Page 1

GROEPSPRIJZEN 2017

NIEUW! ‘ZWEVEND E BLOEMEN ’ TUIN

Voor jong en oud Geheel overdekt Rolstoeltoegankelijk Gratis parkeren Elke dag geopend! Leukste uitje van Flevoland 2016


2


een tropisch paradijs!

Graag verwelkomen wij u in de Orchideeën Hoeve. Onze diverse tuinen boordevol tropenflora en -fauna staan garant voor een compleet dagje uit. Wandelen over avontuurlijke junglepaden, vele bijzondere bloemen en planten ontdekken, duizenden kleurrijke vlinders spotten en wegdromen onder een wolk van ontelbare ‘zwevende’ bloemen… De Orchideeën Hoeve is leuk voor alle leeftijden en daarmee de ideale bestemming voor groepsuitjes.

Groepsuitje in de Orchideeën Hoeve Van personeelsuitje, familiefeest tot bruiloft, de Orchideeën Hoeve biedt tal van mogelijkheden om uw feest compleet te maken. Deze brochure laat u zien wat er allemaal mogelijk is aan (groeps)arrangementen bij de Orchideeën Hoeve. Natuurlijk is het ook mogelijk om een arrangement naar uw wens samen te stellen.

Neem voor meer informatie of reserveringen contact op met: E-mail: Website: Telefoon: Adres:

info@orchideeenhoeve.nl www.orchideeenhoeve.nl 0527 – 20 28 75 Oosterringweg 34 8315 PV Luttelgeest

Graag tot ziens in de Orchideeën Hoeve!

3


4


ERVAAR VERRE WERELDDELEN HEEL DICHTBIJ! Wandel in de Orchideeën Hoeve over avontuurlijke junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen en ontdek duizenden soorten bijzondere orchideeën, tropische vogels, mysterieuze reptielen en prachtige koikarpers. Terwijl uw (klein)kinderen ravotten in de avontuurlijke speeljungle kunt u wegdromen onder een immense wolk van bloemen in onze gloednieuwe ‘zwevende’ bloementuin!

Vlinders, lori’s, aapjes… De Orchideeën Hoeve huisvest naast tropische bloemen en planten nog veel meer parels uit de tropische natuur. Zo fladderen er duizenden vlinders in de Vlinder Vallei, de grootste vlindertuin in Europa, en genieten tientallen papegaaitjes van uw aandacht in de Lorituin. Schrik onderweg niet van vliegende eekhoorns, voorbij roetsjende roodbuiktamarins of de meterlange leguaan. Als u durft mag u -samen met uw (klein)kinderen- de schildpadden, roodstaartmeervallen en papegaaitjes voeren. Jeugdigen kunnen ook de avontuurlijke speurtocht door de jungletuinen doen of eindeloos ravotten in onze overdekte speeltuin van maar liefst 1.000 m2.

Nieuw! Zwevende bloementuin In onze gloednieuwe bloemenattractie waant u zich in een sprookjesachtige bloemenwereld. In de ‘zwevende’ bloementuin wordt u betoverd door meer dan tweeduizend zomerse bloeiers die een oneindige wolk vormen boven uw hoofd. Spiegelwanden maken de bloemenparade oneindig en idyllische prieeltjes nodigen u uit om plaats te nemen onder –en te genieten van- de bloemenzee. De nieuwe tuin van de Orchideeën Hoeve is geïnspireerd op de wereldberoemde Japanse kersenbloesemperiode en is nog nergens in Europa te ervaren.

5


Inhoudsopgave

6

Arrangementen Arrangement ‘Op de koffie’ Arrangement ‘Luxe lunch’ Arrangement ‘Stroop en suiker’ Arrangement ‘Oosterse sferen’ Arrangement ‘Driegangenmenu’ Arrangement ‘Luxe driegangenmenu’ Arrangement ‘Schik met bloemen’ Combinatie-arrangementen Rondvaart door De Weerribben Bossafari met de boswachter IR. D.F. Woudagemaal Rondvaart vanuit Kalenberg Bezoek Museum Joure Wijnproeverij bij Groot Vertroue Boot(je) varen in Giethoorn Beleef het oude Urk Ga uit rijden met een Dafje 33 Bezoek de Bataviawerf Een kijkje op de alpacaboerderij Rij de kleurrijke tulpenroute Prijslijst Losse artikelen Buffetten Uitleg & rondleidingen Uitleg ‘Orchidee’ Uitleg ‘Vlinder’ Uitleg ‘Lori’ Tour door de tropen Trouwen in de Orchideeën Hoeve

Pagina 8 9 10 11 12 13 14

Kerst in de Orchideeën Hoeve

48

Routebeschrijving

50

16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 30 36 41 42 43 44 46

7


arrangementen

7


ARRANGEMENT ‘OP DE KOFFIE’ U wordt ontvangen met twee kopjes koffie/thee met vers gebak van de warme bakker. Vervolgens brengt u een bezoek aan de tuinen, waaronder de orchideeëntuin, de vlindertuin en de ‘zwevende’ bloementuin. Na uw bezoek aan de tuinen bent u van harte welkom in ons sfeervolle serrerestaurant waar een goed verzorgde broodmaaltijd voor u klaarstaat. Bij vertrek ontvangen alle gasten een orchidee in cadeauverpakking.

Overzicht arrangement - Twee keer koffie/thee met gesorteerd gebak - Entree tuinen - Standaard broodmaaltijd Diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetwaren en twee keer koffie/thee.

- Orchidee in cadeauverpakking

Prijs per persoon* 10 t/m 24 personen 25 t/m 59 personen 60 t/m 99 personen 100 t/m 149 personen 150 t/m 200 personen

8

€ 27,70 € 26,40 € 25,59 € 24,79 € 23,98

* Een kroketje erbij? Kijk voor uitbreidingssuggesties en losse prijzen op pagina 30.


ARRANGEMENT ‘LUXE LUNCH’ U wordt ontvangen met twee kopjes koffie/thee met vers gebak van de warme bakker. Vervolgens brengt u een bezoek aan de tuinen, waaronder de orchideeëntuin, de vlindertuin en de ‘zwevende’ bloementuin. Na uw bezoek aan de tuinen bent u van harte welkom in ons sfeervolle serrerestaurant waar een goed verzorgde luxe lunch voor u klaarstaat. Bij vertrek ontvangen alle gasten een orchidee in cadeauverpakking.

Overzicht arrangement - Twee keer koffie/thee met gesorteerd gebak - Entree tuinen - Luxe lunch

Diverse soorten brood, vers afgebakken broodjes, suikerbrood, krentenbrood, verschillende soorten kaas, luxe vleeswaren, puntjes brie, een kroket en twee keer koffie/thee.

- Orchidee in cadeauverpakking

Prijs per persoon* 10 t/m 24 personen 25 t/m 59 personen 60 t/m 99 personen 100 t/m 149 personen 150 t/m 200 personen

€ 31,55 € 30,66 € 29,77 € 28,88 € 27,99

* Voor uitbreidingssuggesties en losse prijzen zie pagina 30.

