Page 1

10 0 2 4 #

Twisted Sister frontar

Metallsvenskan

sidan 7

Magiskt med Labero

sidan 11

Markurells i Wadköping på rätt plats sidan 10

Örebro - Kumla - Hallsberg - Lekeberg

1


Välkommen till LIMOS.SE

Hos oss beställer du snabbt och enkelt limousine till alla möjliga tillfällen:

• • • •

Bröllop, Fest, Artistkörning, Affärsresa eller event (dekorerad med företagsnamn, som ‘skylt’ utanför mässan/festen som eventförhöjare.)

Prisvärd lyx För alla tillfällen

Perfekt att hämta kunder med, från tåg eller flyg:

Visa en DVD (eller videofil från USB-minne/SDkort) om Ert företags verksamhet eller produkter i limousinen, på väg till Ert företag. Ni har garanterat passagerarens uppmärksamhet, och kan framföra information på skärmarna, eller hur Ni vill. När resenären kommer fram kan ni direkt prata affärer eftersom presentationen ni visat lagt grunden för det hela.

E-mail: info@limos.se info@limos.se E-mail: Tel: 070-607 070-607 60 60 00 00 Tel:

www.limos.se www.limos.se

Söndag 16 maj kl. 11-17 Marknad med allmogeföremål, porslin, glas, burkar m.m. Nerikes fordonshistoriker visar veteranbilar

HERRGÅRD MED TRÄDGÅRD

Trädgårdsdag i Karlslund Söndag 23 maj kl. 11-16 Trädgårdsmarknad vid herrgården, plantbytartorg, barnaktiviteter m.m. Å-staden med Wadköping och Karlslund www.orebro.se/kulturochfritid • 019-21 62 20 2

PREMIÄR 20 MAJ

SOMMARTEATER I WADKÖPING 20 maj-3 juli Biljetter/info: 019-689 89 89, www.lansteatern.se, 019-21 21 21, www.ticnet.se. Biljettpris: 200 kr, för stud 100 kr. BOKA TIDIGT-RABATT: med NA-kort endast 150 kr.


Örebros officiella evenemangsguide Upplaga

75 000 ex.

Distribution

Hushållen i Örebro, Kumla, Hallsberg och Lekeberg samt på publika platser i Örebroregionen.

Nästa ordinarie nummer

kommer ut i mitten av juni. Gäller för sommaren.

Stoppdatum före utgivning

Redaktionellt material: 3 v Annonsbokning: 2 v. Leverans annonsmtrl: 1 v.

Redaktör

Ulrika Eriksson, 019-21 56 62 E-post: ulrika.eriksson @orebrokompaniet.se

Bäst i Sverige! Nu har vi lanserat orebrotown.com, den nya portalen för alla som är nyfikna på Örebro. Mina kollegor på Örebrokompaniets marknadsavdelning med Ulrika Eriksson i spetsen har gjort ett fantastiskt arbete med den nya portalen som ersätter både visitorebro.se, som försvinner helt, och delar av orebrokompaniet.se som gjorts om till en bransch-, press- och partnersida. Inledningsvis lanserar vi den som en betaversion, fortfarande finns viss begränsning i funktionalitet och innehåll. Till sommaren lanserar vi version 1.0 med ännu fler funktioner och innehåll och när allt är på plats är jag övertygad om att orebrotown.se kommer att bli Sveriges bästa destinationsportal. Det är svårt att beskriva en Internetsida i skrift. Så gå själv in på www. orebrotown.com och upplev allt det nya. Dina åsikter är ovärdeliga för oss, så hör gärna av dig till mig eller Ulrika med tips, idéer och synpunkter. Det är bara att börja botanisera bland allt spännande innehåll. Trevlig surfning!

Evenemangskalendarium Veronica Gehlin, 019-21 56 60 E-post: evenemang @orebrokompaniet.se Till mig skickar du fakta om ditt evenemang: vad, när, var, priser och info.

björn fransson Marknadsoch turistchef Örebrokompaniet

Ansvarig utgivare

Christer Carlson, Marknad & Media i Sverige AB www.marknadomedia.se

Annonsbokning

I nnehå ll

Marknad & Media info@ccmm.nu

www.marknadsledaren.se Line Öhlin, samordnare Tfn: 0736-23 09 25 line@ccmm.nu

Grafisk produktion

Lotta Silfverbrand, Marknad & Media i Sverige AB

Tryck

Jubileumsåret Örebro 2010 .............................. 5

Danslistan...................................................................13

På SCEN ................................................................... 7-9

Guidade visningar och sommarteater.........13

Printall

Twisted Sister och Metallsvenskan.................7

Sportkalender .......................................................14

Distribution

På gång.............................................................. 10-12

Utställningslistan...............................................15

EVENEMANGSKALENDER .............................. 13-15

Adresser och kontakt . ..................................15

SDR

Vilka händelser föregick valet av Bernadotte och varför valde man just honom? Välkommen att möta krögerskan, garvaren, drängen och några av riksdagsmännen som träffades i Örebro. De berättar om sin syn på valet och makten och vad det Örebro läns museum egentligen var som hände sommaren 1810… UTSTÄLLNINGEN VISAS 15 maj 2010 – 16 januari 2011

Engelbrektsgatan 3 www.olm.se

Om inget annat anges är evenemanget i Örebro • Adresser & kontakt sidan 15 • Biljettförsäljning • Örebrokompaniet om inget annat anges, www.orebrokompaniet.se

3


Parkera i Behrn Center, Nygatan 12

RUD

BEC

KSG ATA N

WWW.Q-PARK.SE

Konserthuset

ÖS TRA

Infart: 06 - 21 Utfart: Dygnet runt

BA NG ATA N

Hämta bilen när du vill! AN AT G S IK

AN AT G

R

B FA

O RK

KY

Behrn Center

NY GA TAN

0771-96 90 00

Conventum

Behöver du barnvakt? Ny kunds Bli kund Nu erbjudande

och få en Bli kund NU, presentkorg och få ett presentkort från full med BR- Leksaker eller P.O.P överraskningar Värde 300 kr för hela familjen.

Ny motionsanläggning mitt i city! Provträningskupong

Nanny Belle erbjuder barnpassning med kvalité och trygghet. Vi finns tillhands vid alla olika tillfällen, till exempel: • Lämna och hämta på förskolan. • Barnpassning vardagar, kvällar, helger. • Läxläsning. • Köra barnen till olika aktiviteter. • Barnpassning vid bröllop, fest. • Vi ordnar barnkalas och baby shower.  

Ifylld kupong ger dig en gratis provträning hos Motionsform på Köpmang. 31. Gäller 1 gång/person t.o.m. 2010-06-30 på följande drop-in-tider: mån-tor kl 12-13 eller kl 16-19, fre kl 12-13 eller kl 16-18, lör kl 10-14.

