Page 1

muziek | dans | theater | beeldend

CURSU

SJAAR

2011 2012

Cursusaanbod Rijswijk


Deze brochure staat vol met inspirerende cursussen muziek, dans, musical, theater en beeldend voor kinderen en jongeren tot 23 jaar. Op onze website www.stichting-trias.nl staan alle nieuwtjes, informatie, beeldmateriaal van onze cursussen, onze inschrijfformulieren, reductieregelingen en deelnamevoorwaarden.

Er zijn cursussen voor de allerkleinsten; dreumesen en kleuters kunnen spelenderwijs met muziek, dans en theater aan de slag. Voor de oudere kinderen vanaf groep 5 en jongeren biedt TRIAS een brede diversiteit aan mogelijkheden. Nieuw is dat alle kinderen en jongeren die bij TRIAS muziekles volgen – maar ook kinderen die elders muziekles hebben- zich kunnen aanmelden voor een popband, (slagwerk)orkest, klassiek ensemble of een koor. Voor leerlingen die net beginnen met het bespelen van een muziekinstrument is er het 1e jaars TRIAS-Leerorkest. Nieuw is ook dat TRIAS vanaf september start met een muziekgroep voor kinderen met een beperking. Vanaf september 2011 zijn er lessen en cursussen van maandag tot en met zaterdag in ons TRIAS gebouw aan de Cor Ruysstraat 2 in Rijswijk. Natuurlijk zijn er ook cursusmogelijkheden voor volwassenen. Die richten zich vooral op muziek en dans. Wie als volwassene belangstelling heeft voor een van de andere kunstdisciplines kan dat laten weten. Mogelijk kan TRIAS daar op in spelen. In de loop van het nieuwe seizoen ontwikkelt TRIAS meer korte cursussen en vakantie activiteiten die bekend gemaakt worden in de TRIAS Nieuwsbrief. In september komt de eerste Nieuwsbrief uit. Wil u de TRIAS Nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar: trias@stichting-trias.nl o.v.v. Nieuwsbrief. Veel plezier met het bekijken van de brochure! Patty Jacobs directeur


Cursusprogramma 2011-2012 in Rijswijk Bestemd voor

MUZIEK

THEATER

Dreumesen (1,5-2,5 jaar)

Muziek op Schoot

Peuters vanaf 2,5 jaar

Het Mollenhol / Het Berenbos

Groep 1 en 2 basisschool

De Speelplaats

Kleuterviool (in Voorburg)

DANS

BEELDEND

Kleuterballet, Dans mee met heksje Hupsakee Bollywood mini’s

Groep 3 basisschool Spelen met muziek Spelen met toneel Musicalklas onderbouw

Klassiek ballet Streetdance mini’s Bollywood mini’s Breakdance-starters

Groep 4 basisschool Muziekklas Theaterklas Musicalklas onderbouw

Klassiek ballet Streetdance mini’s Bollywood mini’s Breakdance

Tekenen 3D-bouwen met je handen Fotografie

Muziekklas Musicalklas middenbouw Instrument Zang Popgroepen Koor Rap-starters

Klassiek ballet Streetdance mini’s New Style Bollywood Breakdance-starters

Tekenen 3D-bouwen met je handen Film & animatie Fotografie

Groep 6 t/m 8 basisschool

Instrument Toneelklas Zang Musicalklas middenbouw Popgroepen Musicalklas bovenbouw Ensemblelessen (groep 8) Koor Rap-starters

Klassiek ballet Streetdance New Style Bollywood Breakdance-starters Zumba

Tekenen & schilderen 3D-bouwen met je handen Film & animatie Fotografie

Jongeren voortgezet onderwijs

Instrument Muziektheatergroep Triater Zang Musicalklas bovenbouw en Popgroepen bovenbouw gevorderden Ensemblelessen Koor Rap-masters Klassiek ballet

Klassiek ballet Streetdance New Style-masters Showgroup Girlpower Bollywood Breakdance-masters Zumba

Film & animatie

Groep 5 basisschool

Volwassenen

Instrument Zang, Popgroepen Koor van Bach tot Beatles

Bewegen op basis van jazzdans Klassiek ballet

Tekenen 3D-bouwen met je handen Fotografie


Dreumesen en peuters

De liedjes van de lessen van Het Mollenhol en Het Berenbos staan op CD. Deze is te bestellen tegen een kleine vergoeding.


cursussen voor

Dreumesen en peuters vanaf 1,5 jaar Al vanaf 1,5 jaar kunnen ouders met hun kind bij TRIAS terecht. Speciaal voor deze jongste groep hebben we de cursussen Muziek op schoot, Het Mollenhol en Het Berenbos.

Muziek op schoot In deze cursus voor de allerjongsten van 1,5 tot 2,5 jaar maken de kleintjes met hun (groot)ouders of verzorgers muziek. Samen beleven ze in een veilige omgeving een muzikaal avontuur. Liedjes zingen, bewegen bij liedjes of op muziek, muzikale spelletjes met kleine instrumenten, het komt allemaal voorbij. Zo maakt deze jongste groep op speelse wijze kennis met muziek, leren ze luisteren en reageren op muziek.

Het Berenbos Dit is een cursus voor alle peuters van 3,5 tot 4 jaar. Ze spelen, dansen en zingen. De peuters krijgen al iets moeilijker opdrachten bij het spelen op de instrumenten en bij het dansen. Kinderen worden gestimuleerd om met én van elkaar te leren. Ook in het Berenbos kunnen de ouders in de laatste vijf minuten zien wat de kinderen hebben beleefd. U hoort liedjes en ziet spelletjes die u thuis ook met uw kind kunt zingen en spelen.

