Page 1

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΞΙΩΤΗΣ YΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔ

...μακρυά από πολιτικά γραφεία, έξω από κομματικούς μηχανισμούς.

ΜΕΛΛΟΝ ΕΜΕΙΣ

TO ΕΙΜΑΣΤΕ

ΜΕΛΛΟΝ

TO ΕΙΜΑΣΤΕ

ΟΝΝΕΔ 2010

ΟΝΝΕΔ 2010

ΕΜΕΙΣ γιατί

εμείς φτιάχνουμε

το μέλλον

www.onned2010.gr


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Αξιώτης Βασίλης - Φοίβος γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1985 στην Αθήνα. Είναι Πολιτικός Μηχανικός E.M.Π. (Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου) και απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Μετά από πολλά χρόνια συνδικαλιστικής δράσης με την ΔΑΠΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ, διεκδικεί σήμερα την θέση του Προέδρου ΟΝΝΕΔ. ΣΠΟΥΔΕΣ 1990-2002 Κολλέγιο Αθηνών, βαθμός αποφοίτησης 19,2 2003-2009 Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 2004- 2005 Ασκούμενος Πολιτικός Μηχανικός στο τμήμα Προμέτρησης και Κοστολόγησης Ιδιωτικής Κατασκευαστικής Εταιρείας 2005- 2009 Ασκούμενος Πολιτικός Μηχανικός σε Ιδιωτική Μελετητική Εταιρεία με συμμετοχή ως σχεδιαστής – προσομοιωτής στατικών μοντέλων σε άνω των είκοσι (20) διαφορετικά κτίρια 2009 μέχρι σήμερα Πολιτικός Μηχανικός σε Ιδιωτική Μελετητική Εταιρεία με συμμετοχή ως σχεδιαστής – προσομοιωτής στατικών μοντέλων σε άνω των δώδεκα (12) διαφορετικά κτίρια και συμμετοχή ως μελετητής έργων επισκευής και ενίσχυσης σε δύο (2) κτίρια. Παράλληλα διατηρεί προσωπικό Τεχνικό Γραφείο με έδρα το Μαρούσι διεξάγοντας άνω των εκατό (100) προσεισμικών ελέγχων σε σχολικά κτήρια του Δήμου Αθηναίων, Νήσου Σερίφου, Νήσου Σίφνου, Νήσου Μήλου, Νήσου Κιμώλου, Νήσου Φολεγάνδρου, Νήσου Ανάφης, Νήσου Μυκόνου, Νήσου Πάτμου, Νήσου Αρκιών, Νήσου Αγαθονησίου, Νήσου Τήλου, Νήσου Νισύρου, Νήσου Αστυπάλαιας, Νήσου Ρόδου, Νήσου Καρπάθου, Νήσου Κάσου, Νήσου Χάλκης, Νήσου Καστελορίζου (Ρω) και λοιπών κτιρίων

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ Υπηρέτησε ως Στρατιώτης Μηχανικού στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού - Ναύπλιο. Υπηρέτησε ως Στρατιώτης Πυροβολικού στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού - Θήβα. Υπηρέτησε ως Στρατιώτης στο Β’ Σώμα Στρατού στο 2ο Τάγμα Ελικοπτέρων Στρατού – Μέγαρα. Απολύθηκε από το 2ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού – Μέγαρα με το βαθμό του Υποδεκανέα Αεροπορίας Στρατού. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 2004-2007 Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π 2005-2007 Εκπρόσωπος του συλλόγου φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών στη Γενική Συνέλευση της Σχολής 2005-2006 Εκπρόσωπος του συλλόγου φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής 2007-2009 Μέλος της Ε.Φ.Ε.Ε. (Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδος). ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 2004-2008 Μέλος Συμβουλίου Σχολής ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π 2005-2007 Υπεύθυνος Σχολής ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π 2007-2008 Μέλος Κεντρικής Γραμματείας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Τομεάρχης Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Οδοντιατρικής 2008-2009 Μέλος Κεντρικής Γραμματείας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Υπεύθυνος Οργάνωσης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Αθήνας 2007-2009 Μέλος Κεντρικού Συμβουλίου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

ΜΕΛΛΟΝ

TO ΕΙΜΑΣΤΕ

ΟΝΝΕΔ 2010

ΕΜΕΙΣ

2010 Χρονιά σταθμός για την ΟΝΝΕΔ Σταθμός για ολόκληρη την ελληνική νεολαία.

Είναι η χρονιά που η Οργάνωσή μας ανοίγει τις πόρτες σε όλους τους νέους και τις νέες του τόπου, εκλέγοντας τον Προέδρο της ΟΝΝΕΔ από τη βάση. Από όλους τους οννεδίτες που θέλουν να γίνουν μέρος αυτής της μεγάλης αλλαγής. Είναι η στιγμή που όλοι αποκτούν πραγματικό ρόλο στο σήμερα και στο αύριο της μεγαλύτερης οργάνωσης στην Ευρώπη. Και αυτό δεν θα γίνει μόνο με τη συμμετοχή τους στις εκλογές, αλλά με τη συνεχή παρουσία τους στα δρώμενα. Ενισχύοντας το διάλογο που ήδη άρχισε με την Εθνική Συνδιάσκεψη. Απομακρύνοντας τα εμπόδια που συντηρούσαν την εσωστρέφεια, εκσυγχρονίζοντας τις δομές και ανανεώνοντας την πολιτική μας πρόταση, αυτή είναι η στιγμή για την ΟΝΝΕΔ του 2010.

Η ΟΝΝΕΔ του 2010 δεν χρειάζεται απλά κάποιον που θα δείξει το δρόμο. Χρειάζεται τους νέους που θα τον χαράξουν με τα δικά τους βήματα.

