Page 1

CATÀLEG DE NOVETATS SANT JORDI - DIA DEL LLIBRE 2014


Narrativa PREMI CIUTAT DE SAGUNT DE NARRATIVA 2013

Quan truquen de matinada Pere, un historiador reconvertit a periodista, sobreviu, escèptic, en una València desinflada on totes les torres enlairades durant el boom immobiliari van caient com a conseqüència de la crisi. Té molt clar que ja no pot canviar i té assumit que pertany, des de sempre, al bàndol dels perdedors i, sense ganes, participa en totes les vagues i protestes. Sap que acabarà la vida com la va començar: lluitant contra els mateixos de sempre. Recorda l’època de la transició democràtica quan, de jove, va viure totes les esperances de construir un món millor.

Salvador Vendrell

Salvador Vendrell (Fortaleny, 1958) és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València.Ha publicat abundant material didàctic per a l’ensenyament del valencià, sobretot llibres de text per a secundària i batxillerat. Ha traduït diversos llibres de literatura infantil i juvenil, i ha actualitzat clàssics. És columnista del diari Levante-EMV, i ha recopilat part dels seus articles en el llibre Columnes de paper.

Una transició en què en nom de la “reconciliació nacional” no es veia amb bons ulls que es recordara els derrotats de la República. El treball en les memòries de la viuda d’un anarquista li permet al protagonista viure tres moments històrics que són els tres plànols temporals que s’alternen en la novel·la: el moment en què tot era possible durant la República; la il·lusió i el pragmatisme de la transició democràtica, i la crisi actual, on els de sempre intenten desmantellar totes les conquestes socials.

isbn 978-84-15896-02-9 | Col·lecció Narratives, 27 | Extensió 160 pàg. | PVP 15 €


Narrativa PREMI vila de puçol DE NARRATIVA 2013

El cas Peníscola La inspectora dels Mossos d’Esquadra Anna Recasens sabia que el xicot de la seua filla havia quedat orfe de mare quan tenia tres anys. El que no li havia dit ningú és que Roser, la qui hauria estat la seua consogra, havia mort assassinada. Mai no s’ha sabut qui en va ser el culpable.

Manel Joan Arinyó

Manel Joan i Arinyó, poeta i narrador, és autor dels llibres de relats Han donat solta als assassins (Premi Ciutat d’Olot, 1985) i Stress (1985); i de les novel·les Les nits perfumades (Premi Sant Joan, 1989); Fem un trio (Premi Ciutat de Sagunt, 2009); Cubaneta meua (Premi Càrcer, 2010); L’atzucac del perdedor (Premi Enric Valor, 2010), etc. El gruix de la seua poesia ha estat aplegat a Plany de l’home llop, (1999), i Versos blancs (2012).

En un període de la seua vida en què ho està passant molt malament, Anna s’assabenta d’aquest cas no resolt i decideix investigar el crim, ocorregut divuit anys arrere. Haurà de fer el seu treball d’una manera no oficial, ja que els fets van ocórrer fora de la seua jurisdicció, però aquest aspecte no la deté. Amb l’ajuda de personatges tan entranyables com el carter Andreu Mut i el mestre Jaume Coll, la inspectora Recasens descobrirà que, a pesar del caràcter tan dolç i la bellesa de Roser, o precisament a causa d’açò, els sospitosos d’haver-la assassinada en són més d’un. Qui va ser? Un home, una dona, una parella… I per què? Per amor, per gelosia, per motius econòmics, perquè sabia més del compte…?

isbn 978-84-15896-27-2 | Col·lecció Narratives, 28 | Extensió 200 pàg. | PVP 16 €


Narrativa premi internacional de literatura de viatges ciutat de benicÀssim

Sobre el caballito de madera

Andrea Aguilar Andrea Aguilar-Calderón (San José - Costa Rica, 1981) es periodista y cuenta con estudios en Filología Española. En su país natal ha ganado el concurso Letra Joven en tres ocasiones (1995, 1997 y 1999), sí como el certamen literario Letra Nova (2005) en las categorías de cuento y de ensayo. Ha trabajado para varios medios de comunicación, entidades gubernamentales y empresas privadas en Costa Rica, España y Centroamérica.

