Page 62

Foto: Natalie Glatter

24 Provincie Namen 15,2 km / 4-5 u.

TWEE KASTELEN

BEWEGWIJZERING

KASTEEL VAN VÊVES EN KASTEEL VAN WALZIN

VERTREK, AANKOMST Vertrek/Aankomst: Parking voor wandelaars bij het station van Gendron.

Dit parcours vertrekt aan het sprookjeskasteel van Vêves en trekt eerst naar de pittoreske vallei van de Lesse. Daar volgt het de weg naar het Kasteel van Walzin, dat hoog boven de rivier troont. De kalksteenrotsen langs de Lesse bieden een aangenaam contrast met de grijze leisteen van de Ardennen. Van het Kasteel van Walzin stijgt de route naar de rotsen van Chaleux, die zeer geliefd zijn bij bergbeklimmers, tot het oude dorp Furfooz en keert dan terug door de velden.

TIP VAN DE AUTEUR Mogelijkheid om een hapje te eten langs de route in de Auberge de la Lesse aan het station van Gendron-Lesse (www. aubergedelalesse.be). Men kan in Gendron een kajak huren om de Lesse af te varen. En waarom de dag niet eindigen in één van de restaurants van het nabijgelegen Celles en er de romaanse kerk bezoeken.

62

WEGBESCHRIJVING / BEZIENSWAARDIGHEDEN Vlakbij de parking van het station Gendron-Celles (S), draait u linksaf en neemt u de N910 over de Lesse. Aan de andere kant, in een kleine bocht, volgt u de bewegwijzering (blauwe driehoek) stroomafwaarts tot Chaleux. Daar vindt u rechtover de ‘Roche à la Chandelle’ een zitbank, ideaal voor een kleine pauze. Voor het vervolg van het parcours, moet u over de spoorwegbrug voorbij Chaleux. Onmiddellijk daarna gaat het steil omhoog om de brug over de Lesse over te steken. Op de andere oever volgt u de blauwe driehoeken naar rechts en daalt u af tot de volgende spoorwegbrug. Om een zicht te hebben op het Kasteel van Walzin, moet u ook deze brug over en de bewegwijzering niet meer volgen. Op de linkeroever brengt de wit-rood GR-bewegwijzering u naar een splitsing. Op de rechteroever ziet u kalkrotsen met verschillende grotten. Het parcours laat u een laan afdalen tot aan het water, waar u een adembenemend zicht hebt op de molen en het Kasteel van Walzin (1). U neemt nadien dezelfde weg om terug te keren naar de spoorwegbrug waar u opnieuw over moet. De bewegwijzering (blauwe driehoek) leidt u dan links naar een oude boswachterswoning, richting Furfooz. Verkenning: Eric Thomas (Verkenning uitgevoerd in april 2014)

Wandeltochten in de Ardennen  

Liefhebbers van wandelingen en trektochten, deze brochure wordt uw leidraad voor nieuwe ontdekkingen. Laat u verrassen! Steek even de (taal)...

Wandeltochten in de Ardennen  

Liefhebbers van wandelingen en trektochten, deze brochure wordt uw leidraad voor nieuwe ontdekkingen. Laat u verrassen! Steek even de (taal)...