Είναι η πορεία που αρχίζει από τους ίδιους τους νέους. Η πορεία που συναντά και ενεργοποιεί πολιτικά όλους τους αυτούς που ασπάζονται τις φιλελεύθερες αρχές. Η πορεία που δεν αντιλαμβάνεται τους νέους, ως κοινωνούς προειλημμένων αποφάσεων, αλλά ως διαμορφωτές τους. Καλούμε ολόκληρη τη νεολαία σε αυτήν τη διαδικασία. Να μοιραστούμε όλοι μαζί τους προβληματισμούς μας. Να ανταλλάξουμε προτάσεις που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν κατατεθεί. Να σκεφτούμε πιο ελεύθερα από ποτέ. Και να παρέμβουμε ριζοσπαστικά στην πολιτική ατζέντα της Ελλάδας αλλά και να ενισχύσουμε ξανά το λόγο μας ανάμεσα στις ευρωπαϊκές νεολαίες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ email team@onned2010.gr blog onned2010.blogspot.com website www.onned2010.gr


ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο έως τώρα υποψήφιος πρόεδρος ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ανακοίνωσε στο προσυνέδριο του Σ.Ε.Φ. ότι παραιτείται υπέρ της υποψηφιότητας του ΒΑΣΙΛΗ ΑΞΙΩΤΗ, διότι όπως επισήμανε: 1. Δεν τον προσέγγισε για συνεργασία. 2. Υποστήριξε την πρόταση του Κώστα Ιωάννου, για την αλλαγή στο καταστατικό, έτσι ώστε να ανοίξει η διαδικασία όπως ακριβώς είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. 3. Είναι ο μικρότερος σε ηλικία. Οι άλλοι δύο συνυποψήφιοι είναι σε ηλικία (πάνω από 30 ετών) που σύντομα θα πάψουν να εκφράζουν την ηλικιακή ταυτότητα της νεολαίας, αφού ΟΝΝΕΔίτης είναι κάποιος μέχρι 32 ετών. 4. Όρθωσε αντιπολιτευτικό λόγο όταν χρειάστηκε ακόμα και στην ηγεσία του κόμματος όπως έγινε στην περίπτωση της γραμματείας νέας γενιάς. Και έγινε χρήσιμος στο κόμμα και την οργάνωση και όχι ευχάριστος όπως οι υπόλοιποι. 5. Προέρχεται από τη βάση της νεολαίας, όπως και ο Κώστας Ιωάννου, μακριά από τους μηχανισμούς. 6. Υπάρχει σύγκλιση απόψεων και θέσεων στα περισσότερα θέματα, των παρατάξεων Αξιώτη και Ιωάννου, έτσι όπως έχουν εκφραστεί στις συνδιασκέψεις. 7. Η παράταξη Ιωάννου καταρχήν και η παράταξη Αξιώτη δέχτηκε και και δέχεται ανηλεή πόλεμο μέχρι και σήμερα για να μην καταθέσουν υποψηφιότητα μέχρι τέλους. Η αντιμετώπιση όμως κοινών προβλημάτων δημιουργούν δεσμούς συναγωνιστικότητας. 8. Σεβάστηκε πλήρως τις αρχές της ευγενούς άμμιλας και του υγιούς ανταγωνισμού στην μέχρι τώρα προεκλογική περίοδο.

Υπάρχει πλέον μία κίνηση που διεκδικεί την Προεδρία της ΟΝΝΕΔ, η Κίνηση Ανανέωσης ΟΝΝΕΔ 2010 - ΑΞΙΩΤΗΣ Οι δύο ομάδες από κοινού μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα, την μαχητικότητα και την ΟΝΝΕΔ 2010 ΟΝΝΕΔ 2010 ματάβαση της ΟΝΝΕΔ TO ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ TO στην νέα εποχή όπου ΕΜΕΙΣ η βάση θα μπορεί να ΕΙΜΑΣΤΕ είναι κυρίαρχη χωρίς τους μηχανισμούς www.onned2010.gr και τις αγκυλώσεις email του παρελθόντως, team@onned2010.gr για να μπορεί ο blog κάθε «Ιωάννου» του onned2010.blogspot.com μέλλοντος να είναι υποψήφιος μέχρι twitter τέλους. www.twitter.com/vasilis_axiotis

ΜΕΛΛΟΝ

ΕΜΕΙΣ


ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΞΙΩΤΗΣ «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά η απόφαση του Κώστα Ιωάννου να συνεχίσει τον αγώνα του στο πλευρό μου. Παρόλα αυτά θέλω να εκφράσω κάποιες σκέψεις που κατέθεσα και στο έκτακτο συνέδριο προκειμένου από εδώ και στο εξής ο κάθε επόμενος Ιωάννου να μπορεί να είναι υποψήφιος». Υποστηρίξαμε με σθένος ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ να εκλέγεται από όλα τα μέλη της Οργάνωσης. Χαίρομαι που η άποψη αυτή είναι κοινή συνιστώσα μεταξύ των συνυποψήφιων μου. Διερωτώμαι όμως αν αρκεί αυτή η καταστατική αλλαγή για να επιτευχθεί το άνοιγμα της οργάνωσης στην κοινωνία; Κατά την γνώμη μου, υπάρχει άλλη μία παράμετρος εξίσου σημαντική: Παράμετρος που αποτελεί προϋπόθεση για την πραγμάτωση του ανοίγματος στην κοινωνία: για να είναι έγκυρη η υποψηφιότητα του Πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ να απαιτούνται 50 υπογραφές συνέδρων. Η πολιτική αυτή πρόταση έχει αιτία και στόχευση. Να είναι δυνατόν σε οποιοδήποτε μέλος της ΟΝΝΕΔ με τον πολικό του λόγο και τα επιχειρήματά του να κατέλθει υποψήφιος και να διεκδικήσει την διοίκηση της οργάνωσης στην κοινωνία. Το στοίχημα δεν είναι να ψηφίσουν οι μηχανισμοί, αλλά να εκφραστούν μαζικά όλοι οι νέοι. Έτσι ώστε η έκφραση αυτών των νέων να μετουσιωθεί στην ενεργό συμμετοχή σε μία πολιτική οργάνωση με ρεαλιστική προσέγγιση στα προβλήματα της κοινωνίας. Οι εξελίξεις της κοινωνίας και της ίδιας της οργάνωσης μας έχουν προσπεράσει τα συστήματα ασφαλείας διαφόρων εντός της ΟΝΝΕΔ. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να ισχυρίζεται βάσιμα ότι η ΟΝΝΕΔ ανοίγεται στην κοινωνία, όταν ταυτόχρονα εισηγείται φραγμούς στον τρόπο ανάδειξης των υποψηφίων. Ο πολιτικός μας φορέας είχε ως προϋπόθεση 50 υπογραφές σε σώμα συνέδρων τετραπλάσιο από το δικό μας.

