Page 1


© WBT - J.P. REMY - www.atomium.be-SABAM

Een productie van Wallonie-Bruxelles Tourisme Coördinatie: Laurence Dogné Ontwerp en voordruk: www.sixplusone.be De informatie in deze brochure is met uiterste zorg verzameld. De uitgever kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele wijzigingen die zijn opgetreden tussen het moment van het verzamelen van de informatie en het drukken van de brochure.

© WBT - G. BATISTINI

Verantwoordelijke Uitgever: Viviane Jacobs Gedrukt in België (11/2013)

BRUSSEL Snel en makkelijk bereikbaar Stijlvolle events & unieke locaties Aangenaam vertoeven in een multiculturele omgeving Het kloppend hart van Europa Kleinschalig maar eindeloze mogelijkheden.


Brussel Organiseer je volgende incentive in Brussel en laat je verrassen door deze wonderbaarlijke stad. Het verleden van de stad zorgt voor een prachtig straatbeeld en een levendige cultuur. Verschillende musea geven toegang tot de kunstwerken die doorheen de eeuwen in Brussel gemaakt of terechtgekomen zijn en verschillende art nouveau-gebouwen fleuren de stad op. De schoonheid van de ontwerpen van Victor Horta zal u zeker appreciĂŤren. In de vele theaters die de stad telt, is er steeds wel iets te zien dat de moeite waard is. De creativiteit is in Brussel duidelijk aanwezig: muurtekeningen van stripfiguren, brede straten met allerlei designernamen en magie met chocolade, u vindt het er allemaal. Het patrimonium en de geschiedenis zijn verweven met het trendy leven van de moderne Brusselaar. De bewoners zitten vol levenslust en savoir-vivre. Hun filosofie is om te proeven en te genieten van het leven en vooral plezier te maken. Brussel is dus niet voor niets de hoofdstad van Europa. Alle verschillende culturen zorgen voor een mix van talen

die weerklinken in deze multiculturele stad. De grote straten van de Europese wijk worden afgewisseld met kleine straatjes en verborgen hoekjes. Niets heerlijkers dan daarin te verdwalen en onderweg talrijke Brusselse cafeetjes, pittoreske terrasjes en rustgevende groene parken te ontdekken. Ontdek de charme van deze kosmopolitische stad, voel de passie en geniet van de gastvrijheid. Kies een unieke plaats en sfeer die geschikt is voor uw evenement. Het aanbod is enorm: thema-avonden, middeleeuwse feesten, bierdegustaties, culinaire workshops of wandelingen voor lekkerbekken. In Brussel vindt u zeker wat u zoekt!

LET’S MEET! Alle wegen leiden naar Brussel DÊ Europese wereldstad is bereikbaar vanuit 66 landen en 200 Europese en internationale locaties.

Brussel Mice

3


Europese wereldstad Brussel is een bruisende stad. Het is de hoofdstad van Europa, een plaats waar mensen graag samenkomen om elkaar te ontmoeten, zowel voor business meetings als voor party’s.

Brussel telt 19 gemeenten die samen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vormen. Het is de thuisbasis van ongeveer één miljoen inwoners. Brussel is ook de plaats waar Vlaanderen en Wallonië, de twee cultuurgemeenschappen van België, elkaar ontmoeten en samensmelten tot een harmonieus geheel. Brussel herbergt voor elk wat wils. Het hele jaar door maak je er kennis met een uitgebreid programma aan culturele activiteiten, festivals en vieringen. Dagdromen doe je op monumentale en pittoreske pleinen en het hoogstaande gastronomische niveau van de stad laat geen enkele fijnproever onberoerd.

Met haar ongedwongen karakter en open blik op de wereld laat Brussel, als tweetalige hoofdstad van België, een onvergetelijke indruk na bij haar bezoekers. Brussel is altijd een beetje thuiskomen. Brussel in zuiderse sferen Brussel heeft een sterk Zuid-Europees karakter. De stad ademt een openhartige, gastvrije sfeer uit en uitgestrekte parken vormen een groene long die de

Zo vormen ontelbare gezellige cafeetjes in art-nouveaustijl, zoals de Falstaff naast de Beurs, het perfecte decor voor een uurtje verpozing en vind je er restaurants in alle maten en gewichten, van trendy tot geraffineerd, met op het menu een eindeloze rist Belgische en internationale specialiteiten. Cafés en restaurants Ieder zijn meug in Brussel. De Belgische is sterk vergelijkbaar met de Franse en in Brussel vormen talrijke culinaire tradities de basis van een moderne keuken, die verrassend fris en creatief is. De bijna 2.000 restaurants in de Europese hoofdstad zetten spontaan aan tot het ondernemen van een culinaire ontdekkingsreis.

Starwood Hotels Brussels

Sheraton © Starwood

4

En dat is lang niet alles. Het eindeloze aanbod aan winkels, boetieks en galeries doet moeiteloos het hart van menig shopaholic een slag overslaan en kunst en cultuur behoren in de Europese hoofdstad tot het neusje van de zalm.

straten onophoudelijk van hun levensadem voorziet. De inwoners spreken Nederlands en Frans en de straatnamen worden in beide talen weergegeven. Den brusseleir is casual en relax en begrijpt als geen ander wat nodig is om onbezorgd te kunnen leven.

Met vijf hotels in het stadscentrum is Starwood Hotels Brussels de geschikte kandidaat om u heel wat verschillende opties voor events aan te bieden, ongeacht de stijl of grootte die u in gedachten heeft. Op enkele stappen van de Grote Markt is er Le Méridien Brussels, een hotel met 224 vernieuwde kamers en suites en 18 conferentiezalen waar tot 200 gasten terecht kunnen. Het Aloft Brussels Schuman in de Europese wijk biedt dan weer 147 kamers en 145m² meetingruimte, terwijl het Sheraton Brussels Hotel in de Rogierwijk 511 kamers combineert met 19 conferentiezalen. Het Four Points by Sheraton Brussels, met 128 kamers en 100m² eventruimte verdeeld over drie meetingzalen, ligt in de Louizawijk, vlakbij een overvloed aan luxueuze boetieks. Het Sheraton Brussels Airport Hotel is gelegen op slechts 39 stappen (!) van de luchthaven en beschikt over 294 hotelkamers en 23 conferentieruimtes waarmee het maar liefst de grootste hotelconferencefaciliteiten aanbiedt van de Benelux. Keuze te over dus, wanneer u op zoek gaat naar een ideale locatie voor uw meetings, seminaries, conferenties, banketten of special events. Bovendien staat Starwood garant voor kwaliteit, comfort, service, professionalisme en gastvrijheid. www.starwoodbrussels.com Brussel Mice


Ook liefhebbers van exquise chocoladeproducten kunnen in Brussel meer dan ooit hun hart ophalen. Gerenommeerde chocolatiers tonen graag hun vakmanschap en dompelen je met veel plezier onder in de geheimen van de chocoladekunst. Proeven is toegestaan! Belgische bieren En natuurlijk is er ook bier, dat andere typisch nationale product met wereldfaam dat in Brussel het best tot zijn recht komt. In de vele bierhuizen en cafés die de stad rijk is, kan je je smaakpapillen eindeloos verwennen met zinnenprikkelende bieren, van blond- tot donkerkleurig, op fles of van ’t vat.

