__MAIN_TEXT__

Page 1

XIV/6,7 JUNIJ 2013 JÚNIUS

LETO OBNOVE GLAVNEGA OLTARJA SVETE KATARINE Leto 2013 je leto, ko si vsa župnija s skupnimi močmi prizadeva obnoviti starodavni oltar naše župnijske cerkve in seveda naše župnijske zavetnice svete Katarine. Gre za veliko delo, ki se bo zapisalo v zgodovino. Morda se niti ne zavedamo, kaj s tem ustvarjamo in zapuščamo našim zanamcem. Zato smo se odločili za akcijo donacije, ko s svojim prispevkom doniram – pomagam obnoviti oltar. V zahvalo za tvojo dobroto in žrtev v spomin prejmeš srebrnik. Srebrnik ima zgodovinsko vrednost saj je njegova naklada omejena na število 100. Do sedaj je že 54 donatorjev. Vabim, da se družine povežete med seboj in skupaj donirate za en srebrnik, ali se vas poveže več vaščanov, ali razna društva, ali sosedje ali sorodniki. S skupnimi močmi verjamem v vse vas, da bomo zbrali potrebna sredstva in še v tem letu mogli blagosloviti obnovljen oltar in tabernakelj naše cerkve.


Sliki predstavljata dela na tabernaklju in oltarju. Tabernakelj je že posrebren tudi deli, ki so pozlačeni, so že dokončani, potrebne so še zaščite in lazure. Čiščenje debelega sloja firneža z oltarja je tudi že v zaključni fazi. Potem začnemo z menjavo preperelih desk na oltarju in mizarska sanacija. Kipi in ornamentika so očiščeni in odstranjen je debeli sloj grunda, sledi nadaljna faza utrjevanja in kitanja ter izdelava manjkajočih delov. Toliko zaenkrat naslednjič pa kaj novega.

MOJ ODNOS DO ŽUPNIJE

Vsako nedeljo 1€ Vsaka skupnost, ki je živa, ki ustvarja, za svoje delo potrebuje finančna sredstva. Kadar verniki darujete svoj letni prispevek KARTZ, kadar darujete pri mašah v puščico, kadar darujete za Cerkev ob pogrebih ali drugih priložnostih – vse to gre v skupno denarnico, ki se ji reče Župnija Lendava. Torej, denar, ki ga daruješ ni duhovnikov denar ampak denar Župnije. Iz tega denarja Župnija Lendava živi – se preživlja, se vzdržuje. Ker se ob nedeljah in prazniki med mašami zbira denar in je to edini redni vir s katerim polnimo denarnico Župnije Lendava, bi rad spregovoril o našem odnosu, ki ga kažemo, ko pri nedeljski maši darujem svoj dar. V župniji imamo vsako soboto in nedeljo sedem maš (Pince ali Dolina, Petišovci, Gaberje in štiri maše v Lendavi). Vsega skupaj je navzočih vernikov pri maši okoli tisoč. Vsota, ki jo pri vseh teh mašah na nedeljo zberemo se v povprečju giblje med 450 do 470 evrov. To je konkretno na vsakega udeleženca maše okoli 45 centov. Stroški vzdrževanja so veliko večji zato vsakega vernika vabim, da ob nedeljah in praznikih daruje vsaj 1 evro. To pomeni, da so na mesec v povprečju štiri nedelje – torej na mesec daruješ za župnijo 4 evre.