Duur 10 lessen van 45 minuten Lesdag zaterdag 9.30 uur Start 24 september 2011 en 4 februari 2012 Kosten € 66,-

Duur 12 lessen van 45 minuten Lesdag donderdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur Start 22 september 2011 en 2 februari 2012 Kosten € 79,-

Het Mollenhol Samen met Toos en Bas, twee speelpoppen, beleven peuters vanaf 2,5 tot 3,5 jaar de mooiste avonturen. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld van klank, spel en dans. Ze zingen, dansen en spelen op kleine instrumenten. De laatste vijf minuten van de les kunnen de ouders zien wat de ontdekkingsreis van de kinderen heeft opgeleverd. U hoort liedjes en ziet spelletjes die u thuis ook met uw kind kunt zingen en spelen. Duur 12 lessen van 45 minuten Lesdag donderdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur Start 22 september 2011 en 2 februari 2012 Kosten € 79,-


Groep 1 en 2

Kleuterviool Dit is een cursus voor kinderen uit groep 1 en 2 die willen weten of de viool ‘hun’ instrument is. Er wordt gewerkt met een groep van maximaal 10 kinderen. In de lessen maken ze spelenderwijs kennis met de viool en met samen muziek maken. Er wordt veel gezongen en deze liedjes worden vertaald naar de viool. Met elkaar en met de viool maken de kinderen van alles mee. De laatste 10 minuten kijken de ouders mee in de les, zodat ze weten wat er thuis gespeeld en herhaald kan worden. Na afloop van deze korte cursus is er de mogelijkheid door te gaan naar een vervolgcursus. Duur 12 lessen van 45 minuten (Voorburg) Lesdag donderdag 16.00 uur Start 22 september 2011 Kosten € 75,-


cursussen voor

Kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool

Onze jaarcursussen starten in de week van 22 augustus. Hebben wij uw ondertekende inschrijfformulier vóór 24 juni ontvangen? Dan ontvangt u in de week van 4 juli 2011 bericht over de plaatsing.

De Speelplaats De Speelplaats is bedoeld voor kinderen uit groep 1 en 2 die graag zingen, dansen, muziek maken en verhaaltjes uitbeelden. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld van muziek, dans en spel. Zingen, spelen op instrumenten, maar ook dansen komen aan bod. In de lessen wordt veel gebruik gemaakt van de fantasie van de kinderen. Samen plezier beleven, dat is belangrijk in deze cursus!

Dans mee met heksje hupsakee De korte cursus Dans mee met heksje Hupsakee was vorig jaar zo’n succes, dat TRIAS nu een jaarcursus aanbiedt. De kinderen gaan een heel jaar lang lekker bewegen en allerlei dansjes leren, met als uitgangspunt hun onuitputtelijke fantasie. Wie gaat er mee op dansreis langs kabouters en feeën, ridders en draakjes? Zowel jongens als meisjes zullen zich prima thuis voelen in deze groep. Lekker bewegen is gezond!

Duur Lesdag Start Kosten

Duur Lesdag Start Kosten

jaarcursus met lessen van 50 minuten woensdag en zaterdag 24 en 27 augustus 2011 € 171,-

jaarcursus met lessen van 50 minuten woensdag en zaterdag 24 en 27 augustus 2011 € 171,-

Kleuterballet Deze cursus is voor de kinderen uit groep 1 en 2 die graag aan ballet willen doen. Klassiek ballet heeft een rijke traditie en geniet nog steeds grote belangstelling. Op speelse wijze verkennen de kleuters de basistechnieken en de stijl van klassiek ballet. Hun fantasie prikkelen en plezier beleven staan in de lessen voorop. Zo ontpoppen de kleine dansers zich tot sterke persoonlijkheden waarbij ze dans gebruiken om hun karakter verder te vormen.

Bollywood mini’s Bollywood is sinds een aantal jaar een begrip in Nederland, en is door het grote publiek ontdekt. Hele families doen aan Bollywood dansen.

Duur Lesdag Start Kosten

Duur Lesdag Start Kosten

jaarcursus met lessen van 50 minuten woensdag en vrijdag 24 en 26 augustus 2011 € 171,-

Deze dansvorm met veel glitter en glamour en prachtige gracieuze bewegingen kun je nu ook leren bij TRIAS. Samen met de bekende Bollywood dansschool Ghoenghroe ki Pukar is een lesprogramma ontwikkeld.

jaarcursus met lessen van 50 minuten zaterdag 27 augustus 2011 € 171,-


Groep 3 en 4

Gratis cursus met Ooievaarspas Dankzij de actie ‘Kinderen Doen Mee’ kunnen kinderen (t/m 17 jaar) met een Ooievaarspas een gratis cursus (tot € 300,-) bij ons volgen. 
 Kijk voor de voorwaarden op www.stichting-trias.nl Meer info over de Ooievaarspas en de actie: www.ooivevaarspas.nl


cursussen voor

Kinderen uit groep 3 en 4 van de basisschool

MUZIEK Spelen met muziek Dit is een muziekcursus voor kinderen uit groep 3 die graag muziek maken en zingen. In deze cursus spelen de kinderen op verschillende kleine instrumenten. Zo leren ze verschillende ritmes kennen. Ook zingen de kinderen, luisteren ze naar muziek en beelden ze de muziek uit. Al doende ontdekken ze de rijke wereld van muziek. Duur jaarcursus met lessen van 50 minuten Lesdag woensdag en zaterdag Start 24 en 27 augustus 2011 Kosten € 171,-

De muziekklas Deze cursus is bedoeld voor kinderen uit groep 4 en 5 die het leuk vinden om met muziek bezig te zijn. Door het jaar heen maken de leerlingen kennis met allerlei instrumenten, zodat ze na deze cursus het instrument kunnen kiezen dat het beste bij ze past.

DANS Klassiek ballet Vanaf groep 3 en 4 worden de kinderen bij klassiek ballet ingedeeld naar leeftijd en hun mogelijkheden. Door speelse oefeningen werken de kinderen aan de ontwikkeling van hun ballettechniek. Ze oefenen aan de barre en werken aan danscombinaties. De wekelijkse balletlessen verlopen volgens een vaste structuur. In de les staan muzikaliteit, gevoel voor dans en ballettechniek centraal. Het dansplezier staat voorop! Duur jaarcursus met lessen van 50 minuten Lesdag maandag tot en met woensdag en vrijdag (in overleg en afhankelijk van ervaring) Start in de week van 22 augustus 2011 Kosten € 171,-

Ook maken de kinderen in de Muziekklas een begin met het ‘noten lezen’ en wordt aandacht besteed aan ritme, expressie en samenwerken. Samen plezier hebben in het maken van muziek staat voorop.

Streetdance mini’s Streetdance mini’s is speciaal voor kinderen uit groep 3 t/m 5. Ze maken hierin op een swingende manier kennis met allerlei technieken uit de moderne dans. Verschillende dansstijlen komen aan bod, waarbij veel bekende muziek wordt gebruikt. Een verfrissende les met veel diversiteit en ruimte voor de eigen dansontwikkeling van het kind.