Imagínate que tu vida es una novela y que tú eres el protagonista… ¿Qué sería más interesante de leer: que te quedaras donde estás o fueras detrás de tus sueños? Cuando Andrea, una aspirante a escritora de treinta años, ha repetido 6.048 veces “Gracias por llamar a Casa de Apuestas Bodog. Mi nombre es Andrea. ¿Me puede dar su número de cuenta, por favor?” en su trabajo como telefonista, se da cuenta de que está atrapada en la novela equivocada y que está protagonizando una historia que no le gusta. Así, una tarde lluviosa decide escaparse de las páginas monótonas del libro y marcharse de viaje a Europa. No tiene un plan definido. Lo único que sabe es que irá a buscar al protagonista que quiere para su novela personal: un chico español, a quien dejó en el andén de una estación de trenes hace siete años y de quien no ha vuelto a saber nada. Por lo demás, todo será aleatorio, desestructurado, espontáneo… dadaísta.

isbn 978-84-15221-98-2 | Col·lecció Narrativas, 1 | Extensió 304 pàg. | PVP 18 €


Narrativa La lluna de Praga En Charly és professor d’institut i l’Anna és una de les seves alumnes, filla d’una família adinerada i amb una mare especialment possessiva. Els dos, juntament amb una quinzena de companys més de quart d’ESO, emprenen un viatge de fi de curs a Praga que transcorre plàcid fins a l’última nit, en què l’Anna desapareix de forma inesperada i sense deixar rastre. La hipòtesi del segrest per motius econòmics mobilitza la policia de la capital txeca… fins que l’anàlisi de les fotografies dels companys de l’Anna mostren una imatge que capgira la investigació per complet.

Jordi Santasusagna Jordi Santasusagna (Cardona, 1971) és escriptor, guionista i autor d’obres de teatre de tots els gèneres. Ha escrit contes, guions de curtmetratges i col·labora habitualment amb diversos mitjans de comunicació. Debutà en l’àmbit de la narrativa l’any 2011 amb el thriller L’infern d’alabastre, i l’any 2013 publicà la segona novel·la, L’Aleman.

Narrat en primera persona pels seus dos protagonistes, La lluna de Praga és un thriller a cavall de dues ciutats, Manresa i Praga, amb personatges cruels, un rerefons de conxorxes polítiques i un terrible secret familiar que s’ha mantingut ocult durant massa temps. És l’hora de conèixer la veritat.

isbn 978-84-15896-07-4 | Col·lecció maremàgnum, 3 | Extensió 272 pàg. | PVP 12 €


Narrativa La sang de la terra

Jordi Sierra i Fabra

La terra es mou. Una sèrie de terratrèmols d’intensitat creixent tenen atemorida la població. Atemorida i indignada, perquè saben qui n’és el culpable: els moviments es produeixen des que l’empresa Indutub començà a perforar el terra amb la tècnica del fracking. Un d’aquests sismes deixa al descobert uns documents reveladors del geòleg Isidre Amat, mort mesos enrere en estranyes circumstàncies. Els seus fills, Joan i Carles, no es quedaran impassibles davant la nova informació que tenen a les mans. I traçaran un pla arriscat per desemmascarar els criminals i fer pública la veritat.

La sang de la terra és una novel·la d’intriga que enganxa des de les primeres línies. El lector viurà en primera persona la desesperació dels protagonistes i Jordi Sierra i Fabra (Barcelona, la seva lluita contra les mentides i els 1947), Premi Nacional de Literatura excessos de les grans corporacions. Una Infantil i Juvenil, és un autor molt batalla desigual entre la ciutadania i els popular, amb més de 400 títols poderosos que comptarà, per fortuna, publicats i 10 milions d’exemplars amb la complicitat d’un periodista jove venuts. En aquesta novel·la, la primera que publica a Onada Edicions, compromès amb la justícia. tracta una qüestió d’actualitat de gran importància social: el fracking i, per extensió, l’impacte present i futur que té l’abús de l’acció humana sobre els recursos naturals.

isbn 978-84-15896-25-8 | Col·lecció maremàgnum, 4 | Extensió 144 pàg. | PVP 10 €


Narrativa El repòs dels amants El senyor Tolrà ha desaparegut sense deixar rastre mentre feia bolets a la Mussara. És una més en la llarga llista d’històries inexplicables que alimenta la llegenda d’aquest poble, ara en runes, els habitants del qual van abandonar condicionats per la por.

