Page 1

Klas 1A en 1B van het Oostwende College brengen bezoek aan Bakkersland Afgelopen vrijdag was Bakkersland Bunschoten 27 bakkertjes rijker. Op uitnodiging van de heer Bozkurt mochten de kinderen een kijkje nemen in de bakkerij aan de Amersfoortseweg. Het Oostwende College is een ‘ondernemende school’. Een van de onderdelen van die ondernemendheid is de levendige verbinding tussen school en bedrijfsleven. In de aanloop naar het bezoek aan Bakkersland hadden meneer van den Brink en meneer Koelewijn (de mentoren van 1A en 1B) dan ook een digitale les ontwikkeld die de kinderen moesten maken. In deze les stond onder andere de website van Bakkersland centraal. Via gerichte zoekopdrachten moesten de leerlingen er bijvoorbeeld achter zien te komen welke productsoorten er worden gemaakt en hoe het is om bij Bakkersland te werken. Middels het kijken van een filmpje ontdekten de leerlingen hoe de ingrediĂŤnten die bij de fabriek binnenkomen worden verwerkt tot een eindproduct. De kinderen presenteerden hun antwoorden en bevindingen in een werkstuk.

De kinderen kijken aandachtig toe tijdens de broodkeuring

Het bezoek aan Bakkersland bestond uit een broodkeuring en een rondleiding door de bakkerij. Tijdens de broodkeuring keken de kinderen aandachtig toe hoe het brood een grondige inspectie onderging. Het brood werd opgemeten, er werd gekeken naar de glans, naar de kleur, de smaak, te veel om op te noemen. Elk onderdeel kreeg een cijfer. Gelukkig kregen de meeste onderdelen een dikke voldoende en hadden de bakkers dus goed werk geleverd! In de bakkerij keken de eersteklassers hun ogen uit. Overal waar ze keken draaiden machines op volle toeren. De werknemers van Bakkersland die de kinderen rondleidden, gaven de kinderen uitleg van de processen die plaatsvinden in de fabriek en beantwoordden de vele vragen van de kinderen. Aan het eind van het bezoek kregen de kinderen nog een zakje bollen mee naar huis. Lekker hoor!

2010-10-11 Bezoek Bakkersland klas 1ab  
2010-10-11 Bezoek Bakkersland klas 1ab  

Klas 1A en 1B van het Oostwende College brengen bezoek aan Bakkersland Afgelopen vrijdag was Bakkersland Bunschoten 27 bakkertjes rijker. Op...