Page 1

afrika en de indische oceaan eilanden Beleef het met All Over Tours

Est. 1992


I N HOU D OVERZICHTSKAART

3

BUSH & BEACH

4

BAREFOOT LUXURY

6

MOZAMBIQUE

ZI N GEKR EGEN? W IJ HOPEN U BI N N EN KORT VA N DI ENST T E KU N N EN ZIJN.

8

OP SAFARI MET ALL OVER TOURS

12

ZAMBIA

14

OEGANDA

18

VILLA’S, BOUTIQUE HOTELS EN B&B’S

22

ZUID-AFRIKA

24

LA REUNION

28

TENTED SAFARI LODGES

32

BOTSWANA

34

ZIMBABWE

38

HUWELIJKSREIZEN & TROUWARRANGEMENTEN

42

SEYCHELLEN

44

MALAWI

48

GEZINSVAKANTIES

52

MAURITIUS

54

KENIA

58

SAFARI LODGES

62

TANZANIA

64

NAMIBIE

68

DUURZAAM TOERISME

72

ALL OVER TOURS Noordplein 23 2371 DA Roelofarendsveen Tel: 071-3319034 Fax: 071-3319156 e-mail: info@allovertours.nl website: www.allovertours.com KvK Leiden 28056290 Copyright © All Over Tours Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van All Over Tours All Over Tours is aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen), de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

FOTOGR A F IE

COLOFON

&Beyond Archief All Over Tours Beachcomber Benguerra Lodge Chongwe Cousine Island Denis Island Elephant House Four Seasons Governors Gryphon House Hatari Helilagon Ibo Island Lodge Karen Blixen Camp Kaya Mawa Kenya Tourist Board Ker & Downey Loisaba Malawi Tourism Namibia Tourism Nomad Tanzania Ras Kutani Remote Africa Safaris (Juliet Shenton) Rekero Residence River Manor Rusinga Robin Pope Safaris Sala’s Camp Samara Sanctuary Lodges Sasaab Singita Sossusvlei Mountain Lodge Tourism La Reunion Tsala Uitkyk Holidays Uncharted Africa Vamizi Wilderness Safaris (Mike Meyers, Caroline Culbert, Dana Allen, Michael Poliza, Colin Bell) Wolwedans Wildplaces Zambia Tourism

CONCEP T EN DESIGN Opera Graphic Design, Breda T EKST Renée Keijzer Communicatie, Edam DRU K Chevalier, Hendrik-Ido-Ambacht


W ELKOM BIJ A LL OV ER TOURS! Welkom bij een bijzondere reisorganisatie. Bijzonder in het aanbod van kwaliteitsreizen en de mensen die er werken. En ook in de keuze van deze ‘reisgids’: heel veel mooie beelden, maar geen reisvoorbeelden en accommodaties. Want wij willen u verrassen: op onze uitzonderlijk uitgebreide website www.allovertours.com vindt u namelijk al voldoende van deze informatie. Als u deze brochure hebt gelezen, hopen wij dat u onze passie en liefde deelt voor Afrika en de eilanden in de Indische Oceaan. En dat wij u een sfeerimpressie hebben gegeven waarbij wij u onze bestemmingen laten beleven zoals wij die zelf ervaren: puur, authentiek en zo veel mogelijk weg van de massa. Kent u ons nog niet? Dan stel ik All Over Tours graag aan u voor. Nadat ik 14 jaar in Afrika heb gewoond ben ik in 1992 begonnen met All Over Tours. Inmiddels zijn wij uitgegroeid naar een solide organisatie die is gespecialiseerd in lifestyle reizen. Wij verzorgen reizen op maat naar de mooiste bestemmingen. En wij delen allemaal dezelfde passie voor Afrika! Met ‘ons’ bedoel ik mijn slagvaardig en ervaren team van reisspecialisten. Wij beschikken allemaal over (meer dan!) voldoende kennis om u Afrika op zijn best te kunnen laten zien.