Självklart har du alltid samma barnvakt!

Kontakt: 0760-74

17 55

Namn: ____________________________________________ E-post eller mobiltelefon: ____________________________

www.nannybelle.se

www.motionsform.se • info@motionsform.se • 0739-82 53 80 / 0722-53 53 90

Du blir vad du läser!

Öppet hus!

28 april från kl. 19.00 12 maj från kl. 19.00

Vi söker dig som vill utmana dig själv och är beredd att satsa tid och kraft på din utbildning för att nå dina mål. I och med att vi ställer höga krav på dig som student, ger vi dig verktygen att lyckas i din karriär. Över 95% av de som tar examen hos oss får jobb efter avslutad utbildning.

Marknadsinriktad Företagssäljare 2 år (400 YH-poäng) Jobba som utesäljare, KeyAccount, säljande projektledare, affärsutvecklare, företagssäljare eller marknadsförare.

Affärsinriktad Redovisningsekonom 2 år (400 YH-poäng) Redovisning, ekonomistyrning, lagstiftning och affärsmannaskap för morgondagens ekonomer.

“Som student får du möjlighet att knyta ovärderliga kontakter under utbildningen. Jag har idag mitt drömjobb på ett av de företag jag fick kontakt med under min studietid.”

www.affarshogskolan.se

Telefon: 019-611 58 00 4

Om inget annat anges är evenemanget i Örebro. Adresser och kontakt sidan 15 • Biljettförsäljning • Örebrokompaniet om inget annat anges, www.orebrokompaniet.se


Foto: Hans Hammarskiöld

Folkets väl – folkets val?

Bernadotte och Örebro 1810 Varför höll Sveriges riksdag sitt möte i Örebro år 1810? Varför valdes just Jean Baptiste Bernadotte till svensk kronprins? Detta och mycket mer får du inblick i om du besöker Örebro läns museum i sommar.

I år är det 200 år sedan den franske marskalken Jean Baptiste Bernadotte valdes till svensk tronföljare på riksdagsmötet i Örebro. Den lilla landsortsstaden blev plötsligt landets politiska centrum och för en kort period förändrades livet i staden. I den stora jubileumsutställningen berättar Örebro läns museum om staden Örebro år 1810, om de dramatiska händelserna som föregick valet och om varför riksdagen förlades just till Örebro. Du får möta människorna som bodde

i staden – både de som hade makt att bestämma och de som inte hade det. Med spännande föremål och bilder, en stadsmodell, uppbyggda miljöer och fantasieggande iscensättningar berättar utställningen om riksdagsvalet, staden och den nya tronföljaren.

Folkets väl – folkets val visas 15/5 – 16/1 på Örebro läns museum.

La Bohème

31 juli • 5 aug • 7 aug • 8 aug • 12 aug • 14 aug • 15 aug 19 aug • 21 aug • 22 aug

Konserter & Operapubar 3 juli • 13 juli • 17 juli • 20 juli • 24 juli • 6 aug • 13 aug

Sigvard Bernadotte på sitt designkontor ”Bernadotte & Björn Industridesign” från 1960.

Design Bernadotte Under sommaren visas en utställning om Sigvard Bernadottes verksamhet inom konsthantverk och industridesign. Här presenteras folkkära och välkända föremål som Margreteskålen, konservöppnaren Röda Clara och det klassiska laminatmönstret ”Virrvarr”. Besökaren möter också ett rikt urval av silverföremål, kontorsapparater, glasögonbågar och mycket annat ur Sigvard Bernadottes designproduktion. Utställningen visar hur Sigvard Bernadotte förenade det vardagliga med det exklusiva och satte nytta och funktion i centrum. Den visar också hur arvet gått vidare till prins Carl Philip. Besökarna får se de silverbestick prinsen designat. Idé och samproduktion: Svensk Form i Örebro län. Design Bernadotte visas 2/6 – 19/9 på Örebro läns museum.

Surdegens Hemlighet

~ föreläsning

& provsmakning

FRE 7 MAJ KL 19

Opera på Skäret ligger i Kopparberg i Västmanland, ca 20 mil ifrån Stockholm

Biljetter köps via vår hemsida eller på tel 0580-711 00

www.operapaskaret.se

Scones buffé

KRISTI himmel FÄRD TO 13 MAJ KL 12-17

CAFÉ BUTIK BAGERI ÖPPET FRE ~ SÖN 11~18 ~ fr.o.m.

I Bergslagens vackra natur bjuds det på storslagen opera vid Ljusnarens strand

~ himmelsk

Kristi Himmelfärd 13 maj

SÖNDAG 30 MAJ ~ boka

KL 12-17

Mors Kanel bullsfest

firande på Mors Dag för hela familjen

Lännäs Södra Skola

019~10 11 51 

www.englasskafferi.se

Om inget annat anges är evenemanget i Örebro • Adresser & kontakt sidan 15 • Biljettförsäljning • Örebrokompaniet om inget annat anges, www.orebrokompaniet.se

5


PNM Music & Lundström Nöje Presenterar

Visas kl. 19.00 7/5–20/5 Premiär 21/5 Visas kl. 19.00 t.o.m. 6/5 JESSICA ANDERSSON

JENNA LEE-JAMES

PET ER JOHANSSON

 VV

 STUDENT & BAL Peter Johansson fortsätter hylla Queen och tar med sig en av Sveriges mest älskade sångerskor, Jessica Andersson. På scen medverkar även Jenna Lee James, den kvinnliga huvudrollsinnehavaren och Peters motspelare från Queen-musikalen ”We will Rock You” i London. ”Champions of Rock” ges i 8 av landets största arenor i en tät, fartfylld och sprakande konsert.

