Page 1

www.24/7press.com.gr like us on

www.facebook.com/247press.com.gr

Μηνιαία τοπική έκδοση | Μάιος 2014 | Τιμή: 0,01 €

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον δήμο Χαϊδαρίου

σελ 6 εως 9

Συγκέντρωση νίκης... 3

τα πρόσωπα της επικαιρότητας ► Μαρία Αντωνάτου ► Δημήτρης Χριστάκης ► Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου

σελ 4

Δήμητρα Χαντζή

Μέγάλη συγκέντρωση του Ηρακλή Δρούλια στην κεντρική πλατεία του Δάσους

Μία ανθρώπινη εκπροσώπηση σελ 10 για τον πολίτη!

Αποστόλης Θεοφίλης το Χαϊδάρι δεν αγοράζεται, δεν πωλείται, δεν κληρονομείται! σελ 5

Ελευθερία Τοκατλίδη Όταν κάνεις έργο δεν χρειάζονται πολλά λόγια σελ 14

Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου Ενας ενεργός πολίτης και όχι μια ξύλινη Πολιτικός σελ 15

Απόστολoς Χριστοδουλάκης Στόχος μας η ευημερία και η ανάπτυξη στον δήμο μας

Σπύρος Λάμπρου

σελ 17

Συνεργασία νίκης που άλλαξε τα δεδομένα

Ο εμπνευστής ενός «κοινωνικού θεσμού» συνεχίζει να είναι Μεγαλειώδης συγκέντρωση για το νέο συνδυασμό του Ανδρέα Μποζίκα και του Τάσου Χαλκιά σελ 16 πεισματικά αληθινός!


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 3

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014

Το θέμα

Περιεχόμενα σελίδα 3 ..................................

To θέμα

τα 3 πρόσωπα της επικαιρότητας .......... σελίδα 4 σελίδα 5 ............

Επικαιρότητα

Who is who?

......σελίδα 6 έως 9

σελίδα 9 ....................................

Τοπικά

Δημοτικές εκλογές ....σελίδα 10, 14 έως 17 & 24 Αυτό το δημαρχείο ποιος θα το πάρει; Οι δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου θα κλείσουν μια προεκλογική περίοδο που στο Χαϊδάρι σημαδεύτηκε από τις 8 υποψηφιότητες (περισσότερες από κάθε άλλη φορά) για τη θέση του δημάρχου. Κώστας Ασπρογέρακας, Ηρακλής Δρούλιας, Ελένη Καμπόλη, Ανδρέας Μποζίκας, Βαγγέλης Ντηνιακός, Μιχάλης Σελέκος, Θεόδωρος Σπηλιόπουλος και Κώστας Φουρλής δίνουν τη δική τους μάχη για την κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου. Στο πλευρό τους στέκονται εκατοντάδες συμπολίτες μας ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια πρωτόγνωρη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης στα κοινά του Χαϊδαρίου. Η πόλη έχει πολύ έντονο προεκλογικό χρώμα, με τα δεκάδες εκλογικά περίπτερα στο κέντρο του Χαϊδαρίου και στο Δάσος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις πολιτικές διαφωνίες, ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων κύλησε χωρίς εντάσεις, με επίπεδο και πολιτικό πολιτισμό. Ευχή των κατοίκων είναι, όποιος κι αν εκλεγεί δήμαρχος, να καταφέρει να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων της θέσης και να κάνει ότι μπορεί για να γίνει η πόλη μας ακόμα καλύτερη.

Παρουσίαση του συνδυασμού “Πάμε να Ενώσουμε σελίδα 12 & 13 .......... το Χαϊδάρι” Αθλητικά ............ σελίδα 18 έως 23

Σημεία διανομής 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι Επαγγελματίες προβληθείτε μέσα από τις σελίδες της 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι Ο κάθε κάτοικος του Χαϊδαρίου μπορεί πλέον να βρίσκει την 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι σε συγκεκριμένα σημεία διανομής στα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Για την εξυπηρέτηση των αναγνωστών μας τοποθετήθηκαν ήδη σταθερά stands σε πολυσύχναστα σημεία του Χαϊδαρίου κι έτσι μπορείτε να την αναζητείτε σε αυτά κάθε μήνα. Τα stands είναι τοποθετημένα στα εξής σημεία: • • • • • •

Δημαρχείο Χαϊδαρίου Καραϊσκάκη & Δαβάκη Εθνική Τράπεζα Bar by Enigma Κολυμβητήριο Κινηματογράφος

“ΑΝΟΙΞΗ” • Ταχυδρομείο (οδός Αγ. Στρατοπέδου) • Πλατεία Κουνελίων • Εμπορικό κέντρο Δάσους • Κεντρική πλατεία Δάσους

• • • • •

Ταχυδρομείο Δάσους Φαβιέρου & Φειδιππίδου Πεζόδρομος Δάσους ΚΕΠ (Αγων. Στρατοπέδου) Στρ. Καραϊσκάκη & Κερασούντος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων ή ρεπορτάζ της εφημερίδας χωρίς την άδεια της 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι. Επίσης οι απόψεις των αρθρογράφων και συνεργατών, οι οποίοι υπογράφουν τη στήλη τους, εκφράζουν τους ίδιους τους συντάκτες τους και όχι την εφημερίδα. Η 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι θα δημοσιεύει κάθε επώνυμη επιστολή, που θα είναι σύντομη και κόσμια.

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr

Μηνιαία Τοπική Έκδοση Τιμή: 0,01 € Εκδότης: Ίδρυμα Σπουδών Σύγχρονων Τεχνολογιών Αρχισυντάκτης: Μπάμπης Σταύρου Ελεύθερο Ρεπορτάζ: Ματίνα Πατρικάκου, Υπεύθυνoι Αθλητικού Ρεπορτάζ: Ματίνα Πατρικάκου, Γιάννης Πανόπουλος Συνεργάτες: Π. Νιζάμης Σ. Κάσσιος, Π. Μπίκουλης Μ. Κουφάκης, Κ. Οργανόπουλος, Μ. Στεφανάκης, Χ. Σπυρόπουλος, Μ. Μαγκανάρη, Θ. Λιάσκος Σύμβουλος Marketing: Αριστέα Γεωργοπούλου Επικοινωνία: e-mail: info@247press.com.gr 247pressgr@gmail.com, Λεωφ. Αθηνών 207 & Κατ. Παξινού, ΤΚ 12242, Αιγάλεω τηλ.: 697 6593917


4 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2014

τα

Επιμέλεια σελίδας: Μπάμπης Σταύρου

Ποιός

Μαρία Αντωνάτου

Γιατί; Γιατί για πρώτη φορά ασχολείται με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιλέγοντας τον πρωτοπόρο συναινετικό συνδυασμό του Ανδρέα Μποζίκα «Πάμε να ενώσουμε το Χαϊδάρι»

Ποιός Γιατί;

Η

Μαρία Αντωνάτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι. Αποφοίτησε από το 1Ο Λύκειο Χαϊδαρίου και στη συνέχεια φοίτησε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επί 25 χρόνια ασκεί μαχόμενη δικηγορία ασχολούμενη με αστικές, εμπορικές, διοικητικές και ποινικές υποθέσεις. Χόμπι της το τέννις για το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες της τα τελευταία 10 χρόνια ως ταμίας του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου (Α.Ο.Α.Χ.) Η Μαρία Αντωνάτου είναι μη-

τέρα δύο ενήλικων κοριτσιών της Μαργκώ και της Δάφνης Θεοδ. Αποστολοπούλου, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Χαϊδάρι, διατηρώντας επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος - μαζικής εστίασης, ενώ η ίδια διατηρεί το δικηγορικό της γραφείο στην πόλη μας. Η συμμετοχή της στην αυτοδιοίκηση αποτελεί όπως μας είπε «καθήκον» θεωρώντας ότι διαθέτει τη γνώση, την εμπειρία και τη θέληση να προσφέρει και να υπηρετήσει για το κοινό συμφέρον την πόλη μας, ενισχύοντας και η ίδια την πρόοδό της.

Δημήτρης Χριστάκης Ο

Είναι αυτός που γνωρίζει καλύτερα από όλους τι σημαίνει η γέννηση του καινούριου. Ένας από τους λόγους που συστρατεύτηκε μαζί στον αγώνα για την «ένωση» του Χαϊδαρίου

Ποιός Γιατί;

3 πρόσωπα της επικαιρότητας

Δημήτρης Χριστάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι Κατάγεται από τα Γιάννενα και την Καλαμάτα και είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος. Έχει εργαστεί στην Α΄ Πανεπιστημιακή κλινική του Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα» , στο Π.Γ.Ν.Α «Αττικόν» και στο Γ.Ν. Τρικάλων. Σήμερα παραμένει ενεργός συνεργάτης της Μαιευτικής Γυναικολογικής κλινικής του Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα ενώ διετέλεσε αναπληρωτής Διοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Δαφνί» (ΨΝΑ) το διάστημα 2007-2010. Έχει δυο μεταπτυχια-

κούς τίτλους στην “Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας” και στην “Εξωσωματική Γονιμοποίηση- Αναπαραγωγική Αναγεννητική Ιατρική” του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πολλοί τον γνωρίζουν μέσα από τις επιστημονικές δημοσιεύσεις του σε Ιατρικά περιοδικά όπως και μέσα από την συμμετοχή του σε Διεθνή Ιατρικά Συνέδρια. Υποψήφιος Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σήμερα υποψήφιος με την Παράταξη «Πάμε να Ενώσουμε το Χαϊδάρι»

Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου

Στη ζωή της πάντα υπηρετούσε το ΕΜΕΙΣ και έβαζε στην άκρη το ΕΓΩ. Στην μέχρι τώρα πορεία της πάλεψε για να είμαστε όλοι μαζί, απέναντι σε προσωπικές στρατηγικές & άκαιρα διλήμματα.

Γ

ια αυτό και όταν ο Ανδρέας Μποζίκας και ο Τάσος Χαλκιάς της έκαναν πρόταση να συμμετέχει στον συνδυασμό τους «ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ», η απόφαση της ήταν μονόδρομος. Να συνεχίσει να μετέχει ενεργά στα κοινά της πόλης μας και να θέσει ξανά τον εαυτό της στη δική σας κρίση. Η Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου γεννήθηκε στο Χαϊδάρι από πατέρα Αρκά και μητέρα Μικρασιάτισσα. Είναι κόρη του Τάσου και της Αθανασίας Αδαμοπούλου. Αποφοίτησε απ’ την Ελληνογαλλική Σχολή Καλογραιών ''Saint Jo-

like us on

seph'' και συνέχισε τις σπουδές της στο Γαλλικό Εμπορικό Κολλέγιο Pigier με ειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Από τον γάμο της με τον Στέλιο Τζουτζούκο απέκτησε μία κόρη την Γκρέτα, φοιτήτρια Πανεπιστημίου στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και παράλληλα ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος (Greta G) στο κέντρο Χαϊδαρίου. Σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Χαϊδαρίου. Εκλεγμένο μέλος της Γ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. μέλος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. και μέλος του Δ.Σ. του ΕΦΕΤ.