Joan Pla

Joan Pla (Artana, 1942) és autor d’una llarga llista de títols fonamentals de la literatura infantil i juvenil. De la seua trajectòria destaquen obres com ara L’anell del papa Luna, El crim del mas Maleït, El misteri de l’anell de diamants i, sobretot, un dels grans best-seller de les nostres lletres: Mor una vida, es trenca un amor. En El repòs dels amants, els lectors hi trobaran les dues temàtiques que han marcat la seua trajectòria: la intriga i l’amor.

Roser i els seus amics s’han entestat a descobrir el que amaga la Mussara entre els avencs i els clevills que envolten el que queda de l’antiga església i del cementeri. En el camí a la veritat viuran alguns dels misteris increïbles que narren els més vells dels pobles veïns. Investigaran l’afusellament d’un pretés maqui i esbrinaran el mite d’uns antics amants. Tots dos fets confluiran en una narració absorbent que barreja amb habilitat el realisme i els fets paranormals.

isbn 978-84-15896-29-6 | Col·lecció MAREMÀGNUM,5 | Extensió 144 pàg. | PVP 12 €


Poesia Estellés, de mà en mà Antologia Us proposem un viatge per l’apassionat i apassionant univers estellesià. Un univers concret i precís, dolç, amarg, alegre, tràgic, divertit, dramàtic, sorneguer, culte, malparlat… Estellés, entre paraules tendres i paraules obscenes, acarona, colpeix, grata, arrapa… Estellés ens conta històries comptant les síl·labes, sense comptar-les, cantant cançons… Estellés s’estima molt la vida i se l’estima amb el seu nom petit sempre en minúscula.

Borja Penalba i Francesc Anyó

Borja Penalba (València, 1975) és un músic i creador valencià que durant els últims vint anys ha treballat amb un nombre ingent d’artistes, en propostes tant musicals com audiovisuals o escèniques. Francesc Anyó (Benicarló, 1964) és actor. Més de 25 anys fent teatre, televisió, curtmetratges, lectures dramatitzades, recitals, traduccions i adaptacions teatrals, encara que el seu treball s’ha centrat sobretot en la veu, doblatge i locucions.

isbn 978-84-15896-34-0 | Col·lecció imprescindibles, 2 Extensió 144 pàg. | PVP 14,90 (llibre + cd)


Poesia Paraules menudes L’aventura d’iniciar la creació d’una nova vida és un espai emocional i real alhora, que solament el pot glossar la dona. Solament la dona embarassada pot donar raó de les emocions, de les esperances, dels somnis i de l’estima total envers la vida que fa camí entre la sang i els òrgans femenins.

Jaume Rolíndez

No obstant això, l’autor ha gosat endinsar-se en l’ànima d’un dona embarassada a fi de captar la meravella que suposa el fet de portar al món una nova vida. I un cop passat el miracle ha fet aquest poemari de reflexions i maduracions usant paraules menudes, però grans i potents alhora.