Vi gör även studentplakat

019-331300 www.vafintfoto.com Nu har MAXIM VIDEO

blivit

019-26 36 80 Bredvid Mc`Donalds i Västhaga Västhagagatan 3, 703 46 Örebro

Hyr

5 barnfilmer

7 dagar

för endast

79:-

Hyr vårens stora succéer! Avatar

Alvin och gänget 2

Göta kanal 3

Sherlock Holmes

, ARENA TURNE OKTOBER 2010 1/10

Göteborg - Scandinavium

2/10

Malmö - Malmö Arena

8/10

Västerås - Bombardier

9/10

Leksand - Ejendals Arena

15/10 Luleå - Coop Arena 16/10 Umeå - Umeå Arena 22/10 Linköping - Cloetta Center

45:-

Gäller t o m 31/7 -10

6

Solarium Solkort/5 ggr

149:-

Ord. pris 199:Gäller t o m 31/7 -10

"

"

Hyr 2 nyheter betala för 1

Öppettider Mån-Tor 10-22

23/10 Örebro - Conventum Kongress

Fre-Lör 10-23 Sön 11-22

Biljettbokning: www.ticnet.se eller ring 0771-70 70 70 www.championsofrock.se


PÅ SCEN

Är ni redo för årets Metallsvenska? Lördagen den 8 maj är det återigen dags för den svenska rockeliten att drabba samman i en vild fotbollsturnering på Behrn Arena. På kvällen står Twisted Sister, Sabaton och Raised Fist på Conventum Arena. Metallsvenskan genomfördes för första gången i maj 2009. Det var Kimmo Kirvesmäki från Big Mouth Productions och Jan Larsson från Aska Productions som bestämde sig för att arrangera en heldag där hårdrockare och representanter från hårdrocksmedia fick drabba samman i en fotbollsturnering på Behrn Arena. Den kvällen avslutades med en bejublad spelning av Hammerfall på Conventum. Enligt Kimmo fick det unika konceptet ett oerhört genomslag i media. – Det gav eko och blev omskrivet i hela världen trots att det var ett stressprojekt den gången. Vi hade bara fyra månader på oss att arrangera, säger han. Inför årets upplaga har de haft lite mer tid på sig, och till resultatet hör bokningen av ett av världens bästa hårdrocksband, Twisted Sister, som kommer att agera hu-

vudakt på Conventum Arena på kvällen. Till det blir det fler lag som ska strida om segern på Behrn Arena under dagen. – Vi ökar från åtta till tio lag. Bland annat kommer Sveriges två största hårdrocksmagasin (Sweden Rock och Close Up Magazine) att tävla mot varandra. Utöver tidningsfolket innehåller årets turnering spelare från ett flertal tunga band, som Millencollin, Mustasch, Sabaton, Bandit och In Flames, för att nämna några. Enligt Kimmo kan vi förvänta oss ett antal skapligt vilda fotbollsmatcher. – Man kan väl säga att kvalitén på spelarna är skiftande. En del är riktigt duktiga, andra är skitdåliga. Det blir både på lek och blodigt allvar. Det finns många vinnarskallar bland hårdrockarna, säger han. Metallsvenskan, 8 maj på Behrn Arena.

Twisted Sister stormar

Metallsvenskan och Örebro

För första gången kommer de gamla chockrockarna Twisted Sister till Örebro. Bandet har spelat i över 30 år men växer fortfarande i popularitet. Skivan Stay Hungry från 1984 som innehöll superhittarna We’re Not Gonna Take It och I Wanna Rock gjorde rockarna till legender.

Kent

Twisted Sisters gitarrist Jay Jay, idag och på 80-talet

– Sverige var det första landet där vi slog igenom utanför USA, berättar Jay Jay French, gitarrist och grundare av Twisted Sister. Det var ungefär som för Beatles som kom till Sverige och mottogs med öppna armar. Vi älskar våra svenska fans. Sverige var också det första landet i Europa där vi sålde platina med albumet Stay Hungry. Vi kallar den för en ”coffee table skiva” – alla ville ha den. Twisted Sister kommer till Örebro den 8 maj och frontar Metallsvenskan, men tyvärr ska de inte spela fotboll med de svenska rockarna som under dagen intar Behrn Arena. – Vi är bra på en sak, och det är att leverera rock, skrattar Jay Jay över telefonen från New York. Han berättar om hur Twisted Sisters popularitet ökar för varje år och undrar hur länge det kan hålla i sig. Att 80-talet så starkt har kommit tillbaka tycker han är ett bevis på musikens kvalitet och ett svar på många musikkritikers nedskrivningar av 80-talseran.

Foto: Richard Kårström Raist Fist intar Conventum tillsammans med Twisted Sister och Sabaton den 8:e maj.

Hampus från Bullet jobbade hårt under Metallsvenskan 2009.

– I dag lyssnar inte bara våra gamla fans på oss, utan 17-åringar går omkring med våra låtar i sina I-pods och sjunger med. Det är fantastiskt! I Örebro och under resten av turnén kommer bandet att uppträda utan smink, men Jay Jay lovar att bandet levererar de låtar fansen vill höra. – När gamla band spelar nytt material går folk på toaletten. Vi vill ge folk en oförglömlig upplevelse och det gör vi genom att spela våra gamla hits. Jag såg Rolling Stones en gång, men blev besviken då de istället för att spela mina favoritlåtar lirade flera coverlåtar. Jag gillar inte att man betalar dyrt för en biljett och sen inte får valuta för pengarna. French avslöjar att han heller inte har något emot nedladdning av bandets låtar, utan är glad för den spridning musiken får av det. Han säger att nya medier och kanaler har hjälpt bandet att sprida musiken ytterligare. – Ju fler som hör vår musik desto bättre. Fler människor kommer på våra spelningar och köper samtidigt våra T-shirtar. Vi tjänar faktiskt bara en liten del på försäljning av skivor, det mesta kommer från annat håll, t.ex. konserter, reklam, TV-spel och liknande. Vi finns ju med i Guitar Hero, men bara för att jag lirar gitarr betyder det inte att jag är duktig: – Min dotter spöar mig utan problem! Till Metallsvenskan spelning välkomnar han såväl gamla som nya fans och lovar att inte göra någon besviken. – Vi älskar våra svenska fans och jag önskar att vi spelade mer i Sverige! Daniel Lövgren

Twisted Sister, 8 maj på Conventum Arena.

Om inget annat anges är evenemanget i Örebro • Adresser & kontakt sidan 15 • Biljettförsäljning: Örebrokompaniet om inget annat anges • www.orebrokompaniet.se

7


heimer & company

RTET 20 1

0

D

LAGEN

GS

r 50 k n: 2 uxe V r 0 k 00 kr : 15 5 dom Familj: Ung

R

ME

i s e R ygn 3d A

T

E

M

KO

SO M

R

Å

G

OC

H BUS

S

I

B

Ett säte för varje musiksmak Bergslagen bultar av musik i sommar. Ta tåg och buss till festivalen, konserten eller spelmansstämman. Med Sommarkortet kan du åka hur mycket du vill under tre dagar i rad, i hela Bergslagen.

Säljstart 31 maj!

8

Köp kortet på tagkompaniet.se, kundtjänst 0771-444 111, på turistbyråer eller på utvalda resecentrum och pressbyråer.

augusti 2010 1 3 – i n 7 ju


PÅ SCEN

Ape Rape Escape inför storpublik på YEAH! 2009.