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 5

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Πάμε να Ενώσουμε το Χαϊδάρι»

Απόστολος Θεοφίλης Ποιος είναι και γιατί να τον ψηφίσω; Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής μέχρι σήμερα, είναι ένας από τους εμπνευστές της εγκατάστασης αυτόματου συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης καυσίμων EUROMAT που εξοικονόμησε κόστος σε μία από τις μεγαλύτερες δαπάνες λειτουργίας που αφορά την μετακίνηση του στόλου οχημάτων του δήμου (καθαριότητα, λοιπές δραστηριότητες.). Ο Απόστολος Θεοφίλης είναι μόλις 32 ετών απόφοιτος λογιστικής, μιλά δύο γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά) και από το 2009 μέχρι σήμερα είναι στέλεχος πωλήσεων θυγατρικής εταιρείας του ομίλου ΕΛ.ΠΕ. Κατά την διάρκεια της θητείας του έχει διατελέσει επίσης αναπληρωματικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και μέλος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής. Πολιτικά έμπειρος με όρεξη για δουλειά και φρέσκες ιδέες, αποτελεί αναμφισβήτητα το νέο και άφθαρτο για την πόλη μας.

Γιατί

από την θέση του Αντιδημάρχου Στρατηγικού σχεδιασμού αλλά και από την θέση του αντιδημάρχου Οικονομικής διεύθυνσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συνετέλεσε στην υπερδιπλάσια αύξηση εσόδων του Δήμου μας, κάτι που παρατηρήθηκε από την αρχή κιόλας του νέου έτους.

Μαζί με την Συνεργασία Πολιτών Πάμε να Ενώσουμε το Χαϊδάρι Το πρώτο και καθοριστικό βήμα έγινε. Μαζί καταφέραμε να γυρίσουμε σελίδα στις εποχές των μονοκομματικών παρατάξεων. Μαζί ξεπεράσαμε την εσωστρέφεια και τα προσωπικά αδιέξοδα. Μαζί ξεκινήσαμε την εποχή της ΣΥΝΘΕΣΗΣ και της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ. Μαζί πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και δυνατά για μια ανθρώπινη πόλη. Να τελειώνουμε με τους μηχανισμούς που μας έφτασαν ως εδώ. Να δώσουμε την οριστική απάντηση στα φαύλα συστήματα του χθες! Πάμε σταθερά μαζί να ενώσουμε το Χαϊδάρι! Γιατί το Χαϊδάρι είμαστε Εμείς! Όλοι Εμείς!

Γιατί το Χαϊδάρι δεν αγοράζεται, δεν πωλείται, δεν κληρονομείται

Ζούμε για το Χαϊδάρι 365 ημέρες τον χρόνο! Ζούμε στο Χαϊδάρι 365 ημέρες τον χρόνο!

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr

Επικαιρότητα

γράφει

Ο μελάγχθων

Εδώ δεν αναλύουμε την είδηση…

την λιβανίζουμε

Ρε τι έχετε πάθει όλοι μαζί μου; Αφού σας το έχω πει πως ο μελάγχθων ήταν το κακό παιδί της ιστορίας. Κατά βάθος όμως, μόνο αυτός δεν ήταν «αιρετικός» στις απόψεις του. Ποτέ δεν θα μάθετε την αληθινή του ταυτότητα, αφού ποτέ δεν πρόκειται να την καταλάβετε. Αυτή την πλευρά της ιστορίας, άλλωστε, ποτέ δεν σας την μετέφεραν ή ποτέ δεν θελήσατε να την πιστέψετε… και προσοχή! Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Ο Φίλιππος Μελάγχθων (1497-1560) υπήρξε ο πνευματικός ηγέτης του Προτεσταντισμού και αναμφισβήτως θερμός φιλέλλην. Θαύμαζε κάθε τι το Ελληνικό όπως οι ανθρωπιστές, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο Λούθηρος. Το όνομα Μελάγχθων σήμαινε κατά τον μεγάλο Γερμανό Ουμανιστή Γιόχαν Ρώυχλιν μαύρη γη. Ο μελάγχθων που κρύβεται πίσω από την ανώνυμη αυτή στήλη τυγχάνει να γράφει σε αυτή τη μαύρη γη που αφήνουν πίσω τους αυτοί οι επώνυμοι τοπάρχες αυτής της πόλης. Για αυτό και το μαύρο στον φόντο. Πάμε λοιπόν τώρα που γνωριστήκαμε. Γιώργο σε συμπαθώ πολύ γιατί ξέρω τι αγώνες έχεις κάνει. Όπως αντιλαμβάνεσαι έχω ξομολογήσει όλο το «χωριό» και μου φαίνεται παράξενο να βλέπω έναν άνθρωπο που δεν έχει περάσει να πει ένα καλησπέρα από αυτή την γειτονιά όλα αυτά τα χρόνια να εμφανίζεται πριν τις εκλογές για να τάξει ότι θα λύσει αυτό που πήγε σκυτάλη – όπως γράφεις κι εσύ – για να μη λυθεί. Όπως καταλαβαίνεις όταν είδα πηγαίο τίτλο στο blog σου, ότι θα σώσουμε τα πεύκα, άμεσα και ανάδρομα, αντιλήφθηκα πως το ζητούμενο σε αυτά τα δασάκια δεν είναι μόνο αυτό. Έγραψες για τον θάμνο και το δάσος, σαν να μη το είδαμε. Το κάθε ρεπορτάζ έχει πολλές γωνίες. Ας μην τις αναλύσουμε γεωμετρικά. Δεν ξέρω βέβαια, αν γνώριζες μέχρι τότε την σχέση του Βαγγέλη με το Υπουργείο γιατί τότε πάω πάσο. Το δάσος θέλει προστασία!

Και για να ξηγούμαστε μην μου κολλάτε ταμπέλες δεξιές και αριστερές γιατί εγώ στέκομαι στα πόδια μου χωρίς τις πλάτες κανενός. Το ζητούμενο πάντως πρέπει να κρύβει την ρίζα του στους εκλεκτούς της επικοινωνίας. Αυτοί εδώ στο Χαϊδάρι, γράφουν σαν να πίνουν όλοι το ίδιο κρασί, στις ταβέρνες της Καραϊσκάκη και στα Κουνέλια. Βγαίνουνε εξ ονόματος του Βαγγέλη και τα χώνουνε στον Ανδρέα ότι έχει τη παράταξή του Δημήτρη στα σπλάχνα του, την ώρα που το ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη έχει και αυτό «συγγενείς» της δεξιάς παράταξης. Και μην ακούω για συνωνυμίες και πράσινα άλογα, γιατί το αίμα νερό δεν γίνεται. Έχω ακούσει και για τον Ανδρέα με τον Τάσο ότι είναι μακρινά ξαδέλφια αλλά σε αυτό δεν παίρνω όρκο. Όπως και να έχει τα μονιάσανε. Κάπως έτσι έγινε και με το γήπεδο πριν της εκλογές. Κάπου κάνανε όλοι τα στραβά μάτια και προχώρησε. Στον επόμενο τόνο ο αθλητικός χώρος θα έχει άδεια… στον επόμενο τόνο δεν θα έχει… Καλά εκεί στο δημαρχείο πήγε να βγει στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ με τα τηλέφωνα αλλά κάπου ξεφούσκωσε το πράγμα. Ο Δήμαρχος μίλησε για τραμπουκισμούς για μώλωπες. Άλλοι μιλούν για τηλεφωνήματα που γίνονταν από καρτοτηλέφωνα και απλά κάποιοι υπάλληλοι εκμεταλλευτήκαν τον χώρο του Δημαρχείου που έχει και ηρεμία… Αν κάτσεις στην μέση λάσπη έρχεται από την μία, μωρομάντηλο έρχεται από την άλλη … δεν ξέρει ποιος να την πιστωθεί την είδηση. Εγώ λέω να κάνουν μία αξιόλογη έρευνα και τα αποτελέσματα της να βγουν πριν από τις εκλογές. Θα γίνει; Αν δεν γίνει μην μας ζαλίζετε. Ουδέν σχόλιο για συγκεντρώσεις και παρατράγουδα. Πολλά ήταν για youtube… Για την ώρα πρέπει όλοι σας να σκέπτεστε την επομένη ημέρα, Κυριακή κοντή γιορτή.


6 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014

Who is who ?

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες

Νέο νομοσχέδιο ταράζει τα νερά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης! Ένα μεγάλο «στοίχημα» γίνονται πλέον οι δήμοι για όσους συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις παρούσες εκλογές, αλλά και για όσους θα τους ψηφίσουν, αφού πλέον και τα δύο μέρη είναι αυτά που θα πληρώσουν το μάρμαρο σε περίπτωση οποιουδήποτε «οικονομικού λάθους». Σύμφωνα με νομοσχέδιο που πέρασε πριν λίγες ημέρες από την βουλή αν ο δήμος μας βγει εκτός προϋπολογισμού θα τεθεί υπό την

εποπτεία της Τρόικας μέσω ελεγκτή και αν τα πράγματα δεν πάνε καλά ενδέχεται να δούμε από «καρατόμηση» των ίδιων των Δημοτικών αρχών μέχρι και μετακύλιση των χρωστούμενων στον ίδιο τον δημότη. Εμείς μέσα από την εφημερίδα μας σας δίνουμε ένα περίγραμμα όλων όσων διεκδικούν τον δήμο και με την βοήθεια της ιστοσελίδας μας www.247press.com.gr μπορείτε να δείτε και ποιοι συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια τους.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον δήμο Χαϊδαρίου

Ποιόν να ψηφίσω;

Κώστας Ασπρογέρακας Δικηγόρος

Ηρακλής Δρούλιας Πρόεδρος του Ο.Σ.Κ.

