Page 19

Op het eerste zicht lijken haar bewegingen beperkt, hoekig en aritmisch, maar door haar lange, slanke en flexibele lichaam verrast ze telkens weer. Ze werkt graag met de isolering van lichaamsdelen en met duur en herhaling. Op een heel subtiele manier toont ze de kracht en tegelijkertijd de kwetsbaarheid van het menselijk lichaam. TOEGANKELIJK EN UNIVERSEEL The Lover verwijst niet naar de liefde tussen twee geliefden. De voorstelling gaat over de complexe verhouding tussen de mens en de na-

tuur en dan vooral over de destructieve manier waarop wij met de natuur omgaan. Bára vond haar inspiratie in de berichtgeving over hoe wij omspringen met de natuurlijke grondstoffen en de negatieve gevolgen voor het klimaat. Inhoudelijk ligt The Lover dicht bij haar eigen persoonlijkheid. De jonge choreografe is sterk geïnteresseerd in mensen, hun gedrag en hun handelingen en refereert daar in haar werk graag naar. Ze hoopt met haar voorstellingen het publiek aan te zetten tot nadenken. Ook al oogt The Lover zeer abstract, toch is ze toegankelijk en universeel.

CIRCUIT X IN DE REGIO Circuit X toont al vijf seizoenen het beste van wat Vlaanderen aan jong talent te bieden heeft. Uit een groot aanbod kiest de jury van het Theaterfestival de beste vijf voorstellingen van jonge makers en stuurt ze daarna op tournee langs cultuur- en gemeenschapscentra. In onze regio nemen naast Wetteren ook Dendermonde en Lebbeke deel aan Circuit X. DENDERMONDE, CC BELGICA Robbert&Frank/Frank&Robbert - To break - The window of opportunity Het jonge kunstenaarsduo Frank&Robbert/Robbert&Frank brengt op speelse wijze beeldende kunst, film en theater samen in een ode aan de verbeelding. Donderdag 11 februari 2016 om 20.00 u. Hof van Eede - Het Weiss-effect Hof van Eede onderzoekt op spitsvondige wijze de verhouding tussen kunst en leven. Het collectief brengt filosofische thema’s met ongebreideld enthousiasme en aanstekelijk acteerspel. Woensdag 13 april 2016 om 20.00 u. LEBBEKE, CC DE BIEKORF Sachli Gholamalizad - A reason to talk Een jonge actrice van Iraanse afkomst duikt in haar familiegeschiedenis en gaat de confrontatie aan met haar moeder. Het verhaal gaat net zozeer over de relatie tussen moeder en dochter als over het opgroeien in verschillende culturen Vrijdag 26 februari 2016 om 20.00 u.

19

Zone c 25  
Zone c 25