Page 1

DEBAT OM BYENS HUS

> Side 2

SANGSKRIVER PÅ SKOLEN

> Side 15

ØRESTAD FÅR EN RIGTIG KIRKE

>Side 3

LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOOMRÅDER | 13. ÅRGANG #03 | 7. FEBRUAR 2018

Copenhagen Light Festival er til stede i Ørestad Nord, hvor man frem til 2. marts kan opleve tre lyskunst-installationer. Her er det 'ORB Family' i Emil Holms Kanal.

HUN VIL MED I LOKALUDVALGET

8TALS-FORFATTER

>side 9

En hel flok Ørestadsfolk har meldt sig til valgmødet 19. februar hos Amager Vest Lokaludvalg, og der er fine chancer for at bydelen får en større stemme i det lokale udvalg. En af dem, som vil gå hele vejen og stiller op til valg, er Mette Krab, som bl.a. har været med til at starte 'Ørestad Street'

>side 14

Kit A. Rasmussen er forfatter og skriver sin bøger med udsigt til fælleden fra 8Tallet. Hendes seneste ungdomsroman 'Til Døden os Skiller' handler om kærestevold, og har et overraskende tvist. ”Vi tror, vi kender sandheden, men det gør vi ofte slet ikke”.

Estate Amager, Ørestad, Tårnby & Kastrup

7010 0077

Ørestad City Ørestads Boulevard 57G Tlf. 3255 2200 2308@nybolig.dk

Ørestad

Ørestad Syd Richard Mortensens Vej 69A Tlf. 3255 2200 2308@nybolig.dk


LOKALE NYHEDER

ØRESTAD AVIS | #03 | 7. FEBRUAR 2018 REKTOR HEADHUNTET TIL INDIEN •Rektor Allan Kjær Andersen på Ørestad Gymnasium er headhuntet til et job som direktør for en ny skole i Bangalore i Sydindien. Den nye skole er inspireret

af Ørestad Gymnasium, som Allan Kjær Andersen har været med til at udvikle fra starten i 2005. "Det er hans visioner, der har skabt skolens kultur og selvforståelse. Han har sat helt nye standarder for, hvad

en skole skal og kan. Det er svært at forestille sig OEG uden Allan," skriver gymnasiet på sin hjemmeside. Allan Kjær Andersen stopper på Ørestad Gymnasium med virkning fra 1. maj.

De unge skal også høres om deres ønsker til Byens Hus Borgermøde om det nye kulturhus i Ørestad Syd trak 35 deltagere. De kom alle med ideer til aktiviteter og funktioner i huset

- følger byen tæt på 11. år

Ørestad Avis Slusevej 3 2300 København S. Telefon: 31 15 30 40 redaktion@oravis.dk annonce@oravis.dk www.oravis.dk Udgiver: Bydelsaviserne CVR 29253315 Ansv.havende redaktør: Lars Greir Oplag: 6.000 Tryk: Trykkeriet Nordvestsjælland, Sjællandske Medier A/S Distribution: Amager Skovhjælpere Omdeling: Husstandsomdeles i Ørestad samt kvarterer langs Røde Mellemvej og Kongelundsvej 1-360. Hent en avis: Café 8tallet, Orango Café, Centerkiosken, Ørestad Bibliotek, Ørestad Skole, Ørestad Gymnasium, home Ørestad, Solvang Kirke, DR, Mikado House. Manglende avis: På www.oravis.dk kan du indsende din klage over manglende levering Næste avis: 21. februar. JA TAK til Ørestad Avis: Klistermærket 'JA TAK til Ørestad Avis' kan hentes ved skranken på Ørestad Bibliotek. Husk også at afmelde evt. blåt Nej-tak mærke hos PostNord.dk. Skribenter: Lars Greir, Anders Højberg Kamp, Henriette Kragh Jacobsen, Louise Raaschou Fotos og illustrationer: Henriette Kragh Jacobsen, Sex & Samfund, IT-Universitetet, By & Havn, GFS Ørestad, Naturstyrelsen,

Få flere lokale nyheder og deltag i debatten på www.oravis.dk

• 35 ildsjæle mødte op til borgermøde om 'Byens Hus' 30. januar på Ørestad Bibliotek. Byens Hus skal være Ørestads første kultur- og medborgerhus og kan åbne i 2021 på Asger Jorns All´. 'Bygherre er By & Havn, men huset skal drives af beboerforeningerne i området. Desuden giver Københavns Kommune et fast, årligt driftstilskud. Deltagerne på mødet fik en grundig gennemgang af projektet ved Michael Lundgaard fra By & Havn samt arkitekt Mia B. Tofte fra Nord Architects. Det kom blandt andet frem, at Byens Hus bliver en del af et større hus som også skal rumme boliger og daginstitution. Foran huset anlægges en plads, ASA Plads, og under jorden skal der etableres et nyt vandrensingsanlæg, som muligvis også kan udnyttes til læringsformål eller rekreative formål. Desuden kommer der en ny hovedingang til Naturpark Amager lige foran Byens Hus. Selve huset bliver i to etager i bunden af en ejendom, som kan bygges i 34 meters højde. Her skal der også være daginstitution og boliger. Byens Hus bliver på omkring 2200 kvadratmeter, og det er mere end f.eks. Islands Brygge Kulturhus. Beboerhotel, 3D printer, galleri, cykelværksted Arkitektfirmaet NORD Architects skal hjælpe By & Havn med at udforme det enelige byggeprogram for Byens Hus, og beboere og kommende brugere af huset skal være med til at udvikle projektet. Deltagerne blev fordelt i tre gruppe, som skulle arbejde videre med kontrekte forslag til Byens Hus. De vendte tilbage med stribevis af pot-it sedler, med forslag til bl.a. loppemarked, værksteder, fodboldbane, skaterbane, krydderhave, scenekusnt, beboerhotel, biograf, yogarum, lyskunst, foreningslokaler, 3D printer, rutsjebane, øvelokaler, grejbank, spillerum, fælleskøkken, café og meget mere. "Vi skulle prioritere billedkunsten højt. Der manger et godt udstillingssted her på Vestamager. Byens Hus skal have et rum, som egner sig til kunstudstilling", sagde en deltager. "Der bør være et spirituelt rum som kan bruges af alle

Der blev lyttet intenst til oplæggene om Byens Hus.

religioner, også ateister," sagde en anden. "Hvis man planlægger et udendørs cykelværksted, så husk at afskærme det for den kraftige vind. Ellers vil det aldrig blive brugt," sagde en tredie. "Lad os nu begynde at udnytte de store tagarealer i Ørestad. Tænk taget ind i Byens Hus, så vi kan lave legeplads, boldbane eller grillaftener oppe på taget," sagde en fjerede. Spørg de unge En af grupperne endte tilbage med en vigtig pointe, som var inspireret af at alle deltagerne på mødet var pænt voksne alle sammen:"Jeg tror at det vil være en god idé at holde et møde mere, hvor byens mange børn og unge kan komme til orde. Om få år har vi rigtig mange teenagere i Ørestad, og de skal også have et sted at være," sagde en deltager. Videre proces By & Havn og NORD Architects går nu hjem og analyserer de mange forslag fra borgermødet. Sammen med kommunen og grundejerne skal der udformes et byggeprogram i dette forår. 2018-2019 skal planerne for Byens Hus kobles til det samlede byggeprojekt med boliger og daginstitution for enden af Asger Jorns Allé. 2020-2021 bygges Byens Hus.

2

Arkitekt Mia B. Tofte deltager i en af grupperne, som skal komme med forslag til aktiviteter i Byens Hus.

Ideer til Byens Hus

Loppemarked, værksteder, boldbane, skaterbane, krydderhave, "Plug N Play version 2.0", scenekunst, beboerhotel, biograf, yogarum, lyskunst, foreningslokaler, 3D printer, indre rutsjebane, øvelokaler, grejbank, spillerum, fælleskøkken, café, kunstudstillingsrum, spirituelt rum, udendørs cykelværksted, aktiviteter på taget, satellit til Ørestad Bibliotek, borgercenter, Tidsplan 2018: Byggeprogram med funktioner og aktiviteter i Byens Hus 2019: Projektering af det konkret byggeri med boliger, daginstitution og Byens Hus 2020: Byggestart 2021: Åbning


3 ØRESTAD AVIS | #03 | 7. FEBRUAR 2018 DIALOG OM SKOLEVEJ • Kalvebod Fælled Skole har nu holdt møde med Københavns Kommune vedrørende skolevejene i Ørestad Syd. Det fortæller forældrerepræsentant Kathrine Jul Chercka.

Kommunen er klar over at området er problematisk på baggrund af den store byggeaktivitet. Det giver udfordringer i forhold til afspærringer, manglende fortove, tung trafik osv. I de næste to år vil der være byggeri

på op til 23 byggefelter, og med 15 forskellige bygherrer er det ikke muligt at lave én sikker skolevej, da trafikken i området vil ændre sig. Trafiksikkerhedsmæssigt vil den bedste skolevej i byggeperioden være på sivegaden,

langs den østlige side af Robert Jacobsens Vej. Man bør følge sivegaden nordpå til promenaden ved Byfælleden. Kommunen fraråder at Richard Mortensens Vej og Else Alfelts Vej bruges som skolevej i perioden.

Kirke skal bygges i Arenakvarteret Om 5-7 år har Ørestad sin egen permanente kirke i Arenakvarteret • Snart er der første gudstjeneste i Ørestads nye midlertidige krkerum i 8Tallet. Men samtidig er planerne for en permanent kirke godt på vej. Kirken skal bygges i Arenakvarteret ved siden af den nye legeplads og tæt på Skovkvarteret. Det fortæller provst for Amagerbro Provsti, Michael Krogstrup Nissen, som også er sognepræst ved Islands Brygge Sogn. Ørestad tilhører Islands Brygge Sogn efter en sogneændring sidste år. “Det er ikke så tit, der bygges kirker i Danmark, så det er en spændende opgave, at skulle være med til at skabe en kirke i Ørestad. En kirke

består nemlig ikke kun af en bygning, men primært af engagerede mennesker”, siger Michael Krogstrup Nissen til websitet skovkvarteret.dk. Lang proces Provsten forventer at byggegrunden købes i år. Men derefter starter en lang proces med planlægning, høring hos forskellige myndigheder og valg af arkitekt mv. “Der skal først og fremmestvære nogle mennesker som tager ejerskab på det, ønsker kirken og engagerer sig i den, for at det giver mening. Men engagerede mennesker med den rette pionerånd er der heldigvis mange af her

H

i området," siger Michael Krogstrup Nissen. Nabo til kirken Provsten bliver i øvrigt næsten nabo til den nye kirke i Arenakvarteret. Hans præstebolig ligger nemlig i Skovkvarteret. Indtil den nye kirke er bygget, vil Kirke i Ørestad byde velkomme i et midlertidigt kirkerum i 8Tallet. Menighedsrådet er i fuld gang med at indrette kirkesalen, og kan snart invitere til den førse gudstjeneste. Ørestads 'egen' sognepræst er Rikke Weissfeld, som har været præst i Sundby Kirke de seneste fem år.

“Det er ikke så tit, der bygges kirker i Danmark, så det er en spændende opgave, at skulle være med til at skabe en kirke i Ørestad," siger provst Michael Krogstrup Nissen.

K

Howe's Køkken H

RESTAURANT ROYAL GOLF

K

CENTER BOULEVARD 4, 2300 KBH S. TLF. 7240 6080 · INFO@RESTAURANTROYAL.DK

Drachmann Begravelser Omsorg, Nærvær & Til for Jer

SIG NEJ TIL DET BLÅ MÆRKE! BEgravelsesforretningen islands brygge Døgnvagt 32 95 75 75

Vi fokuserer på at være nærværende og omsorgsfulde, når vi guider Jer igennem en af livets svære situationer. Det kan være hårdt at holde overblik over situationen. Vores nærvær vil for jer, føles trygt.

En smuk og værdig afsked Aftale træffes gerne i Deres hjem

Kontakt os på tlf: 32 86 00 20 Kongelundsvej 308,2770 Kastrup www.drachmann.nu

Leifsgade 6 - 2300 København S www.info-bedemand.dk Email : bedemand@info-bedemand.dk

Allan Nielsen

PERFEKT BELIGGENDE RÆKKEHUS PÅ ATTRAKTIV HJØRNEGRUND!