Duur jaarcursus met lessen van 50 minuten Lesdag maandag, woensdag en zaterdag Start in de week van 22 augustus 2011 Kosten € 171,-

Duur jaarcursus met lessen van 50 minuten Lesdag woensdag en zaterdag Start 24 en 27 augustus 2011 Kosten € 171,-


Bollywood mini’s Bollywood is sinds een aantal jaar een begrip in Nederland, en is door het grote publiek ontdekt. Hele families doen aan Bollywood dansen. Deze dansvorm met veel glitter en glamour en prachtige gracieuze bewegingen kun je nu ook leren bij TRIAS. Samen met de bekende Bollywood dansschool Ghoenghroe ki Pukar is een lesprogramma ontwikkeld. Duur jaarcursus met lessen van 50 minuten Lesdag zaterdag Start 27 augustus 2011 Kosten € 171,-

Breakdance-starters en Breakdance-masters Onder de noemer Hiphop Grooves worden vanaf komend cursusjaar drie nieuwe cursussen bij TRIAS aangeboden waar de verschillende kanten van Hiphop kunnen worden geleerd: Rap, Breakdance en New Style.

THEATER Spelen met toneel Deze cursus is bedoeld voor kinderen uit groep 3 die graag hun fantasie gebruiken. Spelenderwijs ontdekken ze wat de mogelijkheden zijn binnen het theater. In de les wordt geacteerd, gedanst, verteld, gezongen en bewogen. Dit doen de kinderen vaak aan de hand van verhalen, muziek, voorwerpen en thema’s. Ze spelen met elkaar en naast elkaar. Kijken en luisteren, maar vooral doen is belangrijk! Aan het eind van de cursus laten de kinderen in een kleine presentatie zien wat ze hebben geleerd. Duur jaarcursus met lessen van 50 minuten Lesdag woensdag Start 24 augustus 2011 Kosten € 171,-

“Ik vond het het leukst om het lied ‘Verdomd alleen’ voor alle kinderen te zingen. Want toen kreeg ik meer zelfvertrouwen.” Yeliz (10 jaar)

Hiphop heeft een vaste plaats verworven. Breakdance is een van de meest herkenbare dansstijlen van de Hiphop scene en er worden flitsende Breakdance moves geleerd. Naast alle basis technieken is er ruimte om binnen deze discipline een eigen stijl binnen de breakdance te creëren. De Breakdance-starters groep is voor kinderen uit groep 3 t/m 8 van de basisschool en de Breakdance-mastersgroep is voor middelbare scholieren.

Musicalklas onderbouw Steeds meer musicals zijn geschikt voor jong en oud en ook steeds meer jonge kinderen spelen mee in musicalproducties. Om kennis te kunnen maken met musical, start TRIAS daarom nu ook een introductiecursus voor kinderen uit groep 3 en 4. In deze groep wordt nog veel met improvisatie gewerkt. Op hun eigen niveau en op een speelse manier, voor podiumbeestjes in de dop!

Duur jaarcursus met lessen van 50 minuten Lesdag vrijdag Start 26 augustus 2011 Kosten € 171,-

Duur jaarcursus met lessen van 50 minuten Lesdag woensdag, zaterdag Start 24 en 27 augustus 2011 Kosten € 171,-


Theaterklas Dit is een cursus voor kinderen uit groep 4 en 5 die dol zijn op theater. Bij theater maken komt heel wat kijken. Bijvoorbeeld acteren, bewegen, een verhaal vertellen of emoties spelen. De kinderen doen in de les spellen en oefeningen en krijgen opdrachten om zelf scènes te maken. Ze spelen eerst voor elkaar en tegen het einde van de cursus in een presentatie voor publiek. Duur jaarcursus met lessen van 50 minuten Lesdag woensdag Start 24 augustus 2011 Kosten € 171,-

Tekenen Kinderen uit groep 3 leren net schrijven en hebben daardoor nog een grovere motoriek dan oudere kinderen. Ook hun belevingswereld en concentratievermogen is nog anders dan die van oudere kinderen. Daarom heeft TRIAS met ingang van dit cursusjaar een speciale groep 3 tekencursus ontwikkeld, die precies aansluit bij hun niveau. De kinderen leren tekenen met een aantal materialen en naar eigen fantasie, wat mooie resultaten oplevert die in een eigen expositie zullen worden getoond. De kinderen uit groepen 4 en 5 leren in een cursus met potlood, krijt en houtskool hun creativiteit in tekeningen uit te drukken. Ze tekenen naar eigen fantasie en naar opdrachten. Aan het eind van de cursus zijn de mooiste kunstwerken te zien in een echte expositie. Duur 24 lessen van 50 minuten Lesdag woensdag Start 21 september 2011 Kosten € 123,-

BEELDEND Fotografie ‘Nooit geweten dat je zo’n mooie foto van een bal kon maken!’ In deze cursus leren de kinderen uit groepen 3 en 4 allerlei trucs om bijzondere foto’s te maken. Portretfoto’s, landschapfoto’s, kikker-perspectief, een reportage, het komt allemaal voorbij. Een eigen camera is niet noodzakelijk. Op www.triasmedialab.nl is te zien wat andere kinderen hebben gemaakt. Duur 12 lessen van 50 minuten Lesdag vrijdag Start 23 september 2011 Kosten € 60,-

3D bouwen met je handen Kinderen die graag knutselen met allerlei materialen en de mooiste bouwwerken maken met Lego kunnen nu bij TRIAS lekker aan de slag in deze nieuwe cursus. Met diverse materialen als speksteen en hout worden mooie kunstwerken gemaakt, waarvoor eerst een ontwerp wordt gemaakt. Zo leren de kinderen spelenderwijs ruimtelijk vormgeven en bouwen. Duur 17 lessen van 50 minuten (groep 3) en 17 lessen van 60 minuten (groep 4 en 5) Lesdag woensdag (groep 3) en donderdag (groep 4 en 5) Start 21 en 22 september 2011 Kosten € 85,-


Groep 5 /m 8 en jongeren tot 23 jaar t

Gratis cursus met Ooievaarspas Dankzij de actie ‘Kinderen Doen Mee’ kunnen kinderen (t/m 17 jaar) met een Ooievaarspas een gratis cursus (tot € 300,-) bij ons volgen. 
 Kijk voor de voorwaarden op www.stichting-trias.nl Meer info over de Ooievaarspas en de actie: www.ooivevaarspas.nl


cursussen voor

Kinderen uit groep 5 t/m 8 en jongeren tot 23 jaar Kinderen van groep 5 en ouder en jongeren vanaf 13 jaar kunnen bij TRIAS muziek maken, dansen, beeldend werken, theater spelen of in een musical schitteren. In dit hoofdstuk staan meerdere cursussen beschreven. Cursussen beginnen gedurende de week na 16.00 uur of zijn op woensdagmiddag of op de zaterdagochtend en -middag. Cursussen waarbij geen leeftijden staan genoemd, zijn voor alle leeftijden. Bij de plaatsing houdt TRIAS er rekening mee dat leeftijdgenoten bij elkaar in de groep komen.

