Page 1


3


2


inhoud

1

Hartelijk welkom in de Gasselstraat

• Een menselijke ontmoeting in een online wereld • 4 • Voorwoord van Jan Spackler • 6 • Een menselijke ontmoeting in een online tijdperk • 8

2

De Levenslijn

• Uw leven is ons uitgangspunt • 10 • Een thuis voor vragen & vertrekpunt van ideeën • 12

3

De virtuele en fysieke wereld

• Geholpen Zelfbediening Virtueel • 14

4

Samen sterker

• Samen sterker, over en weer • 18 • ‘t-Huisje en de Ontmoetingsruimte • 20

5

Tot slot...

• Elkaar versterken door samen te werken • 22 • Contact maken met... • 22 3


1

Hartelijk welkom in de Gasselstraat

Een menselijke ontmoeting in een online wereld De ontmoeting in de Gasselstraat in hartje centrum Den Bosch is de naam van een geheel nieuw locatie van Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken. Deze locatie is anders dan u gewend bent. Deze plek kenmerkt zich vooral door rust. Hier hebben wij de tijd om eens samen met u stil te staan bij de belangrijke verandermomenten in uw leven. In de Ontmoeting hebben wij ook de tijd om u mee te nemen in de huidige digitalisering. De wereld verandert en is steeds meer ingericht op online middelen. Internet, email, Social Media, het is niet meer weg te denken uit deze tijd. Wij nemen u mee in deze verandering met persoonlijke en warme begeleiding door onze medewerkers.

4

Deze plek is ook bedoelt om ontmoetingen te realiseren. Het ontmoeten van onze medewerkers, maar ook het ontmoeten van verenigingen of stichtingen die wij een ruimte bieden waarin zij zich kunnen presenteren en profileren. In dit boekje laten we u zien hoe we de ruimte hebben ingericht met als uitgangspunt de menselijke ontmoetingen in deze online wereld.


5


Voorwoord van Jan Spackler Directeur Particulieren en Private Banking Onze deuren aan de Gasselstraat zijn geopend en daarmee gaan wij de uitdaging aan om te laten zien wie wij écht zijn. Hoe kunnen wij een bijdrage leveren aan sociaal maatschappelijke vraagstukken? En hoe kunnen wij de veranderende consument van nu, die leeft in een belevingseconomie onze coöperatieve identiteit laten zien? Met diverse collega’s zijn wij zo’n 1,5 jaar geleden met bovenstaande vragen in ons achterhoofd een lang traject ingegaan. Een traject waarbij wij kennis hebben gemaakt met diverse klantbedieningsconcepten door het hele land en ook buiten onze landsgrenzen. Hierbij stelden wij ons steeds weer de vraag “wat willen wij betekenen voor onze klanten?”. Dit boekje neemt u mee in het nieuwe klantontmoetingsconcept van de Gasselstraat. Een concept waarbij het ontmoeten van onze klanten, u dus, centraal staat. Deze ontmoetingen kunnen op heel veel manieren tot stand komen en de Ontmoeting faciliteert hierin optimaal. In dit boekje zullen wij u meer vertellen over de diverse manieren waarop u en wij elkaar en anderen kunnen ontmoeten.

6

Alleen met dit boekje zijn we er echter niet! Op papier is beleving namelijk niet uit te leggen. U zult zelf het concept moeten ervaren, dus kom binnenkort een keer langs en laat u inspireren door de omgeving en de medewerkers van onze bank. U zult ervaren dat bankieren bij een coöperatieve bank écht ander is.

Verrassend coöperatief bankieren Onze nieuwe ontmoetingsplek in de Gasselstraat is de eerste in zijn soort en betekent een geheel nieuwe visie op vestigingen zoals die door ons als Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken zelf is ontwikkeld. Het is uitgevoerd volgens de richtlijnen van Rabobank Nederland met als doel zo persoonlijk mogelijk, verrassend coöperatief te bankieren. We willen dichtbij, betrokken en toonaangevend zijn én blijven.


