Page 1

Velkommen til en smak av Opaker

Opaker Gürd – det sÌregne kurs- og konferansestedet


På en liten høyde omkranset av skogkledde åser og evige Glomma troner Opaker Gård. Her har sju generasjoner av samme familie ønsket gjester v­elkommen med samme gjestfrihet du opplever i dag. Velkommen til en smak av Opaker! Når du kommer til Opaker Gård for første gang blir du slått av roen. Det åpne kulturlandskapet rammes inn av skogen og elva. Midt på tunet blir du varmt og hjertelig tatt i mot av vertskapet. De som har vært her forteller det samme: Det er som å komme hjem. Lange tradisjoner til tross, her har naturen fortsatt førsteretten. Dette er ulven, bjørnen og elgens rike.

Det er godt å komme inn i varmen på Opaker Gård. Her kan alle føle seg hjemme.


Vertskapet p책 Opaker hjelper deg med 책 f책 mest mulig ut av oppholdet.


God luft og ro til å konsentrere seg er viktig når du skal arbeide. I andre etasje på Låven ligger to topp moderne konferanserom med alle fasiliteter. De tradisjonsrike trebygningene på Opaker sørger for godt inneklima, enten du jobber, sover eller spiser. Aktiviteter skaper samhandling, og samhandling skaper resultater. Derfor velger mange av gjestene en eller flere fellesaktiviteter når de er på Opaker. Vertskapet imøtekommer de fleste ønsker og tilbyr alt fra badestamp, vinsmaking, leirdues­kyting og kjøring på firehjuls motorsykler, til spesialtilpassede aktiviteter. Hvorfor ikke oppleve gammeldags tømmerfløting i Agnåa-vassdraget? Bare spør. Låven som er bygd i massivt tre kombinerer tradisjonell arkitektur med moderne komfort.


Trebygningene gir et godt inneklima som skjerper konsentrasjonen.


I skogkanten, bare noen hundre meter fra tunet, ligger Lavvoen. Dit kommer du på herskapelig vis med hest og slede, eller du kan spasere og nyte naturen. Når du går inn i denne spesielle bygningen, trår du hundrevis av år bakover i tid. Bålet i midten varmer både kropp og sinn. En kopp varm kakao eller en liten avec setter den perfekte stemningen. Rundt bålet er det tid til å snakke ­sammen, kanskje høre på noen viser eller en saftig historie. Skogen utenfor venter ­tålmodig, slik den har gjort i denne delen av landet siden forrige istid.

Opplev en god, gammeldags kanefart.

Lavvoen er et natulig samlingspunkt året rundt.


P책 Opaker G책rd har hver 책rstid sin sjarm.


Hvert måltid på Opaker Gård er en opplevelse i seg selv og Charlotte Omsted Mohn har vunnet stor anerkjennelse for sin kokekunst. Hun har med seg ­inspirasjon fra London, men begge bena er godt plantet i lokale tradisjoner. Første­klasses ­lokale råvarer er det viktigste for å gi besøkende en smak av Opaker. Gjedde­tartar med syltede kantareller. Elgsymfoni med ­byggrynsalat. Bjørke­sirupparfait med tyttebærsorbet. Alt smaker himmelsk, servert med et utsøkt glass vin fra egen vinkjeller.

Vin fra egen vinkjeller passer perfekt til maten vi serverer.

Lokale råvarer tilberedt med kjærlighet er en oppskrift som har fulgt Opaker Gård i generasjoner.


Et godt m책ltid er en kombinasjon av smak, utseende og stemning.


Når kvelden kommer og dagens arbeid er unnagjort er det godt å senke seg ned i badestampen. Uansett utetemperatur er vannet varmt. Om sommeren føler du deg hensatt til et øde skogstjern. Om vinteren en varm kilde i et kaldt, men vakkert landskap. Øverst i det gamle stabburet ligger Humle-Baren. Fra vinduet ser du ut over Solør. Kanskje ser du et rådyr beite på jordet, eller elg som går langs ­skogkanten i skumringen. Service­villige servitører blander og mikser det du ønsker deg, mens du ­diskuterer dagens erfaringer med venner og ­kollegaer. Dette er også samhandling.

Lykken er å sitte i stampen med noe godt i glasset.

Fluefiske etter ørret i tjernet gir tid til ettertanke.


Det er godt å legge seg etter en lang dag. I den gamle Drengestua og på Låven er det innredet lekre soverom som gir deg ro til å samle tankene før du går inn i drømmeland. Når du våkner uthvilt dagen etter ser du rett ut i naturen. Fuglene kvitrer og gårdskattene slikker seg i solens første varme stråler. Dette er paradiset.


Soverommene p책 L책ven er enkelt og smakfullt innredet.


Måltidene serveres på Stabburet – anno 1837. Den korte spaserturen over tunet skjerper appetitten og rister liv i kroppen etter en god natts søvn. Duften av hjemmebakt brød og nykokt kaffe møter deg muntert når du åpner døren. Her får du deilig søndagsfrokost hver eneste dag. Akkurat slik vertskapet har servert det i sju generasjoner. Tradisjonelle oster, lokale skinker og pølser, ­hjemmerørt syltetøy og nykokte egg.

På Opaker er du i pakt med naturen.

Alle elsker duften av ferskt brød om morgenen.


Hver detalj bidrar til det perfekte m책ltid.


)BNBS

Fra Oslo (125 km)

&MWFSVN

• E6 nordover til Kløfta. • Fra Kløfta: RV2 mot Kongsvinger. • Fra Kongsvinger: RV210 mot Våler. OBS! Ikke kryss Glomma i Kongsvinger.NB PN (M

Opaker Gård ligger rett nord for Kongsvinger, ca 80 minutter fra Gardermoen. Du finner en komplett oversikt over alle våre fasiliteter, inkludert overnatting og konferanserom, på våre nettsider www.opaker.no.

'MJTB

%,JSLFOŽS

01",&3 (ª3% 

(BSEFSNPFO

Oslo Gardermoen Hamar Kongsvinger

Q

125 km 95 km 95 km 26 km

1 time og 45 min. 1 time og 20 min. 1 time og 20 min. 25 min.

,M‘ѫB

0TMP

4LBSOFT%

(M PN N B

AVSTANDER:

,POHTWJOHFS

0#4JLLFLSZTT(MPNNB

Fra Gardermoen (95 km)

• Følg skiltene mot Kongsvinger (RV2). • Fra Kongsvinger: RV210 mot Våler. OBS! Ikke kryss Glomma i Kongsvinger.

Fra Hamar (95 km)

• RV25 mot Elverum. • Fra Elverum: følg skiltene mot Eid. (vestsiden av Glomma). Denne veien går over i RV 210 mot Våler og Kongsvinger. Følg denne veien helt til Opaker Gård. Avkjøringen er skiltet.

Opaker Gård 2260 Kirkenær | Telefon 62 94 66 50 | Faks 62 94 66 51 | E-post opaker@opaker.no | www.opaker.no

www.gandalf.no | Foto: Dagbladet, Mona Nordøy | Trykk: Flisa Trykkeri | 08/07

her finner du oss

Velkommen til en smak av Opaker  

Opaker Gård – det særegne kurs- og konferansestedet

Velkommen til en smak av Opaker  

Opaker Gård – det særegne kurs- og konferansestedet

Advertisement