Muziek maken, dansen, met leeftijdgenoten werken aan projecten en optredens in onze theaterzaal! Vanaf groep 5 kunnen kinderen kiezen of ze een instrument willen bespelen, willen zingen, willen spelen in een popgroep, mee willen doen in een musicalklas of willen dansen. Bij de indeling wordt gekeken naar leeftijd, ervaring en mogelijkheden van de kinderen. Het is belangrijk dat de cursisten kunnen samenspelen en zingen met andere leerlingen en andere instrumenten. Daarom biedt TRIAS verschillende mogelijkheden op het gebied van samenspel. Speciaal voor 1e jaars leerlingen die beginnen met het bespelen van een instrument is er bijvoorbeeld een Leerorkest op vijf zaterdagen. Verder kunnen leerlingen kiezen uit verschillende ensembles die één keer per twee weken repeteren of meezingen in het koor. Getalenteerde leerlingen kunnen auditie doen voor het ‘TRIAS talenten ensemble’ op maandag 27 juni aanstaande. Alle ensembles treden op tijdens het TRIAS festival ‘Ik ben muziek’ in de Rijswijkse Schouwburg op 15 en 16 juni 2012.

“Het belangrijkste wat ik heb geleerd is noten lezen. Dat is het doel van piano spelen, toch?” Amy (11 jaar)

MUZIEK Een instrument leren bespelen Kinderen kunnen in de wekelijkse groepsles van 50 minuten een instrument leren bespelen. Ze spelen verschillende soorten muziek. Ze doen aan samenspel én solospel. Bij de groepsindeling letten we op leeftijd en muzikale ervaring. Met leeftijdgenoten werken ze aan projecten die ze afsluiten met optredens in onze theaterzaal. Bij TRIAS kunnen ze kiezen uit: dwarsfluit, saxofoon, viool, akoestisch gitaar, elektrisch gitaar, basgitaar, piano, keyboard, slagwerk en harp.


Zangles De stem is een mooi instrument. Daarom kunnen kinderen bij TRIAS ook zangles volgen in onze wekelijkse groepsles. Ook de zangleerlingen werken met leeftijdgenoten aan projecten die ze afsluiten met een optreden in onze theaterzaal.

Oefenen bij TRIAS voor onze cursisten Oefenen bij TRIAS kan op een afgesproken tijdstip. Wilt u van deze gratis oefenmogelijkheid gebruik maken? Neem dan contact op met de administratie van TRIAS.

instrument- en zanglessen Duur jaarcursus met lessen van 50 minuten Lesdag de lessen vinden plaats op maandag tot en met zaterdag, maar niet voor ieder instrument. Geeft u aan op het inschrijfformulier wanneer u niet kunt. Als u uw kind voor 24 juni inschrijft, ontvangt u in de week van 4 juli bericht over plaatsing. Start 22 augustus 2011 Kosten € 219,-

Rap-starters en Rap-masters Onder de noemer Hiphop Grooves worden vanaf komend cursusjaar drie nieuwe cursussen bij TRIAS aangeboden waar de verschillende kanten van Hiphop kunnen worden geleerd: Rap, Breakdance en New Style. Hiphop heeft een vaste plaats verworven in de jongerencultuur.

Instrumenten huren Voor onze leerlingen tot 23 jaar hebben wij een klein assortiment huurinstrumenten. Wilt u voor uw zoon/dochter een instrument huren? Teken dit aan op het inschrijfformulier. Wij sturen u na de officiële plaatsing een huurcontract en de huurvoorwaarden toe. Huurinstrumenten Akoestisch gitaar Elektrisch gitaar of basgitaar (excl. snoer en versterker) Dwarsfluit Saxofoon Oefenharp

Huurgeld € 55,00 € 66,00 € 80,00 € 140,00 € 86,00

Violen kunnen gehuurd worden bij de firma Bouman, Herenstraat 12a, 2511 EA Den Haag (Tel. 070 346 40 48).

De cursus Rap-starters is voor kinderen uit groep 5 t/m 8 van de basisschool. In de rap worden rijmende woordspelingen bedacht op de maat van de muziek. Iedere leerling schrijft zijn eigen teksten schrijven en plaatst ze onder een coole beat. Naast het schrijven van thematische teksten wordt er ook gewerkt aan de juiste houding en performance. Rap-masters: Voor jongeren is een speciale rap-groep waarbij iedereen op zijn of haar eigen niveau wordt begeleid en uitgedaagd om nog betere raps te maken en uit te voeren. Iedereen die wil beginnen met rappen maar nog niet zo goed weet hoe, kan ook in deze groep terecht, want bij rappen kun je heel goed van elkaar leren! Er wordt aandacht besteed aan de verschillende stijlen, het schrijven van teksten en natuurlijk de technieken waarmee je de boodschap zo goed mogelijk kan overbrengen. Duur 17 lessen van 50 minuten Lesdag vrijdag Start 26 augustus 2011 Kosten € 105,-


“Het leukst aan de cursus is het maken van muziek met leeftijdgenoten. Samen muziek maken schept een band. Om dit dan te delen met andere mensen is een fantastisch gevoel.” Wirdmer (17 jaar)

Popgroepen voor beginners Als ze al twee jaar een instrument bespelen kunnen de leerlingen in een popgroep leren spelen. Met leeftijdgenoten spelen en zingen ze verschillende soorten popmuziek.

Onze jaarcursussen starten in de week van 22 augustus. Hebben wij uw ondertekende inschrijfformulier vóór 24 juni ontvangen? Dan ontvangt u in de week van 4 juli 2011 bericht over de plaatsing.

Duur jaarcursus met lessen van 50 minuten Lesdag maandag tot en met vrijdag Start in de week van 22 augustus 2011 Kosten € 219,-

Popgroepen voor gevorderden In de popgroepen voor gevorderden wordt, naast het spelen van muziek van bekende groepen en artiesten, ook gewerkt aan een eigen repertoire. Een popgroep kan met andere groepen popconcerten geven, maar ook werken aan projecten & presentaties of onze musicalproducties begeleiden. Bij de samenstelling van de popgroep wordt er gekeken naar leeftijd, niveau en ervaring. Duur jaarcursus met lessen van 100 minuten Lesdag maandag tot en met vrijdag Start in de week van 22 augustus 2011 Kosten € 244,-

MUZIEK MAKEN IS SAMEN SPELEN EN ZINGEN TRIAS vindt het belangrijk dat cursisten leren samenspelen en zingen met andere leerlingen en andere instrumenten. Daarom bieden wij verschillende mogelijkheden op het gebied van samenspel. Speciaal voor onze 1e jaars leerlingen is er bijvoorbeeld een “kennismaken met samenspel”programma op 5 zaterdagen: het Leerorkest. Verder kunnen leerlingen kiezen uit verschillende ensembles die één keer per twee weken repeteren of meezingen in het koor. Getalenteerde leerlingen kunnen auditie doen voor het ‘TRIAS talenten ensemble’ op maandag 27 juni aanstaande. Alle ensembles treden op tijdens het festival ‘Ik ben muziek’ in de Rijswijkse Schouwburg op 15 en 16 juni 2012.