För fjärde året i rad arrangeras YEAH-festivalen i Stadsparken. Arrangörerna utlovar en musikhelg sjumilakliv bättre än den föregående. Sedan det begav sig för tre år sedan har YEAH-festivalen vuxit på alla bredder. Från 43 band och cirka 1500 besökare år 2007 till 68 band och 14 000 besökare år 2009. Antalet scener har utökats från en till totalt fyra stycken 2010. En av dessa är tillägnad ickemusikalisk underhållning, som spoken word, poetryslam, stand-up och liknande. Vad gäller det musikaliska utbudet så är det mycket varierat, och listan är lång. Totalt ska cirka 100 band hinna bokas innan det beger sig. Bland de hittills an-

mälda återfinns bland annat Casablanca, Royal Republic, Ola Joyce, Chemical Vocation, Adept, Far From Sane, Farmers Market och Farsta. Enligt YEAH:s projektledare Niklas Lennartsson blir årets höjdpunkt gruppen Casablanca, som består av medlemmar från Sahara Hotnights, Melody club, Space Age Baby Jane och Alice Cooper. – Det är en rolig bokning eftersom bandet är nystartat men ändå kommer att utgöra en av huvudakterna. De släpper sitt första album nu i maj. YEAH-festivalen blir deras release-gig. Deras nästa uppdrag är att vara förband till Kiss i sommar, säger han. Yeah-festivalen är en drogfri gratisfestval som drivs av den ideella arrangörsföreningen Schack London. Idén bygger på att ge svenska oetablerade band tillfälle att låta sig höras av en lite större publik. YEAH-festivalen, 29-30 maj i Stadsparken.

K r a l l e n t e r ta i n m e n t p r e s e n t e r a r :

lasse holm * alcazar * markoolio * erik linder jessica andersson * mojje * gunhild carling magnus johansson * thomas petersson

Somm arenS enöje! St örSta fa milj miljen! 630:- för hela fa ri c för två gäller i katego x 4 barn ma h oc a xn vu t o m 14 år. Exkl. serviceavg.

Foto: Elisabeth Vallhagen

YEAH! 2010

Foto: Oskar Omne

Riseberga Amfiteater

Körfestival i Riseberga Lördagen den 29 maj bjuds det in till körfestival på Riseberga Amfiteater. Med början klockan 14 och sex timmar framåt ska körsång varvas med allsång och dansuppvisning. I skrivande stund är 12 körer anmälda, varav ett flertal är lokala körer från Lekeberg kommun. På listan står också Gilleskören från Örebro, Tre Nycklar från Hallsberg, Anuskakören från Laxå och Quinnskören från Askersund. Eventuellt dyker också en kör från Lekebergs vänort i Lettland, Dundaga, upp. – Vi hoppas på fint försommarväder så att man kan göra detta till en skön utflykt med egen picknick-korg eller genom att handla i vår servering. Som backup vid dåligt väder har vi närbelägna Götabro Kursgård som rymmer över 600 personer, säger Gunilla Pihlblad, Lekebergs revýsällskap. Körfestival, 29 maj på Riseberga Amfiteater.

! Karl Johans Skola fyller tio år

Jubileums konsert

Lördag 8 maj och söndag 9 maj 15.00 och 18.30

restauranger, mojjes FamiljeshoW och salVeQuicks Barnland. ARENAN ÖPPNAR 1,5 TIMME INNAN SHOW.

BRuNNSPARkEN 20/8 kl 19.00 BOkA dINA BIljETTER På WWW.dIggIlOO.cOM, TIcNET 077-170 70 70 / WWW.TIcNET.SE EllER ÖREBROkOMPANIET 019-21 21 21

BÖRjA uPPlAddNINgEN På WWW.dIggIlOO.cOM SPONSORER

PARTNERS

IDROTTSHUSET ÖREBRO Lördag 8 maj 18.00 Söndag 9 maj 16.00 Köp biljetter på Karl Johans Skola eller på Biljettbutiken

Om inget annat anges är evenemanget i Örebro • Adresser & kontakt sidan 15 • Biljettförsäljning • Örebrokompaniet om inget annat anges, www.orebrokompaniet.se

9


PÅ GÅNG

Markurells tar plats

Anna Jansson

hemma i Wadköping

Markurells i Wadköping – en komisk historia om otrohet, ägande och utanförskap – tillhör våra allra största klassiker och har satts upp otaliga gånger på teatrar i

landet. Den har också filmats och gjort som TV-serie. Regissören Alexander Öberg säger att publiken kommer att få möta en lite annorlunda teaterversion. – Jag har utgått helt från Hjalmar Bergmans roman och inte de dramatiseringar som finns sedan tidigare. Det blir skitigt, roligt och mycket musik. Sommarteater när den är som bäst helt enkelt, säger han. Skådespelarensemblen består av dels länsteaterns fasta skådespelare, dels gästskådespelare. Som Herr Markurell ser vi Henrik Johansson, känd bland annat som den unge advokaten Johan i SVT:s Livet i Fagervik. Fru Markurell spelas av Sofia Bach, känd från bland annat TV4:s Parlamentet, Tack gode gud och Stockholms privatteatrar.

Markurells i Wadköping spelas 20 maj-3 juli i Wadköping.

Henrik Johansson Spelar Herr Markurell.

Foto: Mats Burman

Det är den 6 juni 1913 i den idylliska staden Wadköping. Den hänsynslöse och självgode värdshusvärden Harald Hilding Markurells älskade son Johans studentexamen står för dörren. Johan är dock ingen mönsterelev, och han riskerar att kuggas. Den sluge Herr Markurell skyr dock inga medel för att rädda sonen och familjehedern. Han är beredd att utnyttja sin ställning i samhället, och tar till diverse omoraliska knep mot stadens överklass för att sonen ska få sin examen. En känslig fråga dyker dock upp under dagen. Är Johan verkligen Herr Markurells biologiske son?

Foto: Mikael Hovbäck

Den 20 juni är det premiär för Länsteaterns nya uppsättning av Örebrosonen Hjalmar Bergmans klassiska dramakomedi ”Markurells i Wadköping” . Platsen för skådespelet är på ”hemmaplan”.

Sofia Bach spelar Fru Markurell.