ΜΕΛΛΟΝ

TO ΕΙΜΑΣΤΕ

ΟΝΝΕΔ 2010

ΕΜΕΙΣ

Ανήκω στην γενιά των 26αρηδών της ΟΝΝΕΔ και διεκδικούμε την δημιουργική σύνθεση απόψεων, την συμμετοχή όλων των νέων στην ΟΝΝΕΔ, τόσο στην παρούσα εκλογική διαδικασία όσο και στην μετέπειτα πολιτική διαδικασία. Ανήκω στη γενιά, που έχει την ευθύνη αλλά και την δυνατότητα να συνθέσει τις απόψεις και των 18άρηδων και των 30άρηδων.


O TΥΠΟΣ

ΕΓΡΑΨΕ


ΜΕΛΛΟΝ

TO ΕΙΜΑΣΤΕ

ΕΜΕΙΣ

ΟΝΝΕΔ 2010


ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010


ΣΗΜΕΙΑ

ΟΜΙΛΙΑΣ

«Είμαστε σήμερα όλοι εδώ. Είμαστε μαζί σε μια γιορτή Δημοκρατίας. Από εδώ.. Από τα Γιάννενα.. Από τη πόλη της Ιστορίας και του Πολιτισμού στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον. Οι ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ και οι ΔΑΠΙΤΕΣ της Ηπείρου βρίσκονται πάντα στη πρωτοπορία. Λένε με αυτοπεποίθηση, πάθος και ψυχή.Ναι στην υπευθυνότητα. Ναι στην νέα προοπτική για το καλό της οργάνωσής μας.»

Προτάσεις για την οικονομία και την ανάπτυξη - Πριμοδότηση σε όλους τους νέους επιστήμονες για να ξεκινήσουν τη δική τους δουλειά. - Επιδότηση στη πράξη και όχι στα χαρτιά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την πρόσληψη νέων. - Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων - Περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων. - Συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων και των στρατηγικών συμμαχιών - Ενδυνάμωση της επιτροπής Ανταγωνισμού και θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων για τη συμμετοχή στο διοικητικό της Συμβούλιο - Σχεδιασμός στρατηγικής οικονομικής πολιτικής, με έμφαση στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των δαπανών. Δεν έχει σημασία αν δαπανώνται πολλά χρήματα για μία πολιτική, αλλά το τι γίνεται με αυτά τα χρήματα. - Ο εξορθολογισμός των οικονομικών θα έρθει από το έλεγχο των δαπανών και όχι από την στείρα αύξηση των εσόδων, μέσω των φόρων.

Προτάσεις για το Ασφαλιστικό - Εξορθολογισμός των ασφαλιστικών ταμείων, έτσι ώστε να μην είναι ζημιογόνα. - Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους - Επανεξέταση του καταλόγου των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων - Επανεξέταση και θέσπιση αυστηρών κριτηρίων και αδιάβλητων διαδικασιών για τη χορήγηση αναπηρικών συντάξεων. - Δεν μπορεί να εξελίσσεται ανεξέλεγκτα η συνταγογραφία και η φαρμακευτική δαπάνη. - Δεν μπορεί, σε τελική ανάλυση, ο λαϊκισμός να ταυτίζεται με την απόλυτη αδιαφορία για τη νέα γενιά.

ΜΕΛΛΟΝ

TO ΕΙΜΑΣΤΕ

ΟΝΝΕΔ 2010

ΕΜΕΙΣ

Οννεδίτισες και Οννεδίτες, Μετά από τέσσερις μήνες διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ ένα είναι βέβαιο: Αν εφαρμόζαμε σήμερα τις ανεύθυνες προεκλογικές τους υποσχέσεις τότε: - Τα προβλήματα θα διογκώνονταν. - Οι λύσεις θα απομακρύνονταν. - Η χώρα θα αντιμετώπιζε επικίνδυνα αδιέξοδα. Το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση κατήγγελλε τους πάντες και τα πάντα. Ήταν αντίθετο και μπλόκαρε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία εις βάρος της χώρας. Σήμερα, είναι προφανές, ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από τη κρίση. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η εξουσία. Δεν ήξεραν ή δεν ήθελαν να καταλάβουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα. Μοίραζαν υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα. Ο κ. Παπανδρέου προεκλογικά συνήθιζε να επαναλαμβάνει ότι «τα λεφτά υπάρχουν» και ότι θέλουμε τους «άριστους και όχι τους αρεστούς». 100 ημέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας, οι ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις κατάρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. Πρώτη φορά μια κυβέρνηση κατάφερε να απολέσει τόσο μεγάλο μερίδιο αξιοπιστίας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως επίσης είναι και η πρώτη φορά που η Αντιπολίτευση παρότρυνε τη κυβέρνηση να προτείνει αντιδημοφιλή μέτρα τα οποία ψήφισε.


O TΥΠΟΣ

ΕΓΡΑΨΕ

Πρωινός Λόγος Ιωαννίνων


ΜΕΛΛΟΝ

TO ΕΙΜΑΣΤΕ

ΕΜΕΙΣ

ΟΝΝΕΔ 2010


O TΥΠΟΣ

ΕΓΡΑΨΕ


ΜΕΛΛΟΝ

TO ΕΙΜΑΣΤΕ

ΕΜΕΙΣ

ΟΝΝΕΔ 2010


ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010


ΣΗΜΕΙΑ

ΟΜΙΛΙΑΣ

Οννεδίτισες και Οννεδίτες της Μακεδονίας, είμαι στενά δεμένος με την πόλη της Θεσσαλονίκης γιατί ο προπάππος μου εκ μητρός, Κωνσταντίνος Σαλής, υπήρξε ο πρώτος εισελθών αξιωματικός στο φρούριο του Καραμπουρνού (Καραμπουρνάκι) ως απελευθερωτής της Θεσσαλονίκης κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Προς τιμή του υπάρχει οδός καθώς και πλατεία Κωνσταντίνου Σαλή.

