Page 1

Powered by OOTW


Inhoudsopgave 2

Het Branchepaspoort

4

Jouw persoonlijke branchepaspoort

6

Hoe werkt het branchepaspoort

10

Voordelen

12

Spaarprogramma

14

Trainingen en e-learnings van OOTW

16

Kort stappenplan

1

Powered by OOTW


Het branchepaspoort; een digitale omgeving waarin je toegang hebt tot trainingen, toetsen, e-learnings en certificaten.

Powered by OOTW

2


Het Branchepaspoort Het Branchepaspoort is er voor iedereen die werkzaam is bij een tankstation of wasbedrijf in Nederland. Het is één centrale plek voor leren, registreren en resultaten. E-learnings en toetsen van trainingen kunnen hier gemaakt worden. Ook kan je hier een Persoonlijk OntwikkelingsPlan in overleg met je werk­ gever opstellen. Daarnaast houd je in het branchepaspoort al je vaardigheden en opleidingen bij, zodat je hiervan altijd een compleet en actueel overzicht hebt en kan laten zien over welke competenties en kwaliteiten je beschikt.

Powered by OOTW OOTW, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Tank­stations en Wasbedrijven, heeft het Branchepaspoort in opdracht van de werkgevers- en werknemersorganisaties, BETA, BOVAG, CNV, FNV, LBV en De Unie ontwikkeld. OOTW organiseert en ontwikkelt praktijkgerichte trainingen en e-learnings. Daarnaast organiseert OOTW imagoverbeterende acties voor de branche.

Speciaal voor tankstationen wasbedrijfmedewerkers

3

Powered by OOTW


Jouw persoonlijke branchepaspoort Het branchepaspoort is ontwikkeld voor iedereen die een training of e-learning bij OOTW volgt. Iedere deelnemer krijgt een persoonlijke online pagina op de website van OOTW waar de gevolgde trainingen worden bijgehouden Via de website van OOTW of www.mijnbranchepaspoort.nl kun je eenvoudig een persoonlijk branchepaspoort aanmaken. Nadat je jouw profiel bij de registratie volledig hebt ingevuld, krijg je direct toegang tot het dashboard waarmee je alle ­functionaliteiten van het branchepaspoort kunt benaderen. Wanneer je inlogt in www.mijnbranchepaspoort.nl kan je je ­direct inschrijven voor klassikale trainingen en e-learnings. Zodra de trainingen zijn afgerond worden deze bijgeschreven bij jouw resultaten.

In nog geen 5 minuten maak jij jouw persoonlijke branchepaspoort aan!

Powered by OOTW

4


Jouw profiel Het is belangrijk dat je profiel zo volledig mogelijk invult. De gegevens die je hierin vermeldt, worden onder andere gebruikt voor het aanmaken van certificaten. Zorg er daarom voor dat deze gegevens correct zijn.

Registreren Bij het registreren dien je naast de contactgegevens ook aan te geven in welke functie je werkzaam bent binnen het bedrijf en bij welk bedrijf je werkt. Daarnaast moet je de naam van je manager én zijn e-mailadres opgeven. Je manager krijgt dan toegang tot jouw prestaties en ­vorderingen. Belangrijk is dat de manager ook dit e-mailadres gebruikt in zijn registratie.

Je registreert je eenmalig, iedere volgende keer dat je het branchepaspoort bezoekt log je in met je e-mailadres en ­wachtwoord.

5

Powered by OOTW


Hoe werkt het ­Branchepaspoort Op www.mijnbranchepaspoort.nl kan je in een digitale ­om­geving jouw persoonlijke branchepaspoort aanmaken. Alleen jij en de door jou opgegeven manager kunnen je resultaten inzien. Diverse gratis en betaalde e-learnings met onderwerpen die je in de dagelijkse praktijk tegenkomt staan tot je beschikking. Na het succesvol afronden van een e-learning of een toets na een klassikale training ontvang je een certificaat en wordt het resultaat automatisch bijgeschreven in je digitale branche­ paspoort. Ook is het mogelijk om in het verleden behaalde certificaten en diploma’s toe te voegen voor een totaaloverzicht. Voor iedere behaalde toets ontvang je leerpunten die in het spaarprogramma van je persoonlijke branchepaspoort worden opgeslagen. Op ieder gewenst moment kun je inzien hoeveel leerpunten je totaal hebt behaald. Bij voldoende punten kun je deze verzilveren voor een kadobon die je kunt besteden bij de Nationale Kadobon.nl, een online kadowinkel met een zeer ruim assortiment.

Powered by OOTW

6


Dashboard Op het dashboard staan alle gegevens bij elkaar en kun je snel navigeren tussen de verschillende functionaliteiten in jouw persoonlijke branchepaspoort.

Het branchepaspoort is onderverdeeld in verschillende functionaliteiten. Hier volgt een overzicht. Inschrijven Alle trainingen kun je hier vinden; e-learnings en klassikaal. De trainingen zijn opgedeeld op niveau maar zijn wel te boeken voor alle niveaus. Op deze manier kun je bijvoorbeeld makkelijker alle trainingen vinden die geschikt zijn voor ­beginnende werknemers of bijvoorbeeld managers.

Het zoekfilter helpt je makkelijk zoeken op: - Functieniveau - Categorie - Soort training - Kosten

7

Powered by OOTW


Lopende trainingen Wanneer je bent ingeschreven voor één of meerdere trainingen staan hier de ­betreffende trainingen met bijhorende ­informatie zoals datum, tijd, locatie en ­leerpunten.

