Page 1

1


2 DeLeaser.nl is er voor(startende)ondernemers! Bij het starten van een bedrijf komt vaak veel kijken. Deleaser.nl helpt u hiermee door het u mogelijk te maken om op basis van financial lease een bedrijfsmiddel (zoals een auto) te financieren, waarmee u onmiddellijk mee aan de slag kan. Waar de bank vaak ‘nee’ zegt kunnen wij vaak wel voor een oplossing zorgdragen. Veelal zonder jaarcijfers is de financiering van een auto binnen 24 uur geregeld! Wie zijn wij DeLeaser.nl is een onafhankelijke aanbieder van financial lease producten voor ondernemers en bedrijven. Door onze professionele en persoonlijke werkwijze met korte lijnen zijn wij in staat om snel (veelal binnen 24 uur) tot een advies op maat te komen, zodat u als ondernemer direct weet waar u aan toe bent.

Krij g kor kortin ting g m sco et OB de N

Uw voordeel

15 100% financiering van het bedrijfsmiddel (*) Uw andere activa blijven onbezwaard      Uw liquiditeiten blijven beschikbaar          U weet exact wat uw maandlasten zijn      U schrijft af op het bedrijfsmiddel              De rente is fiscaal aftrekbaar                         U kunt gebruik maken van diverse subsidie- en fiscale aftrekmogelijkheden √√ Sneller geregeld dan bij “gewone bankkredieten” √√ √√ √√ √√ √√ √√ √√

En we bieden nog meer voordeel! -

Het leveren van nieuwe auto’s met hoge kortingspercentages

-

Goede occasions tegen concurrerende prijzen.

Meer informatie Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw bedrijf, neem gerust contact met ons op. Wij bieden u vrijblijvend een persoonlijke offerte aan . DeLeaser.nl Contactpersoon: Kees Heuveling van Beek Oderweg 6 1043 AG AMSTERDAM Postbus 2266 8203 AG Lelystad

Telefoon: 020- 760 1383 Mobiel: 06 - 34 25 60 83 E-mail: kees@deleaser.nl Internet: www.deleaser.nl (* zie voorwaarden pagina 18)


Colofon

Inhoudsopgave

Interviews:

7

15

Ondernemende vrouwen

Oprichtster: K.M. Lollia Hoofdredactie: K.M. Lollia

4

Creatief Manager: Hugo Eijeriks

17

Produktie Manager: K.M. Lollia Teksten: Emendo Editing, K.M. Lollia Marketing: K.L. E-Communication & Marketing Medewerkers: K.M. Lollia, Hugo Eijeriks, Gerrit Haagsman Adverteren: Voor informatie over adverteren en het opgeven van advertenties kunt u contact opnemen met advertentie@ ondernemersbag.nl Brief aan de redactie: info@ondernemersbag.nl OndernemersBag behoudt zich het recht voor correspondentie van lezers te redigeren voor duidelijkheid of lengte. Postadres: Zutphenstraat 2 1324 JE Almere Kvk nummer: 54332354 e info@ondernemersbag.nl i www.ondernemersbag.nl Š 2015 OndernemersBag Nederland Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, door middel van druk, fotokopieÍn, geautomatiseerde gegevensbestanden of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