DOGODKI MESECA V četrtek 30. maja je TELOVO. Maše v Lendavi ob 8., 9. in ob 18. uri nato telovska procesija po ulicah našega mesta. Zaradi procesije, ki bo zvečer po maši ne bo po vaseh maš ampak bo vozil avtobus. Pobirati bo pričel ob 16.30 v Kotu. V nedeljo 2. junija obhajamo DEVETO NEDELJO MED LETOM. Maše v Lendavi ob 8., 9. in ob 10. uri slovesnost prvega svetega obhajila. Ob 11. uri maša v Gaberju. Že v soboto popoldan maše po vaseh. Ob 17. uri v Dolini, 18h v Petišovcih in ob 19. uri maša za veroučence in družine v Lendavi. V četrtek 6. junija obhajamo četrtek pred prvim petkom in molimo za nove duhovne poklice. Ob 18. uri izpostavitev Najsvetejšega in molitvena ura. Ob 19. uri sveta maša. V petek 7. junija obhajamo prvi petek in praznik SRCA JEZUSOVEGA. Maša v Dolini ob 8. uri, ob 9.45 uri v Domu starejših in ob 18. uri molitvena ura pred Najsvetejšim v Lendavi in ob 19. uri maša. V soboto 8. junija bo na Kapci ob 11. uri blagoslov prenovljene kapele, ki ima poleg zavetnika svetega Jakoba starejšega malo proščenje ob prazniku Srca Jezusovega. Vabljeni. V nedeljo 9. junija obhajamo DESETO NEDELJO MED LETOM. Maše v Lendavi 8., 9. in ob 10. uri. V Kotu proščenje ob 11. uri. Že v soboto popoldan nedeljske maše po vaseh. Ob 17. uri v Pincah, 18h v Petišovcih in ob 19h v Lendavi maša za družine in veroučence. V ponedeljek 10. junija pričenjamo BIRMANSKO DEVETDNEVNICO. Vsako večer bo ob 19. uri sveta maša. Uro prej bo spovedovanje staršev, botrov in birmancev. Vsi župljani smo vabljeni, da se udeležujemo skupaj z našimi birmanci vsak večer molitve ter s svojo prisotnostjo podpremo mlade, ko vstopajo naproti zakramentu svete birme.


V četrtek 13. junija obhajamo FATIMSKI SPOMIN. Ta dan bo med nami naš škof saj bo imel srečanje z našimi birmanci, starši in botri. Srečanje s škofom se pričenja ob 16.30 uri. Ob 17. uri je molitev pred Najsvetejšim in nato sveta maša. Med češčenjem Najsvetejšega in sveto mašo bo škof spovedoval starše, botre in ostale vernike. Vozil bo avtobus. Ob 15. uri pričenja pobirati v Kotu. Vabljeni. V soboto 15. junija je nagradni ŠMARNIČNI IZLET vseh, ki so pridno obiskovali šmarnice. Obiskali bomo čudovito Marijino svetišče na Ptujski Gori in obiskali patre minorite pri Sveti Trojici v Halozah. Na izlet so vabljeni starši in drugi verniki. Prijave se zbirajo v župnijski pisarni ali pri voditeljih šmarnic. Odhod avtobusov bo ob 8. uri izpred cerkve v Lendavi. V nedeljo 16. junija obhajamo ENAJSTO NEDELJO MED LETOM - BIRMA Maše v Lendavi 8., 9. in ob 10. uri SLOVESNOST SVETE BIRME. Že v soboto popoldan nedeljske maše po vaseh. Ob 17. uri v Dolini, 17h v Gaberju, 18h v Petišovcih in ob 19h v Lendavi maša za družine in veroučence. V nedeljo 23. junija obhajamo DVANAJSTO NEDELJO MED LETOM Maše v Lendavi 8., 9. in ob 10. uri. Ob 11. uri v Gaberju. Ob 11h vaški dan v Pincah – maša na dvorišču vaškega doma. Že v soboto popoldan nedeljske maše po vaseh. Ob 17h v Dolini, 18h v Petišovcih in ob 19h maša za veroučence in družine. Od torka 25. junija do četrtka 27. junija romamo z letošnjimi birmanci v Medjugorje. Na avtobusu je še mesto, če se želi kdo pridružiti naj se prijavi v župnijski pisarni čim prej. V nedeljo 30. junija obhajamo TRINAJSTO NEDELJO MED LETOM Maše v Lendavi ob 8., 9. in ob 10. uri. V Gaberju ob 11. uri. Že v soboto popoldan nedeljske maše po vaseh. Ob 17h v Dolini, ob 18h v Petišovcih in ob 19. uri maša za veroučence in družine v Lendavi. V nedeljo 30. junija naša škofija praznuje 1150 prihoda slovanskih apostolov Cirila in Metoda. Zavetnik škofije je sveti Metod zato bom v murskosoboški stolni cerkvi slovesnost ob somaševanju slovenskih škofov in drugih visokih gostov ob 16. uri. Iz župnije organiziramo avtobusni prevoz. Če bo dovolj prijav bo avtobus peljal ob 15h iz Lendave. Cena prevoza je 5 evrov. Prijavite se v župnijski pisarni.