9


ARRANGEMENT ‘stroop en suiker’ U wordt ontvangen met twee kopjes koffie/thee met vers gebak van de warme bakker. Vervolgens brengt u een bezoek aan de tuinen, waaronder de orchideeëntuin, de vlindertuin en de ‘zwevende’ bloementuin. Na uw bezoek aan de tuinen bent u van harte welkom in ons sfeervolle serrerestaurant waar u kunt genieten van een overheerlijke oer-Hollandse pannenkoek. Bij vertrek ontvangen alle gasten een orchidee in cadeauverpakking.

Overzicht arrangement - Twee keer koffie/thee met gesorteerd gebak - Entree tuinen - Pannenkoek naturel, spek, ananas of appel De keuze van de pannenkoek wordt op de dag zelf tijdens de koffie opgenomen.

- Orchidee in cadeauverpakking

Prijs per persoon* 10 t/m 24 personen 25 t/m 59 personen 60 t/m 99 personen 100 t/m 149 personen 150 t/m 200 personen

10

€ 23,30 € 22,57 € 21,85 € 21,12 € 20,40

* Voor uitbreidingssuggesties en losse prijzen zie pagina 30.


ARRANGEMENT ‘OOSTERSE SFEREN’ U wordt ontvangen met twee kopjes koffie/thee met vers gebak van de warme bakker. Vervolgens brengt u een bezoek aan de tuinen, waaronder de orchideeëntuin, de vlindertuin en de ‘zwevende’ bloementuin. Na uw bezoek aan de tuinen bent u van harte welkom in ons sfeervolle serrerestaurant waar u kunt genieten van een heerlijke Oosterse plate. Bij vertrek ontvangen alle gasten een orchidee in cadeauverpakking.

Overzicht arrangement - Twee keer koffie/thee met gesorteerd gebak - Entree tuinen - Oosterse plate Nasi, kiploempia, satésaus, atjar en kroepoek

- Orchidee in cadeauverpakking

Prijs per persoon* 10 t/m 24 personen 25 t/m 59 personen 60 t/m 99 personen 100 t/m 149 personen 150 t/m 200 personen

€ 27,70 € 26,89 € 26,07 € 25,26 € 24,44

* Voor uitbreidingssuggesties en losse prijzen zie pagina 30.

11


ARRANGEMENT ‘DRIEGANGENMENU’ U wordt ontvangen met twee kopjes koffie/thee met vers gebak van de warme bakker. Vervolgens brengt u een bezoek aan de tuinen, waaronder de orchideeëntuin, de vlindertuin en de ‘zwevende’ bloementuin. Na uw bezoek aan de tuinen bent u van harte welkom in ons sfeervolle serrerestaurant waar u kunt genieten van een overheerlijk driegangenmenu. Bij vertrek ontvangen alle gasten een orchidee in cadeauverpakking.

Overzicht arrangement - Twee keer koffie/thee met gesorteerd gebak - Entree tuinen - Driegangenmenu

Tomatensoep geserveerd in een terrine | U kunt uw gasten laten kiezen uit twee vooraf door u gekozen hoofdgerechten. De hoofdgerechten zijn: bal gehakt, schnitzel, kipfilet met ananas, beenham en kalkoenrollade | Een coupe ijs.

- Orchidee in cadeauverpakking

Prijs per persoon* 10 t/m 24 personen 25 t/m 59 personen 60 t/m 99 personen 100 t/m 149 personen 150 t/m 200 personen

12

€ 36,80 € 35,80 € 34,81 € 33,81 € 32,82

* Voor uitbreidingssuggesties en losse prijzen zie pagina 30.


ARRANGEMENT ‘LUXE DRIEGANGENMENU’ U wordt ontvangen met twee kopjes koffie/thee met vers gebak van de warme bakker. Vervolgens brengt u een bezoek aan de tuinen, waaronder de orchideeëntuin, de vlindertuin en de ‘zwevende’ bloementuin. Na uw bezoek aan de tuinen bent u van harte welkom in ons sfeervolle serrerestaurant waar u kunt genieten van een overheerlijk luxe driegangenmenu. Bij vertrek ontvangen alle gasten een orchidee in cadeauverpakking.

Overzicht arrangement - Twee keer koffie/thee met gesorteerd gebak - Entree tuinen - Luxe driegangenmenu

Huisgemaakte groentesoep | Sliptong met remouladesaus, biefstuk met rode wijnsaus of ribroast met champignonroomsaus | Orchideeënijsje of panacotta met seizoensvruchten.

- Orchidee in cadeauverpakking

Prijs per persoon* 10 t/m 24 personen 25 t/m 59 personen 60 t/m 99 personen 100 t/m 149 personen 150 t/m 200 personen

€ 41,20 € 40,12 € 39,03 € 37,95 € 36,86

* Voor uitbreidingssuggesties en losse prijzen zie pagina 30. * De keuze voor het hoofdgerecht wordt tijdens de koffie opgenomen.

13


ARRANGEMENT ‘schik met bloemen’ In de centrale hal wordt u ontvangen door één van onze bloembindsters. Zij neemt u mee naar onze gezellige workshopruimte. Hier krijgt u een smakelijk welkomstdrankje, waarna het echte werk gaat beginnen. Aan de hand van de uitleg van onze bloembindster creëert ieder zijn eigen bloemstuk. Na de workshop bent u van harte welkom in ons sfeervolle serrerestaurant waar u kunt genieten van een lunch.

Overzicht arrangement - Welkomstdrankje - Workshop bloemschikken (klein bloemstuk) Voor een groot bloemstuk rekenen wij een meerprijs van € 7,- p.p.

- Lunch

Prijs per persoon* 10 t/m 24 personen 25 t/m 59 personen 60 t/m 99 personen 100 t/m 149 personen 150 t/m 200 personen

14

€ 22,50 € 22,50 € 22,50 € 22,50 € 22,50

* Ook de tuinen bezoeken? Kijk voor uitbreidingssuggesties en losse prijzen op pagina 30.


Combinatie-arrangementen

15


RONDVAART DOOR DE WEERRIBBEN ’s Morgens brengt u een bezoek aan de Orchideeën Hoeve waar u arrangement ‘Op de koffie’, zie pagina 8, aangeboden krijgt. Na de lunch vertrekt u op eigen gelegenheid naar Ossenzijl. Hier heeft u de mogelijkheid om eerst een bezoek te brengen aan het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Als iedereen er klaar voor is stapt u aan boord van de ‘Sylvia’. Deze speciaal gebouwde rondvaartboot komt op plaatsen waar soortgelijke of grotere rondvaartboten niet mogen of kunnen komen en vaart dwars door de rietlanden, hooilanden en moerasbossen van de Weerribben. Aan boord geniet u van twee keer koffie/thee met boerencake.

Overzicht arrangement - Twee keer koffie/thee met gesorteerd gebak - Entree tuinen - Standaard broodmaaltijd Diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetwaren en twee keer koffie/thee.

