Page 1

nPS3

nXBOX 360

nPC

Game Updater!

MARCH 8TH

DE RUSSEN KOMEN!

OORLOG IN DE STREETS OF NY

CALL OF DUTY - ELITE HOE GOED PRESTEER JIJ?

PRIJSVRAAG

WIN EEN GOODIE PAKKET!

EN NOG VEEL MEER!

The Official Magazine


FACTS

// STORY // MULTIPLAYER // SPEC OPS // ELITE

DUIZELINGWEKKENDE CIJFERS CALL OF DUTY IS VEEL MEER DAN EEN GAME: HET IS EEN WERELDWIJD FENOMEEN. DAT BLIJKT WEL UIT DE VOLGENDE RECORDCIJFERS: • TOT OP HEDEN WERDEN ER AL MEER DAN 100 MILJOEN COD-GAMES VERKOCHT. • VAN CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 2 VLOGEN IN 24 UUR TIJD 4,7 MILJOEN EXEMPLAREN OVER DE TOONBANK. • CALL OF DUTY: BLACK OPS IS DE HUIDIGE RECORDHOUDER. DIT DEEL VERKOCHT IN DE EERSTE 24 UUR TIJD 4,7 MILJOEN EXEMPLAREN OVER DE TOONBANK. • 5 DAGEN NA DE RELEASE ZETTE BLACK OPS EEN NIEUWE ENTERTAINMENT OPENINGSRECORD NEER DOOR MEER DAN $650.000.000,- OM TE ZETTEN. • BLACK OPS IS MET 13.700.000 MILJOEN EXEMPLAREN DE BESTVERKOCHTE GAME ALLER TIJDEN IN DE VERENIGDE STATEN. • WERELDWIJD VERKOCHT CALL OF DUTY: BLACK OPS MEER DAN 26 MILJOEN EXEMPLAREN. • CALL OF DUTY WORDT IN MEER DAN 144 LANDEN ONLINE GESPEELD. • BLACK OPS-SPELERS HEBBEN GEZAMENLIJK MEER DAN 2.600.000.000 UUR ONLINE GESPEELD OP XBOX-LIVE EN PLAYSTATION-NETWORK. DAT KOMT NEER OP 298.000 JAAR GAMEN.

2

3


FACTS

// STORY // MULTIPLAYER // SPEC OPS // ELITE

FACTS

// STORY // MULTIPLAYER // SPEC OPS // ELITE

VAN TWEEDE NAAR DERDE WERELDOORLOG

de actie is van A tot Z geregisseerd, maar voelt aan als een intense achtbaanrit. Favoriete personages John ‘Soap’ Mactavish en Captain John Price zijn opnieuw van de partij en spelen een belangrijke rol in de singleplayermodus. In deze modus kun je namelijk verschillende missies uitspelen die een betekenis hebben op een van deze personages. Je krijgt enorme wapens van Caption John Price en brengt het missie zo voort.

In Call of Duty Modern Warfare 3 lopen de spanningen tussen de Amerikanen en de Russen verder op, met een bloederige oorlog tot gevolg. Op de nu volgende pagina’s vatten we de gebeurtenissen die hieraan vooraf gingen samen en kijken we wat slotstuk Modern Warfare 3 in huis heeft.

CALL OF DUTY: MODERN WARFARE

Met Call of Duty: Modern Warfare liet

Infinity Ward de 2e wereldoorlog achter zich en stortte de studio zich op een fictief conflict in een hedendaagse setting. Een gewaagde keuze, na

drie succesvolle games. Maar het bleek een geslaagde: Modern Warfare wereldwijd een succes. Het vierde spel in de COD-reeks verkocht meer aantallen dan ooit tevoren en drukte voorgoed zijn stempel op het shootergenre.