Kennis maken met samenspel voor 1e jaars leerlingen: Leerorkest Leerlingen die voor het eerst les krijgen op een instrument of voor het eerst zangles krijgen, kunnen in een speciaal programma kennis maken met samenspel. Op vijf zaterdagen verdeeld over het cursusjaar maken ze in groepen van maximaal 15 leerlingen al improviserend muziek zowel met als zonder hun eigen instrument. Op deze zaterdagen wordt er naast ritmes voelen en noten spelen vooral gewerkt aan samenspel en luisteren naar elkaar. Op de laatste zaterdag geven de leerlingen een korte impressie van wat ze zoal hebben geleerd. Duur 5 lessen van 60 minuten Lesdag zaterdag Lesdata  1 oktober, 10 december 2011, 4 februari, 21 april en 9 juni 2012 Kosten € 25,-


Samen zingen: Kinderkoor Het Kinderkoor is er voor leerlingen uit groep 5 t/m 8 die graag samen zingen met andere kinderen. De kinderen repeteren eens in de twee weken en zingen met elkaar de leukste, mooiste en gekste liedjes: musicalliedjes, Kinderen voor Kinderen, popliedjes en nog veel meer. Naast samen zingen, leren de kinderen ook hun stem goed gebruiken en zichzelf presenteren. Het ‘Kinderkoor’ treedt op tijdens het TRIAS festival ‘Ik ben muziek’ in de Rijswijkse Schouwburg op 15 en 16 juni 2012. Duur 15 lessen van 60 minuten (gemiddeld 1 x in de 2 weken) Lesdag vrijdag vanaf 16 uur Start 30 september 2011 Kosten € 75,-

Samen zingen: Pop- en musicalkoor voor jongeren Voor jongeren van 12 jaar en ouder die beter willen leren zingen, is er het ‘Pop- en musicalkoor’. Iedereen kan meedoen, ervaring met zingen is niet verplicht. De jongeren repeteren eens in de twee weken en zingen verschillende nummers uit het pop- en musicalrepertoire. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan meerstemmig zingen, stemvorming en presentatie. Het ‘Pop- en musicalkoor’ treedt op tijdens het TRIAS festival ‘Ik ben muziek’ in de Rijswijkse Schouwburg op 15 en 16 juni 2012. Duur 15 lessen van 60 minuten (gemiddeld 1 x in de 2 weken) Lesdag vrijdag vanaf 17 uur Start 30 september 2011 Kosten € 75,-

Ensemble-lessen Leerlingen die één jaar of langer instrumentaal onderwijs hebben gevolgd, kunnen meedoen aan onze ensemble-lessen waarin met verschillende instrumenten wordt samengespeeld. Ook kinderen en jongeren die elders muziekles volgen, kunnen hier aan meedoen. De ensemble-lessen vinden eens per twee weken plaats op de vrijdagen en zaterdagen. In de lessen werken de leerlingen samen aan verschillende stukken. Alle ensembles treden op tijdens het TRIAS festival ‘Ik ben muziek’ in de Rijswijkse Schouwburg op 15 en 16 juni 2012. Leerlingen kunnen kiezen uit verschillende ensembles en stijlen. Bij het samenstellen van de orkesten, ensembles en bands houden we rekening met de leeftijden en het niveau van de deelnemers. Ensemble Orkest Slagwerkorkest Klassiek ensemble Zuid-Amerikaanse Percussieband Popgroep

Lesdag

Lestijd

Aantal lessen

Vrijdag of zaterdag Vrijdag Vrijdag of zaterdag Zaterdag

90 minuten 60 minuten 60 minuten 60 minuten

15 15 15 15

Vrijdag of zaterdag

60 minuten

15

Duur 15 lessen (gemiddeld 1 x in de 2 weken) Start 30 september 2011 Kosten € 75,-

“Het leukste vond ik het spelen van een country liedje. Want het is best moeilijk. En als je het eenmaal kunt is het wel mooi dat je het kunt.” Omid (11 jaar)


Het TRIAS talenten ensemble In het ‘TRIAS talenten ensemble’ spelen de cursisten samen met verschillende instrumenten en zangers. Het ensemble bestaat uit maximaal 15 deelnemers. Er wordt iedere vrijdag gewerkt aan speciaal voor dit ensemble op maat gemaakte muziek. Er is veel aandacht voor het samenspel, maar ook de individuele talenten komen aan bod. Jongeren tussen 12 en 18 jaar oud, die twee jaar of langer les volgen (instrumentaal of zang), en die graag samen muziek maken met andere talenten kunnen zich aanmelden voor de auditie op 27 juni 2011. Zowel leerlingen als niet-leerlingen van TRIAS kunnen zich hiervoor aanmelden. Het ‘TRIAS talenten ensemble’ doet mee aan een aantal optredens per jaar. Eén daarvan is het optreden tijdens het TRIAS festival ‘Ik ben muziek’ in de Rijswijkse Schouwburg op 15 en 16 juni 2012. Audities zijn op maandag 27 juni 2011 tussen 16.00 en 20.00 uur. Aanmelden voor de auditie kan via het inschrijfformulier. Duur 35 lessen van 100 minuten Lesdag vrijdag 17.00 uur Start 26 augustus 2011 Kosten € 244,-

Muziekfestival ‘Ik ben muziek’ Vanaf het begin van dit cursusjaar start TRIAS met de uitvoering van het project ‘Ik ben muziek’ op drie basisscholen in Rijswijk en een basisschool in Leidschendam-Voorburg. Dit project wordt ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie vanuit de regeling ‘Muziek in ieder kind’. Deelnemende basisscholen aan dit project zijn: CBS Melodie, BS Piramide, J.H. Snijdersschool en de Dijsselbloem. Op deze scholen krijgen de leerlingen

35 weken lang muziekles van vakdocenten van TRIAS. Voor de leerlingen uit groep 1 t/m 4 zijn dit algemene muzieklessen, voor de leerlingen uit groep 5 t/m 8 gaat het om instrumentale lessen, zanglessen of musicallessen. Naast spelen, praten over muziek en muziek maken, luisteren en kijken naar optredens van professionele musici is ook presenteren belangrijk in dit project. Alle leerlingen die meedoen aan het project presenteren zich tijdens het TRIAS festival ‘Ik ben muziek’ in de Rijswijkse Schouwburg op 15 en 16 juni 2012. Op deze twee dagen kunnen leerlingen naast zelf optreden ook optredens van medeleerlingen en leerlingen van andere scholen bijwonen. Ook kunnen ze luisteren naar optredens van de verschillende ensembles van leerlingen uit het vrijetijdsaanbod van TRIAS. Ten slotte zijn er tijdens het festival ook optredens van professionele musici en amateurverenigingen uit Rijswijk en Leidschendam-Voorburg.