-

Orchidee in cadeauverpakking Bezoek aan bezoekerscentrum Staatsbosbeheer Rondvaart van 75 minuten Twee keer koffie/thee met boerencake

Prijs per persoon* 20 t/m 24 personen 25 t/m 59 personen

€ 38,50 € 37,70

* Voor groepen vanaf 20 personen. * Voor uitbreidingssuggesties en losse prijzen zie pagina 30.

Adres middagprogramma: Rondvaartbedrijf Tiemen Vaartjes Hoogeweg 27 8376 EM Ossenzijl (Bij bezoekerscentrum Staatsbosbeheer)

Tip: De Sylvia is ingesteld op alle weersomstandigheden en vaart van maart tot medio december. 16


BOSSAFARI MET DE BOSWACHTER ’s Morgens brengt u een bezoek aan de Orchideeën Hoeve waar u arrangement ‘Op de koffie’, zie pagina 8, aangeboden krijgt. Na de lunch keert u terug naar de bus, waar de boswachter u zal vergezellen tijdens uw reis naar het Kuinderbos. Onderweg (15 minuten rijden) en in het bos vertelt de boswachter over het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder. Onder andere bijzondere planten, paddenstoelen, vlinders, roofvogels en zelfs roofdieren zullen u niet onopgemerkt blijven. Na de bossafari keert de boswachter met u terug naar de Orchideeën Hoeve en neemt hij afscheid, u achterlatend met opgedane kennis over natuur, cultuur en historie.

Overzicht arrangement - Twee keer koffie/thee met gesorteerd gebak - Entree tuinen - Standaard broodmaaltijd Diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetwaren en twee keer koffie/thee.

- Orchidee in cadeauverpakking - Bossafari met de boswachter

Prijs per persoon* 10 t/m 24 personen 25 t/m 59 personen 60 t/m 99 personen 100 t/m 149 personen 150 t/m 200 personen

€ 31,70 € 30,15 € 29,34 € 28,04 € 26,98

* Alleen te boeken als busgezelschap. * Voor groepen vanaf 10 personen. * Voor uitbreidingssuggesties en losse prijzen zie pagina 30.

17


UNESCO Werelderfgoed

IR. D.F. WOUDAGEMAAL ’s Morgens brengt u een bezoek aan de Orchideeën Hoeve waar u arrangement ‘Op de koffie’, zie pagina 8, aangeboden krijgt. Na de lunch vertrekt u op eigen gelegenheid naar Lemmer. In het IR. D.F. Woudagemaal krijgt u door middel van een 3D-film een ‘virtuele’ toer door het gemaal. Het Woudagemaal is het grootste stoomgemaal ter wereld. In de enorme machinehal staan vier stoommachines die per dag zo’n 6 miljoen m3 water verplaatsen. Na twee koffie/thee met cake te hebben genuttigd gaat u dit indrukwekkende gemaal met eigen ogen bekijken. Een gids neemt u mee voor een rondleiding het Ir. D.F. Woudagemaal.

Overzicht arrangement - Twee keer koffie/thee met gesorteerd gebak - Entree tuinen - Standaard broodmaaltijd Diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetwaren en twee keer koffie/thee.

-

Orchidee in cadeauverpakking Entree IR. D.F. Woudagemaal Rondleiding door het gemaal Twee keer koffie/thee met cake

Prijs per persoon* 15 t/m 24 personen 25 t/m 59 personen 60 t/m 99 personen 100 t/m 149 personen 150 t/m 200 personen

€ 38,95 € 38,15 € 37,34 € 36,54 € 35,73

Adres middagprogramma: IR. D.F. Woudagemaal Gemaalweg 1a 8531 PS Lemmer

* Voor groepen van 10 t/m 14 personen wordt een meerprijs van € 2,- p.p. berekend. * Voor uitbreidingssuggesties en losse prijzen zie pagina 30.

18


Rondvaart vanuit kalenberg ’s Morgens brengt u een bezoek aan de Orchideeën Hoeve waar u arrangement ‘Op de koffie’, zie pagina 8, aangeboden krijgt. Na de lunch vertrekt u op eigen gelegenheid naar Kalenberg. In dit pittoreske plaatsje stapt u aan boord van de ‘Vrijstate’, waar u kan genieten van de rondvaart door de prachtige Weerribben. U ziet hier plassen en grachtjes, uitgestrekte rietlanden, hooilanden vol bloemen en dichtbegroeide moerasbossen. Tijdens de rondvaart wordt twee keer koffie/thee met versgebakken Blokzijler Brok geserveerd. Zodra u weer voet op vaste land heeft gezet kunt u eventueel op eigen gelegenheid nog nagenieten op één van de gezellige terrasjes in Kalenberg.

Overzicht arrangement - Twee keer koffie/thee met gesorteerd gebak - Entree tuinen - Standaard broodmaaltijd Diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetwaren en twee keer koffie/thee.

- Orchidee in cadeauverpakking - Rondvaart van ongeveer twee uur - Twee keer koffie/thee met Blokzijler Brok

Adres middagprogramma:

Prijs per persoon* 25 t/m 59 personen 60 t/m 80 personen

€ 43,90 € 40,09

* Voor groepen vanaf 25 personen. * Voor uitbreidingssuggesties en losse prijzen zie pagina 30.

Rondvaartbedrijf Pieter Jongschaap Kalenbergerpad 4 8377 HL Kalenberg

19


BEZOEK MUSEUM JOURE ’s Morgens brengt u een bezoek aan de Orchideeën Hoeve waar u arrangement ‘Op de koffie’, zie pagina 8, aangeboden krijgt. Na de lunch vertrekt u op eigen gelegenheid naar museum joure. In de negentiende eeuw was hier de eerste fabriek van Douwe Egberts gevestigd. Bij ontvangst wordt u dan ook verblijd met een demonstratie koffiebranden. Daarna kunt u op eigen gelegenheid langs de negen historische gebouwen met typische Jouster ambachten wandelen. Zo ziet u o.a. oude boekdruktechnieken, de ambacht van de klokkenmakerij, het branden van koffiebonen en het verpakken van thee. Aan het einde van uw route staat in het theehuis een kop (Douwe Egberts) koffie/thee met een Fries ‘Dumke’ op u te wachten.

Overzicht arrangement - Twee keer koffie/thee met gesorteerd gebak - Entree tuinen - Standaard broodmaaltijd Diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetwaren en twee keer koffie/thee.

- Orchidee in cadeauverpakking - Een wandeling langs de negen historische gebouwen en ambachten - Eén keer koffie/thee met een Fries ‘Dumke’

Prijs per persoon* 15 t/m 24 personen 25 t/m 59 personen 60 t/m 99 personen 100 t/m 149 personen 150 t/m 200 personen

€ 34,20 € 33,40 € 32,59 € 31,79 € 30,98

Adres middagprogramma: Museum Joure Geelgietersstraat 1-11 8501 CA Joure

* Voor groepen vanaf 15 personen. * Voor uitbreidingssuggesties en losse prijzen zie pagina 30.