ULTRANATIONALIST

Modern Warfare draait om de opsporing van de ultranationalist Imran Zakhaev, een oorlogsmisdadiger die Rusland in zijn oude glorie wil herstellen. De man is rijk geworden door de wapenhandel en god weet wat nog meer en is een van de meest gezochte misdadigers ter wereld. Hij wordt gesteund door een belangrijke groep Russische zakenlieden en mensen uit de legertop, waardoor hij de macht en de middelen heeft om in zijn eigen land een burgeroorlog te ontketenen. Zakhaev realiseert zich dat andere machten uit de wereld uiteindelijk betrokkenen zullen raken bij dit conflict en bedenkt een list om de aandacht te leiden.

AFLEIDING

4

In het Midden-Oosten vindt hij een bevriende commandant, Khaled Al-Asad, die voor hem een staatsgreep uitvoert. Amerika ziet hierin een bedreiging voor

VLIEGVELD de stabiliteit in het Midden-Oosten en grijpt in, waardoor Zakhaev in eigen land ongestoord zijn gang kan gaan. Britse SAS-troepen houden Zakhaev echter nauwlettend in de gaten: zij trachen in het diepste geheim meer informatie over hem te verzamelen, in de overtuiging dat de oorlog in het Midden-Oosten slechts een afleidingsmanoeuvre is. Ondertussen sturen de Amerikanen een eliteafdeling van het Amerikaanse leger, de 1st Force Recon, naar het Midden-Oosten om Al-Asad op te sporen.

CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 2 Infinity Ward ging in 2009 op de ingeslagen weg. De invloed van Hollywood-blockbusters is in dit 2e deel nog duidelijker aanwezig:

SCHOKKEND & INTENS

De singleplayer van Modern Warfare maakte veel los onder shooterfans door een reeks aan intense missies. Zo maak je door de ogenv an President Yasir Al-Fulani je eigen executie mee op een plein vol joelende mensen. En de beroemde sluipschuttersmissie in en rond Chernobyl heeft inmiddels de klassiekerstatus verworven. In de schokkende Shock and Awe-missie in het MiddenOosten gaat er een nucleare bom af.

5

Het verhaal in Modern Warfare 2 speelt zich 5 jaar na de gebeurtenissen in Modern Warfare af. De ultranationalisten nemen in Rusland de macht over en hun overleden leider, Imran Zakhaev, wordt gezien als de held van het nieuwe Rusland. Makarov, ooit luitenant onder Zakhaev, grijpt de macht. Makarov is verantwoordelijk voor diverse terroristische aanslagen, onder meer op het fictieve Russische vliegveld Zakhaev International Airport. Spelers begeven zich hierbij als undercover-agent onder de terroristen-schieten is niet verplicht.


FACTS

// STORY // MULTIPLAYER // SPEC OPS // ELITE

FACTS

// STORY // MULTIPLAYER // SPEC OPS // ELITE

ROKENDE BROKSTUKKEN

CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 3

In november verschijnt het 3e deel in de

Modern Warfare-reeks. De multiplayer is nog altijd het populairst, maar er zijn ook spelers die liever in hun eentje knallen. Sterker nog: uit recent onderzoek blijkt dat vier op de tien spelers Call of Duty enkel kopen voor de singleplayer modus. Voor deze groep kan Modern Warfare 3 niet vroeg genoeg komen: Modern Warfare 2 sloot immers af met een spannende cliffhanger.

STORYLINE INVASIE

De vliegveldscène vormt een keerpunt in het verhaal. Makarov blijkt de CIA-agent al die tijd door te hebben gehad. Hij schiet de agent neer en laat zijn levenloze lichaam achter, waardoor Rusland denkt dat de aanslag het werk van de Amerikanen is. Vervolgens verklaart Rusland de Verenigde Staten de oorlog, om er daarna binnen te vallen. De speler maakt deze invasie mee als soldaat James Ramirez, terwijl leden van de Task Force 141 op de achtergrond Makarov proberen op te sporen. Spelers komen zo van de sneeuwheuvels in Kazachstan in de benauwde sloppenwijken van Rio de Janeiro terecht.

