Page 32

ELKE HEUVINCK KIEST VOOR JIP EN JANNEKE

32

De leukste zondagen van het jaar zijn de zondagen waarop wij in CC De Biekorf kindervoorstellingen hebben geprogrammeerd staan. Talloze enthousiaste kinderen – al dan niet verkleed – komen dan met al even enthousiaste ouders een bezoekje brengen aan ons centrum. Omdat de sfeer dan altijd wat joliger en vrolijker is, zijn het zulke voorstellingen die steeds een indruk op mij nalaten en waar ik vaak met heel veel plezier aan terugdenk.

L

aat het nu nét die zelfde sfeer zijn, die wij in februari opnieuw gaan creëren met onze jeugdvoorstelling Jip en Janneke van Uitgezonderd! Theater. Die zetten gekende schrijfsels succesvol over naar de bühne, ze slagen er ook in dit te doen met een minimum aan acteurs en een maximum aan leuke liedjes. Ik had vorig jaar de eer de creatieve ruimte van Uitgezonderd! Theater te gaan bezoeken waar producent Bob Jennes me te woord stond. Hij vertelde me zeer gepassioneerd over de visie en de missie van Uitgezonderd! Theater en waarom zij doen wat zij doen. Zo gaf hij mee dat het voor hen vooral belangrijk was dat hun publiek wist waar zij voor stonden. En dat trachten zij te bewerkstelligen door vooral gekende meesterwerken naar het theater te brengen. Een concept dat erg succesvol is gebleken. Boven-

dien stond hij er op steeds creatief aan de slag te gaan met het decor en nevenpersonages. Het is dan ook geen toeval dat Uitgezonderd! Theater eerder al eens in Lebbeke vertoefde. Dit met de voorstellingen Raad eens hoeveel ik van je hou en De heksen. Producties die beide op zeer veel bijval van ons (jonge) publiek kon rekenen. Ook dat is een reden waarom die kindervoorstellingen zo tof zijn: de jeugd neemt geen blad voor de mond. Als een kind dus zegt dat het “echt spectaculair was”, dan mag je er van uitgaan dat het echt wel spectaculair was. Nog leuker wordt het wanneer kinderen je aanspreken en fier komen zeggen “dat ze niet bang waren, zenne, van die heks”. Een mens vergeet haast dat het zondag is. Dit jaar zullen er dus geen heksen te bespeuren zijn. Het zijn immers de geesteskinderen van Annie MG Schmidt die ons podium zullen betreden. Dit jaar bestaan Jip en Janneke namelijk 60 jaar. En hoe valt dat jubileum beter te vieren dan met een vrolijke theaterversie? Het verhaaltje is zoals altijd simpel, maar dat maakt het net zo mooi. Janneke komt bij Jip spelen en samen beleven ze allerlei avonturen. Opgefleurd met de leuke muziekjes, kleurrijke decors en enthousiaste acteurs. Meer hoeft dat voor kindjes vanaf twee jaar niet te zijn. En als mijn publiek blij is, dan ben ik dat ook!

Zone c 25  
Zone c 25