5

Voorwoord

7

Informatie voor startende ondernemers

9

Netwerken onmisbaar voor ondernemers

9

Doe wat je het beste doet

11

Jouw bedrijfsidentiteit in de praktijk

12

ICT Voorzieningen

12

Een aantal feiten op een rij

13

Zakelijke tarieven voor basis diensten

14

Productief en constructief aan de slag

16

Financiering

18

Voorwaarden

19

Slotwoord


Interview Ketty Lollia

Ketty is Française en woont nu 10 jaar in Nederland samen met haar dochter. Ze is afgestudeerd in Marketingstrategie en talen, is profesionele danseres geweest, was bijna 10 jaar lang voorzitter van een stichting die ze zelf heeft opgericht en is nu specialist in OBN: Heb je een strategie voor je bedrijf het ontwikkelen van marketingcampagnes en hoe voer je deze uit? en het uitbreiden van diensten naar het K.: Ja, ik heb een marketing-, actieplan buitenland (BelgiÍ en Frankrijk). geschreven en mijn strategie bepaald. OndernemersBag: Hallo Ketty, waarom Maandelijks kijk ik naar wat ik wilde bereiken, of ik eraan toe ben gekomen ben je ondernemer geworden? en op welke manier. Ik probeer me K.: Ik heb marketing gestudeerd op deze manier zo scherp mogelijk omdat ik toen ik 18 was al wist te houden, wetende dat de markt dat ik iets voor mezelf wilde waarin ik me positioneer heel erg beginnen en was ervan overtuigd beweeglijk is. Mijn aanpak is om dat marketing me daarmee zou stap voor stap te kijken of ik mijn helpen. Ik ben altijd een duizendpoot doelen heb bereikt voor ik verdere geweest. Ik ben dan ook professionele stappen ga zetten. danseres, choreograaf en docent geweest. Maar mijn passie lag in het bedenken en OBN: Wat voor advies zou je geven aan uitzetten van marketing campagnes.Toen ik andere ondernemers? verhuisd ben naar Nederland heb ik eerst in K.: Wees zuinig met je kosten maar bezuinig loondienst gewerkt om het land en de cultuur niet op je investeringen qua marketing. te leren kennen. Ik heb toen veel gewerkt Alle bedrijven waarvoor ik gewerkt heb en met het buitenland. Na 6 jaar kwamen de succesvol waren, hadden een marketing ondernemerskriebels weer terug en ik ben 4 afdeling want ze wisten dat ze niet zonder jaar geleden mijn onderneming begonnen. expertise in marketing konden bloeien. Dat is mijn advies: vergeet niet dat je vakkundig OBN: Gebruik je sociale media? bent in wat je doet maar niet deskundig kunt K.: Als (online) marketing adviseur kan ik zijn op elk gebied en alles zelf kunt doen. er niet omheen. Ik heb Facebook, Twitter, Samenwerken en uitbesteden, kan helpen Linkedin, een YouTube kanaal, stuur een om verder te groeien. nieuwsbrief en schrijf sinds kort een blog.


Voorwoord

Welkom bij de ondernemersgemeenschap van Almere! Wat leuk dat je er bent. Je ontvangt deze OndernemersBag omdat je je onderneming in 2014 hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Als ondernemers weten wij hoe lastig het soms kan zijn om je onderneming van de grond te krijgen. Daarom willen wij je graag een steuntje in de rug bieden met de informatie en handige kortingen in deze OndernemersBag. In het OndernemersBag boekje, speciaal voor ondernemers, vind je handige tips en adviezen over ondernemerschap, interviews met andere ondernemers die hun ervaring graag met je delen en aanbiedingen van bedrijven. Maar dat is niet alles! OndernemersBag biedt je de mogelijkheid korting te krijgen op diverse diensten en producten! Het enige wat je hiervoor moet doen is je offerte(s) voor aanbiedingen uit het boekje door OndernemersBag te laten aanvragen. Met een aantal adverteerders in het boekje hebben we al afgesproken dat zij korting geven wanneer je een offerte aanvraagt met OndernemersBag. Op deze advertenties vind je een ‘punt’ zoals hierbij afgebeeld. Doe er je voordeel mee! En er is nog meer!

5

Ondernemers maken altijd gebruik van de diensten en producten van andere ondernemers. Daarom biedt OndernemersBag een zakelijk spaarprogramma speciaal voor de zakelijke aankopen van ondernemers: GOODIEPUNTEN. Als je met OndernemersBag een aankoop doet bij een van onze aanbieders, kan je Goodiepunten sparen en hiermee handige cadeaus uitkiezen die voor jou of voor je onderneming interessant zijn, zoals bijvoorbeeld een workshop ‘Persbericht schrijven’, een brainstormsessie met vakspecialisten waar je al je vragen kwijt kunt als ondernemer of boeken over ondernemerschap. Tot slot: we weten dat het niet altijd eenvoudig is om keuzes te maken bij het ondernemen. Maar samen staan we sterker! Daarom bieden we je aan om contact met OndernemersBag op te nemen als je graag persoonlijk advies wilt voor je onderneming. Het team van OndernemersBag geeft je graag een extra steuntje in de rug. Het OndernemersBag boekje met nieuwe aanbiedingen wordt je elk kwartaal gratis aangeboden. Vergeet niet je in te schrijven op www.ondernemersbag.nl/nieuwsbrief om het boekje te blijven ontvangen. Wanneer je je inschrijft ontvang je direct twee Goodiepunten.

