошки и етички производи изводи со следните сертификати:

... ПРЕКРАСНА ПЛАНЕТА

NATURAL PRO-BLEND™ е пристап со иновативна формулација што користи максимално количество природни и органски екстракти, вклучувајќи и состојки од чесна трговија (Fairtrade), масло од лингон бобинка и семе од морски зрнастец. Полни се со природен квалитет и со антиоксидантски својства, кои нудат здрава и регенерирана кожа.

Колекцијата ја сочинуваат дневен и ноќен крем и крем за подочници. Со нивното користење добивате мултиактивна антиоксидантна екобјути-нега за кожа со природна Про-бленд™ технологија. Дејствува во совршена синергија за да обезбеди зајакнување, заштита и нежност за вашата кожа.

ecobeautyy

1. FAIRTRADE го потврдува потеклото на состојките што се одгледуваат во земјите во развој, со профит што се враќа во локалната заедница. 2. ECOCERT гарантира оптимална употреба на природни состојки и минимум од синтетички состојки и го промовира користењето состојки од органско потекло. 3. FSC потврдува дека хартијата потекнува од одговорно управувани и одржливи шуми. 4.VEGAN претставува производ што не содржи состојки од животни и не се тестира на животни, со што ви помага да направите етички избор.

Дознајте повеќе за Орифлеим и Екобјути на oriflame.com/ecobeauty

Oriflame Magazine Bussiness & Beauty 1/2012  
Oriflame Magazine Bussiness & Beauty 1/2012  

Oriflame Magazine Bussiness & Beauty 1/2012

Advertisement