20


wijnproeverij bij groot vertroue ’s Morgens brengt u een bezoek aan de Orchideeën Hoeve waar u arrangement ‘Op de koffie’, zie pagina 8, aangeboden krijgt. Na de lunch vertrekt u op eigen gelegenheid naar Wijnhoeve Groot Vertroue te Creil. Hier wordt u hartelijk ontvangen door de familie Becker. Via de tuin loopt u naar het gezellige proeflokaal waar diverse wijnen smaakvol gepresenteerd worden. Wijnkenner Jos Becker vertelt u alles over diverse Zuid-Afrikaanse wijnen en natuurlijk gaat u ze ook proeven! De proeverijen hebben naast een educatief karakter ook een hoog amusementsgehalte.

Overzicht arrangement - Twee keer koffie/thee met gesorteerd gebak - Entree tuinen - Standaard broodmaaltijd Diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetwaren en twee keer koffie/thee.

- Orchidee in cadeauverpakking - Wijnproeverij van Zuid-Afrikaanse wijn (inclusief water en stokbrood)

Adres middagprogramma:

Prijs per persoon* 10 t/m 24 personen 25 t/m 59 personen 60 t/m 80 personen

€ 35,20 € 34,40 € 33,09

Wijnhoeve Groot Vertroue Wrakkenpad 2 8312 PW Creil

* Voor groepen vanaf 10 personen. * Voor uitbreidingssuggesties en losse prijzen zie pagina 30.

21


BOOT(JE) VAREN IN GIETHOORN ’s Morgens brengt u een bezoek aan de Orchideeën Hoeve waar u arrangement ‘Op de koffie’, zie pagina 8, aangeboden krijgt. Na de lunch vertrekt u op eigen gelegenheid naar het Hollandse ‘Venetië’. Vanaf restaurant De Grachthof in Giethoorn stapt u in de (overdekte) rondvaartboot voor een rondvaart van één uur. U kunt er ook voor kiezen om twee uur te varen in een fluisterbootje (max. vijf personen per bootje). Met de (rondvaart)boot dobbert u door de Giethoornse grachten, onder de karakteristieke bruggetjes door en geniet u van het prachtige landschap waar Giethoorn en omstreken zo rijk aan is. Na uw ontdekkingstocht door Giethoorn kunt u in restaurant de Grachthof uw belevenissen delen onder het genot van twee consumpties.

Overzicht arrangement - Twee keer koffie/thee met gesorteerd gebak - Entree tuinen - Standaard broodmaaltijd Diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetwaren en twee keer koffie/thee.

- Orchidee in cadeauverpakking - Rondvaart van één uur of twee uur varen in een fluisterbootje - Twee consumpties per persoon

Prijs per persoon* 10 t/m 24 personen 25 t/m 59 personen 60 t/m 99 personen 100 t/m 149 personen 150 t/m 199 personen

€ 39,70 € 38,90 € 38,09 € 37,29 € 36,48

Adres middagprogramma: Restaurant De Grachthof Binnenpad 54 8355 BT Giethoorn

* Voor groepen vanaf 10 personen. * Voor uitbreidingssuggesties en losse prijzen zie pagina 30.

22


BELEEF HET OUDE URK ’s Morgens brengt u een bezoek aan de Orchideeën Hoeve waar u arrangement ‘Op de koffie’, zie pagina 8, aangeboden krijgt. Na de lunch vertrekt u op eigen gelegenheid naar Urk. Een gids neemt u tijdens de Ginkiestocht mee door de straatjes en smalle steegjes (ginkies) van het oude, pittoreske centrum van Urk. Het eilandgevoel, verrassende doorkijkjes, knusse pleintjes, karakteristieke gevels en de vele scheepsdecoraties zal de gids toelichten tijdens de interessante Ginkiestocht. Tijdens de tocht wordt ook een bezoek gebracht aan de vuurtoren en museum Het Oude Raadhuis.

Overzicht arrangement - Twee keer koffie/thee met gesorteerd gebak - Entree tuinen - Standaard broodmaaltijd Diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetwaren en twee keer koffie/thee.

-

Orchidee in cadeauverpakking Ginkiestocht Bezoek aan de vuurtoren Bezoek aan museum Het Oude Raadhuis Duur arrangement op Urk ca. 2,5 uur

Adres middagprogramma:

Prijs per persoon* 15 t/m 24 personen 25 t/m 59 personen 60 t/m 99 personen 100 t/m 149 personen 150 t/m 200 personen

€ 40,20 € 39,40 € 38,54 € 37,79 € 36,98

Tourist Info Urk Wijk 2/2 8321 EP Urk

* Voor groepen vanaf 15 pers. Meerprijs voor groepen van 10 t/m 14 personen op aanvraag. * Voor uitbreidingssuggesties en losse prijzen zie pagina 30.

23


GA UIT RIJDEN MET EEN DAFJE 33 ’s Morgens brengt u een bezoek aan de Orchideeën Hoeve waar u arrangement ‘Op de koffie’, zie pagina 8, aangeboden krijgt. Na de lunch wacht uw Dafje 33 op het parkeerterrein van de Orchideeën Hoeve. In de kofferbak van uw Dafje vindt u een picknickmand gevuld met lekkers. Voor u is een leuke tocht van drieënhalfuur uitgestippeld door de Weerribben. Tijdens de route doet u een puzzeltocht met ludieke opdrachten en wordt uw rijvaardigheid op de proef gesteld bij de behendigheidsproef. Tijdens de rit maakt u een pitstop voor een kop koffie/thee met cake. Bij terugkomst op de Orchideeën Hoeve is er een prijsuitreiking van de puzzeltocht. De winnaar wordt gehuldigd en ontvangt de ‘Daf-bokaal’.

Overzicht arrangement - Twee keer koffie/thee met gesorteerd gebak - Entree tuinen - Standaard broodmaaltijd Diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetwaren en twee keer koffie/thee.

-

Orchidee in cadeauverpakking Weerribbenrit in een Dafje 33 met puzzeltocht Picknickmand met lekkers Eén keer koffie/thee met cake De ‘Daf-bokaal’

Prijs per persoon* 15 t/m 24 personen 25 t/m 59 personen 60 t/m 90 personen

€ 77,85 € 77,05 € 76,24

* Voor groepen vanaf 15 personen. * Voor uitbreidingssuggesties en losse prijzen zie pagina 30.