Επικεφαλής της παράταξης «Διάφανος δήμος»

Επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας»

O Κώστας Ασπρογέρακας παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος ύστερα από τις εσωτερικές διεργασίες του δημοτικού συνδυασμού «Πολίτες σε δράση – Οικολόγοι Πράσινοι» του οποίου ηγείτο μέχρι τότε- αφού το αποτέλεσμα ανέδειξε για την θέση του επικεφαλής τον κ. Θεόδωρο Σπηλιώπουλο. O Κώστας Ασπρογέρακας λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές ανακοίνωσε την συγκρότηση μιας δημοκρατικής προοδευτικής, συλλογικής και ριζοσπαστικής κίνησης. Έχει ενεργή συμμετοχή και διαδρομή στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας από το 1978, δίπλα στον αείμνηστο Δήμαρχο Δημήτρη Σκαμπά, και στη συνέχεια ως υποψήφιος δήμαρχος το 1998 και το 2002, με τις δημοτικές κινήσεις “Διαφάνεια- Ανάπτυξη- Δημοκρατία” και “Πολίτες σε Δράση” αντίστοιχα. Το 2010 επανήλθε ως υποψήφιος Δήμαρχος με τους “Πολίτες σε Δράση- Οικολόγοι Πράσινοι”. Στις εκλογές του 2010, ο πιο πάνω συνδυασμός πέτυχε να αποσπάσει το σημαντικότατο για το χώρο ποσοστό του 10,5 % του εκλογικού σώματος, εκλέγοντας δύο (2) δημοτικούς συμβούλους και έτσι να εκπροσωπηθεί στο δημοτικό συμβούλιο ύστερα από 12 χρόνια απουσίας. Σήμερα δηλώνει παρών ως Υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου, ζητώντας την στήριξη των δημοτών και όχι των «κομματικών επιλογών».

Ίσως από τα πιο πλούσια βιογραφικά σε τομέα διοίκησης στην παρούσα εκλογική αναμέτρηση στην πόλη μας. Ο Ηρακλής Δρούλιας είναι πολιτικός μηχανικός με μεγάλη πείρα σε θέσεις ευθύνης στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και με ενεργή παρουσία σε φορείς εκπροσώπησης των μηχανικών. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΚ Α.Ε και πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων Οργανισμών. Βασικοί του στόχοι η αύξηση της απορροφητικότητας των προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων έργων [ΕΣΠΑ, ΕΠΠΕΡΑΑ]. Έχει εργασθεί στην Ευρωπαϊκη Επιτροπή στη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας κάτι που εξέλιξε με την πείρα του στα κοινοτικά ζητήματα μέσα από την θητεία του ως μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Επαγγελματικού Θεσμικού Πλαισίου στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο πολιτικών μηχανικών( το ευρωπαϊκό όργανο εκπροσώπησης του κλάδου στα θεσμικά όργανα της ΕΕ.). Ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Προέδρου στο Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Δομών Κατάρτισης [ΕΚΕΠΙΣ]. Την περίοδο 1999 - 2001 εργάσθηκε ως project manager σε εταιρείες δημοσίων έργων. Από το 2001 συνέβαλλε στην πραγμάτωση ενός από τα σημαντικότερα έργα που έχει να επιδείξει η χώρα μας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004, από τη θέση του Διευθυντή Παρακολούθησης Ολυμπιακών Έργων στην Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 [ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004]. Μετά το τέλος των αγώνων και την εκκαθάριση της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004, ίδρυσε δική του κατασκευαστική εταιρεία, την ΗΡΝΑΚΑΤ ΟΕ. Η εταιρεία του αναπτύχθηκε σημαντικά και υλοποίησε μια σειρά από μεγάλα ιδιωτικά έργα σε όλη την Αττική. Την περίοδο 2001 – 2003 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας. Σήμερα διεκδικεί την ψήφο σας.

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 7

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014

Who is who ?

Ελένη Καμπόλη Δημόσιος υπάλληλος

Ανδρέας Μποζίκας Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α.

Επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Προοπτικής»

Επικεφαλής της παράταξης «Πάμε να Ενώσουμε το Χαίδάρι»

Η Ελένη Καμπόλη εντάχθηκε στο συνδυασμό «Καλύτερο Χαϊδάρι» το 2002 και οι συμπολίτες της την τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους εκλέγοντας την πρώτη δημοτικό Σύμβουλο. Κατά την διάρκεια της θητείας της ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών έκανε ύστατη προσπάθεια για να εντάξει στον προγραμματισμό κρατικών φορέων έργα που έπρεπε να γίνουν στο Χαϊδάρι. Εκμεταλλευόμενη τις γνωριμίες της με τον δυναμισμό που την διακρίνει κατάφερε να ενεργοποιήσει διαγωνισμό του ΟΣΚ για αναβάθμιση και εργασίες σε σχολικές μονάδες της πόλης από όπου εγκρίθηκαν 600.00 ευρώ για χώρο πρασίνου από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ στον χώρο που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού Κοιμήσεων της Θεοτόκου, ενώ ολοκληρώθηκε η ανάπλαση και η διαμόρφωση της οδού Ιερού Λόχου στον Αϊ Γιώργη πάντα με πόρους που εξασφαλίστηκαν από προγράμματα επενδύσεων. Μετέπειτα από την θέση της αντιδημάρχου «Περιβάλλοντος και Αισθητικής της πόλης» άσκησε χρηστή διοίκηση προς όφελος της παράταξης αλλά τον Ιανουάριο του 2014 στο άκουσμα της αποχώρησης του δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια παραιτήθηκε για την δημιουργία του δικού της συνδυασμού.

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr

Ο Ανδρέας Μποζίκας το 1998 συμμετέχει για πρώτη φορά στον δημοτικό συνδυασμό του Κυριάκου Ντηνιακού και εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος. Την τετραετία 1998 – 2002 ορίζεται αντιπρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού, Πρόεδρος του ίδιου οργανισμού, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου και Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του η Δημοτική Επιχείρηση μετατρέπεται από ζημιογόνος σε κερδοφόρα, όπως έδειξαν τα οικονομικά της στοιχεία την περίοδο 2000 και παράλληλα εγκρίθηκαν και λειτούργησαν τρία νέα για την εποχή εκείνη προγράμματα (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, Βοήθεια στο Σπίτι και Βρεφονηπιακός Σταθμός). Στις δημοτικές εκλογές του 2002 για προσωπικούς καθαρά λόγους δεν συμμετείχε Το 2003 ανέλαβε τη δημιουργία του ενιαίου νομικού προσωπικού των έξι παιδικών σταθμών του Δήμου μας και διατελεί Πρόεδρός του έως τον Νοέμβριο του 2005. Από το Νοέμβριο του 2005 μέχρι το Δεκέμβριο του 2006 είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου μας. Τόσο στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 όσο και του 2010 εκλέγεται πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος με το Δημοτικό Συνδυασμό «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ». Το Μάη του 2011 εκλέγεται ομόφωνα πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας. Σήμερα διεκδικεί την δημαρχεία του δήμου Χαϊδαρίου μετά την πρωτόγνωρη κίνηση του να ενώσει τρείς συνδυασμούς μαζί με επικεφαλή τον ίδιο.


8 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014

Who is who ?

Βαγγέλης Ντηνιακός Δικηγόρος

Μιχάλης Σελέκος Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγ. Βαρβάρα"

Επικεφαλής της παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά» Είναι ο μικρότερος σε ηλικία υποψήφιος Δήμαρχος σε αυτήν την προεκλογική μάχη Ο Βαγγέλης Ντηνιακός γιος του επί σειρά πολλών ετών δημάρχου Κυριακού Ντινιακού δεν έχει περάσει από τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης ούτε σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο παρελθόν..Αποφοίτησε από τη Νομική σχολή Αθηνών το 2004 έκανε μεταπτυχιακό στο Εμπορικό Δίκαιο στο London School of Economics (LLM in Commercial Law) και ασκεί το επάγγελμα του τα τελευταία 7 χρόνια. Ανέπτυξε έντονη κοινωνική δράση, καθώς συμμετείχε πρωταγωνιστικά στη σύσταση του Ιδρύματος Creative Commons στην Ελλάδα αλλά και σε δράσεις του ΙΣΤΑΜΕ όπως η μελέτη με τις ‘Προτάσεις για μια προοδευτική διακυβέρνηση – Agenda 2020’. Άρθρα του αναφερόμενα στη νομική επιστήμη καθώς και στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Σήμερα κατέρχεται σο δημοτικό στίβο με σημαία το τριπτυχο «διαφάνεια – καθαριότητα- εργατικότητα.

Θεόδωρος Σπηλιόπουλος Οδοντίατρος Επικεφαλής της παράταξης: Πολίτες σε δράση- Oικολόγοι Πράσινοι

Επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» O Μιχάλης Σελέκος είναι επικεφαλής της «Λαϊκής συσπείρωσης» στον δήμο μας. Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Λοιμωδών , δημοτικός Σύμβουλός στο δήμο μας από το 1991 και υποψήφιος δήμαρχος στις Δημοτικές εκλογές από το 1994. Στις βουλευτικές εκλογές του Οκτώβρη του 2007 με το Κ.Κ.Ε απέσπασε το ποσοστό του 17% όταν το κόμμα του κινήθηκε στην περιοχή με το ποσοστό του 11%. Με την αναντίρρητη δημοτικότητά του, έδωσε το υψηλό ποσοστό 23% στις δημοτικές εκλογές του 2010 (16,65% το 2006) Να σημειώσουμε πως παρότι το ΚΚΕ προχώρησε σε αλλαγές προσώπων σε ποσοστό 30-40% πανελλαδικά στο Χαϊδάρι επικράτησε η άποψη ότι θα είναι χρήσιμο να ηγηθεί και πάλι της Λαϊκής Συσπείρωσης. Μέχρι σήμερα κρατά σταθερά την θέση της αντιπολίτευσης στον δήμο του Χαϊδαρίου. Ο ίδιος πιστεύει πως ίσως ήρθε η ώρα, η παράταξη του ΚΚΕ στην πόλη μας να περάσει από τη μειοψηφία στην πλειοψηφία.

Το οδοντιατρείο του Θεόδωρου Σπηλιώπουλου βρίσκεται στο κέντρο του δήμου μας τα τελευταία 30 χρόνια. Από νωρίς εντάχθηκε στην Αριστερά σαν μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Από τα ιδρυτικά μέλη του Συνασπισμού στο Χαϊδάρι και μέλος της γραμματείας Δυτικής αττικής του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα χρόνια της ύπαρξης της δημοτικής κίνησης «Πολίτες σε δράση – Οικολόγοι Πράσινοι» συμμετέχει δραστήρια είτε σαν μέλος της είτε σαν μέλος της γραμματείας της ενώ πάντα κατεβαίνε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης. Με την ανάδειξη του ως επικεφαλής η παράταξη του πιστεύει πώς η συμβολή του στα δημοτικά πράγματα είναι καθοριστική τον τελευταίο χρόνο, αφού κατάφερε να αναπτύξει σχέσεις επαφές και δεσμούς με τους αγώνες των εργαζομένων(του δήμου,Υγείας, Παιδείας) στην περιοχή του Χαίδαρίου. Θεωρούν δε πώς η συμβολή του στα Δημοτικά συμβούλια της πόλης ήταν πάντα καθοριστική.

