Župnijski utrip - Lüktető élet 11-12/2013

Page 1

XIV/11,12 NOVEMBER 2013 NOVEMBER

KATARININO V ponedeljek 25. novembra 2013 vabljeni na praznovanje župnijske zavetnice svete Katarine Aleksandrijske. Letošnje praznovanje bo toliko čudovitejše saj je glavni oltar – oltar svete Katarine popolnoma prenovljen. Ob koncu maše se bo šlo po blagoslov okoli oltarja, kjer boš dobil posebno podobico. Maše na Katarinino: ob 9. uri v slovenskem jeziku in jo daruje novomašnik Boris Kučko ob 10.30 uri v madžarskem jeziku in jo daruje župnik iz Lentija Tamás Köbli ob 18. uri maša za vse, ki so dopoldan v službi ali šoli

KULTURNA PRIREDITEV OB RESTAVRACIJI OLTARJA IN TABERNAKLJA V soboto 7. decembra 2013 ob 17. uri -­‐ bo v KULTURNEM DOMU v Lendavi prireditev ob restavraciji oltarja in tabernaklja. Ob tej priložnosti bo murskosoboški škof podelil vsem donatorjem unikatne srebrnike svete Katarine. Vabljeni.


BLAGOSLOV OLTARJA V nedeljo 8. decembra 2013 bo ob 11. uri velika slovesnost blagoslova restavriranega oltarja in tabernaklja. Na igrišču ob šoli bo postavljen velik šotor, kjer se bo dalo spremljati blagoslov in kjer bo po maši skupno druženje ob topli hrani in pijači. Vabljeni.

URADNE URE V ŽUPNIJSKI PISARNI VSAK TOREK od 8.30 – 11.00 in od 16.00 – 18.00 VSAK PETEK od 8.30 – 11.00 DOGODKI MESECA V nedeljo 24. novembra obhajamo NEDELJO K RISTUSA K RALJA V ESOLJSTVA Maše v Lendavi 8., 9. in ob 10. uri. Maša v Gaberju ob 11. uri. Že v soboto popoldan nedeljske maše po vaseh. Ob 16h v Pincah, 17h PeGšovcih in ob 18. uri maša v Lendavi za veroučence in družine. V ponedeljek 25. novembra obhajamo KATARININO Maše v Lendavi ob 9. uri v slovenskem jeziku in jo daruje novomašnik Boris Kučko, kaplan v Beltnicih, ob 10.30 uri maša v madžarskem jeziku in jo daruje župnik iz LenGja Tamás Köbli in ob 18. uri maša za vse Gste, ki so dopoldan v službi in v šoli. Po vsaki maši se bo šlo okoli novega oltarja, kjer se bo prejelo blagoslov.


V soboto 30. novembra bo potekala v dvorani župnije ADVENTNA D ELAVNICA Na delavnico so vabljeni otroci s starši, kjer si bodo s pomočjo animatorjev izdelali svoj adventni venček. Delavnica poteka od 9 – 12. ure.

1. decembra obhajamo PRVO ADVENTNO NEDELJO – NEDELJA KARITAS To nedeljo so krsG med deveto mašo zato bo maša ob 10. uri šele ob 10.15 uri. Maše v Lendavi 8., 9. in ob 10.15 uri. V Gaberju ob 11. uri. Že v soboto popoldan nedeljske maše po vaseh. Ob 16. uri v Dolini, 17h v PeGšovcih in ob 18h v Lendavi maša za družine in veroučence.