VERRAAD

De singleplayer is een spektakelstuk waarbij neerstortende helikopters, instortende gebouwen, beeldvullende explosies en overwachte granaatinslagen in rap tempo aan elkaar geregen worden. De grootste plottwist is het verraad van Generaal Shepherd, die Task Force 141-leden Roach en Ghost de dood injaagt. Uiteindelijk weet Soap Shepherd uit te schakelen met zijn beroemde messenworp.

6

Infinity Ward was dit jaar zeer terughoudend in het voorzien van informatie over de singleplayer. Dat dit slotstuk groot vuurwerk in petto heeft en minstens zo spectaculair zal worden als de twee voorgaande delen, lijkt in elk geval zeker. Modern Warfare 3 gaat verder waar Modern Warfare 2 ophield: de Russen zijn niet alleen Amerika, maar ook andere Europese landen binnengevallen. Er wordt gevochten in de straten van Berlijn, Hamburg, London, Parijs en New York. Alle steden zijn knap nagemaakt en verschillende beroemde gebouwen, meestal zwaar beschadigd door het oorlogsgeweld, passeren de revu.

Enerzijds kruipen spelers in de huid van militairen van de SAS, Delta Force en andere nationale legereenheden, anderzijds volgen ze de klopjacht van John ‘Soap’ MacTavish en Captain John Price op terrorist Makarov. Andere locaties die spelers in de singleplayer-campagne van Modern Warfare 3 mogelijk zullen aandoen zijn Praag, Dubai, Washington DC, Kremlin en Mogadishu (Somalië), maar deze zijn nog niet bevestigd door speluitgever Activision. Enkele delen van missies zijn inmiddels wel getoond. Zo vecht je je samen met andere soldaten een weg door de kapot geschoten straten van Manhattan. Je komt terecht in het Financial District, op Wall Street, waar je uiteindelijk de beursvloer opgaat. Het geluid werd voor dit derde deel verder opgeschroefd en pleegt aangename aanslagen op je trommelvlies. Gevechten vinden midden op straat plaats, achter rokende brokstukken, maar ook binnenin kantoren en half stukgeschoten gebouwen. Zo worden door indoor- en outdoor-gevechten afgewisseld. Het doel van deze specifieke missie is om een communicatietoren van de Russen op te blazen. Dat klinkt makkelijker dan het is, want sluipschutters, vijandelijke helikopters en hordes vijandelijke soldaten leggen je het vuur aan de schenen. Gelukkig beschik je in dit deel over een zogenaamde Reaper Drone waarmee je via een satelliet raketten op je vijand kunt laten donderden! De missie sluit af met een ronduit spectaculaire achtervolging in de lucht waarbij je tussen de wolkenkrabbers (zoals The Crysler Building) scheert en Russische gevechtshelikopters uit de lucht schiet.

dan volgt er een helse ontsnapping in een speedboat - onderweg word je van alle kanten beschoten.

PICK-UP TRUCK

Reis je graag met het openbaar vervoer, dan zijn de nachtelijke missies in London echt jouw ding. Het regent en je probeert zo lang mogelijk onopgemerkt te blijven met ‘stealthy’ moves. Je doel is om een belangrijke lading in een truck te bemachtigen. Helaas worden jij en je teamleden vroegtijdig ontdekt, waardoor opnieuw de hel losbarst. Ook hier worden binnen- en buitenloca- Of je deze actie uiteindelijk overleeft ties gecombineerd en schiet je zowel in nauwe is onduidelijk, maar in de wereld steegjes als in meer open gebieden. Aardig zijn van Call of Duty is niets zeker... de interactieve elementen in je omgeving, zoals een stapel betonnen buizen die je op de vijand kunt laten vallen. Uiteindelijk vlucht een deel van het geboefte weg met de Londense metro. Jij gaat er achteraan in een pick-up truck met een mitrailleur; onderweg knal je, tegemoetkomende metro’s ontwijkend, vijanden neer terwijl je met 150 kilometer per uur langs perrons met nietsvermoedende burgers dendert. Het is een scène die in Die Hard 5 had kunnen zitten. Oftewel, Call of Duty op zijn best. Uiteindelijk ontspoort de metro, een spoor van verwoesting achterlatend.