We wensen je veel leesplezier en tot snel, Het Team van OndernemersBag Nederland Ketty Lollia

Hugo Eijeriks

Gerrit Haagsman


6


Informatie voor startende ondernemers Als startende ondernemer moet je veel keuzes maken. Gelukkig zijn er enorm veel bronnen om startende ondernemers op weg te helpen.

Daarnaast bestaan er talloze groepen en platformen voor ondernemers, zowel online als in de echte wereld. Kijk bijvoorbeeld eens op:

Het begint allemaal bij de KvK. Zij hebben informatiebijeenkomsten en ook het online platform ‘Hallo’, speciaal voor ondernemers: http://hallo.kvk.nl/hallo/.

www.dezaak.nl www.ondernemersplein.nl www.belastingdienst.nl www.startersinformatiecentrum.nl

7

www.entrepreneur.com

Interview Nicky Gasman Nicky is 31 jaar en is al 4 jaar eigenaar van Nickykookt, een cateringbedrijf. Koken is haar hobby en ze heeft besloten voor zichzelf te beginnen en van haar hobby haar werk te maken. OndernemersBag: Hallo Nicky, waarom ben je ondernemer geworden? N.:Ik hield me al jaren bezig met catering. Koken was mijn passie en leek het me een logische stap om voor mezelf te beginnen. Dat is goed gegaan want mijn onderneming bestaat nog na 4 jaar en ik heb nu 2 mensen in dienst voor 20 uur per week. Ik werk minimaal 30 uur en maak soms 80-100 uur per week. Ik heb dagen dat ik 16 uur werk. OBN: Hoe ben je aan klanten gekomen toen je begon? N.: Ik had een groot netwerk. Mijn vader heeft in de politiek gezeten dus ik had ook wat openingen. Daarnaast, als ik ergens de catering verzorgde, kreeg ik vaak nieuwe opdrachten. OBN: Wat is het grootste probleem geweest waar je tegen aan bent gelopen met je onderneming? N.: Na 2 jaar vanuit huis werken, ben ik verhuisd naar Fashion Dome. Ik heb daar een ruimte helemaal verbouwd met een nieuwe keuken en ben de lunch gaan draaien.

Maar na al die investeringen ben ik mijn drive kwijt geraakt. Ik miste het cateren: de catering bij mensen verzorgen, de aankleding, verlichting, tenten, etc regelen. Daarom heb ik in 2014 besloten mijn diensten uit te breiden. Ik faciliteer nu de receptiedienst bij Fashion Dome en ga vanaf januari een samenwerking aan met een wijnhandel. OBN: Heb je een strategie voor je bedrijf en hoe voer je deze uit? N.: Nee, ik ga op mijn gevoel af en pak eigenlijk aan wat op mijn pad komt en dan kijk ik of ik dat kan. Zo organiseer ik maandelijks samen met Jacob Honing ‘Netwerken Almere’, een netwerkborrel en zet ik me wel eens met mijn cateringbedrijf in voor goede doelen. OBN: Voor welke risico’s wil je andere ondernemers waarschuwen? N.: Niet te veel investeren als je het nog niet terugverdiend hebt want je kan niet zomaar stoppen als het niet goed gaat. Als je het stap voor stap doet, heb je veel meer controle over je investeringen. Je moet eerst goed zijn in iets voor je kunt uitbreiden.