ADVENTNI ČAS bo zaznamovan z branje SVETEGA PISMA pol ure pred večernimi mašami. ADVENTNO S POVEDOVANJE Vsak dan v adventu bo pol ure pred mašo božično spovedovanje. Na spoved ne čakajte na zadnje dni pred Božičem saj so takrat po župnijah velike spovedi in bova oba duhovnika odsotna. V ponedeljek 2. decembra 2013 bo po večerni maši seja Župnijskega pastoralnega sveta. V sredo 4. decembra 2013 bo vse pridne otroke ob 17. uri v cerkvi svete Katarine obiskal mož dobrote sveN Miklavž. Gledališka skupina župnije in otroški zbor župnije so pripravili skupaj z ženami župnijske Karitas bogat program. Vsak otrok bo dobil simbolično darilce. V petek 6. decembra 2013 obhajamo prvi petek. Ob 9.30 uri v domu maša in božično spovedovanje. Ob 17. uri v Dolini maša in božična spoved. Ob 17. uri v Lendavi češčenje Najsvetejšega in spovedovanje nato sveta maša. V soboto 7. decembra 2013 bo maša v župnijski cerkvi zjutraj ob 8. uri. V soboto 7. december 2013 božična spoved v Pincah ob 9. uri in ob 10h maša. V soboto 7. decembra 2013 bo popoldan ob 17. uri v dvorani KULTURNEGA D OMA, kulturna prireditev ob restavraciji tabernaklja in oltarja. Na prireditev smo povabili


visoke goste in stroko. Na tej prireditvi bo murskosoboški škof podelil vsem donatorjem srebrnik svete Katarine. Vabljeni.

8. decembra obhajamo DRUGO ADVENTNO NEDELJO – BLAGOSLOV O LTARJA I N TABERNAKLJA To nedeljo je za župnijo velik dan saj bomo blagoslovili restavriran tabernakelj in oltar. Maša bo samo v Lendavi ob 11. uri in jo bo ob somaševanju duhovnikov daroval murskosoboški škof. Po maši bo na igrišču ob šoli v šotoru druženje, kjer bo topla hrana in pijača. Vabljeni. Ta dan bo po vaseh vozil avtobus za vse Gste, ki nimajo prevoza. Ob 9. uri bo pričel pobiraG v Kotu in pelje na Kapco, Gaberje, Gornji in Dolnji Lakoš, Trimlini, PeGšovci, Pince, Dolina, ČenGba, Lendava, Dolga vas in Mostje. Popoldan se bo avtobus vračal ob 15. uri. Od ponedeljka 9. decembra do četrtka 12. decembra duhovnik obiskuje dopoldan od 9. do 12. ure bolnike in ostarele, ki ne morejo priN v cerkev k božični spovedi. Če želite, da vas obiščemo se prijavite v župnijsko pisarno po telefonu v času uradnih ur (torek od 8.30 -­‐ 11 ure in 16.00 – 17.30 ali v petek od 8.30 -­‐ 11 ure). Obisk bolnikov po dnevih: V ponedeljek 9. decembra od 9-­‐12 ure v Dolnjem in Gornjem Lakošu, Kotu in Kapci; V torek 10. decembra od 9-­‐12 ure v Mostju, BanuG in Dolgi vasi in ČenGbi; V sredo 11. decembra od 9-­‐12 ure v Trimlini, Lendavske in Dolgovaške gorice V četrtek 12. decembra od 9-­‐12 ure v Lendavi 13. decembra obhajamo FATIMSKI S POMIN. Ob 16.30 uri se pričenja molitvena ura pred Najsvetejšim in med molitvijo ves čas priložnost za sveto spoved. Vozil bo avtobus. Ob 15. uri pričenja pobiraG v Kotu. Vabljeni. V soboto 14. decembra bo božična spoved v PeNšovcih ob 9. uri in ob 10h sveta maša. V soboto 14. decembra božična spoved v Gaberju ob 16. uri in maša ob 17. uri. 15. decembra obhajamo TRETJO A DVENTNO N EDELJO Maše v Lendavi 8., 9. in ob 10. uri. Že v soboto popoldan nedeljske maše po vaseh in v Lendavi ob 18. uri za družine in veroučence.


