Page 1


Cuprins Despre VIP // pagina 1 Despre Business Club // pagina 2 Activitatea clubului // pagina 3 Proiecte // pagina 4 Ferentari // pagina 5 Colentina // pagina 6 Drumul Taberei // pagina 7 Militari // pagina 8 Titan // pagina 9


Despre Voluntari pentri Idei si Proiecte

Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP Romania) este unul dintre cele mai active ONG-uri studentesti implicate in procesul de conturare a societatii civile din Romania cu peste 10 proiecte locale, nationale si internationale organizate anual, avand peste 500 de participanti la proiecte in fiecare an. Motorul VIP Romania il reprezinta cei 100 de membri activi, tineri studenti care de 10 ani cred in schimbare si se implica direct in realizarea acesteia, prin formarea continua a studentilor care vor sa aiba impact asupra societatii de maine.


Despre Business Club Business Club este locul in care se intalnesc student pasionati de afaceri si antreprenoriat, studenti care vor sa invete mai mult despre aceste domenii si cel mai important, studenti care vor sa aplice cele invatate. Atunci cand pornesti o afacere ai nevoie de o idee! Important este ca acea idee sa le placa si altora si sa o poti vinde. Si asa s-a nascut intrebarea: care sunt acele idei care functioneaza in contextul economic si social romanesc actual, in conditiile unui proces cat mai accentuat de globalizare?

Demersul indraznet Strategie de anvergura Comuniune puternica de forte

Plus de valoare Lideri si formatori de opinie

Impact asupra Romaniei de maine

Business Club este : • • • • • •

o comunitate axata pe dezvoltarea aptitudinilor si spiritului antreprenorial al studentilor care vor sa isi deschida propria afacere; o punte de legatura intre studenti si mediul de afaceri romanesc, legatura ce este necesara creerii unei comunitati de lideri in domeniu; o comunitate de tineri entuziasti, talentati, plini de initiativă si spirit de echipa; un club ce se mareste, in medie, cu 25 de membrii noi anual, creand astfel relatii profesionale si sociale intre alumni si membrii activi; un loc de convergenta pentru toate domeniile ce vizeaza dezvoltarea unui business: vanzari, resurse umane, planuri de afaceri, bursa de valori, strategii de marketing si studii de piata, managementul proiectelor, etc.


Activitatea clubului

Target in 2009 180 Aplicanti Business Club din care sunt selectati

25 Membrii

Se desfasoara sub forma de: • intalniri saptamanale la care participa membrii clubului, ocazie de a discuta si analiza probleme actuale din domeniul afacerilor • traininguri sustinute de partenerii noștri educationali sau fosti membrii ai clubului, lideri actuali ai mediului de afaceri din Romania • seminarii axate pe construirea planurilor de afaceri, analizarea pietei de capital, a mediului investitional si cercetarea unor studii de caz din domeniu • proiecte externe destinate studentilor interesati de antreprenoriat, prilej pentru membrii clubului de a-si  consolida cunostintele teoretice invatate si de a contribuila dezvoltarea noastră personala

Alumni Puterea unei organizatii deriva din membrii pe care aceasta ii numara. In BC, VIP Romania, dezvoltam studentii pentru a-i pregati sa devina liderii zilei de maine, acei oameni care vor detine puterea si vor transforma Romania. In fiecare an, cel putin 20 de membrii VIP termina facultatea si imbratiseaza o cariera in domeniul in care au descoperit ca pot obtine rezultatele dorite. Acela este momentul in care ei incep sa dea VIPului cate putin din experienta acumulata de-a lungul anilor de facultate in organizatie. Puterea VIP consta si in valoarea acestor oameni si de aceea cautam sa ii pastram aproape si sa invatatm cat mai multe de la ei.


Proiectele Business Club 2009 a insemnat, pentru Business Club 4 Proiecte 850 Candidati 500 Participanti

Organizam cel putin 3 proiecte externe in fiecare an universitar. Urmarim ca prin aceste proiecte sa oferim studentilor o invatare mai putin formala, focusata pe insusirea abilitatilor si cunostiintelor necesare antreprenoriatului si investitorului in Romania. Am realizat prima scoala de antreprenoriat si prima scoala de investitii din Romania. Partenerii nostrii sunt firme care incurajeaza abilitatile antreprenoriale ale tinerilor si investesc in ideile lor de success, iar speakerii si trainerii nostrii sunt oameni de success, care sunt dispusi sa imparteasca din experienta lor proprie!

Proiecte de traditie Business Club 1.Business School 2.Investment School 3.Good to go 4.Business Club Forum

La care se adauga Think Digital (!~!!~@!@)#(), proiect care va avea prima editie in 2010.


Good to Go 2009 A cincea editie a proiectului „Good to Go International” s-a defasurat la nivel national, promovandu-se si recrutand participanti din toate marile centre universitare din tara. Noutatea fata de editiile anterioare a constat in invitarea unor oameni de afaceri care au investit cu success in Romania. Temele abordate au fost: Finantarea unui Start-up, Managementul de Criza si Strategii de Pozitionare. Cuprinsul acestor teme a avut menirea de a fi un ajutor pentru studentii dornici sa puna pe picioare propriul business, dar care, nu de putine ori, se lovesc de numeroase obstacole. Printre invitatii proiectului s-au numarat: Eric Kish – Vicepresedinte Rompetrol, Peter Oostveen – fondator Drosa, Jan Glass – fondator TPA Horwath Quintus, Valeriu Nistor – fondator Soar Management, Yusaf Akbar – profesor la CEU Business School si multi altii.