Muziekgroep voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking Muziek is voor deze kinderen belangrijk; ze kunnen zich uitdrukken en van zich laten “horen”. Met muziek bezig zijn is een plezierige manier om je te ontwikkelen. Samen zingen en spelen van instrumenten en daar ook van genieten, staan voorop bij de lessen. Naarmate de groep zich ontwikkelt zullen steeds meer gezamenlijke stukken worden gespeeld. De groep wordt geleid door twee docenten die ervaring hebben met kinderen met een verstandelijke beperking. Duur 26 lessen van 50 minuten (TRIAS, Fransstraat 16, Voorburg) Lesdag dinsdag 19.00 uur Start 20 september 2011 Kosten € 160,-


DANS Showgroup girlpower De Showgroup Girlpower vormt de streetdance-top van TRIAS. Iedere week komen ze anderhalf uur bij elkaar om te werken aan de nieuwste dansen. Ze treden veel op bij festivals zoals het Strandwalfestival, het Voorburgs Zomerfestival en de ‘Gezondheid in beweging markt’ in Rijswijk. De meiden in deze groep hebben allemaal auditie gedaan en vinden het leuk om veel op te treden en het beste uit zichzelf te halen. Het is altijd mogelijk om auditie te komen doen voor Showgroup Girlpower als je in groep 8 of op de middelbare school zit en al een aantal jaar danst. Vul op het inschrijfformulier in dat je auditie wilt komen doen, dan krijg je van TRIAS vanzelf een uitnodiging. Duur jaarcursus met lessen van 90 minuten Lesdag maandag 19.00 uur Start 22 augustus 2011 Kosten € 244,-

Klassiek ballet Met de kinderen vanaf groep 5 wordt bij klassiek ballet gewerkt in niveaugroepen aan de verdere ontwikkeling van techniek, dansdiscipline en danscombinaties. Bij alles wat de leerlingen leren in deze lessen staat voorop dat zij begrijpen en voelen wat zij doen. Zij leren dus niet alleen veel passen, bewegingen en sprongen, maar ook dat dit kwaliteit en expressie heeft. Er wordt hard gewerkt aan een goede houding en lenigheid. Vanaf groep 8 komt het dansen op spitzen aan bod, dan is de lesduur 60 minuten. Duur jaarcursus met lessen van 50 of 60 minuten Lesdag maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag (afhankelijk van het niveau en de leeftijd) Start in de week van 20 augustus 2011 Kosten € 219,-

Streetdance Kinderen vanaf groep 5 kunnen de cursus streetdance volgen. Streetdance is een krachtige, stoere dansstijl die vaak op tv en in clubs te zien is. In de les wordt gewerkt aan techniek, conditie en uitstraling. De lessen zijn energiek, dynamisch en hebben een stoer karakter. Er worden dansen ingestudeerd die aan het eind van het seizoen gepresenteerd worden in een spetterende show in onze theaterzaal. Kortom: een cursus voor kinderen die klaar zijn voor coole moves en mee willen bouncen in deze funky streetdanceles. Duur jaarcursus met lessen van 50 minuten Lesdag woensdag en zaterdag Start 24 en 27 augustus 2011 Kosten € 219,-


Bollywood Bollywood is sinds een aantal jaar een begrip in Nederland, en is door het grote publiek ontdekt. Hele families doen aan Bollywood dansen, en daarom biedt TRIAS vanaf dit jaar ook een cursus aan voor kinderen. Deze dansvorm met veel glitter en glamour en prachtige gracieuze bewegingen kun je nu ook leren bij TRIAS. Samen met de bekende Bollywood dansschool Ghoenghroe ki Pukar is een lesprogramma ontwikkeld voor diverse leeftijdsgroepen. Duur jaarcursus met lessen van 50 minuten Lesdag zaterdag Start 27 augustus 2011 Kosten € 219,-

New Style en New Style-masters Onder de noemer Hiphop Grooves worden vanaf komend cursusjaar drie nieuwe cursussen bij TRIAS aangeboden waar de verschillende kanten van Hiphop kunnen worden geleerd: Rap, Breakdance en New Style.

Zumba Zumba betekent ‘snel bewegen’ en ‘lol hebben’. Het is een fitnessprogramma dat leuk blijft om te doen omdat het gebaseerd is op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Het is opgezet door Alberto ‘Beto’ Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Alle oefeningen worden op muziek gedaan en gaan achter elkaar door, waardoor je tijdens het dansen tegelijkertijd je conditie traint. TRIAS heeft groepen voor kinderen vanaf groep 6 en middelbare scholieren en deze worden gegeven door een Zumba certified teacher. Duur jaarcursus met lessen van 50 minuten Lesdag maandag, woensdag en zaterdag Start 22, 24 en 27 augustus 2011 Kosten € 219,-

In de cursus New Style worden ook songteksten en rapteksten in de dans gebruikt. Na deze cursus is er geen videoclip dancemove meer onbekend! De New Style groep is voor kinderen uit groep 5 t/m 8 van de basisschool en de groep New Style-masters voor middelbare scholieren.

Breakdance-starters en Breakdance-masters Onder de noemer Hiphop Grooves worden vanaf komend cursusjaar drie nieuwe cursussen bij TRIAS aangeboden waar de verschillende kanten van Hiphop kunnen worden geleerd: Rap, Breakdance en New Style. Hiphop heeft een vaste plaats verworven in de jongerencultuur. Breakdance is een van de meest herkenbare dansstijlen van de Hiphop scene en er worden flitsende Breakdance moves geleerd. Naast alle basis technieken is er ruimte om binnen deze discipline een eigen stijl binnen de breakdance te creëren. De Breakdance-starters groep is voor kinderen uit groep 3 t/m 8 van de basisschool en de Breakdance-mastersgroep is voor middelbare scholieren.