V ponedeljek 16. decembra se pričenja BOŽIČNA D EVETDNEVNICA. Vsak dan bomo pri maši prepevali posebne speve, ki nas pripravljajo v praznik rojstva Jezusa Kristusa. Naj se tudi v cerkvi pozna, da se pripravljamo na Božič. V soboto 21. decembra 2013 pripravlja Kulturno društvo Hrvaške skupnosG v Lendavi zvečer ob 18. uri mašo v hrvaškem jeziku in nato adventno-­‐božični koncert. Ob tej priložnosG bodo med nami župljani iz Štrigove na Hrvaškem. Dobrodošli. V soboto popoldan maše po vaseh. Ob 16h v Pincah, 17h v PeGšovcih in ob 18h v Lendavi maša v hrvaškem jeziku. 22. decembra 2013 obhajamo ČETRTO ADVENTNO NEDELJO – BOŽIČNA SPOVED Maše v Lendavi: 8., 9. in ob 10. uri. Maša v Gaberju ob 11. uri. Popoldan B OŽIČNO S POVEDOVANJE Ob 14. uri priprava na spoved v madžarskem jeziku in spovedovanje ter ob 15h maša. Ob 16. uri priprava na spoved v slovenskem jeziku in spovedovanje ter ob 17h maša. V torek 24. decembra je SVETI V EČER Ta večer verniki v bdenju pričakujemo rojstvo Jezusa Kristusa. Doma naredimo jaslice in okrasimo božično drevo nato pa obiščemo eno od večernih sveGh maš v cerkvi. Maše ta večer v naši župniji: Ob 14. uri v Domu starejših Ob 16. uri v Pincah Ob 17. uri v Dolini Ob 18. uri v PeGšovcih Ob 18. uri v Gaberju Ob 20 uri v Lendavi polnočnica za otroke in družine (pol ure prej veroučenci pripravljajo božični program) Ob 24. uri v Lendavi polnočna maša v obeh jezikih V sredo 25. decembra praznujemo dan Gospodovega rojstva – BOŽIČ. Svete maše samo v Lendavi: ob 7. uri v slovenskem jeziku PASTIRSKA ob svečah, ob 8. uri v madžarskem jeziku, ob 9. uri v slovenskem jeziku in ob 10. uri v madžarskem jeziku.


V četrtek 26. decembra obhajamo god svetega ŠTEFANA in dan samostojnosN Republike Slovenije. Maše v Lendavi ob 8. uri v madžarskem jeziku in ob 9. uri v slovenskem jeziku. V petek 27. decembra je praznik apostola in evangelista Janeza. Na ta dan blagoslavljamo mlado vino. Vse vinogradnike vabim, da prinesete k maši blagoslovit vino, ki je sad vašega dela ter se tako Bogu zahvalite za dobro leGno. Maša bo ob 8. uri v obeh jezikih.

V nedeljo 29. decembra obhajamo NEDELJO S VETE D RUŽINE Maše v Lendavi ob 8., 9. in ob 10. uri. Ob 11. uri v Gaberju. Že v soboto popoldan po vaseh ob 16h v Pincah, 17h PeGšovcih in ob 18h maša v Lendavi, ko blagoslavljamo otroke. V soboto 28. decembra, ko obhajamo god nedložnih otrok, popoldan ob 18h vabimo k maši vse družine z otroki. Med mašo bo duhovnik BLAGOSLAVLJAL OTROKE, kakor je to počel Jezus. Vsak otrok bo dobil ovčko, ki jo doda domačim jaslicam. V torek 31. decembra obhajamo god papeža Silvestra in sklepamo koledarsko leto. V Lendavi bo zvečer ob 18h zadnja ZAHVALNA maša za vso leto 2013. V sredo 1. januarja 2014 obhajamo NOVO LETO in SVETOVNI DAN MIRU. Maše v Lendavi ob 8., 9. in ob 10. uri. V PeGšovcih in v Gaberju ob 11. uri. V četrtek 2. januarja 2014 obhajamo četrtek pred prvim petkom, ko molimo za nove duhovne poklice. Ob 17. uri je izpostavitev Najsvetejšega in molitvena ura nato sveta maša. V petek 3. januarja 2014 obhajamo PRVI P ETEK. Ob 8. uri je maša v Dolini, ob 9.45 uri v Domu starejših in ob 17h izpostavitev Najsvetejšega v Lendavi ter spovedovanje in nato sveta maša. V soboto 4. januarja nedeljske maše popoldan po vaseh. Ob 16h v Pincah, ob 17h v PeGšovcih in ob 18. uri maša za veroučence in družine. V nedeljo 5. januarja obhajamo DRUGO B OŽIČNO N EDELJO Maše v Lendavi: 8., 9. in ob 10. uri. Ob 11. uri v Gaberju.