© Chez Leon

Een bezoekje aan het museum van de brouwerij Cantillon, bekend om haar

Stripverhalen, kunst en art nouveau Van art nouveau over Magritte tot Kuifje en Bobby. Brussel profileert zich als culturele wereldstad, met een brede kijk op kunst en cultuur, door alle tijden heen. Op de Kunstberg vind je de belangrijkste musea. Deze musea vormen tevens de ideale locatie voor uitzonderlijke events en bieden een verzorgde catering voor groepen tot tot 200 personen. Zo ontpopt het Magritte Museum (www.musee-magrittemuseum.be) zich tot een echte toeristenmagneet. Het museum herbergt 200 schilderijen van de wereldberoemde Brusselse surrealist. Kunstliefhebbers vinden vast en zeker ook hun gading in het Koninklijke Museum voor Schone Kunsten (www. fine-arts-museum.be) waar een cocktailreceptie tot 700 personen of een conferentie tot 650 personen, tussen kunstwerken van de 14de eeuw tot nu, tot de mogelijkheden behoort. Inzicht in de Belgische geschiedenis krijg je in het BELvue Museum (www. belvue.be), een voormalige adelijke residentie met elegante salons waar je groepen tot 50 personen vorstelijk kan ontvangen. Vlakbij het museum lenen de overblijfselen van een paleis uit de 12de eeuw zich perfect tot de organisatie van evenementen tot 200 personen. De middeleeuwse atmosfeer krijg je er gratis bij.

© WBT - J. P. REMY

Je kan ook opteren voor een dampende pot verse mosselen in een gespecialiseerd mosselhuis, uiteraard vergezeld van een portie friet.

uitgebreid aanbod, is beslist de moeite waard. Proef er zeker de geuze, een amberkleurig speciaalbier dat dankzij een uniek brouwproces enkel in Brussel en omgeving te vinden is.

© WBT - P. LERMUSIAUX

© WBT - J. P. REMY

Frietjes en chocolade Wie aan Brussel denkt, denkt aan frietjes. België staat immers bekend om zijn goudgebakken aardappelstokjes - of ‘pommes frites’ - en dat is in de hoofdstad niet anders. Een portie friet, in een puntzak geserveerd, is moeilijk te weerstaan en kan op iedere hoek van de straat worden gekocht.

Het Belgisch Stripcentrum (www.cbbd.be), dat een onderkomen vindt in een prachtig art-nouveaugebouw ontworpen door Victor Horta, krijgt jaarlijks ongeveer 200.000 bezoekers over de vloer en stelt op 4.000m² alles tentoon rond stripverhalen. Het gebouw leent zich voor gedenkwaardige evenementen. De Stripwandeling en Kuifjewandeling door de straten van Brussel behoren tot de toppers van de stad! Brussel Mice

5


© WBT - G. BATISTINI

mers na het verlaten van een meeting of conferentie op enkele minuten tijd in de binnenstad al slenterend en starend kunnen genieten van de gezellige stadsdrukte, de verschillende winkelgebieden en het gevarieerde cultuuraanbod. Brussel doet het perfect als conferentiestad dankzij haar compacte karakter, in combinatie met haar rijkdom aan eventlocaties, hotels, restaurants en ontelbare ontspanningsmogelijkheden.

De hotels en conferentiecentra die in deze brochure zijn opgenomen, nodigen u van harte uit om een blik te werpen op hun geliefde stad en de mogelijkheden die ze te bieden heeft, te beginnen vanaf het centrale punt: de Grote Markt. De wijken Beurs-Dansaert, Rogier, Kruidtuin, Kunstberg, de Zavel, Marollen en Zuid liggen in wijzerzin rond de Grote Markt, dat gekend staat als een van de mooiste pleinen van Europa en zelfs van de wereld. De wijken Kunstberg, Rogier en Louiza lopen bovendien vloeiend over in het bruisende stadscentrum.

Altijd prijs! Met 156 hotels, samen goed voor ongeveer 20.000 kamers, kan Brussel makkelijk op maat gemaakte programma’s aanbieden, ongeacht het budget en de grootte van het event dat u in gedachten heeft. Om een duidelijk overzicht te behouden, kunt u steeds beroep doen op de Brussel Booking Desk. Of het nu gaat om internationaal vermaarde vijfsterrenverblijven, charmante familiehotels of jeugdherbergen, Brussel Booking Desk onderhandelt altijd in het voordeel van de eventorganisatoren.

Een van de dingen die eventorganisatoren hoog in het vaandel dragen, is dat in Brussel alle belangrijke locaties en toeristische bezienswaardigheden op slechts twee kilometer wandelen van elkaar liggen. Dit betekent dat deelne6

Brussel Mice

Zo streeft de organisatie de beste prijs na voor uw conferentie en/of verblijf in een van de 11 luxueuze vijfsterrenhotels, 50 viersterrenverblijven of 6.000 kamers verspreid over 66 driesterrenhotels. Voor low-budget events zijn verder 1.100 kamers beschikbaar in 42

tweesterrenhotels. Brussel Booking Desk: Altijd prijs! Place to be Het compacte, maar wondermooie historische centrum van de stad is ontegensprekelijk the place to be. Vanaf de Grote Markt - door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed - zijn de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden, tijdloze cafés, restaurants en hotels moeiteloos bereikbaar. In deze buurt ontmoeten mensen elkaar in gezellig donkere kroegen of chique restaurants, hoor je meer dan een dozijn verschillende talen en geniet men van het dagelijkse leven in de bruisende stad. Tot de belangrijkste hotels en plaatsen vlakbij de Grote Markt behoren The Royal Windsor, The Radisson Blu Royal, The Brussels Marriott, The Novotel Off Grand’Place, The Dominican en Café du Vaudeville. In deze omgeving alleen al vind je maar liefst 1.200 kamers!

© WBT - J. P. REMY

Wandelbaar Brussel Welkom in wandelbaar Brussel! De hoofdstad van Europa is met 60.000 evenementen per jaar een van de places to be in de wereld van business & leasure. Daarom nemen meer dan 1.700 bedrijven Brussel als uitvalsbasis voor hun activiteiten. Want zeg nu zelf, welke andere wereldstad kan wedijveren met Brussel als het gaat over internationale uitstraling en interculturele uitwisseling?


© O. PIRARD

Hotel Bloom! Het ultramoderne Hotel Bloom! is gelegen aan de Koningsstraat en heeft 305 hotelkamers, variërend in grootte van L tot XXL, en 12 meetingruimtes, inclusief een grote ruimte van 433m² waar de catering verzorgd wordt voor events tot 300 deelnemers. Dit designer hotel is met zijn heldere interieur een garantie voor de succesvolle organisatie van uw meetings. Alles is voorhanden, van een stevige wake-up koffie tot boost breaks zodat uw gasten zich optimaal kunnen concentreren. De volledig open meetinglounge in de lobby doet het prima als netwerkplek tijdens originele en creatieve pauzes. De vitaminerijke maaltijden en dranken worden met zorg geselecteerd en leveren de energie die nodig is om creatief aan de slag te gaan. www.hotelbloom.com

Marriott Het Brussels Marriott Hotel is gelegen in het stadscentrum aan de Auguste Ortsstraat, op vijf minuten wandelen van de Grote Markt. Dit majestueuze hotel in de Brusselse binnenstad werd gebouwd op een voormalig eiland in de rivier en staat bekend om zijn luxueuze kamers die doordrenkt zijn van geschiedenis. De prachtig ingerichte hotelkamers zijn voorzien van het nieuwe, legendarische Marriott-bed dat bekend staat voor zijn comfort, designer bedlinnen, donzen dekbedden en superzachte kussens. Gasten kijken hier reikhalzend uit naar een welverdiende nachtrust. Zakenreizigers kunnen bovendien plaatsnemen achter een uitgebreid bureau en blijven op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt dankzij de razendsnelle internetverbinding. De Midtown Bar & Grill van het hotel maakt van de bereiding van sappige steaks, vis en zeevruchten een ware kunst. De lobby van het hotel omvat maar liefst 630m², is een van de meest stijlvolle in de stad en kan gebruikt worden voor allerlei bijzondere events. www.marriottbrussels.com