Όσον αφορά τη Δημόσια Διοίκηση 1. Εισαγωγή της εξωτερικής αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα, η οποία θα αφορά τόσο τις ίδιες τις δημόσιες πολιτικές, όσο και τις επιδόσεις των υπαλλήλων. 2. Άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, με βασική προϋπόθεση την ταυτόχρονη εισαγωγή ενός πλήρως αυστηρού και αδιάβλητου συστήματος αξιολόγησής τους, έτσι ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο απομάκρυνσής τους για πολιτικούς ή λοιπούς λόγους. 3. Είσοδος μετρήσεων αποδοτικότητας και παραγωγικότητας στις δημόσιες πολιτικές. 4. Δημιουργία διυπουργικών θέσεων και εξέταση της αναγκαιότητας των ήδη υπαρχουσών 5. Ουσιαστική ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών, έτσι ώστε να διαθέτουν τόσο τους ανθρώπινους, όσο και τους υλικούς πόρους για να επιτελέσουν το έργο τους.

Όσον αφορά τη Παιδεία - Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για την αναμόρφωση του Λυκείου, αποδεσμεύοντάς το από την τριτοβάθμια εκπαίδευση - Θέσπιση ενός νέου συστήματος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ - Έμφαση στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των υποψηφίων. - Περιορισμός της παραπαιδείας, μέσω της ουσιαστικής ενίσχυσης του ρόλου του Λυκείου - Επίσης, όσον αφορά στους φοιτητές. Είναι προφανές ότι η έννοια του Πανεπιστημιακού Άσυλου παρεξηγήθηκε και διαστρεβλώθηκε. Ενώ θεσμοθετήθηκε για να εγγυάται την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, κατέληξε να αποτελεί συνώνυμο της ασυλίας στη βία και την καταστροφική μανία. Είναι επιτακτική η επανεξέταση του ασύλου, ως έννοια και ως θεσμού.

ΜΕΛΛΟΝ

TO ΕΙΜΑΣΤΕ

ΟΝΝΕΔ 2010

ΕΜΕΙΣ

Οννεδίτισες και Οννεδίτες, Προχωρούμε όλοι και όλες μαζί. Ενωμένοι! Δυνατοί! Αισιόδοξοι! Έτοιμοι να χτίσουμε τη νέα προοπτική. Έτοιμοι να προχωρήσουμε στην Αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ. Αυτή η νέα Νέα Δημοκρατία άρχισε ήδη να γεννιέται από το μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία για την εκλογή νέου Προέδρου, με επιστέγασμα την πρωτοφανή συρροή 800 χιλιάδων νεοδημοκρατών. Τώρα έχει έρθει η δικιά μας σειρά. Εξάλλου είναι γνωστό σε όλους. Οι ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ και οι ΔΑΠΙΤΕΣ ξέρουμε να τα καταφέρνουμε στα δύσκολα. Το έχουμε αποδείξει τόσα χρόνια. Δώσαμε πολλούς και δύσκολους αγώνες. Κερδίσαμε πολλές και σημαντικές μάχες. Θυμόμαστε, πάντα, ότι οι δικές μας νίκες ήταν προάγγελος της τελικής νίκης της Παράταξης. Όλοι εμείς... Οι νέες και οι νέοι της παράταξής μας. Οι Οννεδίτισες και οι Οννεδίτες, ήμασταν είμαστε και θα είμαστε πάντα στην Πρωτοπορία. Είμαστε η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας. Η ψυχή της Παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.


O TΥΠΟΣ

ΕΓΡΑΨΕ

Το Κεντρί Θεσσαλονίκης


ΜΕΛΛΟΝ

TO ΕΙΜΑΣΤΕ

ΕΜΕΙΣ

ΟΝΝΕΔ 2010


ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010


ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

ΜΕΛΛΟΝ

TO ΕΙΜΑΣΤΕ

8 προτάσεις για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της οργάνωσής μας. 1ον: Το άνοιγμα όλων των διαδικασιών. Όχι μονό της εκλογής του Προέδρου. Αυτό αφορά τόσο την ΟΝΝΕΔ, όσο και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 2ον: Απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες. Τα μέλη της οργάνωσης δεν γίνεται να «φυτεύονται». Τα μέλη της οργάνωσής μας δεν γίνεται να είναι «φαντάσματα» και δη όσοι κατέχουν θέσεις. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να υπάρχει λογοδοσία, τόσο για τις πράξεις, όσο και για τις παραλείψεις τους, αλλά και να προβλέπονται και οι αντίστοιχες κυρώσεις. 3ον: Είναι καιρός να συζητήσουμε και για το ηλικιακό όριο. Το 32 απέχει κατά πολύ από το όριο που θέτουν οι περισσότερες νεολαίες στην Ευρώπη. Απέχει κατά πολύ από το μέσο όρο ηλικίας των νέων. Η μείωσή του ορίου τουλάχιστον στο 30 έτος, είναι απαραίτητη. Και για να μην παρεξηγηθώ, εφόσον η διαδικασία αυτή ξεκίνησε με το προηγούμενο καταστατικό, η παράμετρος καυτή να τεθεί σε ισχύ από την επόμενη εκλογή. 4ον: Απόλυτη οικονομική διαφάνεια. Αυτό δεν σημαίνει ΑΦΜ. Το ΑΦΜ δεν σου διασφαλίζει την οικονομική διαφάνεια. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Οικονομική διαφάνεια σημαίνει δημοσιοποίηση τόσο του προϋπολογισμού, όσο και του ισολογισμού. Αναλυτική κατάσταση των εσόδων και των δαπανών και έλεγχος σκοπιμότητάς τους. Κάθε ευρώ που μπαίνει τόσο στην ΟΝΝΕΔ, όσο και στη ΔΑΠ, όπως και κάθε ευρώ που βγαίνει από αυτήν, θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένο και δημοσιοποιημένο. Να υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο. Δεν έχουν χώρο στην Οργάνωσή μας όσοι προσμένουν να απομυζήσουν ή να ζήσουν από αυτήν. 5ον: Δημιουργία πολιτικών παρατηρητηρίων, έτσι ώστε η οργάνωση να παρακολουθεί και να γνωρίζει σε βάθος τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα, να κρατά βάση δεδομένων και να έχει στην κατοχή της στοιχεία που θα την βοηθούν να καταθέτει αρτιότερη πολιτική πρόταση. Όπως έχω ξαναπεί δεν αρκεί η καλή διάθεση. Δεν αρκεί η καλή προαίρεση. Απαιτείται και η γνώση, για να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο. 6ον: Ο πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι από τα πάνω προς