V ponedeljek 6. januarja praznujemo praznik SVETIH T REH K RALJEV. Maše v Lendavi dopoldan ob 8. in ob 9. uri. Ob 11h v Gaberju in PeGšovcih. Popoldan ob 18h maša v Lendavi za veroučence in družine. Otroci pridejo k maši s kronami na glavah in k jaslicam prinesejo svojo kuverto z adventne akcije OTROCI ZA OTROKE. V soboto 11. januarja popoldan nedeljske maše po vaseh. Ob 16h v Dolini, ob 17h v PeGšovcih in ob 18h maša za družine in veroučence v Lendavi. V nedeljo 12. januarja obhajamo NEDELJO J EZUSOVEGA K RSTA Maše v Lendavi ob 8., 9. in ob 10. uri. Ob 11h v Gaberju.

KATALIN–NAP 2013. november 25-­‐én, hétfőn sok szeretettel várjuk plébániánk védőszentjének, A lexandriai S zent K atalin napjának a megünneplésére. Az idei ünnep azért lesz még csodálatosabb, még magasztosabb, mert teljes egészében felújítattuk a fő oltárt – a Szent Katalin oltárt. A szentmise végén körbejárva az oltárt, áldásban részesültök, melynek jeléül szentképet adományozunk mindannyitoknak. Katalin-­‐napi szentmisék: 9 órakor szlovén nyelvű szentmise, amelyet Boris Kučko újmisés mutat be 10.30-­‐kor magyar nyelvű szentmise, amelyet Köbli Tamás, Lenti plébánosa mutat be 18 órakor szentmise azok számára, akik délelőtt munkában vagy iskolában vannak

KULTÚRMŰSOR AZ OLTÁR ÉS A TABERNÁKULUM FELÚJÍTÁSA ALKALMÁBÓL 2013. december 7-­‐én, szombaton 17 órakor a lendvai színház-­‐ és hangversenyterembe ünnepi műsort tartunk az oltár és a


tabernákulum felújítása alkalmából, amikor a muraszombati püspök köszönetképpen valamennyi adományozónak Szent Katalint ábrázoló egyedi ezüstérmet ad át. Sok szeretettel várunk mindenkit!

OLTÁRSZENTELÉS 2013. december 8-­‐án, vasárnap 11 órakor a felújított oltár és a tabernákulum ünnepi megáldása. Az iskola melletti játszótéren sátrat állítunk, ahonnan szintén követni lehet a szertartást. A szentmisét követően ugyanott sok szeretettel várunk egy kis társalgásra meleg étel és ital mellett.

HIVATALOS ÓRÁK A PLÉBÁNIAI HIVATALBAN MINDEN KEDDEN

8.30 és 11.00 valamint 16.00 és 18.00 óra között

MINDEN PÉNTEKEN 8.30 és 11.00 óra között

A HÓNAP ESEMÉNYEI November 24-­‐én, vasárnap KRISZTUS KIRÁLY ÜNNEPE lesz. Szentmisék Lendván: 8, 9 és 10 órakor. Gyertyánosban 11 órakor lesz szentmise.


