Page 54

Foto: Eric Thomas

21 Provincie Luxemburg 8,5 km / 3 u.

BEWEGWIJZERING

VERTREK, AANKOMST Vertrek/Aankomst: Parking voor wandelaars bij de Ravel fietsroute. TIP VAN DE AUTEUR De wandeling vormt een mooi circuit rond de weg naar Florenville of de trappistenabdij van Orval, waar het beroemde bier wordt gebrouwen.

DE ‘ROCHE À L‘APPEL’ GEOLOGISCHE WANDELING BIJ MUNO

Een korte maar uitzonderlijke wandeling in het beschermd natuurgebied ‘Ardenne et Gaume’ met de schitterende geologische rotsformatie ‘Roche à l‘Appel’. Wandelaars moeten over een goede conditie beschikken om de bochtige, soms vrij steile paden aan te kunnen. Het circuit op en rond de Roche à l‘Appel is heel bijzonder. Geologen uit alle windhoeken komen hier om zich te verbazen bij deze rotsmassa die vooral uit puddingsteen bestaat. Ze is ontstaan door geologische breuken ter hoogte van het snijdingsvlak van de primaire massieven en het zogenaamde ‘bekken van Parijs’. Kiezelstenen, rotspuin en kwartsiet uit het Cambrium werden hier 400 miljoen jaar geleden samengeperst en vormen mysterieuze formaties die ook door bergbeklimmers zeer gewaardeerd worden. Vanop de top hebt u een uitzicht op het gemengd beuken- en eikenbos, waar ook mossen, korstmossen, heide en zwarte bosbessen groeien. WEGBESCHRIJVING / BEZIENSWAARDIGHEDEN Vanop de parking (S) in een oude steengroeve trekt het parcours eerst naar links (bewegwijzering gele driehoek/gele ruit), in de richting van de Roche à l‘Appel (houten bord). Langs een brede bosweg bereikt men snel een kleine stenen brug (1) over een beek en een rustplaats (2) aan de voet van de Roche à l‘Appel. Van daar uit volgt u de bewegwijzering (gele ruit nr. 6) langs een bochtige en steile weg naar de rotsformatie. Boven vindt u een zitbank waar u een fantastisch uitzicht krijgt (3). Het parcours loopt verder langs een mooi paadje met verschillende rotspunten om daarna terug te keren in het bos. Het pad gaat verder bergafwaarts (schaarse bewegwijzeing).

54

Verkenning: Eric Thomas (Verkenning uitgevoerd in april 2014)

Wandeltochten in de Ardennen  
Wandeltochten in de Ardennen  

Liefhebbers van wandelingen en trektochten, deze brochure wordt uw leidraad voor nieuwe ontdekkingen. Laat u verrassen! Steek even de (taal)...