Page 1

Watercolor Backg


Beste inwoners van Opperdoes, Allereerst wil ik me graag voorstellen. Ik ben Erik Kool en sinds 2017 de nieuwe voorzitter van de Oranje Vereniging. Na drie jaar als algemeen bestuurslid heb ik de de eer om Paul Visser op te volgen en het werk als voorzitter voort te zetten. Dit jaar gooit Oranje Vereniging Opperdoes het over een andere boeg. Koningsdag wordt heldhaftig met het thema SUPERHELDEN. De spelletjesmarkt wordt geupgrade tot Supermarkt. Allemaal spelletjes die aansluiten bij het thema van 2018. Maar dit jaar hebben we nog een verandering. De afgelopen jaren zien wij het animo voor de optocht helaas teruglopen en hebben wij als proef een andere invulling bedacht in plaats van de optocht. In 2018 organiseren we een heuse superheldenjacht/vossenjacht. In een deel van het dorp bevinden zich helden. Aan de kinderen de taak deze op te sporen en te rapporteren. Natuurlijk mogen de kinderen tijdens de vossenjacht zich verkleden als superhelden. Alles mag en niets is te gek. De mooist versierde deelnemer wint een prijs. Net als voorgaande jaren hebben wij naast Koningsdag nog diverse andere activiteiten. Zo hebben we de Oranje Bingo en vrijmarkt. Ook dit jaar organiseren we een leuke activiteit voor de oudere jeugd vanaf de middelbare school. We gaan lasergamen in het dorpshuis! Om de activiteiten voor deze dag mogelijk te maken, willen we graag uw steun vragen in de vorm van een vrijwillige bijdrage. Hiervoor komen de vrijwilligers van de Oranje Vereniging komende week aan uw deur. Daarnaast doen ook wij mee aan de clubkasactie van de Rabobank. Wij vragen uw stem om onze, vrij toegankelijke, evenementen te bekostigen. Uw stem word zeer gewaardeerd! Laten we met z’n allen hopen op mooi weer en hopelijk een mooie opkomst. Wij hebben er in ieder geval super veel zin in! Tot ziens op 27 april! Namens Oranje Vereniging Opperdoes Erik Kool, voorzitter


Mededelingen De nieuwe website

Na het nieuwe programmaboekje in 2017 was het nu tijd voor een nieuwe website. De website bevat alles wat je van de Oranje Vereniging wilt weten. Je kunt de website bekijken op www.ovopperdoes.nl.

Vrijwilligers gezocht

De Oranje Vereniging is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers Vind jij het leuk om ons team te ondersteunen tijdens Koningsdag? Meld je dan zo snel mogelijk aan! Wij kunnen je hulp goed gebruiken. Heb je tijdens Koningsdag geen tijd, maar wil je toch iets voor de OVO betekenen? Wij zoeken ook mensen die met de lijst willen lopen door Opperdoes. Ben je geĂŻnteresseerd, meld je aan bij een van onze bestuursleden of stuur email naar info@ovopperdoes.nl

Wist je dat?

Wanneer je tankt bij Peut u de Oranje Vereniging kunt steunen? De vereniging neemt deel aan het sponsorprogramma van tankstation Peut Koper Medemblik. Bij de balie staat een computer waarop je punten kunt doneren na iedere tankbeurt. Wij zullen de sponsoring natuurlijk gebruiken om de activiteiten voor het dorp nog leuker, spannender en unieker te maken!


De vereniging

De Oranje Vereniging

De Oranje Vereniging bestaat uit 12 enthousiaste leden. Amber Hoffer, Erik Kool (voorzitter), Gerben Brouwer, Henri Vijn, Henry Trompetter, Irene de Leeuw, Jan van Eig, Koen Alferink, Mariska de Leeuw (penningmeester), Miranda Zwaan (secretaris), Rob Hoffer en Robin Vijn. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste bestuursleden om onze vereniging te versterken. Heb jij nog tijd over om te helpen met het organiseren van o.a. Koningsdag? Meld je dan aan bij een van onze bestuursleden en wie weet sta jij volgend jaar ook op onze bestuursfoto!


Vrijwillig voor het dorp, door het dorp! Breng jouw stem uit

en steun het verenigingsleven.

Steun Oranje Vereniging Opperdoes met jouw stem!

Rabobank Clubkas Campagne

Leden van Rabobank West-Brabant Noord mogen tijdens de Rabobank Clubkas

Stem tussen 8 en 28 mei op Oranje Vereniging Opperdoes. Wij kunnen jullie stemmen meer dan goed gebruiken om onze activiteiten openbaar en #RCC_WBN vrij toegankelijk te houden.

Campagne stemmen op hun favoriete clubs. Breng jouw stem uit van 4 t/m 16 april 2018.

Beslis mee en kom in actie via www.rabobank.nl/wbn


Koningsdag 2018

09.00

Klokluiden - Reveille Duur: 15 minuten

09.30

SUPERHELDENJACHT Vanaf half 10 is de jacht geopend! We starten vanaf de Gouw. De kinderen lopen door een gedeelte van het dorp op zoek naar helden. Wie vindt ze en lost de rebus op? Kom vooral verkleed als jouw favoriete superheld. De mooist verklede deelnemer wint een prijs! Onder de 6 jaar is verplicht met begeleiding.