Szombat délután vasárnapra érvényes szentmisék lesznek, mégpedig 4 órakor Pincén, 5 órakor Petesházán. Lendván 6 órakor a hijanosok és családok szentmiséje lesz. November 25-­‐én, hékőn SZENT KATALIN NAPJA. Lendván reggel 9 órakor szlovén nyelvű szentmise lesz, amelyet Boris Kučko újmisés, belGnci káplán mutat be. 10.30-­‐kor magyar nyelvű szentmise lesz, amelyet Köbli Tamás lenG plébános mutat be. Este 6 órakor azok számára tartunk szentmisét, akik a délelőj munkában vagy iskolában voltak. N o v e m b e r 3 0 -­‐ á n , s z o m b a t o n a p l é b á n i a t e r e m b e n ADVENTI MŰHELYMUNKÁT szervezünk, amelyekre a gyerekeket várjuk szüleikkel. A műhelymunka során, amely 9 és 12 óra közöj tart, mindenki saját advenG koszorút készíthet az animátorok segítségével. December 1-­‐jén ADVENT ELSŐ VASÁRNAPJA – A KARITÁSZ VASÁRNAPJA. A 9 órai szentmisén több keresztelőt is tartunk, ezért a 10 órai szentmise 10.15 órakor kezdődik. Szentmisék Lendván: 8, 9 és 10.15 órakor. Gyertyánosban 11 órakor lesz szentmise. Szombat délután vasárnapra érvényes szentmisék lesznek, mégpedig 4 órakor Völgyifaluban, 5 órakor Petesházán. Lendván 6 órakor a hijanosok és családok szentmiséje lesz. A z ADVENTI IDŐBEN fél órával az esG szentmise előj a SZENTÍRÁSBÓL tartunk felolvasást. ADVENTI GYÓNTATÁS Advent minden napján fél órával az esG szentmise előj gyóntatás lesz. Ne halasszátok a szentgyónást a karácsony előq napokra, mert akkor más plébániákban is nagygyóntatásokra kerül sor, ezért mindkét lelkipásztor nagyon elfoglalt lesz. December 2-­‐án, hékőn az esG szentmisét követően ülésezik a plébániai pasztorális tanács.


December 4-­‐én, szerdan a szófogadó gyerekeket este 5 órakor a Szent Katalin plébániatemplomban meglátogatja Szent Miklós (a Mikulás). A színjátszó csoport és gyermekkórus a Karitászban dolgozó hölgyekkel együjműködve gazdag programmal készül. Minden gyerek szimbolikus ajándékot is kap. December 6-­‐án a hónap első péntekje lesz. 9.30-­‐kor az idősek ojhonában szentmise és karácsonyi gyóntatás lesz. Este 5 órakor Völgyifaluban lesz szentmise és karácsonyi gyóntatás. Este 5 órakor Lendván szentségimádás és gyóntatás, majd szentmise lesz. December 7-­‐én, szombaton reggel 8 órakor szentmise lesz a plébániatemplomban. December 7-­‐én, szombaton reggel 9 órakor karácsonyi gyóntatás, majd 10 órakor szentmise lesz Pincén. December 7-­‐én, szombaton este 5 órakor a SZÍNHÁZTEREMBEN kultúrműsort szervezünk a tabernákulum és az oltár restaurálásának befejezése alkalmából. A rendezvényre magas rangú vendégeket és a szakma képviselőit is meghívtuk. Ez alkalomból a muraszombaG püspök minden adományozónak Szent Katalin-­‐ezüstérmet ad át. Szeretejel várunk benneteket. December 8-­‐án ADVENT MÁSODIK VASÁRNAPJA – A TABERNÁKULUM ÉS AZ OLTÁR FELSZENTELÉSÉNEK NAPJA. Ez a vasárnap azért lesz különleges plébániánk számára, mert felszentelik a restaurált tabernákulumot és az oltárt. Szentmise csak Lendván lesz, mégpedig 11 órakor, amelyet a muraszombaG püspök mutat be a paptársakkal. A szentmisét követően találkozót szervezünk az iskola melleq játszótéren. Lesz meleg étel és ital. Mindenkit szeretejel várunk. Az autóbusz reggel 9 órakor indul Kótból és Kapcát, Gyertyánost, Felső-­‐ és Alsólakost, Hármasmalmot, Petesházát, Pincét, Völgyifalut, Csentét,