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 9 Τοπικά

Επιστολή του Ανδρέα Μποζίκα, υποψηφίου Δημάρχου με τον συνδιασμό «Πάμε να ΕΝΩΣΟΥΜΕ το Χαϊδάρι»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πάμε να Ενώσουμε το Χαϊδάρι" κ. Ανδρέας Μποζίκας, μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή

Πλήρωσε «φόρο» κληρονομιάς ο Β. Ντηνιακός;

Κώστας Φουρλής Δικηγόρος Επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Χαϊδάρι» Ο Κώστας Φουρλής είναι μαχόμενος δικηγόρος και από το 2002 έως το 2006 διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος με την Πλειοψηφούσα παράταξη. Από τότε μέχρι και σήμερα παρέμενε Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη της Αντιπολίτευσης... Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (2005-2006), Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου (2003), ενώ η συγγραφή Διπλωματικής Εργασίας με γνωστικό αντικείμενο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εφαρμοσμένες πολιτικές διαχείρισης τοπικών υποθέσεων σε διάφορούς τομείς τον καθιστά ικανό και έτοιμο για να διαχειριστεί και να εκμεταλλευτεί τις νέες δυνατότητες που προσφέρει ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης... Πρώτος το 2010 ακολούθησε τις διαδικασίες του πολιτικού του φορέα (ΠΑΣΟΚ) και κατέθεσα μέσω του διαδικτύου την αυτοπρότασή του για υποψήφιος Δήμαρχος. Σήμερα διεκδικεί την ψήφο σας ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου.

Το Χαϊδάρι γνωρίζει ότι ο Β. Ντηνιακός κληρονόμησε μια άξια λόγου, πολιτική περιουσία. Με «συμβολαιογράφο» και κτήτορα τον πατέρα Κυριάκο Ντηνιακό, ενέγραψε στη μερίδα του, λίγο απ΄όλα: Δημαρχιακό θώκο, όπου άλλος καθόταν, αναγνωρισιμότητα και γυαλάδα, από εκείνη την «πράσινη» περίοδο των δανεικών, που όλη η χώρα σήμερα πληρώνει. Παρέλαβε επίσης ένα «ξανά Ντηνιακός» - έτσι ονόμασε το συνδυασμό του -, μαζεύτηκαν οι παλιοί «στυλοβάτες» από υποχρέωση, αλίευσε και κάτι «μπαγιάτικα ψάρια» που σπαρτάραγαν έξω από τη λιμνούλα του ΠΑΣΟΚ (πέντε, έξι τον αριθμό) και ξεκίνησε για δήμαρχος Χαϊδαρίου. Στην πορεία, ντύθηκε τη στολή τού άφθαρτου (συνώνυμο του αυτοδιοικητικά άεργου), φόρεσε ένα χαμόγελο και πρωτοπερπάτησε στις γειτονιές του Χαϊδαρίου. Ήταν «καταδικασμένος» για πρώτη φορά στη ζωή του, να τις μάθει… Δυστυχώς για το Β. Ντηνιακό δεν αρκούσε μόνο αυτό. Ήταν δυσάρεστο για τον ίδιο να αντιλαμβάνεται από πού περνούσε και περνά, πως υπάρχουν προβλήματα που απαιτούν μοιραία: γνώση και λύσεις. Αυτό το δίπτυχο «γνώση και λύσεις» είναι μέχρι αυτή την ώρα και θα είναι, ο εφιάλτης του! Όσο και αν προσπαθούν «οι στυλοβάτες» του πατέρα, όσο και αν ο ίδιος καλογυαλίζει το δαχτυλίδι του Κυριάκου, όσο και αν κλείνει τη λεξούλα «νέος» σε όλες τις πτώσεις, η ουσία είναι μία: Δεν γνωρίζει τα θέματα, δεν γνωρίζει το Χαϊδάρι, δεν έχει το αυτοδιοικητικό βάρος να βρει λύσεις για την πόλη. Ο Β. Ντηνιακός είναι ένας λοχαγός, σε ένα στρατό με παλιές σκιές. Σκιά κι ο ίδιος, και αντανάκλαση μιας εποχής, που όλα λύνονταν με τον «καπάτσο» τρόπο. Τον τρόπο του… Κυριάκου. Είναι γνώρισμα κάθε σκιάς, να μεγαλώνει ή να μικραίνει, όταν πέφτει απάνω της το φως. Το φως που μοιραία αποκαλύπτει! Ο Β. Ντηνιακός, είναι ένας πιεστικός κι ανυπόμονος κληρονόμος. Πρώτος – πρώτος στη σειρά των «κληρονόμων» αδημονεί να ανοίξει η πολιτική διαθήκη και να … εισπράξει. Απευθύνεται στο Χαϊδαριώτη με το χαρτί της πολιτικής διαθήκης ανά χείρας και την ανεμίζει κατά πρόσωπο στον καθέναν, από εμάς. - «Εγώ ειμί», φωνάζει… ο κληρονόμος…» Έχουν αλλάξει οι καιροί και ο Β. Ντηνιακός αξίζει να μάθει ότι ακόμα και οι γονικές παροχές ακρίβυναν και οι φόροι πολιτικής κληρονομιάς είναι… δυσβάσταχτοι. Μια καλή στάση αποπληρωμής είναι η σεμνότητα, η θητεία, κάποια χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μετά ακολουθούν οι «βοναπαρτισμοί» που προσβάλλουν τα αυτιά και τη μνήμη μας: «Είμαι υποψήφιος δήμαρχος με ονοματεπώνυμο». Γιατί αλλιώς το «ξανά Ντηνιακός» ειδικά για τον Β. Ντηνιακό γίνεται στα μάτια μας «Ντηνιακός ο Β΄». Όμως τα βασιλόπουλα του παραμυθιού μας τελείωσαν και το παραμύθι που σερβίρει για το Χαϊδάρι, δεν περνά πλέον!

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


10 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014

Δημοτικές εκλογές

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πάμε να Ενώσουμε το Χαϊδάρι»

Δήμητρα Χαντζή Μία ανθρώπινη εκπροσώπηση για τον πολίτη! «Μην τάξεις του άγιου κερί και του παιδιού κουλούρι» έλεγαν οι παλαιότεροι Πώς συνδέεται μια παλιά ρήση όμως με έναν ολόκληρο σχεδιασμό. Διαβάστε και θα καταλάβετε.

Μια καθημερινή ιστορία… και πώς μπορεί να αλλάξει τον τόπο σου Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες όταν η Δήμητρα άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της και αντίκρισε ένα μικρό κουτάβι να ζητά λίγη ζεστασιά. Παρότι η ίδια έχει άλλο ένα το πήρε γρήγορα στην αγκαλιά της και φρόντισε για τον απαραίτητο εμβολιασμό του. Λίγους μήνες αργότερα υποχώρησε στην θέληση της φίλης της Μαρίας Σωτηροπούλου και της το έδωσε. Η Μαρία τώρα έχει ένα μικρό κοριτσάκι την Κλεοπάτρα όπου με το πέρασμα του χρόνου έγινε αχώριστο με το μικρό κουτάβι… Πριν από λίγες ημέρες η Δήμητρα Χαντζή πηγαίνει στο σπίτι της φίλης της σε μια μικρή συγκέντρωση που έγινε προς τιμήν της. Και αφού η κουβέντα είχε ζεστάνει για σημαντικά θέματα που αφορούν την πόλη μας, άνοιξε η πόρτα του σπιτιού και τρέχοντας η μικρή Κλεοπάτρα έδωσε στην Δήμητρα ένα γράμμα που έγραψε στο μάθημα των Αγγλικών της. “I think the council must find a place for dogs to live” Η μικρή Κλεοπάτρα ζητούσε από την Δήμητρα έναν χώρο όπου θα μπορούν τα σκυλιά ανενόχλητα να ζουν αρμονικά με το περιβάλλον τους χωρίς να ενοχλούν ή να ενοχλούνται από τον κόσμο της γειτονιάς. Η Δήμητρα με μεγάλη χαρά αγκάλιασε την μικρή Κλεοπάτρα και τις ξεδίπλωσε τις σκέψεις της….

Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένα ανεμβολίαστο αδέσποτο στην πόλη μας! H καταγραφή, η περισυλλογή η υιοθεσία είναι μόνο η αρχή στα σχέδια της Δήμητρας Χαντζή για τα αδέσποτά της πόλης. Το πρόγραμμα που θέλει να υιοθετήσει είναι σε ισχύ σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης και χαρακτηρίζει το ζωόφιλο αίσθημα. Στο πλευρό της ήδη βρίσκονται αρκετοί εθελοντές και ήδη έχει σχετική ενημέρωση από φιλοζωικά σωματεία.

Αριστερά To γράμμα της Κλεοπάτρας

Λίγα Λόγια για την Δήμητρα Χαντζή Ποτέ δεν υποσχέθηκε αν δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος της υποχρέωσης. Πέτυχε πολλά ως πρόεδρος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για την πόλης μας. Πρωτοπόρα στην εξέλιξη της αντισφαίρισης στον Δήμο μας. Πρόεδρος του ΔΑΟΧ και του ΑΟΑΧ (Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου)

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


12 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Παρουσίαση του συνδυασμού “Πάμε να Ενώσουμε το Χαϊδάρι”

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014


www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 13

Παρουσίαση του συνδυασμού “Πάμε να Ενώσουμε το Χαϊδάρι”


14 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014

Δημοτικές εκλογές Ελευθερία Τοκατλίδη

Όταν κάνεις έργο δεν χρειάζονται πολλά λόγια... «Η Ελευθερία Τοκατλίδη άλλαξε μέσα σε λίγα χρόνια το πρόσωπο της Κοινωνικής υπηρεσίας, με δράσεις και υπηρεσίες προς όφελος των δημοτών»

6. 7.

8.