We willen dichtbij, betrokken en toonaangevend zijn en blijven.

7


Een menselijke ontmoeting in een online tijdperk In de Ontmoeting nemen gewone mensen een centrale positie in. Kenmerkend hiervoor is de symbolische levenslijn in zwart/wit portretten die we rond de trap hebben gevisualiseerd. Of u nu ondernemer, politieman, scholier of gepensioneerde bent, u zult u ergens in deze lijn herkennen.

Verschillende mensen De Nederlandse bevolking wordt steeds diverser qua samenstelling. Daarnaast wordt vanuit de maatschappij meer aandacht gevraagd voor de individuele verschillen van mensen. Mensen krijgen steeds meer behoefte aan erkenning van hun eigenheid. Dat geldt ook voor u, als bezoeker van de Ontmoeting. Een mensgerichte en open benadering waarbij u centraal staat is ons uitganspunt. Tenslotte komt u met verschillende redenen en behoeftes.

8


Soms uitgebreid In de Ontmoeting is de virtuele insteek prominent aanwezig, maar aanvullend daarop zijn onze collega’s het warme menselijke contact. Zij helpen en bieden service aan diegene die daar behoefte aan heeft. Dit kunnen ouderen zijn, die wel willen internetbankieren maar op weg geholpen moeten worden. Maar het kan ook die hulpbehoevende klant zijn die moeilijker buiten bij de geldautomaat ‘veilig’ zijn geld kan pinnen.

Een bezoeker die ‘snel even iets wil regelen’ kan prima zijn weg vinden in deze vestiging. Een jongere die toevallig onze bank bezoekt en veelal online ingesteld is, vindt hier juist een vriendelijk gezicht in plaats van een homepage op het scherm. Kortom, de mensen én de vragen zijn divers. Onze medewerkers en antwoorden zijn dat ook!

9


2

De Levenslijn

Uw leven is ons uitgangspunt Of het nu gaat om de aankoop van het eerste huis of het laatst verdiende loon, Rabobank wil graag in elke fase van uw leven toegevoegde waarde bieden. Om hier uiting aan te geven hebben wij het leven in een viertal fases opgedeeld. Ieder mens bevindt zich in één van de vier fases. Ieder bezoek of verzoek van u aan de bank is gedreven vanuit één van deze fases. Ook deze vier levensfases hebben wij visueel gemaakt in de ruimte van de centrale trap en ook daarin zal u zich herkennen.

Levensfase Jongeren

Werken

Groeien Ondernemen 10

Wonen, Leven Genieten Sparen

Zorgen


11


Een thuis voor vragen & vertrekpunt van ideeën Iedereen loopt met vragen rond die te maken hebben met de vier levensfases. Dit kan zijn ‘hoeveel zakgeld geef ik mijn kind?’ of ‘spaar ik voor een mooie reis of toch voor mijn pensioen?’. Voor alle vragen kunt u bij ons terecht. Samen met u bekijken onze medewerkers de mogelijkheden en zult u met nieuwe ideeën weer naar huis gaan.

12

U zult aangenaam verrast worden bij uw komst naar de bank. U wordt op een prettige, welkome manier ontvangen en geholpen. Doelgericht, vriendelijk, behulpzaam en bekwaam. Oftewel; verrassend coöperatief. Dit is anders dan bij andere banken en heel persoonlijk en warm.