Hosszúfalut és Hidvéget érintve érkezik Lendvára. Délután 3 órakor indul vissza ugyanezen településeken keresztül. December 9-­‐től december 12-­‐ig (hékőtől csütörtökig) reggel 9 és 12 óra közöj a papok meglátogatják ojhonaikban azokat a betegeket és idősebbeket, akik nem tudnak szentgyónáshoz járulni a templomba. Kérjük, jelentsétek be az érdekelteket a nyitvatartási időben (kedd: 8.30-­‐11.00 és 16.00-­‐17.30, péntek: 8.30-­‐11.00). A betegeket és az idősebbeket a következő beosztás szerint látogatjuk meg: December 9-­‐én, hékőn 9 és 12 óra közöj: Alsó-­‐ és Felsőlakos, Kót és Kapca; December 10-­‐én, kedden 9 és 12 óra közöj: Hidvég, Bánuta, Hosszúfalu és Csente; December 11-­‐én, szerdán 9 és 12 óra közöj: Hármasmalom, Lendvahegy, Hosszúfaluhegy; December 12-­‐én, csütörtökön 9 és 12 óra közöj: Lendva. December 13-­‐án FATIMAI EMLÉKNAP lesz. 16.30-­‐kor imaóra a Legméltóságosabb Oltáriszentség előj. Az imaóra alaj lehetőség lesz gyónni is. Az autóbusz délután 3 órakor indul Kótból. Várunk benneteket! December 14-­‐én, szombaton reggel 9 órakor karácsonyi gyóntatás, majd 10 órakor szentmise lesz Petesházán. December 14-­‐én, szombaton délután 4 órakor karácsonyi gyóntatás, majd 5 órakor szentmise lesz Gyertyánosban. December 15-­‐én ADVENT HARMADIK VASÁRNAPJA lesz. Szentmisék Lendván: 8, 9 és 10 órakor. Szombat délután vasárnapra érvényes szentmiséket tartunk a falvakon. Lendván este 6 órakor a családok és hijanosok részére tartunk szentmisét. December 16-­‐án, hékőn kezdődik a KARÁCSONYI KILENCED. A szentmiséken minden nap olyan énekeket énekelünk, amelyek a Jézus Krisztus születésének


ünnepére készítenek fel bennünket. Látszódjon meg a templomban is, hogy a karácsonyra készülődünk. December 21-­‐én, szombaton este 6 órakor a Lendvai Horvát Kultúregyesület horvát nyelvű szentmisét szervez, amit advenG-­‐karácsonyi koncert követ. Ebből az alkalomból vendégül látjuk a horvátországi Štrigova plébánia híveit. Szeretejel várunk benneteket! Szombat délután 4 órakor Pincén, 5 órakor Petesházán lesz szentmise. Este 6 órakor Lendván horvát nyelvű szentmise lesz. December 22-­‐én ADVENT NEGYEDIK VASÁRNAPJA – A KARÁCSONYI GYÓNÁS NAPJA. Szentmisék Lendván: 8, 9 és 10 órakor Gyertyánosban 11 órakor lesz szentmise. Délután KARÁCSONYI GYÓNÁSRA kerül sor: 2 órakor előkészület a gyónásra és gyóntatás magyar nyelven, majd 3 órakor magyar nyelvű szentmise lesz; 3 órakor előkészület a gyónásra és gyóntatás szlovén nyelven, majd 5 órakor szlovén nyelvű szentmise lesz; December 24-­‐én, kedden SZENTESTE lesz. Mi, hívők ezen az estén Jézus Krisztus születését várjuk. Ojhon jászlat készítünk, feldíszítjük a karácsonyfát, majd pedig részt veszünk az esG szentmisék egyikén. Ezen a napon a következő időpontokban lesznek szentmisék: 14 órakor az idősek ojhonában, 16 órakor Pincén, 17 órakor Völgyifaluban, 18 órakor Petesházán, 18 órakor Gyertyánosban, 20 órakor éjféli szentmise Lendván a gyerekek és a családok részére (a gyerekek karácsonyi műsort mutatnak be fél órával a szentmise elő@), 24 órakor Lendván kétnyelvű éjféli szentmisét tartunk. December 25-­‐én, szerdán az Úr születésének ünnepe – KARÁCSONY.


