Page 1

Bekijk de volledige lijst van 366 deelnemers op onze site.

UITNODIGING Open Bedrijvendag kan ook uw bedrijf helpen haar doelstellingen te realiseren! 1. Naambekendheid en image building Open Bedrijvendag brengt 2, 5 à 3x meer bezoekers naar uw bedrijf dan een eigen opendeurdag of andere initiatieven. Als grootste eendagsevenement van België krijgen wij bovendien massale redactionele aandacht op alle traditionele en sociale mediakanalen. Deze aandacht gaat hoofdzakelijk naar de deelnemende bedrijven.

voor de interessantste zondag van het jaar

2. Motivatie personeel Open Bedrijvendag is de dag waarop uw medewerkers kunnen uitpakken met hun job. Familie, vrienden en kennissen komen langs op de werkvloer en ook het grote publiek krijgt te zien wat uw werknemers dagdagelijks presteren. Mensen zijn fier op hun werk en dat gevoel blijft nog lang na de Open Bedrijvendag hangen in het bedrijf. 3. Rekruteren en employer branding Op Open Bedrijvendag toont uw bedrijf zich als werkgever van zijn beste kant. Potentiële kandidaten kunnen zonder drempelvrees kennis maken met uw activiteiten. De ideale kans om een vacature te plaatsen en personeel te vinden. Onder de meer dan 800.000 bezoekers die op Open Bedrijvendag op pad gaan, bevinden zich ongetwijfeld enkele geschikte kandidaten! 4. Klantencontacten Informele klantencontacten helpen uw bedrijf vooruit. Open Bedrijvendag is dé geknipte gelegenheid om de relatie met uw klanten te bestendigen op lange termijn. Uw zakenrelaties zien meteen ook hoeveel interesse het grote publiek heeft voor het bedrijf. 5. Verkoop Vele bezoekers koppelen het nuttige aan het aangename en informeren zich op Open Bedrijvendag over belangrijke aankopen (bouwproject, renovatie, energie, auto, meubels, etc.) of nemen de dag zelf een souvenirtje mee. Uw omzetcijfer vaart er wel bij op korte of middellange termijn. 6. Contact met de omwonenden Goede relaties met de buurt zijn goud waard. Open Bedrijvendag is het ideale moment om de omwonenden kennis te laten maken met de investeringen die u gedaan heeft om veilig, duurzaam en conform alle wetgeving te produceren. Neem deel aan Open Bedrijvendag 2013! Meer info 09 266 05 50 of info@openbedrijvendag.be

THEMA 2012 openbedrijvendag.be

OBD12 ThemaFolder NL.indd 2-3

NIEUW INDUSTRIEEL BELEID Samen vormgeven aan de economie van de toekomst 21/09/12 16:46


Ontdek de bedrijven die reeds de stap zetten naar een Fabriek van de Toekomst:

THEMA

NIEUW INDUSTRIEEL BELEID Samen vormgeven aan de economie van de toekomst

Ontdek de Fabriek van de Toekomst tijdens de Open Bedrijvendag op zondag 7 oktober. Het Nieuw Industrieel Beleid van de Vlaamse regering is een pakket maatregelen voor de vernieuwing van de industrie om productieactiviteiten in Vlaanderen te behouden en te versterken. De Fabriek van de Toekomst is een streefbeeld van het Nieuw Industrieel Beleid voor een nieuw productiviteitsoffensief met slimme, mensgerichte, ecologische fabrieken die in sterke netwerken zijn verbonden waardoor ze goed kunnen inspelen op klanten en leveranciers. Deze vernieuwde industrie is – mét

zijn werkgelegenheid – goed verankerd in Vlaanderen en internationaal zeer competitief. Vandaag zijn er al tal van experimenten en goede praktijken in onze industrie die aantonen dat een grondige vernieuwing de weg is naar een hogere economische én maatschappelijke opbrengst.

worldclass productiemiddelen

digitale fabriek

genetwerkte fabriek

simultane product- en productieontwikkeling

human centered productie

ecoproductie

ABB Zaventem energie- en automatiseringstechnologie, draagt bij aan de slimme productie.

ACE Packaging Diest biedt een divers gepersonaliseerd gamma van verpakkingen aan met aandacht voor het productieproces. Het bedrijf maakt hiervoor gebruik van intelligente productie-oplossingen.

Adriaens Guy Dental Labo Mol onderzoekt en ontwikkelt een revolutionair systeem voor productie van tandprothesen.

Welke vernieuwingen of transformaties moeten bedrijven doorvoeren om uit te groeien tot Fabrieken van de Toekomst?

All Belgian Recycling Grimbergen sluit de materiaalketen met maximale recyclage van afbraakmateriaal.