τα κάτω. Η πολιτική και οι προτάσεις δεν έχουν νόημα και δεν έχουν αποτέλεσμα όταν παράγονται σε κλειστά γραφεία. Όταν επιβάλλονται από την κεντρική διοίκηση στα μέλη. Πρέπει όλοι να είναι συμμέτοχοι σε αυτήν τη διαδικασία. Οι περσινές θεματικές διασκέψεις ήταν μία πολύ καλή αρχή. Ξεκίνησε ένας ουσιαστικός διάλογος ανά την επικράτεια για πολλές θεματικές πολιτικές. Ο διάλογος όμως αυτός, πρέπει να συστηματοποιηθεί, να θεσμοθετηθεί και να οδηγεί στην πολιτική πρότασή μας. Όλες οι οργανώσεις οφείλουν να εμπλακούν ενεργά στον πολιτικό διάλογο. Και αυτό δεν θα γίνει αν το αφήσουμε απλά στην διακριτική τους ευχέρεια, αλλά αν κανονιστικά συμμετέχουν στο νέο αυτό εγχείρημα. 7ον: Μίλησα εξαρχής για συνδιαμόρφωση θέσεων. Για άνοιγμα, ουσιαστικό άνοιγμα της ΟΝΝΕΔ. Για συμμετοχή όλων, και αυτών που διαφωνούν και αυτών που συμφωνούν και αυτών που διατηρούν επιφυλάξεις. Και χάρηκα όταν είδα ότι οι συνυποψήφιοί μου συμφώνησαν σε αυτό. Η συμφωνία, όμως, δεν συνάδει με την ταυτόχρονη κατάθεση συγκεκριμένου, ολοκληρωμένου και διαμορφωμένου πολιτικού προγράμματος. Τότε δεν ζητάς συνδιαμόρφωση. Ζητάς έγκριση. Μην παίζουμε με τις λέξεις. Ήρθε ο καιρός να καταλάβουμε πως πρέπει να ανοίξουμε ένα μεγάλο και ευρύ πολιτικό διάλογο. Να ακούσουμε όλους τους ΟΝΝΕΔίτες και όλες τις ΟΝΝΕΔίτισσες, όλους τους Δαπίτες και όλες τις ΔΑπίτισσες, όλους τους νέους και τις νέες. Όλοι μας έχουμε τα δικά μας πιστεύω. Αλλά αυτή τη στιγμή, καλούμαστε να εκπροσωπήσουμε μία οργάνωση και πριν βιαστούμε να δεσμευτούμε για τα πάντα, πρέπει πρώτα να δούμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε. Και ειδικά σε μία περίοδο που καλούμε τους νέους και τις νέες να έρθουν στην ΟΝΝΕΔ. Που διατυμπανίζουμε πως ανοίγουμε ακόμη περισσότερο την οργάνωσή μας. 8ον: Θέλουμε μία Οργάνωση πραγματικά ανεξάρτητη, που εμπνέεται από νέους και απευθύνεται σε νέους. Που λογοδοτεί για τα πεπραγμένα της στα μέλη της και στην κοινωνία. Όχι σε πολιτικά γραφεία. Και ΟΧΙ σε πατέρες σχολών και οργανώσεων. Μια οργάνωση που αποτελεί όπως πάντα τη ραχοκοκαλιά της παράταξής μας, της Νέας Δημοκρατίας,

ΟΝΝΕΔ 2010

ΕΜΕΙΣ

αλλά και που πρωτοπορεί και συνεχίζει να δείχνει το δρόμο στους νέους και τις νέες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ΟΝΝΕΔίτες, οφείλουν να εκφράζουν τη νεολαία στον πολιτικό τους φορέα, και όχι τον πολιτικό τους φορέα στη νεολαία. Αυτό σημαίνει ανεξάρτητη ΟΝΝΕΔ και υγιής νεολαία Για τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης Τα οικονομικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου βρίσκονται σε παντελώς λάθος κατεύθυνση. Είναι μέτρα που δεν δίνουν καμία αναπτυξιακή προοπτική στην οικονομία. Είναι μέτρα που θίγουν τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Είναι μέτρα που προκαλούν ασφυξία στη μεσαία τάξη Είναι μέτρα που εμποδίζουν την ανάπτυξη καθώς βάλλουν ευθέως κατά εκείνων που πραγματοποιούν επενδύσεις. Με απλά λόγια τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου παραλύουν την οικονομία και τραυματίζουν τον κοινωνικό ιστό. Είναι μέτρα πρόσκαιρα και όχι διαρθρωτικά. Δεν είναι αυτή η λύση. Και στο σημείο που φτάσαμε, έπρεπε να είχε γίνει τουλάχιστον κατανοητό. Η κυβέρνηση άργησε απελπιστικά. Άργησε πέντε ολόκληρους μήνες να πάρει μέτρα. Αν τα είχε πάρει νωρίτερα, θα ήταν πολύ ηπιότερα και λιγότερο επώδυνα. Με απλά λόγια δεν θα τα επέβαλλαν κοινοτικοί «ελεγκτές». Πρώτη φορά μια κυβέρνηση κατάφερε να απολέσει τόσο μεγάλο μερίδιο αξιοπιστίας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως επίσης είναι και η πρώτη φορά που η Αντιπολίτευση δια στόματος του Προέδρου μας του Αντώνη Σαμαρά παρότρυνε τη κυβέρνηση να προτείνει αντιδημοφιλή μέτρα τα οποία ψήφισε μάλιστα. Κι αυτό είναι πράξη ευθύνης. -Δείχνει το ήθος της παράταξής μας. -Δείχνει το ήθος του αρχηγού μας.