Zaradi te velike slovesnosti odpade DAN ŽUPNIJE. V četrtek 4. julija obhajamo četrtek pred prvim petkom in molimo za nove duhovne poklice. Ob 18. uri izpostavitev Najsvetejšega in molitvena ura. Ob 19. uri sveta maša. V petek 5. julija obhajamo prvi petek. Maša v Dolini ob 8. uri, ob 9.45 uri v Domu starejših in ob 18. uri molitvena ura pred Najsvetejšim v Lendavi in ob 19. uri maša. V nedeljo 7. julija obhajamo ŠTIRINAJSTO NEDELJO MED LETOM. Maše v Lendavi 8., 9. in ob 10. uri. Ob 11. uri v Gaberju, ob 11. uri proščenje TRIMLINI. Že v soboto popoldan nedeljske maše po vaseh. Ob 17h v Pincah, 18h Petišovcih in ob 19. uri maša za veroučence in družine. V soboto 13. julija bomo romali v Brestanico – Slovenski Lurd, kjer bo sveta maša od tam v Krško kjer sem služboval kot kaplan, iz Krškega se bomo podali na Bizeljsko, kjer je kaplanoval blaženi škof Slomšek in ogledali si bomo čudovito Marijino svetišče Svete Gore, kjer bomo imeli večernice. Odhod avtobusov bo izpred cerkve v Lendavi ob 6. uri. Prijave se zbirajo v župnijski pisarni. Cena romanja je 25 evrov. V nedeljo 14. julija obhajamo PETNAJSTO NEDELJO MED LETOM Maše v Lendavi 8., 9. in ob 10. uri. Maša v Gaberju ob 11. uri. V soboto maše po vaseh odpadejo zaradi župnijskega romanja. Maša v soboto zvečer samo v Lendavi ob 19. uri. V nedeljo 21. julija obhajamo KRIŠTOFOVO NEDELJO Pri vseh mašah bomo blagoslovili avtomobile in kolesa. Prejeli boste posebno nalepko z molitvijo za srečno vožnjo. Ob tej priložnosti smo vabljeni, da darujemo dar za misijone za vse srečno prevožene kilometre. Maše v Lendavi 8., 9. in ob 10. uri. V Gaberju proščenje ob 11. uri. Že v soboto popoldan maše po vaseh. Ob 17h v Pincah, 18h v Petišovcih in bo 19h v Lendavi maša za veroučence in družine. V nedeljo 28. julija obhajamo SEDEMNAJSTO NEDELJO MED LETOM. Maše v Lendavi 8., 9. in ob 10. uri. Ob 11. uri na Kapci proščenje. Maše v soboto po vaseh. Ob 17h Dolina, 18h Petišovci in ob 19h v Lendavi.


V juliju in avgustu bodo uradne ure v župnijski pisarni ob: torkih od 8.30 do 11. ure in od 16. do 18. ure petek od 8.30 do 11. ure Letošnji ORATORIJ bo potekal od ponedeljka 19. avgusta do petka 23. avgusta 2013. Prijave zbiramo v župnijski pisarni.