9. Ανήσυχη, δυναμική, δραστήρια και αποτελεσματική. Με αυτές τις τέσσερις λέξεις θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει την Ελευθερία Τοκατλίδη. Είναι το πρόσωπο που αναβάθμισε τα τελευταία χρόνια τις κοινωνικές δομές του Δήμου Χαϊδαρίου, δημιουργώντας νέες υπηρεσίες και δράσεις προς όφελος των παιδιών, των γονιών, των ηλικιωμένων, των οικονομικά ασθενέστερων, των δημοτών γενικότερα. Ενδεικτικό είναι ότι για πρώτη φορά ο Δήμος Χαϊδαρίου αξιοποίησε Κοινοτικά προγράμματα, εξασφάλισε κονδύλια από το ΕΣΠΑ, εξοικονομώντας για τον Δήμο περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ, προσφέροντας παράλληλα, ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες στους δημότες. Συνεργάστηκε άψογα με όλους τους αντιδημάρχους και τους βοήθησε σημαντικά, όποτε της ζητήθηκε, για την προώθηση λύσεων σε προβλήματα του Δήμου τόσο σε θέματα πολιτισμού-αθλητισμού όσο και της τεχνικής υπηρεσίας. Συγκεντρώνοντας στοιχεία από το παρελθόν για την προσφορά και το έργο των ανθρώπων που μας εκ-

προσώπησαν και που σήμερα διεκδικούν και πάλι την ψήφο μας, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι βρήκαμε πολλά για την Ελευθερία Τοκατλίδη που είναι υποψήφια με τον συνδυασμό «Πάμε να Ενώσουμε το Χαϊδάρι». Οι Χαϊδαριώτες μπορούν να είναι υπερήφανοι! 1. Τα παιδιά μας έχουν Παιδικούς Σταθμούς με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και υπηρεσιών, εξυπηρετώντας όλες τις εργαζόμενες μητέρες. 2. Μπορούν να απασχολούνται τους καλοκαιρινούς μήνες, δημιουργικά γνωρίζοντας αθλήματα και διασκεδάζοντας. 3. Εντάξαμε όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ προκειμένου να στέλνουν τα παιδιά τους ΔΩΡΕΑΝ στους Παιδικούς Σταθμούς. 4. Για πρώτη φορά σε ολόκληρη την Αττική, το Χαϊδάρι προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ στους γονείς προγράμματα άθλησης και πολιτισμού για τα παιδιά. 5. Δημιουργήσαμε Τράπεζα Τροφίμων για τη στήριξη

των οικονομικά ασθενέστερων συνδημοτών μας και εξυπηρετούμε πάνω από 600 οικογένειες μηνιαίως, ώστε να μην είναι αβοήθητες στην κρίση. Υλοποιήσαμε προγράμματα για τη στήριξη των ανέργων, όπως το πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ που θα δώσει δουλειά για ένα χρόνο σε νέους άνεργους. Δώσαμε πρόσβαση σε ανασφάλιστους δημότες μας και ηλικιωμένους (ΚΑΠΗ) να κάνουν σειρά υγειονομικών εξετάσεων προληπτικής ιατρικής, καθώς και σε ανασφάλιστες γυναίκες να κάνουν ψηφιακή μαστογραφία, η οποία είναι μία εξαιρετικά ακριβή εξέταση. Σταθήκαμε δίπλα στους ανθρώπους της 3ης ηλικίας με σύγχρονους λειτουργικούς χώρους, ΚΑΠΗ, ενώ συνεχίσαμε και επεκτείναμε το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι». Δημιουργήσαμε μία σειρά από Κοινωνικές Δράσεις και Υπηρεσίες που ανακούφισαν τους συνδημότες μας.

Και επειδή μιλάμε για το μέλλον δείτε τι άλλο έχει στο μυαλό της, η Ελευθερία Τοκατλίδη: • Δημιουργία σύγχρονου, ισχυρού κοινωνικού ιστού για τις ευπαθείς ομάδες των δημοτών. • Υποστήριξη του Εθελοντικού Κινήματος που δημιούργησαν εκατοντάδες συνδημότες μας όλα αυτά τα χρόνια, και στο οποίο συμμετείχε η Εκκλησία, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η Τοπική Αγορά του Χαϊδαρίου και μεγάλες επιχειρήσεις που έγιναν αρωγοί των δράσεών μας. • Ίδρυση του πρώτου Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου. • Συνέχιση της αξιοποίησης των δυνατοτήτων που μας δίνει το ΕΣΠΑ και όλα τα υπόλοιπα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία, δημιουργώντας νέες δομές προς όφελος των δημοτών.

Hatha H atha yoga all levels levv els Viny yasa Asthanga Vinyasa Restorative & Yinn Yoga ëèôäóè÷ö íá ëèôäóè÷öìíá Prenatal Yoga Yog ga Kundalini Yog Yoga ga a Aerial Yoga a Yoga for the K Kids! Kid ds!

sid dhi hii 

ÔÐèîß Èûçèíäðáõò÷Úäĕçßôì ÔÐèîß Èûçèíäðáõò÷Úäĕçßôì öömaria maria VLGGKL\RJDDOO#JPDLOFRP VLGGKL\RJDDOO#JPDLOFRP find findXVRQIDFHERRN XVRQIDFHERRN

ü üāĆĈÿùąćĉĊýóąùĂýĎČĈāĉĊöQBSUZ āĆĈÿùąćĉĊýóąùĂýĎČĈāĉĊöQBSUZ

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 15

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014

Δημοτικές εκλογές Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου - Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Παράταξη «Πάμε να Ενώσουμε το Χαϊδάρι»

«Ένας ενεργός πολίτης και όχι μια ξύλινη Πολιτικός» Η Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου θεωρείται η πλέον ενδιαφέρουσα πρόταση για τον Δήμο Χαϊδαρίου μέσα από το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Πάμε να Ενώσουμε το Χαϊδάρι» Με λίγα λόγια η Κωνσταντίνα είναι μία από εσάς. Ένας ενεργός πολίτης και όχι μία ξύλινη πολιτικός. Ως αντιδήμαρχος Νεολαίας, Αθλητικών και Πολιτιστικών Υπηρεσιών διοργάνωσε δεκάδες δράσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις στα ιστορικά μας μνημεία και κτίρια αλλά και στη Νέα αίθουσα του Δημαρχείο. Στο ενεργητικό της έχει πληθώρα θεατρικών παραστάσεων ενώ για πρώτη φορά η Εθνική Λυρική Σκηνή ήρθε στην πόλη μας!

Με «αέρα» Πολιτιστικής, Αθλητικής, και εμπορικής άνθισης του Δήμου μας Στο γιατί το Χαϊδάρι θεωρείται από πολλούς ως μια Κυψέλη Πολιτισμού η ίδια απαντά: «Αξιοποιήσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας, βελτιώσαμε τις υποδομές για να γυμναστούν ελεύθερα τόσο οι Δημότες μας, όσο και οι Σύλλογοι της πόλης μας. Δημιουρ-

like us on

γήσαμε τον νέο κανονισμό λειτουργίας τους και βέβαια η καθιέρωση του «ΕΝ ΤΩ ΔΡΟΜΩ», της μεγάλης γιορτής του Αθλητισμού και Πολιτισμού στους δρόμους της πόλης μας.» τονίζοντας χαρακτηριστικά πώς : «Μπροστά μας υπάρχουν προγραμματισμένες και δρομολογημένες ενέργειες για την Πολιτιστική και Αθλητική άνθιση του Δήμου μας». Η Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου οραματίζεται ένα νέο μοντέλο διοίκησης, με νέους τρόπους εξεύρεσης οικονομικών πόρων, με κριτήρια σύγχρονου management, ηλεκτρονικές υπηρεσίες αλλά πολύ περισσότερο σωστές υπηρεσίες, χωρίς ταλαιπωρία και παράπονα από τους πολίτες. Άμεσος στόχος της να γίνει το Χαϊδάρι μια λειτουργική βιώσιμη πόλη σε πλήρη άνθιση, με σωστή αξιοποίηση της ίδιας της τοπικής αγοράς.

κόσμο από όλα τα προάστια. Δεν είναι καιρός το Χαϊδάρι να γίνει και μια διαδρομή σταθμός πέραν από τον καφέ και την διασκέδαση; Απ: « Αν λειτουργήσει σωστά η τοπική αγορά δεν έχει ανάγκη να φοβάται τίποτα. Άλλωστε αυτή είναι η στόχευση μας. Να γίνουν όντως οι κεντρικοί δρόμοι της αγοράς το «μικρό Παρίσι» της Δυτικής Αττικής και όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας να παραμένουν βιώσιμες και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, Έχουμε την δυνατότητα, υπάρχει το πρόγραμμα και το επιχειρηματικό ενδιαφέρον».

Η Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου θεωρεί την προσφορά προς την πόλη της αυτονόητη και Ερ: Η πόλη μας πλέον μπήκε στον χάρτη δια- είναι έτοιμη να βάλει ένα ακόμα λιθαράκι στο δρομής του ΜΕΤΡΟ φέρνοντας πιο εύκολα να πάει η πόλη μας ένα βήμα πιο μπροστά.

www.facebook.com/247press.com.gr


16 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014

Δημοτικές εκλογές

Πάνω από 2500 Χαϊδαριώτες και Χαϊδαριώτισσες τίμησαν την «Πασχαλιά του Λαού»

Σπύρος Λάμπρου Ο εμπνευστής ενός «κοινωνικού θεσμού» συνεχίζει να είναι πεισματικά αληθινός! “Εμείς θα συνεχίσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας να είμαστε πεισματικά πάντα αληθινοί...”

Με αυτή την φράση -που είναι ενδεικτική για τον χαρακτήρα του- έκλεισε την σύντομη ομιλία του ο εμπνευστής της «Πασχαλιάς του Λαού» πρόεδρος των Ακαδημιών ποδοσφαίρου του Α.Ο Χαϊδαρίου κ. Σπύρος Λάμπρου. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο (αθλητικό κέντρο Τάκης Χαραλαμπίδης) μικροί και μεγάλοι άνδρες και γυναίκες , εκπρόσωποι φορέων και δημοτικών παρατάξεων έδωσαν δυναμικό παρόν μπροστά στην ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη . Ο Σπύρος Λάμπρου προσωπικά μαζί με τους συνεργάτες

του είχαν αναλάβει την διοργάνωση της εκδήλωσης, φροντίζοντας να υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι με παιχνίδια για να παίζουν με ασφάλεια τα μικρά παιδιά και παράλληλα τα εδέσματα να προσφέρονται πλουσιοπάροχα. Ο ίδιος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους τους χορηγούς καθώς και τους υποψηφίους δημάρχους που βρέθηκαν στην εκδήλωση, ευχόμενος με την βοήθεια του Θεού την συνέχιση αυτής της γιορτής για πολλά ακόμη χρόνια…

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 17

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014

Δημοτικές εκλογές

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Πάμε να Ενώσουμε το Χαϊδάρι»

Απόστολος Χριστοδουλάκης του Ελευθερίου Οικονομολόγος Επιχειρήσεων,MSc - Φοροτεχνικός Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

«Στόχος μας η ευημερία και η ανάπτυξη στον δήμο μας» Πλησιάζει η 18η Μαΐου. Την επόμενη ημέρα των εκλογών, η παράταξη της πλειοψηφίας θα λειτουργεί σε ένα πρωτόγνωρο πλαίσιο . Απαιτείται να εκμεταλλευτεί όλο το διαθέσιμο δυναμικό της, με βάση το νέο στερέωμα που προστάζει την πλήρη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων. Και θα είναι υπόλογη για τις πράξεις ή παραλείψεις της.