O TΥΠΟΣ

ΕΓΡΑΨΕ


ΜΕΛΛΟΝ

TO ΕΙΜΑΣΤΕ

ΕΜΕΙΣ

ΟΝΝΕΔ 2010


ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ - 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010


ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ Οννεδίτισες και Οννεδίτες, Δαπίτισες και Δαπίτες, -Σήμερα πραγματοποιείται ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια της Οργάνωσής μας. Το συνέδριο που καλείται να αποφασίσει ουσιώδεις αλλαγές στο καταστατικό της ΟΝΝΕΔ, της μεγαλύτερης οργάνωσης της νεολαίας στην Ευρώπη. -Οφείλουμε να δείξουμε και να αποδείξουμε γιατί είμαστε πρωτοπόροι. -Οφείλουμε να οδηγήσουμε την ΟΝΝΕΔ ένα βήμα μπροστά. -Να οδηγήσουμε τη γενιά μας ένα βήμα μπροστά. -Να καταστήσουμε την ΟΝΝΕΔ, μία οργάνωση που θα συγκεντρώνει πάνω της το ενδιαφέρον και τα βλέμματα όχι μόνο των νέων, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. -Την οργάνωση που θα αποτελεί δικαιωματικά κύριο συνομιλητή της εκάστοτε κυβέρνησης. Οννεδίτισες και Οννεδίτες, Δαπίτισες και Δαπίτες, Απέναντι μας έχουμε μία ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Σχεδόν το 30% της γενιάς μας είναι αντιμέτωπο με το πρόβλημα της ανεργίας. Πολλοί συμφοιτητές μας βλέπουν τα πτυχία τους να μην έχουν αντίκρυσμα. Ανησυχητικό ποσοστό νέων ανθρώπων βιώνει τη μάστιγα των ναρκωτικών. Αρκεί μία βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας ή στην δευτέρας μεραρχίας στον Πειραιά ή στον δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης για να το διαπιστώσει κάποιος. Η κοινωνική βία διαρκώς εντείνεται, η εγκληματικότητα διογκώνεται. Απέναντι σε όλα αυτά τα προβλήματα η ΟΝΝΕΔ δεν αρκεί να έχει αντιπολιτευτικό λόγο. Οφείλουμε να έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και να διεκδικούμε την υλοποίησή τους.

ΜΕΛΛΟΝ

TO ΕΙΜΑΣΤΕ

ΟΝΝΕΔ 2010

ΕΜΕΙΣ

παραμένει πρώτη δύναμη τόσα χρόνια στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ και η ΟΝΝΕΔ πρώτη και ισχυρότερη πολιτική νεολαία στον τόπο; Η απάντηση, φίλες και φίλοι, δεν βρίσκεται σε εγχειρίδια, δεν βρίσκεται σε βιβλία, δεν μπορεί να αποτυπωθεί καν με λέξεις. Βρίσκεται μέσα μας, βρίσκεται μέσα σας. Είναι το μέταλλο από το ποίο είναι φτιαγμένος ο καθένας από εμάς, που σφυρηλατείται κάθε μέρα με τη δράση μας και τη δουλειά μας και μέσα από την κοινή μας πορεία. Είναι η σπίθα που βρίσκεται στον καθένα από εμάς, είναι η σπίθα της δημιουργίας, η σπίθα της συμμετοχής, η σπίθα της αλληλλεγγύης, η σπίθα της ελπίδας. Αυτή τη σπίθα, φίλες και φίλοι, σας καλώ να κρατήσουμε αναμμένη, αλλά να τη μπολιάσουμε κιόλας. Να τη μπολιάσουμε με νέες ιδέες, με νέες προτάσεις, με νέους ανθρώπους. Να την ανανεώσουμε, να τη φουντώσουμε. Να κάνουμε την ΟΝΝΕΔ αυτό που ήταν πάντα: Δύναμη αλλαγής, δύναμη προοπτικής, δύναμη πρωτοπορίας.

Οννεδίτισες και Οννεδίτες, Δαπίτισες και Δαπίτες, Στο σημείο αυτό νοιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας ένα ερώτημα:

Στην ΟΝΝΕΔ και στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχουμε τους πιο άξιους, τους πιο πολλούς και τους πιο ικανούς εθελοντές που διαθέτει οποιαδήποτε οργάνωση, πολιτική ή μη. Δεν χρειάζομαστε στρατούς . Έχουμε στελέχη με άποψη, με θέληση και με πίστη στις φιλελεύθερες αρχές. Που δεν καθοδηγούνται και δεν υπακούουν τυφλά στις εντολές κανενός στρατάρχη!!! Ποια είναι η ανταμοιβή των παιδιών, 20άρηδων και 25άρηδων, που ξυπνάνε από τα χαράματα για να πάνε στη σχολή τους, να ανοίξουν το τραπεζάκι της ΔΑΠ, να κάνουν αφισοκόλληση, να ετοιμάσουν ένα φυλλάδιο, να οργανώσουν μια εκδήλωση; Τι να πρωτοθυμηθουμε ? Από το πράσινο Ηράκλειο, που οι Δαπίτες του ΑΕΙ και του ΤΕΙ το έχουν κάνει μπλε, μέχρι τη Θεσσαλονίκη, την Κομοτήνη, τα Γιάννενα την Πάτρα και το Αιγαίο; Όπιως δεν το έχει ζήσει δεν μπορεί να το καταλάβει!!! Ποια η ανταμοιβή των Οννεδιτών που αφιερώνουν 5 και 10 και 15 χρόνια από τη ζωή τους στην οργάνωση, χωρίς να διεκδικούν οφίτσια, αξιώματα και τιμές;

Γιατί τόσοι Οννεδίτες, τόσοι Δαπίτες, αφιερώνουν τα καλύτερά τους χρόνια, τα πιο ζωντανά και τα πιο δημιουργικά στην οργάνωσή μας; Γιατί η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Η απάντηση είναι αυτό που νιώθουμε όλοι μας, το συναίσθημα της ανιδοτελούς προσφοράς.