13


3

De virtuele en fysieke wereld

Geholpen Zelfbediening Virtueel Zoals u al heeft kunnen lezen en waarschijnlijk ook al ervaart is het huidige tijdperk steeds meer gericht op digitale en online middelen. In de Ontmoeting hebben wij deze online wereld samen gebracht met warme fysieke elementen. Geholpen door de inrichting kunnen onze medewerkers u meenemen en voorbereiden op het huidige virtuele tijdperk. Samen zult u ontdekken dat bijna alles ook online makkelijk te regelen is. We hanteren hiervoor de term: Geholpen Zelfbediening Virtueel. Dat klinkt wat technisch, maar is wel precies wat wij willen bereiken. Het hele idee achter deze Geholpen Zelfbediening Virtueel is dat u persoonlijke service ervaart en onder begeleiding en in een ongedwongen sfeer inzicht krijgt in de mogelijkheden van de online kanalen. Bij binnenkomst vallen vanaf de entree een aantal functionele plaatsen op waar u zelf of met assistentie van Rabobank medewerkers, het antwoord op relevante vragen kunt ontdekken. Wij geven u graag een beschrijving van deze digitale en fysieke elementen in de Ontmoeting.

14

De klant krijgt inzicht in virtuele bankhandelingen.


De Persoonlijke Assistent (PA) Naast een warm welkom door één van onze medewerkers zult u ook direct bij binnenkomst gewezen worden op onze handige Persoonlijke Assistent. Deze PA begeleidt u door het hele pand als u in het bezit bent van een Smartphone. (Als u het leuk vindt kunt u ook uw tablet van thuis meebrengen.) Via oranje bollen met nummers op zes plaatsen in ons pand kunt u met één druk op dat nummer in de PA, zien wat de functie/inhoud van die plek in de ruimte is. Zo kan één van de nummers door ons ook ingezet worden om u de mogelijkheid te geven u direct in te schrijven voor een evenement. Een ander nummer is juist bedoelt om u informatie te geven over een expositie die in onze ruimte wordt gehouden. Kortom, een handig hulpmiddel om meer informatie te krijgen.

15


Uw Persoonlijke magazine maken met de Covercam De Covercam is de centrale plek om informatie zelf samen te stellen. Met de Covercam kunt u een eigen brochure maken met informatie afgestemd op uw persoonlijke vragen en interesses. Het leuke is dat u zelf op de cover van deze unieke uitgave kan staan/pronken. Deze cover kan ook nog gedeeld worden via social media met uw vrienden en volgers. Uw gezicht op de juiste plaats in de covers krijgen is op zichzelf al een leuk en aantrekkelijk ‘spelletje’ voor grote en kleine mensen.

16

‘t-Huisje Midden in de ruimte van het fysieke bankgebouw op de begane grond staat een eenvoudig houten huisje compleet met dakpannen: ‘t-Huisje. ‘t-Huisje is een markante en veelzijdige centrale ontmoetingsplek voor u om informatie en inspiratie op te doen. Een fysiek element in een online omgeving. Deze plek wordt op diverse manieren ingevuld door het jaar heen. Dit kan geïnitieerd zijn vanuit de Rabobank, maar ook verenigingen en stichtingen kunnen zich hier presenteren of op een andere manier gebruik van maken. De dakpannen zorgen voor beschutting en ook voor goede geluidsisolatie bij een goed gesprek. Meer over de mogelijkheden tot inzet van ‘t-Huisje door Verenigingen en Stichtingen kunt u lezen in hoofdstuk 4.


Ontmoetingsruimte 1e verdieping De ontmoetingsruimte op de 1e verdieping kan afhankelijk van het lopende evenement in grote opstelling of in kleine opstelling ingezet worden. Hierbij zijn er voldoende stoelen in theateropstelling en een digitaal schoolbord aanwezig. De ruimte is breed inzetbaar en voor allerlei activiteiten te gebruiken. Een seminar met een spreker of een netwerkbijeenkomst zijn goede voorbeelden van het idee achter de ruimte. Achteraf is de Rabobar uiteraard nog inzetbaar om een gezellig drankje te doen!

De Rabobar

Onze Woonkamer

De Rabobar is een plek om even te ontspannen of om te toasten op een geslaagde bijeenkomst. Of het nou gaat om een bakje koffie overdag of bubbels in de avond. De Rabobar verbindt.