Netwerken: onmisbaar voor ondernemers Netwerken is een van de belangrijkste activiteiten voor ondernemers. Of je nu zakelijke diensten verleent of juist consumentenproducten verkoopt, door te netwerken ontmoet je inspirerende medeondernemers die je een stap verder kunnen brengen. Begin dus vandaag nog! In Almere en omgeving zijn er een aantal initiatieven. Sommige bijeenkomsten zijn heel vrijblijvend en laagdrempelig. Kijk voor meer informatie bijvoorbeeld eens bij: www.zzpagenda.nl www.bitterballenborrel.nl www.facebook.com/netwerkenalmere www.facebook.com/groups/ opencoffeealmere/

9

Ook bestaan er verschillende landelijke ĂŠn lokale verenigingen waar je als ondernemer lid van kunt worden. Bijvoorbeeld: www.vba-almere.nl www.ondernemersvereniging-gooisekant.nl www.clubvan25.nl/ www.bni-nederland.nl/nl/index twitter.com/bnrbusinessclub www.rotary.nl www.bitesenbusiness.nl/ www.business-first.nl/ Veel plezier met netwerken!

Doe wat je het beste doet Ervaren ondernemers besteden vaak klussen waar ze zelf niet zo goed in zijn uit aan andere ondernemers. Bijvoorbeeld het maken van een website, het vinden van personeel, of het ontwerpen van een bedrijfslogo. Natuurlijk kun je alles zelf doen, maar dat kost enorm veel tijd. En die tijd kun je veel beter gebruiken met je kernactiviteiten, want zo komt je bedrijf uiteindelijk van de grond.

Doe zoveel mogelijk wat je het beste doet, is dus het devies. Om het uitbesteden van klussen ook voor startende ondernemers aantrekkelijker te maken vind je in dit boekje een uitgebreid aanbod van zakelijke diensten met een vriendelijk tarief. Doe er je voordeel mee!


10


Jouw bedrijfsidentiteit in de praktijk Nu je je ingeschreven hebt bij de KvK, heb je natuurlijk je bedrijfsnaam al bedacht. Maar bij je bedrijfsidentiteit komt nog veel meer kijken! Hoe bepaal je bijvoorbeeld de huisstijl, het logo, de communicatiestijl, en de aanwezigheid van je bedrijf op sociale media? Een duidelijke, krachtige uitstraling zorgt namelijk dat mensen je bedrijf onthouden. Om een goede bedrijfsidentiteit op te bouwen moet je twee dingen goed begrijpen: -

Je klanten. Wie zijn zij? En hoe oud ongeveer? Zijn het vooral mannen of vrouwen? Wat zijn hun behoeftes? Wat spreekt ze aan? Hoe maakt jouw dienst of product hun leven beter?

-

Je bedrijf. Wat doe je precies? Waarom doe je dat? Wat zijn je waarden? Waar staat jouw bedrijf voor? Wat maakt jouw bedrijf uniek?

11

Het is slim om deze vragen ook aan andere mensen te stellen. En dan het liefst aan je beoogde doelgroep. Maar het kunnen ook collega-ondernemers zijn of mensen uit je omgeving. Een frisse blik helpt altijd! Met deze informatie kun je vervolgens aan de slag. Welke uitstraling past bij de doelgroep ĂŠn je bedrijf? Brainstorm en schrijf de kernwoorden op. In samenwerking met een marketingof communicatiebureau kom je nog makkelijker op ideeĂŤn


12

ICT- voorzieningen

Wat voor bedrijf je ook hebt, je hebt altijd te maken met ICT - of het nu gaat om software, hardware, of digitale diensten zoals accountingprogramma’s of systemen voor de bevoorrading van een winkelnetwerk. Veel ondernemers zorgen in het begin voor hun eigen ICT. Ze kiezen zelf de apparatuur en de software. Een mooie kostenbesparing! Maar zijn deze keuzes wel optimaal voor gebruik binnen het bedrijf dat je wilt opzetten? Een onafhankelijke adviseur heeft veel ervaring met het kiezen van de juiste tools voor verschillende bedrijven, en kan je dus bijstaan met advies voor nu Ên voor de

toekomst. Zo komt je bedrijf tijdens groei en ontwikkeling niet voor ICT-verrassingen te staan. Ook als er een probleem optreedt met computers of systemen, hebben veel ondernemers niet genoeg ICTkennis om het zelf op te lossen. Daarom is het handig om al voordat er iets fout gaat, afspraken te maken met een ICT-partij. Zo weet je dat toekomstige problemen snel en vakkundig opgelost zullen worden. Weer een zorg minder!