ONDERZEEËR

Dit is niet de enige missie in New York. Russische onderzeeërs en marineschepen bestoken de Big Apple op een gegeven moment vanuit de Hudsonrivier. Bij deze missie moet je een duikboot onklaar te maken, aan boord gaan en met geweld de lanceercodes van de raketten bemachtigen. Heb je Russische bemanning eenmaal uitgeschakeld,

7


FACTS

// STORY // MULTIPLAYER // SPEC OPS // ELITE

FACTS

// STORY // MULTIPLAYER // SPEC OPS // ELITE

MODERN WARFARE 3: DE MULTIPLAYER

ERVARING TELT

Nog altijd verdien je ervaringspunten en stijg je in level om wapens vrij te spelen, maar in Modern Warfare 3 levelen je wapens ook mee! Hoe vaker je een wapen gebruikt, hoe hoger deze in rang zal stijgen. Anders gezegd, het loont om voor lange tijd hetzelfde wapen te gebruiken. Hoe meer ‘ervaring’ het wapen kent, hoe mer upgrade-opties er beschikbaar komen. Zo speel je na verloop van tijd attachments en weapon profincies vrij. Bij attachments moet je denken aan een rode laserpunt, dempers of twee verschillende vizieren (close range/long range). Profincies komen in de vorm van minder terugslag, een groter magazijn, de mogelijkheid om twee attachments te basissen.

Hoe meeslepend en overrompelend de filmische actie van de singleplayer van Call of Duty: Modern Warfare 3 ook is, miljoenen gamers halen het spel maar voor één ding in huis: de multiplayer-modus. Voor de multiplayer van Modern Warfare 3, op de Playstation 3 en XBOX360 geschikt voor maar liefst 16 spelers, hebben de makers flink wat nieuwigheden toegevoegd.

Voorop stond dat de multiplayer weer aan moest voelen als die in Modern Warfare 2. In die laatste draaide het voornamelijk om killstreaks - de bekende zelfgekozen beloningen die je ontvangt wanneer je een vastgesteld aantal spelers neerschiet (kills), zonder zelf af te gaan. Killstreaks zitten nog steeds in Modern Warfare 3, maar dan wel in aangepaste vorm. Hierdoor ontstaat er een betere balans en wordt er meer ruimte gecreëerd voor één-tegen-één gevechten.

DODELIJKE PAKKETJES

Het nieuwe killstreak-systeem is middels zogenaamde ‘strike packages’ toegespitst op de individuele speelstijl van gamers. Deze zijn verdeeld in 3 klassen, te weten: Assault, Support en Specialist. Assault is voor de agressieve speler die zoveel mogelijk andere spelers wil neerschieten.

Deze klasse is het best te vergelijken met het killstreak-systeem uit Black Ops en Modern Warfare 2, waarbij beloningen als een Attack Helicopter of een Assault Drone zich na een aantal succesvolle kills aandienen. Ga je als Assault-speler af, dan verlies je je behaalde streak-punten en begin je opnieuw. De speler die de Support-klasse kiest, verdient evenveel punten met het neerschieten van vijanden. Streaks worden niet gereset als je afgaat, je bouwt ze langzaam op. De beloningen voor Support zijn meer teamgeoriënteerde awards en veelal defensief van aard. Zo kunnen Support-spelers bij vijf kills kiezen voor

8

een Ballistic Vest waardoor teamleden meer schade kunnen incasseren, en bij tien kills kan bijvoorbeeld een verkenningsvliegtuigje (Recon Drone) worden ingezet. Andere beloningen zijn het inroepen van een Stealth Bommenwerper of het neerzetten van een SAM (Surface-to-Air Missile) raketinstallatie. De Specialist-klasse tenslotte, is speciaal ontworpen voor Call of Duty-experts. Net als bij de Assault-klasse worden de behaalde killstreak-punten gereset, op het moment dat je afgaat. In plaats van beloningen in de vorm van killstreaks, speel je in deze klasse aanvullende en uitgebreide perks vrij.