Daarnaast hechten wij veel waarde aan duurzaam reizen en vinden wij dat onze reizen geen inbreuk mogen maken op de natuur en cultuur. Ze moeten er juist onderdeel van zijn en bijdragen tot het behoud en voortbestaan. Daarom zoeken wij altijd partners die deze gedachtegang met ons delen en de lokale bevolking betrekken bij onze reizen. Wij vertrouwen dat deze introductie u enthousiast heeft gemaakt om dit fantastische continent zelf te willen ervaren. Wij zijn u graag van dienst!

Michel M. Bender Eigenaar

De mooiste locaties, nog puur en onontdekt. Ervaren rangers die de regio door en door kennen, u naar het wild kunnen leiden en u de allerbeste plekken kunnen laten zien. Kleinschalige lodges waar u gastvrij wordt ontvangen en geweldige boutique hotels die een welkome verademing zijn in vergelijking met de standaard zakenhotels waarvan er al zo veel zijn. Natuurlijk is het heerlijk om te genieten van luxe, maar wij vinden het net zo belangrijk om u te laten verwennen door bijzondere ervaringen. Ervaringen die u voor altijd zullen bijblijven.

1


Botswana, Okavango Delta

2


OEGANDA KENIA

TANZANIA

zuidelijk en oost-afrika

seychellen

la réunion

mauritius

A T L A N T I S C H E

MALAWI

ZAMBIA

MOZAMBIQUE

O C E A A N ZIMBABWE NAMIBIË BOTSWANA

ZUID-AFRIKA

I N D I S C H E O C E A A N 3


BUSH Stilte. Eindeloze vergezichten. De mooiste plekjes. Wanneer je besmet raakt met het Afrika virus is er maar ĂŠĂŠn medicijn: terugkomen.

4

Kenia, Masai Mara


BEACH Hagelwitte stranden waar je uren kunt lopen zonder iemand tegen te komen. Onbedorven en Idyllisch. Wegdromen in je eigen droom. Die van een idyllische locatie, kristalhelder turkooizen zeewater en gerechten die alle smaaksensaties overtreffen. U wilt meer reuring? Geen probleem! Wij kennen ook de mooiste plaatsen waar u kunt genieten van een bruisend strandleven. 5


BA R EFOOT LU XURY Geen grotere luxe dan de hele dag met je blote voeten in het warme zand. Het mooiste strand voor jezelf. Waar de tonijn rechtstreeks uit zee wordt geserveerd. Verser kan niet! Geniet van een ultieme locatie, heerlijk eten en simpelweg een goed bed. Meer sterren heeft een mens niet nodig. Mozambique, Vamizi Island

6


Tanzania, Mahale National Park

7


mozambique

Ibo Island, Joao Baptista Fort

8


Op Ibo Island heeft de tijd stilgestaan. Dwaal door de historie die de Arabieren en Portugezen eeuwen geleden hebben achtergelaten. Waar het oorspronkelijke ambacht van de Arabische zilversmeedkunst van vader op zoon wordt overgedragen.

9


Mozambique, smeltkroes van culturen. Maar ook de bush & beach bestemming bij uitstek. Geniet van de lekkerste tiger prawns in een exotisch tentje en slenter over eindeloze en onbedorven stranden aan een azuurblauwe oceaan. De beste duikhotspots en kleurrijke riffen. Maak een overlandsafari door ongerepte wildreservaten. Dit is echt Afrika op zijn mooist!

Gorongosa National Park

10


Benguerra Island

Maputo, station

11


OP SA FA R I M ET A LL OV ER TOURS Elke safari bij ons is maatwerk. Reizen met een klein gezelschap of een privé-safari. Maar ook een mobiele safari waarbij u de migratie van de wilde beesten volgt. Of een safari te voet, in een landrover, boot of te paard. Eén ding blijft hetzelfde: de ervaring. Want u wordt begeleid door de beste gidsen die geboren en getogen zijn in de bush. U overnacht in kleinschalige, sfeervolle ‘ownerrun’ lodges waar ’s avonds de verhalen loskomen bij het kampvuur. Om nooit meer te vergeten…

12


13


zambia

South Luangwa National Park

14


South Luangwa National Park

Bateleur Eagle

Wandelsafari

15


Zambia, het land bij uitstek voor de safariliefhebber. Maak een overlandsafari van park naar park en ontmoet de vriendelijke bevolking in hun dorpjes. Lopen door de rivierbedding van South Luangwa National Park. Ongerept en onaangetast Zambia ervaar je tot in het diepst van je vezels. Met een ruigheid en wildvariëteit die je nergens anders in Afrika aantreft. Blijf je verwonderen over alle verrassingen die de bush prijsgeeft. Zoals het unieke verschijnsel van de donkere wolken van miljoenen ‘palmvleermuizen’ die zich in november boven Kasanka samen­ pakken..