De Best Western Hotel Group bestaat uit tien hotels in Brussel. Op wandelafstand van de Grote Markt en het historische centrum van de stad vindt u het viersterrenhotel en vlaggenschip van de groep: het Best Western Premier Carrefour de L’Europe met 64 hotelkamers en 9 meetingruimtes die tot maximum 180 personen kunnen ontvangen. Het Best Western Hotel Royal Centre, met 73 kamers, is gelegen aan de Koningsstraat. Het Best Western City Centre Brussels combineert een toplocatie met een oase van rust. Het hotel heeft 49 kamers en beschikt over een Lounge Bar die 24 op 24 is geopend en waar u kunt kennismaken met heel wat bekroonde Belgische bieren. Langs de oostkant van het Jubelpark situeert zich en het Best Western Hotel Expo met 49 kamers aan de Heysel. www.bestwestern.com

© Carrefour de l’Europe

© Marriott

Best Western

Op het kruispunt van de Wolvengracht en de Leopoldstraat bevindt zich The Dominican, de eerste vestiging van de Design Hotels Group in Brussel. Het luxehotel, een voormalig Dominicaans klooster, ligt vlak achter de Muntschouwburg en was begin 19de eeuw het huis van de bekende Franse schilder Jacques-Louis David die er overleed in 1825. Dankzij een groep bekende architecten werd de originele architectuur bewaard en verbonden met een nieuwbouw. The Dominican beschikt over 150 stijlvolle kamers en drie multifunctionele meetingruimtes. Gasten kunnen dineren in de Grand Lounge en de Lounge Bar op de binnenplaats van het hotel. www.thedominican.be

© The Dominican Hotel

The Dominican

Brussel Mice

7


© Royal Windsor

Royal Windsor Het klassieke vijfsterrenhotel Royal Windsor Hotel Grand’Place geniet een voortreffelijke reputatie onder zijn gasten. Het hotel koppelt business aan ontspanning en biedt 267 kamers inclusief 16 adembenemende suites en het recent geopende penthouse Grand Place Suite verspreid over zes verdiepingen. Badkamers uit Portugees marmer, donsachtige badjassen en luxueuze toiletartikelen zorgen voor een stijlvolle toets. Het Royal Windsor Hotel beschikt bovendien over 15 geluidsdichte seminarieruimtes met natuurlijk daglicht en zitplaatsen voor 200 personen. De ligging van het hotel in het centrum van Brussel naast de Grote Markt. De 5-sterrendienstverlening en faciliteiten: privéparking, voiturierdienst, Clés d’Or conciërges. Op het gelijkvloers bieden het Business Centre, Salon Warwick en negen meetingruimtes voorzien van de allermodernste technologische snufjes, plaats voor meetings van 10 tot 30 personen. www.royalwindsorbrussels.com

© Husa President Park

Hotel Le Plaza situeert zich in het stadscentrum en maakt van uw verblijf een buitengewone ervaring. Het hotel herbergt 190 kamers en suites, verspreid over zeven verdiepingen, en bevat een Presidential Suite van 340m², de grootste in de Benelux! Sinds het hotel zijn deuren opende in 1930 werd het regelmatig bezocht en bewierookt door politici, wereldsterren en andere beroemdheden. Het is het enige hotel dat deel uitmaakt van de Gebrevetteerde Hofleveranciers van België. De theaterzaal van het hotel, met plaats voor 800 personen, is de perfecte locatie voor recepties, galadiners, conferenties en concerten. De negen conferentieruimtes die het hotel rijk is, zijn recent gerenoveerd en voorzien van de meest moderne en high-tech toestellen. De grootste conferentieruimte is voorzien op maximum 350 personen, de andere ruimtes zijn beschikbaar tot 300, 120, 40, 20 en 16 personen. Het restaurant l’Esterel serveert gerechten van Olivier Bontemps, een van de 33 Meesterkoks van België. Hotel Le Plaza is door het Brussels Instituut voor Milieubeheer met een tweede ster beloond voor zijn ecologische aanpak. Tegemoet komen aan al uw wensen en net dat tikkeltje verder gaan, dát is de service die Hotel Le Plaza Brussels voor u voor ogen heeft. www.leplaza-brussels.be

© P. MOLITOR

Hotel Le Plaza Brussels

Husa President Park Het viersterrenhotel Husa President Park omvat 297 uitnodigende, pas vernieuwde hotelkamers en suites. Daarnaast bezit het ook 17 meetingruimtes, verspreid over drie verdiepingen, waar het tot 550 gasten kan ontvangen. De kamers op het gelijkvloers zijn meteen toegankelijk vanaf de straatkant en alle kamers zijn voorzien van een houten vloer die in combinatie met de warme kleuren van de houten bemeubeling en het bedlinnen voor een relaxe sfeer zorgen. De gasten kunnen zich na een vermoeiende dag ontspannen onder de hogedruk regendouches,

terwijl de meest gelukkigen kunnen genieten van de luxueuze Presidential Suite, een suite van 150m², ontworpen in een elegante Engelse stijl en met een eigen keuken. De sfeervolle Spaans-Belgische bar en het restaurant Le Jardin de St. Roch, met zicht op de privétuin, bieden de gasten een plaats om zich rustig terug te trekken in hartje Brussel. Het restaurant is elke dag geopend vanaf 6u30 en is beschikbaar voor events tot 120 personen. Husa President Park kan ook gebruikt worden voor diverse motorshows. www.husapresidentpark.com

Hotel Crowne Plaza Brussels – Le Palace is een wondermooi hotel met 354 kamers. Het is gelegen op het Rogierplein, in hartje Brussel, de ideale locatie van waaruit u de stad kunt ontdekken. Niet te versmaden is het feit dat het belangrijkste winkelgebied van de stad grenst aan het hotel. Het Hotel Crowne Plaza Brussels heeft een gezellig karakter, prima service en uitstekende gastvrijheid die ten zeerste wordt geapprecieerd. Het hotel is gelegen op slechts vijf minuten van het station Brussel-Noord, op twaalf minuten van het station Brussel-Zuid en op twaalf kilometer van Brussels Airport. De Europese Commissie en het Europees Parlement liggen op tien minuten en het hoofdkwartier van de NAVO bevindt zich op tien kilometer afstand. Met een metrostation op slechts twee minuten wandelen, hebt u het openbaar vervoer binnen handbereik. Crowne Plaza staat garant voor een inspirerende meeting. www.crowneplazabrussels.be 8

Brussel Mice

© PIRARD

Hotel Crowne Plaza Brussels – Le Palace


Š WBT - J. L. FLEMAL

Š Hilton Brussels City

Hilton Brussels City Dit 4-sterrenhotel in hartje Brussel is de ideale locatie in de Belgische hoofdstad om uw evenement te organiseren. Het Noordstation ligt slechts op 600 meter van het hotel en de Express trein brengt u naar de internationale luchthaven in ongeveer 15 minuten. De Grote Markt, Manneken Pis en het Belgisch centrum voor stripverhalen zijn enkele van de grote toeristische attracties van de stad gelegen binnen 15 minuten loopafstand van het Hilton Brussels City hotel. Het hotel, recentelijk gerenoveerd, heeft alle benodigheden om een succesvol evenement te organiseren. Kies uit een van de 3 moderne conferentiezalen met een maximale capaciteit van 60 personen in theaterstijl. Het hotel heeft 284 comfortabele kamer ingericht met moderne kleuren en voorzien van een houten vloer wat bijdraagt aan een aangenaam en huiselijk gevoel. Draadloos internet is beschikbaar in het gehele hotel en gratis in de openbare ruimtes. Na een drukke dag, kunnen uw gasten ontspannen in de luxueuze Scandinavische Wellness en Health Club, voorzien van een sauna en hammam of blijf fit in ons Hilton fitness centrum. Geniet van traditionele Belgische specialiteiten in het restaurant Bien Belge Living Lounge, een lekker Belgisch biertje of een goede wijn in de stijlvolle wijnbar. www.brussels-city.hilton.com Brussel Mice