Doel van dit speltype is duidelijk; pak de vlag van de tegenpartij en houd die zo lang mogelijk in je bezit. Bij Kill Confirmed schakel je tegenstanders in twee fasen uit. Nadat je iemand hebt neergeschoten, moet je zijn dogtags oppakken die boven zijn levenloze lichaam zweven. Verzamel je de dogtags, dan krijg je al je punten, maar pakt de tegenpartij de dogtags, dan wordt je kill ‘afgekeurd’ en krijg je slechts de helft van de punten. Zo’n afgekeurde kill levert de tegenpartij geen punten op, maar zorgt er dus wel voor dat jouw team punten moet missen. Ook de Private Matches vormen een belangrijk onderdeel. Private Matches zijn speelronden waarbij bevriende spelers met elkaar afspreken en zelf de regels en omstandigheden

NIEUWE SPELOPTIES

De bekende gamemodi zijn terug (zoals Free for All, Team Deathmatch, Domination en ga zo maar door), maar er worden ook twee nieuwe varianten geïntroduceerd: Kill Confirmed en Team Defender. Die laatste zou je kunnen omschrijven als Capture the Flag.

9

bepalen. Feitelijk kun je hier dus elk speltype aanpassen. De makers bieden al wat standaard spelmodi aan, om de speler op weg te helpen.

EEN OVERZICHT

Infection: Geïnfecteerden doden vijanden. Als je gedood bent, raak je zelf ook geïnfecteerd. Drop Zone: Bescherm de Drop Zone en verdien teampunten en care packages. Juggernaut: Dood de Juggernaut en word zelf de nieuwe Juggernaut. Gun Game: Zorg dat jij als eerst een kill scoort met élk wapen. One in the Chamber: Elke speler begint met één kogel. Verdien de kogels om de tegenstanders te doden, wie het langst overleeft, wint. Team Juggernaut: Met de ondersteuning is van een zwaar bepantserde Juggernaut is het de bedoeling spelers van het vijandelijke team te doden. Wie het eerst de scorelimiet bereikt, wint.


FACTS

// STORY // MULTIPLAYER // SPEC OPS // ELITE

FACTS

// STORY // MULTIPLAYER // SPEC OPS // ELITE

de specifieke map op hun duimpje en zul je al snel overleggen wie welke route pakt en van elkaar horen waar de vijanden vandaan komen. Vroeg of laat zul je een automatische Sentry Gun aanschaffen. Wanneer je deze vakkundig in een hoekje plaatst, zal deze een hoop vijanden voor je uitschakelen. Na verloop van tijd zijn vijanden steeds beter georganiseerd en dragen ze een steeds betere uitrusting met zich mee, om later plaats te maken voor helikopters die je vanuit de lucht bestoken. Op dit soort momenten in het raadzaam de Sentry Gun veilig in een bunker of loods te plaatsen, totdat je de luchttroepen hebt neergehaald. Daarna kun je je te voet weer opmaken voor de volgende golf. De gevreesde Juggernauts doen dan bijvoorbeeld hun intrede - zwaar bepantserde soldaten die zich nogal moeilijk laten omleggen. Tegen die tijd is het handig om een Delta Squad te ‘kopen’ die je bij staat in de steeds hevigere gevechten. En onderschat de bloeddorstige aanvalshonden niet. Met een

SPEC OPS

VIND DE BERMBOM

Een van de opdrachten uit de Mission Mode is het onschadelijk maken van tien bermbommen (zogenaamde IED’s). Een speler moet op de grond van A naar B zien te komen, terwijl de andere speler hem vanaf de daken met een sluipschuttersgeweer bijstaat. Dat klinkt eenvoudiger dan het is, want de bermbommen worden bewaakt door grote groepen vijanden, soms ondersteund door tanks of helikopters. Gelukkig beschikt de sluipschutter over raketten, maar omdat deze beperkt zijn, is het raak ze ze slim in te zetten. De tien bermbommen liggen her en der verspreid over de map. Net als bij de Survival-Mode geldt: hoe vaker je speelt, hoe beter je erin wordt. Soms weet je al waar de bommen zich bevinen en waar de vijanden vandaan komen. Toch blijft deze specifieke missie behoorlijk uitdagend.