Duur jaarcursus met lessen van 50 minuten Lesdag vrijdag Start 26 augustus 2011 Kosten € 219,-

Duur jaarcursus met lessen van 50 minuten Lesdag vrijdag Start 26 augustus 2011 Kosten € 219,-

Hiphop heeft een vaste plaats verworven in de jongerencultuur. De dans uit de vele videoclips van dit moment heet New Style, een mix van Street, Jazz, House en Hiphop dans.

I k probeer mijn stress te verwijderen door met gevoelens te dansen. Tji Yu Kan (14 jaar)


Theater Musicalklas middenbouw De Musicalklas middenbouw is een cursus voor kinderen uit groep 5 t/m 7 die voor het eerst kennismaken met musical, of doorstromen uit de groep van de musical onderbouw. Waar bij de musical onderbouw groep de nadruk ligt op improvisatie, gaan de kinderen in deze musicalgroep een stap verder met het leren zingen, dansen en acteren. Ze spelen stukken uit bekende kindermusicals. Aan het einde van het cursusjaar laten ze in een eigen musicalproductie of presentatie in de theaterzaal zien wat ze hebben geleerd.

Musicalklas bovenbouw De Musicalklas bovenbouw is een nieuwe groep voor kinderen die doorstromen uit de middenbouw gevorderdengroep. Ook jongeren die in groep 8 of de brugklas zitten, kunnen hier beginnen met hun musicalcarrière! In deze musicalgroep gaan de jongeren de verschillende technieken in spel, zang en dans verder uitdiepen. Ook in deze groep worden stukken gespeeld uit bekende musicals, maar deze zijn alweer van een hoger niveau en moeilijkheidsgraad. Aan het eind van het cursusjaar laten de cursisten in een presentatie of pruductie in de theaterzaal zien wat ze hebben geleerd.

Duur jaarcursus met lessen van 100 minuten Lesdag woensdag Start 24 augustus 2011 Kosten € 244,

Duur jaarcursus met lessen van 100 minuten Lesdag donderdag Start 25 augustus 2011 Kosten € 244,-

Musicalklas middenbouw gevorderden De Musicalklas middenbouwgevorderden wordt gevormd door kinderen die tenminste twee jaar musicalervaring hebben opgedaan. De kinderen in deze musicalgroep gaan weer een stap verder met het leren zingen, dansen en acteren en dat gebeurt in deze cursus met meer uitdagende stukken uit bekende kindermusicals. Aan het einde van het cursusjaar laten ze in een eigen productie of presentatie zien wat ze hebben geleerd. Duur jaarcursus met lessen van 100 minuten Lesdag woensdag Start 24 augustus 2011 Kosten € 244,-

Gratis cursus met Ooievaarspas Dankzij de actie ‘Kinderen Doen Mee’ kunnen kinderen (t/m 17 jaar) met een Ooievaarspas een gratis cursus (tot € 300,-) bij ons volgen. Kijk voor de voorwaarden op www.stichting-trias.nl Meer info over de Ooievaarspas en de actie: www.ooivevaarspas.nl


onderdeel muziek, en ook de eigen inbreng van de jongeren wordt ingezet. Duur Jaarcursus met lessen van 60 minuten Lesdag woensdag Start 24 augustus 2011 Kosten € 219,-

Musicalklas bovenbouw gevorderden De Musicalklas bovenbouw gevorderden, is een cursus speciaal voor jongeren die op het voortgezet onderwijs zitten. De nummers die hier worden geoefend komen uit bekende musicals die meer gericht zijn op jongeren en volwassenen. Alle facetten van de musical worden gerepeteerd en aan het eind van het cursusjaar laten de jongeren in een presentatie of productie in de theaterzaal zien wat ze hebben geleerd. Duur jaarcursus met lessen van 100 minuten Lesdag donderdag Start 25 augustus 2011 Kosten € 244,-

Muziektheatergroep Triater Dit seizoen wordt voor het eerst een muziektheatergroep gevormd speciaal voor middelbare scholieren. Jongeren met en zonder ervaring worden uitgedaagd om beter te leren spelen en theater te maken. Extra dimensie vormt in deze cursus het

Toneelklas Deze cursus is voor kinderen uit groep 6 t/m 8 die gek zijn op toneelspelen. De kinderen leren werken met emoties en personages, ze improviseren en werken aan tekstbehandeling. Er is veel aandacht voor de individuele ontwikkeling. Door naar elkaar te kijken, leren de cursisten ook van elkaar. Met inbreng van de kinderen wordt gewerkt aan een eigen toneelpresentatie in de theaterzaal. Duur jaarcursus met lessen van 50 minuten Lesdag woensdag Start 24 augustus 2011 Kosten € 219,-

BEELDEND Fotografie ‘Nooit geweten dat je zo’n mooie foto van een bal kon maken!’ In deze cursus leer je allerlei trucs om bijzondere foto’s te maken. Portretfoto’s, landschapfoto’s, kikkerperspectief, een reportage, het komt allemaal voorbij. Een eigen camera is niet noodzakelijk. Op www.triasmedialab.nl is te zien wat andere kinderen hebben gemaakt. Duur 12 lessen van 50 minuten Lesdag vrijdag Start 26 augustus 2011 Kosten € 60,-


Film en animatie De animatiefilm met kleipoppetjes is de bekendste vorm van animatiefilm. De kinderen verdiepen zich in deze cursus in de vele mogelijkheden van fotografie en film op de computer. De filmpjes worden gemaakt en gemonteerd met Apple MacBooks.

Met uw wensen voor de lesdag en lestijd willen wij rekening houden. U helpt ons als u op het inschrijfformulier noteert op welke lesdag en lestijd uw zoon of dochter beslist niet kan.

Dit gebeurt op verschillende manieren. Bij de beelden worden geluiden en muziek gezocht en het resultaat wordt gepubliceerd op YouTube en www.triasmedialab.nl Duur 17 lessen van 50 minuten Lesdag donderdag Start 22 september 2011 Kosten € 85,-

Tekenen De kinderen leren in deze cursus met potlood, krijt en houtskool hun creativiteit in tekeningen uit te drukken. Ze tekenen naar eigen fantasie en naar opdrachten. Aan het eind van de cursus zijn de mooiste kunstwerken te zien in een echte expositie. Duur 24 lessen van 60 minuten Lesdag donderdag Start 22 september 2011 Kosten € 123,-

3D bouwen met je handen Kinderen die graag knutselen met allerlei materialen en de mooiste bouwwerken maken met Lego kunnen nu bij TRIAS lekker aan de slag in deze nieuwe cursus. Met diverse materialen als speksteen en hout worden mooie kunstwerken gemaakt, waarvoor eerst een ontwerp wordt gemaakt. Zo leren de kinderen spelenderwijs ruimtelijk vormgeven en bouwen.