Jaume Rolíndez Fonollosa (Benicarló, Baix Maestrat, 1934) és mestre d’escola jubilat, ha guanyat diversos premis literaris i és autor de: Des de la Tossa (1996); L’Estel del Collet. Nadal a Benicarló (1998); Tu (Premi Vila de Nules, 1997); N’hem de parlar, Roser (Premi Vila de Nules, 2000); Benicarló, país de cadufs, (2001); Juguem a cucassela? (2002); La profecia del Papa Luna (2004), i Cercant l’ànima del Maestrat dels isbn 978-84-15896-00-5| Col·lecció poesia, 19 | Castells (2005). Extensió 64 pàg. | PVP 12 €


Poesia PREMI jaume bru i vidal CIUTAT DE SAGUNT DE poesia 2013

Love is El violí dels gats, el temps de Puixkin, certs perfums, insectes, molts insectes, el amors de Richard Feynman i Arline Greenbaum, solituds, sal, platges, cors robats al destí tràgic. Això i molt més trobareu dins Love is.

Antoni Albalat

Antoni Albalat Salanova (Castelló de la Plana, 1961) és autor de més d’una dotzena de llibres de poesia, entre els quals destaca Llibre de voliaines, amb què va obtindre el Premi Octubre de poesia l’any 1999; Quines bèsties! (1999), llibre de poesia infantil premiat amb el Samaruc al millor llibre de literatura infantil per l’Associació de Bibliotecaris Valencians, o Els peus de la boira (2001), premi Maria Mercè Marçal.

Difícilment classificable, poc freqüent en les antologies, Antoni Albalat broda un palimpsest on la seua poesia s’acosta a les lògiques difuses de la frontera entre allò visual i allò escrit. Vicenç Altaió va celebrar un dels seus poemaris, Llibre de voliaines, com a «rar i extraordinari». Lluís Calvo l’ha definit com un autor «eclèctic i agosarat». A cavall entre els jocs de Brossa i el decadentisme proclamat de Joan Perucho, Albalat va assumir que un bou només fa un rastre i fa la seua sense atendre a les modes ni als encasellaments generacionals. Per a aquest autor de Castelló, tanta poesia rau en un moscard, com en un pastís, una dotzena d’ostres o uns llavis encesos. Aquestes solen ser les deus d’on brolla el seu microcosmos literari i existencial. Això i el somni, que no és poca cosa.

isbn 978-84-15896-14-2 | Col·lecció poesia, 20 | Extensió 88 pàg. | PVP 12 €


Poesia PREMI JOSEP MARIA RIBELLES vila de puçol DE POESIA 2013

La fràgil arquitectura dels teus gestos

Josep Manel Vidal

La fràgil arquitectura dels teus gestos és un recull de textos de prosa poètica que miren de pintar la sinuosa trajectòria de l’esforç per estimar. És el plànol geogràfic d’uns camins que mai no són rectes. D’extensions de llargs deserts de silencis. D’oceans de sal que creixen als llagrimalls. Del desig que ens cerca i ens abandona com les llepades indecises de les onades sobre l’arena de la platja. D’aqueixa passió —de vegades joia, de vegades tragèdia— que sembla que ens fa morir i, en realitat, ens torna al món més vius que mai.

Josep Manel Vidal (l’Alcúdia de Crespins, 1965). A més de treballador de la docència, també és pare i parella a jornada completa. Militant en una amalgama indefinible de causes, es lliura, inconscient d’idealisme, a batalles perdudes en fidel resistència. Enverinat de paraules, ocupa part del seu desfici en la ciberliteratura al blog Filant prim. isbn 978-84-15896-26-5 | Col·lecció poesia, 21 | Extensió 64 pàg. | PVP 12 €


Teatre PREMI PEPE ALBA CIUTAT DE SAGUNT DE TEATRE 2013

Amami, Alfredo, amami Barcelona, 1950. Una època fosca, trista, de falsa moral, d’hipòcrita acceptació de les convencions socials. Una època en què, malgrat tot, es podia gaudir d’una vida fàcil, regalada, si s’escollien bé les amistats… i els amors.

Octavi Egea

Octavi Egea Climent (Barcelona, 1946) Conrea la narrativa, el teatre, i el guió cinematogràfic i televisiu. És autor dels llibrets dels musicals Cuando Harry encontró a Sally, Freguem-nos una mica, Djavan i Els diferents. Com a autor teatral ha estat guardonat amb el Premi Fundació Romea per J.R.S., de dotze anys (2003). Ha rebut el Premi Octubre per Lost Persons Area (2009)); l’Ignasi Iglésias per Davant l’Empire (2013), entre d’altres premis.