Zakelijke tarieven voor basisdiensten Als ondernemer krijg je te maken met zakelijke tarieven voor allerlei basisdiensten. Vaak zijn deze tarieven goedkoper dan die voor consumenten, en dat kan mooie besparingen opleveren. Maar let op: sommige aanbieders vermelden de zakelijke tarieven zonder BTW, dus houd daar rekening mee als je de prijzen vergelijkt. Ook zijn er diensten die duurder zijn voor ondernemers dan voor particulieren, zoals bijvoorbeeld een zakelijke bankrekening. Basisdiensten die tegen een zakelijk tarief worden aangeboden zijn bijvoorbeeld: - mobiele telefonie - internet - leaseauto’s

13

Op je bedrijfslocatie kun je ook tegen zakelijke tarieven gas en elektriciteit afnemen. Als je bedrijf op je huisadres ingeschreven staat bij de KvK, betekent dit dus dat je thuis voordeligere energie kunt krijgen. En als je met een groep onderhandelt, kan dat zakelijke tarief misschien nóg goedkoper. Er bestaan speciale bureaus die dit soort groepsaankopen organiseren, dus dat hoef je niet zelf te doen. Ook kun je soms via een brancheorganisatie of ondernemersvereniging korting krijgen op diverse lidmaatschappen, verzekeringen, vakliteratuur, enzovoort. Doe er je voordeel mee!

Op zoek naar een aanbieder voor een bepaald product of dienst? Laat het ons weten info@ondernemersbag.nl


14

Productief en Constructief aan de slag

Als beginnend ondernemer heb je natuurlijk een plan. Maar als je eenmaal bent begonnen, kan het lastig zijn om dit plan tussen je dagelijkse werkzaamheden door in het oog te houden. Veel ondernemers hebben het enorm druk, maar de substantiële groei van hun bedrijf blijft achter op de planning. Op die momenten kan een strategisch adviseur of business coach uitkomst bieden. Vanuit brede ervaring binnen verschillende bedrijven evalueren deze professionals

de haalbaarheid van je plannen, en dragen ideeën aan waarmee je efficiënter én effectiever je bedrijfsdoelen kunt behalen.


Interview Brenda Giltay-Hoff

Brenda Giltay, 44 jaar woont al 33 jaar in Almere. Ze is moeder van 3 kinderen en sinds 1 oktober 2014 franchisenemer van Almere Bruist. OndernemersBag: Waarom ben je ondernemer geworden?

Brenda: Ik kom uit de advertentie wereld, zowel print als online. Vanuit mijn vorige baan ben ik in contact gekomen met Nederland Bruist. Ik ben direct gaan kijken of Almere Bruist ook bestond. Dat was niet het geval, en ik wist direct dat ik dat zou gaan opzetten. Nu doe ik print en online maar dan voor mijzelf en ik kan er helemaal mijn ding in kwijt! OBN: Wat is Almere Bruist eigenlijk? B.: Almere Bruist is een pocketformaat full color stadsmagazine, vol met leuke redactie, tips, evenementen, interviews, advertorials en advertenties. Het is een onderdeel van Nederland Bruist, een franchise organisatie die het glossy stadsmagazine verspreidt over 25 gebieden in Nederland. OBN: Wat vind je zo speciaal / leuk aan Almere Bruist? B.: Almere Bruist is voor Almeerders, door Almeerders. De cover en het maandthema zijn landelijk hetzelfde maar de invulling is lokaal en regionaal. Dat maakt Bruist uniek. En het leukste vind ik dat Almeerse bedrijven aan het woord komen en vertellen wat hun onderneming uniek maakt en waarom ze ondernemers zijn geworden. De passie voor hun onderneming is zo bijzonder. OBN: Heb je research gedaan om voor jou de beste keuze te maken? B.: Ik heb zeker research gedaan, met name naar de feiten en cijfers van Nederland Bruist en bij de rest van de ondernemers.

