Page 1

Bewonersvereniging Raadhuis & Omgeving Nieuwsbrief januari 2013

Nog een keertje!

Vorige maand hebben we de jubileum Nieuwsbrief in een speciale editie huis-aan-huis verspreid in onze wijk; Raadhuis & Omgeving.

Hilversum on ice om de hoek Menig kind uit onze wijk zal het zich later heugen; een ijsbaan om de hoek waar je woont. Sneeuw en ijs is deze winter overbodig, want er kan sowieso worden geschaatst. Daar hoeft geen ijsmeester aan te pas te komen.

De jeugd geniet met volle teugen van de ijsbaan in het Dukdokpark.

Het Dudokpark is omgetoverd tot ijsbaan. Onze wijk heeft de primeur van de eerste ijsbaan in Hilversum naast de vijver het Raadhuis. Het schaatsterrein is liefst 600 vierkante meter groot, er is een koek&zopie, bar en bistro. Daarnaast is er gedurende de hele periode tot en met 6 januari een programma voor jong en oud. Heerlijk schaatsen en tussendoor warme chocomelk met slagroom of Glühwein. Voor meer informatie, het programma en de openingstijden: www.hilversumonice.com.

Dat heeft zoveel leuke en positieve reacties opgeleverd, dat we besloten hebben ook onze ‘normale’ nieuwsbrief eenmalig huis aan huis te verspreiden. Wij willen hiermee onze buurtbewoners laten kennismaken met de bewonersvereniging en informeren over het wel en wee in de wijk. Mocht u ook in de toekomst op de hoogte willen blijven, meldt u zich dan aan als lid via de website www.raadhuizenomgeving.nl. De bewonersvereniging initieert zelf allerlei activiteiten, maar staat ook de bewoners met raad en daad bij, in hun strijd tegen de verloedering. Afgelopen maand bleek dat maar weer eens bij het illegaal plaatsen van 2 grote betonnen containers op de Borneolaan. Via deze Nieuwsbrief nodigen wij u ook alvast uit aanwezig te zijn op onze jaarlijkse ledenvergadering op donderdag 21 maart 2013 in Sociëteit de Unie op de ‘s-Gravenlandseweg 57. Het bestuur van de bewonersvereniging wenst alle bewoners in de wijk een feestelijke jaarwisseling toe, veel gezondheid in 2013 en vooral veel woonplezier.

Jan Plouvier, voorzitter


Bewonersvereniging Raadhuis & Omgeving

“Goh, wat een werk om dit huis-aan-huis te verspreiden. En dat met dit weer. Ik wil u best helpen. Wat is het eigenlijk? Oh, de Bewonersvereniging! Wat leuk, daar ben ik al jaren lid van.” Vervolgens bijna een half uur met deze mevrouw op straat staan praten. “Hoe lang moet je in de wijk wonen, voordat je lid kan worden?” Hier is geen termijn voor en dus werd spontaan ter plekke aan de deur het formulier ingevuld!

Broertjes bewondert jubileumkrant Burgemeester Pieter Broertjes kreeg van voorzitter van de bewonersvereniging Jan Plouvier het eerste exemplaar van de speciale jubileumkrant van de bewonersvereniging Raadhuis & Omgeving, ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan. Broertjes sprak met waardering over het resultaat, dat tevens het bewijs is van een actieve bewonersvereniging die de vinger aan de pols houdt bij alle ontwikkelingen in de wijk.

Reacties op de speciale Jubileum Nieuwsbrief Vorige maand is de speciale Nieuwsbrief in tabloidvorm huis aan huis verspreid. Dit ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Bewonersvereniging Raadhuis & Omgeving. Dit heeft veel en erg leuke reacties opgeleverd. Een kleine bloemlezing:

“Een beetje boze meneer: Jullie zouden eens wat moeten doen aan al die hondenpoep op de trottoirs. Vieze troep. En omdat ik slecht zie, trap ik er altijd in! Mopper de mopper, mopper…..” - Verschillende reacties gehad over het parkeren in de wijk en het niet begaanbaar zijn van de trottoirs. Vooral kinderen met fietsjes en moeders met kinderwagens hebben hier last van. Ook de wat oudere medebewoners vinden het niet prettig om op de rijbaan te moeten lopen. - Burgemeester Broertjes heeft extra exemplaren aangevraagd om thuis en op het stadhuis uit te delen. - de school op de Dalweg heeft van de fotopuzzel een klassenproject gemaakt. “Ik hoor niet tot jullie wijk (Hoger Naarderweg westzijde), maar toch bedankt. Ziet er geweldig uit!”

