Page 1

24 december Det råder en allvarlig ökning av problemen för kristna. Vi vet inte om detta är början på en ny våg av förföljelse, så be om visdom och uthållighet för våra troende under denna tid av ökat offentligt motstånd. Ps 119:98.

Brunei 25 december Be för de få kristna som i tystnad får fira jul med resten av Kristi kropp i världen. På grund av de faror som följer med att offentligt bekänna sin tro, är dessa hemligt kristna isolerade från resten av kyrkan. Be för deras uppmuntran och styrka i Herren att härda ut. Kol 1:11.

Tunisien 26 december Låt oss be för Guds ledning och för kreativitet i att hitta sätt att utrusta och hjälpa de kristna i Tunisien. Heb 4:16. 27 december På avlägsna platser i Tunisien finns kristna familjer. De har ingen kontakt med andra i Kristi kropp, så ditt stöd och dina böner för dem behövs verkligen. Be att Herren öppnar upp möjligheter för gemenskap med andra troende. 1 Joh 1:7. 28 december Det finns en viss vilja och öppenhet bland tunisierna att få veta mer om evangeliet. Några av dem har fått biblar. Be att de får möta den Jesus de läser om. Jes 61:1.

Bangladesh 29 december De kristna är i underläge när de söker rättvisa. De motarbetas av inflytelserika medlemmar ur samhället, som påverkar poliser och lokala myndigheter att manipulera fall som anmälts av de kristna. Be att Herren ska ingripa när deras fall tas upp i lokala domstolar. Matt 12:20. 30 december Analfabetism gör de kristna sårbara för förtryck och övergrepp. Det fråntar dem även möjligheten att få njuta av Guds Ord, och växa i anden. Vi hoppas kunna hjälpa dem genom vårt Litteraturcenter. Be att Herren välsignar våra lärare och deras elever med sin gudomliga vishet, sitt beskydd och sin nåd. Ords 13:14. 31 december Trots motstånd från lokalbefolkningen, fortsätter Habib sin mission i olika delar av Kustiadistriktet. Han utsätts för hårt motstånd och pressas att sluta med sitt uppdrag. Be att Herren ska ingripa för hans räkning och att folkets hjärtan ska förändras. Matt 28:19-20.

Be

varje dag...

Färgkoder för bönekalendern: Allvarlig förföljelse

Allvarliga begränsningar

Allvarliga problem

Allvarligt förtryck

Svåra begränsningar

Religionsfrihet

Sverige 1 december Be att medmänsklighetens ande ska svepa in över vårt land och inspirera oss att dela med oss av vårt överflöd till dem som lider och plågas för att de tagit emot Guds gåva till oss - Jesus. Luk 2:12.

Israel & Palestinska områden 2 december Många kristna i Gaza lider av trauma på grund av krigen och den nuvarande situationen. Denna månad kommer det att finnas tillfällen för traumarådgivning, så be att Gud ska använda den för att bota människor och bygga sin kyrka i området. Jer 33:6. 3 december Be för kristna på Västbanken. Några av dem är hårt pressade på grund av hotfulla e-postmeddelanden de fått den senaste tiden. Dessa familjer är i särskilt behov av Guds skydd och omsorg, så be om mod och vishet. Ps 140:5. 4 december När världens ledare talar och arbetar med fredsprocessen igen, vet vi att endast Gud kan lösa denna konflikt. Be för de troende på båda sidor och för verklig fred i Jerusalem. Mark 9:50. 5 december Be för Pauline och hennes barn George, Wissam och Sama Det är nu tre år sedan hennes älskade make så brutalt mördades. Be att Gud uppmuntrar Pauline i hennes svårigheter. Ps 42:6. 6 december Be om beskydd över de kristna på Västbanken och särskilt för dem med icke-kristen bakgrund. Matt 11:28. 7 december Be att kyrkoledare och pastorer välsignas med visdom om hur man ska bemöta denna situation. Jer 3:15. 8 december Be för alla de kristna som utsätts för problem eller hot. Be att Herren ska vägleda dem och ge dom visshet om sin närvaro. Ps 145:18.