Naast een Singleplayer-campagne en uitgebreide competitieve multiplayer-modi, kent Call of Duty Modern Warfare 3 de coöperatieve Spec Ops-modus voor 2 spelers.

Met Call of Duty Modern Warfare 2 introdu-

ceerde ontwikkelaar Infinity Ward voor het eerst de Spec Ops-modus, een speltype waarin twee spelers, gezamenlijk - hetzij online, hetzij met z’n tweeën op de bank via een gedeeld scherm (splitscreen) - in diverse spelomgevingen specifieke opdrachten voltooien. Deze opdrachten varieerden van het uitschakelen van zoveel mogelijk computergestuurde vijanden binnen een vaste tijd tot het zolang mogelijk in leven blijven, een twintigtal voorwerpen verzamelen terwijl vijanden trachten dit te verhinderen, en ga zo maar door!

OVERLEVEN = SAMENWERKEN

De Spec Ops-modus keert terug in Call of Duty: Modern Warfare 3, maar is nu uitgebreid met de nieuwe Survival Mode. In deze modus dien je samen met een andere speler zoveel mogelijk aanvalsgolven van je af te slaan. Op zich kende Call of Duty: World at War en Black Ops ook al een dergelijk modus; alleen waren het daar zombies waar spelers door werden bestookt.

10

De Survival-modus voelt, met bestaande tegenstanders uit de singleplayer-modus van Modern Warfare 3, even fris als vertrouwd aan. Nieuw is echter dat je ook in de Survival Mode ‘levelt’ en geld verdient. Tussen elke golf aan vijanden, die steeds sterker en sterker worden, krijg je even de tijd om met je verdiende geld naar een laptop te rennen om nieuwe wapens, aanvullende munitie en/of luchtsteun in te roepen. Het is verstandig om wat geld te sparen zodat je, wanneer je het echt nodig hebt, zwaarder arsenaal kunt inzetten. En het loont om na elke golf snel over de zojuist gedode vijanden te rennen, zodat je nieuwe wapens en kogels kunt pakken. Die kosten je geen rode cent!

GEVREESDE JUGGERNAUTS

In de Survival-Mode is samenwerken het sleutelwoord. Na een tijdje kennen jij en je medespeler

OPSTAPJE

De Survival-modus is een mooie aanvulling op het Spec Opsspeltype én op een mooi opstapje voor de online multiplayer. Zeker omdat je hierin ook geld verdient en in level stijgt. Spelers kunnen in Spec Ops op een wat gecontroleerde manier leren omgaan met wapens en vijanden. Naast de Survival-Mode is er zogezegd ook de Mission Mode (vergelijkbaar met die uit Call of Duty: Modern Warfare 2), waarin twee spelers in een bepaalde map specifieke opdrachten krijgen om uit te voeren. Je kunt hierin verschillende niveaus vrijspelen, en ook hier geldt dat teamwork heilig is.

11


FACTS

// STORY // MULTIPLAYER // SPEC OPS // ELITE

FACTS

// STORY // MULTIPLAYER // SPEC OPS // ELITE

CALL OF DUTY - ELITE Met de komst van Modern Warfare 3 dient zich een nieuwe online dienst aan die het Call of Dutyuniversum voorgoed zal veranderen: Call of Duty - Elite. De aankondiging van Elite deed nogal wat stof opwaaien. De angst bestond dat Activision geld zou gaan vragen voor het spelen van multiplayer-matches, maar dat is niet het geval.

Elite is een aanvullende, online service die live

gaat op het moment dat Call of Duty: Modern Warfare 3 in de winkels ligt. Elite zal tevens werken met Call of Duty: Black Ops en alle Call of Duty-games die na Modern Warfare 3 gaan volgen. Voor de kenners: Elite lijkt veel op Battle. net van Blizzard, waarbij je als speler je voortgang en prestaties van al je Blizzard-games (StarCraft, Diablo, Warcraft) kunt bijhouden. Echter, Call of Duty - Elite gaat een reuzenstap verder. Spelers kunnen werkelijk tot in de kleinste details hun online spel-prestaties uit Black Ops en Modern Warfare monitoren, terugzien en vergelijken met vrienden. Elite rust volgens de makers op vier pijlers, te weten: Career, Compete, Connect en Improve. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen het gratis Elite en het betaalde Elite Premium.

