Page 5

en een pop-rocksong. Dat toont ook direct ons devies: 'alles kan en alles mag, zolang het maar kwalitatief is én plezant blijft'.” Als je die lokale talenten bezig ziet, katapulteert dat jullie dan naar de tijden van weleer? Toen jullie net begonnen? Firmin Timmermans: “Ja, zeker! Bij mij roepen sommige liedjes heel wat herinneringen op, hoor. Als ik een nummer hoor zoals Unforgettable dan zie ik ook de beelden uit mijn vroege jeugd, de straatkermis en de mensen die buiten op hun stoel zaten en nog met elkaar gezellig konden praten. Ik kan me gemakkelijk verplaatsen in zulke situaties." Eddy Aelbrecht (pianist LSP BAND): “Bij mij niet echt, eigenlijk. Ik geniet van het moment, leef in het nu. Niet in de toekomst, niet in het verleden, maar wat zich nu afspeelt, dat vind ik zeer plezant.” De terugkeer van de LSP BAND, bedoel je? Eddy Aelbrecht: “Niet alleen de terugkeer, ook het feit dat heel wat artiesten die momenteel heel populair zijn, ons nog kennen. En wanneer we die dan contacteren en vragen of ze geen zin hebben om mee te spelen, dan zijn die direct enthousiast.” Dat zegt ook wat over de reputatie van de LSP BAND. Firmin Timmermans: “De veertigers van nu, die herinneren ons zeker, maar de uitdaging ligt

vooral in het aantrekken van het jong publiek. Vandaar ook dat wij op zoek zijn gegaan naar jongere gastartiesten om onze band te versterken: Nathalie Meskens, Udo, Brahim en andere."

"HET IS MIJN OPDRACHT MENSEN TE LATEN SCHITTEREN"

Waarom moeten mensen in Lebbeke naar jullie komen kijken? Firmin Timmermans: “Die vraag geef ik door aan Lebbekenaar Eddy!” (lacht) Eddy Aelbrecht: “Heel simpel! Als je een toffe avond wilt, met goeie muziek, veel ambiance en goede nummers, dan moet je aan ons adres zijn. En Lebbeke heeft bovendien nog heel veel goeie cafés rond de kerk, dus na ons optreden zetten we daar gewoon het feestje verder.” Wij houden u eraan, Eddy!

INFO LSP BAND Van Vroeger en Nu zaterdag 16 januari 2016 om 20.00 u. CC De Biekorf, Lebbeke

5

Zone c 25  
Zone c 25