Szentmisék csak Lendván lesznek, mégpedig: 7 órakor PÁSZTOROK MISÉJE gyertyafény mellej, 8 órakor magyar nyelvű, 9 órakor szlovén nyelvű és 10 órakor magyar nyelvű szentmise. December 26-­‐án, csütörtökön SZENT ISTVÁN napja és a Szlovén Köztársaság függetlenségének ünnepe. Lendván reggel 8 órakor magyar nyelvű, 9 órakor szlovén nyelvű szentmise lesz. December 27-­‐én, pénteken János apostol és evangélista ünnepe. Ezen a napon megáldjuk az újbort. Kérem a szőlősgazdákat, hozzák el munkájuk gyümölcsét, az újbort megáldani a szentmisére és adjanak hálát Istennek a jó termésért. A kétnyelvű szentmise reggel 8 órakor lesz. December 29-­‐én a SZENTCSALÁD VASÁRNAPJA lesz. Szentmisék Lendván: 8, 9 és 10 órakor. Gyertyánosban 11 órakor lesz szentmise. Szombat délután 4 órakor Pincén, 5 órakor Petesházán lesz szentmise. Lendván este 6 órakor lesz szentmise, amelyen megáldjuk a gyermekeket. December 28., szombat az ártatlan gyermekek napja. A gyermekes családokat várjuk az esG szentmisére, amely 6 órakor lesz. A szentmisén a pap MEGÁLDJA A GYERMEKEKET, ahogyan ezt Jézus is teje. Minden gyermek kap egy kisbárányt, amelyet ojhon a jászolba helyezhet el. December 31-­‐én, kedden Szilveszter pápa napja van, amely egyben a naptári év utolsó napja is. Lendván este 6 órakor évzáró HÁLAADÓ szentmisét mondunk a 2013-­‐as esztendőért. 2014. január 1-­‐jén, szerdán ÚJÉV és A BÉKE VILÁGNAPJA. Szentmisék Lendván: 8, 9 és 10 órakor. Petesházán és Gyertyánosban 11 órakor lesz szentmise. 2014. január 2-­‐án, csütörtökön első csütörtök, amikor új papi hivatásokért imádkozunk. Délután 5 órakor imaóra a Legméltóságosabb Oltáriszentség előj, majd szentmise lesz. 2014. január 3-­‐án ELSŐ PÉNTEK lesz.


BOŽJI OTROCI SO POSTALI AKIK ISTEN GYERMEKEI LETTEK Reggel 8 órakor Völgyifaluban, 9.45-­‐kor az idősek ojhonában lesz szentmise. Lendván este 5 órakor a Legméltóságosabb Oltáriszentség kitétele és gyóntatás, majd szentmise lesz. Január 4-­‐én, szombaton vasárnapra érvényes szentmisék lesznek: délután 4 órakor Pincén, 5 órakor Petesházán. Lendván este 6 órakor a hijanosok és a családok részére tartunk szentmisét. Január 5-­‐én KARÁCSONY UTÁNI MÁSODIK VASÁRNAP lesz. Szentmisék Lendván: 8, 9 és 10 órakor. Gyertyánosban 11 órakor lesz szentmise. Január 6-­‐án, hékőn URUNK MEGJELENÉSÉNEK vagy HÁROMKIRÁLYOK ÜNNEPE (VÍZKERESZT). Szentmisék Lendván: 8 és 9 órakor. Gyertyánosban és Petesházán 11 órakor lesz szentmise. Lendván este 6 órakor a hijanosok és családok részére tartunk szentmisét. A gyerekek koronával a fejükön jöjjenek szentmiséhez és helyezzék a jászolhoz a „GYEREKEK A GYEREKEKÉRT” elnevezésű advenG akció során gyűjtöj adományt tartalmazó borítékot. Január 11-­‐én, szombaton délután vasárnapra érvényes szentmisék lesznek, mégpedig délután 4 órakor Völgyifaluban, 5 órakor Petesházán. Lendván este 6 órakor a családok és a hijanosok részére tartunk szentmisét. Január 12-­‐én, vasárnap URUNK MEGKERESZTELKEDÉSÉNEK ÜNNEPE. Szentmisék Lendván: 8, 9 és 10 órakor. Gyertyánosba 11 órakor lesz szentmise. 26. TIA F EHER, Mostje 92, Lendava,