9


10

Brussel Mice

Š WBT - J. P. REMY


Radisson Blu Royal Hotel Het Radisson Blu Royal Hotel bevindt zich in hartje Brussel en biedt 281 kamers in verschillende stijlen. De 15 meetingruimtes, uitgedost met een gratis onbeperkte wifi-verbinding, situeren zich voornamelijk op de eerste verdieping rond een indrukwekkend atrium dat het nodige natuurlijke daglicht binnenlaat. Onder het spectaculaire glazen dak van het atrium is het aangenaam tafelen in het Atrium Restaurant of het Sea Grill Restaurant dat twee Michelinsterren achter zijn naam heeft staan. Het Radisson Blu Royal Hotel was het eerste hotel in de stad dat met het Green Key-certificaat werd beloond om zijn inspanningen voor een beter leefmilieu. Wifi Gratis. www.radissonblu.com/royalhotel-brussels

te maken. Voor alle audiovisuele diensten werkt het hotel nauw samen met een extern bedrijf dat aan al uw eisen en behoeften kan voldoen. Het Grandhotel Brussel biedt u internationale en Belgische gerechten aan in zijn restaurant “Cafe Wiltcher’s”. In de chique en rustige ambiance van Loui Lounge & Bar kunt u ontspannen en genieten van verschillende dranken en Cocktails. Profiteer van een speciaal entree tarief voor het SPA-centrum Aspria Avenue Louise als gast van het hotel met directe toegang vanaf het hotel. www.brussels.steigenberger.be

© Abaca Corporate / D. Delmas

De officiële opening van het Grandhotel Brussel vond plaats op 1 januari 2013. Dit luxe hotel heeft een historische gevel en is in het Wiltcher’s complex geïntegreerd aan de Louizalaan, een van de meest elegante lanen van Brussel. Het hotel beschikt over 267 kamers en suites waarvan 95 superior kamers met uitzicht op een zeer rustige binnenplaats. Alle kamers hebben een minimale oppervlakte van 45 vierkante meter en zijn voorziene van een marmeren badkamer met bad en aparte douche. Het Grandhotel Brussel is de ideale plek voor uw evenementen, met een totale vergaderoppervlakte van 1100 vierkante meter. Het hotel beschikt over de grootste kolomvrije ruimte in de hoofdstad: de balzaal van 552 vierkante meter biedt plaats aan maximaal 600 personen in theateropstelling of receptie. Deelbaar in drie secties, past de zaal zich gemakkelijk aan allerlei evenementen. Het hotel beschikt over 10 kleinere, van natuurlijk daglicht voorzien, vergaderruimtes voor meer intieme vergaderingen, die plaats bieden aan maximaal 60 personen en verschillende mogelijkheden op maat. Alle zalen bevinden zich in de rustige ruimtes van het hotel. De “Meeting Conciërge” staat tot uw beschikking gedurende uw evenement om er een succes van

© Soenne-Architekturfotograf

Steigenberger Grandhotel

© SHR Brussels

Pullman

Het viersterren Novotel Brussels Off Grand’Place situeert zich in hartje Brussel, vlakbij het SQUARE – Brussels Meeting Centre. Zowel de 138 kamers als de Foodsquare Bar, waar het aangenaam genieten van een biertje is, steken in een chique en modern jasje. Het Novotel Brussels Centre Tour Noire, dat gerenoveerd werd in september 2011, beschikt over 217 kamers en een conferentiecentrum met 16 meetingruimtes, waarvan één van 215m². De gasten kunnen zich ontspannen in de fitnessruimte, het jetstream zwembad, een hammam en jacuzzi van het Aqua Health Centre. Het hotel ligt aan het levendige Sint-Katelijneplein, op 800 meter van de Grote Markt. Gratis Wifi is beschikbaar in beide hotels. www.novotel.com

© Novotel

Novotel

Pullman Brussels Midi, het nieuwste 4-sterrenhotel van Accor, opende zijn deuren op 1 juni 2013. Dit stijlvolle, kosmopolitische hotel geniet een schitterende ligging in het hart van het station van Brussel-Zuid. De 1000 m² vergaderruimte, gratis WiFi en capaciteit voor 360 personen maken van dit hotel een belangrijke speler op de MICE markt in Brussel. Dit is de ontmoetingsplaats voor internationale meetings door de rechtstreekse toegang tot hogesnelheidstreinen zoals Thalys, Eurostar, TGV en ICE. Het hotel is nieuw gebouwd en ontworpen door de gerenommeerde designer Jean-Philippe Nuel. Dit wordt meteen duidelijk door de strakke lijnen en adembenemende draaitrap in de lobby. Er zijn 237 kamers, met 4 kamertypes waarvan 2 Deluxe Suites. In de design kamers vind je het comfortabele Pullman bed, een revitaliserende regendouche en Bose docking station. De kamers zijn uitgerust met de allerlaatste technologische snufjes, zoals een multimedia systeem waar je gratis de nieuwste films op kan vinden. Een hapje of uitgebreid diner kan bij Victor bar & restaurant waar je de laatste trends op vlak van italo-franco keuken kan ontdekken. www.pullmanhotels.com Brussel Mice

11


© Jean-Pol LEJEUNE

Kunstenaars en conferenties Eventorganisatoren en kunstliefhebbers vinden op de Kunstberg, op slechts tien minuten wandelen van de Grote Markt, hun gading. Daar bevindt zich immers het SQUARE – Brussels Meeting Centre (www.square-brussels.com), midden het stadscentrum en dichtbij ontelbare paleizen en Koninklijke Museums. Het gebouw situeert zich vlakbij het treinstation Brussel-Centraal en stelt schilderijen tentoon van beroemde Belgische kunstenaars als René Magritte, Paul Delvaux en Louis Van Lint. SQUARE staat garant voor een uitgebreid aanbod aan multimediatools, heeft oog voor een duurzame omgeving en hanteert nauwgezette veiligheidsmaatregelen. Het centrum pakt uit met verschillende auditoria voor resp. 1.200, 500 en 300 personen, een multifunctionele ruimte van 4.000m² en verschillende vergaderzalen met natuur-

lijk daglicht. Een exclusieve ruimte voor events op de bovenste verdieping, biedt bovendien een adembenemend panorama over Brussel. Meetingorganisatoren vinden niet ver hiervandaan de Bozar (www.bozar.be), het Paleis voor Schone Kunsten dat via een wandelpad verbonden is met het SQUARE. Bozar is een waar meesterwerk in art-decostijl, ontworpen door de Belgische architect Victor Horta. Dit stadsjuweel huisvest tentoonstellingsruimtes, theaters en de Henry Le Boeuf-concertzaal die uitgebreid werd met enkele moderne multimediaruimtes. Bozar is een vermaard centrum voor internationale culturele en artistieke events en oefent een enorme aantrekkingskracht uit op liefhebbers van schone kunsten over de hele wereld. Meer dan 250 klassieke concerten worden hier jaarlijks gehou-

den, tegelijkertijd met tentoonstellingen, hedendaagse toneel- en dansvoorstellingen en uiteenzettingen door bekende schrijvers en filmmakers. De Henry Le Boeuf-concertzaal wordt beschouwd als een van de vijf beste concertlocaties in de wereld. Het Muziekinstrumentenmuseum (www. mim.be) is dan weer een art-nouveaujuweeltje op de Kunstberg. Het museum is gehuisvest in het voormalige Old England-warenhuis en stelt een van de grootste muziekinstrumentencollecties ter wereld tentoon. Verspreid over vier verdiepingen worden maar liefst 7.000 oude en hedendaagse instrumenten getoond. Een concertzaal kan hier natuurlijk niet ontbreken. Die bevindt zich op de vijfde verdieping en heeft plaats voor 200 zitjes die in een halve cirkel voor het podium staan. Dit amfitheater wekt een gevoel van gezelligheid op, wat maakt dat het de ideale setting is voor kick-off events en prijsuitreikingen.