1. CAREER Career laat je vorderingen in Black Ops en Modern Warfare zien. Alles, maar dan ook echt alles wat je online deed in beide games! Hoeveel tegenstanders heb je uitgeschakeld in welke map? Wanneer maakte je de meeste kills? Welk wapen gebruikte je het vaakst? Met welk attachment? In welke gebieden speelde je het meest, het best

en het slechtst? Hoever ben je gestegen in level? Hoe vaak ben je neergeschoten en met welk wapen? In welk speltype presteerde je het beste? Hoe vaak ben je afgegaan door een granaat? Hoe vaak heb je een vijand met een mes neergestoken? Je vindt het allemaal terug in Career. Desgewenst kun je zelfs timelines opvragen zodat je op de seconde nauwkeurig een actie terugwint.

14

2. COMPETE Met Compete kunnen spelers deelnemen aan online toernooien en evenementen. Hierbij zijn zowel ingame prijzen als fysieke prijzen te winnen. In het eerste geval moet je denken aan speciale onderscheidingen en trofee毛n of exclusieve uitvoeringen van wapens (zilveren of gouden versies). Bij fysieke prijzen gaat het bijvoorbeeld om een flinke geldprijs, een jeep of een iPad2.

De online toernooien zijn veelal bedoeld voor spelers die een Elite Premiumlidmaatschap hebben. Voor de echt doorgewinterde spelers zijn er Leagues. De Leagues zijn publieke matches waarbij gamers hun talent moeten bewijzen in een seizoen van vijf weken. Elke League kent een andere spelmodus en spelers mogen aan meerdere Leagues tegelijk meedoen. De League begint met een kwalificatieronde. Kom je daar doorheen, dan moet je jezelf bewijzen in de daarop volgende vier weke. Deelnemers worden beoordeeld op verschillende kwaliteiten. In de kwalificatieweek is dat de Best Universal Score per minuut. In de weken erna kun je bijvoorbeeld geranked worden op Most Assists, Most Bombs Planted, Most Kills, Most Control Points Captured, enzovoorts..

3. CONNECT De Elite-service is overal benaderbaar en toepasbaar. Je kunt dus op je iPad, laptop, pc, telefoon en ingame op je consoles je ranking en statistieken raadplegen. Als je onderweg (op je telefoon) je loadout verandert, een uur voor een match, dan is die loadout bij thuiskomst 贸贸k veranderd.

Uiteraard kun je vrienden uitnodigen, leaderboards volgen en met gelijkgestemden , communiceren over matches, toernooien en meer. Je kunt groepen aanmaken en elkaar zo terugvinden, clans opstarten, gesloten en open matches hosten en alles wat bij clan-based gameplay komt kijken.

4. IMPROVE Nieuwkomers kunnen hun Call of Dutyvaardigheden op diverse fronten verbeteren. je hebt hiervoor een enorme bibliotheek met YouTube-filmpjes van maps, spelmodi, wapens, attachments en killstreaks tot je beschikking. Klik je bijvoorbeeld op een wapen, dan krijg je het ingezoomd in beeld met een beschrijvende tekst erbij. Wil je meer weten, dan kun je doorklikken voor een filmpje met een voice-over over datzelfde wapen. Dit geldt dus voor alle content uit de game. Daarnaast kun je heat maps zien (die worden steeds ververst). Waar staan de vlaggen? Waar vielen de meeste kills? Wat zijn de beste plekken om te campen? Zijn er alternatieve routes?

15


Game Magazine by Omran Takie  

I made a Game Magazine for a schoolproject. This magazine is going about the game: Call Of Duty Modern Warfare 3. I hope you like it. Enjoy!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you