Groep 7 van de Groen winnaar fotopuzzel

“Ik ben lid geworden, maar dat geldt toch voor het hele gezin?” (Ja, het lidmaatschap is een gezinslidmaatschap).

Word lid van Bewonersvereniging Raadhuis & Omgeving Meld u aan via www.raadhuisenomgeving.nl

Groep 7 van Gabriëlle Ockhuisen van de Groen van Prinsterer is blij met de gewonnen prijs.

In de jubileumeditie van onze nieuwsbrief was een fotopuzzel uitgezet. Uit de hele wijk kwamen reacties binnen. De zeven plekken in de wijk waarvan foto’s waren genomen moesten


Kijk op onze website voor de laatste nieuwtjes: www.raadhuisenomgeving.nl

worden benoemd. Dat was voor velen toch een lastige opgave. Het bleek toch wat moeilijker dan verwacht, want lang niet alle inzenders hadden alle antwoorden goed. Iedereen is inmiddels geïnformeerd over de uitslag. De oplossing is als volgt: foto 1: Graaf Florislaan; foto 2: Koninginneweg tegenover Raadhuis/Van Spengen; foto 3: Tesselschadelaan; foto 4: Hoek Borneolaan-Delilaan; foto 5: Groen van Prinsterer op de Dalweg; foto 6: tussen het stadskantoor en het Raadhuis; foto 7: Oude Enghweg tegenover de ingang van het stadskantoor. De winnaar van de fotowedstrijd is Groep 7 van de Groen van Prinstererschool. De juf van deze groep, Gabriëlle Ockhuisen, vertelt: 'We ontvingen op school ook de jubileumkrant en één exemplaar ben ik thuis met plezier gaan lezen. Toen ik de fotopuzzel tegenkwam kreeg ik direct het idee om die met mijn klas samen op te

lossen. Zo gezegd zo gedaan, dus zijn we in de klas gaan puzzelen. Bijna alle kinderen wonen in het Raadhuiskwartier, zodat verschillende foto’s direct werden herkend. Toch bleven er een paar over, waarvoor twee leerlingen tijdens een pauze op de fiets zijn gesprongen om de exacte plekken te vinden. Toen ook dat gelukt was, heb ik namens de klas op de valreep onze antwoorden gemaild. En met succes, een geweldige verrassing voor de klas.' O)p vrijdag 7 december kreeg groep 7 de prijs, 150 euro, uitgereikt door bestuurslid Stijn de Vries. Hoewel eigenlijk bedoeld voor een dinertje, is ter plekke afgesproken dat groep 7 zelf mag bepalen wat ze met z’n allen gaan doen. Geschaatst in het Dudokpark hebben ze al, maar er zijn ideeën te over. In de volgende nieuwsbrief, de eerste van het nieuwe jaar, kunnen we lezen wat de bestemming van de prijs is geworden.

Medisch Centrum Dudokpark geopend Voor een wijk in Hilversum waar veel audio-visuele en – gerelateerde instellingen zijn gehuisvest, kunnen we in onze nieuwsbrief ook best even stilstaan bij een veranderende bestemming van de voormalige AVRO-flat-uitbouw. Net op de grens tussen onze wijk en die van een zustervereniging, maar wel een locatie die vanuit het Raadhuiskwartier goed zichtbaar is. Sinds 23 november heeft deze flat een nieuwe bestemming gekregen en wel een nieuw Medisch Centrum Dudokpark (MCD) alwaar een aantal verschillende medische disciplines samensmelten, zoals zij zelf in publicaties aangeven. Op een feestelijke en druk bezochte happening, opende burgemeester Broertjes ‘het centrum aan de overkant van zijn bureau’. Het kwam hem overigens goed uit, aangezien hij die ochtend naar eigen zeggen, strompelend binnen was gekomen om na een korte behandeling van de dienstdoende arts weer verder te gaan met zijn werkzaamheden, waarvan het openen van dit centrum er één van was. De totstandkoming van dit centrum is overigens niet zonder slag of stoot gegaan: de plannen lagen er al jaren. Door allerlei perikelen, vanuit de gemeente, project ontwikkelaars, banken en andere deelnemende partijen, liet de realisatie steeds op zich wachten. Uit niet geverifieerde bron kunnen we één of twee saillante details vermelden: net voor de start van de bouw begonnen, werd het pand nog gebruikt als filmlocatie voor de Nederlandse (nou ja Fryse) TV serie Moordvrouw. Het Hoofdkantoor in Leeuwarden is, jawel u raadt het al, het huidige Medisch Centrum Dudokpark (voor een filmpje hierover, zie meer op onze website, onder nieuws). Het tweede detail is dat ten behoeve van genoemde serie de sprinkler of andere brand-