Square – Brussels Meeting Centre is het nieuwste conferentiecentrum in de Europese hoofdstad dat uitgebaat wordt door GL Events. Het centrum heeft een aanlokkelijke architectuur en is met zijn 13.000m² uitermate geschikt voor alle soorten events, of het nu gaat om internationale bijeenkomsten, een Europese top, productlanceringen, business meetings, bedrijfsfeesten, galadiners, modeshow of filmvoorstellingen. Square biedt vier auditoria aan (Gold: 1.200 zitjes, Copper: 500 zitjes, Silver: 300 zitjes en Arc: 140 zitjes), 23 conferentiezalen met ruimte voor 252 zitjes en een modulaire ruimte van 3.650m² voor recepties, shows, diners en handelsbeurzen. De samenwerking met Bozar en de Henry Le Boeufzaal levert mogelijkheden voor events tot 2100 personen. www.square-brussels.com

12

Brussel Mice

© Jean-Pol LEJEUNE

Square – Brussels Meeting Centre


© Tour & Taxis

Niet ver van het Rogierplein ligt Tour & Taxis (www.tour-taxis.com), een voormalige industriële opslagplaats en douanegebouw naast het kanaal van Brussel. De depotgebouwen werden gerestaureerd en worden vandaag voornamelijk gebruikt voor kunstevenementen, commerciële beurzen, muziekfestivals en exclusieve party’s. Met zijn kenmerkende daken en merkwaardige architectuur ademt Tour & Taxis een sfeer van industrial chic uit. Het gebouw strekt zich uit over 17.410m² en is opgedeeld in vier gigantische multifunctionele ruimtes. De catacomben zijn op zich nog eens goed voor een extra 7.000m².

© E. SCAGNETTI

New Manhattan Het Convention District Rogier, beter bekend als New Manhattan, biedt de mogelijkheid om grootschalige meetings te houden tussen hoge torengebouwen en statig oude optrekjes. Rond het Rogierplein vind je 2.300 hotelkamers en twee conferentiecentra van meer dan 1.000 m². Onder andere het Crown Plaza La Palace, het Thon City Hotel, Hotel La Plaza, het design hotel Bloom! en het moderne Husa President Park, vind je in de onmiddellijke buurt.

Het café is gevestigd in een gerestaureerd gebouw uit de 16de eeuw, en combineert zo de energie en uitstraling van het merk Hard Rock met de onconventionele, eclectische sfeer van de stad. Daardoor ontstaat er een unieke, Brusselse Hard Rock-beleving. Het café heeft een oppervlakte van meer dan 530 vierkante meter, en biedt ruimte aan een groot zitgedeelte voor 150 personen, een podium voor wekelijkse liveoptredens, een nachtlounge en een Rock Shop vol merchandise. In Hard Rock Cafe kun je ook originele en unieke evenementen organiseren, zoals muzikale liveoptredens, dj-party’s, vergaderingen en cocktailrecepties. Je kunt het zo gek niet bedenken of de evenementsruimtes van Hard Rock Cafe zijn er geschikt voor. Profiteer

van de voordelen van de modernste technologie, WiFi-toegang in het hele gebouw, een vergunning voor nachtmuziek, rocksterrenservice en nog veel meer. Hard Rock biedt zijn gasten al meer dan veertig jaar klassieke Amerikaanse kost in rock-’n-rollsfeer. Hard Rock Cafe is de ideale plek om de wereldberoemde keuken van het merk, waaronder Hard Rock’s legendarische hamburgers en karakteristieke gerookte schotels, onder de aandacht te brengen. Naast eten serveert Hard Rock ongeëvenaarde cocktails van zijn bekroonde drankenkaart, van Hurricanes en Margaritas tot alcoholvrije Alternative Rock-drankjes, waaronder favorieten als Wildberry Smoothies en Crushed Velvet-martini’s. www.hardrock.com

© E. DANHIER

Hard Rock Café

Brussel Mice

13


BRUSSEL MICE KALENDER

bevat een overzicht van alle congressen en de belangrijkste events in Brussel van vandaag en morgen. www.micecalendar.be

Het Atomium Een ander belangrijk meeting point is Brussels Expo (www.brusselsexpo. com) in het noordwesten van de stad. Het complex combineert indrukwekkende elementen uit de art deco met een schitterende inrichting en is via de metro makkelijk bereikbaar vanuit het congreskwartier Rogier. Het Koning Boudewijnstadion, Mini-Europa (www.mini-europe.eu) en het Atomium (www.atomium.be), het Belgische nationale monument, zijn de belangrijkste landmarks in de omgeving. Brussels Expo bestaat uit 12 evenementenhallen, samen goed voor 120.000m². Het complex is uitstekend geschikt voor congressen, productlanceringen, beurzen en tentoonstellingen. Het grootse auditorium heeft een capaciteit van 1.860 zitjes. Daarnaast is er ook een auditorium met 400 zitjes en zijn er 13 conferentieruimtes voor 50 tot 180 personen. Alle congressen leiden naar Brussel Brussel kroonde zich voor het tweede jaar op rij tot dé Europese congresbestemming nummer een. Wereldwijd belandt de Europese hoofdstad zelfs op nummer twee in het lijstje van populairste locaties. Cijfers van de Union of International Associations voor 2010 tonen aan dat Brussel de sterkste stijger is in de wereld wat betreft het aantal congressen dat in de stad georganiseerd wordt. Daarmee verkleint de achterstand met Singapore zienderogen.

© DJSharko - www.atomium.be - SABAM2012

Brussel combineert zijn open, internationaal, modern en innovatief karakter met een ruim aanbod aan cultuur en ontspanning, en is daarom sterk geliefd bij eventorganisatoren over de hele wereld. Door het samengaan van lokale tradities en toekomstgerichte innovaties is het hart van Europa erin geslaagd zijn typische Belgische charme te behouden en tegelijkertijd uit te groeien tot een bruisende wereldstad. 14

Brussel Mice


© WBT - M. VANHULST

Brussel voor groentjes Brussel staat bekend als een van de groenste steden in de wereld, met dank aan zijn vele parken, stadstuinen en het Zoniënwoud dat zich in het zuiden als een groene gordel langs de stadsrand uitstrekt. De stad heeft bovendien 14 eventlocaties met een uitgesproken duurzaam karakter. Op deze speciale locaties worden events georganiseerd die volop rekening houden met de gevolgen voor het leefmilieu. De events voldoen aan alle milieustandaards en werden gekwalificeerd met het Eco-Dynamic Companies label.