Op de 1e verdieping kunt u naast de eerder genoemde ontmoetingsruimte ook Onze Woonkamer vinden. Een hoek waar rust heerst en waar u op uw gemak even het internet kunt raadplegen of een tijdschrift kunt lezen. Ook wij maken gebruik van deze ruimte om bijvoorbeeld met verenigingen en stichtingen de diverse mogelijkheden tot samenwerking te bespreken.

17


Ruimte voor ons én voor u

4

Samen sterker

Samen sterker, over en weer Door de jaren heen heeft Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omstreken al mooie projecten omarmd. Of het nou gaat om sparen, leren of beleven Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omstreken investeert in haar maatschappelijke betekenis voor Den Bosch. Ook in de Ontmoeting krijgen deze partijen de mogelijkheid om zich te presenteren. Wederkerigheid zal hierbij de inzet zijn. Wij bieden de ruimte, het drankje en de publiciteit via onze eigen media, de vereniging of stichting trekt met haar activiteit de bezoekers. Met deze samenwerking zoeken wij nadrukkelijk een verbinding met verenigingen, bedrijven en personen in ons werkgebied. Een verbinding die niet alleen bestaat uit sponsorgelden en een spandoek, maar een verbinding waarmee we over en weer iets voor elkaar betekenen. Elkaar versterkend door samen te werken.

18

Voor ons én voor u? Ja, inderdaad. Wij hebben ruimte gereserveerd voor u, uw vereniging of stichting of uw bedrijf. Ruimte die u zelf in mag vullen, zoals u al een beetje heeft kunnen lezen. Bent u actief in een vereniging of stichting of heeft u een eigen bedrijf? Maak dan vooral gebruik van de mogelijkheden die wij u bieden. We leggen u uit wat de concrete mogelijkheden zijn, wat wij willen bereiken en hoe wij een samenwerking zien. Heeft u desondanks nog vragen, schroom dan niet om het onze medewerkers te vragen.

Open podium Ontmoetingen komen op allerlei manieren tot stand. Binnenlopende klanten zijn er één van. Maar, wij kunnen ook de ontmoeting aangaan met bezoekers die op ons kantoor komen omdat zij bijvoorbeeld naar een lezing over Financieel Opvoeden komen of omdat zij een infoavond voor Starters op de woningmarkt bezoeken. Dit zijn ontmoetingen die wij zelf stimuleren door actief te zijn. Maar, wij kunnen ook een podium bieden aan andere organisaties of instellingen en leden van de coöperatie en daardoor bezoekers op ons kantoor ontvangen en ontmoeten. Uitgangspunt is dat de menselijke ontmoeting centraal staat en de rol en betekenis van de Rabobank als coöperatie (weer) inzichtelijk gemaakt kan worden.


19


’t-Huisje en de Ontmoetingsruimte Hoe ons ‘t-Huisje en de ontmoetingsruimte eruit zien dat heeft u al kunnen lezen, maar hoe kunt u hier gebruik van maken? Dat is waarschijnlijk waar u een antwoord op zoekt. ‘t-Huisje kunt u helemaal op uw eigen manier inrichten c.q. vullen. U kunt bijvoorbeeld hier een tentoonstelling in plaatsen of zelfs een vrijwilliger tijdens openingstijden hier laten vertellen waar uw vereniging of stichting voor staat. U kunt dit gebruiken als afhaalpunt van bijvoorbeeld kortingsbonnen of tickets voor een activiteit of evenement van uw vereniging. Of misschien wilt u hier juist om de mening of stem van bezoekers vragen. Kortom…de mogelijkheden zijn onbeperkt en wij dagen u dan ook graag uit om creatief na te denken. Ook de ontmoetingsruimte staat tot uw beschikking, het liefst in combinatie met een invulling van ons ‘t-Huisje. Hier kunt u bijvoorbeeld een presentatie houden voor mogelijke sponsoren van uw vereniging of stichting. Of, misschien juist de gewaardeerde sponsoren uitnodigen om eenmiddagje te brainstormen over de invulling van het sponsorprogramma. Een infoavond voor potentiele vrijwilligers van uw vereniging of stichting is ook een mogelijkheid. Ook hier bent u vrij in de invulling die u hieraan wilt geven. 20