RÆKKEHUS KndCiJ 114

5

2016

LEJLIGHED Kontantpris Ejerudgifter pr. md. Udbetaling Brutto/netto ekskl. ejerudgifter Sag: 168N00241

3

400 Energi

4.350.000 3.722 220.000 19.687/16.712 Tlf: 32483500

København S Robert Jacobsens Vej 20K

I tre lyse, indbydende etager, hvor barren er sat højt, kan du se frem til et moderne rækkehus. home.dk/oerestad

Ejendomsmæglerkæde for Danske Bank koncernen


LOKALE NYHEDER KULTURDAG 2018 • Planlægningen af ØRESTAD KULTURDAG 2018 er så småt skudt i gang. Kulturdagen finder sted lørdag 25. august, og i år foregår 'ØX18' i Ørestad Nord. Dagen starter 11.00. Sluttids-

ØRESTAD AVIS | 7. FEBRUAR 2018 punktet kendes ikke endnu. Festpladsen med telte, musik, madboder, hoppeborg mm. bliver placeret på Grønningen, men aktiviteter kan også foregå andre steder. Styregruppen vil gerne høre om nye ideer til årets tema

for Ørestad Kulturdag. Temaerne i de seneste år har været ’Green Living’ i 2014, ’Byen som scene’ i 2015, ’Ørestad i farver’ i 2016 og ’Ørestad i bevægelse’ sidste år. Koordinator for kulturdagen er igen i år Arendse

4

Noes Jørgensen i Grundejerforeningssekretariatet GFS. Senere inviteres til idémøde. Der optages også nye medlemmer i styregruppen. 10. juni er fristen for at tilmelde sit eget arrangement. anj@orestad.net

Copenhagen Lions konkurs: Bortvist fra skøjtehallen Ishockeyklubben havde gæld på 1,6 mio. kroner. Tre nye klubber konkurrerer om skøjteløberne i Ørestad • Ishockey- og skøjteklubben Copenhagen Lions blev 24. januar erkæret konkurs ved Sø- og Handelsretten. Copenhagen Lions har i en måned haft en midlertidig bestyrelse, som skulle udarbejde et manglende årsregnskab og vurdere om klubben kunne fortsætte. Det kan klubben ikke. Ifølge Ørestad Avis' oplysninger har Copenhagen Lions oparbejdet et underskud på omkring 1,6 mio. kroner. Danmarks Ishockey Union (DIU) fortalte om konkursen på sin hjemmeside, og oplyste at unionen trækker klubbens hold fra alle turneringer. »Alle fremtidige kampe med Copenhagen Lions er derfor aflyst,« lyder meldingen fra DIU. Samtidig har bestyrelsen i Copenhagen Lions har fået at vide af Københavns Kommune, at klubben "ikke længere har adgang til offentlige faciliteter, idet foreningen ikke kan opretholde sin godkendelse som folkeoplysende forening". "Med andre ord er istiden i Ørestad Skøjtehal hermed også med øjeblikkelig virkning inddraget," forklares det. Værdigenstande fjernet fra hallen Sø- og Handelsretten har udpeget advokat Morten Bjerregaard fra Bjerregaard Advokatfirma som kurator. Og kuratoren, der skal sørge for mindst muligt tab for kreditorerne, meldte allerede dagen efter konkursen, at der havde været "tyverier af aktiver" i perioden op til konkursen. Hele førsteholdets udstyr var ifølge oplysninger fra medlemmer til stede i hallen 19. janaur til en kamp mod Rødovre, som blev aflyst. Men ved kurators besigtigelse fire dage senere var udstyret væk, og en del af lokalerne

fremstod 'ribbede', lyder det i en fælles udtalelse fra DIU og kurator. Kurator har orienteret Københavns Politi om situationen og håber, at oplysninger fra klubbens medlemmer og andre kan bringe aktiverne tilbage. "Det er kurators håb, at der er tale om en misforståelse, og at nogle personer har fjernet aktiverne for netop at beskytte mod tyveri, og at disse personer vil udlevere aktiverne til kurator i løbet af de nærmeste dage," lyder det fra kurator. Tre klubber at vælge mellem Ved konkursen var to nye klubber allerede aktive i Ørestad Skøjtehal. Det er hhv. Copenhagen Falcons (ishockey) og Ørestad Skøjteklub (kunstskøjteløb). Kort før Copenhagen Lions' konkursmelding - 23. januar - åbnede tilmeldingen til endnu en klub i Ørestad Skøjtehal: Ørestad Skøjteog Ishockeyklub. Klubben oplyser at den allerede har 99 medlemmer, og primært henvender sig til børn og unge. Det er forældre fra Copenhagen Lions, som har dannet foreningen.

Balladen i Ørestad Skøjtehal Copenhagen Lions fik i 2016 en driftsaftale med Københavns Kommune, så klubben kunne drive Ørestad Skøjtehal og samtidig bygge en ishockey- og skøjteklub op fra bunden i Ørestad. Men snart begyndte der at opstå problemer: September 2017: Københavns Kommune opsiger driftsaftalen med Copenhagen Lions med virkning fra årets udgang. Bl.a. fordi der ikke foreligger et årsregnskab. Der har også været problemer med manglende attester til børne- og ungdomstrænere. Internt i klubben har der været konflikter, bl.a. er en træner blevet bortvist fra hallen, hvilket andre medlemmer har været vrede over. Oktober 2017: Københavns Kommune opsiger driftsaftalen med øjeblikkelig virkning. En revisionsrapport fremkommer med nye belastende oplysninger. Bl.a. er et medlem af Lions politianmeldt. I efterårsferien erklærer Copenhagen Lions skøjtehallen for 'lukket' selv om de ikke længere driver hallen. Kommunens tekniske personale er endnu ikke kommet igang, og kommunen må æholde hallen lukket for offentligt skøjteløb i nogle uger. November 2017: En ny ishockeyklub får træningstid i Ørestad Skøjteklub. Copenhagen Falcons. Klubben er i kontakt med Københavns Kommune, hvor flere politikere i Kultur- og Fritidsudvalget ser meget positivt på den nye klub, og overvejer, som den evt. skal overtage driftsaftalen. December 2017: Endnu en klub åbner. Utilfredse forældre fra Copenhagen Lions danner Ørestad Skøjteklub, som kun er for kunstskøjteløb. De ansætter den træner for børnene, som tidligere arbejdede i Lions. Københavns Kommunes Folkeoplysningsudvalg stiller Copenhagen Lions et ultimatum: Afleverer et tilfredsstillende regnskab og afhold en ny generalforsamling. Ellers bliver alle klubbens træningstider inddraget. Januar 2018: Copenhagen Lions afholder ekstraordinær generalforsamling og vælger en ny midlertidig bestyrelse, som skal gennemgå klubbens økonomi og vurdre, om klubben kan fortsætte. Den økonomiske udredning ender med en konkurserklæirng 24. januar. 23. januar åbner en tredie klub i Ørestad Skøjtehal. Den består af tidligere medlemmer og forældre fra Copenhagen Lions og har ved starten 99 medlemmer. Navnet er Ørestad Skøjte- og Ishockeyklub.

SIG NEJ TIL DET BLÅ MÆRKE! Det lyseblå mærke på din nabos postkasse betyder, at vores omdelere fra Amager Skovhjælpere ikke må levere Ørestad Avis til hende. Men hun kan afmelde det blå mærke på hjemmesiden www.postnord.dk Hun kan endda stadig sige "Nej tak til reklamer" - bare med det brune mærke. Så må vi nemlig godt levere Ørestad Avis. Vi kommer hver anden onsdag.


BØRNEBILLET FR A 50 KR. Sælges fra 9.–25. februar. Begrænset antal.

GRATIS FASTELAVN SØNDAG 11. FEBRUAR Kl. 12 for 3 – 6 årige kl. 14 for 7–12 årige Ansigtsmaling, slikposer, fastelavnsboller og præmier til årets kattekonger og -dronninger. Læs mere på fields.dk

SJOV VINTERFERIE Eventyrlige aktiviteter for børn med Ole Lund Kirkegaards Hodja fra Pjor t

145 butikker

FIELDS.DK

3000 p-pladser


LOKALE NYHEDER UGE SEX OM UNGE OG SOCIALE MEDIER • I denne uge er det Uge Sex. En uge hvor organisationen Sex & Samfund i år stiller skarpt på krop, normer og idealer blandt Københavns børn og unge. Et tema som

ØRESTAD AVIS | 7. FEBRUAR 2018 er højaktuelt efter over 1000 børn og unge for nyligt blev sigtet for at dele og besidde en seksuelt krænkende video af en mindreårig de sociale medier. En undersøgelse fra Sex & Samfund 1000 elever i 7.-9. klasse viser, at hver fjer-

de elev føler sig påvirket af de normer og kropsidealer, der fremstilles gennem sociale medier som Facebook, Instagram og Snapchat. Undersøgelsen peger også på, at de unge føler et stort eget ansvar for, hvordan de har

6

det med deres egen krop. I Uge Sex får elever på alle grundskolens klassetrin mulighed for at undersøge og diskutere normer og idealer for kroppen og udvikle initiativer, der kan bidrage til at forandre normerne.

Kommunen ignorerer lokaludvalgets høringssvar Ingen af lokaludvalgets indvendinger mod lokalplanforslag for Ørestad City Nord er blevet tilgodeset. Stærkt utilfredsstillende, siger lokaludvalgsformand • Alle var glade, da Amager Vest Lokaludvalg i efteråret modtog Københavns Komunes forslag til et lokalplantillæg for Ørestad City Nord. Det drejer sig om området øst for Ørestads Boulevard fra VM Bjerget og op til Vejlands Allé. AP Pension A/S ønsker nemlig at bygge en boligejendom med daginstitution ved siden af Streethallen. I den oprindelige lokalplan må der kun være en boligandel på 10 procent i området. Med lokalplantillægget øges boligandelen til 40 procent. Intet er læst eller hørt Lokaludvalget deltog i en forudgående intern høringsproces, før forslaget blev sendt i 'rigtig' offentlig høring for et par uger siden. Men forleden kunne lokaludvalget konstatere, at ikke et eneste af punkterne i udvalgets høringssvar er blevet tilgodeset i det endelige lokalplanforslag. "I det nu modtagne materiale konstaterer vi, at der ikke så meget som er “flyttet et komma” i forhold til materialet udsendt i den interne høring. Det finder vi meget utilfredsstillende. Samtidig er der ikke givet os en forklaring på denne fuldstændige tilsidesættelse af de ting, som vi pegede på i vores ovennævnte høringssvar. Vi imødeser venligst en forklaring," skriver lokaludvalgets formand, André Just Vedgren på høringsportalen blivhoert.kk.dk. Kritik af vindforhold Ifølge lokaludvalget mangler lokalplantillægget bl.a.

På den tomme grund ved siden af Streethallen i Ørestad City vil AP Pension bygge et hus på ca. 19.000 kvm. samt ca. 2.000 kvm. kommunal daginstitution. Illustrationen viser byggeriet set fra øst mod vest, med Bellakvarteret i baggrunden. Boligerne skal have varierende størrelser, og bygningen skal 'nedskaleres' så den 'opleves mindre monumental i bybilledet'. Der skal være muligheder for passager på tværs - både for beboerne og for besøgende. Daginstitutionens udeareal skal gøres tilgængelig for beboere udenfor institutionens åbningstid og integreres i gårdrummet. Desuden skal det være et grønt boligbyggeri, som trækker de grønne kvaliteter fra omgivelserne ind i bebyggelsen, i gårdrummet, på taghaverne og i de sociale fællesrum. Byggereit skal være en 'slags landsby i byen, hvor nabofællesskab vægtes højt'. (Kilde: Ørestad City Nord tillæg 2 - lokalplanforslag med kommuneplantillæg).

en detaljeret beskrivelse af vindforhold. Man er bekymret for, "om det bliver et rart sted at bo og færdes i lokalplanområdet, hvis vinden – som oftest fra vest - kastes rundt mellem bygningerne pga. de høje bygninger". Cykelparkering skal ikke være i kælderen Man savner også en bedre beskrivelse af boligområdets samspil med arealet omkring stre-

ethallen. Boligerne bør ses i "sammenspil med streethallens områder, hvor der også er plads til udendørsliv". Det er desuden lokaludvalgets opfattelse, at cykelparkeringsplads skal være på terræn/stueplan og ikke i kælder, hvor hverken børn eller voksne ønsker at gå ned med cykler. "Helt generelt bør det gælde, at cykelparkering i nybyggeri bør indrettes, integreret og

overdækket i stueetagen," mener lokaludvalget. Forkert bydelsplan Endelig finder lokaludvalget, at andelen af almene boliger skal fordeles ligeligt i hele byggeriet og ikke kun i en af ejendommene. Og som et lille hint til forvaltningen bemærker lokaludvalget at kommunen henviser til lokaludvalgets bydelsplan fra 2013, selv om

der er lavet en helt ny bydelsplan i 2017, som er sendt til og godkendt af Borgerrepræsentationen sidste år.... Men bortset fra det, så er lokaludvalget tilfreds med, at der bygges flere boliger i dette område af Ørestad: "Lokaludvalget byder byfortætning omkring det stationsnære lokalplanområde her velkomment."

"En fuldstændig tilsidesættelse af de ting, vi pegede på", udtaler formand for Amager Vest Lokaludvalg, André Just Vedgren.

Moderne og yderst børnevenlig 4 værelses i Cityhusene!

CITYHUSENE KnhFdB 118

4

1

LEJLIGHED Kontantpris Ejerudgifter pr. md. Udbetaling Brutto/netto ekskl. ejerudgifter Sag: 168N00201

1

2007 Energi

3.645.000 3.457 185.000 16.487/13.995 Tlf: 32483500

København S Edvard Thomsens Vej 57, 1.

