__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 7

FORENINGSNYT

Tine Lorenzen Roskilde og Lolland-Falster Stifter Tine Lorenzen er uddannet PO fra Sjællands Kirkemusikskole i 2012. Hun har haft ansættelse som organist i otte-ni år, nu som organist ved Gislinge Kirke vest for Holbæk. Tine bor i Gevninge ved Roskilde.

Nadja Aristoff Københavns og Helsingør Stifter Nadja Aristoff er konservatorieuddannet pianist, akkompagnatør og kammermusiker fra Rusland, og sin organistuddannelse har hun taget fra Sjællands kirkemusikskole i 2005. Desuden er hun lige blevet færdig med en toårig efteruddannelse på Børnekorakademiet. Hun har været ansat ved flere i København og på det øvrige Sjælland og er nu organist og børnekorleder ved Reerslev Kirke nær Hedehusene samt organist og babysalmesangsleder ved Hans Egedes Kirke på Østerbro.  ”Ud over organistarbejdet giver jeg koncerter som kammermusikker og underviser i klaver,” fortæller hun og fortsætter:  ”Som deltidsansat organist har jeg altid haft udfordringer i de fleste af mine stillinger. Derfor opfatter jeg deltidsstillingerne som de vigtigste at sætte fokus på i mit tillidsmandsvirke. En anden vigtig ting er at højne respekten for organisterne og deres arbejde,” lyder det fra Nadja Aristoff, som bor i Hvidovre.

Lasse Christensen Aalborg Stift Lasse Christensen fra Nørresundby sad for en periode i Organistforeningens bestyrelse i 2012-15. Nu er det efter hans udsagn med en vis ærefrygt, at han har sagt ja til at blive tillidsrepræsentant. Han er uddannet PO fra Vestervig Kirkemusikskole i 2010 og har derudover taget en række kurser inden for korledelse. Trods sin stadig unge alder er han en erfaren kirkemusiker.  ”Jeg begyndte som hjælpeorganist i Sahl Kirke ved Vinderup i 2001 og fik senere ansættelse samme sted. I 2007 blev jeg konstitueret ved Hellevad og Ørum Kirker ved Hjallerup, og fra 2010 har jeg været fastansat samme sted,” fortæller han.  Ifølge Lasse Christensen er ”entreprenørskab” et væsentligt fokuspunkt for organister i folkekirken:  ”Det at kunne skabe sit eget arbejde, nytænke sine opgaver og udvikle sin stilling og evner i en retning, hvor man bruger de bedste af ens kompetencer. Gevinsterne er for det første, at man på sigt kan bevare sit timetal eller måske ligefrem forøge det, for det andet, at det det giver bedre stillinger for den enkle organist og stor arbejdsglæde, og for det tredje, at menighedsrådene også får valuta for pengene i form at et rigt menighedsliv.”

Organist.org 1/2020 7

Profile for Organistforeningens fagblad

Organist.org nr. 1, januar 2020  

Nye tillidsrepræsentanter; valg til bestyrelsen; nyt fra CO10; nyt cirkulære sætter barren lavt for kirke- og kulturmedarbejdere; portræt a...

Organist.org nr. 1, januar 2020  

Nye tillidsrepræsentanter; valg til bestyrelsen; nyt fra CO10; nyt cirkulære sætter barren lavt for kirke- og kulturmedarbejdere; portræt a...

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded