Page 1

Oosteeklo

Vandaag Foto Kurt Sesselle

17de jaargang - Nr 3 - januari 2015 - oplage 1267 ex. - Verschijnt de eerste week van de maand. - Teksten voor volgende uitgave binnen ten laatste vrijdag 23 jan. 2015

Apotheker geeft de vijzel door…

Lieven, die opgroeide in Kortrijk, trok voor zijn studies naar Gent. Hij leerde er tijdens zijn opleiding Nadine Victor kennen, wiens vader apotheker was in Kaprijke. Dokter De Vos vroeg na hun studies aan de familie Victor om een apotheek op te starten in Oosteeklo. Lieven en Nadine startten in 1975 een apotheek, eerst in het gebouw waar nu de fotozaak Perspektief is gevestigd. Later bouwden ze een nieuw huis met apotheek op de huidige locatie.

Foto: Maarten Lippens

Veel veranderd Lieven Rummens: “Ik ben apotheker geworden omdat dit een richting was met veel mogelijkheden, maar ik had ook interesse om landbouwingenieur of tuinarchitect te worden. De job van apotheker is, net als zoveel dingen, enorm geëvolueerd. We gebruikten in de beginjaren geen computer, alles werd netjes genoteerd en één keer per dag werd de bestelling telefonisch doorgegeven. Het werk verliep minder gejaagd en de lat lag minder hoog. Twintig procent van de geleverde werktijd

ging naar het maken van bereidingen op voorschrift en de huisspecialiteiten. Nu kruipt er, door de zeer strenge veiligheidsvoorschriften, bijna dubbel zoveel tijd in het maken van eigen bereidingen. Daarnaast is het administratief werk enorm toegenomen. De prijzen van de producten daalden jaarlijks met ongeveer 2 %, terwijl de kosten toenamen. In de plaats daarvan kregen we wel een honorarium. Als je tot de zaterdagmiddag open bent, blijft er weinig tijd over voor gezin en hobby’s. In een groot deel van mijn beroepsloopbaan gingen wij dan ook weinig op reis.” Tevreden terugblikken Lieven blikt, ondanks de intensieve job, tevreden terug. Lieven Rummens: “Ik werkte zes dagen op zeven en de apotheek was nooit meer dan twee dagen na elkaar gesloten, doordat we beroep konden doen op een goede vervangster. Door de jaren heen bouwde ik een goede band op met de vele klanten. Je hebt veel contacten met de mensen uit het dorp en door de toename van de mobiliteit kwamen er ook veel niet-Oosteeklonaren langs. Je bent als apotheker ook de vertrouwenspersoon en soms de biechtvader van veel mensen. Het doet dan ook enorm veel deugd om, vaak uit onverwachte hoek, bedankt te worden voor de goede raad, de hulp, maar ook voor de leuke babbels.” Lieven heeft nog plezier als hij terugdenkt aan die keer dat hij tijdens zijn wachtdienst iemand om 5.00 u. uit de nood hielp met viagra. Tussen de koeien Lieven gaat samen met zijn partner, Muriel Thienpont, tussen de koeien gaan wonen in hun nieuw huis in de Krekelmijt, net over de grens met Bassevelde. Met zijn neus blijft hij dus een varken. Lieven: “Nu zal ik meer tijd hebben voor de kinderen en kleinkinderen en om dieren te kweken, met Deense dog Ianos te wandelen, te bridgen en hopelijk ook opnieuw wat meer met de motor erop uit trekken. Hoewel dat niet zo evident is met een jonge vrouw die als arts één weekend op vier… van wacht is.” Apotheker, Lieven, bedankt om al die jaren de mensen te helpen om beter te worden, door ook een luisterend oor voor hen te zijn. Het ga je goed!

1

o N

Lieven Rummens (64) stopte deze week als apotheker. Zijn levenswerk wordt voortgezet door Oosteeklonaar Ann-Rose De Pauw (29). Reden genoeg voor een babbel vonden we.

Alle medewerkers wensen u een gezond en gelukkig

2015

o N Nieuw jaar! Tot en met woensdag 24 december kreeg iedere Oosteeklonaar de kans om zijn stem uit te brengen op de genomineerden voor de Oosteeklonaar 2014. Op vrijdag 9 januari is iedereen vanaf 19.00 u. verwacht in de parochiezaal. Tijdens een gezellige bijeenkomst huldigen we Annette Meulewaeter, Danny Camerlinck, de Orde van de Smoutpot, Marleen De Buck, Remi Van de Veire, Stefan De Decker en Ria Danneels en Voetbalploeg VK ’t Zawezijn voor hun inzet voor de Oosteeklose gemeenschap, voor de manier waarop ze Oosteeklo op de kaart zetten of voor een uitzonderlijke prestatie. Als apotheose wordt de winnaar van de verkiezing bekend gemaakt. De nieuwjaarsreceptie wordt dit jaar georganiseerd met medewerking van Bewonersplatform, Feestcommissie, Gezinsbond, Haantjesvrienden, KVLV, KWB, Landelijke Gilde, OKRA, Oxfam Wereldwinkel, Scoutsgroep Houtekiet, Visclub De Goudkarper, VK ’t Zawezijn, Vrije Vrouwenbond en niet te vergeten de vzw Parochiale Werken.

Oosteeklo Vandaag januari 2015  
Oosteeklo Vandaag januari 2015  
Advertisement