Victoria watervallen

16


South Luangwa National Park, wandelsafari

Lochinvar National Park

17


oeganda

Bwindi National Park, berggorilla

18


De onvergetelijke ervaring om oog-in-oog met de berggorilla te staan. Het land waar de langste rivier van de wereld, de Nijl, zich in een machtige wolk van kolkend water naar beneden stort.

Kidepo National Park

19


Murchison Falls

20

De zeldzame shoebill (schoensnavel)


Tijdens een boottocht naar de onderkant van de water­v­allen in het Murchison Falls National Park ervaart u de kracht van het water. En van het dierenrijk! Om er een paar te noemen: krokodillen, nijlpaarden, waterbokken, buffels en natuurlijk de schoensnavel! Maar hier vindt u ook de ongeëvenaarde afwisseling van het Queen Elizabeth National Park: een groen natuurspektakel met verzonken kratermeren, oerwoud en savannen.

21


V I LLA’S Al onze accommodaties hebben één ding gemeen: ze liggen op een geweldige locatie! Als het om onze villa’s gaat hanteren wij als maatstaf: your wish is our command. Er kan heel veel: een villa voor een klein groepje vrienden of met het hele gezin. Met of zonder butler, kok of oppas. In de stad of aan het strand. Maar ook in de bush huurt u bij ons een villa met uw eigen ranger of kok. Zodat u zo vrij als een vogel op safari kunt!

22


BOUT IQU E HOT ELS & BED & BR EA KFASTS U droomt nog wel eens terug…Over dat sfeervolle hotelletje waar de eigenaar je in de watten legde. Waar de kamers met liefde waren ingericht en het uitzicht geweldig was…

23


Camps Bay vanaf de Tafelberg

zuid afrika

24


De wereld in één land; dat is Zuid-Afrika. Avontuurlijke safari­ tochten; brede witte zandstranden; prachtige natuurgebieden of een bezoek aan Kaapstad, één van de mooiste steden ter wereld. De grote Karoo, ongerepte natuur met bergen die uitkijken over de eindeloze Camdeboo vlaktes: hier past alleen stilte bij de uitgestrektheid van het landschap. Maar Zuid-Afrika is ook het land van heerlijke wijnen en een verrukkelijke keuken. De zon­ gerijpte vruchten en groente veroorzaken een ware smaak­explosie! Het land waar je met plezier uren achter het stuur van je huurauto zit. Om ’s avonds te genieten van een comfortabel en sfeervol guesthouse op een wijnlandgoed.

Grote Karoo

25


Rocktail Bay

26


27


la réunion

Watervallen in de ‘trou de fer’

28


29


De peilloze diepte inkijken van het Cirque de Cilaos is een adembenemende ervaring. Spectaculaire ravijnen, watervallen, regenwouden en ongerepte natuur. Maak een helikopterexcursie en beleef de stilte van de dalen. Onbewoond en onbereikbaar. Een tropisch eldorado voor wandelaars. Maar onontdekt Réunion heeft meer te bieden. Je indrukken verwerken op de witte palmenstranden van Boucan Canot en St. Gilles les Bains. Geniet van de geurige en exotische Creoolse keuken met een snufje cuisine Française. La Réunion, het best bewaarde geheim van Frankrijk.