Amami, Alfredo, amami ens remet, òbviament, a La Dame aux Camélias, de Dumas, i a La Traviata, de Verdi. Les històries d’amor són universals, eternes. Poden passar a París, poden passar a casa nostra, al segle xix, al segle xx o en el futur. L’Amor (en majúscula, si us plau) no sap d’èpoques, ni de condicions socials ni d’orientacions sexuals. L’Amor és cec i, sovint, ens fa ensopegar i prendre mal. Això és el que els passa als amants de l’obra, Edgar, un pintor d’èxit, mantingut d’un acabalat home de negocis, i Jacob, un jove que tot just comença a descobrir el món. Quan es té tot en contra, es pot lluitar o rendir-se. Per amor, es pot renunciar a l’amor?, es pregunten els protagonistes. Que cadascú trobi en si mateix la resposta mentre escolta… “Amami, Alfredo, amami quanto io t’amo. Addio!”

isbn 978-84-15896-15-9 | Col·lecció Teatre, 7 | Extensió 80 pàg. | PVP 12 €


Infantil Un cabdell de fil màgic Tot comença en una festa d’aniversari, quan a la nostra protagonista li regalen un cabdell de fil. Sembla un obsequi insignificant, però, temps a venir, li serà molt útil, perquè li permetrà estrènyer lligams amb la natura, amb els amics, amb la família i amb tot allò que s’estima a la vida i la fa feliç.

Judit Robert

Evelyn Roca

Un cabdell de fil màgic és un relat tendre ple de màgia i bons desitjos, que repassa les estacions de l’any, les festes tradicionals, els sentiments i alguns costums ben nostres, mentre es va teixint la història individual de cadascú.

Judit Robert Masià (Mont-roig del Camp) és la responsable de la secció infantil de la biblioteca mont-rogenca. Ha publicat diversos contes il·lustrats, com La fada Xiela (2011) o Nil el cocodril (2012). També hi col·labora a la revista Ressò Mont-rogenc. Evelyn Roca Schöpe (Reus) és pintora i il·lustradora. Es va formar a l’Escola d’Arts Aplicades La Llotja de Barcelona i ha cursat estudis a isbn 978-84-15896-11-1 | Col·lecció IMAGINA, 5 | l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. Extensió 48 pàg. | PVP 14 €


Infantil El diari de Júlia El diari de Júlia és un conte educatiu en el qual una nena de 8 anys escriu en el seu diari les coses interessants que li passen a ella i a la seua família un dia qualsevol.

Elizabet Lleixà

La seua història és el despertament d’un malson: una malaltia degenerativa a les mans, la desesperació, la impotència, el dolor, la lluita… I la sort d’ensopegar amb l’Ester Comellas, la metgessa que li va donar unes mans noves i la gran empenta per continuar. La doctora li va recomanar fer manualitats per rehabilitar les mans. Així va començar tot. Buscant alguna cosa que pogués fer, va descobrir les fofuches, que li van captivar.

Aprendrem la importància dels hàbits higiènics i de compartir tasques domèstiques i activitats. Ens ensenyaran les hores, a cuidar dels animals, a divertir-nos a l’aire lliure, podrem fer manualitats amb els retallables inclosos, fer menjar i moltes coses més. Descobrirem la importància de l’organització i de com cal repartir el temps al llarg del dia en coses productives. Prescindirem per un dia dels hàbits negatius, encara que habituals per als nens, com la televisió o els elements electrònics que inhibeixen la comunicació amb els altres, per donar cabuda als jocs tradicionals i les tasques compartides.

isbn 978-84-15896-23-4 | Col·lecció imagina, 6 | Extensió 48 pàg. | PVP 14 €


Infantil Teresina no sap cantar Amb l’excusa de retrobar la inspiració perduda, la granota Teresina encetarà un viatge pel Delta dels nostres avantpassats que ens permetrà conèixer la fauna i la flora més genuïna, els llocs més emblemàtics i les cançons més típiques d’aquesta terra d’aiguamolls i de canyars, de ponts i de barcasses, de riu i d’arrossars…