24


Bezoek de bataviawerf ’s Morgens brengt u een bezoek aan de Orchideeën Hoeve waar u arrangement ‘Op de koffie’, zie pagina 8, aangeboden krijgt. Na de lunch vertrekt u op eigen gelegenheid naar Lelystad. Een introductiefilm geeft u wegwijs in de historie van de scheepsbouw, waarna u aan boord stapt van de reconstructie van het VOC-schip ‘Batavia’ uit 1628. Een gids vertelt u prachtige verhalen over het leven aan boord en de schipbreuk van de Batavia. Op de werf kunt u een bezoek brengen aan de tentoonstelling ‘25 jaar Bataviawerf in beeld’ en de ambachtelijke werkplaatsen zoals de beeldsnijderij, de tuigerij en de smederij. Vanaf de steigers kunt u kijken naar de herbouw van een waterschip en het skelet van het vlaggenschip ‘De Zeven Provinciën’ van Admiraal Michiel de Ruyter. Als afsluiting krijgt u een kop koffie/thee met overheerlijke VOC-koek.

Overzicht arrangement - Twee keer koffie/thee met gesorteerd gebak - Entree tuinen - Standaard broodmaaltijd Diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetwaren en twee keer koffie/thee.

-

Orchidee in cadeauverpakking Entree Bataviawerf Rondleiding over de Bataviawerf Eén keer koffie/thee met VOC-koek

Adres middagprogramma:

Prijs per persoon* 20 t/m 24 personen 25 t/m 59 personen 60 t/m 99 personen 100 t/m 149 personen 150 t/m 200 personen

€ 38,20 € 37,40 € 36,59 € 35,79 € 34,98

De Bataviawerf Oostvaardersdijk 01-09 8200 AC Lelystad

* Voor groepen vanaf 20 personen. * Voor uitbreidingssuggesties en losse prijzen zie pagina 30.

25


een kijkje op de Alpacaboerderij ’s Morgens brengt u een bezoek aan de Orchideeën Hoeve waar u arrangement ‘Op de koffie’, zie pagina 8, aangeboden krijgt. Na de lunch vertrekt u op eigen gelegenheid naar Rutten. Op de Alpacaboerderij wordt u hartelijk ontvangen door de familie Dingemanse. Zij trakteren u twee maal op koffie/thee met versgebakken Ruttens Brok terwijl ze het één en ander over alpaca’s vertellen. De alpaca is familie van de lama en de dromedaris. Vroeger werd dit wollige dier gebruikt voor transport van kleding en voedsel, maar tegenwoordig worden de alpaca’s gehouden voor hun zeer fijne en kwalitatieve wol. U krijgt een informatiefilm te zien over het alpacabedrijf, waarna u zelf de boer op gaat. U kunt de dieren aaien en mag, als u durft, ze zelfs voeren! Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen, ook is er gelegenheid om alpacaproducten te kopen in de winkel.

Overzicht arrangement - Twee keer koffie/thee met gesorteerd gebak - Entree tuinen - Standaard broodmaaltijd Diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetwaren en twee keer koffie/thee.

- Orchidee in cadeauverpakking - Twee keer koffie/thee met versgebakken Ruttens Brok - Rondleiding op de alpacaboerderij

Adres MIDDAGprogramma:

Prijs per persoon* 10 t/m 24 personen 25 t/m 50 personen

€ 36,20 € 35,40

Alpaca Flevoland IJzerpad 16 8313 PL Rutten * Voor groepen vanaf 10 personen. * Voor uitbreidingssuggesties en losse prijzen zie pagina 30.

26


RIJ DE KLEURRIJKE TULPENROUTE Ontelbare akkers in alle kleuren van de regenboog, de tulpenroute in de Noordoostpolder is een prachtig plaatje om te bewonderen! ’s Morgens begint u bij Wijnhoeve Groot Vertroue in Creil waar u twee keer koffie/thee met een heerlijk tulpengebakje krijgt. Vervolgens gaat u de weg op om de kleurrijke tulpenroute te rijden. De route is zo’n 100 kilometer lang (kan aan de hand van het routekaartje zelf ingekort worden) en onderweg zijn enkele foto- en informatiepunten. Om 12:30 uur wordt u in de Orchideeën Hoeve verwacht voor een goed verzorgde koffietafel in het sfeervolle restaurant. Vervolgens brengt u een bezoek aan de tuinen. Na uw bezoek aan de Orchideeën Hoeve kunt u de tulpenroute weer oppakken. Na afloop is er voor iedereen een bosje tulpen, op te halen bij Groot Vertroue.

Overzicht arrangement - Entree tuinen - Standaard broodmaaltijd Diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetwaren en twee keer koffie/thee.

- Bosje tulpen - Twee keer koffie/thee met tulpengebak

Prijs per persoon* 10 t/m 24 personen 25 t/m 59 personen 60 t/m 99 personen 100 t/m 149 personen 150 t/m 200 personen

Adres OCHTENDprogramma: € 31,00 € 30,31 € 29,62 € 28,93 € 28,24

Wijnhoeve Groot Vertroue Wrakkenpad 2 8312 PW Creil * Voor groepen vanaf 10 personen. * Voor uitbreidingssuggesties en losse prijzen zie pagina 30.

Tip: Gids van Creil naar de Orchideeën Hoeve á € 80,- per gids, alleen te boeken als busgezelschap. 27


30 28


PRIJSLIJST LOSSE ARTIKELEN

29


prijslijst losse artikelen Entreeprijzen Entree volwassenen Entree kinderen t/m 3 jaar Entree kinderen 4 t/m 12 jaar Entree 65 jaar en ouder Entree met uitleg ‘Orchidee’ Entree met uitleg ‘Vlinder’ Entree met uitleg ‘Lori’ Gids (max. 25 personen per gids) Orchidee in cadeauverpakking Koffie Eén keer koffie/thee Twee keer koffie/thee Cake Appelgebak Gesorteerd gebak Broodmaaltijd Standaard broodmaaltijd Diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetwaren en twee keer koffie/ thee.

Uit te breiden met: Kroket Tomatensoep Huzarensalade Luxe lunch Luxe lunch

10 t/m 24 pers. € 12,00 Gratis € 7,50 € 11,50

€ 65 € 2,50

25 t/m 59 pers. € 11,50 Gratis € 7,50 € 11,50 € 13,00 € 13,00 € 13,00 € 65 € 2,50

€ 1,75 € 3,30 € 1,00 € 1,95 € 2,40

€ 1,72 € 3,23 € 0,98 € 1,91 € 2,35

€ 9,50

€ 9,31

€ 1,45 € 3,25 € 1,30

€ 1,42 € 3,19 € 1,27

€ 13,85

€ 13,57

€ 1,85 € 9,05

€ 1,81 € 8,87

Diverse soorten brood, vers afgebakken broodjes, suikerbrood, krentenbrood, verschillende soorten kaas, luxe vleeswaren, puntjes brie, een kroket en twee keer koffie/thee.

Overig Broodje ham of kaas Twaalf uurtje

Broodje kroket, sandwich ham/kaas, bolletje salade en één keer koffie/thee.