Praktische informatie ‘t-Huisje heeft een afmeting van ongeveer 5 x 2,5 meter. Hier staan twee tafels onder welke in diverse hoogtes te gebruiken zijn maar die ook gewoon verwijderd kunnen worden. De ontmoetingsruimte heeft zo’n 30 zitplaatsen in theateropstelling, kiest u voor een staande opstelling (met statafels) dan kunt u ongeveer 50 mensen ontvangen in deze ruimte. Alle overige praktische informatie en het aanvraagformulier kunt u op onze site vinden: www.rabobank.nl/denbosch onder het kopje ‘De Ontmoeting’.

Publiciteit Wij beschikken uiteraard over diverse eigen mediamiddelen, zoals een digitale nieuwsbrief, onze site, onze eigen social media etc. U kunt bij uw samenwerking met ons in de Ontmoeting rekenen op publiciteit voor uw activiteit door inzet van deze eigen mediamiddelen.

21


5

Tot Slot...

Elkaar vertserken door samen te werken Met dit boekje hebben wij u een beschrijving gegeven van ons idee van ontmoeten en hoe wij u als klant of als lid van een vereniging of stichting een podium willen bieden om ook ontmoetingen te creeëren. Tevens hebben wij u laten zien dat wij in de online tijd nog steeds een warme menselijke kant hebben, waarmee wij u laten ervaren dat u bij een coöperatieve bank bankiert. Wij willen er voor u zijn, zoals wij al honderd jaar er voor onze klanten zijn geweest. Wij gaan terug naar waar het ooit begonnen is en gaan graag de ontmoeting en samenwerking met u aan om elkaar te versterken.

Contact maken met... Heeft u naar aanleiding van deze publicatie of gewoon vanuit u zelf nog vragen? Neem dan contact met ons op. U kunt ons op diverse manieren bereiken. Adres Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omstreken Gasselstraat 28, 5211 KJ te ‘s-Hertogenbosch Telefoonnummer (073) 699 50 00 Email-adres voor algemene vragen contact@s-hertogenbosch.rabobank.nl Email-adres voor vragen over de Ontmoeting ontmoeting@s-hertogenbosch.rabobank.nl Twitter @RaboDenBosch Website www.rabobank.nl/denbosch Uiteraard bent u ook altijd welkom op één van onze vestigingen.

22


Colofon de Ontmoeting Dit informatieboek voor de Ontmoeting is samengesteld door Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken ter introductie van haar nieuwe klantontmoetingsconcept. Het betreft een éénmalige uitgave. Communicatie Natascha Kuijpers Rabobank ‘s-Hertogenbosch e.O. Idee Management & Copy Ruud Heijenga Brandfriend Ruben Heerings Interieurarchitect Fons Kooymans Interieurarchitect BNI Grafisch Ontwerp Karen Mijnhart Ontwerp Ruim Covercam experience & PA Danny Hess Tourdiary Fotografie Karen Mijnhart Ryan van Esch Mandy Waasdorp 23

Rabobank ‘s-Hertogenbosch e.O.

Een thuis voor vragen & vertrekpunt van ideëen.


Genieten

HĂŠt zelf opmaken of iets voor je omgeving achterlaten?


Rabobank • Een thuis voor vragen & Vertrekpunt van ideeën •  

Uw leven is ons uitgangspunt. Want of het nu gaat om het allereerste zakgeld of het laatst gespaarde loon, Rabobank denkt graag met u mee ov...

Rabobank • Een thuis voor vragen & Vertrekpunt van ideeën •  

Uw leven is ons uitgangspunt. Want of het nu gaat om het allereerste zakgeld of het laatst gespaarde loon, Rabobank denkt graag met u mee ov...

Advertisement