RiSeBeRgA AmfiteAteR Lördagen 29 maj kl 14-20

samlas körer från Askersund, Hallsberg, Laxå, Lekeberg och Örebro till en stor körfest i ett försommarfagert Riseberga. Det blir även allsång och dansuppvisning. Biljetter säljs på plats. 100 kr vuxen • 50 kr barn (under 16 år)

Mer info: www.lekebergsrevyn.se, 0585-317 01 Arrangörer: Lekebergs Revysällskap och Studiefrämjandet i södra Närke 10

Om inget annat anges är evenemanget i Örebro. Adresser och kontakt sidan 15 • Biljettförsäljning • Örebrokompaniet om inget annat anges, www.orebrokompaniet.se


PÅ GÅNG

Magiskt med Labero Storslagenhet och förnyelse är illusionisten Joe Laberos motto, vare sig han uppträder i slott, koja eller tält. Den 6 maj slår han ner tältpinnarna på Risbergska skolans idrottsplats. Joe Laberos tältturné från förra året har utvecklats. Inspirerad av stora arenakonserter kommer han i år dragandes med ett specialbyggt, 1 200 kvadratmeter stort cirkustält, med plats för 1800 personer. Tanken med tältkonceptet är att skapa ett stämningsfullt scenområde där maffiga och överraskande ljud och ljuseffekter kan komma till sin fulla rätt. Till konceptet hör rockig musik på hög volym, storbildsskärmar och en ”satellitscen” mitt bland publiken. Till det kommer kameramän att i närbild följa alla rörelser på scenen för att publiken via videoskärmar ska kunna granska illusionerna i minsta detalj – och på så vis få möjlighet att försöka förstå det obegripliga. Utöver det specialbyggda tältet med tillbehör har Labero ytterligare nyheter med sig i bagaget: några sprillans nya trick, samt en ensemble bestående av bland annat en butler, en värdinna och en anka. Årets Laberoturné förutspås förstås bli en föreställning utöver det vanliga. Joe Labero, 6 maj på Risbergska skolans IP.

Scandinavian

Antik och kuriosa

För andra året i rad arrangeras jakt- och matmässan Skandinavian Game Fair på Axbergshammars Säteri, norr om Örebro.

Antik och kuriosa, 16 maj i Wadköping.

Game Fair 2010 Liksom förra året erbjuder vårens Scandinavian Game Fair en fullspäckad helg som handlar om jakt, sportfiske och närproducerad mat. För den jaktintresserade kan det vara av intresse att veta att mässans jakttema är klövvilt och att programmet innefattar föredrag, utrustning, information och prova på aktiviteter. Till det får man ta del av hundutställning och jakthundsaktiviteter, som viltspårning och apportering. För sportfiskeentusiasterna utlovas demonstrationer, prova-på-aktiviteter och försäljning av alla tänkbara produkter på området. För alla matintresserade står ett mattorg med skogens skafferi till förfogande. Till det erbjuds besökaren ta del av kockdueller med smakprov och tips på hur man tillagar läckerheter av såväl närproducerat som vilt. På den ännu så länge preliminära menyn

Är du sugen på att förlusta dig bland allmogeföremål, porslin, burkar och allehanda kuriosa? Då föreslår vi ett besök på årets Antik- och kuriosamarknad på friluftsmuseet i Wadköping i maj. Hit kommer försäljare från hela mellansverige. I samband med marknaden visar Nerikes Fordonshistoriker upp veteranbilar.

Kliv in i medeltiden

står älgwok med enbärschutney, viltgryta med calvadossås, älgköttbullar med getost, viltfilé med kantarell-lasagne och hjortronpesto. Till helgens barnaktiviteter hör: prova luftpistol, klappa ponnyn, fåren, grävlingen eller kanske fasanerna.

Den 5-6 juni är det dags för den årliga medeltidsmarknaden i Wadköping. Här möter du smeder, keramiker, korgmakare, stenhuggare, tunnbindare, mathantverkare, silver- och vapensmeder och många fler. Utöver allt som går att köpa i marknadsstånden kan du även se medeltidskämpar i strid, lyssna på medeltida musik och låta dig underhållas av gycklare. Den som har modet och styrkan får chansen att dräpa draken eller dra svärdet ur stenen.

Scandinavian Game Fair, 15-16 maj på Axbergshammars Säteri

Medeltidsmarknad, 5-6 juni i Wadköping.

Om inget annat anges är evenemanget i Örebro. Adresser och kontakt sidan 15 • Biljettförsäljning • Örebrokompaniet om inget annat anges, www.orebrokompaniet.se

11


På gång

Speedwaypremiär med jubilerande Indianerna Efter vintern kommer våren och med våren kommer den efterlängtade speedwaypremiären på motorovalen i Sannahed, utanför Kumla. Den 4 maj är det hemmapremiär för klassiska Indianerna som firar 50 år i högsta serien. För motståndet står fjolårets bronsmedaljörer, Lejonen från Gislaved med storheter som Nicki Pedersen och Leigh Adams. Men Indianerna matchar även de ett starkt lag inför årets elitserie, med nyförvärven Bjarne Pedersen och Niels Kristian Iversen, stabila Piotr Protasiewicz och Magnus Zetterström och fjolårets stjärnskott Leon Madsen. Så klä på dig ordentligt, plocka med sittunderlaget och ta dig ut till Sannahed den 4 maj för en riktig folkfest! Piotr Protasiewicz. Foto: Helga Stensgaard

Järnvägen Cup Det är snart dags för årets tilldragelse för alla handbollsentusiaster. För 34:e gången i ordningen går Järnvägen Cup, en av landets största handbollscuper för ungdomar, av stapeln i Hallsberg. Turneringen innebär att 270 lag, cirka 3000 spelare och 600 matcher kommer att ta plats på ett 40-tal utomhusplaner centrerade runt alléområdet i Hallsberg. Hemmaklubben ställer i år upp med 10 lag. Från länet i övrigt kommer lag från bland annat Örebro SK, Kumla HF, Vintrosa IS och Lindeskolans IF. Årets mest långväga gäster kommer från Sundsvall i norr och Århus i söder. En nyhet för året är att fyra planer anlagts på konstgräsarenan söder om alléhallen. I samband med Järnvägen Cup arrangerar Hallsbergs handlare en temalördag med aktiviteter i centrum. Järnvägen Cup 2010, 29-30 maj i Hallsberg.

www.npp-reklam.se

Indianerna – Lejonen 4 maj kl 19.00

Sommarutställning i Kumla konsthall Med start och vernissage den 19 maj blir det sommarutställning på Kumla konsthall med Peter Johansson, känd bland annat som konstnären bakom det kontroversiella konstverket ”JOHANSSON” i Konst på hög. Titeln på utställningen är ”Lite blandat” och består av både grafik och objekt. För övrigt öppnar utställningen ”Konst på hög” för sommaren den 1 april. Öppettider och mer info hittar du på nya webbportalen www.orebrotown.com.

Konstverket ”JOHANSSON” av Peter Johansson pryder Kvarntorpshögen.

”Lite blandat” 19 maj – 31 augusti på Kumla konsthall

UPPTÄCK HALLSBERG! -I Hallsberg händer det mycket! Vi har nöjet att erbjuda allt från stora evenemang och aktiviteter till upplevelser i det lilla formatet. Välkommen till Hallsberg!