Arco Information Mechelen

Transformatie 1 worldclass productiemiddelen

Transformatie 2 simultane product- en productieontwikkeling

werken met de nieuwste productietechnologieën en -processen

je snel kunnen aanpassen aan een veranderende vraag vanuit de markt

Transformatie 3 digitale fabriek de productie maximaal ondersteunen door digitale processen

Transformatie 4 human centered productie medewerkers betrekken en creativiteit stimuleren

ontwikkelt en implementeert softwareproducten voor documentbeheer in combinatie met recentste technologieën.

Dessel ontwikkelt nieuwe technologieën voor opslag van radioactieve afvalstoffen en ontmanteling van nucleaire installaties en doet hierbij inspannigen op vlak van milieu.

Transformatie 5 genetwerkte fabriek als open organisatie samenwerken in een netwerk met andere bedrijven

OBD12 ThemaFolder NL.indd 4-5

Transformatie 6 ecoproductie duurzaam en milieuvriendelijk produceren

Deurenfabriek Livo

Hoebeek

Niko

Willebroek

Sint-Niklaas

Dendermonde

werkt samen met kennispartners, heeft een netwerk met business partners en gebruikt duurzaam materiaal.

produceert schakelapparatuur in een context van mondiale concurrentie gebruik makend van een world class productie-apparaat, ondersteund met slimme automatisatie oplossingen.

heeft een ultramodern productieatelier met de allernieuwste machines en technieken.

Dewaele Houtskeletbouw Deerlijk werkt samen met verschillende partners voor de bouw van ecologische woningen. Het bedrijf gebruikt hout uit gecontroleerd bosbeheer.

Hydrogenics Oevel ontwikkelt en produceert efficiënte en duurzame waterstofgeneratoren voor de industrie, zoekt oplossingen om hernieuwbare energie om te zetten in waterstof.

Philips Turnhout Turnhout stelt zijn Open Manufacturing Campus. Het bedrijf is een schitterend voorbeeld voor het omzetten van de transformaties in de praktijk.

Imec Dewulf Roeselare ontwikkelt en produceert grote landbouwmachines met de nieuwste technologieën.

Leuven is een technologieprovider voor de ‘Fabrieken van de Toekomst’. Imec werkt in een unieke hightech omgeving aan onderzoek en ontwikkeling van vooruitstrevende oplossingen voor de industrie. Het bedrijf werkt samen met onderzoeksinstituten en bedrijven van over de hele wereld.

Sabca Lummen bouwt onderdelen voor lucht- en ruimtevaart met de meest geavanceerde technieken, integreert nieuwe navigatie- en wapensystemen in oude militaire vliegtuigen.

Ducatt Lommel heeft een hyperinnovatieve productiesite waar ultradun transparant glas voor zonnepanelen gemaakt wordt.

Made Different Heverlee

Sollux Gierle (Lille)

ondersteunt bedrijven uit de maakindustrie om te transformeren naar Factories of the Future. Dit doet het bedrijf door de zeven transformaties aan te pakken.

is een leverancier van duurzame energie systemen, met een duurzame aanpak naar keuze van componenten en installatie.

Meubelmakerij Ceulemans

Stevens Houttechniek

Lier

Sint-Truiden

gebruikt duurzaam materiaal

maakt gebruik van de meest recente technologieen in houtwerk om zo producten op maat te ontwerpen en te produceren.

Ecover Malle stelt zijn nieuwe ‘wireless’ productiehal voor en legt in het vernieuwde labo de nadruk op duurzame en hoog technologische productontwikkeling.

Graco Belgoprocess

slimme productie

Maasmechelen stelt technologie ter beschikking van bedrijven die hen toelaat om hun materiaalhandling verregaand te automatiseren, en dit aangepast aan het type materiaal, gewenste troughput, etc. Deze oplossingen helpen de klanten van Graco om te transformeren naar een slimme fabriek.

Transformatie 7 slimme productie

C. Vorsselmans HHP

soepel en slim produceren

Loenhout

Oudenaarde

produceert ramen en deuren met de allernieuwste machines.

maakt gebruikt van zijn netwerk om de eigen producten meerwaarde te geven.

Meubelrenovatie.Be Avelgem renoveert oude meubelen wat een belangrijke vorm van eco-productie. Dit is enkel mogeljik op basis van een grondige kennis van de verschillende houtsoorten en de bijhorende productietechnieken.

Newtec Sint-Niklaas is leider in satelietcommunicatie met een state-of-the art productieaparaat met duidelijke lokale roots en een uitgebreid partnernetwerk.

Vergokan Oudenaarde ontwikkelt en produceert innovatieve kabeldraagsystemen, heeft een efficiënt productie- en distributienetwerk.

Vosschemie Lier ontwikkelt en produceert innovatieve composieten en werkt hiervoor samen met partners.

21/09/12 16:47

OBD 2012: deelnemers Nieuw Industrieel Beleid  

Open Bedrijvendag 2012: deelnemers Nieuw Industrieel Beleid