O TΥΠΟΣ

ΕΓΡΑΨΕ

ΜΕΛΛΟΝ

TO ΕΙΜΑΣΤΕ

ΕΜΕΙΣ

ΟΝΝΕΔ 2010


O TΥΠΟΣ

ΕΓΡΑΨΕ


ΜΕΛΛΟΝ

TO ΕΙΜΑΣΤΕ

ΕΜΕΙΣ

ΟΝΝΕΔ 2010


O TΥΠΟΣ

ΕΓΡΑΨΕ


ΜΕΛΛΟΝ

TO ΕΙΜΑΣΤΕ

ΕΜΕΙΣ

ΟΝΝΕΔ 2010


O TΥΠΟΣ

ΕΓΡΑΨΕ


ΜΕΛΛΟΝ

TO ΕΙΜΑΣΤΕ

ΕΜΕΙΣ

ΟΝΝΕΔ 2010


ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ KΡΗΤΗΣ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΜΕΛΛΟΝ

TO ΕΙΜΑΣΤΕ

ΟΝΝΕΔ 2010

ΕΜΕΙΣ

Η Κρήτη έδειξε πρώτη το δρόμο για μία ΟΝΝΕΔ που θα παράγει πολιτική και θα ανατρέπει αναχρονισμούς Η επίσκεψή μου στα Χανιά στο Ρέθυμνο και στο προσυνέδριο του Ηρακλείου ήταν ένα από τα καλύτερα σημεία της περιοδείας μου στην Ελλάδα. Η υποδοχή των ΟΝΝΕΔιτών και των Δαπιτών όλου του νησιού με άφησε έκπληκτο. Αυτή είναι η πραγματική στήριξη που ζητάμε από όλα τα μέλη της οργάνωσης. Η όρεξη για συμμετοχή, η διάθεση για προσφορά από όλες τις πόλεις της Ελλάδας είναι αναγκαία. Η ΟΝΝΕΔ του 2010 χρειάζεται όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους που θέλουν να συμμετέχουν με όποιον τρόπο μπορούν. Η Κρήτη έδειξε το δρόμο. Οι ΟΝΝΕΔίτες που συνάντησα έκαναν ήδη τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση που ονειρευόμαστε. Για μία ΟΝΝΕΔ που θα παράγει πολιτική και θα ανατρέπει συσχετισμούς.Μία ΟΝΝΕΔ που θα ξέρει να τολμά και να κερδίζει. Μία ΟΝΝΕΔ των αξίων και των αξιών. Τους ευχαριστώ όλους.


ΡΟΔΟΣ

19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Ιδού η Ρόδος ιδού και το μέλλον για μία οργάνωση που θα αγκαλιάζει όλα τα μέλη της και δεν θα τα θεωρεί δεδομένους ψηφοφόρους Συναντήθηκα με τους νέους και τις νέες της περιοχής ανταλλάσσοντας απόψεις για διάφορα θέματα. Έμφαση δώσαμε στο μεταναστευτικό και στην ανεργία. Με δεδομένο ότι τα Δωδεκάνησα αποτελούν σήμερα τα εξωτερικά ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ρόδος αντιμετωπίζει άμεσα το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Οι νέοι του νησιού, μου ανέλυσαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μάλιστα διατύπωσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. Επίσης συζητήσαμε για την αναπαλαίωση κάποιων σχολικών εγκαταστάσεων και με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού μου δόθηκε η ευκαιρία να τους παραθέσω κάποιες προοπτικές ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον. Για την ΟΝΝΕΔ των αξίων και των αξιών. Τους ευχαριστώ όλους.


ΚΕΡΚΥΡΑ

1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Η Κέρκυρα παίρνει θέση για την ΟΝΝΕΔ των αξίων και των αξιών Στην Κέρκυρα μας υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και με πολλά ερωτήματα. Ουσιαστικός διάλογος για το παρόν και το μέλλον της ΟΝΝΕΔ, για τις δομές που πρέπει να δημιουργηθούν, για την ανανέωση της στελέχωσης αλλά κυρίως για την πολιτική ατζέντα. Σήμερα σκεφτόμουν όλους αυτούς που χαρακτηρίζουν τη γενιά μας αδιάφορη. Σήμερα η Κέρκυρα τους διέψευσε. Οι νέοι οννεδίτες μου έδειξαν ότι οι γενιές του σήμερα και οι γενιές που έρχονται έχουν πολιτική πρόταση αλλά δεν έχουν βήμα να την εκφράσουν. Σήμερα λοιπόν θέσαμε έναν ακόμη στόχο για την ΟΝΝΕΔ του 2010: «Βήμα σε όλους». Οι πολιτικές προτάσεις δεν πρέπει να μένουν στο συρτάρι. Και η Κέρκυρα σίγουρα έχει διάθεση να βγει μπροστά. Για την ΟΝΝΕΔ των αξίων και των αξιών. Τους ευχαριστώ όλους.


ΕΥΒΟΙΑ

15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τα όργανα δεν είναι σφραγίδες, ούτε καρέκλες που λειτουργούν ως σκαλοπάτια για προσωπική πολιτική ή επαγγελματική αναρρίχηση σε κρατικές ή κυβερνητικές θέσεις Με συγκίνηση επισκεύθηκα την Εύβοια, τόπο καταγωγής της μητέρας μου, και νησί απ’ όπου κι’ εγώ κουβαλάω τις καλύτερες αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων. Η μητέρα μου Αναστασία Σαλή, καθηγήτρια Πανεπιστημίου, είναι από το Αλιβέρι, όπου έζησε μέχρι τα 18 της, που τελείωσε το σχολείο, στο πατρικό μας σπίτι εκεί. Παρέα με τον Κώστα Ιωάννου επισκεφθήκαμε την Χαλκίδα. Είχαμε ένα γόνιμο διάλογο με του νέους της περιοχής αλλά και με σπουδαστές του ΤΕΙ. Μιλήσαμε για διλαφορα θέματα αλλά εστιάσαμε στον «εκδημοκρατισμό» των εκλογικών διαδικασιών που πρέπει να συνοδεύεται και από την απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες. Η διαφάνεια δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και πολιτική. Όλα τα υπάρχοντα όργανα, είτε κεντρική επιτροπή, είτε το Εκτελεστικό Γραφείο, είτε οι Γραμματείες και τα μαζικά τμήματα, οφείλουν να εργάζονται και να παράγουν πολιτική. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να υπάρχει λογοδοσία, τόσο για τις πράξεις, όσο και για τις παραλείψεις τους, αλλά και να προβλέπονται και οι αντίστοιχες κυρώσεις. Όλα αυτά για την ΟΝΝΕΔ των αξίων και των αξιών. Τους ευχαριστώ όλους.


