Page 1

Altijd actueel: de weekkrant.nl

Woensdag 17 augustus 2011 IJsselstein/Lopik pagina 14

Uw foto op de site

Steeds nieuwe kansen

Volg alle Klik & Win-acties op Twitter

Iets opvallends gezien in uw straat of wijk? Maak er een foto van. U kunt deze foto zelf op de site zetten met een beschrijving van wat u hebt meegemaakt.

www.twitter.com/klik_en_win

www.zenderstreeknieuws.nl

Gastvrijheid onder de perenboom Een overnachting bij Onder den Peerenboom in Benschop betekent: slapen onder milieuvriendelijk Egyptisch katoen, ontbijten met heerlijke streekproducten en verwend worden door zeer gastvrije eigenaren. Dat vond ook de mystery guest van de Stichting Bed & Breakfast Nederland, die de B&B onlangs met vijf tulpen classificeerde.

u Miranda Spek U Benschop Als ik het erf van Onder den Peerenboom oprij, staat gastvrouw Femke Berns al te wachten. Ze groet me hartelijk en stelt voor om eerst naar de vergaderzaal te gaan voor het interview. Op een houten bankje naast een van de gastenverblijven hangt nonchalant de vlag van de Stichting Bed & Breakfast Nederland. “Misschien leuk voor een foto”, zegt ze en passant. Maar je ziet

aan alles dat ze maar wat trots is op deze hoogste classificatie. Dat Femke iets wilde doen met de bijgebouwen van de monumentale boerderij die ze samen met haar man in 2003 kocht, was zeker. Maar eerst stond haar een grote en ingrijpende restauratie te wachten. “Alles was nog in de oorspronkelijke staat toen wij dit kochten. We hebben negen maanden in een stacaravan gebivakkeerd.”

Duurzaam overnachten en vergaderen in Benschops B&B Femkes plannen kregen steeds meer vorm. “Ik wilde niet alleen een B&B, maar ook een vergaderlocatie. En alles moest duurzaam en comfortabel zijn.” Op 30 september 2010 was Onder den Peerenboom klaar om de eerste gasten te ontvangen.

“Oktober is geen geweldige tijd om te beginnen. Maar de vergaderzaal was meteen goed bezet en sinds mei is ook de B&B bijna elk weekend vol.” De lange vergadertafel waaraan we zitten, staat in de voormalige stal. Ik zie veel originele details, zoals een piepklein vierkant raampje waardoor vroeger de kippen naar binnen kwamen om op stok te gaan. Femke wil milieubewust en maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Als we het doen, doen we het goed, spraken mijn man en ik af. Dus linnengoed dat milieuvriendelijk is gebleekt, zuinige douches, streekproducten en samenwerking met lokale ondernemers.” Die zorg en aandacht zie ik in alle drie de gastenkamers terug. Ze zijn dit weekend volgeboekt. Achterin de tuin staat een lange picknicktafel. “Hier zitten we graag even met onze gasten.” Ze wijst naar de oude perenboom waaraan de B&B

Gastvrouw Femke Berns onder de perenboom. z’n naam te danken heeft. Als er een auto het erf oprijdt, veert ze op. “Daar zijn mijn gasten!” Femke doet haar werk met passie. Ze vindt het fijn om mensen blij te maken. Als Claartje en Michael uit Zandvoort tien minuten later aanschuiven aan de picknicktafel staat er een glas prosecco en een plankje met streekkazen klaar.

FOTO: MIRANDA SPEK

Bekroond met vijf tulpen Stichting Bed & Breakfast Nederland hanteert een classificatiesysteem van 1 tot en met 5 tulpen. Een B&B met 5 tulpen biedt voorzieningen, service en kwaliteit op topni-

veau. Voor de eigenaren van Onder den Peerenboom is deze beoordeling een kroon op hun werk. Ook een keer logeren? Kijk dan op www. onderdenpeerenboom.nl

VLOEREN STUNTWEKEN BIEDING!!

AN NU SUPERA

NIEUW!