Jesús Serrano

Jordi Alfonso

Jesús Serrano Pons, ampostí, és llicenciat en Història per la Universitat Rovira i Virgili. Amb les aventures de Miquelet ha conjuntat la història local de la seua ciutat amb els contes per als més menuts. Jordi Alfonso Gómez (Móra d’Ebre, 1976) estudià a l’Escola d’Arts i Oficis de Móra la Nova. Il·lustra per a diverses revistes europees de Disney, a més d’altres publicacions.

isbn 978-84-15896-31-9 | Col·lecció imagina, 7 | Extensió 48 pàg. | PVP 14 €


Infantil La rebel·lió dels plasticanimals No saps ben bé com ha passat, però ta casa s’ha convertit en un paratge ple de bèsties salvatges. Com t’ho faràs perquè tot torne a la normalitat? Tu ets el protagonista d’aquesta història, i hauràs de prendre les decisions correctes perquè la història tinga un bon final. Enceta sense por el llibrejoc per viure l’aventura d’enfrontar-te als plasticanimals en rebel·lió.

Jordi Colonques

Jordi Colonques (Vila-real, 1976) És doctor en Biologia i il·lustrador. Ha publicat les novel·les Tothom sap que dos i dos fan quatre (1998), El ventre (2001), Sang i fetge (2001), Intersticial (2008) i Món animal (2010). Amb La rebel·lió dels plasticanimals s’estrena en la literatura de divulgació per a joves amb un enginyós relat sobre la classificació dels animals i la seua distribució arreu del planeta.

isbn 978-84-15896-21-0 | Col·lecció la feram, 5 | Extensió 80 pàg. | PVP 8 €


Biografies Jesús Massip i Fonollosa En aquest assaig biogràfic es recullen les converses que Xavier Garcia ha mantingut amb Jesús Massip (Roquetes, 1927), doctor en Dret, historiador, arxiver i poeta, un dels homes clau en la resistència i el renaixement cultural de Tortosa i les Terres de l’Ebre després de la guerra civil.

Xavier Garcia

Creador amb Gerard Vergés de la revista geminis (1952-1961), Massip va relacionar-se amb els principals poetes espanyols de l’època i va rebre i assumir el mestratge de Carles Riba (de pare i avi tortosí) i del teòleg gandesà, canonge de la catedral de Tortosa, Joan-Baptista Manyà i Alcoverro.

Xavier Garcia, vilanoví de 1950, és periodista, assagista i biògraf, ha publicat darrerament Homenots del sud; Tercera sèrie (Arola Editors, 2014), i altres textos biogràfics sobre Manuel Pérez Bonfill (primer volum d’aquesta col·lecció “Gent Nostra”, 2011), sobre Carmel Biarnès (CERE, Flix, 2013) i sobre Josep M. Murià (Cossetània, Memòria del Segle XX, 2012). isbn 978-84-15896-28-9 | Col·lecció gent nostra, 3 | Extensió 128 pàg. | PVP 12 €


Biografies Joan Panisello i Chavarria Joan Panisello és un dels grans ceramistes catalans dels nostres temps. La seua obra destaca pel colorisme i l’originalitat. Les seues peces s’exhibeixen en els principals museus de tot el món. Joan és el pare i l’espòs, el docent, l’activista, l’artista, el ceramista. Porta en l’ADN l’entusiasme davant del fenomen cultural i literari, es mostra fervorós ebrenc i catalanista, i s’apassiona davant de tot procés creatiu. El mestratge del seu germà, Josep, l’ha marcat profundament. Ens trobem davant d’un dels grans artistes catalans del segle xxi.

