Page 36

Foto: Natalie Glatter

13

Provincie Luxemburg 11,5 km / 4 u.

BEWEGWIJZERING T

VERTREK – AANKOMST Vertrek/Aankomst: Parking bij de brouwerij. TIP VAN DE AUTEUR Een must: proef de bieren van Achouffe in de taverne van de brouwerij. Acht soorten, waaronder seizoenbieren, wachten op u (www.achouffe.be). Bij mooi weer gaat niets boven een wandeling in het schilderachtige Houffalize. De oude kerk uit de 13e eeuw en de graven van enkele edellieden zijn een bezoekje waard.

36

IN DE FEEËNVALLEI

WANDELING ROND DE BROUWERIJ ACHOUFFE Het eerste deel van de wandeling begint vredig en verbindt de mooie Feeënvallei met de romantische en ongerepte vallei van de Martin-Moulin. De terugweg volgt een bochtig pad bezaaid met wortels en stenen. Hier en daar moet men steunen op naakte rotsen en beekjes oversteken van de ene steen naar de andere. Op een bepaalde plaats ziet u een oude beverdam. En ook otters zijn te vinden in deze vallei. In het tweede deel verlaat u de vallei en gaat u de hoogte in, waar u een mooi uitzicht krijgt op Achouffe. Een beetje later wordt het parcours ruw en avontuurlijk. Een paadje leidt naar twee uitzichtpunten om nadien af te dalen naar de dieptes van de vallei van de Martin-Moulin, waar u begint aan de terugweg. Kers op de taart: een bezoek aan de brouwerij van Achouffe.

WEGBESCHRIJVING / BEZIENSWAARDIGHEDEN Het eerste deel van het parcours is goed bewegwijzerd en dus gemakkelijk te volgen. Van op de parking (S) volgt u de hoofdstraat en na de kapel de eerste straat rechts. U passeert een vijver en wandelt naar een groot gebouw. Een weg leidt rond het gebouw en brengt u aan de andere kant naar de vallei van de Chevral-beek, ook Feeënvallei genoemd. Volg verder de weg langs de beek. Na ongeveer 1 kilometer volgen kort op elkaar twee bruggen (1). Na de tweede brug leidt een kleine steile weg naar een aanplanting van dennenbomen. Het naaldbos laat u na korte tijd achter u en de wandeling gaat verder op de hoofdweg, langs een kale hoogvlakte. Vooraleer af te dalen aan de andere kant van de vallei van de Martin-Moulin beek, moet u nog door een stuk naaldbos. De afdaling tussen de vele wortels en vochtige rotsen is steil en vermoeiend. In het dal laat u de molen (2) links liggen en volgt u de beek. Het volgende deel van het parcours is het meest interessante van deze wandeling. Verkenning: Eric Thomas (Verkenning in april 2014)

Wandeltochten in de Ardennen  

Liefhebbers van wandelingen en trektochten, deze brochure wordt uw leidraad voor nieuwe ontdekkingen. Laat u verrassen! Steek even de (taal)...

Wandeltochten in de Ardennen  

Liefhebbers van wandelingen en trektochten, deze brochure wordt uw leidraad voor nieuwe ontdekkingen. Laat u verrassen! Steek even de (taal)...