Page 1

DIMECRES 24 D’AGOST DE 2011

Mola

DIARIO de IBIZA

5

AMUNT I AVALL MOLA | Música en viu

NO MOLA | Nadal en baixa forma

Sembla que les grans discoteques a la fi s'han adonat que res no pot substituir la música en directe i segueixen l'exemple d'Ibiza Rocks per portar a l'illa estrelles importants del hip hop, el rock i el pop. El més important és que el públic respon.

MIRA QUE ET VEIG Per Alberto Ferrer

ENGANTXATS.COM

El mal moment de Rafa Nadal sembla que ja dura massa, i tampoc Roger Federer està al seu millor moment. Esperem que tots dos remuntin els seus respectius mals moments de forma per tornar a l'èpica dels seus partits d'abans.

http://elscontesdemuniatto.blogspot.com/

MÓN INSÒLIT

Les aventures d’un pallasso diferent i molt més

El dit Cara de pòquer. Avança decidit, no sé sap bé cap on, entre una munió de jugadors que s'escridassen i s'empenyen. Algun deixa anar la ma, que bufeteja descuradament un dels rivals. Tot perquè Marcelo ha caçat sense gaires miraments el debutant Fàbregas i s'ha fet expulsar de manera fulminant quan el partit estava decidit. Tant a consciència ho ha fet que ni protesta, és la única vegada, quan li ensenyen la vermella. Però tot i la fulminant decisió de l'arbitre, s'ha liat. I ell segueix fent passes cap a l'objectiu que s'ha fixat. No fa ni cas de la resta, ni el mínim intent d'acabar amb tanta gresca. Ja aixeca el dit. I nosaltres, per la tele, seguint cada detall segons avança. La càmera sembla que sap el que ha de passar i s'aixeca sobre la resta de caps dels jugadors per acostar el plànol una miqueta més per mostrarho millor. Mou pessiga el que sembla la galta d'algú amb molta força. No, es veu que on ha encertat el Tito Vilanova és a l'ull. Mira-li la cara, amb un punt de mala baba satisfeta. Com quan t'allunyes de la placa del carrer mentre la metxa esgota els últims segons abans de la detonació que hi has posat darrera per fer-la saltar. La mateixa cara xul·lesca que posaves de petit quan llençaves un company de classe que et queia malament a terra se li queda al Mou quan s'allunya de Vilanova, davant l'impassible Francesc Satorra, 'el del bigote'. Li tira petons i tot, ni tant sols sembla que l'hagi afectat el clatellot que li ha esvergat Vilanova de seguida que s'adona del que li ha passat. I en els escassos segons que dura tot això es passa de parlar del millor joc del Madrid en molt de temps contra el Barça a les misèries d'un personatge esperem que irrepetible al futbol espanyol.

Pont de Venècia

EFE

S’estén la moda dels cadenats de l’amor Si a Roma ja fa temps que els cadenats de l’amor -que es tanquen a algun pont com a prova d’amor entre una parella- han esdevingut una plaga i n’hi ha per tot, ara també s’han estés a Venecia, al Ponte di Rialto.

Nens davant l’escultura

EFE

Figures de sorra per donar suport la protesta de Harare

El pallasso Moniatto

Sudarshan Pattnaik ha fet una escultura de sorra per donar suport el militant anticorrupció Anna Harare, en vaga de fam. Els infants s’hi manifesten també a favor.

! LES CREADORES D’UN PALLASSO PROTAGONISTA DE CONTES INFANTILS HAN POSAT EN MARXA TOT UN MON AL VOLTANT DEL SEU PERSONATGE, QUE FINS I TOT FA GIRES EIVISSA | REDACCIÓ

Les germanes Besolí, Ester i Olga, de la comarca catalana d’Osona, han creat un pallasso que ha passat del món literari al real. Fins i tot apareix a la televisió i es poden adquirir les seues rondalles en format DVD. El pallasso Boniatto, que ha sortit dels llibres a la carretera, actúa com a contacontes arreu de Catalunya i té un blog on es poden saber les properes dates de les seues aparicions.

També està al dia sobre les aparicions promocionals de les germanes Besolí per donar a conèixer el pallaso i, fins i tot, hi pengen nous contes que les dues segueixen produint. El Tot Muniatto Xou, el programa televisiu del pallaso, es pot veure per Internet i ins i tot hi ha un club de fans. També es poden descobrir altres treballs literaris, sobretot, d’Olga Besolí, la més activa de les germanes en l’àmbit de la creació.

El ‘caminador de l’aire’

EFE

Freddy Knock vol fer set rècords en una setmana El caminador sobre corda fluixa Freddy Knock ha començat a Austria el seu repte de fer set rècords en aquesta disciplina en una setmana per donar a conéixer la Unesco.

HO TROBEM A L’ENCICLOPÈDIA

La bassetja més cultural de Formentera EL KOL·LECTIU VA NÉIXER PER CONSCIENCIAR D’UNA MANERA LÚDICA LA GENT DE L’ILLA DELS PROBLEMES CULTURALS I AMBIENTALS QUE PATIEN KOL·LECTIU BASSETJA: SOC. Col·lectiu de dinamització cívica, política i cultural organitzat a Formentera entre  i  per joves estudiants. Lesseues línies d’actuació recollien les mateixes reivindicacions d’altres entitats del teixit associatiu de l’illa, però aquestes eren vehiculades a través d’activitats lúdiques i festives, amb marcada projecció popular. Al costat d’aquestes línies d’actuació, se n’encetaren de noves en el panorama formenterer, coml’antimilitarisme, que es traduí en campanyes de foment de l’objecció. Entre  i , anys de major activitat, s’organitzaren dues excursions a sa Pedrera en protesta contra els projectes d’urbanització de la zona i dues Mostres de Fotografia al Carrer ( i ), de denúncia contra la degradació ambiental de l’illa. Es realitzaren també quatre murals, dedicats a la promoció de l’ús del català, es publicaren en la premsa local alguns manifestos i s’edità el butlletí informatiuA l’aguait. L’agost de , el Kol·lectiu Bassetja organitzà un programa d’actes culturals i festius ambmotiu de les Festes de Santa Maria . La iniciativa permeté la represa d’aquestes celebracions en anys posteriors. Malgrat que el col·lectiu s’autodissolgué el  després de la constitució de la Comissió de Festes de Santa Maria, reaparegué puntualment en anys posteriors i participà en l’organització de dues taules rodones sobre alternatives polítiques de signe nacionalista () i sobretemes d’actualitat de Formentera ().[VFM]

Muniatto al Diari d'Eivissa  

Muniatto surt al suplement cultural del Diari d'Eivissa

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you