Επειδή πολλοί με ρωτούν τι άλλο θα μπορούσε να στερηθεί ο δημότης μας, πέραν από κοινωνικές υπηρεσίες ,το παράδειγμα που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό. Φανερώνει πώς μια όχι σωστή δική μας απόφαση μπορεί να μας κάνει όλους μας να σκεφτόμαστε ακόμα και την «μετοίκιση» σε κάποιο κοντινό μας δήμο. Αν λοιπόν η νέα διοίκηση δεν καταφέρει να τηρήσει τους στόχους στους προϋπολογισμούς της, θα κρίνεται αυστηρά από ελεγκτές της Τρόικας, ενώ παράλληλα το κεντρικό κράτος δεν θα αναλαμβάνει την χρηματική σωσίβια λέμβο. Η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να βρει τον τρόπο για να καλύψει αυτό που υποσχέθηκε και δεν έγινε. Και επειδή οι επιχειρηματίες- διασώστες την σημερινή εποχή δεν θα μπορούσαν να βοηθήσουν μια τέτοια κατάσταση, το μάρμαρο θα το πληρώσουν αυτοί που επαναπαυτήκαν στην επιλογή της ψήφου τους. Δηλαδή όλοι εμείς! Στο παραπάνω πλαίσιο η Δημοτική αρχή, αντί να ζητά επιπλέον κονδύλια από την κυβέρνηση ,θα υποχρεώνεται μέχρι και να δεκαπλασιάζει τον συντελεστή του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας που πληρώνουν οι δημότες της. Από 0,25-0,35 τοις χιλίοις σήμερα, σε 3 τοις χιλίοις κατά ανώτατο όριο. Αν λοιπόν ο δήμος μας παράγει ελλείμματα, ένα ακίνητο αντικειμενικής αξίας 100.000 ευρώ που σήμερα πληρώνει κάποιος 25-35 ευρώ το χρόνο, θα πρέπει να πληρώνει 300 ευρώ! Ένα απλό παράδειγμά που δείχνει πως μπορεί να δημιουργηθεί ένα ασήκωτο βάρος σε μία μέση οικογένεια. Μία οικογένεια που επέλεξε να ζήσει στην πόλη μας και να ψηφίσει αυτόν που θα την εκπροσωπεί για να παραμείνει σε αυτήν. Μια πόλη, που ήδη ζει σε μεγάλο βαθμό σε ρυθμούς κοινωνικής αλληλεγγύης, οφείλει με υπευθυνότητα να στηριχθεί σε μία δυνατή διοίκηση. Οφείλει να επιλέξει μια Δημοτική Αρχή, που θα μπορεί να αντιληφθεί τη θέση του Δημότη και να αξιολογήσει οικονομικές προτάσεις ανάπτυξης της περιοχής μας.

Το Χαϊδάρι δεν θέλει μόνο διαχείριση… θέλει και αξιοποίηση Αυτό, είναι εφικτό με έναν τρόπο. Μόνο με την εμπιστοσύνη και την ψήφο στην παράταξη «Πάμε να ενώσουμε το Χαϊδάρι» με τον Ανδρέα Μποζίκα, στις εκλογές τις 18ης Μαϊου . Γιατί έχουμε οικονομική σκέψη. Γιατί έχουμε αυτοδιοικητική Εμπειρία. Γιατί μπορούμε να επεξεργαστούμε και να υλοποιήσουμε επιτυχώς σχέδια

ελέγχου, συντήρησης, αναδιοργάνωσης και ανάπτυξης του Δήμου. Γιατί μπορούμε να δημιουργήσουμε αξία για τον Δημότη. Γιατί έχουμε και την Ικανότητα και τη Γνώση και τη Θέληση. Εγώ προσωπικά, ζητώ τον σταυρό σας, για μια πόλη στολίδι της Δυτικής Αττικής. Μία πόλη που λάμπει από μέσα προς τα έξω.

+ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


18 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014

Αθλητικά

Της Ματίνας Πατρικάκου & τουΓιάννη Πανόπουλου

Α' ΕΠΣΑ 1ος ΟΜΙΛΟΣ

1ος Όμιλος

Οι Χαϊδαριώτες φίλαθλοι τραγουδούν:

Γ' Εθνική θα σε ξαναδώ και θα τρελλαθώ! "Είμαστε πια πρωταθλητές" τραγουδούσαν οι παίχτες του ιστορικού Α.Ο.Χ. που κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος με το σπουδαίο διπλό επί της Αγίας Ελεούσας. Η επιβράβευση για τους κόπους τριών χρόνων ήρθε επιτέλους με τον πολυπόθητο τίτλο, ο οποίος ήρθε για να επιβραβεύσει τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στο οικοδόμημα του Α.Ο. Χαϊδαρίου, από τις πιο μικρές ηλικίες μέχρι και την α' ομάδα. Τα νεαρά παιδιά που πρωτοαγωνίστηκαν στην ανδρική ομάδα πριν 3 χρόνια (μετά τον οδυνηρό υποβιβασμό από το Περιφερειακό Πρωτάθλημα) φέτος ανδρώθηκαν, απέκτησαν τις απαιτούμενες εμπειρίες και κατέκτησαν πανάξια τον τίτλο, αποσπώντας τα κολακευτικότερα σχόλια από όλους τους αντιπάλους τους. Πολύ σημαντικό είναι ότι 22 στους 25 ποδοσφαιριστές είναι γηγενείς, πονάνε τη φανέλλα κι αγαπάνε το σύλλογο στον οποίον γεννήθηκαν ποδοσφαιρικά. Αυτή η προσπάθεια αναγνωρίστηκε από το σύνολο του φίλαθλου κοινού της πόλης και φέτος ειδικά, όλα τα παιχνίδια του Α.Ο.Χ. ήταν μια πραγματική γιορτή. Τώρα όμως αρχίζει ένας πραγματικός "Γολγοθάς"

για τους "κυανέρυθρους" οι οποίοι καλούνται να προβιβαστούν στη Γ' Εθνική μέσα από μια εξοντωτική διαδικασία μπαράζ με τρεις ακόμα πολύ δυνατές ομάδες. Συγκεκριμένα, ο Α.Ο.Χ. θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες μπαράζ τους Εθνικό, Πανερυθραϊκό και Οδηγήτρια, με τον πρωταθλητή να κατακτά το εισιτήριο της ανόδου. Η διοίκηση του συλλόγου απευθύνει έκκληση στο φίλαθλο κοινό της πόλης για μαζική συμπαράσταση στην ομάδα, η οποία θα οδηγήσει στην πολυπόθητη κατάκτηση της ανόδου. Τα τελευταία παιχνίδια πριν τα μπαράζ ήταν: ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ-ΧΑΪΔΑΡΙ:0-1 Η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, που κανείς δεν πίστευε ότι θα κατακτούσε τον τίτλο στην αρχή της χρονιάς, πέρασε “δια πυρός και σιδήρου” από την έδρα της Αγ. Ελεούσας επικρατώντας με 0-1 και σφραγίζοντας με την πανάξια άνοδό της, τη φιλοσοφία ενός συλλόγου που επενδύει στα

1. ΧΑΪΔΑΡΙ 67 2. ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ 67 3. ΧΟΛΑΡΓΟΣ 60 4. ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ 54 5. ΕΛΠΙΔΑ ΑΓ.ΑΝΑΡΓ. 49 6. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ν.ΛΙΟΣ.47 7. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 45 8. ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 44 9. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 44 10. ΚΑΜΑΤΕΡΟ 43 11. ΑΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 42 12. ΓΚΥΖΙΑΚΟΣ 40 13. ΕΝΩΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ 28 14. ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ 18 15. ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡ. 16 16. ΔΑΦΝΗ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ 3

νιάτα, στο ταλέντο και στις ακαδημίες του! Στο κατάμεστο γήπεδο της οδού Ορυζομύλων, οι “κυανέρυθροι” ξεκίνησαν πολύ νευρικά. Το άγχος τους είχε κυριεύσει και σε καμία περίπτωση δεν απείλησαν την αντίπαλη εστία. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι, χωρίς βαθμολογικό άγχος, ήταν καλύτεροι, πίεζαν ψηλά τους παίχτες του κ. Αρζένη και είχαν τη μοναδική καλή στιγμή του α’ μέρους, όταν στο 23’ ο Ρούσσος πλάσαρε άστοχα από καλή θέση. Στην επανάληψη όμως οι Χαϊδαριώτες παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι. Πίεσαν από την αρχή τον αντίπαλο και επιβραβεύτηκαν. Στο 48’ ο Σουμελίδης κέρδισε φάουλ 10 μ. έξω από την περιοχή. Η αρχική εκτέλεση του Χριστούλη βρήκε στο τείχος και στην επαναφορά, ο ίδιος παίχτης με ένα ασύλληπτο κεραυνό έστειλε τη μπάλα στο “Γ” της αντίπαλης εστίας, γράφοντας το 0-1 και στέλνοντας τους 150 περίπου Χαϊδαριώτες φιλάθλους στα ουράνια. Στη συνέχεια το παιχνίδι “άνοιξε” με τις δυο ομάδες να παίζουν πολύ επι-

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 19

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014

Αθλητικά

Απολύθηκε ο Αρζένης μια αγωνιστική πριν το τελος! Κεραυνός εν αιθρία για τους φίλους του Α.Ο.Χ. η λύση της συνεργασίας με τον προπονητή κ. Αρζένη. Με μια λιτή ανακοίνωση ανακοινώθηκε ότι: - "Η διοίκηση του Α.Ο. Χαϊδαρίου ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή της ανδρικής ομάδας κ. Αρζένη. Ο λόγος της λύσης της συνεργασίας ήταν η διαφορά φιλοσοφίας που υπήρχε ανάμεσα σε αυτόν και στη διοίκηση του συλλόγου. Ευχαριστούμε ολόψυχα τον κ. Αρζένη για την μέχρι τώρα προσφορά στο σύλλογο και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του. Χρέη πρώτου προπονητή στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής, αλλά και στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ' Εθνική Κατηγορία, θα εκτελέσει ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του, ο κ. Ασπρογέρακας." Σίγουρα κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη, μιας και ο κ. Αρζένης αγωνιστικά ήταν απόλυτα πετυχημένος. Ανέλαβε πέρυσι στον α' γύρο τις τύχες θετικά. Η Αγ. Ελεούσα έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με τους Ρούσσο και Καβακά, ενώ στον αντίποδα σημαντικές ευκαιρίες έχασε και το Χαϊδάρι με τους Κοτσολάκο και Ρούπι. Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε “τελειώσει” νωρίτερα για το Χαϊδάρι, αν ο κ. Κυριακόπουλος έδινε το καταφανέστατο πέναλτυ στο 81΄που έγινε στο Ρούπι. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν βασανιστικά για τους “κυανέρυθρους” που κλείστηκαν για να διαφυλλάξουν το 0-1, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά, χωρίς όμως να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους παίχτες του Α.Ο.Χ. να πανηγυρίζουν σαν τρελλοί την πολύ μεγάλη αυτή επιτυχία, την ίδια στιγμή που στην εξέδρα είχε στηθεί τρελλό πανηγύρι από τους Χαϊδαριώτες φιλάθλους. ΧΑΪΔΑΡΙ- ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘΗΝΩΝ:2-3 Σε έναν αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα, το Χαϊδάρι

like us on

της ομάδας, όταν αυτή βρισκόταν στην προτελευταία θέση και με πορεία πρωταθλητισμού ο Α.Ο.Χ. τερμάτισε στην 5η θέση. Φέτος, παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο της κατηγορίας ο Α.Ο.Χ. τερμάτισε πρωταθλητής κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα το πιστώνεται. Οι "κακές γλώσσες" όμως λένε ότι το κλίμα στα αποδυτήρια ανάμεσα στον κ. Αρζένη και στους παίχτες ήταν κακό από την αρχή της χρονιάς και δημιουργούντο συνεχώς εντάσεις και προστριβές. Αυτές βέβαια καλύπτονταν από τη διοίκηση, ενώ τα θετικά αποτελέσματα λειτουργούσαν "πυροσβεστικά", όμως προσωπικά ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Σπίνουλας θεώρησε ότι έπρεπε να υπάρξει αλλαγή προπονητή εδώ και τώρα. Η απόφαση αυτή πάντως είναι υψηλού ρίσκου, καθώς οι αγώνες μπαράζ για την άνοδο είναι μπροστά, όμως θεωρείται ότι η κίνηση αυτή θα λειτουργήσει ως "βαλβίδα αποσυμπίεσης" στα αποδυτήρια και οι νεαροί άσοι της ομάδας θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στα δύσκολα παιχνίδια που απομένουν για να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου.