A SZENT KATALIN PLÉBÁNIATEMPLOM FŐOLTÁRA FELÚJÍTÁSÁNAK ÉVE 2013-ban plébániánk közös erővel igyekszik felújíttatni a plébániatemplom, illetve Szent Katalin védőszentünk réges-régi oltárát. Nagy vállalkozásról van szó, ami minden bizonnyal bekerül a történelemkönyvekbe. Talán nem is vagyunk tudatában annak, mekkora ennek a jelentősége és mit hagyunk örökül utódainknak. Ezért döntöttünk úgy, hogy lehetővé tesszük számotokra az adományozást: hozzájárulhattok az oltár felújításához. Jóságotok és áldozatvállalásotok köszöneteként ezüstérmet nyújtunk át nektek. Ennek történelmi értéke lesz, hiszen csak korlátozott számban – mindössze 100 példány – áll rendelkezésre. Eddig 54-en adakoztak. Arra szólítalak benneteket, hogy a családok fogjanak össze és együtt adakozzanak. Több falubeli, az egyesületek, a szomszédok és a rokonok is megtehetik ezt. Hiszek abban, hogy közös erővel sikerül előteremteni a szükséges eszközöket, és még idén felszentelhetjük templomunk oltárát és tabernákulumát.


A képeken a tabernákulumon és az oltáron végzett munkák láthatók. A tabernákulumot már ezüstbe öltöztették, az aranyozott részeket is befejezték már. A védőbevonatok felvitele és a lazúrozás maradt még hátra. Az oltáron lévő vastag bevonat tisztítása is már a végső szakaszban van. Ezt követi az oltár elkorhadt léceinek cseréje és az asztalos munkálatok. A szobrokat és az ornamentikát már megtisztították, valamint eltávolították a vastag alapréteget is. Hátra van még a megszilárdítás és a gittelés, valamint a hiányzó részek pótlása. Egyelőre ennyiről tudunk beszámolni. A következő lapszámban is tájékoztatunk benneteket a fejleményekről.

AZ PLÉBÁNIAI ÉLETHEZ VALÓ VISZONYUNK Minden vasárnap 1€ Valamennyi közösségnek, amely él, amely alkot, tevékenységéhez anyagikra van szüksége. Mindaz, amit hívőként az éves hozzájárulás, azaz KARC formájában adományoztok; mindaz, amit szentmisekor a perselybe adományoztok; mindaz, amit temetések vagy egyéb események alkalmából a Templomra adakoztok – egy közös helyre megy, amit Lendvai Plébániának nevezünk. Az a pénz tehát, amit adományoztok, nem a plébánosé. Ez a Lendvai Plébánia pénze. A Lendvai Plébánia tehát ebből a pénzből él, tevékenykedik. Mivel a Lendvai Plébánia egyetlen rendszeres pénzforrása az, amit a vasárnapi és más szentmisekor a perselybe adakoztok, szólni szeretnék arról a viszonyról, amelyet akkor mutatunk ki, amikor szentmise alkalmával adományozunk. A plébániában szombatonként és vasárnapokként hét szentmisét tartunk (Pincén illetve Völgyifaluban, Petesházán, Gyertyánosban és négy szentmisét Lendván). A szentmiséken összesen ezer hívő vesz részt. Az összeg, amelyet a miséken begyűjtünk, átlagban összesen 450 és 470 euró között mozog. Ez résztvevőként átlagban körülbelül 45 cent. A templomok, kápolnák fenntartási költségei pedig ennél jóval magasabbak. Ezért arra kérek minden hívőt, hogy vasárnapokon és ünnepnapokon legalább 1 eurót adományozzon. Havonta átlagban négy vasárnap van, ami azt jelenti, hogy a plébániára így havonta 4 eurót adományozunk.


