Page 7

©WBT, Foto: E. Mathez

Ongerepte natuur en levenskunst

Men kan niet spreken over de natuurlijke rijkdommen van Wallonië zonder de geroemde Waalse gastronomie te vermelden. Aan streekproducten en regionale gerechten is er beslist geen tekort. Zij zijn overigens zeer versterkend en dus ideaal voor de picknick van wandelaars. Ardense ham, typische kazen, wildspecialiteiten, smeuïge patés, chocolade, ambachtelijke of abdijbieren, Pékèt en Maitrank zijn maar enkele voorbeelden uit de brede culinaire waaier. Heel wat boerderijen hebben zich gespecialiseerd in de commercialisering van hun regionale producten, vaak van bio-kwaliteit, en u vindt verkooppunten in tal van dorpen die u doorkruist.

Trek de nodige tijd uit om van alles te genieten en verleng uw ervaring in Wallonië. Wandelaars die op zoek zijn naar een culinair moment en een welverdiende rust, worden met open armen ontvangen in onze hotels, gîtes en streekrestaurants. Wandelen in Wallonië, net over de (taal) grens is een leuk avontuur en ligt binnen het bereik van alle liefhebbers.

Het kasteel van Walzin ten zuiden van Dinant

77

©www.wandermagazin.de, Foto: N. Glatter

Liefhebbers van erfgoed, geschiedenis en mooie stenen zullen evenmin ontgoocheld zijn tijdens hun wandelingen in Wallonië. Om de haverklap ontdekken zij typische dorpen, cisterciënzerabdijen, kastelen, uitzonderlijke tuinen…die aanleiding geven voor een verrijkende culturele tussenstop.

Wandeltochten in de Ardennen  
Wandeltochten in de Ardennen  

Liefhebbers van wandelingen en trektochten, deze brochure wordt uw leidraad voor nieuwe ontdekkingen. Laat u verrassen! Steek even de (taal)...