30


60 t/m 99 pers. € 11,00 Gratis € 7,50 € 11,00 € 12,50 € 12,50 € 12,50 € 65 € 2,50

100 t/m 149 pers. € 10,50 Gratis € 7,50 € 10,50 € 12,00 € 12,00 € 12,00 € 65 € 2,25

150 t/m 199 pers. € 10,00 Gratis € 7,50 € 10,00 € 11,50 € 11,50 € 11,50 € 65 € 2,25

€ 1,68 € 3,17 € 0,96 € 1,87 € 2,30

€ 1,65 € 3,10 € 0,94 € 1,83 € 2,26

€ 1,61 € 3,04 € 0,92 € 1,79 € 2,21

€ 9,12

€ 8,93

€ 8,74

€ 1,39 € 3,12 € 1,25

€ 1,36 € 3,06 € 1,22

€ 1,33 € 2,99 € 1,20

€ 13,30

€ 13,02

€ 12,74

€ 1,78 € 8,69

€ 1,74 € 8,51

€ 1,70 € 8,33

31


prijslijst losse artikelen Oosterse plate

Nasi, kiploempia, satésaus, atjar en kroepoek

Pannenkoeken Pannenkoek naturel Pannenkoek met spek, ananas of appel Menu’s Bal gehakt Schnitzel Kipfilet met ananas Beenham Kalkoenrollade De menu’s bestaan uit:

10 t/m 24 pers. € 10,00

25 t/m 59 pers. € 9,80

€ 4,95 € 5,60

€ 4,85 € 5,49

€ 19,10

€ 18,72

€ 8,30

€ 8,13

€ 9,50

€ 9,31

Tomatensoep, hoofdgerecht naar keuze geserveerd met country-aardappeltjes, frites, twee warme en twee koude groenten en een coupe ijs. U kunt uw gasten laten kiezen uit twee door u gekozen hoofdgerechten.

Wintermaaltijden Snert (onbeperkt) met roggebrood en spek Stamppot Boerenkool en zuurkool met speklap en rookworst Consumpties De door u genuttigde consumpties worden geturfd en later gespecificeerd op uw factuur vermeld.

32


60 t/m 99 pers. € 9,60

100 t/m 149 pers. € 9,40

150 t/m 200 pers. € 9,20

€ 4,75 € 5,38

€ 4,65 € 5,26

€ 4,55 € 5,15

€ 18,34

€ 17,95

€ 17,57

€ 7,97

€ 7,80

€ 7,64

€ 9,12

€ 8,93

€ 8,74

33


prijslijst losse artikelen Borrelhapjes standaard

Kaas, worst, een schaaltje pinda’s op tafel en één ronde bitterballen.

10 t/m 24 pers. € 1,80

25 t/m 59 pers. € 1,76

€ 2,50

€ 2,45

X

€ 2,74

€ 3,75 € 4,50

€ 3,68 € 4,41

€ 4,50 € 4,75 € 4,75

€ 4,41 € 4,66 € 4,66

X

€ 8,25

€ 23,50

€ 23,03

Borrelhapjes standaard plus

Schaaltje pinda’s op tafel, drie rondes bittergarnituur (één keer koud, twee keer warm. Bestaande uit: kaas, worst, haring op roggebrood, roomkaassoesjes, bitterballen en Oosterse hapjes).

Borrelhapjes de luxe

Oriëntaalse mix en zoute koekjes op tafel, drie rondes bittergarnituur (één keer koud, twee keer warm. Bestaande uit: kaas, worst, haring op roggebrood, roomkaassoesjes, korstbakje gevuld met garnalen, gevuld ei, komkommer gevuld met zalm, bitterballen en Oosterse hapjes).

Dessert Coupe ijs Vanille-ijs met warme chocoladesaus Vanille-ijs met warme kersensaus Panacotta met seizoensvruchten Orchideeënijsje Dessertbuffet (vanaf 25 pers.) Twee soorten ijs van het seizoen, hangop met ingelegde perziken, bavaroise van het huis, versgesneden fruit en slagroom. Luxe driegangen keuzemenu Huisgemaakte groentesoep *** Sliptong met remouladesaus of biefstuk met rode wijnsaus of ribroast met champignonroomsaus *** Orchideeënijsje of panacotta met seizoensvruchten

34


60 t/m 99 pers. € 1,73

100 t/m 149 pers. € 1,69

150 t/m 199 pers. € 1,66

€ 2,40

€ 2,35

€ 2,30

€ 2,69

€ 2,63

€ 2,58

€ 3,60 € 4,32

€ 3,53 € 4,23

€ 3,45 € 4,14

€ 4,32 € 4,56 € 4,56

€ 4,23 € 4,47 € 4,47

€ 4,14 € 4,37 € 4,37

€ 8,09

€ 7,92

€ 7,76

€ 22,56

€ 22,09

€ 21,62

35


Buffetten (vanaf 20 volwassenen) Buffet Cambria -

€ 17,50 per persoon

Rundvleessalade met garnering van fijne vleeswaren Tonijnsalade met garnering van zeevruchten Gerookte ham met meloen Wit en bruin stokbrood geserveerd met kruiden- en roomboter Kibbeling met remouladesaus Kipspareribs met diverse sausjes Gehaktballetjes in pangangsaus Gebakken mini-aardappelen, Vlaamse friet, seizoensgroente

€ 22,00 per persoon Buffet Vanda - Ham/prei/eisalade met garnering van beenham - Huzarensalade met garnering van rosbief - Kip/kerriesalade met bijpassende garnering - Een assortiment van vissoorten - Mand met minibroodjes, pesto, kruiden- en roomboter - Zalmmootjes op een bedje van spinazie - Satéspiesje van kippenvlees met een pittige pindasaus - Getrancheerde varkenshaas met champignonroomsaus - Pommes duchesse, Vlaamse friet bestrooid met grof zeezout en groente uit de polder Buffet Miltonia -

36

€ 26,50 per persoon

Rundvleessalade met een royale garnering van vleeswaren Zalmsalade met een garnering van rode ui, olijven en tonijn Huisgemaakte beenhamsalade Een keur aan hamsoorten met exotische vruchten Bakkersmandje met diverse soorten brood, pesto, kruiden- en roomboter Grote garnalen in chilisaus Gyros met tzatzikisaus Gesneden kipfilet met kerriesaus, appel en rozijnen Witlofrolletjes met ham en kaas Vlaamse friet, aardappelgratin uit de polder gagratineerd met oude kaas.