Met meer dan 90 musea, met gigantische collecties van middeleeuwse Vlaamse schilderijen tot surrealistische werken van René Magritte en Paul Delvaux, valt er heel wat moois te ontdekken. Vele historische en moderne gebouwen gooien bovendien al jaren hun deuren open voor glamoureuze en onvergetelijke events. Waarom dus niet dat tikkeltje hoger mikken en opteren voor een kunstzinnige omgeving om uw gasten te omringen? Of kiezen voor het Atomium (www.atomium.eu), ’s werelds meest verbluffende bouwwerk? Ook een optie is de Brussels Event Brewery (www.eventbrewery.com), de oude bottelarij en voormalige brouwerij Bellevue ligt in het westen van de stad. Banketten tot 1.200 personen zijn hier van harte welkom.

© WBT - J. P. REMY © F. DE JAEGERE

De oprichting van de Brussels Booking Desk bezit een groot aandeel in dit succes. De evenementensector genereert minstens 20.000 jobs en ongeveer 4 miljard euro per jaar. De economische status van dit fenomeen mag dus niet onderschat worden. Nieuwe eventlocaties, zoals het SQUARE – Brussels Meeting Centre, en de optimale bereikbaarheid van de stad zorgen er voor dat Brussel ongestoord zijn weg verder zet om ’s werelds meest populaire meetinglocatie te worden.

Fascinerende locaties Brussel ligt als een onontgonnen schat op u te wachten om ontdekt te worden. Duik in de rijke geschiedenis en geniet met volle teugen van de middeleeuwse, neoclassicistische, art nouveau en art deco architectuur. Wandel door de keizerlijke stad van Karel V, aanschouw de stedelijke pracht en praal uit de tijd van Koning Leopold II en waan jezelf in de 17de eeuw wanneer je rondkuiert op de Grote Markt.

© WBT - A. KOUPRIANOFF

Deze interessante mix vormt de ideale achtergrond waartegen uw event volledig tot zijn recht komt.

Brussel Mice

15


Voor een wel zeer bijzondere atmosfeer wendt u zich best tot de Cureghem Cellars (www.cureghemcellars.be). Deze rustieke gewelfde kelders onder de 19de-eeuwse markthallen bestrijken een oppervlakte van 10.000m² en verwelkomen maar liefst 6.000 personen. De locatie is voorzien van 1.500 parkeerplaatsen en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

© Event Lounge

Wie weg is van een onvervalst industriële look, vindt zijn gading in het Galicisch cultureel centrum La Tentation (www.latentation.be), een voormalige fabriekswinkel van twee verdiepingen die afgehuurd kan worden voor banketten tot 700 personen. In de stijlvolle Event Lounge (www.eventlounge.be) zorgen de voormalige 2FC Studio en de SAP Lounge dat modern en barok samenvloeien tot een trendy geheel. De AA Dock’s ( www.aadocks.be), een multifunctionele industriële hal, leent

zich met zijn gladde uiterlijk, hypermoderne multimediatechnologieën en VIP-dakterras tot de perfecte locatie voor innovatieve events. Voor een meer relaxed gevoel is er Casino Viage (www.viage.be). Verspreid over 14.500m² verleent deze locatie toegang tot verschillende ultramoderne speelzalen, themabars, een theater voor 1.000 personen en een stijlvol dakrestaurant. Europa binnen handbereik Zeventwintig nationaliteiten onder één dak, drieëntwintig officiële talen en 100.000 mensen aan het werk voor Europa, dat is Brussel. Brussel is de hoofdstad van de Europese Unie en het politieke hart van Europa. De Raad van Europa en de Europese Commissie hebben hier hun uitvalsbasis en nestelen zich in een mooie groene omgeving waartoe ook het Jubelpark behoort.

The Hotel

16

Brussel Mice

© O. PIRARD

Professionele bijeenkomsten voor 350 deelnemers of meer, kunnen kiezen voor een of meer van de 12 vergaderruimtes en 421 kamers en suites van The Hotel. Praktisch gesproken kan elke ruimte opgesteld worden in boardroom-, school- of theaterstijl maar het is vooral de elegante en minimalistische inrichting en het inspirerende 180° stadszicht die visionair denken zullen stimuleren. Stijlvol en toch functioneel dankzij de gratis en ongelimiteerde snelle Wifi, ingebouwde LCD projectoren en schermen, elektrische verduisteringsgordijnen en de oude vertrouwde flip charts en witte schrijfborden. Deelnemers zullen blij zijn met de koffiepauzes en lunch in de ruimtelijke foyer met het schitterende panoramische uitzicht. En om weer gemotiveerd verder te gaan, verzorgt The Hotel Team een lunch en pauzes met directe energie! Voor een zeer exclusief privé-evenement, cocktailreceptie of diner, is VISTA 27 op de 27ste verdieping waarschijnlijk wel de meest bijzondere en gewenste locatie in Brussel.Op 94 m hoogte en op het hoogste gedeelte van Brussel... nergens elders in de stad kun je een inspirerende vergadering of evenement organiseren met zo’n geweldig uitzicht! www.thehotel.be


Eendracht Europa Maar wat speelt er zich eigenlijk af achter de muren van al die officiële EU-gebouwen? Waarvoor staan de Raad van Europa en het Europese Parlement?

Dat kan u allemaal ontdekken tijdens een bezoek aan de Europese Commissie. U kan kiezen voor een negentig minuten durende algemene introductie tot de verschillende EU-instellingen of, iets uitgebreider, voor een dagprogramma met direct contact tot commissieambtenaren en de kans om te focussen op de onderwerpen waarvan u alles weten wil. Ook interessante multimediarondleidingen in de plenaire zaal van het Europees Parlement (www. ec.europa.eu) behoren tot de mogelijkheden. Tijdig reserveren is een must!

© Albert Hall Roseland

Moderne kantoorgebouwen, het eerbiedwaardige art-nouveaudistrict rond het Ambiorixplein, het Jubelpark en de Brusselse triomfboog staan hier broederlijk naast elkaar en schenken deze omgeving zijn unieke identiteit.

Thon Hotels

Brussels Special Venues

© Concert Noble

Brussels Special Venues is een overkoepelende non-profitorganisatie voor 32 ongewone eventlocaties in Brussel. Iedere locatie verleent een professionele service met als doel nauwgezet te waken over de kwaliteit van uw event. Alle Brussels Special Venues houden zich aan de strenge kwaliteitsnormen van het Brussels Convention Bureau. De gezamenlijk omzet van alle leden bedraagt 20 miljard euro. De organisatie voldoet aan uw hoge kwaliteitsnormen en scoort zeer sterk op het vlak van klantentevredenheid. www.venues.be

© Thon Hotels

Thon Hotels baat 5 hotels en 2 apart hotels uit in Brussel. Het vlaggenschip van de groep is het elegante Stanhope hotel aan de handelsstraat in de Europese Wijk. Het hotel heeft 125 pas gerenoveerde kamers en negen conferentieruimtes, samen goed voor 880 m2. Het Thon hotel Brussels City Center is op zijn beurt een van de grootste viersterrenhotels die de stad rijk is. Het hotel omvat 454 nieuw gerenoveerde kamers en 13 meeting ruimtes die gebruikt worden voor seminaries en tal van andere events. Een fitnessstudio, wellnessruimte en sauna op de 29ste verdieping bieden een panoramisch uitzicht over Brussel. Het viersterren deluxe hotel Thon Bristol Stephanie ligt aan de moderne Louizalaan. Het biedt 142 kamers die de perfecte mix belichamen van elegantie en ruimte-lijk comfort. In combinatie met 10 meetingruimtes met een ballroom oppervlakte van 365 m2 en een vaste breakout area is het hotel een waar genot voor iedere reiziger. Het recent geopende viersterren hotel Thon EU is met zijn 405 kamers, 10 conferentiezalen en ligging in het hart van de Europese Wijk een droom die uitkomt voor de perfecte meeting. Thon hotels Brussel biedt aan elke reiziger een ideaal verblijf. www.thonhotels.com

Brussel Mice

17


© Solvay Library © WBT - J. P. REMY © MCE

met buitenterras dat alles weg heeft van een glazen scheepsbrug.