Saint-Gilles les Bains

30


31


T ENT ED SA FA R I LODGES Fly-campen: slapen onder een klamboe in het wild. Uiteraard op een goede matras en onder het wakende oog van uw gids. Een ervaring die uw zintuigen op scherp zet‌

Fly camping

32


Eén zijn met de natuur. ’s Nachts de eindeloze sterren­hemel. Met alleen het canvas dat je scheidt van de buitenwereld. Net zo comfortabel als u het wilt. 33


botswana

Okavango Delta

34


Makgadikgadi, bruine hyena

35


Eén van de weinigen. Dat is het gevoel dat u ervaart in Botswana. En dat klopt want dagelijks deelt Botswana haar geheim met slechts 2000 bezoekers. Meer mensen worden niet toegelaten in dit schoolvoorbeeld van duurzaam toerisme. Eén van Afrika’s meest geliefde wildbestemmingen en een land van contrasten met moerassen, watervlaktes en woestijnen. Hier is de natuur nog onaangeraakt, het wild mensenschuw en worden er nog gereedschappen uit het Stenen Tijdperk in de Makgadikgadi zoutpannen gevonden. Waar kunt u nog jagen met Bosjesmannen, slapen in hun tenten en hutten en hun gebruiken leren kennen?

Makgadikgadi, Kubu Island

36


37


zimbabwe

Victoria watervallen

38


The smoke that thunders‌Een overdonderend lawaai, een mistwolk van fijne waterdruppels, het geweld van het water dat zich 100 meter naar beneden stort. De Victoria watervallen, met recht het achtste wereldwonder en een overweldigende ervaring! Maak een ontdekkingsreis in de voetsporen van Hemingway in een kano of motorboot op de Zambezi rivier. Een tocht door de delta van deze machtige rivier met waterpoelen en open graslanden. Waar je langs nijlpaarden vaart en van dichtbij olifanten ziet drinken.

Mana Pools National Park

39


Mana Pools National Park

Hwange National Park

40

Mana Pools National Park

Hwange National Park, wandelsafari


Mana Pools National Park

41


H U W ELIJKSR EIZEN & TROU W­A RR A NGEM EN T EN Trouwen op een idyllische locatie. Het enige dat u hoeft te doen is ‘ja’ zeggen. De rest regelen wij, helemaal zoals u dat in gedachten had. Een honeymoonsuite met bubbelbad en een heerlijk glas champagne. Een romantisch diner voor twee geserveerd door uw privé-butler. Uw huwelijksbootje voert u naar bijzondere plekken. En dat hoeft niet altijd aan het strand te zijn want de bush heeft genoeg geheime en poëtische plekjes waar u de reis van uw leven kunt maken.

42


43


seychellen

Cousine Island

44


45


Je eigen strand, je eigen paradijs. Poederwitte stranden met wuivende palmen, kristalhelder water en karakteristieke rots足 blokken die uit zee opdoemen. En rust, rust en nog eens rust. Met een adembenemende afwisseling in natuurschoon. Van granieten eilanden met hoge bergen tot idyllische koraalatollen met prachtige lagunes. Met de botanische verrassingen in werelderfgoed Vallee de Mai National Park waar de fameuze palm Coco de Mer kokosnoten tot 30 kilo voortbrengt! Met de geruststellende zekerheid dat het natuurschoon ongerept blijft omdat de helft van het eiland de status van natuur足reservaat heeft.

46


47


malawi

Liwonde National Park

48


Lake Malawi, een van de grootste meren van Afrika, beleef je als een zee van een meer. Met hagelwitte stranden en hier en daar een karakteristieke baobab boom in de verte op de oever. Volgens Livingstone het meer van de sterren vanwege het schitterende pauw足blauwe wateroppervlak. Maar die sterren vind je ook onder water. Een overweldigend natuurlijk aquarium met maar liefst 1500 tropische vissen. Zoals de prachtig gekleurde cichliden, een van de biologische wereld足wonderen. Naar Malawi ga je ook voor de cultuur met kleine authentieke dorpjes en de vriendelijke bevolking. Dorpjes waar je ongehinderd doorheen kunt lopen en warm ontvangen wordt.