Buffetten (vanaf 20 volwassenen) Hollands Buffet -

€ 16,50 per persoon

Zuurkoolschotel Chili con carne Stamppot boerenkool met rookworst Hutspot met speklapjes Piccalilly, augurken, gesneden uitjes en grove mosterd

€ 18,00 per persoon Buffet Pura Vida - Oosterse hapjes met chilisaus - Nasi goring, rijst en bami - Saté ajam (saté van kip met pindasaus) - Babi pangang (gebakken varkensvlees in zoetzure tomatensaus) - Foe yong hai (omeletjes in zoetzure saus) - Semoer daging (gesmoord rundvlees) - Atjar tjampoer, kroepoek udang, seroendeng, sambal en ketjap

brUNCHBUFFET (vanaf 20 volwassenen) Luxe broodbuffet (duur: 1,5 uur) -

€ 19,95 per persoon

Tomatensoep Minibroodjes, diverse broodsoorten en crackers Vleeswaren, kaas, jam en andere zoetwaren Roomboter en margarine Roerei met champignon, mini-saucijzenbroodjes, kalfskroket Huzarensalade, rauwkostsalade en fruit Onbeperkt koffie, thee, melk, karnemelk en jus d’orange

LUNCHBUFFET (vanaf 10 volwassenen) Luxe broodbuffet (duur: 1 uur)

€ 13,50 per persoon

- Groentesoep - Mand met verschillende soorten belegde broodjes en sandwiches - Onbeperkt koffie, thee, melk, karnemelk en jus d’orange

37


38


39


uitleg & rondleidingen

40


Uitleg ‘orchidee’ Geen groene vingers of wilt u juist de fijne kneepjes van het orchideeënvak leren? Dan is de uitleg ‘Orchidee’ een echte aanrader!

De grootste plantenfamilie De orchidee is één van de grootste plantenfamilies ter wereld en onderscheidt zich door de grote diversiteit en haar bijzondere wortelgestel. Door de toenemende populariteit van de orchidee in de vensterbanken is de informatie rond de orchidee ook toegenomen. Maar wat is nu eigenlijk juist?

Orchideeënverzorging Hoe vaak moet een orchidee water, voeding en verpot worden? Wat moet u doen met de luchtwortels die over de pot hangen? Dit zijn enkele voorbeeldvragen die behandeld worden in het inspirerende verhaal van onze natuurgids tijdens de uitleg ‘Orchidee’. De gids vertelt u over de passie van de Orchideeën Hoeve, de verschillende tuinen, geeft u praktische verzorgingstips, beantwoordt uw vragen over de orchidee en ruimt fabeltjes uit de weg. De uitleg wordt gegeven aan de hand van echte planten en voorbeelden uit de 59-jarige praktijkervaring van de Orchideeën Hoeve.

Praktische informatie Soort uitleg: Orchidee Duur: 20 minuten Kosten: € 1,50 p.p. (excl. entree)

Prijs voor groepen kleiner dan 20 personen in overleg. De uitleg ‘Orchidee’ is op alle dagen te boeken, op feestdagen is de uitleg ‘Orchidee’ te boeken onder voorbehoud van de beschikbaarheid van onze gidsen.

Naast de orchideeën zijn er nog meer parels uit de natuur te vinden in de Orchideeën Hoeve zoals vlinders, lori’s, leguanen, vissen, slangen en bijzondere planten. Geen zorgen, onze gids laat u niet verdwalen! Hij of zij vertelt u precies hoe u ons bedrijf het beste kan ontdekken.

38

41


UITLEG ‘VLINDER’ Hoe zat het ook alweer? Eitje, rups, cocon, vlinder? Boek een uitleg vlinder bij uw bezoek en leer alles over vlinders.

Tropische vlinders Wereldwijd zijn er meer dan 160.000 soorten vlinders. In onze Vlinder Vallei vliegen gemiddeld 55 soorten. Deze vlinders zijn afkomstig uit Costa Rica en de Filipijnen. De levensduur van een vlinder verschilt per soort. Zo zijn er vlinders die drie maanden leven, maar er zijn ook enkele die maar een week leven. Hoe dit komt, dat hoort u tijdens de uitleg ‘Vlinder’. Daarnaast vertellen wij u over het kenmerkende gedrag van vlindersoorten. Zo legt de postman bijvoorbeeld elke dag dezelfde route af.

Leer alles over vlinders Samen met onze gids gaat u in de Vlinder Vallei op zoek naar echte vlinders, rupsen en poppen. Onze gids vertelt u in de uitleg over de meest in het oog springende vlinders, de levensduur, de levenscyclus, het voedingspatroon, de camouflage, het gedrag en hun grootste hobby. Pas tijdens de uitleg wel op dat u dat u niet struikelt over de grote leguaan. De vlinders zijn namelijk niet de enige bewoners in de vlindertuin…

Praktische informatie Soort uitleg: Vlinder Duur: 20 minuten Kosten: € 1,50 p.p. (excl. entree)

Prijs voor groepen kleiner dan 20 personen in overleg. De uitleg ‘Vlinder’ is op alle dagen te boeken, op feestdagen is de uitleg ‘Vlinder’ te boeken onder voorbehoud van de beschikbaarheid van onze gidsen.

Naast de orchideeën zijn er nog meer parels uit de natuur te vinden in de Orchideeën Hoeve zoals vlinders, lori’s, leguanen, vissen, slangen en bijzondere planten. Geen zorgen, onze gids laat u niet verdwalen! Hij of zij vertelt u precies hoe u ons bedrijf het beste kan ontdekken.

42


Uitleg ‘LORI’ In de lorituin vliegen kleurrijke lori’s die u zelf kunt voeren. Lori’s zijn actieve en nieuwsgierige papegaaitjes en eisen met hun capriolen en luidruchtige gedrag alle aandacht op. Naast imponeren willen ze eigenlijk nog maar één ding, namelijk gevoerd worden. Als u een voederbakje in uw hand neemt zal de lori voorzichtig op uw arm landen en zich tegoed doen aan de heerlijke nectar.

Regenboogpapegaai of lori van de Blauwe Bergen... Tijdens de uitleg gaat u met onze natuurgids de volière in en mogen de mensen die het leuk vinden de lori’s voeren. De gids zal u op een totaal andere manier laten kijken naar onze kleurrijke vrienden en geeft u ook een blik achter de schermen. Zo wordt er verteld hoe en waarom deze tuin tot stand is gekomen en krijgt u een kijkje in het leven van deze vrolijke vogels.

Vogelvrije route Voor degene die niet van onze kleurrijke vrienden houden is er de vogelvrije route. Een route buiten de volière, waar u toch mee kunt genieten van bijvoorbeeld familieleden, vrienden of groepsgenoten die de vogels voeren.

Praktische informatie Soort uitleg: Orchidee Duur: 20 minuten Kosten: € 1,50 p.p. (excl. entree)

Prijs voor groepen kleiner dan 20 personen in overleg. De uitleg ‘Vlinder’ is op alle dagen te boeken, op feestdagen is de uitleg ‘Vlinder’ te boeken onder voorbehoud van de beschikbaarheid van onze gidsen.

Naast de orchideeën zijn er nog meer parels uit de natuur te vinden in de Orchideeën Hoeve zoals vlinders, lori’s, leguanen, vissen, slangen en bijzondere planten. Geen zorgen, onze gids laat u niet verdwalen! Hij of zij vertelt u precies hoe u ons bedrijf het beste kan ontdekken.

43


Tour door de tropen Ontdek met gids de wondere wereld van vlinders, lori’s en orchideeën! Tijdens de rondleiding van anderhalf uur neemt onze gids u mee langs alle highlights. Onze gids vertelt u tijdens een reis van werelddeel naar werelddeel alles over onze parels uit de natuur. Onze passie, de tuinen, de dieren en interessante weetjes staan centraal in deze tour door de tropen. Onze gids ruimt alle fabeltjes uit de weg en laat u op een andere manier kijken naar de 25.000 vierkante meter tropenflora en –fauna.

