Page 1

Bunschoten, 1 september

Personeel Oostwende College op Bedrijfsbezoek bij Bakkerij ‘t Stoepje

Het Oostwende College heeft in februari de start van een nieuwe school in Bunschoten gevierd: de Ondernemende School. Om dit concept vorm te geven hebben de medewerkers van de school hard gewerkt om voor het eerste leerjaar in schooljaar 2010-2011 een praktisch, innoverend en vooral leerzaam lessenpakket samen te stellen gericht op het bevorderen van ondernemendheid bij de leerlingen en hen in staat te stellen meer in contact te komen met de buitenwereld (Gemeente, bedrijven en inwoners). Hiervoor zijn een serie projectweken ontwikkeld gericht op Toerisme, Media en Wonen in de Rengerswetering. Om de medewerkers nauwer in contact te brengen met het bedrijfsleven, heeft de Bedrijvenkring Bunschoten in de persoon van Jan Hopman zich aangemeld als Educatief Aandeelhouder van het Oostwende College. Zij hebben vervolgens een kick-off georganiseerd die begon met een bedrijfsbezoek aan Bakkerij ’t Stoepje, onder de bezielende begeleiding van Peter Beukers. Allereerst werd iedereen welkom geheten en ontstond er al direct een interessante discussie over verschillende inzichten over jongeren anno 2010. Interessant was ook dat hij kon laten zien hoe een overname werd gecommuniceerd: ’t Stoepje had zojuist de overname van Marback bv en Buyl Utrecht bv aangekondigd. Ook kreeg het personeel van Oostwende een uitgebreid kijkje in de keuken van de toekomst: Le Perron. Een nieuwe biologische formule die beantwoord aan de groeiende vraag naar duurzame en authentieke producten, zojuist genomineerd voor de ING deelprijs Innovatie. Vervolgens nam de heer Beukers de Oostwende medewerkers op een uitgebreide rondleiding van het bedrijf. Vervolgens ging het personeel rond 18.00 uur aan tafel bij een andere Educatieve Aandeelhouder: Rules for Health, waar een heerlijke mediterrane maaltijd werd geserveerd. Hierbij werden zij vergezeld door Jeroen Sloof, voorzitter van de Jonge Ondernemers Bunschoten, die door middel van interessante stellingen met ons in gesprek ging over de aansluiting tussen het voortgezet onderwijs en de praktijk van het ondernemen en wat daarbij komt kijken. Al met al een zeer geslaagde en vooral ook leerzame kick-off, met dank aan de Educatieve Aandeelhouders. Nu is het aan de medewerkers van het Oostwende College om de Ondernemende school in Bunschoten en omstreken op de kaart te zetten. U zult regelmatig meer hierover horen in het komende schooljaar.

2010-09-01 Kick-off Ondernemende school  

Vervolgens ging het personeel rond 18.00 uur aan tafel bij een andere Educatieve Aandeelhouder: Rules for Health, waar een heerlijke mediter...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you