Kom indenfor i denne 118 kvadratmeter lejlighed, med en god og veldisponeret planløsning. home.dk/oerestad

Ejendomsmæglerkæde for Danske Bank koncernen


ANNONCE

orestad.net

HELE DIT NÆROMRÅDE PÅ ET STED LYSPROJEKTER I ØRESTAD NORD ER MED I NY FESTIVAL Foto: Cph Light Festival

NYT BYGVÆRK SKAL AFLEDE REGNVAND FRA BELLA KVARTER

C

openhagen Light Festival er Københavns helt nye lysfestival, som løber af stablen for første gang i år. Festivalen startede fredag den 2. februar og varer frem til den 2. marts. Den næste måneds tid byder derfor på en lang række lysende oplevelser rundt omkring i byen i en ellers mørk hovedstad. Ørestad er også

en del af programmet med tre forskellige værker alle placeret i Ørestad Nord. Billedet ovenfor viser The ORB-Family, der er placeret i Universitetskanalen, hvor man også finder værket Reflection. Sammen med Temperature Field på Grønningen er de tre værker en del af festivalens program. Festivalen organiseres af Dansk Center for Lys, som

har næsten 70 års erfaring med at arbejde med lys. Ifølge projektchef Catja Thystrup ligger der et særligt potentiale i at afholde en sådan festival i København, for ud over at være en af de mørkeste hovedstæder i verden, er der samtidig stort fokus på kvalitetsbelysning. ”Idéen er bestemt ikke at bade byen i lys, men at skabe

nye oplevelser i byen gennem lyskunst og oplevelser med lys i et følsomt samspil med byens rum og februarmørket” udtaler Catja Thystrup i en pressemeddelelse om festivalen. Find program, kort og mere information på www.copenhagenlightfestival.org

DIT #ØRESTAD

DELTAG I ÅRETS GENERALFORSAMLINGER Foto: GFS Ørestad

D

en kommende tid vil vandstanden i kanalen ud for Bella Kvarter blive sænket. Det gør man for at kunne installere et nyt bygværk, der skal hjælpe regnvand væk fra Bella Kvarter og ud i kanalan. Lige som resten af Ørestad, skal den nye bydel Bella Kvarter også kobles på Ørestads omfattende kanal system, som bl.a. er

med til at sikre huse og lejligheder mod skybrud. I stedet for at lede regnvand ned i kloaken, leder man det ud i kanalen. På denne måde aflaster man kloaknettet, som kan være hårdt presset under skybrud. Ved at holde regnog spildevand adskilt kan man mindske risikoen for oversvømmelser. Foto: GFS Ørestad

H

ar du lyst til at præge udviklingen af din bydel? Til foråret er det igen tid til de årlige generalforsamlinger i Ørestads grundejerforeninger. Her vælges repræsentanter til de bestyrelser, som har ansvaret for drift og udvikling af Ørestads fællesarealer, parkanlæg og private fællesveje. På generalforsamlingen drøftes også

årets budget, og den siddende bestyrelse aflægger beretning om afsluttede projekter og fortæller om kommende indsatsområder. Alle er velkomne til at deltage på vegne af deres boligforening eller organisation. Generalforsamlingerne ligger alle i maj. De endelige datoer meldes ud her i avisen samt på Orestad.net.

Giv dine fotos #Ørestad og få dit billede her i avisen næste gang!

Ørestads Boulevard 55 E, 5. sal, Telefon: 29 84 00 71 - www.orestad.net - gfsekretariatet@orestad.net Facebook.dk/GFSOrestad - Twitter.com/OrestadDrift


LOKALE NYHEDER UNGE KVINDER SKAL ELSKE AT PROGRAMMERE • IT-Universitetet i Ørestad Nord søsætter nu en treårig kommunikationsindsats, der skal øge antallet af kvindelige studerende på de tekniske it-uddannelser. VILLUM

ØRESTAD AVIS | 7. FEBRUAR 2018 FONDEN støtter projektet med 2,8 mio. kroner. Universitetet vil blandt andet tilbyde coding caféer, arrangere tech-karrieredage og lancere en kampagne med kvindelige rollemodeller fra it-branchen. Desuden fort-

Foto: ITU

sætter ITU med at afholde itcamps. Målgruppen for initiativerne er unge kvinder, der går i gymnasiet eller holder sabbatår, og de første aktiviteter skydes i gang allerede i foråret. Efter den første it-camp for gymnasiepiger

8

søgte næsten en tredjedel af deltagerne ind på en uddannelse på IT-Universitetet, og fra 2016 til 2017 steg andelen af kvindelige optagne på universitetets bacheloruddannelse i softwareudvikling fra 12 til 22 procent.

Bostedet for sindslidende åbnet på Robert Jacobsens Vej 17 Bostedet kommer til ar blive hjem for 50 sindslidende • I sidste uge var der rundvisning, taler og alkoholfri champagne på Robert Jacobsens Vej 17 i Arenakvarteret. Københavns Kommunes nye bosted for 50 sindslidende holdt åbningsfest. Leder af Center Amager, Britta Gerd Hansen, har oplyst, at der indtil videre kun kan flytte 30 beboere ind, da der Ikke er penge til at ansætte yderligere personale. Bostedet på Robert Jakobsens Vej består af 50 plejeboliger på hver to rum med eget køkken og bad. Desuden er der arealer til personale og bemanding 24 timer i døgnet. Der er to indgange til bygningen. Hovedindgangen er ud til Robert Jakobsens Vej, mens der er en bagindgang ud til Ørestad Boulevard. Udeareal På bagsiden af bygningen er der også et udeareal, hvor beboerne kan opholde sig og trække frisk luft. Desuden kommer der en café for beboeren i stueetagen, hvor de sindslidende kan drikke en kop kaffe eller en sodavand med hinanden eller når de får besøg af familie og venner. Plan om misbrugere opgivet Oprindeligt var det Socialforvaltningens plan at placere 50 sindslidende med misbrugsproblemer i det nye bosted i Ørestad. Beboere skulle overflyttes fra den ene af de tre afdelinger af det omstridte psykiatriske bo-

sted Ringbo i Bagsværd, hvor en ansat blev dræbt for tre år siden. Ringbo skal nu lukkes og beboerne flyttes ud på andre bosteder. På et borgermøde på Ørestad Gymnasium i maj 2016 udtrykte mange borgere bekymring for at blive nabo til så mange borgere med sindslidelser OG misbrugsproblemer. Det førte til, at Socialforvaltningen i 2017 ændrede planerne. Beboerne, som ud over psykiatrisk sygdom også kæmper med misbrug, skal i stedet fordeles på andre bosteder. Fra Socialpsykiatrisk Center Amagers hjemmeside: Botilbuddet Robert Jacobsens Vej: Målgruppen er voksne med en sindslidelse primært inden for det psykotiske spektrum. Sindslidelsen indebærer, at borgerne i perioder eller konstant er præget af forandret virkelighedsopfattelse, angst, social isolation, selvskadende adfærd, ligesom der kan være følgevirkninger af somatisk og sundhedsmæssig karakter.

Festlighed ved indvielsen, hvor borgercenterchef Jan Jensen (th.) skåler i alkoholfri champagne med Johnny, som er beboer på Robert Jacobsens Vej. (Foto: Socialforvaltningen i Københavns Kommune)

Beboerne er voksne fra 18 år, som har behov for socialpædagogisk og sundhedsfaglig støtte i hverdagen i forhold til at tage vare på sig selv og kunne medvirke til egen rehabilitering. Personalet arbejder pædagogisk med beboerne i forhold til at give de sindslidende en meningsfuld hverdag. Personalet foretager løbende risikovurderinger af beboerne som en del af det daglige arbejde. Beboerne bliver også fulgt tæt af regionens psykiatri. (www.centeramager.kk.dk/indhold/robert-jakobsensvej)

I stueetagen er der et opholdsrum og beboercafé. Ellers har beboerne deres egne lejligheder med køkken og bad på de øvrige etager.

Bostedet for sindslidende ligger på Robert Jacobsens Vej 17A + 17B ud til sivegaden og kanalen i Arenakvarteret.

Lilleput-computer indtager Amager Computeren er mindre end en smartphone, men lidt tykkere. Lær den at kende i Senior IT Stuen i Foreningshuset • Senior IT Stuen lancerer den lille computer sammen med gratis 'Kom i gang' vejledning. "Vi har valgt at kalde den "Lilleput" computeren. Den er s billig, at alle kan være med og den kan bruges til alt! email, surfe på nettet, udføre digital selvbetjening på Borger.dk med NemID, Netbank, husholdningsbudgetter, skrive opgaver, afspille musik, vise billeder, se film på nettet... Og den har naturligvis både Bluetooth og WiFi. Den er fantastisk let tilgængelig - både for første gangs brugere og øvede," fortæller John Knudsen, der står for den nye aktivitet i

Foreningshuset, Sundholmsvej 8, sammen med andre frivillige hjælpere. Vejledningen varer så længe man har behov - om torsdagen mellem kl. 10 og 12. Computeren skal suppleres med skærm, tastatur og mus, men det skaffer Senior IT Stuen fra deres genbrugs PC projekt. Disse ting følger gratis med "Lilleput" computeren. Senior IT Stuen søger i øvrigt en 'kronprins' som kan overtage en del af John Knudsens mange opgaver i projektet. Han startede Senior IT Stuen for 10 år siden, og fylder i år 75. Tiden er inde til at prøve nye udfordringer. Han har

bl.a. et 12 år gammelt frabrikshistoriskprojekt, som han kalder "Tiden før AmagerCentret". Det har ventet på at han har bearbejdet det omfattende materiale han indsamlede i 2006 blandt 30 tidligere medarbejdere på tovværksfabrikken Jacob Holm & Sønner A/S i Reberbanegade 3. Planen er, at det skal samredigeres til en historie fra omkring 1935 til fabrikken lukkede i 1971.

Der findes flere minicomputere på markedet, og sådan en lille sag på størrelse med en husholdnings-tændstikæske kan mere end man lige skulle tro. Senior IT Stuen hjælper igang.


9 ØRESTAD AVIS | 7. FEBRUAR 2018 tilbyder et 12 ugers gratis træningsforløb til alle, hvad enten man løber på grund af sundhed, samvær eller for konkurrencens skyld. Der trænes hver mandag og torsdag, og træningen veksler mellem interval, fartleg, co-

retræning og længere ture. Trænerne er DGI-certificerede. Man kan vælge mellem de to holdtyper og programmet er også for dem, der ikke kan/vil deltage i ROYAL RUN, men alligevel gerne vil i gang med at motionere.

Foto: Lars Møller

BLIV KLAR TIL ROYAL RUN I ØRESTAD • Kronprins Frederik ønsker at fejre sin 50 års fødselsdag med løbet Royal Run i Danmarks 5 største byer 21. maj. Ørestad IF løbeklub træner frem imod Royal Run og

Det gratis løbeprogram foregår i Byparken i Ørestad City mandag og torsdag kl. 18– 19. Første gang 19. februar. Tilmelding på www.dgi.dk/201821068000. Royal Run: www.royalrun.dk

Et mylder af folk fra Ørestad kommer til lokaludvalgets valgmøde Ørestad ser ud til endelig af få bedre repræsentation i Amager Vest Lokaludvalg. 10 Ørestadsfolk deltager i valgmødet • Efterlysningen af lokale ildsjæle i Ørestad som vil stille op til Amager Vest Lokaludvalg, ser ud til at have båret frugt. Hele 10 Ørestadsbeboere eller aktive i Ørestadsforeninger øder nemlig op til valgmødet 19. februar på Ørestad Gymnasium. I det nuværende lokaludvalg er det kun formand André Just Vedgren, som bor i Ørestad (Solstriben) samt Jann Kuusisaari fra Ørestad Nord. Men i næste valgperiode kan medlemmerne f.eks. også være Torben Djurhuus Mortensen fra Ørestad Idrætsforening, Mette Krab fra Ørestad Street, Reidar Petersen fra ejerforeningen Stepperne, Nete Van Gaever Skøtt fra ejerforeningen 8Tallet,

Nick Vikander fra Grundejerforeningen Ørestad Syd, Mareia Bonavida fra Kalvebod Fælled Skolebestyrelse, eller Cecilie Rüsz kaysen fra forældrerådet i LilleArena. På opstillingslisten finder man også Jille Lytken Petersen fra AAB boligforeningen på Kaj Munks Vej. Hvem af kandidaterne der kommer ind i lokaludvalget afgøres på valgmødet på Ørestad Gymnasium 19. februar, hvor 27 kandidater kæmper om de 14 ledige pladser i lokaludvalget. Det er ikke sikkert at alle deltagere i valgmødet også stiller op til valg på selve aftenen. Men det kan den enkelte deltager afgøre helt op til valgmødets start.

Trafik og tryghed for børnene Nick Vikander stiller op vegne af Grundejerforening Ørestad Syd. Han bor i Ørestad Syd sammen med min kone og deres to små børn og er adjunkt ved Økonomisk Institut ved Københavns Universitet. Han er født og opvokset i Montreal. "Min primære motivation for at blive en del af lokaludvalget er at hjælpe de, som ønsker at bringe det gode byliv til vores bydel, med fokus på sikrere gader, fortov og offentlige rum, som man har lyst til at opholde sig i. Steder, hvor børn kan bevæge sig sikkert til fods og på cykel," siger Nick Vikander. "Bydelens beboere skal have en stemme, når vores bydel ændres og udvikles; b.la. I forbindelse med den planlagte tredje skole, lokale daginstitutioner, fritidstilbud til skolebørn og sports- og kulturfaciliteter for alle," siger han.