Duur 17 lessen van 60 minuten Lesdag woensdag Start 24 augustus 2011 Kosten € 85,-

Tekenen en schilderen Kinderen vanaf groep 6 kunnen aan deze cursus deelnemen. De cursisten werken met vetkrijt, pastelkrijt, houtskool, potlood, inkt en verschillende soorten verf als acryl en aquarel. Ook oefenen ze met verschillende technieken en stijlen en ontdekken ze wat bij hen past. Aan het eind van de cursus doen ze met hun mooiste werken mee aan de expositie bij TRIAS. Duur 24 lessen van 90 minuten Lesdag donderdag Start 22 september 2011 Kosten € 184,-

Film en animatie Bewegende beelden in werkstukken en presentaties worden op school steeds belangrijker evenals het op een creatieve manier vormgeven van je boodschap aan anderen. Een filmpje maken voor YouTube of de telefoon is niet zo moeilijk, maar een filmpje maken met kwaliteit die opvalt en er strak uitziet is een heel ander verhaal. Jongeren vanaf het 1e jaar van het voortgezet onderwijs kunnen nu bij TRIAS alle tips en trucs gaan leren en uitvoeren op onze Apple MacBooks. De gemaakte films worden gepubliceerd op de website van TRIAS: www.triasmedialab.nl Duur 17 lessen van 100 minuten Lesdag donderdag Start 22 september 2011 Kosten € 170,-


Volwassenen cursusaanbod

Korting met Ooievaarspas Volwassenen (vanaf 18 jaar) krijgen met een Ooievaarspas korting van 50% met een maximum van â‚Ź 150,00 per cursusjaar.


cursussen voor

Volwassenen

MUZIEK Instrumentaal en zang Een instrument bespelen kan bij TRIAS individueel of in groepen. Er zijn lessen dwarsfluit, saxofoon, viool, akoestisch gitaar, elektrisch gitaar, basgitaar, piano, keyboard, slagwerk en harp. Ook zangles behoort tot de mogelijkheden. De lesduur en het lesgeld (inclusief BTW) verschillen al naar gelang de groepsgrootte. Een wekelijkse groepsles gaat van start als er voldoende inschrijvingen zijn. Lesdag maandag t/m zaterdag, afhankelijk van de inschrijvingen. Kosten jaarcursus afhankelijk van de groepsgrootte: individueel 30 minuten les € 1.433, 2 personen 30 minuten les € 716, 3 personen 30 minuten les € 478, 4 personen 60 minuten les € 716, 5 personen 60 minuten les € 573,-

Akoestisch gitaar voor beginners In deze gitaarcursus voor beginners komen het notenschrift leren lezen en het akkoordenspel aan de orde. Daarnaast is er aandacht voor zowel samenspel als solospel. Voor deze cursus zorgt u zelf voor een gitaar. Duur 24 lessen van 50 minuten Lesdag maandag, dinsdag of woensdag Start in de week van 3 oktober 2011 Kosten € 259,-

Akoestisch gitaar voor gevorderden Ooit gitaar gespeeld en de draad weer willen oppakken? Door samenspel en solospel wordt de kennis van de akkoorden opgefrist en het noten lezen verder verfijnd. Voor deze cursus zorgt u zelf voor een gitaar. Duur 24 lessen van 50 minuten Lesdag maandag, dinsdag of woensdag Start in de week van 3 oktober 2011 Kosten € 259, Popgroepen Zingen en spelen in een popgroep? Alle muziekstijlen kunnen spelen, samen de muziek uitkiezen en aan een eigen repertoire werken, dit komt allemaal aan de orde in de lessen. Duur jaarcursus met lessen van 60 minuten Lesdag maandag tot en met vrijdag Start in de week van 22 augustus 2011 Kosten afhankelijk van de groepsgrootte: popgroep van 5 personen € 573,popgroep van 6 personen € 478,popgroep van 8 personen € 359,popgroep van 10 personen € 287,-


Koor van Bach tot Beatles In dit koor komen verschillende stijlen uit het koorrepertoire aan bod: van Bach tot Beatles. De koorleden studeren meerstemmig een aantal zangnummers in met een klinkend resultaat! Bij het instuderen wordt gelet op toon- en stemvorming. Ook al hebt u weinig of geen koorervaring en kunt u geen muziek lezen, u zult verbaasd staan van uw eigen capaciteiten.

DANS Klassiek ballet Voor volwassenen heeft TRIAS een eigen groep klassiek ballet, waarbij samen wordt gedanst.

Duur 30 lessen van 105 minuten Lesdag maandag Start 3 oktober 2011 Kosten € 235,-

Duur jaarcursus met lessen van 60 minuten Lesdag maandag of dinsdag Start in de week van 22 augustus 2011 Kosten € 332,-

“Doe je iets goed, dan word je er óók op aangesproken en daar leer je veel van.” Pam (15 jaar)

Bij de indeling van de groepen houden we rekening met uw danservaring en danswensen. De docenten nemen hierover contact met u op.

Bewegen op basis van jazzdans Deze lessen zijn ‘s ochtends of aan het begin van de avond. Bij de indeling van de groepen houden we rekening met uw danservaring en danswensen. Bent u 50+? Voor u geldt een speciaal tarief. De reductieregeling (10% korting) is dan niet van toepassing. Duur jaarcursus met lessen van 60 minuten Lesdag maandagochtend, dinsdagavond of woensdagochtend Start in de week van 22 augustus 2011 Kosten tot 50 jaar € 332,vanaf 50 jaar € 218,-


TRIAS is een gecertificeerde instelling voor kunsteducatie; de kwaliteit van onze docenten, lessen en cursussen voldoen aan het Kwaliteitskader vastgesteld door Kunstkeur.


CONTACT TRIAS Rijswijk TRIAS Leidschendam-Voorburg Cor Ruysstraat 2 Fransstraat 16 2284 XL Rijswijk 2274 AX Voorburg t 070 396 92 66 t 070 385 66 69 f 070 396 99 16 e trias@stichting-trias.nl www.stichting-trias.nl

m u z i e k | d a n s | t h e at e r | b e e l d e n d

Fotografie Rinie Bleeker Fotografie Ontwerp Things To Make And Do

Trias Brochure 2011/2012 Rijswijk  

Deze brochure staat vol met inspirerendecursussen muziek, dans, musical, theateren beeldend voor kinderen en jongerentot 23 jaar.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you