MCE Conference Centre

De Claridge (www.claridge.com) is enig in zijn soort en verrast zijn gasten keer op keer met prachtige projecties van thematisch en informatief materiaal op machtige digitale wallpapers waardoor uw event een eigen karakter krijgt. De art-decoruimte van 500m² is uitgerust met de nieuwste technologische snufjes om uw presentatie tot een verbluffend event te maken. Dit is werkelijk uniek in België. Uw gasten zullen er versteld van staan. Een andere optie is het Albert Hall Complex (www.albert-hall.com). Het gebouw is 2.500m² groot en combineert de beste technische voorzieningen met prachtig gerestaureerde

© WBT - A. PETROSINO

Waterleidingsstraat 118 in Elsene is de uitvalsbasis van het MCE Conference Centre. Een receptiezaal, tentoonstellingsruimte, catering en 38 meetingruimtes goed voor 700 personen, vinden hun plaats op een oppervlakte van 7.800m². Alle ruimtes zijn voorzien van ultramoderne technologieën en de grootste vergaderzaal is uitgerust met zes simultane vertaalcabines. Een meertalig team organiseert events van A tot Z en zelfs de meest veeleisende cliënten keren tevreden huiswaarts. www.mce-ama.com

U vraagt, Brussel draait Benijdenswaardige eventlocaties zijn in Brussel makkelijk te vinden. Het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis (www.kmkg-mrah.be) heeft meetingruimtes voor 30 tot 250 deelnemers. Het monumentale bouwwerk maakt deel uit van de impressionante site van het Jubelpark, en vormt een unieke setting voor alle soorten events. Een banket voor 500 of een receptie voor 750 personen behoren tot de mogelijkheden. Het Jubelpark is bovendien de thuishaven van Autoworld (www.autoworld.be), dat de grootste verzameling voertuigen in Europa bezit. Events tot 2.500 personen komen er perfect tot hun recht. Onder het ijzeren dak bevinden zich twee grote meetingruimtes van 180 en 300m², inclusief lounge- en partybar. In de hal bevindt zich bovendien een restaurant

Maar misschien heeft u het meer voor events met kamerhoge digitale wallpapers, meterslange boekenrijen of zelfs dinosauriërs als achtergronddecor? U vraagt, Brussel draait. In de vernieuwde Europese wijk zijn de mogelijkheden onbegrensd.

18

Brussel Mice


© WBT - G. PHILIPPART

art-deco-elementen. Drie aangrenzende hoofdzalen met vijf kleinere meetingruimtes, keukens en kleedruimtes vormen de ideale locatie voor events van 100 tot 1.000 deelnemers.

© SOFITEL

De Concert Noble (www.concertnoble. com) is eveneens een exclusieve locatie. In de 18de en 19de eeuw was dit the place to be voor de high society. Met zijn elegante karakter en weelderige balzaal, waar plaats is voor banketten tot 400 personen, is dat vandaag nog steeds het geval.

Dichtbij het Europese Parlement bevindt zich ook de honderd jaar oude Solvay Bibliotheek (www.bibliothequesolvay.be), een parel van eclectische bouwkunde. Het gebouw werd gerestaureerd in zijn originele staat en verzorgt de catering bij events tot 300 gasten. En als u verder in de geschiedenis tot in de prehistorie wil duiken, dan kunt u altijd nog opteren voor een diner tussen de dinosaurussen. Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (www.naturalsciences.be) omvat elf zalen, auditoria en meetingruimtes waar onvergetelijke events gehouden worden onder het alziend oog van de T-Rex, de iguanodons van Bernissart en andere dinosauriërs.

Silken Berlaymont Brussels Op drie minuten wandelen van de Europese Commissie, aan de Karel de Grotelaan 11 – 19, situeert zich het Silken Berlaymont Brussels Hotel, een designer hotel uit 1996 met 214 kamers en suites. Vanuit restaurant L’Objectif heeft u een heerlijk zicht op de tuin, terwijl de bar The News en koffiehuis Jacqmotte u een uitgebreid aanbod voorstelt aan drankjes, gebak, tapas en snacks. Het hotel bevat tevens een Relax Spa met jacuzzi, stoombad, sauna, infraroodcabines en een fitnessruimte. Zeven meetingruimtes, voorzien van airconditioning, zijn beschikbaar voor events tot 150 personen. www.hotelsilkenberlaymont.com

Sofitel baat twee luxehotels uit in Brussel die u dankzij het speciaal ontwikkelde Inspired Meeting-concept een onvergetelijk en op maat gemaakt event aanbieden. Het Sofitel Brussels Europe ligt pal in het centrum van het Europese kwartier. Het behelst 149 kamers, waarvan 12 suites. Dit elegante luxehotel is gelegen aan het Jourdanplein, op wandelafstand van het Leopoldpark, de musea in de nabije omgeving van het Jubelpark en de ietwat ongewone Felix Hap-tuin. De elf conferentieruimtes van Sofitel Brussels Europe beschikken over airconditioning, Wifi en ultramoderne audiovisuele voorzieningen. De bar en het restaurant van

het vijfsterrenhotel combineren de Franse keuken met de laatste internationale trends. Een ander vijfsterrenhotel is het Sofitel Brussels Le Louise gelegen aan de Louizalaan die haar bezoekers verleidt met weelderige en exclusieve boetieks. Met zijn 169 kamers waarvan 10 suites nodigt het hotel u uit om te blijven hangen in een eigentijdse sfeer. De Crystal Lounge doet dienst als locatie voor onvergetelijke events. Meetingorganisatoren hebben de keuze uit verschillende meetingruimtes tot 240 personen. www.sofitel.com www.bebrussels.be www.crystallounge.be

© Silken Berlaymont Brussels

Sofitel Brussels

Brussel Mice

19


© Martin’s Central Hotel

© WBT - A. KOUPRIANOFF © WBT - J. P. REMY

Een waaier aan hotels Met 1.100 hotelkamers vormt de Europese wijk in Brussel vanzelfsprekend een aantrekkelijke locatie voor het organiseren van meetings en events. De omgeving rond het Berlaymontgebouw waar de Europese Commissie gehuisvest is, biedt tal van hotels op wandelafstand, zoals Silken Berlaymont, Sofitel Brussels Europe en Martins’ Central Park. Shop till you drop In de geraffineerde Louizawijk is Conrad Brussels een van de meest exclusieve plaatsen om te overnachten. Het Management Centre Europe is dan weer een uitgelezen plaats om meetings te organiseren. Een ander voordeel van deze wijk is dat ze, met 1.800 hotelkamers in de nabije omgeving, de ideale locatie vormt om het bruisende nachtleven van Brussel te ontdekken.

de, van retro tot vintage. Vanaf de Louizalaan tot de Terkamerenboslaan zijn de hippe en exclusieve designwinkels niet te tellen. De nabijgelegen Waterloolaan is eveneens een snoepje voor wie van shoppen houdt. Grote winkelgalerijen zowel als intieme boetieks verkopen exclusieve mode, juwelen en andere luxeartikelen.

De Louizalaan is met zijn luxueuze boetieks bovendien een van de meest populaire shoppingbestemmingen van Europa. Boetieks van Boss tot Versace, musea, cinema’s, theaters, clubs, cafés en restaurants doen iedereen watertanden. U vindt er alles terug, van haute couture tot avant-gar-

De Louizawijk is niet alleen the place to be voor shopaholics, maar staat ook bekend voor zijn architecturale schatten. Magische art-nouveauhoogstandjes wisselen elkaar af langs levendige boulevards. De gebouwen langs de vijvers in Elsene en aan de Meerstraat zijn absoluut bewonderenswaardig.