Rammer for de unge Mette Krab stiller op på vegne af forældregruppen Ørestad Street. Hun bor i Ørestad med sin mand og 3 sønner på 10, 13 og 15 år. Hun er uddannet pædagog og har arbejdet som souschef og senere leder i daginstitutioner på Amager. De seneste 2 år har hun arbejdet som koordinator for en NGO ved navn Home-Start København og haft kontor i foreningshuset på Sundholm. "Jeg er netop startet i nyt job, som er boligsocialt arbejde, i en anden bydel. Men det ligger mig på sinde at bruge mit lokale netværk og bidrage lokalt," siger Mette Krab, som i kraft af drengenes skoleliv på Ørestad skole, samt 10 års arbejde på Amager, har fået et stort lokalt kendskab og netværk. "Hele Ørestad er en bydel under opbygning. Vi er mange med forskellige interesser og både unge, gamle og familier med små børn skal have et trygt og godt hverdagsliv," siger Mette Krab, som dannede Ørestad Street sammen med andre forældre, som ville give deres børn og unge mulighed for at skate og lave parkour i deres egen by. "Vi var nogle stykker der blev trætte af at skrive lister med ønsker og ideer. Vi besluttede selv at lede efter penge til at få vores ideer ført ud i livet. Lokaludvalget har støttet os og i sidste uge kom de første specialbyggede ramper til streethallen. I løbet af februar leveres parkourstativet til streethallen og det er ikke kun for børn. Jeg håber at det frivillige arbejde bidrager til at de unge ikke altid skal drage til andre bydele, men at der i Ørestad er rammer og faciliteter."

DE DELTAGER I VALGMØDET:

VALG TIL AMAGER VEST LOKALUDVALG

Torben Djurhuus Mortensen, Ørestad Idrætsforening Nicholas Vikander, Grundejerforeningen Ørestad Syd Mette Krab, Ørestad Street Reidar Petersen, Ejerforeningen Stepperne, Ørestad Syd Nete Van Gaever Skøtt, Ejerforeningen 8-tallet, Ørestad Syd Marie Bonavida, Kalvebod Fælled Skolebestyrelse Cecilie Rüsz Kaysen, Forældrerådet LilleArena Jill Lytken Petersen, AAB Boligforening afd.87 - Kaj Munks Vej 12-14 Jann Kuusisaari, Hjerteforeningen København S André Just Vedgren, Amager Fælled Økohaver Ib Wendrup, Sundby Lokalhistorisk Forening OBS: Deltagerlisten til valgmødet Steen Höier, Daghøjskolen på Peder Lykke Centeret for Amager Vest Lokaludvalg blev Berit Bro, Sundby Lokalråd offentliggjort tirsdag 6. februar. Det Erhardt Franzen, Grundejerforeningen Gulfe har ikke været muligt for Ørestad Arne Bjørn Nielsen, Ejerforeningen Snorreshus Avis at lave omtaler af flere delDaniel Wiegell, Rollespilsfabrikken tagere inden deadline. Niels Balling, Kulturforeningen Liv i Sundby Jan Oster, Islands Brygges Lokalråd Shakila Mohammad, Bydelsmødre på Amager Marianne Møller Nissen, Ældre Sagen Amager 2300 Kristoffer Jarlov Jensen, Danmarks Naturfredningsforening København Inge Borregaard Pedersen Hopps, Cykling uden alder Andreas Petersen, Verdens Skove Morten Niels Sørensen, Støtteforeningen Amager Fælleds Venner Kim Jan Henriksen, Gårdlauget Halnorama Christian Eggert Jørgensen, Sundby Det danske Spejderkorps Kristian Mortensen, AB Telemarken

Amager Vest Lokaludvalg arbejder med politik og byudvikling på lokalt plan. Det betyder, at man som medlem af lokaludvalget får indsigt i og mulighed for at få indflydelse på, hvad der sker i bydelen. Københavns Kommune giver dig adgang til kurser, oplæg og erfaringsudveksling om bl.a. borgerdialog, lokaldemokrati, byplanlægning og det lokale miljøarbejde. Amager Vest Lokaludvalg fordeler 2, 8 mio.kr. årligt til lokale projekter. Har indflydelse på kommunens beslutninger. Muligheden for at gøre en forskel i lokalområdet. 3 ansatte i sekretariatet. Et borgerpanel med over 5000 medlemmer. De 23 medlemmer i lokaludvalget vælges dels af partierne, dels af af lokalområdets foreningsrepræsentanter på valgmødet 19. februar 2018. Inden valgmødet udpeger hvert af de politiske partier, der er repræsenteret i Borgerrepræsentationen, ét medlem til hvert lokaludvalg. Fra 1. januar 2018 er der 9 partier i Borgerrepræsentationen, derfor skal der udpeges yderligere 14 medlemmer på valgmødet. For at blive valgt, eller være med til at vælge lokaludvalget, skal man repræsentere en forening, netværk, organisation, bestyrelse eller lignende, som er aktiv i Amager Vest (vest for Amagerbrogade). Repræsentanten skal være fyldt 18 år, men behøver ikke at bo i Amager Vest. Kun én repræsentant fra hver forening kan deltage i valgmødet. 5. februar kl. 12:00 – Frist for tilmelding for kandidater 13. februar kl. 18:00 – Kandidatmøde, sted: Peder Lykke Center, Peder Lykkes Vej 65. Mød de andre kandidater og tilmeldte og hør om valgmødet 19. februar kl. 19:00 – Valgmøde i Amager Vest, Ørestad Gymnasium, Ørestads Boulevard 75


ØRESTAD BUSINESS LUFTHAVN KÅRER BYENS BEDSTE TAXISELSKAB • Dantaxi 4x48 er netop kåret som det selskab, der giver passagererne i Københavns Lufthavn den bedste service på taxikørslen fra Lufthavnen. Det er fjerde gang i

ØRESTAD AVIS | 7. FEBRUAR 2018

træk, at selskabet tager prisen hjem. Københavns Lufthavn står for undersøgelsen som et led i Lufthavnens Taxi Management Systemet (TMS). Lufthavnen vurderer de københavnske taxiselskabers

serviceniveau, og udvælger hvert kvartal det selskab, der sammenlagt opnår den højeste score i en række forskellige servicekategorier. Der gøres brug af ”mystery shoppers” til at teste om taxiselskaberne lever op til luft-

10

havnens servicekriterier. Der måles på kriterier som chaufførens høflighed, sprogbrug, rutevalg, hjælp til bagagen og en hel del andet. Derudover vurderes bilens renhed inde såvel som ude.

Nytårskur i ØICC med beretning og bobler Ørestad Innovation City Copenhagen holdt nytårskur med formandsberetning, oplæg og debat • Der var en summen af stemmer og højthumør da Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC) mandag holdt nytårskur med formandsberetning i KLP 1 bygningen i Ørestad City. ØICC blev stiftet for lidt mindre end et år siden af by & Havn sammen med nøglepersoner fra en række af Ørestads virksomheder. I august 2017 startede Carolina Benjaminsen som adm. direktør for netværket og sidenhar det taget fart med flere nye medlemmer, flere netværksgrupper samt virksomhedsbesøg og konferencer. Ideen med ØICC er at styrke virksomhederne i bydelen ved at dele viden og lave udviklingsprojekter sammen. P.t. er der startet tre netværksgrupper for hhv. byudvikling, kommunikation og internationalisering, og en tredie gruppe for Coorperate Entrepeneurship er på vej. Desuden arrangerer ØICC sekretariatet på fire medarbejdere virksomhedsbesøg (ØICC Insider), åbne konferencer og ad hoc arbejdsgrupper. Styrken er at dele viden ØICC's ordinære generalforsamling finder først sted i marts, men formanden havde valgt at aflevere sin beretning for ØICC's første år allerede nu. "Vi er kommet godt fra start

med et væld af aktiviteter, og i den kommende tid vil vi se netværket blive yderligere styrket i kraft af de kontakter, samtaler og initiativer, som medlemmerne selv starter, fordi de har lært hinanden at kende," sagde formabnd for ØICC, Jens Kramer Mikkelsen i sin beretning. Han gav også et historisk tilbageblik på Ørestads udvikling, og viste billeder af bydelen fra 2002 og frem. De viste tydeligt hvordan en hel ny by er vokset frem på bare 15 år. "Der var ikke mange der troede på, at vi i dag har bebygget 2 ud af i alt 3 millioner etagemeter i Ørestad, og at vi snart kan melde udsolgt for boligbyggerier. Der er p.t. 18 byggerier igang i Ørestad Syd," sagde Jens Kramer Mikkelsen blandt andet. Efter beretningen havde ØICC invityeret planchef Søren Tegen Pedersen fra Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune til at holde oplæg on kommunens arbejde med en ny kommunaplanstrategi, og bagefter var der debat om Ørestads rolle i udviklingen af Københavns erhvervsliv og rolle i den voksende Greater Copenhagen region. Dagen sluttede med et glas bobler og merre snak blandt medlemmerne. Jens Kramer Mikkelsen viste luftfotos af Ørestad fra 2002 og frem til i dag. De viste en udvikling fra bar mark til by på bare 15 år.

Direktør Søren Risager-Hansen fra KLP (til venstre) var ordstyrer i en paneldebat om Ørestads udvikling.

På besøg hos UNIVATE Medlemmerne af netværket Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC) kan nu komme på besøg på hinandens arbejdspladser • Det nye tiltage hedder 'ØICC Insider' og første besøg fandt sted hos UNIVATE på Søndre Campus 30. januar. På to etager i universitetsbygningerne bor omkring 30 start-up virksomheder, og dermed er de i tæt kontakt med kvikke studerende, forskningsmiljøer og andre start-up virksomheder indenfor samme brancher. Bag UNIVATE står organisationen Symbion, som er ejet af Københavns Universitet, CBS og Symbion Fonden samt af en række private aktionærer. Udover UNIVATE driver man også iværksættermiljøerne Creators Floor, Accelerate, Symbion og Cobis andre steder i byen. På UNIVATE er der opbygget et miljø omkring virksomheder, som arbejder med ga-

ming og kunstig inelligens. Udover de mange små startup virksomheder, har IBM og Alexandra Instituttet også placeret afdelinger på UNIVATE. Del af noget større Peter Munkholm Nielsen er community Builder hos Symbion, og for ham er det vigtigt at UNIVATE tilbyder meget mere end bare en adresse med møbler og kaffemaskine. "Vores lejere bliver en del af et stærkt community, hvor de kan samarbejde på kryds og tværs. Det handler om at den nye generation på arbejdsmarkedet, de såkaldte millenials, ikke ønsker at 9-17 job i en stor virksomhed. De kan arbejde overalt, og helst med deres egne ideer. Men de vil også gerne være en del

af noget større, og indgå i et fællesskab, hvor man har det samme 'mind-set'," forklarede Peter Munkholm Nielsen. Ansøgningsrunde Derfor kommer ansøgerne til UNIVATE også gennem en optagelsesrunde. De skal passe ind i mixet af virksomheder og kunne bidrage med noget til fællesskabet. Er man inde, deltager man i en lang række events, foredrag, julefrokost og fodboldturnering. "Det kan godt være at man kan arbejder overalt, og komme i kontakt med hele verden på nettet. Men det fysiske møde med andre mennesker går aldrig af mode," siger Peter Munkholm Nielsen. Peter Munkholm Nielsen fra Symbion forklarede ØICC-deltagerne om det store start-up milø, som er opstået på UNIVATE på Søndre Campus i Ørestad Nord.


Gælder fra tirsdag 6. februar til og med lørdag 10. februar

Åbent

Meget mere discount!

alle dage

7-22 BØF

FJERKRÆ

APERITIF

FOI GRAS

DESSERT

FRUGT

Ved køb af mere end 12 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 59.00 pr. stk. HYGGE

OST

SKALDYR

KRYDREDE RETT.

PASTA

SNACKS

LAM

BØF

PIZZA FJERKRÆ

SUPPE HYGGE

OST

SKALDYR

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 45.00 pr. stk.

FEST

FISK

GRILL

LASAGNE

APERITIF

GRØNT

BØF LETTE BØF RET.

SALAT FOI GRAS

SUSHI KRYDREDE RETT.

DESSERT

SAMKOGTE KRAFTIGE FJERKRÆ

FRUGT KØDRETTER

SVINEKØD HYGGE

LAM LAM GRILLET

VILDT

TAPAS

APERITIF DESSERT CHOKOLADE FEST FISK

FEST

FOI GRAS GRILL

GRILL

FRUGT GRØNT

LAM LETTE RET.

KRYDREDE RETT.

LASAGNE

PASTA

OST PIZZA

PASTA SALAT

SNACKS

SKALDYR SUPPE

SNACKS SUSHI

LASAGNE

SALAT

SUPPE SVINEKØD

SUSHI

25. 35.Lodi, Californien Koncentreret aroma og smag af modne kirsebær og brombær dominerer denne vin. Det følges fint op af en flot struktur og krydrede toner fra de nye amerikanske egetræsfade, 15%, 75 cl

46.67 pr. liter

18.52 pr. kg

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 28.95 pr. stk.

KOM OG SMAG torsdag 8. februar kl.11-18

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen op til 19.95 pr. stk.