MULTIPLANK EIKEN 18 CM BREED, 4 MM TOPLAAG VAN 45,95

34,95

Allround Dance Volwassenen Unieke dansstijl met up-to-date invloeden uit jazz, modern, hiphop, streetdance, afro en musical. Ons programma bevat lessen aan de èchte beginner t/m professioneel niveau. Onze visie sluit aan bij de zienswijze van SYTYCD, waarin het contact met diverse dansstijlen centraal staat.

QUICKSTEP “LARGO” EXTRA LANGE DELEN IN 7 KLEUREN, MET V-GROEF VAN 34,65

29,95

Body & Mind Language Ontwikkel meer lichaamsbewustzijn. Minder in het hoofd en meer jouw lijf! Leer grens en mogelijkheden kennen. Wekelijkse lessen die leiden naar inzicht en creativiteit. Naast de wekelijkse lessen bestaat er de OPLEIDING Body & Mind Language Zie onze website.

Na

HET VLOER HET ZELF TRAPPEN RENOVATIE SYSTEEM. EENVOUDIG ZELF TE MONTEREN! VOORDELIG EEN NIEUWE EIKEN TRAP, ZONDER BREKEN EN/OF BESCHADIGEN. VOOR ZOWEL OPEN ALS DICHTE TRAPPEN. NU INTRODUCTIE PRIJS: VAN 130,-

NU 69,- PER TREDE PRIJS VAN TRAP 13 TREDEN. INCL. STOOTBORDEN, ANTI-SLIPRAND, LIJM EN OLIE.

NU

NU 897,- *

(*EXCL. MONTAGE) MONTAGE COMPLETE TRAP V.A. 600,- )

M2

INCL. BTW

INCL. FOAM ONDERLOER

KLIK LAMINAAT KLIK LAMINAAT

Klassiek ballet Jeugd en Volwassenen Ballet wordt binnen ons Instituut volgens de Vaganova methodiek gegeven. Naast technische vaardigheden hechten wij waarde aan dansgevoel, presentatie en muzikaliteit.

Body Mix Bij iedere les wordt er door middel van attributen en afwisselende oefeningen gewerkt aan herkenbare probleemzones: buik, benen, billen en armen. Swingende salsamuziek helpt je jouw conditie te verbeteren!

M2

INCL. BTW

Allround Dance Jeugd Ongekend is de onderverdeling in leeftijden en niveaus bij de jeugdlessen van 2 tot 16 jaar. Techniek, inleving, plezier en allround scholing vormen ons uitgangspunt.

Pilates Pilates traint de dieper gelegen spieren en versoepelt het lichaam. De lessen worden uitstekend begeleid door een gediplomeerd balletpedagoge en pilatesdocente.

Voor

NU

LANDHUISDELEN

Meer info & inschrijving?! Infoweb: www.josdolstra.nl Infolijn: 06-41545104

8 MM DIK, 4 ZIJDIG V-GROEF, KLASSE 32, IN 5 DESSINS, MET VOELBARE STRUCTUUR, 10 JAAR GARANTIE. VAN 21,95

NU

12,95 INCL. BTW

DIVERSE SOORTEN EN KLEUREN

5,

95

M2

OP=

V.A.

OP

M2

INCL. BTW

GEEN AANBETALING! DIRECT UIT VOORAAD LEVERBAAR LATEN LEGGEN OOK MOGELIJK, RESERVEREN VOOR LATERE LEVERING MOGELIJK

Aanbiedingen alleen geldig in filiaal Nieuwegein. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden.

Walkade 36 3401 DS IJsselstein

WWW.VLOERHETZELF.NL Vloer Het Zelf Nieuwegein: Laagraven 5, Industrieterrein Laagraven. Tel. 030-2581818 Geopend: ma t/m vr 09.30 - 18.00 uur, vr koopavond 18.00 - 21.00 uur, za 09.00 - 17.00 uur. Gratis parkeren

5 tulpen artikel Zenderstreek  

artikel n.a.v. interview Femke over behalen 5 tulpn classificatie

5 tulpen artikel Zenderstreek  

artikel n.a.v. interview Femke over behalen 5 tulpn classificatie