Tips på sevärdheter: Sveriges största Fossilmuseum finns i Sköllersta Bergööska huset med konst av Carl Larsson och Karin Bergöö Larsson ”Lek som lär” är ledord på Children’s I Vretstorp hittar du en rekonstruerad Shellmack från 50-talet Vårmarknad i Hallsberg 7 maj Järnvägen Cup 29-30 maj Sommarkvällar 1, 8, 15 & 22 juli O-Ringen etapp 2 & 3, 26-27 juli Motorhistorisk dag 28 augusti

Hela nöjesparken – internet, tv och telefoni – i en enda fiber­ kabel. Nu med ännu mera sport och annan underhållning. Kolla in alla dina nya möjligheter på stadsnat.se

www.hallsberg.se

12

Om inget annat anges är evenemanget i Örebro. Adresser och kontakt sidan 15 • Biljettförsäljning • Örebrokompaniet om inget annat anges, www.orebrokompaniet.se


Barn- och familjeevenemang

Segelflygets dag, 29-30 maj.

Spelmansstämma Hallagården 17:00-21:00 Blueskväll Clarion Hotell

Sön 23/5

Ons 26/5

Utomhusgudstjänst Rånnesta, Tysslingen 10:00

Vårkonsert Nicolaikyrkan 19:00

Barnens dag Hallagården

Vivallafestivalen Vivalla centrum

Trädgårdsdag Karlslunds Herrgård 11:00-16:00

Ons 5/5 Skogens dagar Kvinnersta skolan 08:00-14:00 Föreläsning: Statskuppen i Sverige 1809 och Örebros roll i revolten Kaserngården 4, Grenadjärstaden 18:30 Cafékväll Naturens Teater, Tysslingen 19:00

Tors 6/5 Skogens dagar Kvinnersta skolan 08:00-14:00 Örebro Rättighetscenter svarar på frågor om diskriminering Vivalla bibliotek 14:00-16:00 Öppen scen unplugged Kumla bibliotek 18:0020:00 Tältturné: Joe Labero Risbergska skolans IP 19:00. Se artikel sidan 11. Konsert: Så klingar kärleken Örebro Konserthus 19:00

Fre 7/5 Vårmarknad Centrala Hallsberg Föreläsning: Surdegens Hemlighet Englas Skafferi 19.0021:00 Föreläsning: Asperger syndrom - bra liv som vuxen Livin’ Hotell & Vandrarhem 9:00-12:00

Lör 8/5 Må bra helg Hallagården

Torpvandring Boo kyrkskola 09:00 Loppis Örebro Golfhall, Vivalla 10:00-15:00 Vårfest i Gamla Stan Stallbacken 10:00-16:00 Öppet hus med Bokloppis Arkivcentrum 10:0014:00 Påskliljecafé i Boo Kyrkskola Hjortkvarn 12:00-18:00 Stories Aggershus, Vretstorp 19:00

Sön 9/5 Påskliljecafé i Boo Kyrkskola Hjortkvarn 12:00-18:00 Skapande verkstad: Teaterdockor Dockteaterhuset, Wadköping 13:00-15:00 Trivselkören Boo Kyrka, Hjortkvarn 16:00

Marknad: Scandinavian Game Fair Axbergshammars Säteri Se artikel sidan 11. Loppis Örebro Golfhall, Vivalla 10:00-15:00

Sön 16/5

Antik & Kuriosamarknad Wadköping 11:00-17:00 Barnteater: Pojken, trollen och äventyret Dockteaterhuset, Wadköping 15:00 Vår i Tångeråsa Tångeråsa 13:00

Tis 18/5 Poesisamtal och uppläsning Kumla Bibliotek 18:30

Ons 19/5

Stickcafé i Café o Lé Kumla bibliotek 17:0019:00

Örebro Rättighetscenter svarar på frågor om diskriminering Stadsbiblioteket 14:00-16:00

Utflykt till Björka lertag söder om Kumla, Björka Trädgård 18:30

Cafékväll Naturens Teater, Tysslingen 19:00

Tors 13/5

Tors 20/5

Konferens: Utmanad Conventum

Konsert: Den första gnistan Örebro Konserthus 18:00

Tis 11/5

Tysslingedagen Naturens Teater, Tysslingen 10:00-16:00

Fre 14/5 Konferens: Utmanad Conventum Kumla markén Torget, Kumla 8:00-18:00

Lör 15/5

Konsert: Radio Nord Hjalmar Bergmanteatern

Folkets väl – Folkets val Örebro läns museum

Metallsvenskan 2010 Behrn Arena Se artikel sidan 7.

Konferens: Utmanad Conventum

Spelmansstämma Hallagården 17:00-21:00 Fågelexkursion: Vår i fågelriket Krogstugan, Karlslund 12:00 Barnteater: Det dansande trädet Dockteaterhuset, Wadköping 15:00

Konferens: Utmanad Conventum Marknad: Scandinavian Game Fair Axbergshammars Säteri Se artikel sidan 11.

Växtbytarkväll Atriumgården, alt Kumla bibliotek 18:00 Musik i Äppellunden Lugnet Hällabrottet öster om Kumla 18:30

Fre 21/5 Spelmansstämma Hallagården 17:00-21:00

Tis 25/5 Visstuga Jeremiasstugan 19:30-21:00

Hemvändardag Boo kyrka/skola, Hjortkvarn 11:00

Maj

evenemangskalender

Evenemanget ingår i jubileumsåret Örebro 2010. Mer info finns på www.orebro2010.se

Fre 28/5 Lör 29/5 Järnvägen Cup Alléskolan/Transtensskolan, Hallsberg Se artikel sidan 12. YEAH! Festivalen Stadsparken

Lördagsöppet på Arkivcentrum Arkivcentrum 10:00-14:00 Segelflygets dag Flygfältsgatan 3, Örebro 10:00-18:00 Vivallafestivalen Vivalla centrum 12:00-19:00 Körfest: Klara! Färdiga! KÖR! Riseberga Amfiteater, Fjugesta 16:00

Sön 30/5 Järnvägen Cup Alléskolan/Transtensskolan, Hallsberg Se artikel sidan 12.

Bakluckeloppis Torget i Fjugesta 09:00

Barnteater: Det dansande trädet Dockteaterhuset, Wadköping 15:00

American car meet #4 Brunnsparken 10:0016:00

YEAH! Festivalen Stadsparken Se artikel sidan 9.