10.-

Castello Flere varianter 125-150 g

LETTE RET.

CHOKOLADE

LZC Zinfandel

Dansk salmonellafri kylling 1350 g

GRØNT

TAPAS

PIZZA

SAMKOGTE

FISK

VILDT

Max. 80.00 pr. kg

15.-

Økologiske æg Str. M/L 10 stk.

1.50 pr. stk.

Ørestads Boulevard 58 • Ørestad City • København S

Købmand Karina Holm

SAMKOGTE

SVINEKØD

VILDT

TAPAS

CHOKOLADE


Gælder fra tirsdag 6. februar til og med lørdag 10. februar

Meget mere discount! Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen op til 10.00 pr. stk.

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 15.00 pr. stk.

Formodnede avocado Udenlandske 2 stk.

10.5.00 pr. stk.

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen op til 8.55 pr. stk.

REMA1000 Pizzasauce, pastasauce eller økologisk pizzasauce 280-480 g

5.-

5.-

REMA1000 Snacks eller mikropopcorn 175-300 g

Max. 17.86 pr. kg

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen op til 12.95 pr. stk.

Pepsi, Faxe Kondi eller Nikoline Flere varianter 1.5 liter, ex. pant

9. 6.00 pr. liter

Lorenzo pasta Flere varianter 500 g

Max. 28.57 pr. kg

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 7.50 pr. stk.

5.10.00 pr. kg

5.-

REMA1000 Pesto Rød eller grøn 130 g

Ørestads Boulevard 58 • Ørestad City • København S

38.46 pr. kg


Gælder fra tirsdag 6. februar til og med lørdag 10. februar

Åbent

alle dage

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 27.95 pr. stk.

Der tages forbehold mod leveringssvigt, afgiftsstigninger, udsolgte varer, billed- og trykfejl.

7-22 Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 9.95 pr. stk.

15.-

Hakket dansk oksekød eller grise- og kalvekød, 8-12% 500 g Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 28.95 pr. stk.

5.-

REMA1000 Hvidløgsbaguettes Dybfrost 350 g

14.29 pr. kg

30.00 pr. kg

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 14.00 pr. stk.

15.-

Lillebror ostehaps 324 g

46.30 pr. kg

10.-

Toiletpapir eller køkkenruller 3-lags 6 rl./564 g 3 rl./478 g

Max. 20.92 pr. kg

Ørestads Boulevard 58 • Ørestad City • København S

Købmand Karina Holm


15 11

14 10

24. 29. NOVEMBER JUNI 2013 2012 KULTUR

DR KONCERTHUS FYLDER 10 ÅR • Tirsdag 6. februar løftede DR SymfoniOrkestret sløret for koncertsæsonen 201819, hvor orkestret både kan fejre 85-års jubilæum for de traditionsrige Torsdagskon-

certer og 10-års dag for åbningen af DR Koncertsalen i Ørestad. Åbningskoncertens hovedværk bliver med Carl Nielsens 4. symfoni. Andre af sæsonens komponister er Sibelius, Stravinskij og Sjostakovitj samt Beetho-

ven, Mozart og Brahms. På dirigentpodiet kan man se frem til gæstekunstnere som Herbert Blomstedt, Juanjo Mena, Yuri Temirnakov, Sir András Schiff og den unge Lorenzo Viotti, som blandt andet dirigerede DR Symfo-

niOrkestrets seneste Nytårsgalla. Barbara Hannigan, Leonidas Kavakos, Rudolf Buchbinder og den norske sopran Lise Davidsen kommer også. www.drkoncerthuset.dk

Ørestadforfatter bag ungdomsbog om kærestevold Forfatteren Kit A. Rasmussen har skrevet romanen ’Til døden os skiller’, der beskæftiger sig med et meget aktuelt tema Tekst og foto af Henriette Kragh Jacobsen • Romanen ’Til døden os skiller’ udkom i 2017 og er målrettet unge voksne. Det er en såkaldt domestic noir roman, der er en subgenre til psykologiske thrillere og som har en dyster stemning, hvor handlingen typisk foregår indenfor hjemmets fire vægge. "Til døden os skiller" er en stærk og spændende ungdomsroman, hvor det farligste i livet ofte er tættere på, end man tror.  Aktuelt og relevant tema Bogens emne er blevet særdeles aktuelt og uhyggelig relevant, fordi mange medier de seneste uger har fokuseret på en ny rapport med titlen ’Undersøgelse af indbyrdes vold’. Den er udgivet af Syddansk Universitet, hvor to forskere blandt andet har dokumenteret, at vold blandt kærestepar kan begynde i en meget tidlig alder. Rapporten, der blev offentliggjort i januar, viser, at 41,7 % af adspurgte danske 7. klasses elever udøver vold eller er udsat for kærestevold, enten i fysisk, psykisk eller seksuel form. Romanen er Kit A. Rasmussens første ungdomsbog. Hun har tidligere skrevet flere børnebøger og en enkelt lydbog og i flere af sine børnebøger har hun også haft fokus på at gøre fortællingen spændende, men denne gang har hun valgt også at konfrontere sine læsere med manges fordomme. ”Vi tror, vi kender sandheden, men det gør vi ofte slet ikke”, siger forfatteren, der mod slutningen af ’Til døden os skiller’ har et overraskelsesmoment til de unge læsere. De fleste nutidige ungdomsbøger har en pige som hovedperson, men Kit A. Rasmussen har valgt den unge dreng, Nick, som den bærende karakter, og hun håber, det vil betyde, at bogen også vil appellere til drenge. Barnedrøm at blive forfatter Kit A. Rasmussen fik inspirationen til sin nyeste bog fra en TV-udsendelse, der på en meget dramatisk måde skildrede partnervold. Udsendelsen viste, hvor voldsom vold mellem kærester kan være og hvilke tragiske og alvorlige konsekvenser det kan have.

”Vi tror, vi kender sandheden, men det gør vi ofte slet ikke”, siger forfatteren Kit A. Rasmussen, der mod slutningen af ’Til døden os skiller’ har et overraskelsesmoment til de unge læsere.

”Jeg blev helt opslugt af den udsendelse og af emnet, men samtidig undrede det mig, at den kun handlede om mænds vold mod kvinder. Man hører i det hele taget ikke ret meget om mænd som ofre for vold”, fortæller Kit A. Rasmussen. Da forlaget Carlsen i 2016 åbnede for en konkurrence om at skrive et manuskript til en young-adult roman, satte det for alvor skub i Kit A. Rasmussens lyst til at give sig i kast med en ungdomsbog. ”Jeg vandt ikke konkurrencen, men forlaget tilbød alligevel at udgive mit manuskript, og det blev jeg selvfølgelig glad for”, fortæller forfatteren, der tidligere har arbejdet i en børneboghandel og nu har en drøm om at kunne leve af at skrive bøger. Nye bøger på vej Kit A. Rasmussen bor med sin mand i 8-tallet og er meget glad for, at de valgte at slå sig ned i Ørestad, hvor hun kan nyde en storslået udsigt over Kalvebod Fælled, mens hun arbejder. ”Jeg elsker at være selvstændig og selv at kunne be-

stemme. Jeg har drømt om at blive forfatter, lige siden jeg var barn, men mine forældre syntes, det var vigtigt først at få en uddannelse”, siger Kit A. Rasmussen. Hvad nu hvis... Hun har en bachelor i psykologi og sideløbende med sine studier også gik på Forfatterskolen for Børnelitteratur. ”Jeg har en hel mappe med ideer til kommende bøger og lige nu arbejder jeg på fire forskellige projekter. Jeg har besluttet mig for at fokusere mest på et godt plot og at bøgerne skal være spændende. Jeg bliver oftest inspireret af andre bøger eller af TVudsendelser, hvor jeg tager mig selv i at spørge: ”Hvad nu hvis...” og digter videre på historien. Jeg håber også, at ’Til døden skiller os’ kan blive en trilogi med fokus på drenge og overgreb”, slutter Kit A. Rasmussen, der allerede her i foråret får udgivet en ny interaktiv og letlæst børnebog.

’Til døden os skiller’ er en spændingsroman for unge fra ca. 14 år. Den halndler om Nick, som trods for en hård opvækst har nogenlunde styr på livet: Arbejde på værkstedet, byture med vennerne, ikke for meget hash, løs aftale med Emma om sex. Så møder han Isabelle. Hun er alt for god til ham, det kan han se med det samme. For smuk, for rig, for intelligent – for god til at være sand. Alligevel kaster han sig ud i kampen for at vinde hende. Mod alle odds lykkes det. Men hvad er prisen?


11 15

7. FEBRUAR 2018 24. 29. NOVEMBER JUNI 2013 2012

TO FERIECAMPS I VINTERFERIEN • Rim og remser er sjove at sige, men hvordan ser de ud, hvis man bygger dem i virkeligheden? I vinterferiens FerieCamp i Sundby Idrætspark sætter Børnekulturpi-

loterne og forfatter Amin al-Jaderi ord sammen til rim og remser, som de bygger ind i små kasser, så de bliver til fysiske historier. Kasserne udstilles på Solvang Bibliotek i ugen efter FerieCamp. FerieCamp i Sundby Idræts-

park byder også på bl.a. rollespil, trampolin og boksning med Joker. I år er der to FerieCamps på Amager. Den nye FerieCamp foregår i Prismen. Her er der bl.a. koncert med Chapper tirsdag 13. februar kl. 12.

FerieCamp er aktiviteter for børn og unge i alderen 6 til 17 år i vinterferien 12.-16. februar. Det koster ikke noget at deltage og kræver ikke tilmelding. www.feriecamp.kk.dk

Nana Jacobi skriver sange med elever på Ørestad Skole Hvordan foregår sangskrivning fra spæd idé til færdig sang? Det kan være svært at forstå og svært at forklare • Derfor har Koda udvalgt 14 professionelle musikere, der skal besøge skoler landet over for at skrive en spritny sang sammen med eleverne. På den måde kan eleverne opleve hvilken type arbejde, der ligger bag. 19. februar gælder det Ørestad Skole, når 7. klasserne får besøg af sanger og sangskriver Nana Jacobi, hvor de sammen skal skrive og komponere en sang. Akkorder, tekst, rytme og tanker I løbet af dagen vil eleverne få mulighed for at opleve, hvordan akkorder, tekst, rytme og tanker kan koges sammen til en færdig sang. Når dagen er omme, har klassen deres egen sang, og det plejer at være en særlig oplevelse for børnene, fortæller Nana Jacobi. ”Det er en unik oplevelse for børnene at få lov til selv at komponere en sang. Det sjove er jo, at sangskrivning er et universelt sprog, hvilket betyder, at eleverne vil opleve samme proces som Taylor Swift, Justin Bieber og andre ungdomsidoler gennemgår, når de skriver sange. Når dagen er overstået, er det vigtigste for os, at vi har vist eleverne, at musik er skide sjovt at lave, men samtidig også et arbejde, som man kan uddanne sig til, og som kræver en dedikeret indsats,” siger Nana Jacobi. Fremtidens musikbrugere Den digitale udvikling har

betydet, at de fleste unge altid har et enormt musikkatalog lige ved hånden, hvilket kan gøre det svært for dem at få en fornemmelse af det arbejde, der ligger bag en sang. Derfor er formålet med Kodas projekt om at vise sangskrivning på tæt hold, at eleverne opnår større forståelse for det store arbejde, der ligger bag den musik, de lytter til i hverdagen, samtidig med, at de har det sjovt og får hænderne helt ned i det kreative arbejde. ”Når Kodas udsendte komponister og sangskrivere drager rundt til landets musiklokaler, er det både fremtidens musikbrugere og potentielle musikskabere, de møder. Dem vil vi gerne være med til at inspirere på et tidligt tidspunkt. Det er vigtigt, at musikkens unge brugere forstår, hvordan musik bliver til en levevej, og dermed også hvorfor at det er rimeligt at betale for musikken, ” fortæller Niels Mosumgaard, formand for Kodas bestyrelse.

Koda er en non-profit medlemsforening som sørger for, at musikkens skabere får betaling, når deres musik bliver brugt. Det gør Koda ved at lave aftaler om betaling for brug af musik, når den bliver spillet offentligt, for eksempel i radio, ved koncerter, på streamingtjenester og i restauranter.

Nana Jacobi er sanger og sangskriver og uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium. Hun har undervist i sang og sangskrivning gennem 19 år. Nana har bl.a. turneret med en ”Fortællerkoncert” sammen med forfatteren Rune T. Kidde.

Foto er fra et tidligere KODA-arrangement, hvor elever er med til at skrive sange med en professionel musiker.

SIG NEJ TIL DET BLÅ MÆRKE! Det lyseblå mærke på din nabos postkasse betyder, at vores omdelere fra Amager Skovhjælpere ikke må levere Ørestad Avis til hende. Men hun kan afmelde det blå mærke på hjemmesiden www.postnord.dk Hun kan endda stadig sige "Nej tak til reklamer" - bare med det brune mærke. Så må vi nemlig godt levere Ørestad Avis. Vi kommer hver anden onsdag.