A HÓNAP ESEMÉNYEI Május 30-án, csütörtökön ÚRNAPJA. Lendván 8, 9 és 18 órakor lesz szentmise. Az esti szentmisét követően úrnapi körmenet lesz a város utcáin. A körmenet miatt a falvakon nem lesznek szentmisék, hanem autóbuszjáratot indítunk, amely 16.30-or indul Kótból. Június 2-án ÉVKÖZI KILENCEDIK VASÁRNAP. Szentmisék Lendván 8 és 9 órakor, majd 10 órakor elsőáldozási ünnepi szentmise. 11 órakor szentmise Gyertyánosban. Falvakon már szombaton délután lesznek szentmisék. 5 órakor Völgyifaluban és 6 órakor Petesházán. Lendván este 7 órakor a hittanosok és a családok részére tartunk szentmisét. Június 6-án első péntek előtti csütörtök, amikor az új papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk. Este 6 órakor a Legszentebb kitétele és imaóra, majd 7 órakor szentmise. Június 7-én első péntek és JÉZUS SZÍVÉNEK ünnepe. Szentmisék Völgyifaluban 8 órakor, az Idősek Otthonában 9.45-kor, este 6 órakor Lendván imaóra a Legszentebb előtt és 7 órakor szentmise. Június 8-án, szombaton Kapcán 11 órakor felszenteljük a felújított kápolnát és Jézus Szívének ünnepe alkalmából kisbúcsút tartunk. Kapcán idősebb szent Jakab védőszentjének ünnepe mellett ezt a napot is tiszteljük. Szeretettel várunk mindenkit! Június 9-én ÉVKÖZI TIZEDIK VASÁRNAP. Szentmisék Lendván 8, 9 és 10 órakor. Kótba 11 órakor búcsú. Szombaton délután 5 órakor Pincén, 6 órakor pedig Petesházán lesz szentmise. Lendván este 7 órakor a hittanosok és a családok részére tartunk szentmisét.


Június 10-én, hétfőn megkezdjük a BÉRMÁLKOZÁS ELŐTTI KILENCEDET. Minden este 7 órakor szentmisét tartunk. Egy órával előtte gyónási lehetőség lesz a bérmálkozók, szüleik és bérmaszülőik számára. A plébánia valamennyi tagját meghívom, hogy esténként a bérmálkozókkal együtt vegyenek részt az esti szentmisén és jelenlétükkel támogassák a fiatalokat a bérmálkozás szentségének felvétele előtti úton. Június 13-án, csütörtökön FATIMAI EMLÉKNAP. Ezen a napon püspök urunk is velünk lesz, hiszen találkozik a bérmálkozókkal, szüleikkel és bérmaszülőikkel. A találkozás 16.30-kor kezdődik. Azt követően 5 órakor ima a Legszentebb előtt, majd szentmise. A püspök úrnál 5 órától gyónási lehetőség adódik a bérmálkozók, szüleik és a hívők számára. Ezen a napon autóbuszt is indítunk, amely délután 3 órakor indul Kótból. Szeretettel várunk mindenkit! Június 15-én, szombaton jutalomkirándulást szervezünk azok számára, akik szorgalmasan látogatták a májusi ájtatosságot. Ptujska Goran meglátogatjuk a csodálatos Mária kegyhelyet, majd Halozenél, Sveta Trojican a minorita atyákat. A kirándulásra szeretettel várjuk a bérmálkozók szüleit és a hívőket is. Jelentkezni a plébániai hivatalban vagy a májusi ájtatosság vezetőinél lehet. Az autóbusz reggel 8 órakor indul Lendváról a templom elől. Június 16-án ÉVKÖZI TIZENEGYEDIK VASÁRNAP – BÉRMÁLÁS Szentmisék Lendván 8 és 9 órakor, 10 órakor ÜNNEPÉLYES BÉRMÁLÁSI SZENTMISE. Szombaton délután 5 órakor szentmise Völgyifaluban és Gyertyánosban, valamint 6 órakor Petesházán. Lendván este 7 órakor a hittanosok és a családok részére tartunk szentmisét. Június 23-án ÉVKÖZI TIZENKETTEDIK VASÁRNAP Szentmisék Lendván 8, 9 és 10 órakor. 11 órakor szentmise Gyertyánosban. Ezen a napon falunap lesz Pincén, 11 órakor szentmise a faluotthon udvarán. Szombaton délután 5 órakor szentmise Völgyifaluban, 6 órakor Petesházán és 7 este órakor Lendván a hittanosok és a családok szentmiséje.