Gruvvandring Kinkhyttans såg 10:00 Loppis Örebro Golfhall, Vivalla 10:00-15:00

Segelflygets dag Flygfältsgatan 3, Örebro 10:00-18:00

Guidade visningar och sommarteater Guidad visning av Örebro Slott Lör-sön kl. 13:00 Fr.o.m. 14/6 dagligen kl. 13:00 Arkitekturvisning Tisdag 11/5 kl. 18:00 Samling vid Kapitän, Drottningg. 49 Musikal: Paradise lost Karolinska skolan tis-fre 18-21/5 kl. 19:00 lör 22/5 kl. 13:00 Örebro Teater

Dans

Guidad visning av utställningen Folkets väl - folkets val? 16/5, 19/5, 26/5, 6/6 kl. 13:00 28/7 kl. 18:00 samt syntolkad visning 27/8 kl. 14:00

Sommarteater Markurells i Wadköping Tis-lör 20/5-3/7 Se artikel sidan 10.

Tis 25/5

Eftermiddagsdans

Zlips

Regnbågen, Brunnsparken www.brunnsparken.com

Lör 29/5

Tisdag 20:00-00:00 Lördag 21:00-01:00

Tis 1/6

Lör 8/5 Fernandoz

Tis 11/5 Shake

Lör 15/5 Cavalkad

Tis 18/5 Zekes

Lör 22/5

Lör 22/5

Loppis Örebro Golfhall, Vivalla 10:00-15:00

Hedins

Bhonus

Sannex

Lör 5/6 Ove Pilebos/Snittz (non-stop)

Tis 8/6 Mats Bergmans

Lör 12/6 Drifters

Tis 15/6 Highlights

13:30-17:00

Tis 4/5 Leif Hermansson

Tis 11/5 Cedrix

Tis 18/5 Stickan & Stefan

Tis 25/5 Samzons

Övrig dans Lör 22/5 Kurs: Boda Polska Teaterladan, Wadköping 10:00-16:00 Folkmusik: Boda Spelmanslag Glanshammars bygdegård 20:00

Om inget annat anges är evenemanget i Örebro. Adresser och kontakt sidan 15 • Biljettförsäljning • Örebrokompaniet om inget annat anges, www.orebrokompaniet.se

13


evenemangskalender Medeltidsmarknad i Wadköping, lördag 5 juni.

Barn- och familjeevenemang

Ons 9/6 Mässa: Bli din egen Conventum 13:00-19:00

Tors 10/6

Juni

Medeltidsmarknad Wadköping

Ons 2/6

Loppis Örebro Golfhall, Vivalla 10:00-15:00

Invigning: Design Bernadotte Örebro läns museum 18:00

Sön 6/6 Medeltidsmarknad Wadköping

Project Independent - Our Mission Virus, Örebro

Nationaldagsfirande Hallsbergs hembygdsgård

Tors 3/6 Marknadsafton Örebro city 10:00-22:00

Sveriges Nationaldag och Svenska flaggans dag Torget, Wadköping 13:00-15:00

Fre 4/6 Studentexamen på Kumla torg Kumla torg

Nationaldagsfirande Samling Kumla torg 13:30

Lör 5/6 Körkonsert: Hat och kärlek Örebro Läns Museum, 14.00

Kaffeservering vid Masmästarstugan Masmästarstugan 14:00-16:00

Sport Lör 8/5

Auktion i city Kumla torg

Fotboll div2: Karlslunds IF HFK-Värmbols FC Karlslund Arena 16:00

Lör 12/6

MetAllsvenskan 2010 Behrn Arena

Barnkalaset Hallsbergs centrum

Sön 9/5

Landsbygdens dag Mullhyttan 9:00-13:00 Stickcafé i Café o Lé – Världsstickdagen Kumla bibliotek 10-15

Sön 13/6 Barnteater: Sagan om Pomperipossa Dockteaterhuset, Wadköping 15:00

Tis 15/6 Tisdagsträffen för barn Wadköping, Spelgården 14:00

Ons 16/6 Musik: Glad som fågeln i morgonstund Örebro Läns Museum, 19.00

Dressyrtävling för ponny Karlslund Fotboll Allsvenskan: Örebro SK - Djurgården Behrn Arena 13:30

Lör 15/5 Fotboll div2: Karlslunds IF HFK-Vallentuna BK Karlslund Arena 16:00

Sön 16/5 Damallsvenskan: KIF Örebro – Hammarby IF Behrn Arena 19:00

Talangen 2010 Brunnsparken Rockkonsert Kumlasjönt Djupadalsparken, Kumla 14:00-22:00

Evenemanget ingår i jubileumsåret Örebro 2010. Mer info finns på www.orebro2010.se

Mån 17/5

Tis 1/6

Fotboll Allsvenskan: Örebro SK - Trelleborgs FF Behrn Arena 19:00

Elitserien Speedway Kumla motorstadion i Sannahed, Kumla 19:00

Tis 18/5

Ons 2/6

Elitserien Speedway Kumla motorstadion i Sannahed, Kumla 19:00

Damallsvenskan: KIF Örebro – Sunnanå SK Behrn Arena 19:00

Ons 19/5

Fre 11/6

Vår Ruset Gustavsvik – Örebro centrum 19:00

Hopptävlingar för häst Karlslund

20-21/5 Klassiska Rikspokalen Rally Start och mål i Örebro

Sön 23/5 Damallsvenskan: KIF Örebro – Linköpings FC Behrn Arena 17:00

Sön 30/5 Fotboll div2: Karlslunds IF HFK - Akropolis IF Karlslund Arena 16:00

Mån 21/6 Stadsvandring: Midsommarvandring kring Karlslunds herrgård Samling Vällingklockan 18.00

Fotboll div2: Karlslunds IF HFK - Eskilstuna City FK Karlslund Arena 19:00

Lör 12/6 Hopptävlingar för häst Karlslund

Sön 13/6 Hopptävlingar för häst Karlslund

Tis 15/6 Elitserien Speedway Kumla motorstadion i Sannahed, Kumla 19:00

Länsfinal: Svensktoppen nästa 2010 Stadsparken Stadsvandring: Eriksgatan från medeltid till våra dagar Samling Kvarnbron, 18.00

Svampen Café & Restaurang

Svampen Café & Restaurang Öppet dagligen 11-18 Öppet dagligen 10.00 - 18.00 från 1:a maj För konferenser och bokningar:

019-611 37 35 37 • Dalbygatan 4 4 019-611 35 | Dalbygatan www.svampen.nu www.svampen.nu 14

Om inget annat anges är evenemanget i Örebro. Adresser och kontakt sidan 15 • Biljettförsäljning • Örebrokompaniet om inget annat anges, www.orebrokompaniet.se