15 11

10 16

24. 29. NOVEMBER JUNI 2013 2012 KULTUR

ROYAL ARENA RUNDER HALV MILLION GÆSTER • Blot et år efter åbningskoncerten med Metallica gik gæst nummer 500.000 ind ad døren ved 'Gulddreng's afskedskoncert 2. februar. Siden åbningen 3. februar

allerede efter en måned, og nu når vi lige præcis gæst nummer 500.000 i det første år. Og med det antal billetter, der allerede er solgt, tror vi, at gæst nummer 1 million også vil blive fejret i 2018", siger direktør Dan Hammer.

sidste år har arenaen haft besøg af verdensnavne som Metallica, Bruno Mars, Drake, Céline Dion, Aerosmith, Nick Cave og Queen + Adam Lambert. "Vi nåede den første milepæl med gæst nummer 100.000

År to i Royal Arena åbnede med en udsolgt koncert med Depeche Mode. Senere kommer bl.a. Kendrick Lamar, Lady Gaga, Sam Smith, Iron Maiden, Katy Perry, Pink Floyd-legenden Roger Waters samt U2.

De mest gribende reklametavler du nogensinde får set Efterpotentiele 10 år somOscar-vinder Ørestad Nords lysmagiker, siger Mads farvel med Danmarks største lysinstallation Den omegen en mors offensive kamp forVegas at finde sin datters morder er karakterdreven og rablende morsom midt i al elendigheden Titel: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Instruktør: Martin McDonagh. Medvirkende: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Peter Dinklage. Varighed: 115 minutter. Premiere: 11. januar

• Filmen er fuld af fede figurer. Den sorgramte, rynkede mor, Mildred, der er skarp i kæften. Den debile, racistiske politibetjent, Dixon (læg mærke til navnet). Og den godmodige politichef, Bill, som får så meget skæld ud. Skæld ud af Mildred, fordi han ikke er i stand til at finde morderen. Ord som bitch, fuck, piss, cunt ryger i flæng fra Mildreds mund mod betjentene. Det er ren satire, der formilder det sørgelige setup. På grund af den håbløse efterforskning opkøber Mildred absurd nok rettighederne til at bruge de store

reklametavler, der står langs en trafikeret vej uden for den lille flække, Ebbing. På den første stander skriver den hævntørstige mor: “Voldtaget, mens hun døde.” På den næste: “Og stadig ingen anholdelse?” Og den tredje. “Hvordan kan det være, politichef Bill?” Og så er dramaet ellers i gang. Hele byen vender sig mod den stædige mor for hendes angreb mod den populære politichef. Og sådan bliver filmen fuld af vold, satire og rappe bemærkninger. Den racistiske,

homofobiske og luddovne Dixon får sine raserianfald. Smider reklamesælgeren ud af et hus. Mildred derimod brænder politistationen. Filmen er rendyrket americana. Det er midtvesten! En lille flække beboet af hillbillies. Med det obligatoriske mord, hvis gåde blæser i vinden mellem græsset. Gennem hele filmen forbliver Mildred den rapkæftede, kæmpende kvinde, der bærer alverdens synder på sine skuldre. Og hvor spiller hun dog brutalt godt i en rolle, som ikke er videre sympatisk, omend vi har sympati.

Dixons personlige udvikling fra skurk til helt spiller også på tvetydigheden, mens den umiddelbart vage politichef Bill viser sig at være enhver kvindes drømmemand. Der bærer rundt på en voldsom sygdom. Ingen må have det godt, og filmens store styrke er udover karakteropbygning og den grovkornede, britiske humor - instruktør Martin McDonaugh med de to succesfulde film 'In Bruges' og 'Seven Psychopats' er irsk brite - dens uforudsigelighed. Det er svært at regne ud, hvad filmens næste træk bliver, og det skaber en

spændstighed, som holder seeren fanget. Måske burde 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' have haft en dansk titel. Ingen kan i hvert fald huske den engelske titel, og filmen bliver derfor bare kaldt 'Three Billboards'. Under alle omstændigheder har den potentiale til at blive en vaskeægte kultklassiker som Coen-brødrenes i øvrigt også karakterdrevne film som 'The Big Lebowski', 'No Country for Old Men' og 'Fargo', hvor Frances McDormand også har hovedrollen.

rigt gift med Joel Cohen, og brødrenes inspiration er i det hele taget tydelig. Men manglen på originalt samt et lidt for konstrueret manus - helt ærligt, hvem brænder lige en politistation ned? Og hvorfor får Dixon pludselig og selvfølgelig en sort chef? - gør, at filmen ikke er et enestående mesterværk, men dog en hamrende gribende americana-komedie.

Skuespillerinden er i øv-

Tre americana-film til vinterferien

Americana er USAs rødder. Græsset, der rykker sig i vinden, til en hæs Willie Nelson-plade. Eller en banjospiller blandt hillbilles, læs: amerikanske bonderøve, der lever det rå, autentiske liv langt væk fra den overfladiske civilisation med mannequinner i butiksvinduer:

Deliverance (John Boormann, 1972) En mandsling spiller fjendtlig banjospil fra en træterrasse i en lille landsby. En kvinde bliver voldtaget i en skov. En uskyldig mand bliver tvunget til at strippe foran en gruppe hillbillies. Det begyndte eller så godt. Fire venner fra byen sejlede op ad åen i deres kanoer. På hyggelig herretur i vildmarken. Men sådan ville den barske natur det ikke. Og her taler vi om menneskets natur i dens rå, uprægede form.

Badlands (Terrence Malick, 1973) Badlands er en af mesterinstruktøren Terrence Malicks absolut bedste. En 25-årig James Dean-lookalike (Martin Sheen) møder en 15-årig teenagepige (Sissy Spacek), som bor med sin familie i South Dakota, midtvesten. Hendes far bryder sig ikke om deres forhold. Faren skyder hendes hund som straf. Men Charlie Sheen tager sagen i egen hånd, skyder faderen og bortfører den velvillige pige. Langt ud i intetheden. Med politiet i hælene.

Easy Rider (Dennis Hopper, 1969) Road movie’en over dem alle er Easy Rider. To hippier (Dennis Hopper og Peter Fonda) har netop overstået en narkohandel og skal nu på psykedelisk motorcykeltur ud ad landevejen mod mardi gras-fest i New Orleans. Her møder de landlige eksistenser af alle arter. Og ikke mindst en whiskydrikkende, skide skør advokat, spillet af Jack Nicholsen. Det ender ud i et vildt og nøgent syretrip på en kirkegård.

Anders Højberg Kamp


17 11 15

7. FEBRUAR 2018 24. 29. NOVEMBER JUNI 2013 2012

TING JEG GJORDE • Maren Uthaug er kendt for sin skarpe streg fra Politiken, hvor hun har striben ’Ting jeg gjorde’. Hun brød igennem som romanforfatter med ’Og sådan blev det’ fra 2013. I 2017 ud-

kom romanen ’Hvor der er fugle’, som er en anderledes slægtsroman om kærlighed og indavl i en barsk natur i Ørlandet i Norge. 1. marts kl. 19 kommer Maren Uthaug til Ørestad Bibliotek, hvor hun beret-

VI ANBEFALER

ter om sit forfatterskab og live-tegner en fortælling for publikum. Arrangeret af Liv i Sundby og Amar:litt. Støttet af AVLU. Billetter via www.livisundby. dk

Ørestad er med i Copenhagen Light Festival Lysværket 'Temperature Field' lyser op i Ørestad Nord sammen med ORB'ere i Emil Homs Kanal • 2. februar begyndte Copenhagen Light Festival, der over den næste måned vil lyse byen op i vintermørket. Ørestad Nord lægger by til tre kunstværker, der på hver sin måde leger med lyset. På Grønningen kan man opleve Jakob Oredssons 'Temperature Fields', som består af otte lysmaster. Hver mast har to lamper, som peger i hver sin retning. Lyset er programmeret til at skifte kontinuerligt, idet det følger de to grundlæggende kvaliteter ved lys, nemlig farvetemperatour og rytme. Orberne I Emil Holms kanal flyder en lille familie af lysbobler - eller orb'er, som kunstneren kalder dem - rundt i varierende farver. Værket hedder Orb Familiy og er skabt af Pipaluk Supernova og Thomas Jørgensen.

10.02 THE KUTIMANGOES PÅ ØRESTAD BIBLIOTEK The KutiMangoes blev dannet i 2012 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher. Med en sound, der trækker på både Fela Kuti og Charles Mingus var deres mål ikke at forsøge at lyde som afrikanske musikere (hvordan kunne de også det?) men at blande kulturerne og skabe en ny, global lyd. Kutimangoes har turneret massivt i Tyskland, spillet på Roskilde Festivalen og er garant for en kæmpe oplevelse for børn og voksne. Koncerten foregår i Dramasalen, som ligger ned langs kanalen, til højre for bibliotekets indgang. Koncerten er en del af Amager Børnemusikfestival 2018. KUTIMANGOES. Ørestad Bibliotek. Dramasalen. Arne Jacobsens allé 19. 10. februar kl. 13 - 14. Billetter: billetto.dk

PIPALUK SUPERNOVA og Thomas Jørgensen har ladet en ORB-familie slå sig ned i Emil Holms Kanal. ORB'erne er følsomme og intelligente væsener, de kommunikerer i et sprog med farvesignaler og tiltrækkes af stemmer, sange og musik. Foto: Live Art Installations/Outsider A/S.

Reflections Under broen ved Rued Langgaards Vej finder man værket 'Reflections' af Silla Herbst og Illumenarts. Som navnet antyder, kan man opleve lysets leg og reflektioner i vandet under broen. Silla Herbst udstillede lysinstallationen 'Colour Me Up' på samme bro under kulturdagene i 2011. Lyskunsten er med fremme Copenhagen Light Festival oplyser København cirka 40 udvalgte steder frem til 2. marts. Installationerne kan opleves på egen hånd eller på med omvisninger og kanalture. Langt de fleste af lysfestivalens oplevelser er gratis. Mere end 100 forskellige organisationer, lyskunst n ere og - designere har ydet bidrag. Mange storbyer i verden har lysfestivaler, men København har særlig gode forudsætninger: København er en de mørkeste hovedstæder i verden. Det er er ikke kun på grund af den nordlige beliggenhed, men også fordi byen er sparsomt oplyst i forhold til mange andre byer. Den følsomme danske tilgang til lys strækker sig helt ud i gadebelysningen, hvor 'lidt, men godt' er det styrende princip. Fint vækstlag i Danmark "Vi har skabt en lysfestival så at sige på baggrund af mørket. Ideen er bestemt ikke at bade byen i lys, men at skabe nye oplevelser i byen gen-

16.02 TAKT OG TONE MED BENJAMIN OG LONE En børnekoncert, hvor Racersneglen Robert tager børnene med til rene røverhistorier. De kommer til ” Vrøvleslottet”, videre til hemmelighedshistorier om den usynlige eventyrveninde ”Stella Stella” og runder også hårdtslående budskaber såsom ” Det er bare ikke i orden”-sangen. Teksterne er dyppet i dejlige, livsglade jazz’ede bossarytmer, som får kroppen til at danse og smilehullerne til at stige op imod himmelen. Medvirkende: Benjamin Aggerbæk, Lone Wernblad. Koncerten er en del af Amager Børnemusikfestival 2018. Takt og Tone med Benjamin og Lone. Ørestad Bibliotek, Arne Jacobsens allé 19. 16. februar kl. 10-11. Billetter: billetto.dk.

12.02 - 25.02 JACOB OREDSSONS lysværk sender lyskegler ned over Grønnningen, men lysets farve og rytme ændrer sig i løbet af døgnet.

nem lyskunst og oplevelser med lys i et følsomt samspil med byens rum og februarmørket," siger Catja Thystrup fra Copenhagen Light Festival. Festivalen organiseres af Dansk Center for Lys, en uvildig forening med næsten 70 år på bagen. Hos foreningen er man særlig glade for, at festivalen har tiltrukket både etablerede men også rigtig mange nye talenter i inden for dansk lyskunst. "Danmark har faktisk et rig-

tig fint vækstlag inden for dette her område. Vi har for et par år siden fået en helt ny og attraktiv lysdesignuddannelse, som allerede nu har vundet en pris for sine resultater. Dansk fornemmelse for lys og det følsomme samspil mellem lys, mennesker og omgivelser er virkelig et fornemt udgangspunkt for både lyskunst og lysdesign," siger Anne Bay, direktør i Dansk Center for Lys.

Copenhagen Light Festival 2018. Fra den 2. februar til 2. marts 2018. Fortrinsvis gratis lysinstallationer, - events og - aktiviteter i byen. Guidede lysture til fods og i kanalbåde. www.copenhagenlightfestival.org

HODJA I FIELD'S I vinterferien viser Field’s biograf den nye animationsfilm, Hodja fra Pjort, og i den anledning forvandles Metropladsen til et eventyrunivers, hvor du bl.a. kan få taget billede på et flyvende tæppe. På plan 1 finder du Hodja’s eventyrlige legeplads, og udvalgte dage har vi sjove, gratis aktiviteter for børn på Metropladsen. I vinterferien vender den populære børnebillet tilbage i Field's. Køb den i informationen, så længe lager haves. Hent en skattejagt i Field’s information og hjælp Hodja med at løs gåden. Program for Vinterferien i Field’s: Uge 7+8: Mandag 12. februar – søndag 23. februar: Oplev Hodjas magiske univers og tag en tur på det flyvende tæppe. Mandag 12. februar kl. 12-15: Pynt din helt egen Østenhat, en Fez. Tirsdag 13. februar. Onsdag 14. februar. Fredag 16. februar. Lørdag d. 24. februar. Søndag d. 25. februar kl. 12-15: Lær at danse Østen-dans og bliv sminket som en Sultan eller Haremsdanser. Torsdag 15. februar. Lørdag 17. februar. Søndag d. 18. februar kl. 12-15: Højtlæsning fra ”Hodja fra Pjort” og pynt din helt egen Fez.