Lake Malawi

49


Nyika National Park, Roan Antelope

50


Mount Mulanje, theeplantages

51


52


GEZI NSVA K A N T I ES Wij kinderen weten wat onze ouders leuk vinden. Als zij het naar hun zin hebben, kunnen wij tenminste doen wat we willen! Zoals onze eigen ontdekkingsreis naar de lokale gebruiken. Op traditionele manier een pijl en boog maken. Voetballen met het lokale voetbalteam. Een tanden足borstel maken van de gwarrie struik, dierensporen zoeken en gipsafdrukken maken. En als we af en toe even rust willen, regelen we een oppas of babysit voor ons zelf. 53


mauritius

54


55


Genieten van spa en wellness. Op een comfortabele ligstoel aan een wit palmenstrand je in de watten laten leggen. En als het luieren ‘te veel’ wordt biedt Mauritius golfmogelijkheden bij uitstek. En legio watersportfaciliteiten. Want het kristalheldere water verleidt u ongetwijfeld tot waterskiĂŤn of een zeiltocht met een catamaran. En als de inwendige mens versterkt moet worden kom je op culinair gebied volledig aan je trekken. Kortom het ultieme verweneiland waar service hoog in het vaandel staat!

56


57


kenia

Masai Mara, ballonsafari

58


Samburu National Reserve

59


Ontdek het Kenia van Out of Africa! Speur naar de Big Five aan de horizon van de nog ongerepte delen van de Masai Mara. Waar je een eindeloos uitzicht hebt over de glooiende en weidse savannen en geen wild aan je aandacht ontsnapt. Overnachten in kleinschalige lodges waar je dineert in een door de ondergaande zon warm gekleurd decor. Bezoek de tropische regenwouden, flamingoroze meren en spectaculaire vulkanen. Het is ook het land van het kristalheldere blauwe water van de Indische Oceaan met eeuwenoude Arabische vestingen zoals Lamu. Alsof de tijd hier heeft stilgestaan. 60


61


62


SA FA R I LODGES Een safari is een boeiende maar intensieve ervaring. Vroeg op pad, indrukken opdoen en verwerken. Dan wilt u ‘thuiskomen’ na een vermoeiende activiteit. Voor de één betekent dat pure luxe, voor de ander eenvoud in stijl. Alles is mogelijk! U kunt bij ons altijd rekenen op een authentieke en sfeervolle locatie, heerlijk eten en een goed bed. En natuurlijk ervaren gidsen die de streek als geen ander kennen, weten waar het wild te vinden is en u een ongeëvenaarde beleving bieden.

63


Kilimanjaro

tanzania

64


Katavi National Park

65


Het natuurspektakel van de open en eindeloze vlaktes van de Serengeti. Maar ook de oerwouden in het Westen: zo ruig en onaangeraakt dat er nauwelijks wegen zijn. Waar je samen met je gids je weg moet banen en waar je geen mens tegenkomt. Een groter contrast is nauwelijks voor te stellen met de nauwe, kronkelende steegjes in Stone Town op Zanzibar waar Aziaten en Arabieren een culturele rijkdom hebben achtergelaten. Waar de smaakpapillen aangenaam verrast worden door het gebruik van de geurige en prikkelende specerijen. En de mooiste stranden en de beste duiklocaties van de oostkust van Afrika zo onder handbereik zijn. Serengeti National Park

66


67


namib誰e

Sossusvlei

68


Himba’s

Namib Naukluft Park

69


Het land van de oneindige horizon. Van tropische rivieren en watervlakten in het Noorden tot de natuurwonderen van het droge Zuiden. De tegenstelling die terugkomt in de oorsprong van de naam: Namib, vochtige kustwoestijn. Een gebied met adembenemende mooie landschappen en spectaculaire geologische fenomenen. Ontmoet nomaden die zich met oker足 kleurige klei insmeren en nog op traditionele manier wonen. Ervaar de uitgestrekte vergezichten van het Skeleton Coast National Park en van de hoogste zandduinen ter wereld bij Sossusvlei. Met de stille getuigen van de scheepswrakken die het ronden van de Kaap niet hebben gehaald.

Kalahari, stokstaartjes

70


Epupa watervallen

71


Herintroductie van bedreigde diersoorten

Agrarische educatie

On the job training

DU URZA A M TOER ISM E Bewust omgaan met onze leefomgeving. Zo min mogelijk energie verbruiken. Sociale en economische steun voor de lokale bevolking. Oog voor de natuur. Dat vinden wij belangrijk bij het selecteren van onze partners en accommodaties. 72

All Over Tours  

All Over Tours is gespecialiseerd in exclusieve reizen op maat naar Afrika en de Indische Oceaan eilanden. De nieuwe brochure werd mede same...