Toetscentrum Wanneer je een klassikale training hebt gevolgd staat hier de afrondende toets klaar. Deze toets is maar een beperkte periode beschikbaar. Alleen als je deze toets behaalt, krijg je het certificaat uitgereikt en wordt het resultaat bij­ geschreven. De e-learnings hebben al een ingebouwde toets.

Resultaten Resultaten die behaald worden met trainingen van OOTW worden automatisch bijgeschreven en in het verleden behaalde certificaten en diploma’s kunnen hier door jou toegevoegd worden. Hier vind je de knop print paspoort, een printklare versie van het branche­paspoort met jouw certificaten verschijnt. Dit document is een aanvulling op je CV.

Powered by OOTW

8


Leerpunten Het branchepaspoort is gekoppeld aan een spaarprogramma. Als deelnemer van OOTW trainingen spaar je voor leerpunten. 足Wanneer je een training of een e-learning behaald hebt worden de leerpunten automatisch toegevoegd aan het branchepaspoort. Deze kunnen door jou verzilverd worden voor een kadobon of je kan ervoor kiezen om door te sparen. Een kadobon kan niet gekozen worden als het minimum aantal 足spaarpunten nog niet behaald is

9

Powered by OOTW


Powered by OOTW

10


De voordelen Leuk, zo’n branchepaspoort, maar welke voordelen biedt het jou nu eigenlijk? In het branchepaspoort houd je al je vaardig­ heden en opleidingen bij, zodat je hiervan altijd een compleet en ­actueel overzicht hebt en kan laten zien over welke competenties en kwaliteiten je beschikt.

Alle voordelen op een rijtje 3 Een actueel overzicht van al je competenties en ­kwaliteiten 3 Een helder overzicht van al je certificaten, ­ opgeslagen als PDF 3 Een aanvulling op je Curriculum Vitae 3 Eenvoudig een Persoonlijk OntwikkelingsPlan (POP) maken 3 Snel praktijkgerichte kennis vergaren 3 Snel inzicht in welke competenties je verder kunt ontwikkelen 3 Direct toegang tot (gratis) e-learnings 3 Sparen voor een kadobon

Professionaliseer je vakbekwaamheid !

11

Powered by OOTW


Spaarprogramma Om het nog leuker te maken om een training bij OOTW te volgen is het Branchepaspoort gekoppeld aan een spaarprogramma. Voor iedere training of e-learning die je afrondt krijg je leerpunten. Deze leerpunten worden na het afronden van een toets direct toegevoegd aan je leerpuntenoverzicht. In het Branchepaspoort heb je een totaaloverzicht van al je behaalde leerpunten. Het aantal leerpunten dat je kunt behalen is afhankelijk van de training of e-learning. De leerpunten kunnen verzilverd worden voor een kadobon of je kan ervoor kiezen om door te sparen.

Wat zijn mijn leerpunten waard? 300 punten = € 10 500 punten = € 20 1000 punten = € 50

Powered by OOTW

12


Vergroot je kennis en spaar voor mooie kado’s

Bij 300, 500 of 1000 leerpunten kun je deze verzilveren voor een kadobon van respectievelijk 10, 20 of 50 euro. Deze kadobon kun je in­wisselen bij www.denationalekadobon.nl. Hier vind je een zeer uitgebreid assortiment producten, voor ieder wat wils!

13

Powered by OOTW


Trainingen en e-learnings van OOTW OOTW biedt een breed scala aan trainingen en e-learnings op het gebied van Veiligheid, Verkoop, Vaardigheden en Leiding­ geven specifiek voor de tankstation- en wasbranche. De werkgever neemt veelal het initiatief voor een klassikale training. Je werkgever meldt je aan bij OOTW voor een training en jij krijgt dan via je werkgever door dat je staat ingeschreven voor een klassikale training. Uiteraard is het ook mogelijk jezelf aan te melden voor een training. OOTW biedt naast de betaalde trainingen ook een aantal gratis klassikale trainingen aan. De e-learnings kun je direct maken vanuit jouw branche­ paspoort. Voor een enkele e-learning moet je betalen, maar ­veruit de meeste kun je gratis maken. Houd de website van OOTW in de gaten want regelmatig zijn er leuke acties ­verbonden aan de e-learnings, waarmee jij en je team leuke prijzen kunnen winnen.

Powered by OOTW

14


Tabaksverkoop

Stimuleren van Pinnen

BrancheKennis

Een greep uit het aanbod van OOTW E-learnings Trainingen Branchekennis Productadvies Actieve verkoop

Veiligheidsbewustzijn

Tabaksverkoop

Overvalpreventie

Stimuleren van pinnen

Masterclass leidinggeven

HACCP

Persoonlijke effectiviteit

BHV

Actieve verkoop

Carwashbranche

Wasstraattechniek

15

Powered by OOTW


Kort stappenplan Registreren 1. 2. 3. 4. 5.

Ga naar www.mijnbranchepaspoort.nl Kies account registreren Vul het registratieformulier in Log in met het door jou opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je bent nu ingelogd in het branchepaspoort

Na het registreren kan je - - - - - - - -

inschrijven voor trainingen en e-learnings direct e-learnings maken toetsen maken die voor jou gereed staan extern gevolgde trainingen uploaden per onderdeel jouw resultaten en voortgang inzien het overzicht van je behaalde leerpunten inzien je leerpunten verzilveren voor een kadobon je certificaten bekijken of uitprinten

Powered by OOTW

16


Powered by OOTW

OOTW branchepaspoort werknemersboekje  

Hoe werkt het Branchepaspoort? Powered by OOTW