Page 10

Tamko - Opiskelijan Opas 2017-2018 Tuutorointi TAMKissa toimii opiskelijatuutoreita, jotka ohjaavat ja opastavat toisia opiskelijoita opintojen eri vaiheissa. Vertaistuutorit ovat yleensä toisen vuoden opiskelijoita ja he ovat vastassa uusia opiskelijoita jo ensimmäisenä päivänä. Degreetuutorit puolestaan tekevät samaa työtä kuin vertaistuutorit, mutta ovat kansainvälisissä koulutuksissa opiskelevia, ulkomaalaisia opiskelijoita, jotka eivät puhu suomea äidinkielenään. Vertais- ja degreetuutorit auttavat alkuun opintopolulla neuvoen, ohjaten ja tiedottaen uusia opiskelijoita läpi ensimmäisen opiskeluvuoden. Kaikkea tuutoritkaan eivät toki tiedä, mutta he osaavat vähintään auttaa oikean tiedon lähteille. Tamko kouluttaa myös kansainvälisyystuutoreita, jotka ovat TAMKiin tulevien vaihto-opiskelijoiden apuna. Kansainvälisyystuutorointi antaa elämyksiä ja kartuttaa kielitaitoa. Lisäksi Tamko kouluttaa myös aktiivituutoreita, jotka ovat innokkaita eri alojen opiskelijoita, joilla on aidosti halua lähteä kertomaan kuinka opiskelijat oikeasti asiat näkevät ja kokevat. Aktiivituutorit innostavat rakentavan palautteen antamiseen ja sitä kautta koulutuksen kehittämiseen. Tuutoritoimintaan kaivataan mukaan vuosittain uusia innokkaita opiskelijoita. Jos tunnet mielenkiintoa toisten opiskelijoiden ohjaamiseen ja haluat tutustua isoon määrään muita opiskelijoita, niin lähde mukaan! Voit valita tuutoroinnin muodoista sen, joka sinua eniten kiinnostaa, tai vaikka kaikki. Kaikesta tuutoroinnista saa myös opintopisteitä. Syksyllä 2017 koulutetaan aktiivituutoreita sekä kansainvälisyystuutoreita. Keväällä 2018 koulutetaan jälleen kansainvälisyystuutoreita sekä vertais- ja degreetuutoreita. Huomaathan, että haku kevään vertaistuutorikoulutukseen on jo syksyllä 2017. Seuraa siis tiedotusta silmä tarkkana! Koulutusten lisäksi tuutoreille ja tuutoriksi haluaville järjestetään vapaamuotoisia tapaamisia, joissa voi nähdä tuutorikavereita ja tavata uusia tuttavuuksia. Tuutorivastaava tuutorointi(ät)tamko.fi

10

Tamkon Opiskelijan Opas 2017 - 2018  

Tervetuloa opiskelemaan TAMKiin! Tutustu opiskelijakunta Tamkon uuden opiskelijan oppaaseen ja liity opiskelijakunnan jäseneksi.

Tamkon Opiskelijan Opas 2017 - 2018  

Tervetuloa opiskelemaan TAMKiin! Tutustu opiskelijakunta Tamkon uuden opiskelijan oppaaseen ja liity opiskelijakunnan jäseneksi.

Advertisement