Június 25-e és 27-e között az idei bérmálkozókkal Medjugorjeba zarándokolunk. Az autóbuszon még van szabad hely. Ha valaki csatlakozni kíván a csoporthoz, minél előbb jelentkezzen a plébániai hivatalban. Június 30-án ÉVKÖZI TIZENHARMADIK VASÁRNAP Szentmisék Lendván 8, 9 és 10 órakor. 11 órakor szentmise Gyertyánosban. Szombaton délután 5 órakor szentmise Völgyifaluban, 6 órakor Petesházán és este 7 órakor Lendván a hittanosok és a családok szentmiséje. Június 30-án, vasárnap ünnepli püspökségünk szent Cirill és Metód apostolok érkezésének 1150. évfordulóját. Mivel a püspökségünk védőszentje szent Metód, ezért a muraszombati püspökségi templomban délután 4 órakor ünnepi szentmise lesz, amelyet a szlovén püspökök mutatnak be. A szertartást más magas rangú vendég is megtiszteli jelenlétével. A plébániánkból ebből az alkalomból buszt is indítunk Muraszombatba. Amennyiben lesz elég jelentkező, az autóbusz délután 3 árakor indul Lendváról, az útiköltség 5 euró. Jelentkezni a plébániai hivatalban lehet. Az ünnepi megemlékezés miatt elmarad a PLÉBÁNIA-NAP. Július 4-én első péntek előtti csütörtök, amikor az új papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk. Este 6 órakor a Legszentebb kitétele és imaóra, majd 7 órakor szentmise. Július 5-én első péntek. Szentmisék Völgyifaluban 8 órakor, az Idősek Otthonában 9.45-kor, este 6 órakor Lendván imaóra a Legszentebb előtt és 7 órakor szentmise. Július 7-én ÉVKÖZI TIZENNEGYEDIK VASÁRNAP Szentmisék Lendván 8, 9 és 10 órakor. 11 órakor szentmise Gyertyánosban. 11 órakor Hármasmalomban búcsú. Szombaton délután 5 órakor szentmise Pincén, 6 órakor Petesházán és este 7 órakor Lendván a hittanosok és a családok szentmiséje. Július 13-án, szombaton Brestanicaba, azaz az ún. szlovén Lourdes-ba zarándokolunk, ahol szentmisét tartunk. Onnan Krškoba látogatunk, ahol


káplánként tevékenykedtem. Krškoból Bizeljskoba tartunkk, ahol boldog Anton Martin Slomšek püspök volt káplán. Sveta Goran megtekintjük a Mária kegyhelyet, ahol esti szentmisét tartunk. Az autóbusz reggel 6 órakor indul Lendváról a templom elől. Jelentkezni a plébániai hivatalban lehet. A zarándoklat ára 25 euró. Július 14-én, vasárnap ÉVKÖZI TIZENÖTÖDIK VASÁRNAP Szentmisék Lendván 8, 9 és 10 órakor. 11 órakor szentmise Gyertyánosban. A zarándoklat miatt szombaton a falvakon nem lesznek szentmisék. Szombaton csak Lendván lesz szentmise, mégpedig este 7 órakor. Július 21-én SZENT KRISTÓF VASÁRNAPJA Minden szentmisénél megáldjuk az autókat és a kerékpárokat. A balesetmentes közlekedésért imával ellátott matricát vehetnek át. Ebből az alkalomból hálául a szerencsésen megtett kilométerekért adományozzunk a misszió részére. Szentmisék Lendván 8, 9 és 10 órakor. 11 órakor Gyertyánosban búcsú. Szombaton délután 5 órakor szentmise Pincén, 6 órakor Petesházán és este 7 órakor Lendván a hittanosok és a családok szentmiséje. Július 28-án ÉVKÖZI TIZENHETEDIK VASÁRNAP Szentmisék Lendván 8, 9 és 10 órakor. 11 órakor Kapcán búcsú. Szombaton délután 5 órakor szentmise Völgyifaluban, 6 órakor Petesházán és este 7 órakor Lendván. Júliusban és augusztusban a plébániai hivatalban a következő időpontban lesznek hivatalos órák: Keddenként 8.30 és 11 óra között valamint 16 és 18 óra között Péntekenként 8.30 és 11 óra között Az ORATÓRIUM idén augusztus 19-e és 23-a között lesz. Jelentkezni a plébánia hivatalban lehet.