Rondleiding In de rondleiding bezoekt u samen met de gids onze orchideeëntuin met wilde en zeldzame orchideeën, het amazone regenwoud met aapjes en vliegende eekhoorns, de Vlinder Vallei met meer dan 55 soorten vlinders, de lorituin met kleurrijke regenboogpapegaaien en natuurlijk de nieuwe ‘zwevende’ bloementuin met ontelbare zomerbloeiers. Tot slot brengt u een bezoek aan onze kwekerijen waar u kunt zien hoe de planten worden gekweekt. Hier volgt ook een kleine verpotdemonstratie en is er de gelegenheid om vragen te stellen over uw eigen plant(en).

Praktische informatie Duur uitleg: 1,5 uur Kosten: € 65,- (excl. entree, incl. een aantal voederbakjes voor de lori’s) Max. 25 personen per gids

Een aantal elementen uit de rondleiding: -

44

Uitleg over de bijzondere groeiwijzen van orchideeën. Lori’s voeren. Het voeren van vissen. Het snijden van fruit voor de vlinders. Het zoeken van vlindereitjes en rupsen. Een orchideeënverpotdemonstratie. Het opprikken van vlinderpoppen. U kunt vragen stellen over de verzorging van uw eigen orchidee.


45


Trouwen in de orchideeĂŤn hoeve

46


trouwen in de Orchideeën Hoeve Stelt u zich eens voor: samen met uw partner staat u op uw allermooist tussen duizenden rondfladderende vlinders. Om u heen ziet u de meest kleurrijke bloemen, kabbelende beekjes, palmen en hoort u op de achtergrond het geluid van watervallen en fluitende vogeltjes. Een tropische trouwlocatie om van te dromen en hij ligt dichterbij dan u denkt…

Romantische Vlinder Vallei In de Orchideeën Hoeve kunt u elkaar officieel het ja-woord geven in de romantische Vlinder Vallei. In deze sfeervolle ambiance zijn naast uw vrienden en familie ook vissen, leguanen, vogeltjes en de meest prachtige vlinders getuige van jullie liefde voor elkaar. Uniek, speciaal en onvergetelijk!

Alles onder één dak In de Orchideeën Hoeve zijn de trouwfaciliteiten net zo veelzijdig als de natuur. Wat dacht u van een bijzondere bruidsreportage in de overdekte tuinen, een schitterend bruidsboeket gemaakt van onze eigen orchideeën of een spetterend huwelijksfeest in de Vandazaal?

Meer informatie Wij geven u graag een indruk van onze trouwfaciliteiten, maar jullie hebben zelf vast ook allerlei ideeën om er een onvergetelijke dag van te maken. Wij nodigen jullie graag uit voor een oriënterend en vrijblijvend gesprek. Neem gerust contact met ons op voor onze trouwbrochure, meer informatie of voor het maken van een afspraak. Dit kan via info@orchideeenhoeve.nl of 0527 – 202875. PS. In de geheel overdekte Orchideeën Hoeve bieden wij altijd mooi weer garantie!

36

47


KERST IN DE ORCHIDEEËN HOEVE

50


KERST IN DE ORCHIDEEËN HOEVE Winterse gezelligheid in tropische oorden, in december vindt u in de Orchideeën Hoeve alles wat een kersthart maar wensen kan.

Decemberactiviteiten In de gezelligste maand van het jaar hult dit tropische paradijs in Flevoland zich in een betoverende kerstsfeer. Met onder andere een gezellige Hollandse kerstmarkt in wintersfeer, de meest prachtige kerstversiering, swingende koren, heerlijke gerechten en een prachtig verlichte route door de tropische tuinen die altijd doet verwonderen, stapt u op dit adres een unieke kerstbeleving binnen die u niet snel zult vergeten!

Meer informatie De Orchideeën Hoeve en alle activiteiten zijn geheel overdekt en rolstoeltoegankelijk. Vraag voor meer informatie ons decemberprogramma op via info@orchideeenhoeve.nl of 0527 – 202875.

Tip! Duizenden kaarsen, talloze lampjes en verlichte fonteinen toveren de tuinen tijdens de kaarsjesavonden om tot een waar lichtjesfeest. Volg de romantische wandelroute en laat u meevoeren naar de essentie van kerst: licht, liefde en gezelligheid!

Activiteiten december 2016 Magische wandeling: Do. 8 t/m ma. 26 december Kerstmarkt: Do. 8 t/m vr. 23 december Kaarsjesavonden: Vr. 9, Za. 10, Do. 15, Vr. 16, Za. 17, Zo. 18, Wo. 21, Do. 22 en Vr. 23 december van 17:00 tot 21:00 uur Eerste Kerstdag: Zo. 25 december, van 10:00 tot 18:00 uur Tweede Kerstdag: Ma. 26 december, van 10:00 tot 18:00 uur

51


Routebeschrijving

48


ROUTEBESCHRIJVING De OrchideeĂŤn Hoeve Oosterringweg 34 8315 PV Luttelgeest (Flevoland)

Met de auto uit de richting Amsterdam: A10, A1 richting Amersfoort, A6 richting Almere/Lelystad, A6 richting Emmeloord/Lemmer/Joure, afslag Bant/Luttelgeest. Einde afrit rechtsaf, het kruispunt rechtdoor, de rotonde rechtdoor, na ca. 600 meter vindt u ons aan de linkerkant.

Met de auto uit de richting Groningen: A7 richting Heerenveen, bij Joure A6 richting Emmeloord, afslag Bant/Luttelgeest. Einde afrit rechtsaf, het kruispunt rechtdoor, de rotonde rechtdoor, na ca. 600 meter vindt u ons aan de linkerkant.

Met de auto uit de richting Zwolle: Richting Kampen, N50 richting Emmeloord, A6 richting Emmeloord/ Lemmer, afslag Bant/Luttelgeest. Einde afrit rechtsaf, het kruispunt rechtdoor, de rotonde rechtdoor, na ca. 600 meter vindt u ons aan de linkerkant.

Colofon: - (Prijs)wijzigingen en typefouten voorbehouden. - De groepskortingen zijn gebasseerd op het aantal volwassenen (vanaf 13 jaar). - Voor kinderen geldt een aangepast tarief, informeer hiernaar uw reservering.

49


Groepenbrochure 2017 - Orchideeën Hoeve  

Groepenbrochure 2017 | De Orchideeën Hoeve | Prijslijst groepen 2017 | Groepsprijzen | (Groeps)arrangementen | Oosterringweg 34 te Luttelge...

Groepenbrochure 2017 - Orchideeën Hoeve  

Groepenbrochure 2017 | De Orchideeën Hoeve | Prijslijst groepen 2017 | Groepsprijzen | (Groeps)arrangementen | Oosterringweg 34 te Luttelge...

Advertisement