Page 28

WANDELINGEN IN DE STREEK VAN DURBUY EN LA ROCHE-EN-ARDENNE

Foto: Natalie Glatter

Meer dan 1000 km bewegwijzerde wandelwegen laten u toe de charmes van de Ardense landschappen te ontdekken. Op enkele plaatsen vloeien de Ourthe en de Aisne door diepe dalen. U vindt hier burchten op rotshoogtes, dorpen met huizen in breuksteen en pittoreske herbergen die wachten op hongerige wandelaars. De rijkdom van de bossen garandeert u wild op het menu van de restaurants, terwijl lekkere lokale bieren en de gastvrijheid van de bevolking het gezellige plaatje vervolledigen. Uw verblijf wordt een puur plezier, zowel gastronomisch als toeristisch.

Foto: Natalie Glatter

28

De kleinste stad ter wereld. Beslist bezienswaardig is Durbuy, het kleinste stadje ter wereld, met romantische straatjes en een middeleeuwse charme. Tal van charmante cafĂŠs, terrassen en restaurants wachten op lekkerbekken. Durbuy is het Mekka van de Waalse gastronomie. Het hart van de Belgische Ardennen Ongeveer 20 km stroomopwaarts van de Ourthe troont de burcht van La Roche-en-Ardenne op een rotsplateau. De ruĂŻne is ook het vertrekpunt van de tocht naar de hoogste top van de Ardennen, de Baraque de Fraiture (652 m) en tal van andere wandelingen. In La Roche ziet u ook vaak kajakvaarders en mountainbikers: de streek tussen de Ourthe en de omliggende rotsheuvels vormt een ideaal speelterrein voor mensen die van openluchtsporten houden. Nieuw in de streek is de 104 km lange Escapardenne, Eisleck-Trail, die La Roche-en-Ardenne verbindt met Kautenbach in Luxemburg.

Wandeltochten in de Ardennen  
Wandeltochten in de Ardennen  

Liefhebbers van wandelingen en trektochten, deze brochure wordt uw leidraad voor nieuwe ontdekkingen. Laat u verrassen! Steek even de (taal)...