O TΥΠΟΣ

ΕΓΡΑΨΕ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ είναι σχεδόν όλοι οι νέοι που απαρτίζουν το τιμ του υποψήφιου προέδρου της ΟΝΝΕΔ κ. Βασίλη Αξιώτη. Όπως διατρανώνει και ο ίδιος στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, έχει φροντίσει τα άμεσα στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητά του, να μην προέρχονται από τον δημόσιο τομέα και να μην έχουν... αγκιστρωθεί σε κομματικά γραφεία βουλευτών. Άλλωστε και ο ίδιος είναι ελεύθερος επαγγελματίας.


ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΠΑΤΡΑΣ

Από την Πάτρα, από την Πύλη της Ελλάδας προς την Δύση, είναι η αρχή για την επόμενη μέρα στην ΟΝΝΕΔ. Η Πάτρα δεν θέλει την ΟΝΝΕΔ να κάνει βήματα προς τα πίσω. Δεν θέλει την ΟΝΝΕΔ να είναι δέσμια συμφερόντων. Δεν θέλει την ΟΝΝΕΔ να παρακμάζει. Δεν θέλουμε ο αγώνας όλων μας να αποβεί χαμένος, επειδή δεν τολμήσαμε, δεν συγκρουστήκαμε, δεν παλέψαμε. Είμαστε οι μοναδικοί που σεβόμενοι τις υποσχέσεις μας, κρατήσαμε το λόγο μας και δεν κουβαλήσαμε μεταφερόμενους χειροκροτητές από προσυνέδριο σε προσυνέδριο. Η Πάτρα θέλει μια ΟΝΝΕΔ εκπρόσωπο της Νεολαίας, που θα λογοδοτεί μόνο στους ίδιους τους νέους και που θα κρίνεται μόνο από αυτούς. Τους νέους που κάθε χρόνο δίνουν τη νίκη στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Τους νέους που εδώ και 25 χρόνια βγάζουν πρώτη τη ΔΑΠ γιατί είναι αυτοί που την αποτελούν. Και η παρουσία της ΔΑΠ δεν διαπραγματεύεται. Στις 18 Απριλίου, κρίνονται πολλά για την Οργάνωσή μας. Δεν κρίνεται απλά το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου της Οργάνωσης. Αλλά η πορεία της, οι πολιτικές της και η προοπτική της. Για την ΟΝΝΕΔ των αξίων και των αξιών. Τους ευχαριστώ όλους.

Με αυτοσεβασμό θα τηρούμε πάντα τις δεσμέυσεις μας


ΜΕΛΛΟΝ

TO ΕΙΜΑΣΤΕ

ΟΝΝΕΔ 2010

ΕΜΕΙΣ

ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ Η ευπρέπεια και οι χαμηλοί τόνοι που κράτησαν έως τωρα στην προεκλογική εκστρατεία η «Κίνηση Ανανέωσης» για την ΟΝΝΕΔ και ο Βασίλης Αξιώτης εκλαμβάνονται προφανώς από κάποιους ως αδυναμία ή αφέλεια. Οι διάφοροι πρώην καρεκλοκένταυροι των υπουργείων και των δημοσίων οργανισμών αποθρασύνονται χωρίς να το δικαιούνται. Η ζωή των ελευθέρων επαγγελματιών που παράγουν πλούτο και πληρώνουν ανελλιπώς τους φόρους τους βαφτίζεται ‘lifestyle’ από τα κάθε λογής τρωκτικά του δημοσίου χρήματος. Πολύ φόρα πήρανε με τις διαρροές που αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα των νέων και φοβάμαι ότι θα τους γυρίσει boomerang! Ας μην ξεχνάνε πως ο δημόσιος κορβανάς που τόσο βαθιά βάζαν το χέρι τους μέχρι τώρα έχει πλέον αδειάσει, και το μερίδιο της ευθύνης τους δεν είναι μικρό…


ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΝΝΕΔ ΑΞΙΩΤΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 YΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

18

ΟΝΝΕΔ

Áðñéëßïõ ç ÏÍÍÅÄ áëëÜæåé

18

ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΕΟΙ

ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 32 ΕΤΩΝ

Επίσης, ψηφίζουν νέοι 16 έως 18 ετών, που έχουν αστυνομική ταυτότητα, αλλά δεν περιλαμβάνονται στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους, όπως επίσης και Έλληνες το γένος, που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές, αλλά κατέχουν ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς, καθώς και Κύπριοι πολίτες που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές. Οι εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία των ΝΟΔΕ όλης της χώρας πλην των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης που θα γίνονται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην Αθήνα (Ρηγίλλης 18) και Θεσσαλονίκη (Μητροπολίτου Ιωσήφ 8). Οι ενδιαφερόμενοι θα προσέρχονται στα γραφεία των ΝΟΔΕ αυτοπροσώπως με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή της κάρτας ομογενούς ή του διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα συμπληρώνουν το έντυπο της αιτήσεως που επισυνάπτεται, θα το υπογράφουν και θα παραδίδουν φωτοαντίγραφο της ταυτότητας, του διαβατηρίου ή της κάρτας ομογενούς, ανάλογα με την περίπτωση. Το γραφείο υποδοχής των αιτήσεων θα λειτουργεί τις καθημερινές από 10π.μ έως 2 μμ και από 5 μμ έως 9 μμ και για το Σάββατο 10 πμ έως 2 μμ, ενώ η προθεσμία εγγραφών είναι από σήμερα 22/3 έως 12/4/2010.

Έλα κι ΕΣΥ μαζί μας!

Βασίλης Αξιώτης - Υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ  

Βασίλης Αξιώτης - Υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ

Βασίλης Αξιώτης - Υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ  

Βασίλης Αξιώτης - Υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