Good to Go 2010 Editia de anul acesta isi propune sa duca mai departe traditia anilor trecuti, invitand profesori de la prestigioase universitati europene si personalitati atat ale business-ului romanesc, cat si ale celui international. Scopul nostru este, imbinand procesul teoretic cu cel practic, sa construim o platforma solida pentru tinerii antreprenori. Good to Go 2010 este primul proiect Business Club care va sustine conferinte la nivel national in orase precum: Timisoaral, Cluj, Iasi, Constanta si Craiova. Astfel, ne propunem sa aducem informatii de ultima ora si studentilor cu un orizont mai restrans, necunoscand oportunitatile de a participa in cadrul unor astfel de proiecte, unde sa poata interactiona direct cu antreprenori de succes. Temele de anul acesta vin in completarea celor anterioare, axandu-se pe: Management Strategic, Formarea unei Echipe Competitive si Key Accounts, toate fiind esentiale pentru o afacere de success. Proiectul va avea o dubla finalitate: prima va consta in gasirea de solutii la un studiu de caz complex (activitate la care participantii vor lucra in echipe, pe toata durata proiectului) iar a doua se va concretiza printro simulare manageriala oferita de Contrast Management Consulting, unde studentii vor putea pune in practica ceea ce au invatat pe parcurusul seminariilor. Printre speakerii pe care dorim sa ii invitam anul acesta se numara: Dinu Patriciu – fost actionar majoritar Rompetrol, Ion Tiriac - Tiriac Holdings, Florin Andronescu – fondator Flanco, Octavian Radu – proprietar RTC, John Wirth – CEU Business School si Josef Goschy – Unita Turism .


Investment School 2008 Initiat in 2001, Investment School a pornit din nevoia de a oferi o pregatire investitionala bazata pe cunostintele teoretice si practice necesare studentilor care doresc sa tranzactioneze pe pietele de capital. Proiectul s-a desfasurat sub forma unei serii de traininguri finalizate printr-un concurs, urmarind sa prezinte studentilor o imagine reala despre piata de capital romaneasca. Cea de-a opta editie a Investment School s-a desfasurat dupa urmatoarea structura: Timp de 7 zile, participantii s-au aratat extrem de activi in cadrul workshopurilor si a seminariilor interactive si au interactionat cu peste 15 invitati. Partea practica, dezvoltata timp de 4 luni, in care studentii au tranzactionat virtual, un portofoliu de 100 000 RON pe actiunile de categoria I din BVB.

Investment School 2009 Investment School, editia a IX-a, se va desfasura in 2 etape. Prima etapa de seminarii in perioada 30 noiembrie – 11 decembrie si ii va reuni timp de 2 saptamani pe cei mai bine pregatiti 25 de studenti pasionati de mediul bursier si cu experienta de tranzactionare. Acestia vor fi pusi in dialog cu unii dintre cei mai buni specialisti care sa le ofere atat cunostinte teoretice cat si practice despre piata de capital. Cea de-a doua etapa va fi o perioada de 3 luni de tranzactionare virtuala la sfarsitul careia participantii cu cele mai bune rezultate vor fi premiati. Prima scoala de investitii din Romania reuseste in fiecare an sa pregateasca viitorii traderi si sa fie unul dintre proiectele de referinta pentru tinerii pasionati de bursa.


Business School 2009 Business School s-a desfasurat pe o perioada de 8 zile, in perioada 16-25 martie. Datorita caracterului practic, proiectul a fost construit in mare parte din workshop-uri care s-au finalizat cu sedinte de intrebari si raspunsuri. Acestora li s-au adaugat training-urile, povestile de succes, studiile de caz si simularea manageriala oferita de Contrast Management Consulting, partener oficial Business Club. Proiectul a fost axat pe probleme concrete cu care te poti lovi in propria afacere.

Business School 2010 Business School este un brand, un proiect de referinta in piata. Editia din 2010 va pastra conceptul de scoala de antreprenoriat, dar va fi orientat mai mult pe partea practica. Din experienta editiilor anterioare si in urma feedback-ului obtinut de la participanti s-a constatat ca este necesar sa introducem in cadrul proiectului mai multe studii de caz, workshop-uri si simulari, majoritatea orientate pe lucrul in echipa. Business School se va desfasura in luna martie intre 14-24 avand o durata de de 8 zile si vom parcurge etapele unui business de la “Start-up” la “Exit”. Ne adresam studentilor si masteranzilor care au o afacere in faza de inceput sau o idee interesanta ce urmeaza sa fie dezvoltata. In urma procesului de recrutare vom selecta cei mai buni 20 de participanti . Procesul de promovare va incepe inca din toamna printr-o campanie de comunicare in mediile online de socializare. Printre invitati / speak-eri ii vizam pe: Octavian Radu, Mike Costache, Marius Ghenea, Radu Georgescu, Octavian Pleter, Florentin Banu, Vlad Stan, Tudor Maxim, Radu Apostolescu; de asemenea dorim sa aducem un profesor de business de la o universitate din strainatate. Pe termen lung urmarim creearea unei comunitati de tineri antreprenori in jurul acestui proiect.


beta vânzări  

mapă vânzări beta - varianta incompleta

beta vânzări  

mapă vânzări beta - varianta incompleta

Advertisement