15

Maar daarnaast geloof ik in print, in adverteren en in mijn eigen kracht. Door het formaat en het feit dat het een maandblad is, is Almere Bruist uniek. OBN:. Wat zijn de grootste problemen waar je tegen aan bent gelopen met je onderneming? B.: Eigenlijk, nog geen! Almere Bruist wordt in mijn stad ontzettend goed ontvangen, zowel door mijn klanten, mijn potentiĂŤle klanten als de lezers zelf! En gelukkig de ondernemers die ik tot nu toe tegen ben gekomen, geloven in adverteren en de meerwaarde daarvan! OBN: Gebruik je sociale media? B.: Ik vind Facebook heel erg belangrijk voor mijn communicatie en daarom gebruik ik het het meeste. Mijn pagina is altijd actueel en je kunt er veel leuke (win)acties op vinden. OBN: Hoe zie je de toekomst voor jou in? B.: Ik ervaar eigenlijk zo veel plezier aan datgene wat ik nu aan het doen ben dat ik al aan uitbreiding begin te denken. Ik zou graag andere gebieden met Bruist willen pakken! OBN: Wat voor advies zou je geven aan andere ondernemers? B.: Ik raad ondernemers aan om passievol en gedreven te zijn en vooral naar hun hart te luisteren want daar komen altijd de beste ideeĂŤn uit voort! Op de Facebookpagina van Almere Bruist vind je het laatste nieuws over het glossy stadsmagazine! www.facebook.com/almerebruist


Financiering

16

Het is tegenwoordig niet bepaald makkelijk om als startend ondernemer financiering te krijgen. Gelukkig zijn er verschillende vormen van financiering die ook beschikbaar zijn voor startende ondernemers.

-

een speciale microkredietregeling (tot â‚Ź50.000) waarbij het Rijk garant staat voor je schuld. Dit is een initiatief van Stichting Microkrediet Nederland, in samenwerking met verschillende banken.

Een aantal mogelijkheden op een rijtje: -

Borgstelling MKB Kredieten: met deze regeling van de overheid kun je als startend ondernemer makkelijker geld lenen bij een bank, zelfs als die je onderpand niet voldoende vindt. Let op: voor de BMKB gelden wel een aantal voorwaarden.

-

Achtergestelde leningen: sommige banken bieden speciaal voor startende ondernemers leningen aan die de eerste jaren niet afgelost hoeven te worden. Zo heb je de tijd om je bedrijf op te bouwen zonder je zorgen te maken over hoge maandelijkse lasten door je lening.

-

Risicokapitaal: durfkapitalisten investeren direct in jouw bedrijf, in ruil voor een percentage van de toekomstige winst. Er bestaan verschillende groepen privĂŠ-investeerders die voor de juiste kans dit risico willen nemen.

-

Rekening-courantkrediet: rood staan voor ondernemers. Je mag tot een bepaalde limiet geld opnemen van je bankrekening. Dat kan heel handig zijn als je tijdelijk een dip in inkomsten moet overbruggen, of als je lang moet wachten op betalingen van je klanten, maar zelf wel je leveranciers moet betalen.

Qredits:

-

Crowdfunding: natuurlijk kun je ook zelf financiering ophalen in de crowd. Het principe is simpel: particulieren kopen je product nog voordat het gemaakt is. Hiervoor bestaan verschillende platformen, zowel in Nederland als internationaal.

-

Leasing: sommige bedrijven kunnen je helpen om snel aan middelen te komen en je auto van de zaak of je machines te kunnen financieren zodat je aan de slag kunt. Deze bedrijven kunnen er voor zorgen dat je binnen 24 uur een financiering krijgt die bij jou past en je kan helpen je onderneming te beginnen of verder te laten bloeien.