rojena/születej: 13. 06. 2013 ÁRON LUKÁCS, Rudarska 11b, Lendava, rojen/születej: 05. 04. 2013 28. EMILIA-­‐ANNA C AR, Dobrovnik 107, Lendava, rojena/születej: 25. 03. 2013 29. IZABELA BAŽIKA, Kajuhova 6, Lendava, rojena/születej: 10. 03. 02013 30. ANA BAŽIKA, Kajuhova 6, Lendava rojena/születej: 10. 03. 2013 31. LARA S MEJ, Kranjčeva 8, Lendava rojena/születej: 12. 06. 2013 32. MIŠA V EG, Dolina, Lendavska cesta 9, Lendava, rojena/születej: 05. 03. 2013 33. MAJ ŽALIG, Brsc 31, Zgornja Besnica, rojen/születej: 05. 06. 2013 34. ANEJ ŽALIG, Brsc 31, Zgornja Besnica, rojen/születej: 05. 06. 2013 35. ADAM ŠAJT, Tomšičeva ulica 2, Lendava rojen/születej: 04. 04. 2013 27.

K BOGU SO ODŠLI PO PLAČILO AKIK AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁGBA KÖLTÖZTEK 72. 73. 74.

75. 76. 77. 78.

FRANC GYÖRKÖS, rojen 1932 – ben születej pokopan v ČenGbi – Csentében van eltemetve. MLADEN M ARIČ, rojen 1960 – ben születej pokopan v Lendavi – Lendván van eltemetve. KATARINA KOREN dekl./szül. Gyurica, rojena 1929 – ben születej, pokopana v Lakošu – Lakosban van eltemetve. JURIJ L EBAR, rojen 1928 – ben születej pokopan v ČenGbi – Csentében van eltemetve. VIKTOR P ERČIĆ, rojen 1941 – ben születej pokopan v Lendavi – Lendván van eltemetve. MARJETA SVETEC dekl./szül. Göntér, rojena 1923 – ben születej pokopana v Dolgi vasi – Hosszúfaluban van eltemetve. VARGA LUDVIK, rojen 1923 – ben születej


79. 80. 81. 82. 83. 84.

pokopan v Lendavi – Lendván van eltemetve. LADISLAV K IRALJ, rojen 1940 – ben születej pokopan v Lendavi – Lendván van eltemetve. IGNAC K RESLIN, rojen 1932 – ben születej pokopan v Gaberju – Gyertyánosban van eltemetve. ZORA MARIJA BENSA dekl./szül. Peric, rojena 1922 – ben születej pokopana na Pincah – Pincén van eltemetve. ISTVAN H ORVAT, rojen 1958 – ben születej pokopan v Dolini – Völgyifaluban van eltemetve. MARIJA ŠPILAK dekl./szül. Vuk, rojena 1920 – ben születej pokopana v Dolgi vasi – Völgyifaluban van eltemetve. JOŽEF Š RAJ, rojen 1933 – ben születej pokopan v Lendavi – Lendván van eltemetve.

Župnijski utrip izdaja Župnija Lendava -­‐ Odgovarja: MarGn Dolamič-­‐Konrad, župnik; prevaja Eva Lőrincz és Peter Varga -­‐ Cerkveni trg 2, Lendava -­‐ zupnija.lendava@rkc.si -­‐ www.zupnija-­‐lendava.si -­‐ tel.: 02/578-­‐83-­‐30