Barn- och familjeevenemang

Utställningar - 5/5

- 30/10

Ullabritt Jonsson - Fotografi Skomakaregården, Wadköping

Möt människan 1810 Kaserngården 4, Grenadjärstaden

- 5/5

- 31/10

Ulf Johansson Bergööska huset, Hallsberg

Erik Hjorts klippsamling om kungafamiljen Stadsarkivet, Örebro

- 9/5

30/4-9/5

Pernilla Stalfelt Kumla biblioteks utställningshall

Läst-utställning Skoindustrimuseet, Kumla

-16/5 Stine van Wynsberghe – Textil Skepparegården, Wadköping

- 19/5 Git Lidberg - Bromma Galleri Svanen

- 20/5 Elisabeth Ottebring Keramik Konsthantverkarna

– 23/5 Helene Randin - Måleri Örebro konsthall

1/5 - 30/9 Konst på Hög Kvarntorp öster om Kumla

4/5 - 9/5 Con Alma gruppen Akvareller Hantverkarboden, Wadköping

8/5-26/5 Lena Ståhl Kumla bibliotek

8/5 - 26/5 Lasse Svensson Bergööska huset, Hallsberg

ADRESSER & KO NTA KT

8/5 - 27/5

23/5-30/9

25/5 - 30/5

29/5 - 16/6

Utställning: Årets debutant Skomakaregården, Wadköping

Karlslunds köksträdgårdar 2010 Karlslunds trädgårdar

Färgsymfoni Hantverkarboden, Wadköping

Stickalster Kumla bibliotek

24/5-30/5

25/5-18/8

Fotoutställning Örebro Stadsbibliotek

Mina franska vänner Skomakaregården, Wadköping

11/5 - 16/5 Alla Våra Bilder Hantverkarboden, Wadköping

15/5 - januari 2011 Folkets väl - folkets val? Örebro läns museum

Akvarellkonst och hemslöjd Hantverkarboden, Wadköping

19/5 - 31/8 Sommaruställning av Peter Johansson Stadshuset, Kumla

Kulturskolan Örebro konsthall

måleri

LEIF SYLIN skulptur

t.o.m. 16 maj

Samlingsutställning Galleri KHVC, Wadköping

valvet t.o.m. 16 maj

ÖREBRO KULTURSKOLA 20–28 maj

23/5 - 16/6 Örebro läns grafikgrupp Galleri Svanen

Djupadalsparken Centralt öster, Kumla

Arkivcentrum Nikolaigatan 3

Galleri KHVC Wadköping www.konsthantverkscentrum.se

Boo kyrkskola Boskulla Nysätter 189 Hjortkvarn

27/5 - 6/6

helene randin

22/5 - 20/6

Folkets hus, Kumla Skolvägen 10-12

Bergööska huset Ö. Storg. 5, Hallsberg

6/6-22/8 James Nachtuvey - Krigsfotografier Konsthallen

18/5 - 23/5

Alléskolan Södra allén 6, Hallsberg

Brunnsparken/Regnbågen www.brunnsparken.com

Sommarutställning Kumla biblioteks utställningshall

Design Bernadotte Örebro läns museum

Elevutställning, Örebro Konstskola Galleri Nord

Englas Skafferi Lännäs södra skola Odensbacken

Behrn Arena Fotboll Restalundsv. 1 www.orebro-sk.se

22/5 - 17/8

3/6 - 19/9

15/5 - 21/5

Aggershus Berga, Östansjö

Axbergshammars Säteri Dyltabruk

ADR ESSER & KO NTA KT evenemangskalender

Evenemanget ingår i jubileumsåret Örebro 2010. Mer info finns på www.orebro2010.se

Galleri Nord Storgatan 29 www.gallerinord.com Galleri Svanen Rånnesta, Tysslingen Glanshammars Bygdegård Glanshammar Haga bibliotek Haga Centrum, Vaktelv. 2

Clarion Hotel Kungsgatan 14

Hallagården Lekhyttan www.hallagarden.nu

Conventum Fabriksg. 17-19, 28

Hjalmar Bergmanteatern Drottninggatan 42

Dockteaterhuset Wadköping www.dockteaterhuset.se

Karlslund Diedens allé www.orebro.se/karlslund

Karlslunds Arena Grindgatan 1 www.karlslund.nu Kapitän Drottninggatan 49 Konsthantverkarna i Örebro Län Järntorgsgatan 2 www.konsthantverkarna. com Kulturhuset Järnvägsgatan 8 www.husetorebro.se Kumla konsthall Stadshuset, Kumla Kumla motorstadion Sannahed www.indianerna.nu Kumla bibliotek Parkgatan 14, Kumla www.kumla.se/bibliotek Kvarntorpshögen http://kph.kumla.com Livin´ Järnvägsgatan 22 www.livin.se Masmästarstugan Klunkhyttan

Naturens teater Rånnesta, Tysslingen

Örebro Flygplats/flygfält E 18 8 km v. om Örebro

Riseberga Amfiteater Riseberga, Fjugesta

Örebro Golfhall Dialoggatan 12 A www.orebrogolfhall.se

Risbergska skolans IP Hagagatan Skoindustrimuseet Sveavägen 19, Kumla

Örebrokompaniet AB Olof Palmes torg 3

Stadsarkivet Kaserngården 4

Örebro Konserthus Fabriksgatan 2 www.orebrokonserthus.se

S:t Nikolai kyrka Nikolaigatan 8 www.svenskakyrkan.se/ orebronikolai

Örebro Konsthall Olaig. 17 B www.orebro.se/ konsthallen

Svampen med Aqua Nova Dalbygatan 4 www.svampen.nu

Örebro läns museum Engelbrektsgatan 3 www.olm.se

Virus Bar Oskarsparken 1

Örebro slott Kansligatan 1 www.orebroslott.com

www.virus-bar.se

Vivalla bibliotek Vivalla centrum, Poesig. 20 Wadköping Centralt, öster

www.orebro.se/wadkoping

Wadköpings Besökscenter info: 019 – 21 21 21 www.orebrokompaniet.se

Örebro stadsbibliotek Näbbtorgsgatan 12 Örebro Teater Storgatan 1 www.lansteatern.se Örebro universitet Fakultetsgatan 1 www.oru.se

Om inget annat anges ligger adressen i Örebro Om inget annat anges är evenemanget i Örebro. Adresser och kontakt sidan 15 • Biljettförsäljning • Örebrokompaniet om inget annat anges, www.orebrokompaniet.se

15


Det händer på Conventum!

TWISTED SISTER + support Raised Fist, Sabaton m fl Conventum Arena 8 Maj

Björn Skifs 8 & 9 Okt Conventum Arena

Ladies Night 12 & 13 Nov Conventum Arena

Grease 31 Okt Conventum Arena

För mer info besök vår hemsida www.conventum.se

16

Biljetter: 019-21 21 21 www.orebrokompaniet.se

CONVENTUM | Olof Palmes Torg 1 | 702 22 Örebro Tel: 019-766 45 00 email: info@conventum.se

Örebro just nu - Maj 2010  

Officiell evenemangsguide för Örebro, Kumla, Hallsberg och Lekeberg