18

GODT LIV SKATERRAMPER TIL STREETHALLEN • Copenhagen Skatepark har nu leveret det nye skate-grej til Streethallen i Ørestad City. Det står lige nu i den lille hal, men meningen er at skaterne kan trække ramperne ind på

den store bane med en palleløfter, når det skal bruges. Gruppen Ørestad Street har taget initiativet. Mød dem på søndag kl. 12-13. Amager Vest Lokaludvalg har givet økonomisk støtte. Facebook: Ørestad Street

FASTELAVN I STREETHALLEN • Kom og slå til tønden i Streethallen søndag 11. februar. Ørestad Streethal inviterer alle Ørestads børn til tøndeslagning og kåring af kattekonge og kattedron-

ning. Tøndeslagningen starter kl. 12, så kom i god tid – selvfølgelig iklædt de sejeste og vildeste kostumer. Det er gratis at deltage og børnene må meget gerne komme sammen med en voksen. www.streethallen.kk.dk

har jeg selv og mine jævnaldrende måske også været en lille smule skide irriterende, da jeg var på den alder. Jeg kan da huske, hvordan vi, i en stor gruppe, tog til fest i weekenden med den lokale bus, hvor vi sang og råbte, drak øl og røg smøger. (Ja, det måtte man, dengang i firserne.) Der var ikke mange busser i den lille by, hvor jeg kommer fra, og den har nok været temmelig fyldt med andre mennesker også. Jeg kan bare ikke huske dem eller se dem for mig. Faktisk vil jeg den dag i dag mene, at vi havde hele bussen for os selv. Og når det gælder evnen til at træffe fornuftige beslutninger. . . ja, så kan jeg retrospektivt godt se, at mit eget præfrontale cortex heller ikke var helt fremme i skoene i nogle år. Faktisk kan jeg få det helt skidt ved tanken om nogle af de tåbelige ting, jeg foretog mig, dengang jeg stadig var under ombygning, men min mor ved det ikke, så jeg skal ikke gå i detaljer.

skulle jeg alligevel havne i situationen, så vil jeg prøve at rumme og bære over. Og huske på, at når en teenager stiller sig så tæt på mig, at jeg fysisk kan mærke de små spytdråber fra hans verbale udtryksform, så er det ikke fordi, han er et dårligt menneske. Det er hans frontallappers skyld.

Advarsel: Teenagers med frokostpause Lokalområde indtages dagligt af teenage-sværm. De kloge holder sig indendøre Klumme af Louise Raaschou

• Hverdagen. Logistik. Unger. Indkøb. McDrive. Overlevelse. Det hele kræver mere eller mindre minutiøs planlægning. Og skønt jeg er voldsomt udfordret inden for hele planlægningskonceptet, så er der dog visse tidspunkter på visse steder, som jeg helt bevidst forsøger at undgå: Ethvert stormagasin på ethvert tidspunkt de sidste to uger i december. IKEA om lørdagen; faktisk også ret mange andre af ugens dage, nu når jeg tænker efter. Zoologisk Have den første forårsweekend med solskin. Og endelig: Samtlige kiosker, købmænd og tankstationer i

lokalområdet, alle hverdage mellem klokken 11 og 12. For lige i dét tidsrum vælter horden ind. Den består af elever fra de omkringliggende skoler, de er alle trettenfjorten-femten år gamle, de færdes i små grupper med minimum tre i hver, og deres tilstedeværelse er som en græshoppesværm af bibelske proportioner. Og det er altså ikke udelukkende mit midaldrende, reaktionære jeg, der har den oplevelse. Jeg kan se det i øjnene og kropssproget hos alle andre +togtyveårige, som befinder sig samme sted. Selv den relativt unge mand bag kassen på tankstationen får et bittert drag om munden, og jeg ved af erfaring, at jeg i det tidsrum ikke skal ulejlige ham med andet og mere end en pakke smøger. Alt og alle påvirkes af disse teens. Privatsfærer bliver flået til side, som var de badeforhæng, da ungerne gerne stiller sig helt tæt på en. Og nærheden af et andet menneskes øre bliver på intet tidspunkt registreret, mens de råber jokes ud i lokalet eller skrige-hilser på li-

gesindede i den anden ende af butikken. Tre skridt bliver til tyve, da fugleflugtslinjen er suspenderet til fordel for et zig-zag forhindringsløb, fordi disse barneunge væsener ikke evner at stå stille og absolut heller ingen fornemmelse har af, at der er andre tilstede end dem selv. Hvorfor en gruppe på syv-otte også gerne holder plenum efter indkøb, midt i døråbningen, så man hverken kan komme ud eller ind. Selv et simpelt indkøb af tobak tager minimum et kvarter, fordi de fire teens foran én skal bruge fjorten et halvt minut på at vælge mellem to karamelstænger, beslutte sig for den ene karamelstang, diskutere, hvem, der skal betale karamelstang, råbe ud i rummet, om en af vennerne kan låne dem fem kroner til karamelstang og i øvrigt jævnligt i de fjorten et halvt minut tage en pause fra indkøb af karamelstang for at tjekke mobilen eller hvine. (Det sidste er mest pigerne.) Det er neurologisk betinget. Noget med hjernens frontallapper, kan jeg forstå, i fagsprog ’det præfrontale cortex’. Ligesom en nyfødt baby

har det bløde punkt øverst på hovedet, fordi kraniet endnu ikke er vokset helt sammen, så vælter teenagere rundt med en del af hjernen, som ikke er færdigudviklet. Og det er lige præcis den del, som styrer planlægning, beslutningstagning og tilpasning af social adfærd. Blandt andet. Måden, man udtrykker sin personlighed på, har også til huse her, og først når man er i tyverne, finder denne cortex sin færdige form. Indtil da render man bare rundt som en bunke murbrokker, der vist nok skal blive til et hus en dag. Men foreløbig stabler man bare lidt, vælter en bunke her og der, kaster en sten i ny og næ for at se, hvor den lander, dunker sig selv og andre i hovedet med stykker af størknet mørtel, breder sig langt ud over sin egen grund og er i det hele taget en naturkraft af kaos og forvirring. Det forklarer jo en hel del. Når man sådan træder ud i det offentlige rum uden at være helt klædt på i hjerneafdelingen, så er det måske ikke så mærkeligt, at omgivelserne lider under det. Og hvis jeg tænker tilbage, så

Jeg forsøger stadig at undgå den helvedes time hvor lokalområdet, som man kender det, bliver sat på standby af teen invasionen. Og

Louise Raaschou er uddannet journalist og arbejder som freelancer. Hun er 47 år gammel, har to sønner på 16 og 10 år samt åbenlyse vanskeligheder med voksenrollen. Hun evner ikke at tale girafsprog til sine børn og kan sjældent overskue skolens intranet. Hun har en udpræget mangel på overblik, er elendig til smalltalk og til møder på skolen siger hun ofte det forkerte. Til gengæld bliver hun lidt for besoffen til forældrefesterne. Hun kan ikke lave en ordentlig smoothie og har aldrig postet billeder af friske buketter fra haven eller hjemmelavede brød på facebook. Oven i købet ryger hun. Foruden børnene tæller familien en overvægtig chihuahua, et utal af akvariefisk, samt to hysteriske undulater, og nåh, ja, så er hun alenemor. Noget af tiden. For hun deler drengene med deres fædre. Jeps. Dem er der også to af.

Bioaffaldsordninge: En smule molboagtig Danmarks Naturfredningsforening ser bio-affaldsordningen efter i sømmene. • Sidste år begyndte den nye bio-affaldsordningen i Københavns Kommune. Alle borgere skal samle madaffald i en ny grøn beholder med grønne bioplastposer, og derefter aflevere affaldet i nye biocontainere. I 2017 har kommunen indsamlet 4.000 tons bioaffald og forventer at indsamle mindst 10.000 tons i 2018. Danmarks Naturfredningsforening har kigget nærmere på ordningens miljøgevinster, og roser kommunen for at ville udnytte energien i vores madrester. Men forreningen peger også på flere problematiske sider af ordningen, som tyder på at kommunen mangler en overordnet plan for sit bioaffald. Bioposer skal pilles ud af sumpen Første led i bioaffaldskæden er den en grønne køkkenspand med den grønne

bio-plastpose. Den er lavet af majsmel og her skal man lægge alt det mad-og andet affald, som i den sidste ende kan komposteres. De fyldte poser bæres ud i 'biospanden', en særlig container, som hentes af en særlig skraldebil, som kører til Norrecco på Prøvestenen, hvor affaldet omlastes i store containere. Så køres der igen - til HCS Glostrup, et såkaldt forbehandlingsanlæg. Først sorteres de større dele fra med en rive. Så møder madaffaldet en hammermølle, en maskine der banker affaldet i mindre stykker. Plastposer bliver revet op uden at blive skåret i småstykker. En vindsigte blæser luft igennem, så plasten pustes væk og sorteres fra. Bioposerne bliver nemlig IKKE genanvendt. De er uopløselige i vand og kan sætte sig fast i pumper og rør hos HCS. Nu bliver affaldet overspu-

let med vand. Det presses igennem en sigte og hakkes i småstykker hvorefter det knuses og æltes i en kæmpe skruepresser. Der spules fortsat vand ind i blandingen, så den til sidst er en halvflydende, blød organisk masse, kaldet pulp. Ud på landevejen Den køres nu i tankvogn til Hashøj Biogasanlæg ved Slagelse og hældes i gastanke, som indeholder anaerobe (iltfrie) bakterier. Der iblandes gylle o.a. affald fra landbruget. Når bakteriene har bearbejdet bioaffaldet i beholderen nogle dage, er der produceret biogas. I bunden af tanken ligger noget bioaffald, fyldt med næringsstoffer. Denne gødning får landmændene til udspreding på deres marker. Imens køber vi affald Danmarks Naturfrednings-

forening mener, at det er problematisk, at der ikke findes et biogasanlæg tæt ved København, der kan behandle madaffaldet. Det betyder, at madaffaldet kommer ud på en køretur på mindst 130 kilometer. Og hvis mængden af bioaffald overskrider kapaciteten hos Hashøj Biogas, sendes affaldet videre til enten Lolland eller s'nderjylland. Det er ifølge Jens Peter Mortensen, miljøpolitisk rådgiver i DN, "absurd", at mens madaffald køres ud af København, så skal kul, plast og flis sejles ind fra udlandet for at dække energibehovet i København. Ønskes: Et nyt kompostog biogasanlæg Desuden bliver gødning fra gastankene spredt på marker i Jylland med et i forvejen for højt dyretryk (for meget kvælstof). Gødningen har derfor stor risiko for at løbe

Den grønne biopose er lavet af majs og er 100% biologisk nebrydelig. Men bare ikke i biogasproduktionen. Derfor skal den hakkes i stykker, blæses ud af affaldet og køres til forbrænding....

til vandløb. Danmarks Naturfredningsforening håber derfor at Københavns Kommune anskaffer sig et robust biogasanlæg

lokaliseret i København. Et anlæg, som kan omdanne både pap og bio-plastposer til kompost og biogas.


Sauerberg & Gade Ørestad

Besøg os på Facebook

Ejendomsmæglere, MDE

Richard Mortensens Vej 12F

Kinavej 28 - 2300 København S

Hele stueetagen, bortset fra badeværelset, er ét lækkert og sammenhængende flow med entré, køkkenalrum og opholdsafdeling uden spildplads. Udgangen til haven fremtræder som er en naturlig rumforlængelse af stuen. Førstesalen: repos, der kan indrettes med skrivebord, fire værelser og et dejligt, funktionelt badeværelse med vaskesøjle. Boligen har Genvex-system og meget lav varmeudgift.

Entré med trappe til 1. sal og adgang til badeværelse med separat brus. Stor vinkelstue med brændeovn og udgang til haven med overdækkede terrasse. Spisestue i åben forbindelse med køkkenet og trappe til 1. sal. Synlige hanebånd og stolper i stueplan. 1 sal: Fordelingsgang. Soveværelse med indbyggede skabe i skunken. Toilet med mulighed for at lave separat brus. Walk in closet. Stort værelse, der er muligt at dele i 2.

Lækkert rækkehus

Spændene villa

A

D

15

SOLGT

Grund Bolig Rum/vær. Opført

91 m2 126 m2 5/4 2017

Sag Kontakt

23200294 32453232

SOLGT

Grund Bolig Rum/vær. Opført

372 m2 154 m2 4/2 1928

Sag Kontakt

Tom Kristensens Vej 40, 7.TV.