Emigdi Subirats

Emigdi Subirats i Sebastià. Nascut a Campredó el 1967, és professor d’idiomes a l’institut J. Bau de Tortosa. Ha publicat quatre novel·les, tres llibres d’història i cinc reculls biogràfics. S’ha especialitzat en l’estudi de la literatura de les comarques centrals dels Països Catalans, molt especialment dels períodes de la Renaixença i la diàspora. Està molt vinculat al teixit associatiu ebrenc i de caire catalanista.

isbn 978-84-15896-33-3 | Col·lecció gent nostra, 4 | Extensió 144 pàg. | PVP 12 €


Llibres del territori Pista Hitz, la mirada d’un enginyer L’enginyer suís Karl Stefan “Pista” Hitz va treballar durant les obres de la construcció del Carrilet, el célebre ferrocarril ebrenc, entre 1925 i 1926.

Albert Curto

Albert Curto Homedes (Barcelona, 1960) és historiador, llicenciat en Geografia i Història -especialitat d’Història medieval- i director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre des de l’any 1992. Entre altres obres, és autor de La intervenció municipal en l’abastament de blat d’una ciutat catalana: Tortosa segle xiv (1988), Tortosa: imatge d’un espai, d’un temps, d’una gent (2000) L’Abans: Recull gràfic de Tortosa (1875-1975) (2013) i coautor de Tortosa. El patrimoni (2008).

En aquesta estada pel Delta va dur a terme tota una série de fotografies, moltes d’elles relacionades amb la seua ocupació, però també s’hi va fixar en les persones, els habitatges, els pobles i els paisatges de les Terres de l’Ebre. A l’any 2011, l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre va adquirir diverses col·leccions fotogràfiques a una llibreria de vell de Barcelona. La tasca de l’Arxiu ebrenc va fer possible la identificació de l’autoria i la descripció d’aquestes imatges que ja formen part de la història del territori.

isbn 978-84-15896-12-8 | Col·lecció finestres al passat, 1 | Extensió 96 pàg. | PVP 14 €


Llibres del territori Alrededor del mar El punto de partida de Alrededor del mar es precisamente las islas Columbretes, su origen, su ubicación, su flora y su fauna. Se relata cómo vivían en las islas los fareros entre 1945 y 1960, cómo era la pesca de cerco o de qué manera los pescadores se orientaban en el mar gracias a los accidentes geográficos. Se ha incluido también frases hechas y refranes marineros que describen la estrecha relación que hay entre la vida cotidiana y el mar.

Agustín Fábrega

Agustín Fábrega Escuder (Benicarló, 1935). Completa estudios primarios al colegio La Salle de la ciudad y a los 14 años se embarca con su padre en la barca Rosa Mari. Durante el tiempo dedicado a la mar obtiene las acreditaciones oficiales de mecánico naval y de patrón de pesca litoral. El 1965 ingresa en la factoría local de la SIER, donde trabaja hasta la jubilación, el año 1995. Escribe La vida de la gente de la mar. Benicarló (1930-1970), editada por Onada Edicions, en 2004, junto a Joan Gregori.

En otro apartado el lector se paseará por la costa del Baix Maestrat de norte a sur, cala a cala, desde el río Sénia hasta Alcossebre. Para finalizar, hay un capítulo dedicado al oficio de tonelero, donde se describe cómo se construye un tonel, qué tipos de toneles hay o con qué herramientas contaba el tonelero. Alrededor del mar es un viaje que recupera vivencias pasadas para contarlas a los lectores de hoy en día, a quienes deseo que lo disfruten tanto como yo he disfrutado recordándolas.

isbn 978-84-15896-16-6 | Col·lecció monografia | Extensió 84 pàg. | PVP 20 €


Llibres del territori Sense treva Sant Joan ens diu: “El qui no estima el seu germà, que veu, no pot estimar Déu, que no veu. Aquest és el manament que hem rebut de Jesús: qui estima Déu també ha d’estimar el seu germà”. Aquestes pàgines guarden els somnis de diverses generacions de voluntaris que van creure que el missatge de Jesús era possible de dur-se a terme al nostre poble.