που είχε κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο από την προτελευταία αγωνιστική, έχασε από το Θρίαμβο Αθηνών με 2-3. Στο ντεμπούτο του κ. Ασπρογέρακα στον "κυανέυρυθρο" πάγκο, οι νεαροί άσοι του Χαϊδαρίου ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και προηγήθηκαν στο 23' με ωραίο χτύπημα φάουλ του Χριστούλη από πλάγια θέση. Οι Χαϊδαριώτες συνέχισαν να είναι καλύτεροι και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο το α' μέρος, όταν στο 44' ο Χριστούλης και πάλι με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-0. Δυστυχώς στην επανάληψη οι νεαροί άσοι του Α.Ο.Χ. είχαν το μυαλό τους στα μπαράζ ανόδου και παρουσιάστηκαν στο γήπεδο χωρίς συγκέντρωση και πάθος. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το "μπλακ άουτ" των κυανέρυθρων και μέσα σε 7 λεπτά ανέτρεψαν το σκορ! Συγκεκριμένα, στο 52' και στο 54' ο Σαλαπάτας με ισάριθμες κεφαλιές ισοφάρισε σε 2-2 και στο 59' με τον ίδιο τρόπο ο Τσούγκος έγραψε το 2-3 που ήταν και το τελικό σκορ.

www.facebook.com/247press.com.gr


20 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014

Αθλητικά

Όνειρο τελικά παρέμεινε η άνοδος για το Θρίαμβο

B' ΕΠΣΑ

1ος Όμιλος

Δεν τα κατάφεραν τελικά οι ποδοσφαιριστές του Θριάμβου. Παρά το καλό πρόσωπο που έδειξαν στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, στην κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος δεν τα κατάφεραν κι έμειναν πίσω στη βαθμολογία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Κολωνός να απομακρυνθεί βαθμολογικά με 11 βαθμούς και να πετύχει την απευθείας άνοδο στην Α' ΕΠΣΑ χωρίς ο Θρίαμβος να μπορέσει να δώσει αγώνα μπαράζ για την άνοδο. Οι παίχτες του κ. Κιούρκου, παρά το καλό πρόσωπο που έδειξαν στα ντέρμπι, έχασαν ανέλπιστους βαθμούς στα εύκολα θεωρητικά παιχνίδια κι έμειναν πολύ πίσω στη βαθμολογία. Πλέον, οι άνθρωποι του συλλόγου κοιτούν την επόμενη χρονιά και σε συνάρτηση με τις διοικητικές εξελίξεις στο σύλλογο, θα προσπαθήσουν να θέσουν τις βάσεις για μια ακόμη καλύτερη χρονιά. Τα τελευταία παιχνίδια ήταν: ΘΡΙΑΜΒΟΣ-ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ:0-1 Τεράστια γκέλα ιγα το Θρίαμβο που έχασε εντός έδρας από την Ανθούπολη με 1-0. Οι δύο ομάδες αν και προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο γκολ στο πρώτο ημίχρονο δεν τα κατάφεραν αφού οι

ευκαιρίες σταματούσαν στους δύο τερματοφύλακες. Με το σφύριγμα της έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου οι ομάδες έδειχναν να συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό με καμία από τις δύο να μην μπορεί να βρεί δίχτυα. Ωστόσο, ο Δρόσος κατάφερε να «κλέψει» την νίκη από τον Θρίαμβο πετυχαίνοντας στο 68΄ το 1-0, δίνοντας τους 3 βαθμούς της νίκης στην Ανθούπολη. ΛΑΥΡΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣΘΡΙΑΜΒΟΣ: 1-1 Ακόμα μια γκέλα για το Θρίαμβο Χαϊδαρίου, που βλέπει την άνοδο να απομακρύνεται. Οι "κυανόλευκοι" φιλοξενήθηκαν από τη Λαύρα Αργυρούπολης, όμως δεν τα κατάφεραν κι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1,

με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν στην 4η θέση της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν τον αγώνα καλύτερα, είχαν δοκάρι στο 37' με τον Κουτέλα και προηγήθηκαν στο 39' με έυστοχη εκτέλεση πέναλτυ του Κανελλόπουλου. Δυστυχώς, στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και με εκτέλεση πέναλτυ στο 62' του Λιβανού έγραψαν το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ. ΘΡΙΑΜΒΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: 0-0 Σε ένα δυνατό παιχνίδι, οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 0-0, χωρίς να μείνει κανείς ικανοποιημένος. Ο Θρίαμβος παρατάχθηκε με αρκετά νέα πρόσωπα, χωρίς όμως να δείξει

like us on

1. ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ 66 2. ΚΟΛΩΝΟΣ 63 3. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ54 4. ΑΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 53 5. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡ.52 6. ΑΣΤΗΡ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 50 7. ΑΕ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΟΣ. 44 8. ΛΑΥΡΑ ΑΡΓ/ΛΗΣ 44 9. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ 42 10. ΑΡΜΕΝΙΚΗ 42 11. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣ. 42 12. ΙΛΙΣΙΑ 2004 38 13. ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 36 14. ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ 31 15. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΤΡ. 23 16. ΔΙΑΓΟΡΑΣ 19 17. ΑΕ ΙΛΙΟΥ 9 αγωνιστικά κάτι ιδιαίτερο. ΒΡΙΛΛΗΣΙΑ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ:1-1 Σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι καίγονταν για τους βαθμούς, ο Θρίαμβος έσωσε την παρτίδα στο τέλος. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 7΄ με τον Κατσιμίχα, έλεγχαν το παιχνίδι κι όλα έδειχναν ότι θα έφταναν σε μια σημαντική νίκη. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον Κουτέλα, καθώς ο έμπειρος φορ στο 92' με ωραία προσωπική ενέργεια έγραψε το 1-1 που ήταν το τελικό σκορ.

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 21

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014

Αθλητικά

Μεγάλο ρεκόρ με 30 νίκες σε 30 αγώνες για τις αήττητες πρωταθλήτριες!

Καλές εντυπώσεις στο τέλος για το Δάσος Παρά το ότι η ομάδα δεν πέτυχε το στόχο της ανόδου, μπαίνουν σιγά σιγά οι βάσεις για του χρόνου. Οι Δασιώτες μάλιστα, λιγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, πέτυχαν την έκπληξη της σεζόν επικρατώντας εκτός έδρας του ισχυρού Απόλλωνα Περιστερίου. Οι τελευταίοι αγώνες ήταν: ΔΑΣΟΣ-ΜΑΡΟΥΣΙ:1-2 Ήττα γοήτρου για το Δάσος από το ισοδύναμο Μαρούσι. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 1-0 στο 65' με τον Γώγιο. Ήλεγχαν το παιχνίδι κι όλα έδειχναν ότι θα κέρδιζαν, όμως οι φιλοεξνούμενοι στο 85' ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Περισοράτη κι έκαναν την ολική ανατροπή στο 92' με τον Ζήκο. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥΔΑΣΟΣ: 1-2 Όλα κρίθηκαν στο τέλος, με τους Δασιώτες να παίρνουν το τρίποντο στην εκπνοή. Οι παίχτες του κ. Κιούρκου προηγήθηκαν στο 76' με τον Μίντσεβ, όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 80΄με τον Κούμπουρο και πίεσαν για τη νίκη. Στο 91' όμως ο Τσιούλος με πέναλτυ διαμόρφωσε το 1-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

like us on

Γ' ΕΠΣΑ

3ος Όμιλος 1. ΦΩΣΤΗΡ ΚΑΙΣ/ΝΗΣ 56 2. ΚΟΡΩΝΙΔΑ 50 3. ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΚΟΣ 49 4. ΑΘΗΝΑΪΔΑ 47 5. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡ. 46 6. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΤΡ/ΛΗΣ 42 7. ΝΕΑ ΖΩΗ ΜΕΤ/ΣΗΣ 39 8. ΟΡΦΕΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 38 9. ΜΑΡΟΥΣΙ 37 10.ΔΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ 35 11. ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 34 12. ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ 32 13. ΝΙΚΗ ΑΛΙΜΟΥ 27 14. ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ 13 15. ΑΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ -7

www.facebook.com/247press.com.gr

Αήττητο πρωτάθλημα και φιέστα ανόδου για τα κορίτσια του Θριάμβου! Το επιστέγασμα μιας φανταστικής χρονιάς, ήρθε με τον τελευταίο αγώνα για τις αθλήτριες του Θριάμβου Χαϊδαρίου. Στο ντέρμπι της πόλης, Θρίαμβος και Πήγασος έκλεισαν τη χρονιά, σε μια γιορτή για το Χαϊδαριώτικο βόλλεϊ. Οι "κυανόλευκες" ήταν πολύ ανώτερες κι επικράτησαν των "πορτοκαλί" με 3-0 σετ, σε ένα παιχνίδι που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού όλοι περίμεναν την απονομή του κυπέλλου του πρωταθλητή στις αθλήτριες του κ. Αποστολογιωργάκη. Συμπληρώνοντας λοιπόν 30 νίκες σε 30 αγώνες και αφού δέχτηκαν τα

συγχαρητήρια του συμπολίτη Πήγασου, οι αθλήτριες του Θριάμβου σήκωσαν το κύπελλο του πρωταθλητή μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους τους και ετοιμάζουν τα πλάνα τους για την Α'2, όντας η μοναδική ομάδα της πόλης που θα αγωνιστεί σε τόσο ψηλό αγωνιστικό επίπεδο την επόμενη χρονιά. Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στην ομάδα του Θριάμβου, την οποία τη συντροφεύουν οι ευχές όλων των φιλάθλων της πόλης, ενόψει της δύσκολης επόμενης σαιζόν στην Α'2 Εθνική Κατηγορία.