BOŽJI OTROCI SO POSTALI AKIK ISTEN GYERMEKEI LETTEK 4. 5. 6. 7. 8. 9.

SANDI OLAH, Potočna ulica 48, Petišovci, Lendava rojen/született: 27. 12. 2012 KRISTIJAN CARLO JAKLIN, Pince, Lendavska cesta 31, Lendava, rojen/született: 13. 08. 2012 NINA FEHER, Glavna ulica 124, Čentiba, Lendava, rojena/született: 19. 12. 2012 EMA GERENČER, Čentiba, Glavna ulica 37, Lendava rojena/született: 19. 09. 2012 MELISA VARGA, Vordernberger Strasse 73A, Eisenerz-A rojena/született: 16. 03. 2011 EMA KRAJNC, Pince Marof 15, Lendava rojena/született: 23. 02. 2012

K BOGU SO ODŠLI PO PLAČILO AKIK AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁGBA KÖLTÖZTEK 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43.

MÁRIA KEPE dekl./szül. Szomi, rojena 1942 – ben született pokopana v Lakošu – Lakosban van eltemetve. ŠTEFAN BENE, rojen 1935 – ben született pokopan v Gaberju – Gyertyánosban van eltemetve. DEZIDERIJ VÖROS, rojen 1957 – ben született, pokopan na Kapci – Kapcán van eltemetve. KATALIN LEBAR dekl./szül. Tót, rojena 1933 – ben született pokopana v Čentibi – Csentében van eltemetve. DEJAN ŠIMON, rojen 1980 – ben született pokopan v Petišovcih – Petesházan van eltemetve. MARIJA VUGRINEC dekl./szül. Kavaš , rojena 1928 – ben született pokopana v Lendavi – Lendván van eltemetve. ANTON TIVADAR, rojen 1943 – ben született pokopan v Mostju – Hidvégen van eltemetve. JOZSEF TOT, rojen 1931 – ben született pokopan v Dolini – Völgyifaluban van eltemetve.


44.

VIKTOR LAZAR, rojen 1948 – ben született pokopan v Gaberju – Gyertyánosban van eltemetve.

45.

JOŽE DUGAR, rojen 1958 – ben született pokopan v Mostju – Hidvégen van eltemetve.

Vse informacije, ki jih potrebujete …

www.zupnija-lendava.si … za zveličanje.

Župnijski utrip izdaja Župnija Lendava Odgovarja: Martin Dolamič-Konrad, župnik; prevajata Eva Lőrincz in Peter Varga Cerkveni trg 2, Lendava zupnija.lendava@rkc.si www.zupnija-lendava.si tel.: 02/578-83-30

Profile for Peter Orban

Župnijski utrip - Lüktető élet 6-7/2013  

XIV/6,7 JUNIJ 2013 JÚNIUS

Župnijski utrip - Lüktető élet 6-7/2013  

XIV/6,7 JUNIJ 2013 JÚNIUS

Profile for opeter
Advertisement