Aurelio Camarero

Jaume Rolíndez

Jaume Rolíndez Fonollosa (1934) i Aurelio Camarero Sebastián (1931) són mestres d’escola que han exercit la vocació de l’ensenyament al llarg de quaranta anys en diferents centres educatius. Estimadors de l’acció de Càritas, han treballat també en el voluntariat d’acolliment i de recepció.

El llibre que teniu a les mans recorre els primers 50 anys d’aquesta entitat, els quals han marcat la vida de molts voluntaris i col·laboradors de Càritas Interparroquial de Benicarló. Amb aquest escrit esperem poder agrair-los tot el que han fet i fan per convertir Benicarló en un lloc una mica més ple d’amor.

isbn 978-84-15896-05-0 | Col·lecció la barcella, 15 | Extensió 192 pàg. | PVP 20 €


Llibres del territori Terres de cruïlla Fidel al seu compromís quinquennal, el III Congrés de Cultura i Territori a les comarques de la diòcesi de Tortosa es va celebrar del 23 al 26 de novembre de 2011, organitzat per la Universitat Jaume I i la Universitat Rovira i Virgili. Com en edicions anteriors, també es van proposar dues poblacions per a portar a terme, respectivament, els actes cientificoacadèmics i la trobada d’entitats i associacions culturals de les comarques implicades en aquest projecte: Vinaròs i Jesús. Al llarg de les jornades previstes es va comptar amb la participació de més de noranta persones en les diverses activitats acadèmiques programades: les quatre ponències, les tres taules redones i les més de cinquanta comunicacions serviren d’excusa magnífica per al coneixement i la comunicació entre habitants i investigadors d’aquestes contrades, territoris més units per sentiments personals, per relacions familiars i afectives, i per fets culturals, que no separades per accidents geogràfics.

isbn 978-84-15896-10-4 | Col·lecció LA BARCELLA, 14 | Extensió 536 pàg. | PVP 30 €


Llibres del territori Camins soterrats d’aigua

Grup de Recerca del Centre d’Estudis Mont-rogencs

El llibre que teniu a les mans pretén apropar-nos al treball de camp i de recerca documental que el Centre d’Estudis Mont-rogencs ha fet de les trenta-sis mines d’aigua identificades dins del terme de Mont-roig del Camp. La informació la trobareu recollida en forma de fitxa. Totes les fitxes s’inicien amb una breu introducció i, a continuació, hi apareixen dades que fan referència a la zona de captació, l’aflorament a la superfície o el sector d’irrigació. El conjunt té la voluntat de ser una radiografia que revisa l’estat actual de les mines que encara ragen. D’altra banda, hem pogut inferir unes característiques comunes en les nostres mines d’aigua que apareixen esmentades en un estudi introductori, el qual, a més, us ajudarà a conèixer millor què és i com funciona aquest sistema d’aprofitament de les aigües subterrànies.

isbn 978-84-15896-19-7 | Col·lecció biblioteca montrogenca, 4 | Extensió 208 pàg. | PVP 20 €


Llibres del territori L’ermita de la Mare de Déu de la Roca, història d’un símbol Aquest llibre posa a l’abast de tothom el manuscrit de Josep Savall Ferrando (1877-1947) sobre la història de l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, un dels indrets més singulars del Camp de Tarragona. A partir del treball fet pels seus néts, coneixerem aspectes —avui ja històrics— sobre la relació que tenia Mont-roig del Camp amb el seu santuari. Coneixerem també detalls i anècdotes compilades en aquest manuscrit que Josep Savall Ferrando, comerciant i aficionat a la història, va datar l’any 1939.

Els autors d’aquest volum són membres del Centre d’Estudis Montrogencs, una entitat fundada a l’abril del 2006, que té per objectiu promoure l’estudi i la investigació local, difondre el patrimoni mont-rogenc arreu del territori i divulgar estudis de caire local. isbn 978-84-15896-20-3 | Col·lecció biblioteca montrogenca, 5 | Extensió 144 pàg. | PVP 12 €


Catàleg Sant Jordi 2014 Onada Edicions  

Catàleg de Novetats d'Onada Edicions Sant Jordi - Dia del Llibre 2014

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you