Iran 9 december Julen är en både svår och spännande tid för de troende i Iran. Många människor visar intresse för Jesus, men det utövas en hel del press på människor som försöker nå ut med budskapet. Be att Herren ska öppna upp för möjligheter. Ps 143:8. 10 december Kristna arresteras för sin tro och på grund av säkerhetsskäl kan inte alla händelser vidarebefordras. Be för alla de som lider i fängelse och som vi inte kan berätta om. 1 Joh 5:14. 11 december Studenter och ungdomar är Irans framtid. Be att deras sökande efter andlig sanning ska resultera i möten med Jesus. Ords 22:6.

Saudiarabien 12 december Be för den taxichaufför som bad om en arabisk bibel. Må Gud röra vid honom så att han inte bara vill läsa utan också lyda, oavsett kostnaden. Be att han ska kunna berätta om Kristus för sina passagerare på ett sätt som dom förstår. Apg 22:15. 13 december Be för en inflytelserik, välkänd och respekterad läkare som leder den muslimska bönen, men som är positiv till kristendomen. Be att han kan bli en person som bryter människors negativa tankar om Jesus och gör klart för dem att det är att läsa Bibeln. Rom 12:2.

Somalia 14 december Be för somalias nätverk av hemliga troende. Be för andlig tillväxt trots de mycket farliga förhållanden som råder och be att Gud ska skydda dem i allt de gör. Ps 121:7. 15 december Dina böner behövs verkligen för de kristna i Somalia som står inför faror inte bara på grund av sin tro, utan också för att de lever i en krigszon. Några familjer bor under extremt svåra förhållanden i flyktinglägren utanför Mogadishu. Be om beskydd över de kristna i Somalia. Jes 2:4. 16 december Be att de troende kommer att fortsätta värna om sin sammanhållning och att ledarna fortsätter hitta sätt att effektivt tjäna sin hjord. Apg 2:46. 17 december Be för de somaliska kristna som finns i flyktinglägren i

grannländerna. Be att de ska ha en iver att nå ut till de förlorade bland dem som de möter under den långa processen vid bosättning i ett nytt land. Ps 40:6.

Bhutan 18 december Lokala kyrkor i Bhutan förbereder sig för att fira Herrens födelse. Låt oss be för pastorer och troende - att de ska sprida Guds kärlek vidare, utan att förolämpa sina buddhistiska grannars känslor. Be också att Herren öppnar hjärtat hos dem de möter. 3 Joh 8.

Kina 19 december Vi utvecklar ett mentorprogram för utvalda kyrkoledare i Kina. Be för våra lärare som förbereder sig. Be också att vi hittar en lämplig plats för vårt utbildningscentrum. Kol 3:16. 20 december Vårt team i Kina har ett stort behov av att rekrytera kvalificerad personal till vår forskningsavdelning, eftersom behovet av att få korrekt och tillförlitlig information om kyrkan växer och vår personal inte hinner med. Be att Herren leder dem, som han har förberett för en sådan roll, till oss. Ps 25:5. 21 december Uiguriska kristna har bett oss att be för deras säkerhet och beskydd. De utsätts för många risker, särskilt när de är inblandade i kristen verksamhet. 2 Mos 23:20.

Algeriet 21 december Det har skett en vändning i processen om officiellt erkännande av Eglise Protestante d’Algérie (EPA). Trots löften om officiellt erkännande, avslogs det nyligen. Så EPA anses nu som en olaglig organisation. Be att Herren ska ingripa så att det officiella erkännandet ges. Am 5:24. 22 december I september presenterades två nya rättsfall som kommer att påverka kyrkan i Algeriet. Ett är mot två kristna som anklagas för att de ätit under Ramadan. Det andra är mot en kyrka som beordrats att stänga. Era böner om dessa rättsfall är verkligen uppskattade. Ps 82:3. 23 december Ett stort kyrkbygge i staden Tizi Ouzou stoppades av lokala myndigheter. Kyrkan var för liten för den växande församlingen, så ett tillbyggnadsprojekt hade inletts. Be att de ska få fortsätta byggplanerna. Ef 4:12.

Bönekalender december  
Bönekalender december  

Bönekalender december

Advertisement