Ook de overheid probeert startende ondernemers het leven makkelijker te maken. Zo kun je starten vanuit een bijstands- of WWuitkering, en heb je als startend ondernemer belastingvoordeel via de startersaftrek.


Interview Saskia Maarse Saskia Maarse is getrouwd met Arjen, heeft 2 kinderen en is grafisch vormgever. Ze neemt opdrachten aan en maakt ook haar eigen projecten. Haar laatste project is ‘Boek Tutti frutti’, een twee-talig (NL/ EN) boek over ondernemers van diverse nationaliteiten die hun droom hebben waargemaakt in Nederland. OndernemersBag: Saskia, wat zijn de grootste problemen waar je tegen aan bent gelopen met je onderneming? Saskia: De regelmaat van opdrachten. Soms zijn er veel opdrachten achter elkaar en op andere momenten is het weer rustig. Daarom houd ik ook van eigen projecten, dat houdt me scherp, actief en het is ook heel spannend omdat je vooraf niet weet of het een succes wordt of niet. OBN: Gebruik je sociale media? S.: Voor Tutti frutti gebruik ik veel sociale media als Facebook, Twitter, Linkedin en schrijf regelmatig nieuwsbrieven en blogs.

17

OBN: Hoe zie je de toekomst voor jou in? Heb je een strategie en hoe pak je het aan om deze te realiseren? S.: Ik onderneem vanuit intuïtie. Er komt iets op mijn pad, dat brengt me op een idee en als dat in mijn hoofd blijft hangen, doe ik er iets mee. Ik zoek meestal mensen waar ik mee samen kan werken. Door samen te brainstormen kom je vaak tot een plan van aanpak. Daarna is het een kwestie van doen en wijzer worden door vallen en opstaan.  OBN: Wat voor advies zou je geven aan andere ondernemers? S.: Blijf altijd recht op je doel afgaan. Als het niet lukt op de ene manier probeer het dan op een andere manier, geef nooit op en laat je niet gek maken door wat anderen zeggen. Omarm tips en adviezen, maar bedenk wel dat je het altijd zelf moet doen. Saskia zoekt ondernemers die hun verhaal willen vertellen. Zie pagina 18 voor meer informatie.


18

Voorwaarden

De advertenties in het boekje voorzien van een ‘Goodiepunt’ geven je recht op korting en Goodiepunten. Als je een offerte voor een van deze producten of diensten bij OndernemersBag aanvraagt kan je tot 5% korting krijgen op je factuur en Goodiepunten sparen (zie Goodiepunten onderaan voor meer informatie). Pagina 2: DeLeaser.nl Financial lease is geschikt voor de financiering van onder meer auto’s en allerlei bedrijfsmiddelen. Door gebruik te maken van de kortingscode OBN15 krijg je: • Voor leaseproducten met een ingebouwde provisie is het rentepercentage 1.5% lager dan de reguliere tarieven. • Indien de producten zonder ingebouwde provisie worden aangeboden wordt er een korting verstrekt van 20% op het uiteindelijke factuur bedrag. Gedurende de van te voren overeengekomen looptijd betaalt uw onderneming het leasebedrag in vaste termijnen terug. Omdat u economisch eigenaar bent, activeert u het bedrijfsmiddel op uw balans en kunt u hiermee direct opbrengsten genereren. Korting geldig tot 30 april 2015. Pagina 4: Schilderijen Ans Duin Ans Duin maakt prachtige schilderijen voor particulieren en bedrijven. Als je een representatieve uitstraling wilt hebben voor je kantoor dan voldoet een schilderij van Ans Duin aan je wensen. Voor de lezers van OndernemersBag biedt Ans Duin wanneer je de kortingscode OBNAD01 gebruikt 15% korting op je aankopen tot 30 april 2015. Je kunt deze aankopen aftrekken van de belasting en Goodiepunten sparen. Pagina 8: K.L. E-Communication & Marketing De korting van 15% geldt voor marketing advies en consultaties, huisstijl, logo en flyers. Voor het maken van een website geldt een korting van 5%. De korting is geldig tot 30 april 2015. Pagina 9: Carriere Portret Wanneer je de kortingscode OBNCP03 gebruikt betaal je slecht €50,- ex BTW. De korting is geldig tot 30 april 2015. Pagina 11: MarketingShake Wanneer je de kortingscode OBNMS02 gebruikt krijg je €15 korting. De korting is geldig tot 30 april 2015 ook voor workshops en trainingen die daarna plaatsvinden. Reserveer dan vooraf een plaats om de korting te kunnen gebruiken. Pagina 17: Boek Tutti frutti Voor het online vervolg van haar boek is Saskia Maarse op zoek naar ondernemers uit een aantal landen. Ben jij of ken jij een ondernemer uit één van deze landen, neem contact op via een email naar:  info@studio-odijk.nl  Op dit moment zoekt  Sakia voornamelijk ondernemers uit Spanje, Portugal, Duitsland, Tsjechië, Scandinavië, Rusland, Mexico, Australie, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika maar zij ontvangt graag alle voorstellen. Goodiepunten Door je zakelijke aankopen te doen met OndernemersBag kan je besparen op je kosten en Goodiepunten sparen waarmee je cadeaus kunt uitkiezen die je kunnen helpen om je bedrijf verder te laten groeien.  Het enige wat je hiervoor moet doen is je offerte(s) voor aanbiedingen uit het boekje door OndernemersBag te laten aanvragen.