Medisch Centrum Dudok is in november geopend.

werende installatie gedeeltelijk moest worden verwijderd. Toen de bouw voor het MCD moest beginnen, zette de brandweer vraagtekens: het zou een onveilig pand zijn en er ontbraken een aantal brandwerende faciliteiten. Hoe zou dat toch komen? Uiteindelijk is alles toch snel goed gekomen en heeft alles geresulteerd in een nieuwe bestemming van een pand, dat zijn oorsprong kent in de media en en nu weer mee kan in het uitzicht van ons Raadhuis(kwartier). Wellicht kan het ooit ook weer dienstdoen als locatie voor een nieuwe tv-serie...


Colofon Deze nieuwsbrief is een uitgave van Bewonersvereniging Raadhuis & Omgeving en verschijnt vier keer per jaar. De redactie houdt zich het recht voor ingezonden artikelen in te korten of niet op te nemen. Postadres: Dalweg 19, 1217 HX, Hilversum Bank: Bankrekeningnummer: 86 22 972. Bestuur: Jan Plouvier, voorzitter Insulindelaan 5 E-mail: plouvier@versatel.nl Corrie Nypels, secretaris Dalweg 19 E-mail: hhimnypels@kpnmail.nl Gerrit van der Linde, penningmeester Graaf Florislaan 7A E-mail: gjvanderlinde@kpnmail.nl Stijn de Vries, lid Javalaan 6 E-mail: vries373@zonnet.nl

Nieuwe bestuursleden gezocht Bewonersvereniging Raadhuis en Omgeving is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Aankomende ledenvergadering, in maart 2013, zal Stijn de Vries in ieder geval afscheid nemen. Om zijn plek op te volgen maar ook het bestuur te versterken, zijn er nieuwe bestuursleden nodig. De werkzaamheden nemen per maand gemiddeld drie tot 5 uur in beslag. Het bestuur komt één keer in de maand bijeen om te vergaderen. Mensen die een paar uurtjes over hebben, voeling met hun buurt hebben en de handen uit de mouwen willen steken voor het belang van de buurt, zijn meer dan welkom. Aanmelden kan bij het secretariaat: Corrie Nypels, e-mail: hhimnypels@kpnmail.nl.

Titia Hartvelt, lid Graaf Florislaan 36 E-mail: ponthartvelt@planet.nl Annemieke en Matthijs van den Adel, leden Javalaan 17 mavdadel@kpnmail.nl of annemieke_1968@kpnmail.nl Vormgeving en drukwerkbegeleiding Reclamebureau Ontwerpfabriek www.ontwerpfabriek.com www.raadhuisenomgeving.nl

Ledenvergadering op donderdag 21 maart 2013 in Sociëteit de Unie, ‘s-Gravenlandseweg 57

Claudia Gianotten geeft teken- en schilderlessen.

Tekenen en schilderen Beeldend kunstenaar Claudia Gianotten geeft in de kerstvakantie weer een teken- en schilderworkshop voor kinderen vanaf 6 jaar in haar atelier. Donderdag 3 en vrijdag 4 januari worden de workshops gegeven van 14.00 tot 17. 00 uur, in de ISMGalerie, Naarderstraat 35. De kosten bedragen 20 euro inclusief materiaal en consumpties. Voor meer informatie en opgeven voor of 2 dagen kan via info@claudiagianotten.nl.

nieuwsbrief januari 2013  

Nieuwsbrief van bewonersvereniging Raadhuis en Omgeving editie januari 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you