Hotel Amigo

20

Brussel Mice

© Amigo

Rocco Forte Hotels is proud to present: Hotel Amigo! Het hotel is een van de meest luxueuze hotels in het centrum van de Europese hoofdstad. Zo grenst het aan de Grote Markt en ligt het op wandelafstand van De Zavel, een wijk bekend om zijn vele antiekwinkels. Zowel in de kamers als conferentieruimtes vindt u de modernste voorzieningen en technologieën terug. Een groot deel van de recente investeringen is gegaan naar de uitbreiding en upgrading van de conferentieruimtes. Hotel Amigo beschikt over zes meetingruimtes met alle voorzieningen, een polyvalente danszaal en een Business Centre. De kamers zijn ruim, hebben elk hun eigen karakter en zijn luxueus uitgedost. In restaurant Bocconi kunt u in een eigentijds kader genieten van de Italiaanse en mediterrane keuken, terwijl u in Bar Amigo dan weer kan kiezen uit een uitgebreide selectie cocktails. De fitnessruimte werd volledig vernieuwd en voorzien van de modernste fitnesstoestellen. Het interieur van Hotel Amigo, is net als in alle andere Rocco Forte Hotels, doordrongen van een frisse, moderne stijl. www.hotelamigo.com


Martin’s Central Park

© Le Châtelain Boutique Hotel

Nog aan de Karel de Grotelaan vindt u op nummer 80 het Martin’s Central Park, trouw aan de traditie van de Martin’s hotelketen. Dit viersterrenhotel ademt de harmonieuze sfeer uit van een traditioneel hotel dat iedereen kan bekoren. De eerste verdieping is volledig gereserveerd voor meetings en seminaries. U vindt er vijf beschikbare ruimtes met natuurlijk daglicht - waarvan vier voorzien zijn van vertaalcabines - die dienst kunnen doen tot 110 deelnemers. De gasten kunnen in een van de 100 kamers terecht voor een verkwikkende nachtrust. De badkamers combineren een zekere grandeur met het comfort dat u nodig heeft. De meeste beschikken dan ook over een whirlpool, waarin het aangenaam relaxen is na een dagje sightseeing of ettelijke uren marathonvergaderen. Martin’s Central Park verbindt zich ertoe om een serieuze bijdrage te leveren voor een beter leefmilieu. www.martins-hotels.com

Le Châtelain Boutique Hotel

Brussels Booking Desk “One stop shop” voor accommodatie in Brussel. Een gratis service.

© WBT - ThomasBlairon.be

Dit vijfsterrenhotel verwelkomt zijn gasten in een exclusieve sfeer met een sterke nadruk op persoonlijke service. Het hotel staat garant voor een uitmuntende gastvrijheid, uitzonderlijk comfort en vooruitstrevende technologieën. Le Châtelain Boutique Hotel bevat 107 luxekamers en suites en gaat er prat op om tegemoet te komen aan de meest veeleisende vragen. Meetings en conferenties worden gehouden in een van de vele ruimtes die beschikken over alle nodige voorzieningen. De centrale locatie van het hotel, de behaaglijke tuin en het prachtig uitgebouwde fitnesscentrum op de laatste verdieping schenken het hotel een uitgesproken charme. www.le-chatelain.com

Accommodatie management voor (grootschalige) evenementen met oa een gepersonaliseerd veilig “online” platform voor kamerreservatie, … ten dienste van de organisatoren. www.brusselsbookingdesk.be

Brussel Mice

21


Uw event in veilige handen De verschillende agentschappen die hieronder worden beschreven zijn experts op het vlak van eventorganisaties in Brussel. Ze steken dan ook graag een handje toe bij de planning en uitvoering van uw event.

BTS Travel Het team van BTS Travel Brussels bestaat uit een gezonde mix van ervaring en een uitzonderlijk oog voor service op het vlak van groeps- en zakenreizen en, in het bijzonder, op het vlak van meetings, incentives en events. Een professioneel team bekijkt alle aanvragen tot in de kleinste details en creëert vervolgens een optimaal kader om het succes van uw event te garanderen. BTS Travel Brussels organiseert events, meetings, incentives, seminaries, conferenties, productlanceringen, cultuurbezoeken, thematische excursies en veel meer. De tevredenheid van klanten en partners staat steeds voorop!

Brussel Mice

© WBT - P. LERMUSIAUX

22

© Comic Strip Museum (CBBD)

www.btstravel.be

Ovation Belgium Ovation is een van de belangrijkste DMC’s gespecialiseerd op meetings, congressen en incentives in België en beschikt over een team van experts dat uw event tot leven brengt. Ze staan garant om uw evenement om te zetten in een ervaring die recht doet aan de business reden van het project en binnen het budget. Ovation is onderdeel van een grote internationale groep met kennis van zaken en is aanwezig op vier continenten. De keuze voor België ligt voor de hand als perfecte locatie die gemakkelijk te bereiken is via een internationaal netwerk van hogesnelheidstreinen en per wagen of vliegtuig. Brussel is de essentie van Europa

Hugo Slimbrouck www.ovationdmc.com


Itinéraires Onze sleutelwoorden zijn: creativiteit, interactiviteit, exclusiviteit en persoonlijkheid! Themaverblijf, incentive en teambuilding naar keuze.

© WBT - J. L. FLEMAL - www.atomium.be - SABAM

Sinds 1986 specialiseren we in een welbepaalde sector  : het cultureel toerisme. Onze ambitie was vanaf het begin “kunst beleven als een levenskunst”, “mensen bij de hand nemen, hen meenemen op onze reizen en hen een verhaal vertellen”. Het verhaal van een plaats, zijn inwoners, zijn erfgoed en zijn cultuur, en dit in de meest ruime zin. Ons team van professionele medewerkers werkt altijd op maat, waarbij het de routes en de op maat gemaakte reisprojecten (tailor-made) voortdurend aanpast en opnieuw bedenkt. Cultureel toerisme, speciale evenementen en incentives, marketing en communicatie. www.itineraires.be AIM Group International AIM Group International treedt al 50 jaar in het voetlicht en is in Brussel aanwezig sinds 1999. Het bedrijf werkt een volledig servicepakket uit wat betreft de planning en uitvoering van uw event. AIM stelt u binnen de vooropgestelde deadlines een op maat gemaakte oplossing voor, gaande van de organisatie van conferenties tot het plannen van publieke en bedrijfsevents en het uitvoeren van incentives. Flexibiliteit en toewijding zijn onze standaardbegrippen.

Jan Van den Broeck en Bernadette DellaCroce www.aimgroupinternational.com

Choux de Bruxelles Choux de Bruxelles is een aanbieder van premium diensten voor evenementen. Onze doelstelling is eenvoudig: de klant helpen bij het vinden van een uniek en exclusief venue voor zijn evenement. Ontvang uw evenementen in prestigieuze locaties met de zekerheid van een keuken en een eerste klas service zijn onze troeven. Onze groep is gespecialiseerd in het leveren van diensten voor evenementen: evenementenlocaties, catering, restaurants en gastenkamers. Choux de Bruxelles is de waarborg van een hoogwaardige service verstrekt door ervaren personeel op de plaats van uw keuze of op onze prestigieuze evenementplaatsen.

© X. CLAES

© Jean-Pol LEJEUNE

www.chouxdebruxelles.be

Brussel Mice

23


brussels mice 2014  
brussels mice 2014  

brussels mice 2014