Slotwoord

Op deze pagina willen we graag de mensen en ondernemingen bedanken die de eerste editie van de OndernemersBag mogelijk hebben gemaakt. Deze ondernemingen zijn betrokken in de wereld van het ondernemerschap en kunnen (startende) ondernemers als jij helpen om hun bedrijf verder te laten bloeien. Aarzel niet om contact met hen op te nemen en je vragen te stellen. Ze staan open voor je vragen en willen je net als het team van OndernemersBag graag een boost geven met je onderneming. OndernemersBag is een initiatief van K.L. E-Communication & Marketing (www. klecommunication.eu/) en is mede mogelijk gemaakt door: Rabobank Almere: www.rabobank.nl/almere Kees Heuveling van Beek van Deleaser.nl: www.deleaser.nl Ton Ekkelenkamp van IP Campus: www.ipcampus.nl/vestiging/ip-campus-almere Robert Onck van Facta Security: www.factasecurity.com Brenda Giltay-Hoff van Almere Bruist: www.facebook.com/almerebruist De teksten in dit boekje zijn geschreven door Emendo Editing. Met goede teksten bereik je het juiste publiek en verbeter je je online verkoopcijfers. Dus waarom zou je het schrijven van je teksten niet aan een professional overlaten? Emendo Editing schrijft originele teksten voor: websites, advertenties, nieuwsbrieven, blogs, brochures, e-mails, persberichten, artikelen. Vertel ons wat voor teksten je nodig hebt! Stuur een mail naar info@emendoediting.com, of bel 06 252 818 66. Naast tekstschrijven biedt Emendo Editing ook vertalingen naar het Engels en redactie van bestaande teksten (Engels of Nederlands).

19


20

Slimmer starten als ondernemer

door meteen je winst te pakken.

Ontvang twee jaar lang startersvoordeel bij de Rabobank. Als startende ondernemer ontvang je twee jaar lang efficiĂŤnt* betalingsverkeer, Internetbankieren en een zakelijke Rabo WereldPas zonder extra kosten. Daarnaast ontvang je korting op een rekening-courant en diverse verzekeringen.

Kijk voor alle andere startersvoordelen op rabobank.nl/starten Een aandeel in elkaar *bekijk de voorwaarden op rabobank.nl/starten

'Het OndernemersBag boekje' Lente editie 2015 Almere  

Het OndernemersBag boekje, Lente editie 2015 Almere, Het B2B magazine voor Almere en omgeving. Met aanbiedingen, Tips & Tricks en Interviews...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you