11:15

Openingsceremonie Locatie: De Gouw

11.30

Prijsuitreiking SUPERHELDENJACHT Wie is het mooist verkleed en wint een leuke prijs?

13:30

Supermarkt voor alle kinderen van groep 1 t/m groep 8 Vanaf 13.30 uur kunnen alle kinderen een deelnemerskaart halen bij de geluidswagen.

Waterco


Extra activiteiten op de Gouw Voor jong en oud Darten â‚Ź 0,50 Sjoelen op de lange bak â‚Ź 0,50 Yep/Nope Quiz Springkussen Ga op de foto als superheld! Je kunt je foto na Koningsdag op de website bekijken.

16.30

Prijsuitreiking Supermarkt We eindigen met de prijsuitreiking voor de Supermarkt. De winnaars van elke groep worden bekend gemaakt.

Ook op de Gouw: Snoepkraam, Loempiaman, Patat/viskraam en verkoop koffie/thee/fris.

olor Backgroun 17.00

Stoelendans + prijsuitreiking Voor groep 7 en 8

19.30

Superheldenparcours Voor groep 7 en 8 Superheldenparcours Voor iedereen vanaf het voortgezet onderwijs t/m 88 jaar Prijsuitreiking avondprogramma Stoelendans Voor iedereen vanaf het voortgezet onderwijs t/m 88 jaar Voor alle onderdelen geldt: deelname aan de SUPERHELDENJACHT en de diverse spelen geschiedt op eigen risico.


Andere activiteiten Vrijdag 20 april - 19:00 - 21:00 uur Gezellige Oranje - BINGO Locatie: Huize Almere Opperdoes Op deze vrijdagavond spelen wij oud-hollands Bingo. Voor alle bewoners van Almere en belangstellenden uit het dorp. Entree is gratis!

Zaterdag 28 april - 13:30 - 16:00 uur

W a te rc o

Vrijmarkt Opperdoes Locatie: dorpshuis de Torenschouw, rondom het dorpshuis Ook dit jaar mag de bekende vrijmarkt natuurlijk niet ontbreken. Vanaf 13:00 uur kunt u alles klaarzetten. De vrijmarkt start om 13:30 uur.

Vrijdag 4 mei - 18:00 - 21:00 uur Nationale Dodenherdenking - het oude gemeentehuis in Midwoud - Vlaggen halfstok vanaf 18.00 tot zonsondergang. - Vanaf 18:50 uur: Inloop oude gemeentehuis Midwoud. - Vanaf 19:05 uur: Welkomstwoord door Wim van den Doorn. - Vanaf 19:50 uur: Uitloop aanwezigen naar buiten op straat. - Vanaf 19.57 uur: Klokluiden door Gemeente Medemblik - Van 19.59 uur: Last Post door Tavenue. - Van 20:00 uur tot 20:02 uur: Stilte - 20.02 uur: Wilhelmus en aansluitend de kranslegging en rozen.


Zaterdag 28 april 19:00 - 22:00 uur

Lasergamen vanaf Voor de jeugd ool middelbare sch

Verzamelen bij dorpshuis de To renschouw

Ontkom jij aan de laserstralen van de tegenstanders?

olor Back

g r ound

Zaterdag 28 april, lasergamen in dorpshuis de Torenschouw. Voor alle jeugd vanaf de middelbare school. Aanmelden kan bij Mariska de Leeuw, Oude Stiek 5 of mail naar aanmelden@ovopperdoes.nl. Opgeven kan tot en met 27 april.

Een vriendelijk, maar dringend verzoek! Wij verzoeken de betrokkenen om de volgende parkeerplaatsen vrij te houden: - Op de Gouw vanaf 26 april 19.00 uur t/m 27 april 22.00 uur - Torenstraat op 28 april, vanaf 12.00 tot 17.00 uur - Tevens verzoeken wij je met gepaste snelheid het dorp te benaderen i.v.m. de SUPERHELDENJACHT en lopende kinderen. Bij slecht weer zal het programma gewijzigd worden. Houd onze website en facebookpagina in de gaten!


Heb je het gehoord? Superhelden in Opperdoes

WOOOW... GAAAF!!

ONDERWEG NAAR OPPERDOES

OPPERDOES

YES WE ZIJN ER!


PUZZEL


Koningsdag 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Anna de Graaff taxatie & vastgoedadvies

AAN VER - EN KOO P www.annadegraaff.nl | 06-53 89 38 10

Watercolor Backg

Opperdoes

www.kloppertraprenovatie.nl

Arie Rustenburg & zn. Groothandel - Amsterdam Teeltbedrijf - Opperdoes

Fotografie & Ontwerp door OKfotografie.nl

Programma ovo 2018  

Bij deze het programmaboekje 2018 voor Oranje Vereniging Opperdoes. In het boekje lees je meer over de vereniging, de leden en natuurlijk he...

Programma ovo 2018  

Bij deze het programmaboekje 2018 voor Oranje Vereniging Opperdoes. In het boekje lees je meer over de vereniging, de leden en natuurlijk he...

Advertisement