Oxford Allé 81A - 2300 Kbh. S

Entré med garderobeskabe. Badeværelse med separat muret bruseniche med Uni-drain afløb og gulvvarme. Soveværelse med vindue mod syd og klædeskab. Kæmpe stor opholdsstue med udgang til rigtig skøn stor sydvendt altan med udsigt mod Amager Fællede. Stuen ligger i halvåben forbindelse med det lyse køkken. Fra den nordlige del af stuen er der fransk altan med udsigt til byens tårne. Endnu et soveværelse med klædeskab.

Entré med trappe til udnyttet tagetage, der dog ikke er godkendt. Køkkenalrummet er med udgang til vestvendt terrasse og haven. Tv-stuen kan laves om til et værelse. Soveværelset er stort og har plads til skabsarrangement. Der er gæstetoilet, og badeværelset har separat bruseniche. I får også et bryggers. Prikken over i´et er pool-huset, som opvarmes af solceller. Pool'en er særdeles flot om aftenen med lys på. Førstesalen er ca. 20 kvm.

Bo øverst med udsigt

122 etagemeter

B Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

4.795.000 240.000 4.010 20.887/18.042

Etage Bolig Rum/vær. Opført

7 102 m2 3/2 2006

23200211 32453232

E Sag Kontakt

23200327 32453232

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

3.895.000 195.000 5.352 17.372/14.771

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb.

579 m2 102 m2 4/3 1931/1992

Sag Kontakt

23200258 32453232

Robert Jacobsens Vej 78, 7.-1

Udsigt til Fælleden

Entré. Køkken og stue i åben forbindelse. Soveværelse med indbygget skab. Badeværelse. Lækkert, lyst og funktionelt. Hvide vægge, højt til loftet, solide træplankegulve og stort vinduesparti fra gulv til loft. God effekt med let forskudte plan fra entréen til køkkenet og stuen, hvor man går tre trin ned til resten af lejligheden. Syd vestvendt altan med adgang fra både stuen og soveværelset. Fantastisk udsigt til Fælleden fra altanen.

B Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

2.895.000 145.000 2.441 12.974/11.031

Etage Bolig Rum/vær. Opført

7 66 m2 2/1 2010

Sag Kontakt

23200301 32453232

Italiensvej 2, 2.TH. - 2300 Kbh. S

Nær metro og strand

Entré. Hyggeligt køkken/alrum/ stue. Der er åbnet op fra det tidligere soveværelse til køkkenet, således at der her nu findes et alrum, der både anvendes som stue, spisestue og køkken. Den tidligere opholdsstue fungerer som stort soveværelse. Badeværelse med bruseplads. Massive fyrretræsplankegulve.

B Ørestads Boulevard 59A, 8.-801

New Yorker lejlighed

Lejligheden er en af de få lejligheder i V-huset, som kun er i 1 plan. Lejligheden indeholder stort lækkert køkken/alrum i åben forbindelse med stuen. Derudover kan udsigten nydes via de store gulv-til-loft-vinduer. For enden af lejligheden findes stor dagligstue. Her har man udgang til altanen. Fra stuen er adgang til stort soveværelse. Derudover badeværelse med separat brus og vaskesøjle. I stuen kan laves et ekstra værelse, hvis man har behov for dette. Overalt i lejligheden er der flotte egetræsgulve.

EDC Sauerberg & Gade Ørestad Ørestads Boulevard 61 C 2300 København S 32 45 32 32 232@edc.dk

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Etage Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

EDC Sauerberg & Gade Amager Landevej 90A 2770 Kastrup 32 50 02 82 277@edc.dk

3.595.000 180.000 3.954 16.094/13.685 8 100 m2 2/1 2005 23200296 32453232

D Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

EDC Sauerberg & Gade Amagerbrogade 196 2300 København S 32 55 00 01 289@edc.dk

1.745.000 90.000 2.539 7.848/6.673

Etage Bolig Rum/vær. Opført

2 51 m2 2/1 1900

Sag Kontakt

23200315 32453232

En del af byens liv


*

IS

LG G R T AT R

SO LE EL

LEJLIGHEDER I ØRESTAD SØGES... Vi har udsolgt af 2-vær. & 3-vær. lejligheder

Fast lavt salær, kun kr. 39.995 Vi mangler din lejlighed, til vores ventende købere Claus Rasmussen Ejendomsmægler & Valuar Tlf. 70 254 264 • Mobil: 5352 6009 claus@minbolighandel.dk www.minbolighandel.dk

.

Islands Brygge - Ørestad - Amager


SOLGTE BOLIGER EJENDOMSMÆGLERE * I ØRESTAD

Nybolig Ørestad City & Syd

Anden mægler i Ørestad

Anden mægler i Ørestad

Nybolig Ørestad City Ørestads Boulevard 57G 2300 København S 2309@nybolig.dk Tlf. 3255 2200

Anden mægler i Ørestad

Nybolig Ørestad Syd Richard Mortensens Vej 69A 2300 København S 2308@nybolig.dk Tlf. 3255 2200

Anden mægler i Ørestad

* kilde: boligsiden.dk. Find mægler 05-01-2018. Butiksoversigt for mæglere med boliger i København S (By). Alle boligtyper solgt i København S (By) de seneste 12 måneder

104 SOLGTE

*

Ring på tlf. 3255 2200


ESTATE AMAGER, ØRESTAD, TÅRNBY & KASTRUP - VI VED HVAD DER GØR DIN BOLIG TIL NOGET SÆRLIGT! - RING 7010 0077 KØBENHAVN S EDVARD THOMSENS VEJ 63, 7. 1

NYHED

Super lækker udsigtshjørnelejlighed med 2 altaner!

Oplev her en super lækker, dejlig lys og rummelig 4-værelses lejlighed, som byder på hele 2 altaner, med fantastisk udsigt til Byparkens grønne arealer, samt Fælledes smukke natur. Absolut et besøg værd!

Kontant Ejerudgift pr. md. Udbetaling Brutto/netto excl. ejerudgift

3.695.000 4.034 185.000 16.658/14.133

m2

Bolig Stue/vær

122 1/3

A B

Sagsnr. 1030014 Etage Opført

C7

2007 D

E F

SØGES:

SØGES:

Ungt par søger indflytningsklar 3-værelses lejlighed i 8TALLET. Der må gerne være altan, med udsigt til Kalvebod Fælled.

Morten og Liv søger 3-værelses udsigtslejlighed, beliggende i Stævnen. De er bankgodkendte til 4.700.000,-

SØGES:

SØGES:

Anna og Marcus søger en 3-værelses udsigtslejlighed, i det nye Arenakvarter. De er bankgodkendte til 3.800.000,-

Nanna og Tobias søger en spændende 2-værelses lejlighed i 8TALLET. Der må gerne være hems, samt altan med udsigt.

G

Vi har køberen til din bolig! T SOLeGsøges - Lignend Ring på 7010 0077 Estate Amager, Ørestad, Tårnby & Kastrup


ESTATE AMAGER, ØRESTAD, TÅRNBY & KASTRUP - VI VED HVAD DER GØR DIN BOLIG TIL NOGET SÆRLIGT! - RING 7010 0077 KØBENHAVN S DORIS LESSINGS VEJ 37D Rækkehus i Bellakvarter med liebhaverkøkken & tagterrasse

Dette rækkehus i Bellakvarter sprudler nærmest som en flaske champagne, hvor proppen lige er fyret af. Her bobler det af lys og luksus i en bolig med 150 ekstremt indbydende kvadratmeter, der er fordelt over tre plan. Med køkken-alrum, stue, fire soveværelser og tre badeværelser har byhuset rigelig plads til det gode liv, der også kan nydes på tagterrassen i selskab med frisk luft, udsigt over Amager Fælled og måske et glas perlende champagne.

Kontant Ejerudgift pr. md. Udbetaling Brutto/netto excl. ejerudgift

150 1/4

6.498.000

325.000 B 28.860/24.310

D

Grund m2 Opført E

KØBENHAVN S HANNEMANNS ALLÉ 4D Rækkehus i 3 plan, ideelt til den moderne børnefamilie

Hannemanns Allé er beliggende i hjertet af Arenakvartet, på grænsen mellem naturskønne vidder og spændende urbanitet. Et nabolag med plads til privatliv og fællesskab, perfekt til børnefamilien som ønsker at blive boende i byen. Du får egen solrig vestvendt have, og en bolig designet til fremtidens familiebehov, med fokus på rummelighed, lys, kvalitet og moderne funktionalitet.

Kontant Ejerudgift pr. md. Udbetaling Brutto/netto excl. ejerudgift

A 3.989

C

Sagsnr. 9309304 Bolig m2 Stue/vær

BOLIG SØGER MAGE

Bolig m2 Stue/vær

106 1/3

4.095.000 3.350 205.000 18.283/15.401 A

B

Sagsnr. 93035HT 82 2017

BOLIG SØGER MAGE

C 2

Grund m Opført D

F

35 2016

E

G

F G

G L Æ D E L I G VA L E N T I N S D A G

VI HAR HJERTET MED NÅR VI SÆLGER DIN BOLIG Når du sælger din bolig hos os, får du en mægler, der kender dit lokalområde, og ved hvad der gør netop din bolig til noget særligt. Kontakt os og få en gratis vurdering, og hør hvordan vi kan flerdoble antallet af potentielle købere til din bolig.

KØBENHAVN S ØRESTADS BOULEVARD 57A, 6. 607. Fantastisk flot og moderne udsigtslejlighed i Ørestad

Nu udbydes denne super lækre New Yorker-lejlighed, med en udsædvanlig flot udsigt over Amager mod nord og Ørestad City mod syd. Lejligheden som fordeler sig over to plan, er indflytningsklar og topmoderne med fokus på detaljerne og alt i lækre kvalitetsmaterialer. Store gulvtil-loft-vinduer giver et gennemgående fantastisk lysindfald og en udsigt udover det sædvanlige. Skal opleves! Kontant Ejerudgift pr. md. Udbetaling Brutto/netto excl. ejerudgift

Bolig Stue/vær

108 1/3

3.795.000 3.621 190.000 16.940/14.269

Etage Opført

KØBENHAVN S C.F. MØLLERS ALLÉ 56, 5. TV. Lys og rummelig bylejlighed, med altan & udsigt til Byparken

Lejligheden er beliggende i Ørestadshuset, og giver dig 104 veludnyttede m2. Fra den indbydende entré, tilgås det lækre badeværelse, med vaskesøjle. Du får stor stue, med et fantastisk lys, der er enkel og nem at indrette, samt 3 værelser med flot udsigt. Fra det rummelige køkken, har du adgang til den lækre altan med udsigt til Byparken. Du får her en indflytningsklar bolig, der ligger i mellem Fælledens frodige natur og byens pulserende liv. Kontant Ejerudgift pr. md. Udbetaling Brutto/netto excl. ejerudgift

A

B

Sagsnr. 93060HT m2

BOLIG SØGER MAGE

m2

Bolig Stue/vær

2005 D

104 1/3

Etage Opført

E G

Super lækker 3V med fantastisk stor altan & udsigt til Byparken

Rigtig lækker, komplet indflytningsklar og dejlig lys lejlighed, med stor altan og direkte kig til de grønne arealer ved Byparken. Indeholder entré, to rigtig gode værelser samt pænt badeværelse. Lejlighedens leverum er den store stue, som ligger i åben forbindelse til køkkenalrummet. Her danner det åbne rum, med spiseplads i midten, gode muligheder for hyggeligt samvær med familie og bekendte. Kontant Ejerudgift pr. md. Udbetaling Brutto/netto excl. ejerudgift

Bolig m2 Stue/vær

89 1/2

Etage Opført

C 5 TV

2007 D

F

BOLIG SØGER MAGE

3.095.000 3.594 155.000 13.905/11.796

A

B

Sagsnr. 9308304

A

E

F

KØBENHAVN S C.F. MØLLERS ALLÉ 12, ST. TH.

4.195.000 3.906 210.000 18.719/15.768

B

Sagsnr. 9307804

C6

BOLIG SØGER MAGE

C ST TH 2007 D

E

KØBENHAVN S ROBERT JACOBSENS VEJ 72, 4. 1 G

Komplet indflytningsklar 3V beliggende i 8-Tallet

Lejligheden består af 91 veludnyttede kvm., som gennemgående byder på et dejligt lysindfald, moderne inventar og gode indretningsmuligheder. Indeholder en dejlig stor stue, som ligger i åben forbindelse til det lyse køkken. Lyst og rummeligt soveværelse, med udgang til en østvendt altan, hvor du kan nyde en smuk solopgang. Rigtig pænt og rummeligt badeværelse, samt endnu et god værelse. Absolut et besøg værd! Kontant Ejerudgift pr. md. Udbetaling Brutto/netto excl. ejerudgift

91 1/2

A

B

Sagsnr. 9309504 Bolig m2 Stue/vær

2.995.000 3.610 150.000 13.360/11.331

Etage Opført

C4

2010 D

E

F

F

G

G

Vi har køberen til din bolig! T SOLeGsøges - Lignend Ring på 7010 0077 Estate Amager, Ørestad, Tårnby & Kastrup

BOLIG SØGER MAGE


Profile for Bydelsaviserne

Orestadavis 7 februar 2018  

http://www.oravis.dk/images/PDF/orestadavis-7-februar-2018.pdf

Orestadavis 7 februar 2018  

http://www.oravis.dk/images/PDF/orestadavis-7-februar-2018.pdf

Advertisement