22 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014

Αθλητικά

Με καρδιά πρωταθλητή η Δάφνη Δαφνίου

Παρά το μειονέκτημα έδρας, η Δάφνη προκρίθηκε στον τελικό των μπαράζ Σε μια πολύ αμφίρροπη σειρά, κόντρα στους Θρακομακεδόνες, την καλύτερη ίσως ομάδα του ομίλου, οι παίχτες της Δάφνης έδειξαν τον καλύτερο εαυτό τους και προκρίθηκαν στον τελικό των μπαράζ ανόδου στην Α' Ε.Σ.Κ.Α. Εκείς θα αντιμετωπίσουν την ομάδα της Νέας Ιωνίας με μειονέκτημα έδρας, γεγονός όμως το οποίο φάνηκε πως δεν απασχολεί ιδιαίτερα τους αθλητές της Δάφνης. της σειράς. Oι πράσινοι ήταν νευρικοί στην επίθεση, όμως στην άμυνα ήταν συγκλονιστικοί και με τη βοήθεια του κόσμου τους έκαναν το μπρέικ σε ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι και άλλαξαν τις ισορροπίες της σειράς. Τα δεκάλεπτα ήταν: 17-19, 38-41, 5054 και 66-69.

1ο παιχνίδι: ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ-ΔΑΦΝΗ: 66-69 Με το δεξί ξεκίνησε τα μπαράζ ανόδου η ομάδα του κ. Μιχελιδάκη που επικράτησε εκτός έδρας επί των Θρακομακεδόνων με 66-69. Οι πράσινοι, με την υποστήριξη 100 περίπου φίλων τους, αγωνίστηκαν με πάθος σε μια δύσκολη έδρα και απέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας για τη συνέχεια

2ο παιχνίδι: ΔΑΦΝΗ-ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ: 50-57 Δεν τα κατάφερε η Δάφνη Δαφνίου στο κατάμεστο "Χρ. Αγγουράκης" και ηττήθηκε από τους Θρακομακεδόνες με 50-57. Με αυτό το αποτέλεσμα όλα θα κριθούν στον αγώνα της Πέμπτης στους Θρακομακεδόνες, όπου οι πράσινοι πρέπει να κάνουν πάλι την υπέρβαση αν θέλουν να προκριθούν

ƊƋżƄƍƉƋſƃƉ

Οι αθλητές του κ. Μιχελιδάκη φύλαξαν τις καλύτερες "παραστάσεις" τους για την κατάλληλη στγμή, βρίσκονται σε φουλ φόρμα κι όλοι στο σύλλογο ελπίζουν ότι η χρονιά θα κλείσει με την πολυπόθητη άνοδο. Η σειρά των πολύ αμφίρροπων αγώνων με τους Θρακομεκδόνες κύλησε ως εξής:

στον τελικό των μπαράζ ανόδου. Η Δάφνη ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ άστοχοι και οι παίχτες του κ. Μιχελιδάκη έδειχναν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του αγώνα. Λίγο πριν τη λήξη του α' μέρους η Δάφνη προηγήθηκε με 12 πόντους (32-20) με το ημίχρονο να λήγει 32-22 για τους πράσινους. Ο τραυματισμός του Νικολετάκη όμως, αποδυνάμωσε τη δύναμη της Δάφνης εντός της ρακέτας, κάτι που φάνηκε στην επανάληψη. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 400 και πλέον Χαϊδαριώτες φίλαθλοι (50 περίπου ήταν οι φίλοι των φιλοξενούμενων) ήταν φανταστική, όμως στην 3η περίοδο οι νεαροί άσοι της Δάφνης δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν σωστά το πλεονέκτημα που είχαν και να αντέξουν στην πίεση της διαφαινόμενης πρόκρισης. Οι φιλοξενούμενοι, εκμεταλλευόμενοι το πρωτοφανές επιθετικό μπλάκ άουτ των γηπεδούχων, μείωσαν αρχικά, ισοφάρισαν και προς το τέλος του αγώνα πέρασαν μπροστά στο σκορ. Οι πράσινοι έδειχναν να "πνίγονται" από το άγχος και τελικά έχασαν μάλλον δίκαια με 50-57. Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά φέτος το

ƐżƋżƅżƆƊƃȲƁƌƃŸżƇƇƁƌ Ɛ żƋżƅżƆƊƃȲƁƌƃŸżƇƇƁƌ ƌƍƋƄżƋżƒƌƄżƄƁāƐżƒȲżƋƃāƍƁƅ ƌ ƍƋƄżƋżƒƌƄżƄƁāƐżƒȲżƋƃāƍƁƅ

ƄƔƠƝ—ƕ ƄƔƠƝ—ƕƧƙžƙƣƣơƢƕȵƃ››ƦƜƧƦ—ƗƝȵ — ƧƙžƙƣƣơƢƕȵƃ››ƦƜƧƦ Ƨ —Ɨ — Ɲȵ 2Q/LQHƝƤƟ—ƕƧƯƩƟƙ›ƦƪƝƣƝƩ—ƔƪƯƤ 2Q/LQHƝƤƟ—ƕƧƯ Ƨ ƩƟƙ›ƦƪƝƣƝƩ—ƔƪƯƤ

like us on

ǿǿȆȆȅǻȇȅȂȅȈ ȆȆȅǻȇȅȂȅȈ

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 23

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014

Αθλητικά

Εκτός από ποδόσφαιρο, παιδικά πάρτυ στο Athens Club 5x5

"Χρ. Αγγουράκης" είχε τόσο πολύ κόσμο. Οι πράσινοι, από αουτσάϊντερ, για πρώτη φορά φέτος ήταν φαβορί, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Η πίεση και το άγχος γύρισε "μπούμερανγκ" για την ομάδα, που δεν μπόρεσε να δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες. 3ο παιχνίδι: ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ-ΔΑΦΝΗ:66-68 Οι παίχτες του κ. Μιχελιδάκη, παίζοντας φανταστικό μπάσκετ, σε μια καυτή έδρα και απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, έκαναν το μπρέικ για 2η φορά κι επικράτησαν με 66-68 σε ένα ματςθρίλερ! Μετά την ψυχρολουσία και την ήττα της περασμένη Δευτέρας, οι πράσινοι μπήκαν μουδιασμένα και στην α' περίοδο ήταν πίσω στο σκορ με 18-11. Οι φωνές του κ. Μιχελιδάκη και οι ιαχές των 100 περίπου Χαϊδαριωτών φιλάθλων "ξύπνησαν" τους πράσινους οι οποίοι παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι και ανέτρεψαν με φανταστικό μπάσκετ την κατάσταση, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 33-34. Στο β' μέρος η κατάσταση συνέχιζε να ελέγχεται από τη Δάφνη, που έκλεισε την 3η περίοδο προηγούμενη

like us on

με 43-51, καθώς οι παίχτες της έπαιζαν με απαράμιλλο πάθος και θέληση. Στο 35' μάλιστα, η διαφορά άγγιξε τη μεγαλύτερη τίμη της καθώς οι πράσινοι προηγήθηκαν με 48-58. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι πίεσαν, ευστόχησαν σε κάποια μεγάλα σουτ, οι "πράσινοι" υπέπεσαν σε κάποια εύκολα λάθη και η κατάσταση αντιστράφηκε. 42'' πριν τη λήξη οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 66-64. Στα 21'' ο Προσελέντης με τρομερή ψυχραιμία ευστόχησε στις βολές ισοφαρίζοντας σε 66-66. Στην τελευταία επίθεση, οι παίχτες της Δάφνης "δάγκωναν" στην άμυνα και όχι μόνο δεν δέχτηκαν καλάθι, αλλά έκλεψαν τη μπάλα με το νεαρό Μουρίκη να κερδίζει φάουλ 7'' πριν το τέλος. Παρά την κρισιμότητα των βολών ο νεαρός άσος ευστόχησε και στις δυο βολές γράφοντας το 6668, ενώ στο χρόνο που απέμενε έπαιξε εξαιρετική άμυνα με αποτέλεσμα η τελευταία επίθεση των γηπεδούχων να εκδηλωθεί βεβιασμένα και χωρίς αποτέλεσμα. Η κόρνα της λήξης βρήκε τους παίχτες της ομάδας να πανηγυρίζουν μαζί με τον κόσμο τους, σε μια φανταστική και πανηγυρική ατμόσφαιρα.

www.facebook.com/247press.com.gr

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στο ATHENS CLUB 5x5. Ήδη έχουν ξεκινήσει τα ανοιξιάτικα πρωταθλήματα, των οποίων η εξέλιξη θα κορυφωθεί πριν το καλοκαίρι. Το αγωνιστικό επίπεδο είναι πολύ υψηλό, ενώ όλοι οι αγώνες είναι πολύ αμφίρροποι. Ταυτόχρονα, κάθε βράδυ οι φίλοι του ποδοσφαίρου έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν σε γιγαντοοθόνη τους μεγάλους ευρωπαϊκούς αγώνες στο χώρο του εντευκτηρίου. Αν συνυπολογίσουμε μάλιστα και το ότι τα Σαββατοκύριακα οι μικροί μας φίλοι εχουν τη δυνατότητα να διοργανώσουν τα παιδικά πάρτυ τους στο χώρο του γηπέδου με απόλυτη ασφάλεια, τότε ίσως και να μιλάμε για έναν μοναδικό πολυχώρο που προσφέρει χαρά και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους.

Αναλαμβάνονται διεκπεραιώσεις ασφαλιστικών εταιριών

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ● ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ● ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Λ. Καραγιάννη 4, Χαϊδάρι (1η παράλληλος από Λ. Αθηνών 202) Τηλ. 210.5817120


24 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάιος 2014

Δημοτικές εκλογές «Όραμα Δημιουργίας»

"Το Xαϊδάρι δεν πρέπει να γυρίσει πίσω" Κεντρική Ομιλία του Ηρακλή Δρούλια στην πλατεία Δάσους Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στη κεντρική ομιλία του υποψήφιου δήμαρχου Χαϊδαρίου Ηρακλή Δρούλια την Παρασκευή 9 Μαΐου στη πλατεία του Δάσους Χαϊδαρίου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος με τον συνδυασμό «Όραμα δημιουργίας» έδωσε έμφαση στα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία του Χαϊδαρίου. Ο κύριος Δρούλιας μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι στόχος του συνδυασμού του είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης λειτουργικής και ανθρώπινης πόλης που θα αποτελέσει κέντρο ανάπτυξης και πολιτισμού στην Αττική. Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τους δημότες του Χαϊδαρίου να του δώσουν τη δύναμη να αλλάξουν το Χαϊδάρι, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά "Το Xαϊδάρι δεν πρέπει να γυρίσει πίσω".

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr

Maios20142  
Advertisement